Plus500 Review, kosten en Ervaringen

Plus500 is één van de meest bekende en gerenommeerde brokers die bekendstaat om het aanbieden van CFD-diensten. Je kunt er terecht voor CFD’s op aandelen, indexen, cryptovaluta, grondstoffen, ETF’s en opties. 

plus500 blauw logo

In deze Plus500 review willen we dit platform van voor tot achter doorlichten en gaan we in op wie er achter het bedrijf zit, hun betrouwbaarheid en de verschillende voor- en nadelen van deze broker. 

Beginnen bij Plus500 - een stappenplan

Klaar om te beginnen met CFD’s kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Let op: 76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Op zoek naar een ervaren broker? Zoek niet verder! Plus500 heeft een ruim aanbod van CFD’s op meer dan 2000 financiële instrumenten. 

Nadat je een gratis demo account hebt geopend, kun je zo aan de slag. Plus500 heeft namelijk een efficiënt tradingsplatform waar je kunt handelen. Klik hieronder op de link van interesse of lees het hele artikel om meer te weten te komen over deze broker. 

Wat ons direct opvalt,  is dat Plus500 een videocursus voor handelaren aanbiedt op de website. Nog voordat je aan de slag gaat met je demo-account leer je hier over het gebruik van het platform en de ins- en outs van online handelen. Handig! 

Wat is Plus500 precies?

Uit onze Plus500 ervaringen is gebleken dat Plus500 een handelsplatform en online broker is met een specialisatie in CFD’s. Ze zijn daarin één van de grootste en succesvolste aanbieders van Europa. Ook in Nederland hebben ze beide voeten stevig aan de grond en onderscheiden ze zich onder andere met een volledig in het Nederlands beschikbare website. 

Plus500 is beschikbaar in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd kantoren. Naast het kantoor in Israël hebben ze vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Cyprus, Australië, Singapore en de Seychellen.  

Wat verhandel je?

CFD staat voor ‘Contract For Difference‘. In tegenstelling tot bijvoorbeeld veel andere (crypto) exchanges krijg je daarbij geen product in handen. Als belegger speel je in op een verwachte koerswijziging en sluit je een contract af waarbij je na verloop van tijd besluit het verschil in waarde uit te laten betalen door de broker.

Wanneer dit lager is dan op het moment van afsluiten heb je het negatieve verschil juist te betalen. Doorgaans worden deze contracten aangegaan voor een korte periode en maakt men gebruik van hefbomen.

Licht jezelf dus altijd eerst goed in alvorens een belegging aan te gaan bij Plus500. Met de juiste kennis en kunde valt er vervolgens met de hefbomen op CFD’s in korte tijd veel winst te behalen. 

Wie zijn Plus500?

Plus500 is een bedrijf met ongeveer 328.000 maandelijks actieve gebruikers. Recent maken zij een enorme groei mee, en in het eerste halfjaar van 2020 kwamen er bijna 200.000 nieuwe gebruikers bij. 

Het gaat dus goed met het bedrijf van CEO David Zruia. Medio april werd de voormalig operationeel directeur na ruim tien jaar dienst voor Plus500 aangesteld als interim-CEO van het bedrijf, en inmiddels is dat – mede door de geweldige resultaten – omgezet naar een vast dienstverband. 

Het bedrijf heeft de zaken dan ook goed op orde. Nadat het bedrijf in 2008 werd geopend in Haifa door 6 alumni van het Israel Institute of Technology volgden er een gestage opmars in de wereld van het beleggen.

In 2015 ging een overname ter waarde van $703 miljoen op het laatste moment niet door, en sindsdien heeft het bedrijf op eigen kracht haar omzet ruimschoots weten te verdubbelen

cfd review plus500
Voorbeeld van instrumenten afkomstig uit Plus500

Is Plus500 betrouwbaar?

Een vraag die we regelmatig krijgen is of Plus500 betrouwbaar is. Het korte antwoord daarop is ja, Plus500 behoort tot de meest betrouwbare brokers op de markt.

We willen hier ook dieper op ingaan. Wat maakt Plus500 nou een betrouwbare broker? 

Ten eerste zijn de mensen achter Plus500 bekend en zeer open over het beleid, doelen en toekomstplannen van het bedrijf. Het vertrouwen in de toekomst van hun bedrijf blijkt verder uit het grootschalig opkopen van shares door verscheidene co-founders en personeelsleden als Chief Technology Officer Ari Schotland.

