De beste Creditcard Aanvragen 2024

Bij het boeken van een reis of het betalen van grote bedragen kan het handig zijn om in plaats van een betaalpas gebruik te maken van je creditcard. In dit artikel lees je hoe jij een creditcard aanvragen kunt bij verschillende online aanbieders! 

Top 5 mogelijkheden Creditcard Aanvragen

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

Een creditcard aanvragen kan bij je eigen bank, maar er zijn tegenwoordig ook veel meer andere mogelijkheden. Zo kun je bij een aantal online bedrijven terecht om een prepaid creditcard aan te vragen of bij je spaarrekening of lening een creditcard er bij af te nemen. 

Ook kijken we naar de mogelijkheden voor een creditcard aanvragen zonder loonstrook en een creditcard aanvragen met laag inkomen. Verder vind je ook de belangrijkste verschillen tussen een creditcard aanvragen online en bij een ouderwetse bank. 

Hoe kan ik een Creditcard Aanvragen?

Een creditcard aanvragen is vaak mogelijk bij de bank waar je een betaal- of spaarrekening hebt. Tegenwoordig zijn er online ook steeds meer mogelijkheden waar je eenvoudig een creditcard kan krijgen. 

Er zijn verschillende creditcards op de markt en je zult dus op zoek moeten naar de kaart die het best bij jou past. 

In de voorbeelden uit dit artikel blijkt dat een creditcard aanvragen in sommige gevallen erg gemakkelijk is, zolang je de juiste informatie, maar paraat hebt. We kijken dan ook naar de vereisten voor een creditcard aanvragen zodat je weet welke gegevens je bij de hand moet hebben.

Het vraagstuk “Kan ik een creditcard aanvragen?” is dus niet voor iedereen zo eenvoudig, zo blijkt een creditcard aanvragen met BKR registratie een flink stuk lastiger. Ook een creditcard aanvragen met laag inkomen zorgt voor meer beren op de weg, in dit artikel helpen we je met deze situaties. 

Vergelijk hieronder de verschillende online aanbieders van creditcards en zoek naar de kaart of aanbieder die het best bij jouw wensen past. Of begin meteen met een creditcard aanvragen bij de online bank Bunq via de groene knop hieronder! 

Eenvoudig beginnen met je creditcard aanvragen bij Bunq!

Creditcard Aanvragen Vergelijken

#1 Creditcard aanvragen bij Bunq

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Bunq is een online bank die zoveel mogelijk probeert te vernieuwen. Je kunt bij Bunq een betaalrekening met travelcard (creditcard) aanvragen. 

Deze bank houdt zich erg bezig met nieuwe toepassingen die zowel klanten als zij zelf programmeren. Hierdoor zul je altijd van de laatste vernieuwingen gebruik kunnen maken. 

#2 Creditcard aanvragen bij Openbank NL

Onze beoordeling:

4.5/5

Voordelen:

Bij Openbank NL kun je een betaalrekening met Europees IBAN-nummer aanvragen en daarbij ook een creditcard.

Openbank ziet zichzelf als de bank van de toekomst doordat ze continu nieuwe tools ontwikkelen. 

#3: Creditcard aanvragen bij Santander

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Naast dat Santander een groot aandeel heeft in Openbank kun je ook bij Santander zelf aan de slag. Je kunt bij deze bank eenvoudig geld lenen en een bankrekening aanvragen. 

Naast een creditcard kun je ook een eMaestro aanvragen, waarmee je veiliger en gemakkelijker online kan betalen.

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

#4: Creditcard aanvragen bij Veritas Card

Onze beoordeling:

4.3/5

Voordelen:

Bij Veritas Card kun je kiezen uit verschillende prepaid creditcards. Je betaalt eerst het volledige bedrag en kunt dan veilig met de Veritas Card betalen. 

Het voordeel van een prepaid card is dat je bij lage bedragen ook zonder identificatie of financiële documenten een creditcard aan kan vragen. Zo is het een geschikte optie voor mensen die nergens anders een creditcard kunnen krijgen. 

#5: Creditcard aanvragen bij VIABUY NL

Onze beoordeling:

4.3/5

Voordelen:

Ook bij VIABUY kun je een prepaid mastercard creditcard aanvragen. Net als bij Veritas Card is dit een optie voor mensen die bij andere banken of aanbieders geweigerd worden. 

Je kunt alleen het geld op de creditcard gebruiken dat je zelf op deze kaart gestort hebt. 

Vereisten voor Creditcard Aanvragen

Een creditcard aanvragen is niet zomaar voor iedereen te doen. Je zult namelijk een aantal gegevens moeten opgeven en ook aan een aantal financiële eisen moeten voldoen. 

