Plus500 Ervaringen: Betrouwbare Broker?

Plus500 is een bekende, door de FCA gereguleerde broker en staat genoteerd aan de London Stock Exchange, die bekendstaat om het aanbieden van CFD-diensten.

CFD’s zijn producten met een hefboomwerking waarop gebruikers orders kunnen plaatsen en proberen de bewegingen van activa te voorspellen.

Dit omvat alles, van aandelen tot indexen en cryptomunten.

Plus500-beoordeling: raden wij deze broker aan?

De populariteit van dit type handel is tegenwoordig redelijk hoog, waardoor je op de markt kunt kiezen uit een brede waaier van dergelijke platformen.

Plus500 is zonder twijfel een van de meest populaire platformen, maar sommige gebruikers menen dat deze broker niet betrouwbaar is, terwijl anderen wel geloven dat het een legitieme broker is waarmee je goede winsten kunt genereren.

plus500 platform uitzicht

Om te ontdekken of deze broker je tijd waard is, hebben we dit platform uitvoerig getest.

In dit artikel kom je onder andere te weten wat type financiële platformen Plus500 aanbiedt en wat de sterke en zwakke punten van het platform zijn.

De sterke en zwakke punten van Plus500

Voor een helder en duidelijk beeld van Plus500, sommen we zowel de voor- als de nadelen van dit online platform voor je op:

De voordelen van Plus500

De nadelen van Plus500

Wie is Plus500?

Plus500 is een handelsplatform dat functioneert als een CFD-broker voor enkele financiële producten en instrumenten, zoals cryptomunten, indexen, grondstoffen, aandelen en ETF’s.

Dit bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Haifa in Israël en is genoteerd op de London Stock Exchange.

Naast Plus500CY heeft dit bedrijf ook dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Bulgarije en Singapore. Het betreft dus een veilig en betrouwbaar platform met een indrukwekkend portfolio van meer dan 2000 instrumenten.

Plus500 werd in 2008 opgericht door zes mensen: Alon Gonen, Gal Haber, Elad Ben-Izhak, Omer Elazari, Shlomi Weizmann en Shimon Sofer.

De initiële investering bedroeg 400.000 dollar die afkomstig was van Alon Gonen.

Destijds was het platform gebaseerd op een Windows-besturingssysteem, hoewel het in 2010 werd uitgebreid zodat ook Mac- en Linux-gebruikers met Plus500 aan de slag konden.

Niet veel later volgde ook ondersteuning voor iPhone en iPad, met de eerste apps die in 2011 live gingen.

Een jaar later, in 2012, kwam er ook ondersteuning voor Android en de Windows-app zag in 2014 het levenslicht.

startpagina plus500

Plus500 kreeg in juli 2013 een beursnotering op de AIM-markt van de Londense beurs, onder de ticker PLUS.

Sinds dit bedrijf op 23 juli 2013 publiekelijk begon te handelen, slaagde het erin om 75 miljoen dollar op te halen, met een marktkapitalisatie van 200 miljoen dollar.

Plus500 begon daarna snel te groeien en lanceerde dochterondernemingen over de hele wereld.

Plus500-regelgeving en -veiligheid

Plus500 is geautoriseerd en gereguleerd door de FCA. De Financial Connduct Authority is samen met de CySEC (Cyprus Securities and Exhange Commission) en de ASIC (Australian Securities and Investments Commission) een van de meest betrouwbare regelgevende instanties.

Het feit dat Plus500 voldoet aan de FCA-regelgeving betekent dat het bedrijf in de meeste Europese landen mag opereren en dat je gebruik kunt maken van zijn diensten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het feit of dit bedrijf al dan niet oplichterij is.

In feite vereist de internationaal gerenommeerde autoriteit dat platformen voldoen aan zeer hoge normen op het gebied van kapitaalondersteuning en gebruikersbescherming. Niet-naleving van dergelijke normen kan leiden tot een verlies van hun regelgevende status, wat hun reputatie en betrouwbaarheid kan ondermijnen.

Daarnaast wordt Plus500 beschouwd als een uiterst veilige en betrouwbare dienstverlener, omdat het genoteerd is op de belangrijkste markt van de Londense beurs.

Bovendien wordt Plus500, net als zijn dochterondernemingen, gereguleerd door de financiële autoriteit van het hoogste niveau.

Hoe kun je handelen met een Plus500-account?

STAP 1: Een account openen

Dit is een relatief eenvoudig proces, en het enig dat je moet doen is je e-mailadres ingeven en een wachtwoord instellen.

Vervolgens moet je je telefoonnummer verifiëren om je identiteit te bevestigen.

account anmaken plus500 platform

Voordat je je account kunt financieren, moet je in overeenstemming met ESMA-beperkingen een vragenlijst invullen. Eerst wordt je gevraagd om een kort formulier in te vullen met je persoonlijke gegevens, waaronder je volledige naam, je thuisadres, het land waar je verblijft en je geboortedatum.

Vervolgens moet je enkele vragen over je financiële omstandigheden, zoals je inkomen en de reden waarom je handelt, en over je algemene kennis en handelservaring beantwoorden.

