Bitcoin App | Vergelijk de beste Bitcoin Apps! (2024)

Ben je van plan Bitcoin te kopen, maar heb je geen idee welke Bitcoin app je daarvoor het beste kunt gebruiken? Wij laten je zien welke apps het beste, betrouwbaarst en handigst zijn.

Juist omdat er zoveel apps op het gebied van Bitcoin zijn is het al snel onduidelijk welke gebruiksvriendelijk zijn en niet. Daarom leggen we je in dit artikel uit welke free Bitcoin app je het beste kunt gebruiken.  

Welke Bitcoin App kies ik? - Stappenplan

Klaar om te beginnen met Bitcoin kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

We zitten tegenwoordig constant op onze smartphone, maar beleggen doen veel mensen nog via een laptop of computer. Waarom niet gewoon via je telefoon?

Een Bitcoin app wijst zich tegenwoordig vanzelf en is helemaal niet lastig. In dit handige stappenplan loodsen we je er doorheen en vertellen we je onder andere wat de best Bitcoin app is en de beste free Bitcoin app.

Wat is een Bitcoin App?

Een Bitcoin app is een mobiele versie van een bepaalde broker. De grote brokers hebben tegenwoordig een handige en gebruiksvriendelijke app die gemakkelijk te downloaden is via de App en/of Playstore.

Op veel app is het mogelijk om eerst even kennis te maken met het platform. Daarom krijg je al snel toegang tot een demo-account waarmee je kunt leren traden. 

In een Bitcoin app zie je meestal een aantal gebruikelijke categorieën. Dit zijn normaal gesproken markten, transacties, je postvak en portemonnee. eToro kan wel eens de beste Bitcoin app van allemaal hebben.

Bij het kiezen van een mobiele app voor Bitcoin is het belangrijk om te kijken of het een free Bitcoin app is en of je er gemakkelijk kunt betalen met bijvoorbeeld iDEAL. De bekendere apps beschikken over het algemeen hier wel over.

Ook heb je Wallet Apps en trading apps. Het verschil hier tussen is dat je bij het gebruik van een Wallet app Bitcoin op de lange termijn wil bewaren. Bij een trading app ben je vaak wekelijks bezig met traden.

Hoe kan ik zelf beleggen via een app?

Zelf beleggen via een Bitcoin app is in 2022 nog nooit zo makkelijk geweest. Omdat de brokers vaak juist willen dat je gebruik maakt van de app zorgen ze er voor dat het een free bitcoin app is. Op die manier zit je ook niet meteen vast aan kosten.

In de stappen hier beneden leggen we je rustig uit welke app je moet downloaden, hoe je er geld op zet en wanneer je kunt beginnen met traden. 

Stap 1: Kies een Bitcoin App

Nu er steeds meer mensen zijn die geïnteresseerd zijn in Bitcoin, komen er steeds meer brokers bij. Wij zetten de meest bekende brokers voor je op een rijtje en zorgen ervoor dat je de juiste Bitcoin app kiest. Onderstaande brokers zijn zonder twijfel betrouwbaar!

Hier beneden leggen we je uit welke broker wat precies doet. Hoe ze ooit begonnen zijn en waarom ze betrouwbaarder zijn dan andere mobiele apps. Ook vertellen we je wat de best bitcoin app is. Al enig idee wat de beste Bitcoin app kan zijn? 

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

1. eToro - Traden in crypto’s als Bitcoin met deze app

eToro is een van de beste exchanges op dit moment waar je onder andere kunt traden in stocks, grondstoffen en in crypto coins als Bitcoin in de eToro app. Het platform heeft in 2024 de Best Trading Platforms award mogen ontvangen van Forbes.

Wat dit platform uniek maakt, is dat het een eigen Academy heeft ontwikkeld, de eToro Academy. Hier kun je alles leren over onder andere investeren, traden, crypto en de blockchain en hoe je start met eToro.