Voor een creditcard moet je minimaal 18 jaar oud zijn, een vast inkomen hebben en je mag geen BKR registratie hebben met een betalingsachterstand. Het kan zijn dat sommige banken extra eisen stellen. 

Mocht je niet aan alle criteria voldoen zijn er nog een aantal extra mogelijkheden om toch een creditcard aan te kunnen vragen. Zo kun je als student een studenten creditcard aanvragen.

Studenten creditcard aanvragen

Een studenten creditcard aanvragen is mogelijk voor elke student die geen gewone creditcard wil of kan aanvragen, maar toch van de voordelen wil profiteren. Bij een studenten creditcard krijg je een lagere bestedingslimiet per maand en wordt de lening van je creditcard niet bij de BKR geregistreerd. 

Vaak kun je bij een bank waar je een bankrekening hebt ook een studenten creditcard aanvragen die bij deze rekening zal horen. Elke maand wordt het bedrag dat je met de studenten creditcard hebt betaald afgeschreven van je betaalrekening. 

Creditcard aanvragen met laag inkomen

De vereisten voor een gewone creditcard aanvragen zijn een minimaal netto salaris van € 1.150,-. Maar een creditcard aanvragen met een laag inkomen van minder dan € 1.150 per maand is toch mogelijk, je moet hiervoor alleen wel een ander soort creditcard aanvragen. 

Zo kun je een prepaid creditcard aanvragen bij één van de aanbieders die in dit artikel genoemd zijn. Met een prepaid creditcard moet je eerst geld op de kaart storten voordat je gebruik kunt maken van de creditcard. 

Ook kun je op deze manier een tijdelijke creditcard aanvragen zonder loonstrook te hoeven laten zien en kun je een prepaid creditcard aanvragen met BKR-registratie. Omdat het prepaid is kun je dus ook nooit meer geld betalen dan dat je zelf op de kaart hebt gezet. 

Voor een tijdelijke creditcard aanvragen kun je ook goed terecht bij deze aanbieders van prepaid creditcard. Deze vul je eenvoudig met het geld dat je uit wilt gaan geven met de kaart en kun je daarna weer opzeggen. 

Hoe lang duurt Creditcard Aanvragen?

Veel mensen vragen zich het af; hoe lang duurt creditcard aanvragen? Een logische vraag, maar het antwoord verschilt wel per bank of aanbieder. Het aanvragen zelf kost namelijk bij de meeste banken of aanbieders slechts enkele minuten. 

Zolang jij je gegevens en de benodigde financiële documenten bij de hand hebt zodra je de kaart aanvraagt is het zo gebeurd. Daarna moet de bank of aanbieder de gegevens controleren, daar kan het verschil in tijd tussen de creditcard ontvangen ontstaan. 

Over het algemeen zal er zo’n één à twee weken tussen de aanvraag en de levering van de creditcard zitten.

Een creditcard moet namelijk niet alleen goedgekeurd worden door de instantie waar je hem aanvraagt, maar ook de ICS (International Card Services) moet akkoord zijn. 

Kun je een creditcard met spoed aanvragen?

Als je niet twee weken wil of kan wachten voor het ontvangen van de creditcard heb je enkele mogelijkheden om dit proces enigszins te versnellen. Zo kun je na het aanvragen van de creditcard aangeven bij de aanbieder van de kaart dat je de creditcard met spoed aanvragen wilt. 

Over het algemeen kan het proces dan versneld worden en kan de kaart binnen een week geleverd worden. Je hebt hier echter geen volledige zekerheid over en je zult dus alsnog een week moeten wachten. 

Een creditcard met spoed aanvragen kan ook nog op een andere manier; door gebruik te maken van een prepaid creditcard. Bij deze kaarten hoeft er namelijk geen BKR-toetsing te gebeuren en wordt ook je inkomen niet gecontroleerd, daardoor kan de kaart veel sneller geleverd worden. 

Verschil online Creditcard Aanvragen en bij een bank

Zoals je inmiddels hebt kunnen lezen zijn er dus uiteenlopende optie om je creditcard aan te vragen. Je kunt kiezen voor een online bank, een prepaid creditcard, een aanbieder van leningen en natuurlijk ook gewoon bij een ouderwetse bank als ABN-Amro of Rabobank. 

De verschillen tussen een online creditcard aanvragen en bij een bank zitten vaak in de extra mogelijkheden die je hierbij krijgt. Waar je bij de ouderwetse banken gebruik maakt van een vrij standaard pakket kun je bij online banken en aanbieders juist meer nieuwe functies gebruiken. 

