eToro Ervaringen: Betrouwbare Broker?

eToro logotype

De online broker eToro werd gelanceerd in 2007 en heeft zich sindsdien gepositioneerd als de leider in online investeringen en sociale handel.

Hoewel velen uiterst tevreden lijken te zijn over eToro, zijn er enkelen die nog steeds sceptisch zijn en zich de vraag stellen of eToro wel een betrouwbare online broker is.

In deze beoordeling van eToro gaan we deze baanbrekende online broker onder de loep nemen.

Hiervoor zullen we verschillende elementen analyseren, zoals wie eToro is, welke financiële producten dit platform aanbiedt en wat zijn sterke en zwakke punten zijn.

eToro-beoordeling: raden wij deze broker aan?

eToro is een betrouwbare en uitstekend gereguleerde broker die naam heeft gemaakt door het aanbieden van een handelsoplossing voor alle soorten beleggers, van beginners tot meer ervaren handelaars.

Momenteel zijn er wereldwijd meer dan 11 miljoen eToro-gebruikers en is deze broker een van de beste keuzes om online te handelen.

Om al deze redenen raden wij eToro aan als een van de beste brokers van 2020.

Veel geld in handen

De sterke en zwakke punten van eToro

Om een volledig eToro advies te vormen, moet u zowel de voor- als de nadelen ervan analyseren. Hier hebben we geprobeerd de verschillende sterke en zwakke punten te inventariseren.

Voor een helder en duidelijk beeld van eToro, sommen we zowel de voor- als de nadelen van dit online platform voor je op:

De voordelen van eToro

De nadelen van eToro

Bij het verhandelen van CFD’s bij deze aanbieder verliest 73% van de accounts van particuliere beleggers geld. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe CFD’s werken en denk goed na of je het je kunt veroorloven om het hoge risico op geldverlies te nemen.

Wie is eToro?

Laten we eerst eens terugblikken op de ontstaansgeschiedenis van deze broker die intussen al meer dan 13 jaar ervaring heeft.

Deze broker werd in 2007 opgericht in Tel Aviv in Israël dankzij de vindingrijkheid van drie Israëlische ondernemers: Yoni Assia, Ronen en David Ring. Meer dan een decennium later heeft deze online handelspionier meer dan 11 miljoen klanten in meer dan 150 landen.

In de beginjaren richtte deze broker zich op het populariseren van de online handelsmarkt door middel van een innovatieve benadering van de financiële markten.

In 2010 is het platform echt van de grond gekomen dankzij de implementatie van een sociaal investeringsinstrument: copy-trading.

Hiermee kunnen nieuwkomers zich laten inspireren door de investeringsstrategieën van de meest ervaren handelaars.

eToro-regelgeving en -veiligheid

eToro is een handelsplatform dat wordt gereguleerd door drie grote financiële marktregulatoren die internationaal erkend en gerespecteerd worden: FCA, ASIC en CySEC.

Verder biedt het ook risicomanagementfuncties waarmee handelaars veilig kunnen beleggen.

Regelgeving

eToro is een betrouwbare gereguleerde online broker.

De legitimiteit ervan vertaalt zich in vergunningen die worden afgegeven door toezichthouders op de financiële markten die zich op verschillende plaatsen in de wereld bevinden:

Beveiliging

eToro is erin geslaagd om alle schijnwerpers op zich te laten richten, niet alleen vanwege zijn innovatieve kenmerken, maar vooral dankzij zijn veiligheid op de financiële markt.

eToro heeft verschillende beveiligingsmaatregelen genomen om de handelsaccounts van zijn gebruikers te beschermen. Deze online broker is zonder twijfel een uitstekende keuze als je je gegevens, investeringen en accounts optimaal wilt beveiligen.

Een van de beveiligingsmaatregelen is de twee-factor authenticatie die je bij het openen van een eToro-account kunt instellen.

Verder is er ook een 256-bits SSL-protocol om je gegevens te versleutelen en cybercriminelen op het verkeerde pad te sturen.

