Alles over Bitcoin kopen (BTC)

Wil jij ook profiteren van de enorme koersstijging van de Bitcoin? Wij leggen je uit hoe je in een paar simpele stappen Bitcoin kunt kopen. Lees snel verder!.

Bitcoin kppen waarde day trading

en ontdek precies hoe het werkt!

 

De Bitcoin is weer populair! Steeds meer beleggers investeren weer in de Bitcoin nu de koers van de Bitcoin weer stijgt. Om jou te helpen ook te profiteren van de koersstijging, leggen we je hier stap voor stap uit hoe je Bitcoin koopt. 

Waarom Bitcoin kopen?

Bitcoin was de eerste en is nog steeds de meest populaire cryptomunt en trekt steeds meer de aandacht van gebruikers en investeerders.

Nu de Bitcoin weer bijna de recordhoogtes van 2017 bereikt, zien veel beleggers weer kansen in deze markt. Bitcoins worden op het moment dan ook op grote schaal aangekocht. 

In 2017 bereikte de Bitcoin een recordwaarde van $19.458. Op dit moment schommelt de waarde van 1 BTC al enkele weken rond de $19.000 – $20.000, en dat terwijl de waarde in het begin van 2020 nog rond de $7000 lag. 

Experts denken dat de Bitcoin zal blijven stijgen tot $100.000,-. Dit zou betekenen dat als je vandaag een Bitcoin koopt je dan: $100.000 – $19.458 = $80.542,- winst is behaald. 

De extreme volatiliteit van de koers zorgt ervoor dat je in relatief korte tijd grote winsten kunt behalen. Uiteraard betekent dit ook dat je te maken kunt krijgen met grote verliezen. Investeer dus nooit geld dat je niet kunt missen.

Direct beginnen met Bitcoin kopen? Maak gratis een account op eTore en begin direct met handelen.

Hoe koop ik online Bitcoin?

Bitcoins kopen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Tegenwoordig kun je bij online brokers namelijk met enkele klikken al BTC kopen.

Er zijn verschillende manieren om Bitcoin te kopen. Het aanbod is in de laatste jaren rijk en gevarieerd geworden. Hoewel dit ervoor zorgt dat er veel meer beleggingsmogelijkheden zijn, is het voor een beginner niet makkelijk om de meest veilige en relevante aanbiedingen te vinden om Bitcoins te kopen.

Daarom leggen we je stap voor stap uit hoe je BTC kunt kopen, wat de verschillende betaalmethoden zijn en welke voordelen het Bitcoin-systeem biedt. We leggen je ook uit wat het verschil is tussen Bitcoin kopen en handelen in Bitcoin. Zo kies je de beleggingsstrategie die het beste bij jou past.

Volg ons handige stappenplan en begin met bitcoins kopen!

Bitcoin kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker

Om makkelijk Bitcoins te kunnen kopen, moet je eerst een online platform kiezen waar je BTC kunt kopen. Gelukkig is het tegenwoordig bij de meeste platforms mogelijk om crypto te kopen. 

Hieronder bespreken we twee brokers waarbij je verschillende crypto’s kunt kopen.

eToro

eToro is een uitermate geschikte broker om Bitcoin te kopen. Naast de Bitcoin heb je keuze uit 15 andere cyrptovaluta’s . Je kunt er dus ook voor kiezen om je inleg te spreiden over verschillende crypto’s. 

Is dit de eerste keer dat je Bitcoin gaat kopen? Dan kun je als beginner gebruik maken van verschillende handige tools. Zo biedt eToro een gratis demo account aan, waar je kunt oefenen met fictief geld. 

Ook kun je gebruik maken van de copy trading functie. Hierbij kopieer je de beleggingsstrategie van succesvolle beleggers.

Om succesvolle belegger te worden op eToro, moeten de handelaren eerst aan verschillende eisen voldoen.

Copytrading eToro

De copytrading functie binnen eToro

Ook als je je portefeuille wilt diversifiëren om het risico te spreiden, kun je bij eToro goed terecht. De broker heeft een ruim aanbod van aandelen, valuta en grondstoffen. Je betaalt 0% commissie op aandelen en ETF’s en kunt al beginnen met een lage inleg van €170.

Meer weten over eToro? Lees hier onze uitgebreide review over deze broker. Of begin direct met handelen!