Plus500 neemt haar bedrijfsvoering buitengewoon serieus

Plus500 staat als bedrijf genoteerd aan de London Stock Exchange, de belangrijkste markt voor beursgenoteerde bedrijven. Ze publiceren jaarlijks een uitgebreid overzicht van hun financiële en zakelijke prestaties. In dit rapport vindt je ook frameworks van de organisatie en een stukje strategische planning.

Gereguleerde broker

De diensten van Plus500 worden aangeboden door een verscheidenheid aan geautoriseerde en gereguleerde entiteiten over de hele wereld. 

De Plus500 afdelingen in het Verenigd Koninkrijk zijn gereguleerd door de FCA. Plus500CY Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission (Licentie Nr. 250/14).

Dat zijn aanzienlijke namen die te boeken staan als zeer betrouwbare regelgevende instanties.Daarnaast zijn ze gereguleerd in Singapore (MAS & IE Singapore), Ausralië (ASIC), Nieuw-Zeeland (FMA) en Zuid-Afrika (FSP).

Voordelen zijn bijvoorbeeld de bescherming van je tegoeden door deze op te slaan op een aparte bankrekening, zoals staat voorgeschreven door de Cyprus Securities and Exchange Commission’s (CySEC) regelgeving. Voor meer informatie over regulatie kun je terecht op de website van Plus500.

Plus500 Recensies

De betrouwbaarheid van Plus500 blijkt ook uit de recensies van haar gebruikers. Deze zijn in de regel positief te spreken over de broker. 

Op Trustpilot scoort het bedrijf 3.8/5 op basis van 1264 recensies.

Op het toonaangevende financiële nieuwsportaal FX Empire ligt dat zelfs nog iets hoger met een 4.1/5 rating op basis van 50 gebruikersbeoordelingen.

Belangrijk om in het achterhoofd te houden, is dat beleggingsgerelateerde reviews vaak erg geladen zijn door persoonlijke omstandigheden en mogelijk geldverlies. Er zijn wel eens mensen die hun frustratie uiten in reviews, waardoor de Plus500 reviews lager kunnen uitkomen dan ‘terecht’ is.

Desondanks scoort Plus500 nog steeds zeer hoog bij haar klanten!

Let op: 76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Let op

76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Plus 500: de voor- en nadelen

Om een zo helder en duidelijk mogelijk beeld van de voors en tegens van Plus500 te krijgen hebben we onderzoek uitgevoerd en de uitkomsten daarvan in onderstaande tabel opgesomd. 

eToro logotype

Review van een andere broker lezen?

De voordelen van Plus500

De nadelen van Plus500

Overtuigd en klaar om te beginnen met handelen in CFD’s? Maak een account aan bij Plus500 en begin vandaag nog!

Let op

81% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Tip: Plus500 heeft recent een volledige Trader’s Guide geüpload op YouTube. Hierin worden alle basisbegrippen van het traden uitgelegd. Deze kun je hier kosteloos bekijken.

Hoe veilig is Plus500?

Plus500 heeft een aantal voorzorgsmaatregelen genomen om veilig gebruik van het platform te garanderen, waaronder two-factor authentication (2FA). 

Dit doe je via Google Authenticator of SMS en legt een extra beschermlaag om de account heen. Naast de gebruikersnaam met wachtwoord heb je dan ook de code nodig die naar het vooraf bepaalde apparaat wordt gestuurd.

Een kwaadwillend persoon heeft hierdoor niets meer aan een hack van de gebruiksgegevens omdat hij/zij niet bij de authenticatie code kan komen.

Daarnaast worden er door Plus500 eisen gesteld aan je wachtwoord, dat moet voldoende sterk zijn. Ook is het verstandig dit wachtwoord regelmatig te veranderen.

Verificatie

Tot slot verifieert Plus500 ten aller tijde haar gebruikers. je telefoonnummer, identiteit, rekening en betaalmethode.

* IBAN verificatie is op laste van de Nederlandse overheid verplicht. 
** Afhankelijk van de gebruikte betaalmethode kan er gevraagd worden om een kopie van debit/creditcard of een bank/creditcard afschrift.

Hoe gebruik je Plus500 om te handelen?

