Creditcard Vergelijken | Top 4 Aanbieders

Altijd een kaart achter de hand waarmee je altijd en overal kan betalen: een creditcard kan je leven een stuk eenvoudiger maken, zeker als je vaak in het buitenland komt. Maar welke creditcard heeft de beste voordelen voor jou? 

In dit artikel vergelijken we de beste aanbieders van creditcards. We leggen uit waar je op moet letten en hoe je vandaag nog een creditcard kan aanvragen.

Creditcard Vergelijken - de top 4

Met een creditcard kun je overal ter wereld gemakkelijk betalen. In Nederland worden er verschillende soorten creditcards uitgebracht, zo kun je bij veel banken kiezen voor creditcards als MasterCard of Visa en zijn er ook binnen deze ‘merken’ nog verschillende mogelijkheden. 

In dit artikel lees je alles over de verschillende mogelijkheden en voordelen die je bij creditcards hebt. Zo lees je alles over een prepaid creditcard vergelijken, kun je de kosten creditcard vergelijken en een zakelijke creditcard vergelijken zodat je altijd de beste creditcard voor jou vindt!

Waarom Creditcard Vergelijken?

Als je een creditcard wilt hebben kun je de gemakkelijke keuze nemen en een creditcard aanvragen naast je bestaande betaalrekening. Je loopt dan wel het risico dat je teveel betaalt voor deze kaart. 

Ook zijn de mogelijkheden die je hebt bij creditcards verschillend. Daarom is het verstandig om van tevoren te beginnen met creditcard vergelijken. 

Zo kom  je erachter wat de goedkoopste creditcard is, of een prepaid creditcard misschien wat voor jou is en of je nog specifieke eisen hebt voor een creditcard. Op basis van deze kennis kun je vervolgens de goedkoopste creditcard aanvragen die voldoet aan je persoonlijke wensen. 

Vraag vandaag nog je creditcard aan bij de online bank Bunq!

Creditcard Vergelijken - Top 4 aanbieders

#1: Creditcard bij Bunq

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

De online bank Bunq is ooit door een Nederlander opgericht met als doel om de bankenwereld op de kop te zetten. Dat lukt aardig met de vele extra functies die Bunq aanbiedt. 

Als je bij Bunq een creditcard aan wilt vragen kun je de Travel Card aanvragen. Deze Mastercard werkt als gewone betaalpas met als voordeel dat je er overal mee kan betalen.

Bunq is de meest innovatieve aanbieder van creditcards, en zet dan ook vol in op technologie. Daarnaast werkt de bank ook aan haar duurzaamheid, en draag je als klant ook bij aan het milieu!

#2: Creditcard bij Openbank

Onze beoordeling:

4.8/5

Voordelen:

De Spaanse bank Santander biedt in Nederland betaal- en spaarrekeningen aan onder de naam Openbank. Bij deze online bank kun je ook eenvoudig een creditcard aanvragen. 

Het gaat hier om een R42 Mastercard. Met deze kaart kun je overal in de wereld betalen en het biedt je een aantal handige extra functies om online te kunnen betalen. 

#3: Creditcard bij Veritas Card

Onze beoordeling:

4.3/5

Voordelen:

Een hele andere aanbieder van creditcards is Veritas Card. In dit artikel helpen we je met prepaid creditcard vergelijken en dit is er één van; met een prepaid creditcard kun je alleen geld gebruiken dat je gestort hebt. 

Veritas Card biedt je een online rekening met creditcard. Op deze rekening, met IBAN-rekeningnummer, stort je het geld wat je vervolgens met je creditcard kunt gaan gebruiken. 

Veritas Card bestaat sinds 2010 en is uitgegroeid tot betrouwbare aanbieder van creditcards. De website heeft een Engelse klantenservice die je doordeweeks kunt bereiken voor vragen. 

#4: Creditcard bij VIABUY

Onze beoordeling:

3.9/5

Voordelen:

Bij VIABUY kun je gemakkelijk online een creditcard aanvragen zonder dat er een BKR-toetsing plaatsvindt. Dit houdt in dat iedereen bij deze website een creditcard kan aanvragen. 

Ook bij VIABUY krijg je een prepaid creditcard met eigen IBAN-rekeningnummer. Je kunt de creditcard gemakkelijk opwaarderen met betaalmethodes als iDeal of bankoverschrijving.

Waar moet je op letten bij Creditcard Vergelijken?

Het is handig om van tevoren goed te bedenken welke creditcard het best bij jouw situatie past. Je kunt ook alvast naar de online bank Bunq gaan en daar advies inwinnen over creditcards om er achter te komen welke creditcard het best is voor jou. 