Een ander uniek aspect van eToro is dat het Copy Trading aanbiedt. Door middel van deze functie kun je trades kopiëren van professionele traders. Je hoeft alleen maar een (of meerdere) traders te selecteren en hun trades te volgen. Daarna is het wachten op je winsten.

Een ander manier om passief inkomen te verdienen is door middel van de eToro Smart Portfolios. Dit zijn op ETF gebaseerde crypto portfolio’s die worden gemanaged door het eToro team, die diverse crypto’s samenstellen die in waarde getracked worden.

Begin direct bij eToro en registreer een account met de groene knop!

2. MEXC - Download de app van deze exchange en koop Bitcoin

MEXC is een uitstekende exchange dat in 2018 is opgericht waar meer dan 10 miljoen traders een account op hebben. Hierdoor heeft het een enorm trading volume en de ontwikkelaars hebben een systeem ontworpen waarmee er tot wel 1,4 miljoen transacties per seconde gerealiseerd kunnen worden.

De exchange biedt een breed aanbod crypto coins aan. In totaal zijn er meer dan 1900 coins beschikbaar en meer dan 2350 trading pairs. Zo kun je onder andere populaire coins als Ethereum en Bitcoin traden, maar heeft het ook wat minder bekende coins.

MEXC heeft ook een eigen app ontwikkeld en is beschikbaar op iOS en Android. De app heeft een gebruiksvriendelijke interface en je kunt kiezen voor een lichte en donkere thema. Ideaal om te switchen wanneer het bijvoorbeeld ochtend of nacht is.

Nieuwe traders die een account aanmaken, kunnen een bonus verwachten van 1000 USDT. Je krijgt de bonus wanneer je bepaalde taken voltooid, zoals een minimaal transferbedrag storten en het behouden van een bepaald trading volume.

Begin direct bij MEXC en registreer een account met de groene knop!

3. Coinbase - Traden in Bitcoin met de beste app

Als je op zoek bent naar een betrouwbaar platform waar je kunt traden in crypto coins als Bitcoin en Solana, dan is Coinbase de exchange waar je een account moet aanmaken. In de afgelopen jaren is deze exchange uitgegroeid tot een van de top crypto exchanges ter wereld.

Coinbase biedt een makkelijke instap in de crypto wereld en zeker een aanrader voor beginnende traders. Ook voor ervaren traders heeft het genoeg tools ontwikkeld om nog beter te kunnen traden. Zo heeft het een Advanced Trade sectie met onder andere meer market pairs en uitgebreide real-time informatie over de koersen.

De exchange staat ook bekend om de relatief hoge kosten die het hanteert. Zo zijn de commissies van 1,49% op elke koop- en verkooporder erg hoog. Daarnaast zijn de transactiekosten en commissies van stortingen hoog.

Ondanks de hoge kosten blijft Coinbase een van de beste exchanges ter wereld. Het heeft een gebruiksvriendelijke app ontwikkeld waarmee je eenvoudig crypto coins kunt kopen en traden.

Begin direct bij Coinbase en registreer een account met de groene knop!

4. Kraken - Sla Bitcoin op in de beze app met de Kraken Wallet

Kraken is een uitstekende exchange voor zowel de beginnende als de meer ervaren trader. Het biedt namelijk twee verschillende handelsplatformen aan, de reguliere Kraken platform en de Kraken Pro.

Met de Kraken Pro heb je meer trading mogelijkheden en heb je toegang tot geavanceerde tools om nog betere inzichten te krijgen op het gebied van traden. Dit is ideaal voor de ervaren traders.

Traders hebben geen aparte crypto wallet nodig om te kunnen traden op Kraken. Als je een account aanmaakt krijg je namelijk een geïntegreerde wallet die ontwikkeld is door de exchange. Hierop kun je alle crypto coins bewaren die ook op Kraken te traden zijn.

De exchange heeft een gebruiksvriendelijke interface op zowel de desktop als de app. Je krijgt de mogelijkheid om tokens, zoals Polkadot en Cardano, te staken om passief inkomen te verdienen.