Hoe open je een eToro-account?

Voordat je je registreert op eToro, moet je eerst kiezen tussen de twee verschillende beschikbare accounttypes: een eToro-demoaccount en een eToro-standaardaccount.

Met de gratis demoaccount kun je eerst het platform van deze online broker verkennen en onder de knie krijgen, alvorens met “echt” geld aan de slag te gaan. Zodra je je zelfverzekerd genoeg voelt, kun je overstappen naar een eToro-standaardaccount.

Stappen om je te registreren op eToro

Een eToro-account aanmaken is snel en eenvoudig.

Door onderstaande stappen te volgen kun je je vanuit bijna elk land ter wereld aanmelden:

  • Stap 1: Registreer je op eToro om een account aan te maken
  • Stap 2: Vul je eToro-profiel in
  • Stap 3: Verifieer je eToro-account
eToro een account aanmaken

Een overzicht van de financiële producten die beschikbaar zijn op eToro

De online broker eToro biedt een brede waaier aan financiële producten aan, waaronder aandelen, ETF’s, grondstoffen, cryptomunten en indexen.

Deze financiële instrumenten zijn volatiel, maar ze garanderen op korte termijn de beste investeringsmogelijkheden.

Aandelen

Handelaars kunnen investeren in meer dan 2000 aandelen die beschikbaar zijn op het eToro-platform zonder enige commissie te betalen. Deze aandelen zijn genoteerd op ’s werelds grootste financiële markten, zoals Parijs, Madrid, Zürich, Hong Kong, Londen en Frankfurt.

Investeren in Aandelenmarkt eToro

Het is belangrijk om te onthouden dat de aandelenmarkt volatiel is en dat de prijs kan worden beïnvloed door veranderingen in de aandelenkoersen, winstrapporten en nieuwe productlanceringen.

Valuta's

Ondanks het feit dat de valutamarkt volatiel en dynamisch is, blijft het de grootste markt met een dagelijks handelsvolume van 5 miljard dollar. De online broker eToro biedt bijna 50 valutaparen aan, waarvan de meest populaire EUR/GBP en EUR/USD zijn.

Het is makkelijk te begrijpen waarom er zo veel actieve handelaars op dit handelsplatform zijn.

Op eToro kun je met de volgende valuta’s handelen: USD, EUR, GBP, NZD, CAD, AUD, CHF en JPY.

Grondstoffen

Grondstoffenhandel wordt sterk aanbevolen op eToro omdat het u in staat stelt om uw portefeuille te diversifiëren.

Het platform biedt 6 grondstoffen, namelijk.

eToro beveelt de handel in grondstoffen sterk aan, omdat je hiermee je portfolio kunt diversifiëren.

Via deze online broker kun je onder andere olie, gas, koper, goud en zilver verhandelen.

Indexen

De eToro Exchange biedt 13 beursindexen aan haar gebruikers. Deze individuele voorraden geven de status van een specifieke sector van de beurs weer.

eToro biedt 13 verschillende beursindexen aan zijn gebruikers.

Investeren in Beuersindexen eToro

Deze individuele aandelen geven de status van een specifieke sector van de beurs weer. De meest populaire indexen zijn CAC 40, AUS200, DAX, Eurostock, SP500 en de US Dollar.

ETF’s

Een Exchange Traded Fund (ETF) is een financieel product dat door een specifieke financiële instelling wordt uitgegeven om stabiele winsten voor beleggers te genereren. De online broker eToro biedt iets meer dan 150 ETF’s aan.

De meest populaire ETF’s zijn iShares MSCI Verenigd Koninkrijk ETF, iShares Core U.S Aggregate Bond, Vanguard FTSE Erope ETF en iShares MSCI Duitsland ETF.

