Wereldwijd met een Gratis Creditcard betalen

Wil jij ook overal ter wereld makkelijk kunnen betalen? Vraag dan snel een creditcard aan, de kosten kun je heel beperkt houden, er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om een gratis creditcard aan te vragen. Lees snel verder om alles te weten te komen over deze mogelijkheden over begin meteen bij één van de aanbieders hieronder. 

Top 4 Gratis Creditcards

Met een creditcard kun je overal ter wereld, en online, gemakkelijk betalen. Bij de meeste creditcards wordt alles wat je betaalt opgeteld en aan het eind van de maand van je gekoppelde bankrekening afgehaald, sommige creditcards werken ook met een prepaid systeem. 

In dit artikel lees je alles over de gratis creditcard, hoe je een gratis creditcard aanvragen kan en waar je hier het best voor terecht kunt. Lees snel verder voor alle informatie en de beste tips of begin meteen en vraag nu je gratis creditcard aan bij Bunq.

Wat is een Gratis Creditcard?

Bij een gratis creditcard betaal je geen kosten voor de aanvraag van de kaart en geen maandelijks of jaarlijks terugkerende kosten voor het gebruik van de creditcard. 

Bij de meeste banken is het niet mogelijk om een gratis creditcard aan te vragen. Een online bank als Bunq biedt wel creditcards aan zonder terugkerende kosten. 

Een gratis creditcard kent vaak andere voorwaarden dan een gewone creditcard. Zo kan het zijn dat de creditcard na elke aankoop meteen het geld van je rekening haalt of dat je eerst saldo op de creditcard moet zetten om te kunnen gebruiken. 

Bij een gratis creditcard betaal je geen vast bedrag elk jaar voor het behouden van de kaart. Ook kan het zijn dat de creditcard alleen het eerste jaar gratis is of dat je de jaarbijdrage als cadeau teruggestort krijgt van de verstrekker van de creditcard. 

Begin meteen met een gratis creditcard aanvragen bij de online bank Bunq!

Hoe kan een Creditcard Gratis zijn?

Er zijn meerdere manieren waarop een bank of andere verstrekker van een creditcard geld kan verdienen aan jouw creditcard. Dit kan via een vast jaarlijks bedrag, een bedrag tijdens het aanvragen van de kaart of via andere extra kosten. 

Zo houden de meeste banken geld in als je geld op gaat nemen in het buitenland. Daarnaast betaal je ook bij het omwisselen van verschillende valuta’s vaak een klein percentage aan kosten extra. 

Zo kan een bank of andere verstrekker dus toch aan je verdienen terwijl ze je een gratis creditcard verstrekken. Ook kan het zijn dat de bank de gratis creditcard verstrekt als je een ander betaald abonnement hebt bij deze bank, ook zo verdienen ze aan je terwijl ze wel een gratis creditcard kunnen bieden. 

Overzicht voordelige en Gratis Creditcards - Vergelijk Gratis Creditcards

AanvraagkostenJaarlijkse kostenGeldopnameBetalingen in onbekende valutaOpwaardeerkosten
Bunq (met bankrekening)gratisgeen€0,99 per opname (met Bunq Premium 10 keer gratis opnemen per maand)gratisn.v.t.
Bunq (zonder bankrekening)€9,99geen€0,99 per opnamegratisBankoverschrijving: 0,5%
iDeal: gratis
Openbank€1,99geenEerste 5 keer gratis 1,50%n.v.t.
Veritas Cardgratis€29,90€2,50 1,99%Bankoverschrijving: 2,49% (min. €5)
VIABUY NL€69,90€19,90€5,- per opname2,75% Bankoverschrijving: 0,9%
iDeal: 1,75%
Paysafecard: 8,75%

#1: Gratis Creditcard Aanvragen bij Bunq

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Bij Bunq heb je verschillende pakketten die je kunt kiezen met daarin betaalrekeningen, spaarrekeningen en andere mogelijkheden. Zo kun je ook een gratis creditcard aanvragen bij jouw Bunq account. 

De creditcard van Bunq heet de ‘travel card’ en je kunt er wereldwijd gemakkelijk mee betalen. Als je met de travel card betaalt, wordt het geld meteen van je betaalrekening afgehaald, het werkt dus anders dan een klassieke creditcard. 

Bunq heeft een banklicentie ontvangen van DNB. Hierdoor is je geld tot €100.000,- beschermd mocht er iets misgaan bij de bank. 

#2: Gratis Creditcard Aanvragen bij Openbank

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Bij Openbank vraag je voor €1,99 een creditcard aan en vervolgens betaal je hier niks meer voor. Je krijgt een R42 Mastercard waarmee je online en wereldwijd gemakkelijk kunt betalen. 