Zo kun je naast een gewone creditcard bij enkele van de aanbieders uit dit artikel een eMaestro kaart aanvragen waarmee je online veiliger kunt betalen. De aanbieders van prepaid creditcards pakken het al helemaal anders aan dan bij je bank. 

Omdat je zelf al het geld op deze kaart moet storten voordat je het kan gebruiken hoeven deze aanbieders niet te controleren of je een BKR-registratie hebt of een laag inkomen. Hierdoor heb je online meer mogelijkheden om een creditcard aan te vragen. 

Tip: Wil jij eenvoudig online een mastercard creditcard aanvragen? Ga dan snel naar Bunq en open eenvoudig je bankrekening met travel card om zo snel mogelijk je creditcard te ontvangen! 

Wat zijn de kosten voor Creditcard Aanvragen

Een creditcard aanvragen is bij bijna alle banken en aanbieders gratis te regelen. Je betaalt vaak een jaarlijks bedrag voor de combinatie van bankrekening en creditcard. 

Een prepaid creditcard aanvragen werkt wel anders, daar betaal je de eerste keer een bedrag voor de kaart en de bijbehorende rekening. Daarnaast betaal je ook nog een jaarlijkste toeslag zolang je de creditcard gebruikt. 

Zoals gezegd verschilt het dus erg welke kosten je betaalt voor je creditcard. Zo betaal je bij Openbank NL €1,99 voor het aanvragen van de creditcard, maar betaal je vervolgens geen maandelijkse of jaarlijkse toeslag. 

Bij Bunq kun je zelfs volledig gratis een Mastercard creditcard aanvragen. Het verschil is wel dat bij Bunq de transacties die je met de creditcard doet meteen van je rekening af wordt geschreven zodat je niet al teveel rood kan komen te staan. 

Je betaalt bij Bunq alleen bij een nieuwe creditcard aanvragen als je oude kaart kwijt is geraakt of stuk is gegaan. Voor een nieuwe creditcard aanvragen terwijl je al een creditcard hebt betaal je bij de meeste banken en aanbieders een kleine onkostenvergoeding. 

Veelgestelde vragen

Een creditcard aanvragen kan eenvoudig op de website van een bank of aanbieder. Als je al een rekening hebt kun je in je account overzicht een creditcard aanvragen. Als je nog geen rekening of account hebt zul je eerst een pakket moeten kiezen dat het best bij je past. 

Een creditcard aanvragen is over het algemeen binnen enkele minuten geregeld. Voordat je de kaart ontvangt moet nog wel je inkomen getoetst worden en wordt gecontroleerd of je een BKR-registratie hebt.

Zodra dit goedgekeurd is wordt de kaart opgestuurd, vaak heb je de creditcard binnen 2 weken na het aanvragen. 

Er zijn veel verschillende creditcards die allemaal op hun eigen manier werken. Zo kun je kiezen voor een prepaid creditcard waar je eerst geld op moet zetten voordat je hem kan gebruiken.

Dit is een travel card van Bunq die alles meteen van je rekening afschrijft en een ouderwetse creditcard die elke maand het betaalde bedrag afschrijft. 

Het handigste is om online een creditcard aan te vragen bij een online bank als Bunq. Deze aanvraag is binnen enkele minuten geregeld en ook nog eens volledig kosteloos. 

Als je een maandelijks netto-inkomen van meer dan € 1.150 hebt, ouder dan 18 jaar bent en niet in de BKR geregistreerd staat met een betalingsachterstand kun je een creditcard aanvragen. 

Waarschijnlijk is je inkomen te laag, ben je jonger dan 18 jaar oud of sta je in het BKR-register met een betalingsachterstand. 

Creditcard Aanvragen: Conclusie

Een creditcard aanvragen is tegenwoordig steeds eenvoudiger doordat je de aanvraag volledig online kunt doen. Je geeft alle benodigde gegevens en documenten op en vervolgens worden deze gecontroleerd door de aanbieder van de creditcard en de ICS. 

Zodra dit allemaal goedgekeurd is krijg je de creditcard thuis gestuurd, dit duurt vaak zo’n 2 weken. Er zijn ook andere opties om een creditcard aan te vragen, zo kun je kiezen voor een prepaid creditcard die je de volgende dag kunt ontvangen, maar pas kan gebruiken zodra je er geld op gestort hebt. 

Zoek de creditcard die het best bij jou past en kijk naar de mogelijkheden die de bank of aanbieder naast de creditcard biedt om de beste kaart voor jou te vinden. 

Wil jij ook een Creditcard Aanvragen?
Ga dan snel naar Bunq, open een rekening en vraag je travel card aan!
TIP
Scroll naar boven