Cryptomunten

Doorheen de tijd zijn cryptomunten een veelbelovende beleggingsoptie geworden.

eToro heeft de 16 populairste cryptomunten geselecteerd, zodat je cryptovaluta’s kunt verhandelen als CFD’s met een hefboomwerking of een directe aankoop kunt doen en je munten gratis naar je portfolio kunt sturen.

etoro bitcoin kopen rabobank

Hier zijn enkele van de meest populaire crypto-currencies die door eToro worden aangeboden: Enkele van de meest populaire cryptomunten die op het eToro-platform beschikbaar zijn, zijn Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, IOTA en Tron.

Obligaties

Op eToro kun je ook obligaties vinden om te ruilen.

We hebben het hier over het kopen van schulden die zijn uitgegeven door een overheid of een bedrijf.

De obligaties waarmee je op eToro kunt handelen zijn Japanse schatkistcertificaten en Eurobund.

Functionaliteiten van eToro

eToro biedt een lange lijst van functies waarmee gebruikers hun financiële ambities kunnen verwezenlijken.

Naast de sociale handelsfunctie kun je ook gebruikmaken van copyportfolio’s, het OpenBook, sociale nieuwsfeeds en de intuïtieve gebruiksvriendelijkheid van het platform.

Deze online broker biedt je ook meer dan 800 financiële producten aan. Naar onze mening geeft eToro je de mogelijkheid om je beleggingsportfolio met vertrouwen op te bouwen met de handelsplatformen Mobile Trader en Web Trader.

eToro-vergoedingen en -commissies

Net zoals bij andere online brokers, past eToro bepaalde kosten en commissies toe op de aangeboden functies en diensten.

Dankzij deze servicekosten kan eToro een nog aantrekkelijker aanbod voor zijn gebruikers ontwikkelen.

Hieronder geven we je een overzicht van de verschillende kosten die eToro toepast.

Kosten voor CFD’s en ETF's

Om aandelen te kopen op posities zonder een hefboomwerking moet je geen commissie betalen. Het maakt niet uit of je je order opent of sluit: op je dividend worden er geen brokerskosten in rekening gebracht.

Geld Tellen

Voor alle CFD’s en ETF’s worden wel kosten in rekening gebracht. Deze zijn afhankelijk van de positietijd en -spreads en variëren tussen 0,014% en 0,024% per dag.

Kosten voor Indexen

De indexkosten variëren per continent.

We gaan ervan uit dat de spread begint bij 100 Pips per handelsdag.

Kosten voor valuta’s

De kosten van valutahandel bedragen ongeveer € 0,000005 per dag en per eenheid. De spread is 1 tot 50 Pips, afhankelijk van het valutapaar.

Kosten voor grondstoffen

Bij de handel in grondstoffen wordt de spread gemeten in de vorm van een percentage.

Dit kan variëren van 2 tot 35 Pips per dag, afhankelijk van het financiële product waarmee je handelt.

Kosten voor cryptocurrencies

Wat de handel in cryptomunten betreft, varieert de spread per cryptomunt.

Meestal ligt deze tussen 0,75 en 3%.

Kosten voor je eToro-account

Bij gebruik van je eToro-handelsaccount kunnen verschillende kosten in rekening worden gebracht. Hieronder geven we je een overzicht van deze mogelijke kosten.

Stortingsvergoeding

Om geld op je eToro-account te storten hoef je niets te betalen.

Er worden wel kosten in rekening gebracht wanneer je valuta omrekent.

Valuta-omrekeningstarief

Op eToro kun je alleen maar met de Amerikaanse dollar handelen. Als je je account financiert met andere valuta’s, moet je dus omrekeningskosten betalen.

Per transactie komt dit ongeveer neer op 25 dollar.

Opnamevergoeding

Zodra je je winst hebt opgenomen, brengt het systeem je € 5 in rekening.

Je kunt dus best wachten tot je een aanzienlijk bedrag ter beschikking hebt alvorens je geld gaat opnemen.

Bewaarloon

Deze dagelijkse bewaarkosten worden toegepast wanneer de handelaar gebruik maakt van een hefboomwerking, d.w.z. 2,9% voor verkopen en 6,4% voor aankopen.