Zodra je dit gedaan hebt, zul je geld kunnen storten op je account.

STAP 2: Je account financieren

Nu je account gebruiksklaar is, kun je deze financieren.

Plus500 demo account

Hiervoor moet je in de linkerbenedenhoek op “Fondsenbeheer” klikken, waarna je minimaal € 100 moet storten.

STAP 3: Handelen

Als je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, ben je nu klaar om met Plus500 aan de slag te gaan.

Kies de optie “Handelen” en het instrument waarvoor je interesse hebt, bijvoorbeeld cryptomunten.

Als je deze optie gekozen hebt, krijg je toegang tot verschillende CFD’s met cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, NEO, XRP, IOTA en Monero.

Een overzicht van de financiële producten die beschikbaar zijn op Plus500

Zoals eerder vermeld, biedt Plus500 een brede waaier aan verschillende markten voor de handel in CFD’s.

Wat betreft de handelsactiva heeft deze broker een vergelijkbaar aantal opties als Coinbase, een ander gerenommeerd platform die we beschouwen als een van de beste die er tegenwoordig op de markt beschikbaar zijn.

Op Plus500 kun je onder andere kiezen tussen de volgende financiële producten:

Aandelen

De CFD-handel in aandelen is wereldwijd ontzettend populair.

Net daarom is het niet verwonderlijk dat je ook op Plus500 terecht kunt voor de meest actief verhandelde aandelen.

Grondstoffen

Grondstoffen kunnen alles van waarde zijn, zoals goud, olie of zelfs tarwe.

Dit zijn reële, fysieke goederen, en op Plus500 kun je kiezen uit een uitgebreid aanbod.

Indexen

Simpel gezegd zijn indexen statistieken die laten zien wat de waarde van een groep aandelen is.

Op Plus500 kun je als handelaar kiezen uit een breed assortiment.

ETF’s

ETF’s, ook bekend als beursgenoteerde fondsen, zijn massale fondsen die de prestaties van de indexen meten.

Ze kunnen grote indexen of zelfs grondstoffen omvatten.

Cryptomunten

Op Plus500 worden er verschillende cryptomunten aangeboden.

Dit zijn digitale valuta’s die niet worden gecontroleerd door een gecentraliseerde autoriteit.

Het betreft een nieuwe vorm van activa, waardoor ze nog heel volatiel en in volle ontwikkeling zijn.

Plus500-kosten en -commissies

Als het gaat om de kosten voor handelsplatformen, zijn er drie soorten waarmee je rekening moet houden.

Het eerste type omvat de handelskosten. Zoals de naam al aangeeft, zijn dit de kosten die handelaars betalen tijdens de handel. Meestal omvat dit spreads en commissies.

Het tweede type omvat bewaarlonen, die in rekening worden gebracht wanneer handelaars hun posities met hefboomwerking meer dan een dag aanhouden. Handelen met een hefboomwerking betekent dat handelaars geld lenen van de broker, vandaar de kosten.

Tot slot zijn er ook nog niet-handelsvergoedingen, zoals opnamekosten en inactiviteitsvergoedingen.

Plus500-handelskosten

Als het gaat om handelskosten, zijn deze in vergelijking met andere platformen vrij laag op het Plus500-platform.

Er is geen sprake van commissie en het enige wat je als gebruiker moet betalen is de spread, het verschil tussen de aan- en verkoopprijs.

Als een handelaar bijvoorbeeld wenst te handelen in EUR/USD, en de aankoopprijs is 1.3128 terwijl de verkoopprijs 1.3126 is, is het verschil tussen deze twee prijzen 0.0002, of 2 pips.

Dit is de grootte van de spread en is in principe het enige wat je als handelaar moet betalen.

Het berekenen van de grootte van de spread is niet bepaald complex, en handelaars betalen deze bij het openen van een positie.

Dat is het enige, voor de rest zijn er geen kosten. Het is wel zo dat spreads niet vastliggen en vaak kunnen veranderen, afhankelijk van de aan- en verkoopprijzen van CFD’s.

Gebruikers kunnen voor elk instrument de spread bekijken door in te loggen op hun account, te zoeken naar het instrument, te klikken op het pictogram “Details” en vervolgens naar beneden, naar het onderdeel “Info” te scrollen.

Plus500-bewaarlonen

Wat bewaarlonen betreft, zijn de kosten op het Plus500-handelsplatform vrij hoog.

Zoals eerder uitgelegd, zijn dit de kosten voor handelaars die een hefboompositie innemen en deze voor een bepaalde periode open laten staan. De berekeningen hiervoor zijn vrij complex, waardoor kan dit platform deze percentages relatief eenvoudig en op elk gewenst moment wijzigen.

Als je de neiging hebt om posities met een hefboomwerking voor een langere periode aan te houden, kun je ontdekken dat een dergelijke verandering ook van invloed kan zijn op hun handelskosten. Doorgaans zijn de Plus500-bewaarlonen in vergelijking met andere platformen veel goedkoper, soms zelfs tot 5%.

Het bewaarloon kan worden berekend aan de hand van deze formule:

Handelsgrootte * Openingspercentage * Dagelijkse bewaarloon %.