Plus500

plus500

Ook bij Plus500 kun je terecht voor Bitcoin. Bij deze CFD broker kun je niet de Bitcoin zelf kopen, maar wel handelen in Bitcoin CFD’s. Op deze manier kun je toch profiteren van koersstijgingen of koersdalingen van de Bitcoin.

Naast de Bitcoin kun je bij deze broker kiezen uit 13 andere crypto’s. 

Plus500 biedt een gebruiksvriendelijk platform aan waar al je trades overzichtelijk worden weergegeven. Zo kun je makkelijk de gewenste cryptovaluta vinden en een trade instellen.

Plus500 biedt verschillende analysetools die je kunt gebruiken bij het analyseren van cryptomunten of aandelen. Via het demo account kun je het platform eerst gebruiken zonder echt geld in te leggen. 

Zorg ervoor dat je vooral in het begin veel oefent met het demo account, zodat je begrijpt hoe CFD’s werken en wat het effect van een hefboom is op je trade.

Maak gebruik van risk management door stop-loss in te zetten, en zet nooit teveel geld in. Zo beperk je de risico’s.

Wanneer je klaar bent om te beginnen met echt geld, kun je eenvoudig geld op je account zetten via iDeal, PayPal, bankoverschrijving of creditcard.

De minimale storting bij Plus500 is €100.

Analyse tools bij Plus500

plus500 bitcoin kopen

Lees hier onze uitgebreide review over Plus500. Of begin direct met een account aanmaken bij Plus500.

Stap 2: Open een account

Bij de meeste brokers kun je eenvoudig online een account aanmaken. Je gaat naar de website of download de app van de broker van jouw keuze, en klikt op account openen.

Je creëert vervolgens een account door je e-mail en wachtwoord in te vullen. Bij de meeste brokers krijg je nu al toegang tot de demo account.

Ben je tevreden over de interface? Dan kun je de stappen doorlopen om je account te verifiëren. Het voorbeeld is van eToro.

 

Een account openen bij eToro

account aanmaken etoro aandeel
Tijdens het verificatieproces moet je vaak een kopie van een identiteitsbewijs uploaden, en je persoonsgegevens invullen. Tenslotte doorloop je de verplichte vragenlijst. Door dit te doen, geef je aan op de hoogte te zijn van de risico’s die beleggen en handelen met zich meebrengen.

Stap 3: Stort geld op je account

Heb je enige tijd geoefend met een demo account en ben je klaar om te beginnen met echt geld? 

Dan kun je je demo account inwisselen voor een echt account en hier geld op storten. Bij de meeste brokers kun je gebruik maken van verschillende betaalmogelijkheden. Zo kun je bij eToro geld op je account zetten met iDeal, PayPal en creditcard. Afhankelijk van je betaalmethode staat het geld vaak direct op je account. 

eToro logotype

eToro heeft het lage stortingslimiet van 170 euro voor haar gebruikers. Ook direct beginnen? Maak gratis een account aan.

We hebben hieronder eenvoudig een aantal mogelijkheden om geld te storten op je account voor je op een rij gezet.

Stap 4: Koop Bitcoin

Als je je account gefinancieerd hebt, kun je je eerste Bitcoin kopen!

In de zoekbalk kun je zoeken op ‘Bitcoin’. Deze verschijnt direct bovenaan. Je kunt ook in het linkermenu klikken op “Handelsmarkten” en vervolgens, in het bovenste menu “Crypto” selecteren. Op deze locatie worden alle beschikbare munten vermeld, inclusief BTC. Om Bitcoins te kopen, moet je eronder alleen maar op “Kopen” klikken.

Vervolgens geef je het aantal gewenste Bitcoins of eenheden in om het aantal Bitcoins te kiezen dat je wilt kopen en je aankooppositie te openen. Klik nu gewoon op “Positie openen” om je allereerste BTC-aankoop af te ronden.

Bitcoin kopen binnen eToro
bitcoin kopen handelsmarkten

Wil je niet de Bitcoin zelf kopen maar handelen in derivaten van de Bitcoin? Dan selecteer je in het platform van de broker dat je gebruik wilt maken van een hefboom en een stop-loss. 

Met de hefboom kun je de waarde van je trade verhogen, zonder je inleg te verhogen. Je kunt hiermee hogere winsten behalen, maar loopt ook het risico meer te verliezen. Door een stop-loss in te voeren, kun je aangeven wanneer je uit wilt stappen. Zo voorkom je te hoge verliezen.

