Aura Coin | Alles over beleggen in ARA Coin via een online broker! – 2024

Heb je wat spaargeld op de bank waarmee je liever wat zou verdienen dan het simpelweg daar bewaren? Misschien zijn cryptomunten wel wat voor jou! Vandaag hebben we het over de Aura coin, waar je kan beginnen met de Aura coin kopen en hoe het ervoor staat met de Aura coin koers.

aura coin kopen

Stappenplan voor Aura Coin Kopen

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Iedereen die wel eens naar cryptocurrency kijkt weet dat er afgelopen jaar veel gebeurd is op deze markt. Vooral de grote munten zoals Bitcoin en Ethereum hebben enorme koersstijgingen meegemaakt en hebben daarin gelukkig veel altcoins meegenomen.

Steeds meer mensen investeren daarom ook in de andere cryptocurrency. Eén van de mogelijkheden voor beleggers is de Aura coin (ARA), in dit artikel lees je alles over deze munt en waar jij het best kan beginnen met handelen in cryptocurrencies.

Wat is Aura Coin?

Aura Coin is een cryptocurrency die gebaseerd is op het Ethereum netwerk. Ethereum is één van de grootste cryptocurrency’s ter wereld die het mogelijk maakt om tokens aan te maken op hun blockchain netwerk. 

De Aura Coin is in het leven geroepen als start voor het platform YouStock. Dit platform maakt het mogelijk om aandelen te kopen in mensen. 

Dat klinkt misschien wat gek, maar daarmee is het mogelijk om tokens te kopen waarmee je het werk van een persoon kan ondersteunen en mee kan profiteren als deze tokens meer waard worden. 

Aura (ARA)

Op deze manier probeert YouStock en Auro Coin de wereld van beleggen en aandelen te vertalen naar persoonlijke projecten. Denk bijvoorbeeld aan bekende mensen of atleten.

Als voorbeeld geeft Aura Coin in het whitepaper dat de waarde van een token van een atleet kan stijgen als deze goed presteert. Daarnaast helpt het jonge atleten door op deze manier fondsen te kunnen werven om hun carrière goed te kunnen starten. 

Wil jij direct beginnen met Aura Coin kopen? Maak dan nu een account aan bij Libertex en begin vandaag nog met investeren in cryptocurrency.

Hoe kan ik Aura Coin Kopen?

Om te kunnen beginnen met cryptocurrency moet je een aantal stappen doorlopen. Ten eerste heb je een plek nodig waar je kunt beginnen met de Aura Coin kopen, hiervoor ga je naar een broker of crypto exchange. 

Voor beginners kan cryptocurrency vrij overweldigend zijn om mee te beleggen. Vaak is de techniek achter bepaalde munten al moeilijk te begrijpen voor mensen zonder technische kennis en ook het kopen van de cryptocurrency zelf is soms niet zo eenvoudig. 

Daarom is het belangrijk om meteen goede keuzes te maken en waar je niet zeker over bent goed te onderzoeken. Er zijn bij cryptocurrency inmiddels genoeg voorbeelden waar mensen door onvoorzichtigheid hun geld kwijt geraakt zijn. 

Aura Coin Kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker

Je bent nu een aantal stappen verwijderd van je eerste cryptocurrency aankoop. Hiervoor moet je eerst een keuze maken uit de vele beschikbare brokers en crypto exchanges. 

Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten voordat jij een keuze maakt. Zo verschilt het aanbod cryptocurrency waar je in kan handelen per broker en crypto exchange. 

Waar je bij de ene broker slechts in de tien meest bekende cryptocurrency kunt investeren zijn er ook crypto exchanges met honderden verschillende munten. Als je graag een divers portfolio met ook kleine munten (altcoins) wilt kun je beter bij zo’n crypto exchange terecht. 

Verder is het belangrijk om te kijken naar hoe gebruiksvriendelijk een platform is. Cryptocurrency is niet makkelijk te begrijpen en als jij gaat beginnen op een moeilijk platform kan het zijn dat je fouten maakt en onnodig geld verliest. 

Tot slot zijn ook de kosten die je maakt per broker of crypto exchange verschillend. Sommige platforms gebruiken een spread, een verschil tussen koop- en verkoopprijs, om aan jou te kunnen verdienen, kijk goed of er verschil zit tussen deze prijzen voordat je investeert. 

