Goedkoopste Broker van 2024: Top 3!

Wil je handelen in aandelen of zo goedkoop mogelijk beleggen? Vandaag leggen we je uit waar je de goedkoopste broker vindt met de meeste voordelen voor jouw beleggingstrategie! 

Gebruik maken van de Goedkoopste Broker in 4 stappen

Klaar om te beginnen met producten kopen? Kies zelf de Goedkoopste Brokers uit en start vandaag nog!

Handelen door middel van de goedkoopste broker scheelt kort en simpel gezegd gewoon enorm in de kosten. Het gaat hier dan ook vaak om de extra kosten die je maakt, die wil je het liefst zo laag mogelijk houden.

In dit artikel kijken we hoe je zelf begint bij de goedkoopste broker, wat de goedkoopste aandelen broker is, de goedkoopste crypto broker en krijg je een overzicht van alle goedkope brokers. Lees snel verder voor dit overzicht of begin meteen bij eToro!

Goedkoopste Broker vergelijken

BrokertarievenetoroLibertexDEGIRO logo
Openen accountGratisGratisGratis
Geld stortenGratisGratisGratis
Aandelen AEXSpread€2,00 + 0,3%
Aandelen buiten NederlandSpreadmin. €0,50
ETF'sSpread€2,00 + 0,3%
Cryptocurrencymin. 0,1%
Aandelen CFD's 0,09%0,02% - 1,6%€2,00 + 0,038%
Overnight CFD kosten2,9% p/jaar€2,00 + 0,038% Geen
GrondstoffenVanaf 2 pips€2,00 + 0,038% 0,04% - 0,53%
eToro bekijkenLibertex bekijkenDEGIRO bekijken

Wat doen Goedkope Brokers?

De term broker wordt gebruikt voor platforms die jou toegang geven tot het handelen op de beurs. Uiteraard houdt het zijn van een broker meer in dan alleen dat, maar dit is de basis.

Een broker zorgt ervoor dat het voor jou mogelijk is om te handelen in CFD’s, valuta’s, grondstoffen en nog veel meer andere waren. Een broker werkt in opdracht van anderen en voert die opdrachten meteen uit. 

Goedkoopste Broker Nederland

Hieronder vind je een overzicht van de goedkoopste brokers in Nederland. De brokers verschillen van elkaar en zo kun je bijvoorbeeld voor aandelen beter bij een andere broker terecht dan wanneer wilt investeren in crypto. 

1. Goedkoopste Broker: eToro

eToro is misschien wel een van de bekendste brokers met een gigantisch aanbod. De broker bestaat al flink wat jaren en is zeer betrouwbaar. 

Je kunt bij eToro al inleggen vanaf $50 (€42) wat het voor beginnende handelaren ook mogelijk maakt om te beginnen met een wat kleiner bedrag. 

eToro is dan ook eigenlijk geschikt voor iedere handelaar. Zo hebben ze ook een bekende Copytrading functie waarmee je profielen van andere handelaren kunt kopiëren.

Het Copytrading Network van eToro

eToro heeft dan ook nog veel meer voordelen zoals 0% commissie in aandelen en EFT’s en het welbekende demo-account. Met het demo-account kun je er eigenlijk achter komen of het handelen iets voor jou is en of je er mee door wilt gaan, eToro is trouwens in het bezit van de juiste licenties waaronder die van de Britse FCA.

Maak nu nog een account aan via eToro en begin nu nog te handelen via de Goedkoopste Broker!

2. Goedkoopste Aandelen Broker: DEGIRO

Ook DEGIRO is een zeer bekende naam in de brokerwereld en heeft een aantal voordelen. Ten eerste is het platform opgericht door Nederlanders en liggen de kosten relatief laag. 

Bij DEGIRO heb je geen last van hoge kosten en staat gebruiksvriendelijkheid bij de broker voorop. Daarnaast is het mogelijk om te storten bij DEGIRO met iDeal wat het voor Nederlanders al meer aantrekkelijk maakt.

Ook is het aanmeldproces van DEGIRO zeer eenvoudig en ben je er met 10 minuten vaak wel doorheen. DEGIRO is daarnaast een broker met over het algemeen zeer lage kosten.

Maak nu nog een account aan bij DEGIRO en maak snel gebruik van de Goedkoopste Broker Nederland!

3. Goedkoopste Crypto Broker: Libertex

Eén van de goedkoopste crypto brokers is Libertex. Bij deze broker kun je allerlei verschillende cryptomunten aanschaffen als CFD. 

Je hebt bij het afsluiten van CFD’s allerlei extra mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een stop-loss of take-profit instellen of ervoor kiezen om een hefboomeffect in te stellen, met deze functies kun je zelf het risico van je investering in de hand houden. 