Het nadeel van Bitcoin CFD’s is dat het handelen hierin erg tijdsintensief is. Daarnaast is het niet geschikt als lange termijn beleggingsstrategie. Het voordeel is dat je snel hoge winsten kunt behalen, en geen wallet nodig hebt om de Bitcoins te bewaren.

Stap 5: Bewaar je Bitcoins

Nadat je de Bitcoins hebt gekocht, moet je deze nog ergens bewaren. Crypto valuta bewaar je in een wallet. Dit kan een online of offline wallet zijn. De beste optie is afhankelijk van je wensen en voorkeur.

Als je de Bitcoin bij eToro hebt gekocht, kun je deze eenvoudig bewaren in de eToro wallet. Dit doe je binnen eToro X. Om je Bitcoins in eToro X op te slaan, moet je in eerste instantie de relevantie app downloaden. Deze is beschikbaar op iOS en Android.

eToro X is automatisch verbonden met je eToro-account. Om eToro X te kunnen gebruiken, moet je eerst je profiel verifiëren.

Op eToro kun je dus perfect je pas aangekochte BTC deponeren, cryptomunten onderling omzetten en via de applicatie overdragen. Hiervoor druk je gewoon op het “+”-teken in de rechterbovenhoek van het scherm.
 
eToro X is automatisch verbonden met je eToro-account. Om eToro X te kunnen gebruiken, moet je eerst je profiel verifiëren. Op eToro kun je dus perfect je pas aangekochte btc deponeren, cryptomunten onderling omzetten en via de applicatie overdragen. Hiervoor druk je gewoon op het “+”-teken in de rechterbovenhoek van het scherm.
 

Vervolgens selecteer je de Bitcoins door op “Toevoegen” te klikken. Als alles goed verloopt, verschijnt er een groen vinkje. Als je teruggaat, heb je toegang tot je Bitcoin-wallet. Om deze te beheren hoef je hier alleen maar op te klikken. Klik op “Ontvangen” of geef je publieke adres eronder in om je Bitcoins erheen te sturen.

Om de gekochte BTC te storten, hoef je alleen maar de volgende stappen te doorlopen. Klik in je account op het tabblad “Wallet”, en vervolgens op de activa die je wilt overdragen.

Vervolgens zul je alle relevante transacties te zien krijgen. Klik nu op de specifieke positie die je wilt overdragen. Deze stappen kun je ook op je mobiel apparaat uitvoeren.

Vervolgens verschijnt het scherm “Positie bewerken”. Daar klik je op “Overdracht naar wallet” om de overdrachtsgegevens te controleren. Als alles oké is, klik je op “Overdracht” om het proces, dat 1 tot 3 dagen duurt, te beginnen.

Stap 6: Verkoop de Bitcoins

Is de koers van de Bitcoin flink gestegen sinds je deze hebt gekocht? Dan kun je ze nu met winst verkopen!

Ook het verkopen van Bitcoin is erg eenvoudig binnen een online platform. In je portefeuille staat precies aangegeven wat de huidige waarde van je Bitcoins is, en voor welk bedrag je deze hebt gekocht. Zo kun je dus makkelijk je winst berekenen.

Je bepaalt hoeveel Bitcoins je wilt verkopen, en voert dit vervolgens in. Je Bitcoins zijn verkocht en jij hebt winst gemaakt!

Verkopen bij eToro is erg makkelijk. Je klikt in het account op het aandeel dat je wilt verkopen.

Vervolgens selecteer je verkoop, zet je een prijs en geef jij aan hoeveel aandelen jij graag wilt verkopen. 

Zodra jij denkt dat het goede moment daar is om te verkopen, klik je op ”open trade”. De software van eToro doet de rest en zal de verkoop realiseren zodra er een koper gevonden is. 

Tip: verkoop niet altijd op de huidige koers. Als je denkt dat hij nog wat gaat stijgen, zet hem dan vast wat hoger in. 

sell eToro bitcoin verkopen

Je bepaalt hoeveel Bitcoins je wilt verkopen, en voert dit vervolgens in. Je Bitcoins zijn verkocht en jij hebt winst gemaakt! Klaar om zelf te beginnen?