Hieronder noemen we een aantal voorbeelden van online brokers waar jij je kunt aanmelden om te handelen in crypto, zoals de Aura Coin.

Libertex

Eén van de populairste brokers om eenvoudig te beginnen met cryptocurrency is Libertex. Deze broker is een veilige optie voor Europese beleggers in crypto munten als Aura Coin. 

Bij Libertex investeer je niet rechtstreeks in de munten zelf, maar handel je in CFD’s. Dit houdt in dat je de munt zelf niet in bezit hebt, maar wel speculeert op de koers door een contract af te sluiten met deze broker. 

Je kunt bij Libertex ook investeren in andere producten dan cryptocurrency. Zo heb je aandelen, ETF’s, grondstoffen en valuta’s die je ook allemaal als CFD kunt verhandelen. 

Het aanbod cryptocurrency van Libertex is groot, ze bieden inmiddels tientallen verschillende munten aan.

Je kunt deze allemaal rustig bekijken door te filteren op cryptovaluta’s. 

Je kunt ook eerst beginnen met een demo account bij Libertex. In dit demo account vind je virtueel geld waar je mee kan oefenen.

Het aanbod cryptocurrency op Libertex

Zeker voor beginners is het aan te raden om eerst te beginnen met een demo account. Zo kun je oefenen met de extra opties die je krijgt bij het afsluiten van een CFD zoals een hefboomeffect, take profit en stop loss. 

Libertex is een veilige online broker en heeft een licentie bij CySEC, de financiële toezichthouder op Cyprus. Met deze licentie mogen ze klanten uit heel Europa bedienen. 

Alles weten over Libertex? Lees dan onze review over deze broker of maak nu een account aan!

Binance

Binance logo groot vierkant

Wil je liever investeren in de munten zelf in plaats van CFD’s afsluiten met een broker? Dan is de crypto exchange Binance misschien een goede oplossing voor jou. 

Binance is de grootste crypto exchange ter wereld met het grootste aanbod cryptocurrency. 

Het van oorsprong Chineze Binance heeft zich ontwikkeld tot de grootste speler in de wereld van cryptocurrency. Dit hebben ze voor elkaar gekregen door heel veel munten aan te bieden en een aantal handige extra functies in te bouwen. 

Daarnaast heeft Binance inmiddels meerdere eigen cryptocurrency op de markt gebracht. Zo kun je met de Binance Coin eenvoudig de transactiekosten op het platform betalen en is de stablecoin Binance USD geschikt om je euro’s meteen om te wisselen naar cryptocurrency waarmee je nog makkelijker kan handelen. 

Lees hier meer over Binance of begin direct met een account aanmaken bij Binance.

Bitvavo

crypto wallet bitvavo

Voor Nederlanders is Bitvavo ook een handige optie. Deze crypto exchange werd in Amsterdam opgericht en zowel de website als de klantenservice zijn volledig in het Nederlands beschikbaar. 

Bij Bitvavo krijg je toegang tot een vergelijkbaar trading platform als Binance. Je kunt hier munten verhandelen met andere gebruikers van Bitvavo. 

De Nederlandse overheid heeft niet al te lang nieuwe regels gesteld voor bedrijven in de cryptocurrency branche. Bitvavo voldoet inmiddels aan deze eisen en heeft een licentie bij de Nederlandse toezichthouders AFM en DNB. 

Meer weten over het Nederlandse Bitvavo? Lees dan snel de review over deze crypto exchange of maak meteen een account aan!

Capital.com

capital.com crypto beurs

De laatste broker waar we je aan voor willen stellen is Capital.com. Deze jonge broker groeit snel in populariteit en één van de redenen hiervoor is het aanbod cryptocurrency. 

Naast het aanbod cryptocurrency van Capital.com kun je bij deze broker ook handelen in grondstoffen, indexen, aandelen en ETF’s. Net als bij Libertex en Plus500 handel je bij deze broker alles in CFD’s. 

Capital.com groeit snel in Europa en opent ook steeds meer kantoren verspreid over het continent. Door deze kantoren in onder andere Engeland zijn er meerdere Europese toezichthouders die deze broker reguleren en kun je er zeker van zijn dat je veilig kan beleggen. 

Meer weten over Capital.com? Ook over deze broker vind je een review op onze website. Maak daarna meteen een account aan via de groene knop!

