Home » crypto » beste stablecoins

De beste stablecoin om te kopen (2021)

Wil jij weten wat de beste stablecoin is? Profiteer met de 4 vlotte stappen in dit artikel eenvoudig van stabiele stablecoins en maak je nooit zorgen meer over crypto bewaren wanneer de prijs schommelt! 

Beste Stablecoin Kopen - Stappenplan

Direct Stablecoins kopen? Maak een account aan bij eToro!

Stablecoins kunnen een goede uitbreiding van je portfolio zijn. Maar ze kunnen ook makkelijk worden gebruikt om andere cryptomunten te kopen. Het is altijd handig om een deel van je portfolio in een stablecoin te hebben zodat je kunt profiteren van onverwachte goede investeringsmomenten.

Wat Zijn Stablecoins?

Dus wat is een stablecoin? De naam zegt het eigenlijk al, een stablecoin is een coin die stabieler is dan andere cryptocurrencies.

Een stablecoin neemt de koers van een fiat currency over. De meest bekende stablecoin is momenteel USDT en deze neemt de dollar koers over.

Een stablecoin kan dus een goede uitbreiding zijn als je op zoek bent naar een coin waarvan de prijs niet veel fluctueert, voor staken of om snel te kunnen investeren.

Stablecoins weerspiegelt FIAT

Stablecoins nemen dus een fiat currency 1:1 over. Door je geld te zetten in een stablecoin heb je jouw geld dus eigenlijk in een virtuele versie van een fiat currency zitten.

Een stablecoin wordt ook vaak gebruikt als een crossing voor verschillende cryptocurrencies. Zo kun je gemakkelijk met jouw stablecoins andere cryptocurrencies aankopen op een exchange.

Er zijn veel verschillende exchanges en online brokers waar je deze cryptocurrencies of een stablecoin kunt kopen. Wil je meer weten over het kopen van crypto? Lees dan hier ons artikel over crypto kopen.

Vandaag nog beleggen in Stablecoins? Start bij eToro!

Hoe kan ik het Beste Stablecoins Kopen?

Inmiddels zijn er veel verschillende online brokers die cryptocurrencies aanbieden. Het is alsnog belangrijk om de broker te kiezen die het beste bij jou past.

Niet iedere broker biedt alle producten aan. Dus wil je divers beleggen? Dan is het handig om een broker te kiezen met een breed aanbod aan handelsobjecten.

In dit artikel hebben we al een aantal brokers geselecteerd die wij aanraden. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en je aansluiten bij de broker die alles heeft waar je naar op zoek bent.

Beste Stablecoin kopen stappenplan

Stap 1: Kies de juiste broker

Nu is het tijd om een broker te kiezen zodat we kunnen kijken naar het aankopen van een stablecoin. Indien je niet te vaak wilt switchen van broker is het handig om direct de goede keuze te maken.

In dit stappenplan gaan we dieper in op de verschillende brokers die we hebben geselecteerd. Ook gaan we de stappen doorlopen om jouw eerste stablecoin aan te kopen.

Beste Stablecoin kopen bij eToro

eToro is een goede keuze voor zowel de beginnende als de meer ervaren belegger. De handige functies en het gebruiksvriendelijke platform maakt het een fijne broker.

eToro is een gereguleerde broker bij de Britse FCA. Hierdoor is de broker een stuk veiliger dan ongereguleerde brokers en kan je uitgaan van de veiligheid van jouw investeringen op het platform.

Het brede aanbod van eToro komt ook goed van pas als je een divers portfolio wilt opbouwen. eToro biedt veel verschillende objecten aan.

Het aanbod bestaat uit aandelen, ETF’s, grondstoffen, forex en cryptocurrencies. Daarnaast geniet je ook van de 0% commissie op aandelen en ETF’s.

Naast het ruime aanbod heeft eToro ook een aantal handige functies te bieden. Zo kun je gebruik maken van de Copytrading functie om de portfolio’s van meer ervaren beleggers over te nemen.

eToro biedt ook een gratis demo-account aan waarmee je zonder risico het platform kunt ontdekken. Als je direct wilt beleggen geniet je van een lage minimale inleg van $50 (€42).