Begin direct bij Kraken en registreer een account met de groene knop!

5. OKX - Bitcoin kopen en traden in de OKX app

OKX is exchange dat is opgericht in 2017 en biedt verschillende opties aan, zoals spot en margin trading, derivaten trading en futures. Op het platform kun je meer dan 250 crypto coins en meer dan 500 trading pairs traden. Zo kun je er terecht voor populaire munten als Bitcoin en Ethereum, maar heeft het ook minder bekende munten als Sui en Waas.

Het maakt niet uit waar je bent en wanneer je wilt traden, want OKX heeft een eigen app ontwikkeld, de OKX app, die erg gebruiksvriendelijk is en voor zowel beginnende als ervaren traders eenvoudig te gebruiken is.

OKX heeft ook een wallet ontworpen die te gebruiken is op de exchange. Hierdoor hoef je niet meer een eigen crypto wallet te verbinden met de exchange. De OKX wallet ondersteunt meer dan 40 blockchains, waaronder die van Ethereum en OKC.

De klantenservice staat dag en nacht voor je klaar, zeven dagen in de week en ze zijn te bereiken via chat en e-mail. Betalingen zijn eenvoudig via OKX en kan onder andere gedaan worden met debet kaart, creditcard en bankoverschrijvingen.

Begin direct bij OKX en registreer een account met de groene knop!

Stap 2: Download de Bitcoin App en maak een account

Het downloaden van de eToro app is zeer eenvoudig. Allereerst moet je weten voor welk platform je de Bitcoin app download, iOS of Android? 

Weet je voor welk platform je de app moet downloaden, dan tik je de naam van de broker in op de zoekbalk en zoek je de eToro app op. Heb je dat eenmaal gedaan kun je de app downloaden. 

Dan kun je beginnen met het aanmaken van een account op de Bitcoin app. Bij veel brokers gaat het op dezelfde manier.

Bij het maken van een account is vaak je volledige naam, e-mail en wachtwoord nodig. Vaak kun je deze persoonlijke gegevens op een later tijdstip nog verifiëren, wat bovendien wel verplicht is om te doen op een Bitcoin app. 

Stap 3: Geld op je Bitcoin App account zetten

Het geld storten bij brokers werkt meestal hetzelfde. Bij eToro is het in ieder geval mogelijk om met iDEAL, creditcard, bankoverschrijving en PayPal te betalen. Dit zijn dan ook meteen de meest betrouwbare betaalmethodes. 

Geld storten doe je bij het kopje ‘storting’. Zorg ervoor dat je je inloggegevens bij de hand hebt en deel deze uiteraard met niemand. Zorg er ook altijd goed voor dat je je inloggegevens goed bewaard, maar niet zichtbaar maakt voor anderen.

In de afbeelding zie je hoe het storten eruit ziet. Zeer overzichtelijk en duidelijk. Storten kan bij de meeste brokers vanaf een minimaal inlegbedrag van 100 euro. Minder is vaak niet beschikbaar. 

Zodra je succesvol het gewenste bedrag hebt gestort, kun je overgaan op het investeren in Bitcoin via de app van eToro.

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Koop en kies Bitcoin

Nadat je geld hebt gestort in de app kun je Bitcoin gaan kopen. Waarschijnlijk staat de Cryptomunt al op de front-page, maar het kan ook zijn dat je moet zoeken naar de coin. Dat kan vrij eenvoudig bovenaan in de zoekbalk van de free Bitcoin app. 

Bitcoin gevonden? Dan kom je achter de koers en nog veel meer informatie over de welbekende munt. Het beleggen kan beginnen.

Wat is de Best Bitcoin App?

Welke app van Bitcoin de beste is, kunnen we niet voor je bepalen. Dat is eigenlijk helemaal aan jezelf, want iedereen heeft zijn eigen manier van beleggen.

Wij raden de app van eToro enorm aan vanwege de pluspunten van de app.