Stap 2: Open een account

Zodra je een broker gekozen hebt kun je een account aan gaan maken. Bij de meeste brokers en crypto exchanges gaat dit op dezelfde manier, in dit voorbeeld kijken we naar Libertex. 

Bij Libertex kun je al een account aanmaken met een Email adres en wachtwoord. Zodra je deze opgegeven hebt en je E-mail adres hebt bevestigd kun je beginnen met je demo account. 

Als je met echt geld wilt gaan beginnen moet je het account verder verifiëren. Deze verificatie bestaat uit het invullen van een vragenlijst en je wordt gevraagd om een kopie van een geldig identiteitsbewijs digitaal op te sturen. 

Aura Coin Kopen

In de vragenlijst wordt getoetst of je voldoende kennis en ervaring hebt om te beginnen met beleggen in CFD’s

Stap 3: Stort geld op je account

Je krijgt bericht van de broker of crypto exchange zodra je verificatie goedgekeurd is. Vaak kun je al wel voor die tijd geld storten, maar mag je het nog niet gebruiken om te beleggen. 

Geld op jouw Libertex account zetten is heel eenvoudig en dit kan via handige betaalmethodes als iDEAL, Paypal of Creditcard. 

Stap 4: Aura Coin Kopen

Je hebt een broker gekozen, account aangemaakt en je eerste storting voltooid. Dan is het nu echt tijd om te beginnen met Auro Coin kopen. 

Om te investeren in een cryptocurrency kun je zoeken via de zoekbalk of filteren op alle cryptocurrencies die beschikbaar zijn op het platform.

Bij Libertex kun je handelen in verschillende cryptocurrencies en activa, zoals je op de afbeelding hiernaast kan zien.

Aura Coin Kopen

Stap 5: Bewaar je Aura Coin

Als je de Auro crypto koopt bij een crypto exchange als Libertex, Binance of Bitvavo, kun je deze bewaren in een wallet. Zo kom je in bezit van de munten zelf en heb je niet de keuze om een hefboomeffect in te stellen. Het is echter bij sommige brokers niet mogelijk om jouw eigen Cardano te transferren naar de interne wallet van het handelsplatform.

De munten kan je bewaren bij de exchange zelf of in een andere wallet. Een wallet is vaak de veiligere keuze omdat je dan niet afhankelijk bent van de crypto exchange. 

Stap 6: Verkoop de Aura Coin

Mocht je geïnvesteerd hebben in de munt zelf is het voordat je Aura Coin kan verkopen cruciaal om deze op de goede plek te hebben staan.

Als je de munten tijdelijk in een wallet opgeslagen hebt zul je ze weer terug moeten sturen naar een crypto exchange, dit hoeft niet per se de crypto exchange te zijn waar je ze gekocht hebt. 

Op Libertex zie je dus atlijd je huidige investering en daarbij kun je ook eenvoudig zien hoe het met de Auro coin koers gaat. Als deze gestegen is ten opzichte van het moment dat je de munt kocht kun je deze met winst verkopen.

Dit doe je door terug te gaan naar de markt waar je de munt gekocht hebt of door aan de rechterkant bij de transacties te kiezen voor sluiten. Je krijgt vervolgens het overzicht dat je hiernaast ziet met daarbij meteen de winst (of verlies) die je gemaakt hebt. 

Het geld vind je terug in je Libertex account en kun je uit laten betalen of opnieuw investeren. 

Heb je genoeg winst gemaakt op je crypto investering? Het verkopen van je gekochte crypto is mogelijk wanneer het jou uitkomt bij Libertex!

Waarom Aura Coin Kopen?

De voornaamste reden om in een cryptocurrency te investeren is dat je vertrouwen hebt in de technologische oplossing die deze munt met haar blockchain netwerk biedt. Bij Auro Coin is dit de mogelijkheid om aandelen te kopen en verkopen die gelinkt zijn aan een persoon via het platform YouStock. 

Deze manier van denken past erg bij de hedendaagse tijd waar er veel influencers en anderen gericht zijn op persoonlijke prestaties. Via dit platform kun je ook financieel gezien personen ondersteunen of geld verdienen aan succesvolle mensen. 

Begin 2022 was er weer veel te doen rondom cryptocurrency door de vele koersstijgingen. Hierdoor zijn ook de alternatieve munten weer populairder geworden en dat merkte je in de koersen van deze munten.