Klaar om te beginnen met investeren in Stablecoins? Maak een account aan bij eToro!

Beste Stablecoin kopen bij Libertex

Libertex gaat al jaren mee en is een broker waar je uitsluitend kunt handelen in CFD’s.

Bij Libertex kun je gebruik maken van een gratis demo account waarmee je kan oefenen met handelen in CFD’s. Op deze manier kan je zorgeloos het platform ontdekken zonder risico te lopen.

Libertex is een gereguleerde broker wat betekend dat je uit kunt gaan van de veiligheid van jouw investeringen. Met hun vestiging op Cyprus, staat Libertex onder toezicht van de Cypriotische toezichtouder Cyprus Securities and Exchange Commision (CySEC) en is daarmee volgens Europese regels gereguleerd. 

Naast cryptocurrency biedt Libertex ook valuta, grondstoffen, aandelen, ETF’s en meer handelsproducten. Zo kun je bij Libertex een uitgebreid en divers portfolio samenstellen

Koop de beste stablecoins en andere crypto bij Libertex

Wil je direct beginnen bij Libertex? Maak dan nu een account aan!

Beste Stablecoin kopen bij Plus500

Ook Plus500 is een broker waar je uitsluitend in CFD’s kunt handelen. Dit maakt het een goede keuze voor de beleggers die alleen in CFD’s willen investeren.

Bij Plus500 kun je gebruik maken van een aantal analysetools waarmee je de koers van een object kunt analyseren.

Dit is vooral handig als je vaak bezig bent met het analyseren van de objecten waar je in gaat handelen.

De verschillende CFD’s waar je in kunt investeren zijn eenvoudig op het platform te vinden. Zo is alles gecategoriseerd zodat het platform overzichtelijk blijft.

Je kunt ook gebruik maken van een stop-loss en take-profit orders. Door deze orders te gebruiken kan je jouw verlies minimaliseren of automatisch winst uit laten betalen.

Start direct bij Plus500 en maak een account aan!

Let op

76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Beste Stablecoin kopen bij Binance

Binance is inmiddels de grootste cryptocurrency exchange in de wereld geworden. Dit zie je dan ook terug in het ruime aanbod aan cryptocurrencies die je kunt aankopen.

Dit is met name een broker voor de belegger die alleen in in cryptocurrencies wilt investeren. Deze broker biedt namelijk alleen cryptocurrencies aan en geen andere handelsobjecten.

Binance biedt echter veel meer dan alleen aankoop en verkoop van verschillende cryptocurrencies. Zo is er onder andere staking zodat je rendement kunt maken op de crypto die je in je portfolio hebt.

Direct starten bij Binance? Maak een account aan!

Beste Stablecoin kopen bij Bitvavo

Er is ook een Nederlandse crypto broker waar je voor kunt kiezen, Bitvavo!

Bitvavo heeft een erg eenvoudig en gebruiksvriendelijk platform wat het perfect maakt voor de beginnende belegger. Je kunt op het platform simpel aankopen en verkopen zonder la te veel technische kennis.

Bitvavo is een bedrijf uit Amsterdam en het is een crypto broker waar je uitsluitend kunt handelen in cryptocurrencies. Ben je dus vooral op zoek naar investeringen in crypto? Dan kan BItvavo een goede keus voor jou zijn.

Starten bij Bitavo? Maak vandaag nog een account aan en koop de beste stablecoin!

Stap 2: Open een account

Het openen van een account is inmiddels bij de meeste online brokers erg eenvoudig. Bij eToro zie je als je op de website bent rechtsbovenin een knop om je aan te melden.

Na je hier op geklikt hebt worden er een aantal gegevens gevraagd waarmee jouw account aangemaakt kan worden. Hierna wordt er een email naar het door jou ingevulde emailadres gestuurd.

Als je op de link in de email klikt verifieer je jouw account zodat je door kunt met de volgende stappen.

Bij eToro maak je gemakkelijk een account aan

Er zijn nog een paar extra stappen voor je geld kunt storten. Zo wordt je gevraagd naar een kopie van je identiteitsbewijs, je bankrekening en moet je een vragenlijst invullen waar jouw kennis over beleggen getoetst wordt.