Onderwerpen als gebruiksvriendelijkheid en design zijn leuk, maar het belangrijkst is natuurlijk dat je geld goed bewaard en veilig blijft.

eToro beschikt over een verstrekte sectorexpertise en daarnaast worden je gegevens te allen tijde beschermd worden door toonaangevende veiligheidsprotocollen. 

De app van eToro is overzichtelijk en maakt hem dan ook misschien wel de beste Bitcoin app die er is. eToro is daarnaast enorm betrouwbaar.

Vanwege de demo functie en de CopyTrading functie is eToro ook zeer geschikt voor de beginnende belegger en daarmee een Bitcoin app voor elk niveau

Overtuigd en wil je starten met investeren in Bitcoin via eToro? 

Welke app is een Free Bitcoin App?

Over het algemeen zitten er geen kosten verbonden aan het downloaden van een Bitcoin app. Het enige waar je wel op moet letten is dat er geen transactiekosten zitten verbonden aan het storten op een app. 

Brokers als eToro hebben een app die gratis te downloaden is in de App store en Google Play. Het komt maar weinig voor dat er kosten verbonden zitten aan het downloaden van een Bitcoin app.

Kies je niet voor een free bitcoin app zoals eToro, let dan altijd goed op of er kosten zitten verbonden aan het kopen van de app. Het kan namelijk zomaar eens zijn dat je een week of 2 later een factuur krijgt door het kopen van de app.

Wil je gelijk beginnen met het investeren in Bitcoin via een betrouwbare app? Probeer dan de app van eToro!

Best Bitcoin App Android

In principe zit er niet heel veel verschil tussen een app van iOS en Android. Het menu kan er iets anders uit zien, maar over het algemeen ziet alles er een beetje hetzelfde uit.

eToro is vanwege het overzicht dan misschien wel de best bitcoin app Android gebruikers. Overal staat duidelijk aangegeven wat je ermee kunt doen en betrouwbaarheid staat op nummer één bij eToro. Ook brokers als MEXC en Coinbase zijn zeker goede opties voor Android gebruikers. Die apps zijn ook beschikbaar in de Google Play Store.

Downloaden werkt altijd hetzelfde bij Android, tenzij je gaat betalen voor een app. Dan staat er duidelijk een bedrag bij of je krijgt er een melding van.

Meteen investeren in Bitcoin via een Bitcoin app? Probeer de mobiele app van eToro!

De voor- en nadelen van een Bitcoin App

Download de eToro app en dompel jezelf onder in de wereld van Bitcoin.

Tips voordat je begint met investeren bij een Bitcoin App

Heb je nog geen ervaring met beleggen? Dan is het misschien niet verstandig om via een Bitcoin app te starten met beleggen. Je kunt beter starten op een groot beeldscherm met meer overzicht, dan een klein schermpje. Let er ook op dat je gebruik moet maken van de beste Bitcoin app.

Het is wel slim om te beginnen met het investeren in een cryptomunt, maar om meteen te investeren in Bitcoin op een app is waarschijnlijk net iets teveel gevraagd. Het vergt namelijk wel enige ervaring en je moet wel weten waar je mee bezig bent. Het is dan ook altijd handig iemand in je buurt te hebben die er verstand van heeft.

Oefen op je smartphone

Je kunt zoals we zeiden het beste beginnen met beleggen op een laptop of computer. Dit is omdat je dan een stuk meer overzicht hebt en sneller weet wat je aan het doen bent. Op eToro kun je een account aanmaken met speelgeld. Hiermee kun je oefenen, maar zorg er ook vooral voor dat je oefent op je smartphone.

Je wilt namelijk natuurlijk dat je op ieder willekeurig moment even snel kunt kijken hoe het ervoor staat. Door te oefenen met het nep geld wat je krijgt van eToro zorg je voor dat je het sneller onder de knie krijgt op je smartphone.