Naast het bewaarloon zijn er ook LIBOR-tarieven die een bepaald rentepercentage vertegenwoordigen.

Inactiviteitskosten

Als je je in een periode van 12 maanden niet op het platform aanmeldt, moet je € 10 maandelijkse inactiviteitskosten betalen.

eToro-klantenservice

Als je vragen hebt over de werking van eToro, kun je best eerst een kijkje nemen in de rubriek met veelgestelde vragen. De kans is groot dat je daar een antwoord zult vinden.

De gedetailleerde vragen zijn gerangschikt per onderwerp en bieden interessante informatie.

Als je niet onmiddellijk een antwoord op je vraag vindt, kun je contact opnemen met de klantenservice. Hiervoor moet je een ticket openen, waarna een medewerker van eToro contact met je opneemt om een oplossing voor je probleem te vinden.

Je aanvraag wordt uiterlijk binnen 48 uur verwerkt.

Forexbelegger is blij

We betreuren wel dat er nog steeds geen live chat of telefonische ondersteuning mogelijk is.

Omdat het een enorm pluspunt voor het platform zou zijn, hopen we van harte dat eToro dit in de nabije toekomst alsnog zal aanbieden.

eToro: ons besluit!

Uit onze analyse blijkt dat eToro zowel voor beginnende handelaars als voor doorgewinterde investeerders een geschikt platform is. Deze online broker heeft hoe dan ook de financiële markt gedemocratiseerd en biedt een brede waaier aan interessant online diensten aan.

Dit sociaal handelsplatform biedt zijn klanten verschillende hoogtechnologische financiële instrumenten aan. De copy-tradingfunctionaliteit alleen al is al voldoende om veel mensen op dit platform gelukkig te maken. Verder biedt het talrijke financiële activa om je winstverwachtingen te consolideren.

Tot slot biedt eToro alle veiligheidsgaranties voor een vlekkeloze handelservaring.

Deze online broker werkt samen met financiële instellingen en stelt verschillende betaalmethoden ter beschikking, waaronder PayPal.

Volgens ons is en blijft eToro het beste handelsplatform voor 2020 en is het de onbetwiste wereldleider op het vlak van sociale handel.

Veelgestelde Vragen

Uit onze analyse blijkt dat eToro inderdaad een betrouwbare broker is.

Hierbij willen we ook graag vermelden dat dit platform over de hele wereld gecontroleerd wordt door gerenommeerde financiële instellingen, zoals FCA, ASIC en CySEC.

Kortom, eToro is een betrouwbaar handelsplatform en zeker en vast geen oplichterij.

Je hoeft geen belastingen te betalen wanneer je handelt op het eToro-platform.

Bovendien is het openen van een account volledig gratis. Je hoeft ook geen commissies te betalen op je transacties, omdat deze kosten gedekt worden door de spreads van deze online handelssite.

Het is belangrijk dat je weet dat handelen op eender welk platform altijd een financiële investering is met een hoog risico op verlies.

Door te handelen met een hefboomwerking kun je sneller winnen, maar ook sneller verliezen. Daarom moet je uiterst voorzichtig zijn met het toepassen van een hefboomwerking, en indien mogelijk beperken.

De online broker eToro is beschikbaar op een brede waaier aan apparaten, zoals een pc, een smartphone en een tablet.

Het eToro-handelsplatform kan, net zoals andere online brokers, nooit bepaalde bedragen of winstpercentages garanderen.

Deze zijn onder ander afhankelijk van je handelsstrategieën. Wij erkennen wel dat de financiële producten die door deze makelaar worden aangeboden, kunnen leiden tot winst.

Gratis eToro account?

Heeft deze review over de broker eToro je overtuigd? En wil je eToro zelf wel eens in de praktijk ervaren? Een account aanmaken kost niets en doe je eenvoudig via de app.
gratis
Scroll naar top