15 Cashper Ervaringen Uitgelicht


Overweeg je een lening af te sluiten bij Cashper? Dan is het wijs om eerst enkele Cashper ervaringen te lezen voordat je een minilening afsluit. Iets wat iedere andere Nederlander ook zou doen, en het is hartstikke slim.

Helaas is het momenteel alleen niet meer mogelijk om bij Cashper een lening af te sluiten. De kans is groot dat ze momenteel door de AFM worden doorgelicht. Het is nog onduidelijk of Cashper weer terugkomt op de Nederlandse markt.

Wil je toch weten hoe Caspher is bevallen bij anderen? Hieronder nemen enkele uiteenlopende ervaringen met je door die mensen in het verleden met Cashper hebben gehad.

Ferratum is de concurrent van Cashper, en op dit moment de enige andere partij waarbij je zonder BKR toets terecht kunt voor een kleine lening. Ervaringen met Ferratum zijn doorgaans positief.

Ervaringen met Cashper uitgelicht

Tegenwoordig is het voor bijna iedereen mogelijk om online ervaringen te delen over een product of service dat je hebt aangeschaft. In het geval van Cashper is dit net zo.

Veel mensen hebben hun ervaring met Cashper online gedeeld. In de afgelopen periode voordat ze hun service sloten, zijn 789 Cashper ervaringen gedeeld. Heb jij zelf nog een persoonlijke ervaring die je wilt delen? Schroom niet om dit online te doen!

We lichten er graag een paar voor je uit.

Allereerst de 6 meest recente ervaringen die tijdens het schrijven van dit artikel zijn gedeeld:

recente cashper ervaringen

Cashper krijgt over het algemeen zeer positieve reviews van klanten. Van alle deze reviews zijn 97% van de klanten positief gestemd. We lezen dat deze positieve reacties voornamelijk gericht zijn op de klantenservice.

Klanten worden prettig behandeld en het proces schijnt overzichtelijk te worden gepresenteerd. De communicatie is helder en de aanvragen worden snel behandelt. Dit laatste is natuurlijk alleen voor diegene weggelegd die extra servicekosten betalen om de aanvraag te laten versnellen. Houd hier rekening mee.

Gemiddeld positieve ervaringen van klanten over Cashper

Laten we nu eens kijken naar de ervaringen van mensen die gemiddeld positief zijn over dit bedrijf en hun minileningen. We hebben hieronder wederom 6 ervaringen voor je op een rij gezet. In zijn totaliteit is 2% van de klanten gematigd positief:

gemiddelde ervaringen met Cashper

Je merkt hier dat sommige klanten niet zo tevreden zijn met de hoge extra kosten waar we het eerder over hadden. Dit is begrijpelijk, maar hier zit een zekere gedachte achter:

De servicekosten (zoals het ‘gemak pakket’) zijn een belangrijk onderdeel van het verdienmodel van Cashper. Op het verstrekken van minileningen is bijna geen geld te verdienen met het wettelijk hoogst mogelijke rentetarief van 15%.

Om die rede hebben ze servicekosten in het leven geroepen om meer te kunnen verdienen aan de minileningen. Die kosten komen er alleen bij als je je geld sneller wilt ontvangen.

Ook betaal je relatief snel boetes als je iets te laat bent met terugbetalen. Mocht je een minilening aanvragen bij Cashper, dan moet je deze echt binnen het afgesproken termijn van 15 of 30 dagen terugbetalen.


Voor in Nederland gevestigde bedrijven zou deze constructie van leningen verstrekken aan BKR geregistreerden niet mogen volgens het AFM. Deze zouden hier onder een illegaal geld verdienen model vallen.

De negatieve ervaringen over Cashper

Van de 789 gedeelde ervaringen zijn er maar enkele negatief gestemd over Cashper. In totaal 0,38% van de klanten. Dit is blijkbaar gelijk aan 3 gedeelde ervaringen, zie hieronder:

negatieve ervaring met Cashper

Je leest hier dat het 1,5 week kan duren voordat je je minilening ontvangen hebt. Dit doet Cashper in zekere zin ‘met opzet’ zodat ze ook het duurdere snelle pakket kunnen aanbieden.

Kies je voor de extra bundel waarin jouw aanvraag wordt versneld, dan betaal je drie tientjes meer. De tweede klant hiernaast geeft het cijfer 4 hiervoor, en begrijpelijk.

De derde klant heeft het over een sms-service waarmee het proces versneld kan worden. Zonder dat hij het wist schafte hij een superbundel aan. Hier betaal je blijkbaar ook voor, opletten dus!

Vraag je een minilening aan bij Cashper, dan raden we niet aan om extra te betalen voor snelheid.

Hoewel we het logisch is dat je snel geld nodig hebt, moet de uiteindelijke lening wel in verhouding blijven met de te maken kosten.

Alle ervaringen op een rij

Het is duidelijk dat de Cashper ervaringen uiteen lopen. We kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent waar al deze ervaringen te lezen zijn.

Bovenstaande ervaringen hebben we gevonden op de site van Ekomi. Deze onafhankelijke partij stelt zich op als een ‘feedback company’ die echte klanten vraagt om hun mening naar het bedrijf in kwestie.

Hieronder de samenvatting van alle ervaringen op het moment van schrijven:

totaal beoordeling CashperAls gemiddeld cijfer krijgen ze een 9.2 wat bijzonder hoog is. Of van alle ingediende ervaringen voornamelijk de positievere varianten zijn gedestilleerd is moeilijk te voorspellen.

We adviseren je in ieder geval aan om deze review-site af en toe te bezoeken voor de meest actuele beoordelingen. Dit kan naar verloop van tijd veranderen.

Wil je meer weten over Cashper en hoe deze zich verhoudt tot hun concurrent Ferratum, lees dan ook eens de uitgebreide vergelijking die we met beide hebben gedaan. Of lees ons artikel over Ferratum ervaringen.

15 Cashper Ervaringen Uitgelicht
5 (100%) 2 votes
Ben je er nog niet helemaal uit? Vergelijk hier zelf meer partijen en maak een weloverwogen keuze.