Houd de koers in de gaten

Het voordeel aan een mobiele app is dat je altijd op je smartphone kunt checken hoe de koers ervoor staat. Je wilt namelijk niets liever dan winst maken en dat is begrijpelijk.

De markt is niet altijd even voorspelbaar wat ervoor kan zorgen dat er soms gekke dingen kunnen gebeuren op een cryptomarkt. Heb je dus een rustige dag? Zorg ervoor dat je een goed opgeladen smartphone mee hebt naar je werk om de koers goed in de gaten te houden.

Raak je smartphone niet kwijt!

Heb je het lekker te pakken en weet je hoe je moet beleggen op een Bitcoin app? Raak dan je smartphone absoluut niet kwijt. Naast dat je je telefoon niet kwijt moet raken moet je ervoor zorgen dat je inloggegevens goed beschermd zijn. Geef nooit iemand zomaar toegang tot je inloggegevens, het kan goud waard zijn.

Start met investeren in Bitcoin met de handige mobiele app van eToro!

Veelgestelde vragen

Over het algemeen is Bitcoin kopen via een app bij grote brokers gewoon betrouwbaar. Bij brokers als eToro hoef je je niet druk te maken over het verliezen van je geld, zolang je zelf goed je voorzorgsmaatregelen treft. 

Dit zijn onder andere het kiezen van een betrouwbare broker, maar vooral het instellen van 2FA-authenticatie en een goed wachtwoord. Bewaar het apparaat dat je nodig hebt voor de eToro 2FA veilig en laat ook je wachtwoord nooit ergens slingeren, ook niet in bijvoorbeeld een mailbox.

Het verschil tussen een Bitcoin app en Bitcoin website is de hoeveelheid informatie die je ziet. Op een website zie je namelijk veel meer dan op je smartphone, maar als je weet wat je aan het doen bent kun je met beide overweg.

Het voordeel van een Bitcoin app is dat je makkelijk kunt beleggen wanneer je onderweg bent of weinig tijd hebt, door het gemak van zo’n app. Het verkrijgen van inzicht in de markt en de koers is doorgaans lastiger door de beperkte mogelijkheden, maar dit wordt wel steeds beter.

Op de desktop heb je mee technische tools voor analyses, en is het makkelijker om het overzicht te bewaren. Vaak hebben brokers met een desktop tool ook een gratis app en kun je beide gebruiken wanneer het uitkomt.

Het kost geen geld om een Bitcoin app te downloaden. Je kunt gewoon via de App of Google play Store de naam van je broker opzoeken en de app downloaden. Het is eigenlijk gewoon een mobiele versie van de website. De standaard trading fees zijn wel van toepassing.

Iedereen met een smartphone kan een mobiele app voor Bitcoin downloaden. Daarvoor hoef je niet in het bezit te zijn van Bitcoin of een andere Cryptomunt. Tegenwoordig kan iedereen gewoon Bitcoin of een andere Cryptomunt kopen.

Er is veel keuze uit verschillende Bitcoin apps. Door kleine verschillen in functies en gebruiksgemak kun je een favoriet hebben, maar meestal maakt dit niet heel veel uit. Een Bitcoin app die wij aanraden is die van eToro.

Bitcoin app: Conclusie

Bitcoin kopen op een mobiele app is eigenlijk best betrouwbaar en veilig als je alles op een rijtje zet. 

Als je je de komende tijd volledig wilt gaan focussen op Bitcoin dan zal ik alle stappen nog maar eens goed doorlopen en snel beginnen. Het is immers al 2022 en je bent zeker niet de enige die ermee bezig is. Weet dat het ook snel bergafwaarts kan gaan, maar dat hopen we natuurlijk niet voor je.

Speel eerst eens met oefengeld om erachter te komen of dit iets voor je is en of je hiermee een Bitcoin app onder controle krijgt.  

Kun je niet wachten met beleggen? Download snel de eToro Bitcoin app!
Volg bovenstaande stappen en wacht niet langer!
TIP
Scroll naar boven