Voor meer informatie kun je naar het Plus500-handelsplatform gaan en op de link “Details” klikken, naast de naam van het instrument op je hoofdscherm.

Er wordt ook een inactiviteitsvergoeding van maximaal 10 dollar in rekening gebracht als je je gedurende een periode van drie maanden niet aanmeldt op het platform.

Plus500 niet-handelskosten

Tot slot zijn er ook niet-handelskosten van toepassing. Deze zijn een groot pluspunt voor Plus500, omdat het platform over het algemeen geen opname- of stortingskosten in rekening brengt, behalve in bepaalde omstandigheden.

Plus500 benadrukt dat deze beslissing is genomen als onderdeel van zijn voornemen om handelaars de beste voorwaarden te bieden.

Daarom dekt het bedrijf zelf de meeste verwerkingsvergoedingen.

Als handelaar moet je je er wel van bewust zijn dat er af en toe kosten worden verrekend wanneer je geld stort of opneemt.

Het Plus500-platform zegt dat dit geen kosten zijn die door het platform zelf in rekening worden gebracht, maar dat het kosten betreft die door de bank of de betalingsuitgever worden geïnd.

Dit kan het geval zijn voor internationale creditcardtransacties, bankoverschrijvingen of transacties die een valuta bevatten die niet door Plus500 wordt ondersteund.

Commissies en spreads

Hoewel er helemaal geen commissies zijn, kan de spread variëren. Over het algemeen zijn deze vrij laag.

Het valutapaar EUR/USD heeft een dynamische spread van 0,00006. Andere populaire activa, zoals goud of Netflix, hebben spreads van 0.28 en 0.35.

Plus500-klantenservice

Plus500 heeft een uitstekende klantenservice die op elk moment van de dag via live chat of e-mail kan worden bereikt.

Beide methoden zijn snel en uiterst betrouwbaar, en de antwoorden zijn altijd nuttig en relevant. Doorgaans beantwoordt de klantenservice e-mails binnen een uur.

Het enige mogelijke nadeel is dat er geen telefonische ondersteuning voorzien is, maar de kwaliteit van de twee andere methoden maakt dit echter zeker goed.

Handleiding voor handelaren

Ontdek de basisprincipes van CFD trading en begrijp veelgebruikte termen door toegang te krijgen tot onze gratis en intuïtieve videogids.

Plus500: ons besluit!

Plus500 is wereldwijd een van de beste en populairste platformen voor CFD-handel en het beweert het topplatform in Europa te zijn.

Het biedt zeer lage handelstarieven, hoewel de bewaarlonen hoger zijn in vergelijking met andere platformen. Verder beschikt het platform ook over een uitstekende klantenservice, een eenvoudig te gebruiken interface en een zeer goede beveiliging.

Bovendien heeft het een grote verscheidenheid aan markten en producten.

Hoewel er een duidelijk gebrek is aan educatieve inhoud, kun je op Plus500 vrij makkelijk en eenvoudig handelen.

Als je je in een gebied bevindt dat wordt ondersteund door een van de dochterondernemingen van het platform, kun je relatief makkelijk aan de slag met deze broker.

Veelgestelde Vragen

Nee, Plus500 handelt alleen in CFD’s. Dit zijn termijncontracten die alleen met Plus500 kunnen werken.

Omdat je als handelaar geen aandelen bezit, kun je niets overdragen.

De online broker Plus500 is beschikbaar in een aantal landen, waaronder de meeste in Europa.

Dit bedrijf heeft wereldwijd verschillende dochterondernemingen, waardoor het alle landen die lid zijn van de EU kan bestrijken, inclusief Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Verder is deze broker ook beschikbaar in Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Singapore.

Meestal wel, ja.

Hoewel Plus500 zeer lage handelskosten heeft die meestal neerkomen op het betalen van het verschil tussen koop- en verkoopprijzen, kan het duurder worden om posities voor een langere periode in te nemen vanwege de bewaarlonen.

Aan de andere kant kan het vinden van de juiste broker je in staat stellen om gratis te handelen in activa zoals ETF’s en aandelen.

CFD-transacties zijn echter sneller en handiger. Er zijn dus redenen waarom je zou kunnen overwegen om er ook in te investeren.

Ja, Plus500 heeft een uitstekende en zeer gebruiksvriendelijke mobiele applicatie waarmee je makkelijk via je eigen account kunt handelen, waar en wanneer je wilt.

Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld je ervaring en financiële situatie.

De minimale storting bij Plus500 is € 100, maar als handelaar zou je alleen maar moeten handelen met het bedrag waarvan je je kunt veroorloven om het te verliezen.

Ja, vrijwel alle belangrijke valuta’s worden ondersteund.

Toch kan het geen kwaad om dit bij de klantenservice dubbel te controleren.

Zo vermijd je dat je een flinke omzettingskost moet betalen.

Gratis Plus500 account?

Heeft deze review over de moderne crypto broker Plus500 je overtuigd? En wil je Plus500 zelf wel eens in de praktijk ervaren? Een account aanmaken kost niets en doe je eenvoudig via de app.
gratis
Scroll naar top