Je hebt met deze gratis creditcard ook nog eens het voordeel dat je 5 keer per maand gratis geld kan opnemen vanaf de kaart. Ook krijg je met mooie kortingen van bekende bedrijven als Booking.com.

#3: Gratis Creditcard Aanvragen bij Veritas Card

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Bij Veritas Card kun je een prepaid creditcard aanvragen. Dit heeft als voordeel dat je de creditcard niet aan een betaalrekening hoeft te koppelen en je nooit teveel uitgeeft. 

Daarnaast kun je de prepaid creditcard aanvragen zonder BKR-toetsing. Als je graag een creditcard wilt gebruiken terwijl je een negatieve BKR-registratie hebt is dit één van je weinige geschikte opties. 

De creditcard aanvragen bij Veritas card is gratis. Daarna betaal je €29,90 per jaar. 

#4: Gratis Creditcard Aanvragen bij VIABUY NL

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Een andere optie voor een prepaid creditcard is VIABUY NL. Ook hier kun je zonder BKR-toetsing een creditcard aanvragen waar je geld op moet storten om te kunnen gebruiken. 

Bij VIABUY NL betaal je eenmalig €69,90 en daarna jaarlijks €19,90 voor de creditcard en een betaalrekening. Daarnaast zijn er nog extra kosten voor geldopnames en dergelijke. 

Kosten die we willen vermijden met een Gratis Creditcard

De kosten van een creditcard bestaan uit het aanvragen van de kaart, jaarlijkse kosten en extra kosten voor geldopnames en dergelijke. Het volledige overzicht aan kosten die je mogelijk hebt bij een creditcard vind je in de tabel hierboven. 

Kosten bij aanvragen creditcard

Het aanvragen van een creditcard kost vaak geld als je nog geen rekening of account hebt bij de bank of ander bedrijf waar je de creditcard wilt aanvragen.

Deze kosten kunnen verschillen van €1,99 tot wel €69,90.

Jaarlijkse kosten

Je betaalt over het algemeen voor een creditcard een vast jaarlijks tarief. Dit tarief wordt rechtstreeks van je rekening afgehaald en ook deze kan verschillen tussen geen kosten tot €29,90 per jaar, ook hier geldt dat je bij een bankrekening vaak lagere, of geen, jaarlijkse kosten hebt. 

Extra kosten bij gebruik creditcard

Tot slot heb je de kosten die je maakt voor het gebruiken van de creditcard, denk hierbij aan kosten voor geldopnames, betalen in een vreemde valuta of het opwaarderen van een prepaid creditcard. Dit zijn veel verschillende kosten en zijn dus ook lastig met elkaar te vergelijken. 

Beperkingen Gratis Creditcard

Een gratis creditcard heeft minder opties dan een betaalde creditcard. Omdat de bank niks aan je verdient wil het niet het risico lopen dat je hoge kosten maakt op de creditcard zonder dat je dit terug kan betalen. 

Daarom werkt een gratis creditcard over het algemeen als prepaid creditcard. Je kunt rechtstreeks geld storten op de kaart en vervolgens alleen dat geld gebruiken. 

Het kan ook zijn dat je rente betaalt over de aankopen die je gedaan hebt met je creditcard. Dit geldt alleen als je hebt gekozen voor betalingen in termijnen. 

Gratis Creditcard Zonder BKR toetsing

Als je een negatieve BKR-registratie hebt omdat je lopende schulden hebt of een betalingsachterstand, kun je in principe geen creditcard aanvragen. Wel kun je een gratis creditcard zonder BKR-toetsing aanvragen omdat deze creditcards net wat anders werken, zoals je hierboven hebt kunnen lezen. 

Het proces van een creditcard gratis aanvragen verloopt daarom ook veel sneller. Ze zullen geen toetsing doen of je inkomen wel hoog genoeg is en de BKR-toetsing kost normaal ook een dag voordat dit gebeurd is en je reactie krijgt of de aanvraag goedgekeurd is. 

Je krijgt ook geen extra BKR-notering nadat je de creditcard gratis aangevraagd hebt. Je gaat namelijk geen schuld aan en dus hoeft het niet geregistreerd te worden door het Bureau Krediet Registratie. 

Alternatieven Gratis Creditcard

Een gratis creditcard kan in sommige gevallen heel handig zijn terwijl andere mensen juist een gewone creditcard nodig hebben. Hier vind je de alternatieven die je hebt ten opzichte van een gratis creditcard. 