De Aura Coin koers vind je niet meer terug online. Het lijkt erop dat de koers Aura Coin tot het nulpunt is gedaald en er geen waarde meer zit in deze munt. 

Liever in iets anders investeren dan Aura crypto kopen? Kijk ook eens op onze pagina over welke cryptocurrency je het best kan kopen.

Investeren in crypto’s? Maak vandaag nog een gratis account aan bij Libertex en start vandaag nog met beleggen!

Aura Crypto Kopen, lange of korte termijn strategie

Je kunt profiteren van de Aura coin koers op lange of korte termijn. Tussen beide strategieën zit veel verschillen je pakt dit ook op een andere manier aan.

Korte Termijn

Voor beleggers die op korte termijn willen verdienen aan cryptocoins is beleggen bij Libertex het handigst. Hier kun je crypto coins kopen en verkopen.

Met een hefboomeffect kun je meer verdienen aan een koersstijging dan zonder.

Lange Termijn

Er zijn ook veel beleggers in cryptocurrency die munten kopen en lange tijd laten staan om over een aantal maanden of zelfs jaren geld te verdienen aan de Aura coin koers. Hiervoor kun je het best investeren in de munt zelf. 

Je koopt dan bij een crypto exchange de munten zelf en zoekt een veilige plek om deze op te slaan. Zo kun je kiezen voor een hardware wallet of offline wallet zodat je zeker weet dat er over de jaren heen niks gebeurd met je gekochte munten. 

Het idee bij cryptocurrency is dat er bij veel munten een gelimiteerde voorraad aan munten is. Daarnaast worden cryptocurrency gemined om het netwerk live te houden. 

Bij Bitcoin krijgen miners in de toekomst bijvoorbeeld alleen transactiekosten betaald, om het voor miners gunstig te houden om te minen moeten de munten meer waard worden. 

Wil jij in plaats van Aura Coin kopen liever eerst beginnen met de grootste crypto munt? Begin dan nu nog met Bitcoin kopen of kijk hoe het nu staat met de huidige Bitcoin koers. 

lange termijn binance aura

Beleggen in een tal van crypto’s? Maak dan een gratis account aan bij Libertex en start direct met beleggen!

Veelgestelde vragen

Aura Coin is een cryptocurrency die draait op het Ethereum netwerk en daarmee ook de functies van Ethereum over heeft genomen. Zo kun je bij Aura ook gebruik maken van smart contracts en kunnen ontwikkelaars gedecentraliseerde apps ontwikkelen. 

Aura Crypto kopen is op dit moment bij slechts enkele crypto exchanges mogelijk en daar lijkt momenteel geen volume te zijn. Het is afwachten of er weer interesse komt in de munt en of hij daardoor weer op andere platforms aangeboden zal worden. 

Op dit moment is de Aura Coin koers teruggezakt tot €0,-. Dit betekent dat de munt niets meer waard is en dat je hem ook nergens meer kan krijgen. 

Als je wilt gaan beginnen met beleggen in cryptocurrency is de online broker Libertex de meest geschikte optie. Bij deze broker kun je kiezen uit een ruim aanbod verschillende cryptocurrency, zo kun je vaak ook in kleinere munten als Aura Coin investeren. 

Aura Coin is ooit ontwikkeld om als munt gebruik te kunnen worden op  het YouStock platform. Dit platform creëerde een markt waar je aandelen in jezelf aan kon bieden of aandelen van andere personen kon kopen. 

Aura Coin: Conclusie

Er zijn in de loop van de jaren duizenden verschillende cryptocurrency bijgekomen. Waar het allemaal ooit begon met Bitcoin zijn er dus veel munten met een andere toepassing of andere missie bijgekomen. 

Aura Coin was één van die projecten die gelanceerd werd op de cryptocurrency markt. Inmiddels is het project niet meer levend en is de munt niets meer waard, dit is bij veel verschillende cryptocurrency projecten gebeurd. 

Als jij wilt investeren in crypto projecten die nog wel in volle bloei staan, is het verstandig om een account aan te maken bij Libertex. Deze broker heeft een ruim aanbod crypto munten en is erg eenvoudig te gebruiken voor beginners

Vandaag nog beginnen met Auro Coin Kopen?
Maak dan snel een account aan bij Libertex en begin vandaag nog met handelen in tientallen verschillende cryptocurrency!
TIP
Scroll naar boven