Stap 3: Geld storten

Zodra de verificatie van je account is gelukt kun je beginnen met geld storten op het door jou aangemaakt account. Je kunt eenvoudig geld storten door een van de vele betaalmogelijkheden te gebruiken.

Je kunt onder andere met iDeal geld op jouw account storten. Dit maakt het erg eenvoudig om snel geld te storten op je account.

Bij eToro begin je al met geld storten vanaf €42,-

Stap 4: Beste Stablecoin Kopen

Nu je geld op jouw account hebt gestort kunnen we de eerste stablecoin aankopen. In de zoekbalk kun je zoeken naar verschillende stablecoins zoals USDT of USDC en bepalen wat de beste stablecoin voor jou is.

Bij eToro kun je eenvoudig aangeven hoeveel je wilt aankopen. Je kunt nu jouw portfolio uitbreiden met verschillende stablecoins.

Door stablecoins mee te nemen in jouw portfolio maak je jouw portfolio bestand tegen de fluctuaties in de markt. Een deel van jouw portfolio in stablecoins houden is dus altijd een goed plan om risico te verminderen.

De prijs van crypto kan sterk fluctueren

Stap 5: Bewaar je Beste Stablecoins

Je kunt eenvoudig jouw stablecoin bewaren bij de broker waar je de coin koopt. Maar je kunt ook de coins overzetten naar een wallet.

Er zijn verschillende soorten wallets zowel fysieke als software wallets. De software wallets zijn gemakkelijk te downloaden en de fysieke wallets zijn te koop bij verschillende aanbieders.

Stap 6: Stablecoins Verkopen

Wil je jouw stablecoins gebruiken om meer cryptocurrencies te kopen? Dat kan eenvoudig door de crypto te verkopen en andere crypto’s weer aan te kopen.

Je kunt nadat je jouw stablecoin hebt verkocht er ook voor kiezen om je portfolio diverser te maken. Je kunt er dan voor kiezen om dit geld in aandelen of andere objecten te investeren.

Ook beginnen met de beste Stablecoin kopen? Wacht niet langer en maak meteen een account aan bij eToro!

Beste Stablecoins List

We hebben het inmiddels gehad over hoe je een stablecoin kunt kopen en bij welke broker je dit kan doen. Nu gaan we kijken naar de beste stablecoin met een  top 3 gebaseerd op de marketcap.

De marketcap laat zien hoe groot de algehele waarde is van een cryptocurrency. Dit werkt voor stablecoins net zoals bij andere cryptocurrencies.

1. Tether (USDT)

Tether is verreweg de bekendste stablecoin die er op het moment verkrijgbaar is. Tether heeft een marketcap die dubbel zo groot is vergeleken met de nummer 2 op deze lijst.

Tether is dan ook bij veel verschillende brokers beschikbaar en wordt veel gebruikt bij crossings. Tether kom je dus ook vaak tegen bij grote exchanges waar er veel mee gehandeld wordt.

2. USD Coin (USDC)

USD Coin is de tweede stablecoin in deze lijst en wordt ook veel gebruikt op verschillende exchanges. USD Coin valt erg te vergelijken met Tether al wordt USD Coin minder gebruikt.

Er zijn verschillende opties als het komt tot stablecoins en niet iedere exchange ondersteund dezelfde coins. Het kan dus voorkomen dat sommige exchanges wel USD Coin ondersteunen maar geen Tether.

3. Binance USD (BUSD)

Binance USD is zoals de naam al zegt een stablecoin van Binance. Deze coin is uitsluitend te verkrijgen bij Binance waardoor de marketcap minder hard kan groeien als die van Tether of USD Coin.

De stablecoin van Binance wordt zowel gebruikt voor staking rewards als voor crossings om mee te handelen. Zo heeft het platform ervoor gezorgd dat ze zelf meer invloed hebben op de objecten die ze verhandelen.

Beste Stablecoins: Lange en korte termijn

We zien vaak veel verschillende fluctuaties binnen de cryptomarkt. De markt is dan ook erg volatiel waardoor je snel veel winst kan maken maar ook snel veel kan verliezen.

Bij stablecoins heb je hier totaal geen last van aangezien de coins meebewegen met de fiat tegenhanger. Dit maakt een stablecoin een goede plek om jouw geld veilig te stellen in het geval dat de cryptomarkt flink aan het dalen is.