Creditcard aanvragen bij je bank

Vaak is de meest goedkope keuze het aanvragen van een creditcard bij de bank waar je ook andere producten als een betaalrekening hebt. Omdat je voor die rekening betaalt vallen de kosten voor de creditcard vaak mee. 

Elk jaar wisselen van creditcard

Sommige creditcards bieden je het eerste jaar een korting. Zo zijn er creditcards die volledig gratis te verkrijgen en gebruiken zijn het eerste jaar; door elk jaar te wisselen van creditcard en naar deze aanbiedingen te zoeken ben je zo weinig mogelijk geld kwijt aan je creditcard. 

Gratis Creditcard Aanvragen

Om je nog verder op weg te helpen vind je hieronder een stappenplan met daarin de belangrijkste stappen die je moet doorlopen voor een gratis creditcard. Je kunt deze stappen bij elk van de aanbieders uit dit artikel eenvoudig uitvoeren om je gratis creditcard aan te vragen. 

Stap 1: Kies je Gratis Creditcard

Kies bij welke bank of partij je een creditcard aan wilt vragen. Vergelijk voorafgaand of deze keuze ook goed de extra kosten die je maakt voor geldopnames of het gebruiken van de gratis creditcard in het buitenland. 

Bedenk daarbij goed wat je van plan bent te gaan doen met de gratis creditcard zodat je in kan schatten welke kosten voor jou relevant zijn. Er zitten enorme verschillen in de kosten voor iemand die vaak naar andere continenten vliegt en iemand die de creditcard vooral online gebruikt.

Stap 2: Vraag de Gratis Creditcard aan

Nu je een keuze hebt gemaakt, is het tijd om de creditcard aan te vragen. Bij de aanbieders uit dit artikel doe je dit gemakkelijk online op de website of via een smartphone-app. 

Voor het aanvragen van een creditcard heb je een gegevens nodig zoals je naam en geboortedatum. 

Stap 3: Gebruik je Gratis Creditcard!

Het zal een paar werkdagen duren en dan ontvang je jouw gratis creditcard thuis. Als je interesse hebt om toch even creditcards te vergelijken, bekijk dan onze Creditcard Vergelijken pagina. 

Tip: Sommige banken en andere aanbieders van creditcards bieden een korting op het eerste jaar van je creditcard. Kijk daarom na een jaar of dezelfde of een andere aanbieder weer een korting biedt. 

Gratis Creditcard: Veelgestelde vragen

Een gratis creditcard krijg je vaak als je al een betaal- en/of spaarrekening hebt bij een bank. Je betaalt dan al een vast bedrag voor het pakket met deze rekeningen en hoeft niet meer extra te betalen voor de creditcard, het aanvragen zelf kan wel een paar euro kosten voor het verzenden van de kaart. 

Er is een gratis creditcard als je bij Bunq of Openbank al een rekening hebt en daarbij graag een creditcard aanvraagt. 

Een gratis creditcard zonder BKR toetsing is mogelijk bij online banken als Bunq en Openbank. Bij deze banken worden de aankopen die je doet met je creditcard meteen van je rekening afgetrokken waardoor je nooit in het rood kan komen te staan op de creditcard, en het dus niet uitmaakt of je in het BKR registrer geregistreerd staat met een lopende schuld of betalingsachterstand. 

De goedkoopste creditcard is de creditcard van de online bank Openbank. Deze vraag je aan voor €1,99 en vervolgens betaal je niets meer voor de kaart, alleen als je vaker dan 5 keer per maand geld wil opnemen zul je hier transactiekosten over moeten betalen. 

Zelf Gratis Creditcard Aanvragen: Conclusie

Een gratis creditcard aanvragen kan bij een aantal online banken en partijen. Deze creditcard werkt vaak net iets anders dan een gewone creditcard omdat je er alleen mee kan betalen als er ook geld op staat, of er geld op de gekoppelde bankrekening staat. 

Waar je bij een normale creditcard aan het eind van elke maand een afrekening hebt wordt bij een gratis creditcard het geld meteen afgeschreven. Je vraag de creditcard eenvoudig online aan via de website of de smartphone-app van de aanbieder waar jij een creditcard wilt. 

Een voordeel van de gratis kaarten is dat je een gratis creditcard zonder BKR toetsing aan kan vragen. Als je niet in aanmerking komt voor krediet of een gewone creditcard kun je toch genieten van de voordelen van wereldwijd betalen met een prepaid creditcard. 

Ook zelf je Gratis Creditcard aanvragen?
Ga dan snel naar Bunq en kies welk pakket het beste bij jou past en vraag meteen een gratis creditcard aan!
TIP
Scroll naar boven