Plus500 is onze eerste keuze voor de ervaren handelaar. De CFD-broker is zeer gebruiksvriendelijk en biedt veel ondersteuning. Hieronder volgt alvast een kort stappenplan hoe je direct kunt beginnen met het traden op Plus500.

Beginnen met handelen bij Plus500 kan ik vier eenvoudige stappen:

Stap 1: Aanmaken account

Op de website van Plus500 kun je met een druk op de knop ‘begin nu met handelen’ een account aanmaken. Registreer je e-mail adres en kies zorgvuldig een wachtwoord. 

Ook heb je de optie om de rekening aan te maken met je account bij Google, Facebook of Apple. Dit is uiteraard geen vereiste aan je account.

Let op

81% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

plus500 account aanmaken

Stap 2: Verificatie

De demo-account is na stap 1 al beschikbaar zonder verificatie. Wanneer je ‘echt’ gaat handelen moet er een verificatie worden uitgevoerd. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de account.

Persoonsgegevens

Om te beginnen vraagt Plus500 je voor- en achternaam in te vullen. Daarna kun je de handelsrekening selecteren.

Let op dat de afdeling van Plus500 in Cyprus onder een andere toezichthouder valt als die in Australië. Voor de overige informatie in dit artikel zijn wij uitgegaan van het toezicht door de CySEC. 

Vervolgens vul je de gegevens aan. Zorg ervoor dat het huisadres en verdere benodigde informatie correct wordt ingevuld. Plus500 informeert daarnaast ook naar je ervaring met traden. 

Tweeledige verificatiemethode

Vergeet niet om de two-factor authentication (2FA) aan te zetten. Deze kun je onder ‘rekening‘ vinden bij de kop ‘beveiligingsinstellingen‘.

Houd je account veilig!

Plus500 verificatie
plus500 2fa ervaringen

Stap 3: Financieren

Eerste storting

Wanneer je het stappenplan doorlopen bent kun je direct je eerste gratis storting plaatsen. Je kan zelf je betaalmethode bepalen: daarbij heb je de keuze uit een betaling per Creditcard, Paypal, iDEAL of een bankoverschrijving. Je gekozen betaalmethode is hierna geverifieerd. 

geld storten plus500

Stap 4: Handelen

Als je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd ben je klaar om met Plus500 te gaan traden. 

Kies in het linkermenu voor ‘handelen’ en selecteer een instrument naar keuze uit het drop-down menu. Om de volgende keer niet te hoeven zoeken kun je instrumenten opslaan in je favorieten.

ervaringen plus500

Alle stappen duidelijk en klaar om te beginnen met Plus500?

Let op

81% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Wat zijn de verschillende financiële producten van Plus500?

Zoals eerder in het artikel al benoemd werd heeft Plus500 een gigantisch aanbod aan financiële producten die beschikbaar zijn voor de handel in CFD’s. In totaal gaat het om meer dan 2000 verschillende handelsinstrumenten. 

Je kunt bij deze broker terecht voor CFD-diensten op aandelen, Forex, diverse indexen, cryptovaluta, grondstoffen, ETF’s en opties. We gaan een aantal categorieën kort toelichten en laten de uiteindelijke keuze aan jou. 

Aandelen

De eerste associatie die veel mensen met de beurs hebben is die van aandelen in bedrijven. Wanneer je iemand dan ook vertelt actief te zijn op de beurs zul je regelmatig de vraag terugkrijgen om wat voor aandelen het dan gaat. 

Ook bij Plus500 is de CFD-handel in aandelen wereldwijd razend populair. Op het handelsplatform kun je kiezen uit een groot aanbod aandelen van over de hele wereld. 

Een aantal van de bekendste en populairste aandelen zijn Tesla, Pfizer (van het Coronavaccin) en Air France-KLM. Een unieke optie is dat je kunt beleggen in gelicentieerde cannabisproducenten als het Canadese Aurora. Lees ons artikel over Cannabis aandelen voor meer informatie.

Grondstoffen

Grondstoffen zijn reële, fysieke goederen van waarde. De bekendste zijn goud, zilver en andere edelmetalen.

Ook heel veel andere producten hebben waarde en Plus500 biedt uiteraard een ruim assortiment aan grondstoffen. Wat dacht je van CFD’s op de waarde van grondstoffen als olie, koffie en sojabonen?

grondstoffen plus500 review

Indexen

Indexen zijn groepen aandelen die gezamenlijk een deel van een markt representeren. Het gaat dan om het gemiddelde van een aantal (belangrijke) aandelen. Bij Plus500 kies je bijvoorbeeld voor de index Nederland 25. Dat houdt in dat je inzet op een combinatie van de 25 grootste aandelen van Nederland.