Naast cryptocurrency heb je bij Libertex nog meer verschillende producten, zo vind je hier ook aandelen, ETF’s, indexen, grondstoffen en valuta’s. Deze producten worden allemaal als CFD verhandelt, wat ook inhoudt dat je de producten zelf nooit zult bezitten, maar alleen speculeert op de koers van de producten. 

De broker bestaat inmiddels al bijna 25 jaar en heeft in die tijd een enorm klantenbestand bij elkaar verzameld verspreid door heel Europa. Het heeft een licentie bij CySEC en mag zo klanten uit heel Europa bedienen. 

Ga nu aan de slag bij de Goedkoopste Crypto Broker en investeer in CFD’s! 

Waar moet ik op letten bij het kiezen van de Goedkoopste Broker?

Bij het kiezen van de goedkoopste broker zijn er een aantal zaken waarop je moet letten voordat je begint. Denk hierbij aan de betrouwbaarheid, maar ook de software waar het handelsplatform gebruik van maakt.

Goedkoopste Broker Nederland in aanbod en betrouwbaarheid

Vele brokers hebben een eigen aanbod en zijn niet allemaal even betrouwbaar. De betrouwbaarheid van de brokers eToro en DEGIRO zijn over het algemeen goed, er zijn online maar weinig klachten te vinden en dat is positief voor beide brokers. Beide zijn bovendien goed gereguleerd. 

Het aanbod van de brokers hier zijn over het algemeen wel een beetje hetzelfde, maar het staat los van de goedkoopheid van de broker. Het aanbod van eToro is breed en aantrekkelijk, en ook dat van DEGIRO is uitgebreid genoeg, maar niet zo uitgebreid als eToro. Libertex en Plus500 bieden echter alleen CFD’s aan.

De Goedkoopste Broker en haar tools

Ook is het handig dat je beschikt over de juiste tools als je de goedkoopste broker kiest.

Bij het kiezen van een goede broker beschik je over een aantal tools waarmee je flink een eind komt. Niet alle brokers stellen dezelfde tools beschikbaar.

Tools maken het namelijk net wat handiger om te handelen en je kunt wel een goedkope broker hebben, maar als de broker geen handige tools heeft, schiet het niet echt op. Daarom moet je goed erop letten of de broker de juiste tools in huis heeft.

Sommige brokers bieden bovendien unieke extra functies aan, zoals eToro bijvoorbeeld doet met hun copy trading functie waarmee je andere succesvolle gebruikers hun beleggingen kunt kopiëren. eToro en Libertex bieden bovendien een gratis demoaccount om te oefenen.

Wil je gebruik maken van de Goedkoopste Broker? Dat kan via de groene knop, begin nu met eToro!

Kosten vergelijken Goedkoopste Brokers

De kosten die je maakt per broker zijn altijd verschillend. Daarom zijn er ook verschillende kosten die je tegen gaat komen bij het handelen, er zijn een aantal kosten die bekend zijn die we met je bespreken.

De Goedkoopste Broker en transactiekosten

Transactiekosten zijn misschien wel de meest voorkomende kosten rondom dit soort handelsplatformen. Bij sommige brokers heb je helemaal geen transactiekosten en bij sommige weer een heel klein bedrag. 

Ook kan het zijn dat de kosten op verschillende manieren worden doorberekend aan klanten. Zo gebruiken sommige brokers een bepaald percentage bij elke transactie en anderen kiezen voor een spread; het verschil tussen de koop- en verkoopprijs. 

De Goedkoopste Broker en aanmeldkosten

Sommige brokers rekenen zelfs kosten wil je je überhaupt aan kunnen melden bij het platform. Wij raadden je daarom aan om geen account aan te maken bij dit soort brokers. 

Dit zijn namelijk onnodige kosten die je bij de meeste brokers niet hoeft te betalen. Waarom sommige brokers dit doen is niet helemaal duidelijk, maar de brokers vallen dan niet onder de goedkoopste brokers.

Handelen bij de Goedkoopste Brokers heeft enorm veel voordelen. Ook beginnen? Start via eToro!

Zelf starten bij de Goedkoopste Broker

Het is uiteindelijk de bedoeling dat je kunt handelen via de goedkoopste broker van Nederland. Door de stappen hier beneden te volgen komt het helemaal goed en kun je bijna of misschien wel helemaal kosteloos handelen!

Stap 1: Kies de Goedkoopste Broker Nederland

Kijk nog eens in ons overzicht goedkoopste brokers en kies de broker die het meest past bij de investeringen die je wilt gaan doen. Houd ook rekening met de gebruiksvriendelijkheid van een platform, als beginnende belegger heb je weinig aan allerlei extra functies. 

Let ook op het volledige aanbod van een broker, dit kan handig zijn als je graag zoveel mogelijk verschillende producten in je portfolio wilt. Tot slot kun je ook kijken naar de veiligheid van een bepaalde broker, een broker is veilig als deze een licentie heeft bij een Europese toezichthouder. 