Let verder bij het creditcard vergelijken op de volgende zaken: 

  • Creditcard kosten
  • Eventuele (reis)verzekeringen
  • Prepaid / Gewone creditcard

Hoe kun je Zakelijke Creditcard Vergelijken?

Een zakelijke creditcard kan handig zijn voor zowel kleine als grote bedrijven. Het zorgt ervoor dat je uitgaven die je zakelijk doet nog beter kan scheiden en je minder administratie hebt gedurende de maand. 

Ook bij een zakelijke creditcard vergelijken is het belangrijk om eerst te bedenken hoeveel je de kaart gaat gebruiken en wat voor betalingen je er mee gaat doen. Op basis van deze verwachtingen kun je het best een zakelijke creditcard vergelijken en de beste optie voor jou vinden. 

Om als ondernemer in aanmerking te komen voor een zakelijke creditcard moet je minimaal 1 jaar ondernemer zijn. Als ZZP’er krijg je ook nog te maken met een toetsing bij het BKR. 

Voor deze toetsing gelden dezelfde regels als bij een creditcard voor consumenten. Het is dus niet gemakkelijker om een zakelijke creditcard aan te vragen ten opzichte van een gewone creditcard. 

Bij een zakelijke creditcard vergelijken heb je veelal dezelfde keuzes als bij een gewone creditcard. Zo kun je kiezen of je de creditcard bij een bank aanvraagt of liever een onafhankelijke creditcard aanvraagt, deze kun je vervolgens koppelen aan de rekening naar jouw keuze. 

Bij een aantal creditcardmaatschappijen is het verboden om een gewone creditcard te gebruiken voor bedrijfsdoeleinden. De belastingdienst heeft overigens geen bezwaar tegen het gebruik van een normale creditcard als bedrijf, zolang je de administratie maar goed op orde hebt. 

Voordelen

Nadelen

Kosten Creditcard Vergelijken

Maandelijkse kostenKosten bij aanvragenExtra kosten
BunqGratis€9,99€0,99 per opname
OpenbankGratis€1,99€7,99 p.m. voor reisvoordelen
Veritas Card€2,49Gratis€2,50 per opname
1,99% wisselkoerskosten
VIABUY€1,66€69,90€5,- per opname
min. 0,9% opwaardeerkosten
2,75% wisselkoerskosten

De kosten voor een creditcard bestaan uit een aantal verschillende onderdelen zoals je hierboven in de tabel kunt zien. Het kan zijn dat een bank of andere aanbieder maandelijkse kosten rekent, kosten rekent voor het aanvragen of openen van de creditcard en eventuele extra kosten. 

De creditcards van Bunq en Openbank zijn gratis te gebruiken op de lage kosten voor het aanvragen van de kaart na. Bij Veritas Card en VIABUY betaal je wel vaste kosten per maand. 

De grootste verschillen zitten in de extra kosten die je maakt. Hier moet je goed kijken of er kosten worden gerekend voor iets wat je veel van plan bent om te gaan doen. 

Bij Openbank heb je de keuze om voor €7,99 ‘reisvoordelen’ aan te zetten. Als je dit aan hebt staan kun je 5 keer per maand gratis geld opnemen, kun je betalen in vreemde valuta zonder wisselkoerskosten en ga je verzekerd op reis. 

Bij Bunq betaal je vaste maandelijkse kosten voor je bankrekening. Hier krijg je gratis een travel card (mastercard) bij, als je geen bankrekening hoeft kun je in principe deze kaart gratis behouden, maar zul je er wel geld op moeten storten. 

Creditcard Vergelijken op basis van persoonlijke voorkeuren

Er zijn een aantal verschillende creditcards verkrijgbaar. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden die je hebt in je keuze voor een creditcard, zodat je de optie kunt kiezen die het beste aansluit bij je persoonlijke voorkeuren.

Gratis creditcardsHandig als je heel soms een creditcard gebruikt
Zakelijke creditcardsCreditcards voor ondernemers die makkelijker zakelijke betalingen willen verwerken
GoldcardsLidmaatschap voor bepaalde zaken, meer service en extra voordelen
Prepaid creditcardsVoor iedereen die door een negatieve BKR-registratie niet in aanmerking komt voor een gewone creditcard
Studenten creditcardVaak goedkoper en met een lagere limiet dan gewone creditcards.

Creditcard aanvragen in 3 stappen

Bij een creditcard aanvragen komen een aantal zaken kijken. Hieronder hebben we alle stappen uitgewerkt die je moet doorlopen om een creditcard definitief aan te kunnen vragen, als voorbeeld gebruiken we de online bank Bunq. 

Stap 1: Meld je aan bij Bunq

Aanmelden bij Bunq gaat eenvoudig door je telefoonnummer op te geven. Je krijgt vervolgens bericht van Bunq met daarin een link waarin je een account aan kan gaan maken. 