ETF's

ETF’s – ook bekend als beursgenoteerde fondsen – zijn massale fondsen die de totaalprestaties van indexen meten. Bij Plus500 kun je onder andere kiezen voor verschillende olie, goud en zilverfondsen. 

plus500 blauw logo

Direct beginnen? Maak gratis een demo account aan bij Plus500.

Let op

81% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Cryptovaluta

Plus500 biedt een verscheidenheid aan cyptovaluta aan. Naast Bitcoin kun je hier terecht voor nog 11 andere cryptocurrencies. Plus500 biedt het volgende aan op gebied van crypto:

Forex

Op de Forex verhandel je valuta. Het is een internationale markt (de valutamarkt) waarop je verschillende valuta onderling verhandelt. 

Bij Plus500 kun je CFD’s aangaan op bijvoorbeeld de koers van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar, de Zwitserse frank of de Britse pond. Uiteraard zijn ook de andere majors beschikbaar.

Kosten van Plus500

De kosten van Plus500 zit hem voornamelijk in de spreads. Doordat Plus500 gebruikt maakt van spreads brengen ze geen handelskosten in rekening.

De spreads verschillen bij Plus500, wel zijn ze erg laag op aandelen, valuta’s en indexen. Je zult het dus niet zo snel door hebben zodra je instapt. De spreads op crypto’s liggen wel een stukje hoger. Dit komt doordat crypto’s erg volatiel zijn. Naast deze spreadkosten heeft Plus500 ook andere kosten:

Bijkomende kosten

Overnight premie

Zodra je een positie langer dan een bepaalde tijd aanhoudt (afhankelijk van de transactie) is er een kans dat je een overnight premie moet betalen. De overnight premie is te vinden in Plus500 onder ‘Details’ linkt naast de naam van het instrument.

Valutaomrekeningskost

Plus500 brengt een valutaomrekeningskost in rekening wanneer je een instrument aankoopt in een andere valuta dan die van je rekening. De hoogte van deze valutaomrekeningskost kan tot 0,5% van de winst of verlies zijn van de transactie die je hebt uitgevoerd.

Inactiviteitskosten

Als je langer dan 3 maanden niet inlogt op je account brengt Plus500 hiervoor inactiviteitskosten in rekening. Dit kan tot maximaal 10 euro per maand zijn, en worden maandelijks in rekening gebracht.

Gegarandeerde stop-order

Als je kiest voor het gebruik maken van een een gegarandeerde stop-order dan stopt je positie op een van te voren vastgesteld tarief. Als je hiervoor kiest is de spread op de positie wel een stukje hoger.

Contact & klantenservice

De klantenservice van Plus500 staat bekend om zijn uitstekende ondersteuning. Plus500 investeert als broker in het transparant zijn en het bieden van een goede support en dit blijkt ook wanneer er problemen optreden. 

De 24/7 klantenservice is per live chat en e-mail bereikbaar en reageert bijzonder snel en accuraat. De klantenservice reageert doorgaans binnen een uur.

Er is geen mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen, maar in dit geval wordt dat ruimschoots gecompenseerd door de vlotte en nette online mogelijkheden.

Is Plus500 betrouwbaar?

Ja, Plus 500 is betrouwbaar. Plus500 is één van de grootste CFD-trading platforms van de wereld. Ze nemen verschillende voorzorgsmaatregelen om jouw veiligheid te garanderen. 

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Ga naar https://www.plus500.com/Help/ContactUs.aspx. Hier kun je een verzoek sturen om jouw account te verwijderen. De klantenservice staat daarnaast ook altijd klaar om je te helpen als je nog vragen hebt. 

Hoe werkt Plus500?

Plus500 is een online broker. Je maakt een account aan en daarna kun je handelen in CFD’s. Let wel op want CDF’s zijn complexe handelsproducten. 

Hoe kan ik bij Plus500 geld opnemen?

Geld opnemen vanuit je account kan gewoon op jouw computer of in de app. Er zijn wel wat regels aan verbonden. Lees alle informatie op https://www.plus500.nl/FAQ/Withdrawals. 