Stap 2: Maak een account aan

Een account aanmaken om gebruik te maken van eToro is zo gebeurt. Zorg ervoor dat je naar de officiële website gaat, of de app van eToro download zodat je kunt beginnen met de aanmeldprocedure.

Ben je in de app of de website, dan klik je op het kopje ‘registreren’. Hier moet je je gegevens invullen waaronder je adres, naam en verificatie van identiteit.

Is dit allemaal gelukt, dan kun je door naar de volgende stap. Is het niet gelukt, neem dan contact op met de klantenservice, maar bij de goedkoopste brokers gaat dit vaak gewoon goed. 

Stap 3: Geld op account zetten

Om te beginnen bij de goedkoopste broker moet je natuurlijk een bedrag storten op je account. Dit kan via een aantal methodes waaronder de meest bekenden iDeal, PayPal, Visa en nog veel meer.

Storten bij eToro kan al vanaf 50 dollar wat omgerekend zo’n 42 euro is. Dit betekent dus dat ook jonge investeerders of investeerders die wat minder willen inleggen een start kunnen maken bij eToro.

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Zoek een geschikt product

Zoek geschikte producten op eToro

Heb je een account aangemaakt en geld gestort bij de goedkoopste broker? Dan kun je het gewenste product kiezen en zoeken.

Het zoeken gaat via de zoekbalk bovenin waar je het gewenste product of waar kunt invullen. Heb je dit eenmaal gedaan, dan rolt de lijst naar beneden en zul je de resultaten zien, staat het product er niet tussen? Dan is dit product niet verkrijgbaar bij deze broker.

Stap 5: Doe je eerste investering bij de Goedkoopste Brokers

Product gevonden? Dan kun je het product gaan kopen waarna je je eigen eerste investering hebt gedaan.

Zorg er hierna altijd goed voor dat je de inloggegevens van je account goed bewaard zodat niemand hierbij kan.

Je belegging kun je vervolgens eenvoudig terugvinden binnen het portfolio op je account.

Wil je daarnaast ook nog weten wat de beste brokers zijn? Lees hier verder over de Top 3 beste brokers van Nederland. Bij deze analyse wordt niet gekeken naar de kosten. 

Graag nu nog beginnen met investeren via de Goedkoopste Brokers? Klik nu op de groene knop!

Goedkoopste Broker: Veelgestelde vragen

De goedkoopste brokers waar je het beste gebruik van kunt maken zijn eToro en DEGIRO. Deze brokers hebben namelijk allemaal veel voordelen die ervoor kunnen zorgen dat het handelen een stukje makkelijker wordt. 

Handelen via goedkope brokers is zeer eenvoudig. Het enige waar je voor moet zorgen dat je de aanmeldprocedure goed doorkomt, lukt je dit? Dan is er niks aan de hand.

Verder is het handelen eigenlijk hetzelfde als bij een broker die niet zo goedkoop is. Het enige verschil wat je hebt bij de goedkoopste brokers is dat je erg lage kosten hebt.

Bij goedkope brokers als eToro en DEGIRO is het niet alleen mogelijk om te storten met iDeal en Visa, maar ook met PayPal en zelfs Klarna. De brokers maken het je zo makkelijk mogelijk en dat is wel terug te zien in het stortingssysteem van eToro.

Waarom je zou moeten handelen via de goedkoopste brokers is eigenlijk vrij simpel. Het scheelt gewoon enorm in de kosten. De kosten die je niet maakt bij de goedkoopste brokers, kun je weer ergens anders gebruiken.

eToro is een van de meest makkelijke handelsplatformen die we kennen en daarom is het handig om als jonge belegger of investeerder hier te beginnen. Dit komt natuurlijk ook omdat eToro je de optie biedt om gebruik te maken van een demo-account. 

Goedkoopste Broker: Conclusie

Je bent natuurlijk altijd op zoek naar de goedkoopste broker, dit houdt namelijk in dat je zelf zoveel mogelijk geld over houdt en je rendement op je investering zo hoog mogelijk is. Toch is het niet altijd zo makkelijk om zomaar de goedkoopste broker Nederland te vinden. 

Elke broker berekent namelijk op een andere manier de kosten door naar de klanten zoals je in de tabel bovenaan deze pagina hebt kunnen zien. Bekijk daarom deze tabel goed en bedenk welke producten je wilt gaan kopen om te kijken wat de goedkoopste broker voor jou is. 

Het kan zomaar zijn dat de goedkoopste aandelen broker niet de goedkoopste crypto broker is. Voor de meeste producten geldt wel dat je bij eToro het goedkoopst uit bent, deze broker berekent bijvoorbeeld geen commissie over het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s. 

Scroll naar boven