Je moet je eerst aanmelden bij Bunq voordat je een creditcard aan kan vragen. Via de link bepaal je zelf welke producten je af wilt sluiten bij deze bank, je hoeft daar nog niet meteen voor een creditcard te kiezen, die kun je later aanvragen. 

Stap 2: Vraag je creditcard aan

Nu je een account hebt en de producten die je wilt, hebt aangevraagd kun je in de smartphone-app van Bunq ook de creditcard aanvragen. Hiervoor ga je naar het overzicht van alle kaarten die je hebt (aangevraagd). 

Bij dit overzicht kun je ook nieuwe kaarten aanvragen, in het geval van Bunq moet je een ‘travel card’ aanvragen, dit is een mastercard. Vervolgens krijg je binnen enkele werkdagen de creditcard thuis gestuurd en kun je hem gaan gebruiken. 

Stap 3: Houd de rekening bij

De travel card van Bunq werkt als Prepaid creditcard. Dit houdt in dat je alleen de bedragen kan afrekenen die je ook daadwerkelijk op je rekening hebt staan, daarnaast wordt een betaling ook meteen van je rekening afgeschreven in plaats van maandelijks. 

Daarom moet je zorgen dat je de rekening die je gekoppeld hebt aan de travel card goed onderhoudt. Als je er namelijk niet genoeg geld op hebt staan kun je de kaart niet gebruiken. 

Tip: Bedenk eerst waar je de creditcard voor gaat gebruiken en hoe vaak dit het geval zal zijn. Op basis hiervan kun je de kosten creditcard vergelijken op de meest voordelige manier voor jouw gebruik!

Creditcard Vergelijken: Veelgestelde vragen

Bij creditcard vergelijken moet je vooral letten op de kosten die een bank of andere aanbieder rekent voor de kaart. Daarnaast is het ook handig om te kijken hoe de creditcard werkt en welke mogelijkheden je krijgt. 

Bij de kosten creditcard vergelijken moet je goed opletten dat je alle kosten meeneemt. De ene creditcard kost veel om aan te vragen, de andere rekent maandelijkse kosten en weer een andere rekent kosten bij elke geldopname of betaling in het buitenland. 

Met een prepaid card kun je dezelfde betalingen uitvoeren als bij een reguliere creditcard, behalve borgsommen. Uit prepaid creditcard vergelijken is gebleken dat je met deze kaart eerst geld moet storten wat je vervolgens via de creditcard kan gebruiken. Het voordeel van deze kaarten is dat iedereen ze aan kan vragen, ook al heb je grote schulden of een negatieve BKR-registratie. 

De beste creditcard is voor iedereen anders. Het namelijk hangt helemaal af van hoe je de creditcard gaat gebruiken. Als je hem weinig gebruikt kun je het best een gratis creditcard aanvragen terwijl je als veelgebruiker van een creditcard beter voor een kaart kan kiezen die geen extra kosten rekent. 

Je kan een creditcard krijgen bij veel verschillende  aanbieders. Bijna elke bank in Nederland biedt mogelijkheden om een creditcard aan te vragen. Je kunt dit het best bij een online bank als Bunq of Openbank doen, deze rekening geen tot weinig kosten voor de creditcard. 

Bij een prepaid creditcard vergelijken gaat het vooral om de kosten die je maakt. De aanbieders van deze kaarten rekenen over het algemeen een vast bedrag per jaar, daarnaast kan het ook zijn dat je bij de aanvraag te maken krijgt met kosten. Tot slot is het verstandig om bij prepaid creditcard vergelijken ook te kijken naar de kosten voor geldopnames, geld storten, wisselkoerskosten en andere extra kosten. 

Creditcard Vergelijken: Conclusie

Of je nu begint met een gewone creditcard vergelijken, zakelijke creditcard vergelijken of de kosten creditcard vergelijken, het gaat erom dat de creditcard bij jou past. Bedenk van tevoren zelf wat je verwacht van de creditcard en hoeveel je denkt de kaart te gaan gebruiken. 

Je kunt dan bij creditcard vergelijken op zoek naar de meest voordelige optie voor jou, die je toch de meeste mogelijkheden biedt. Zo weet je of je het best bij een prepaid creditcard aanbieder terecht kan, bij een online bank of op zoek moet naar een andere aanbieder. 

Na het creditcard vergelijken kun je meteen beginnen met de creditcard aanvragen, dit is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Je regelt dit online en de meeste banken en aanbieders zorgen ervoor dat je binnen twee weken de creditcard in huis hebt. 

Klaar met Creditcard Vergelijken?
Kies dan voor de creditcard die het best bij je past en meld je aan bij de online bank Bunq!
TIP
Scroll naar boven