Veelgestelde vragen

Dit kan ongelimiteerd. Hiermee kun je oefenen tot je helemaal comfortabel bent met het platform en het handelen in CFD’s op Plus500. Vervolgens kun je, na je account verder geverifieerd te hebben, beginnen met echte beleggingen. 

Nee, het is niet mogelijk om via een zakelijk account geld te storten op je account. Dit is alleen mogelijk met een bankrekening waarvan de naam overeenkomt met die van je eigen account.

Dividend is een deel van de winst dat uitgekeerd wordt aan de aandeelhouders. Dit wordt per aandeel verrekend. Bij Plus500 handel je in CFD’s op aandelen. Dit wil zeggen dat je niet in het bezit bent van het aandeel zelf.

Je krijgt wel een aanpassing aan je account balans op basis van het uitgekeerde dividend wanneer je in het bezit bent van een CFD op een aandeel. Let hier wel op dat je in het bezit moet zijn van een CFD op de afsluitingsdatum voor dividend uitbetaling.

Wanneer je een “buy” positie aanneemt op je CFD bij Plus500, krijg je een positieve aanpassing aan je account balans. Wanneer je een “sell” positie aanneemt dan zal dit, op basis van het bedrag dat wordt uitgekeerd als dividend, een negatieve invloed hebben op je account balans.

Je kunt geld opnemen van je Plus500 account door dit stappenplan te volgen:

  1. Log in op je Plus500 account
  2. Klik op ‘Saldobeheer’
  3. Klik vervolgens op ‘Opnemen’
  4. Selecteer je opnamemethode
  5. Vul de benodigde velden in en klik op ‘Verzenden’
Het tijdsbestek om uitbetalingen te verwerken duurt normaal gesproken één werkdag, zodat Plus500 genoeg tijd heeft om de benodigde veiligheidschecks te doen. Vervolgens is het afhankelijk van de betaalmethode en de derde partij wanneer je het bedrag terug ziet op je rekening.
 
Wanneer je kiest voor een opname, dan wordt bij elke betaalmethode vermeld wat de eventuele kosten hiervoor zijn. In het geval van een opname onder het minimale bedrag kan het ook leiden tot extra kosten. 
 

Bij het handelen in CFD’s zijn een aantal risico’s verbonden. Naar aanleiding van deze risico’s kunt u geld verliezen. Het is sterk aangeraden om eerst voldoende research te doen alvorens je begint met het handelen in CFD’s. 

Het voornaamste risico is de onvoorspelbare markt. De markt is zeer sterk beïnvloedbaar door allerlei verschillende zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het COVID-19 virus of een presidentiële verkiezing. Dit heeft in eerste instantie niets met de markt zelf te maken, waardoor het vaak moeilijk te voorspellen is hoe de koers zal verlopen.

Daarnaast heeft de handel in CFD’s een hoog hefboomeffect. Dit wil zeggen dat je met een relatief kleine inleg grote winsten kunt behalen, maar daarentegen ook grote verliezen wanneer de koers daalt. Houd dus altijd al je investeringen nauwlettend in de gaten.

CFD’s zijn producten met een hefboomwerking waarop gebruikers orders kunnen plaatsen waarbij ze inspelen op verwachte bewegingen van activa. 

Dit omvat alles, van aandelen tot indexen en cryptomunten.

Plus500 ervaringen: Conclusie

Uit onze Plus500 review komt duidelijk voort dat Plus500 terecht één van de beste en populairste brokers van dit moment.

Het afgelopen jaar hebben ze hun groei weten door te zetten met investeringen in het online handelsplatform. Ze zijn uitermate geschikt voor gevorderde handelaars.

De aangeboden CFD’s benadrukken het ongekend grote aanbod en de mogelijkheden van Plus500.

Op dit platform kun je voor een verscheidenheid aan markten en producten terecht. 

Tot slot zijn ze een robuuste en veilige broker met fysieke vestigingen en dochterondernemingen over de hele wereld. Plus500 en de financiële toezichthouders hebben alle nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om de veiligheid van het geld van de gebruikers te garanderen.

76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Beginnen met een gratis Plus500 account?

Ben je overtuigd door onze Plus500 review en wil je met eigen ogen zien hoe Plus500 werkt? Registreer dan nu een gratis account bij Plus500 en start met handelen
gratis
Scroll naar boven