Door een deel van jouw portfolio in een stablecoin te hebben kan je altijd gemakkelijk meer crypto bij kopen. Maar je beschermt jezelf ook tegen flinke dalingen in de markt door jouw portfolio divers te houden.

Stablecoin Euro voor de lange termijn

Over de lange termijn zal je uiteraard geen winst behalen met het vasthouden van een stablecoin aangezien deze de dollar koers of de euro koers weerspiegelen. Je zult wel vaker te maken krijgen met een stablecoin dollar dan een stablecoin euro aangezien er meer wordt gehandeld met dollars.

Een stablecoin is voor de lange termijn vooral handig om je winst te behouden en je portfolio te beschermen. Als je winst wilt maken zal je risicovolle investeringen moeten doen.

Een stablecoin valt dan ook niet echt onder de risicovolle investeringen. De kans dat deze coins niets waard worden is klein aangezien dan eerst de fiat zijn waarde zou moeten verliezen.

Wil je meer weten over welke crypto je kunt kopen? Lees dan hier ons artikel met tips over crypto kopen.

Stablecoin Euro de korte termijn

Voor de korte termijn is het vooral handig om een deel van je portfolio in een stablecoin te houden. Hierdoor kun je dus makkelijk weer nieuwe cryptocurrencies bijkopen wanneer de markt daalt.

Een investering in een stablecoin is dus met name voor het behoud van je portfolio. Dit is geen investering om veel winst te maken.

Beste Stablecoin: Veelgestelde vragen

Stabelcoins zijn stabielere coins die een fiat koers overnemen. Zo zijn er verschillende stablecoins die de dollar koers weerspiegelen.

Door middel van stablecoins kun je jouw portfolio uitbreiden zonder het risico te vergroten. Stablecoins zijn handig om te behouden als je makkelijk bij wilt kopen in een markt daling.

Er zijn eigenlijk maar weinig nadelen aan een stablecoin. Echter is een nadeel wel dat je de inflatie met deze investering niet ontloopt.

De stablecoin neemt namelijk de fiat koers over waardoor je investering ieder jaar minder waard wordt. Echter kan je dit tegengaan door jouw stablecoin te staken en te laten renderen voor een vast percentage per jaar.

Ja, je kunt verschillende stablecoins staken afhangende van je broker of de exchange waar je gebruik van maakt. Onder andere Binance biedt staking aan op stablecoins zoals Tether en USD Coin.

Op deze manier zorg je ervoor dat jouw investering niet minder waard wordt door de inflatie.

Wij raden eToro aan om te investeren in verschillende cryptocurrencies. Echter kun je bij veel verschillende brokers en exchanges terecht voor het kopen van stablecoins.

Ja, je kunt bij eToro geld storten via iDeal om daar vervolgens verschillende stablecoins mee aan te kopen. Zo kun je eenvoudig jouw crypto portfolio opbouwen.

In principe doet elke stablecoin hetzelfde; een vaste koers aanhouden ten opzichte van de dollar. Daarom is het lastig om te bepalen welke munt de beste stablecoin is. Om dit toch te doen kun je kijken naar welke stablecoin op de beste blockchain draait of tot dusver de minste problemen heeft gekend. 

Beste Stablecoin: Conclusie

Er zijn dus veel verschillende stablecoins waar je uit kunt kiezen waarvan Tether verreweg de bekendste is. Een stablecoin is er vooral om het risico van jouw portfolio te verminderen.

Je kunt een stablecoin dus op veel verschillende manieren gebruiken. Je kunt je portfolio diverser maken, risico verminderen en makkelijk nieuwe investeringen doen.

Een stablecoin is het meest geschikt voor de actieve handelaar in cryptocurrency. Je kunt zo eenvoudig transacties tussen verschillende cryptomunten doen zonder dat je continu geld aan het omwisselen bent; je doet nu alles met verschillende cryptomunten. 

Beste Stablecoin kopen bij eToro?
Wil je eenvoudig de beste stablecoins kopen bij eToro? Maak dan direct een account aan en begin vandaag nog!
TIP
Scroll naar top