Veelgestelde vragen

Bitcoin is een gedecentraliseerde digitale valuta die veilig, rechtstreeks en wereldwijd tussen twee personen kan worden overgedragen.

Je kunt de Bitcoin het beste beschouwen als een soort elektronisch geld waarmee je vrienden of handelaars kunt betalen. Bitcoin is de monetaire eenheid van het Bitcoin-systeem en wordt vaak afgekort als BTC.

Op technisch niveau is Bitcoin een nummer dat gekoppeld is aan een specifiek BTC-adres.

Als je wilt sparen voor de aankoop van een woning, kun je kiezen uit verschillende oplossingen, zoals investeren in aandelen, cryptomunten of valuta.

Mining is de naam van het proces dat de rekenkracht levert om Bitcoin-transacties te beveiligen.

Technisch gezien gaat dit over de berekening van een hash van de header van een blok. Deze bevat een verwijzing naar het vorige blok. Zo wordt de veiligheid en transparantie van de Bitcoin gegarandeerd.

Zij die hiervoor hun hardware gebruiken, de “miners”, worden betaald in de vorm van de gecreëerde Bitcoin.

Er is de laatste tijd wel veel kritiek op het enorm hoge energieverbruik dat nodig is om BT te “ontginnen”. Niet alleen is dit slecht voor het milieu, het zorgt er ook voor dat het rendement van mining afneemt.

Als je harde schijf het laat afweten of als een virus persoonlijke informatie te pakken krijgt en vervolgens je wallet beschadigt, ben je in principe je gekochte BTC voor altijd kwijt.

In feite zullen deze voor altijd verloren zijn in het Bitcoin-systeem, want er is niets wat je kunt doen om deze te recupereren.

Dit houdt in dat het niet ondenkbaar is dat een rijke Bitcoin-belegger in slechts enkele seconden zijn fortuin in rook kan zien opgaan.

Op de online markt zijn er verschillende makelaars waarbij je BTC kunt kopen of verhandelen in CFD’s. Er zijn echter niet veel makelaars die deze beide mogelijkheden aanbieden.

eToro biedt deze optie wel aan, zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Daarom is dit platform een ideale keuze voor zowel beginners als experts.

Daarnaast is eToro ook een ideale keuze als je op lange termijn in Bitcoin wilt investeren of als je wilt profiteren van de dagelijkse prijsschommelingen.

BTC is onder andere waardevol omdat mensen bereid zijn om Bitcoins in te wisselen voor goederen of diensten. Het is echter zo dat de koers van Bitcoin constant schommelt, waardoor deze vaak dramatisch kan stijgen of dalen.

Wil je BTC kopen?

Dan moet je begrijpen dat dit wel een risicovolle belegging is. Wanneer BTC in de toekomst op grote schaal wordt aanvaard, is de kans groot dat de koers zal stabiliseren.

Momenteel is dit echter uiterst onvoorspelbaar. Het interessante is wel dat dit op korte termijn veel handelskansen biedt. De Bitcoin is daarom erg geschikt voor korte termijn handelen.

Conclusie

Tegenwoordig is het dus voor iedereen mogelijk om eenvoudig Bitcoin te kopen bij een online broker. Hoewel de Bitcoin koers nog steeds enorm veel volatiliteit ervaart, beschouwen veel beleggers het als interessante investering. 

Denk voordat je begint goed na over je beleggingsstrategie. Dit is belangrijk wanneer je gaat kiezen tussen Bitcoin kopen en traden in Bitcoin CFD’s.

Als je dus ook wilt beleggen in Bitcoin, kun je dit eenvoudig doen via een online broker. Volg het stappenplan hierboven, zodat je veilig en snel Bitcoin kunt kopen!

Bitcoin kopen met eToro?
Wil je eenvoudig, snel én goedkoop Bitcoin kopen? Maak dan kosteloos een account aan op eToro en begin vandaag nog met het handelen in Bitcoin!
TIP
Martijn Gijsen <a href="https://www.linkedin.com/in/martijn-gijsen-26a8681ba/" target="_blank"><img src="https://bankr.nl/wp-content/uploads/2020/11/linkedin.png" ></a>

Dit artikel is getoetst op feiten. Met ruim 15 jaar ervaring in budgetbeheer onderzoekt Martijn voor Bankr.nl de eigenschappen en voor- en nadelen van financiële producten en services.

Scroll naar top