Bitcoin kopen (BTC) met iDeal in Nederland (2024)

Wil je Bitcoin kopen met iDeal? Zoek niet verder! BTC kopen via iDeal is helemaal niet moeilijk. Wij zullen je hier in een paar stappen uitleggen hoe je makkelijk en snel BTC koopt.  

Bitcoin kopen (BTC) met iDeal - een stappenplan

Bij Capital.com kun je direct Bitcoin kopen met iDeal. Gebruik de groene knop om een account te registreren.

Aandelen kopen via iDeal is niet alleen makkelijker en sneller dan beleggen via een bank. Het is namelijk ook net zo veilig. Daarom is het mooi dat je nu ook cryptocurrency door middel van iDeal kunt betalen. In dit artikel gaan we laten zien waar je snel en vertrouwd Bitcoins kunt kopen en verkopen via iDeal. 

Geen zin om veel te lezen? Kies dan gelijk voor de meest betrouwbare broker waarbij je met iDeal kunt betalen. Bij Capital.com kun je betalen met iDeal terwijl je gebruik maakt van de meest overzichtelijke software. Ideaal voor beginners.

Wil je je toch nog even wat beter inlezen? Dan kun je in dit artikel alles lezen over de verschillende brokers waarbij iDeal betalingen mogelijk zijn en een stappenplan over hoe je dit moet doen. 

Hoe koop je bitcoin eenvoudig met iDeal?

Er wordt dagelijks nog steeds veel gesproken over cryptocurrencies. Dankzij de vele media aandacht, en de lancering van nieuwe munten, neemt de interesse om te beleggen in cryptocoins nog steeds toe. 

Deze stijging in de vraag leidt ertoe dat er nieuwe manieren worden ontwikkeld om de aankoop van cryptomunten te vereenvoudigen. Dit is gelukt, ze het voor de beginner stukken makkelijker gemaakt over de jaren heen. Inmiddels heb je nauwelijks nog technische kennis nodig om cryptovaluta te kopen.

Dankzij al deze veranderingen kun je nu zelf eenvoudig je cryptomunten kopen met iDeal. De makkelijkste manier om crypto te kopen met iDeal is op het platform van een broker. Dit geeft je toegang tot een duidelijke en overzichtelijke tool waarmee je een aankoop snel kunt afronden. 

Wij zullen hieronder een voorbeeld geven van hoe makkelijk het is om te betalen bij onze meest gekozen broker Capital.com. Met een paar simpele stappen kun je gelijk beginnen met beleggen. 

Maak eerst een account aan

Voordat je kunt beginnen heb je natuurlijk wel een account nodig. Gelukkig is dit bij Capital.com niet moeilijk.

Het is in ieder geval belangrijk dat je je kunt identificeren. Dit kan simpel door middel van het opsturen van een foto van een identiteitsbewijs. 

Daarna doorloop je een vragenlijst om beleggers beter bewust te maken van de risico’s van beleggen. En daarna is je account actief! Kom je er niet uit? Lees hoe je stap voor stap een beleggersrekening kunt openen.

capital.com registreren

Een account aanmaken bij Capital.com

cfd trading platform capital
Handelsvenster Capital.com

Betaal via iDeal

In dit artikel draait het natuurlijk om betalen met iDeal. Omdat jouw identiteit nu bekend is, mag je overgaan tot het storten van geld. 

Dit is super eenvoudig. Je klinkt namelijk op de button in het scherm met ”Geld Storten”. Dit zal je doorlinken naar de betalingsomgeving van Capital.com.

Stort geld op jouw account via iDeal

In het volgende scherm moet je eerst betalen met welk bedrag je wil storten. Is het je eerste keer? Dan moet je een minimum bedrag van €42,- storten.

Vervolgens selecteer je iDeal al ”Betaalmethode” en selecteer je jouw eigen bank. Vervolgens kun je volkomen veilig in de omgeving van jouw eigen bank betalen. 

Toch een beetje eng om geld te storten op een nieuw platform? Bij Capital.com kun je eerst beginnen met een demo-account en oefenen met virtueel geld. 

Niet alle brokers maken het zo makkelijk om met om met iDeal te betalen zoals Capital.com. Daarom is het belangrijk om van te voren goed te controleren of het bij de broker van jouw voorkeur wel kan.

In dit artikel gaan we bekijken bij welke brokers dit mogelijk is.

Weet jij al genoeg en wil je gelijk beginnen met beleggen? Open dan een account op Capital.com en stort veilig geld via iDeal.

Bij welke brokers kun je goedkoop Bitcoin kopen met iDeal?

Er zijn steeds meer brokers waarbij een betaling via iDeal mogelijk is. Wij hebben de vier meest betrouwbare brokers op een rijtje gezet. 

1. Plus500

Plus500 logo groot vierkant

Plus500 is een CFD broker. Bij deze broker kun je terecht voor het handelen in verschillende cryptocurrencies, waaronder ook de Bitcoin. Bij Plus500 heb je leuke extra opties voor de ervaren handelaar. 

Betalen via Ideal is mogelijk bij Plus500! 

Zo kun je bij Plus500 short gaan op cryptovaluta. Short gaan betekent dat jouw positie meer waarde krijgt als de Bitcoin zelf zakt. 

Door de gebruik te maken van een hefboom, kun je anticiperen op toekomstige stijging of daling van de markt. Het woord zegt het eigenlijk al; door de hefboom kun je grotere posities aannemen dan bij normale handel in Bitcoin. 

Let wel op, je betaald bij Plus500 geen commisiekosten over bijvoorbeeld CFD’s, maar je betaald wel dagelijkse financieringskosten. Dit zijn de grootste nadelen aan het Plus500 platform. 

Plus500 mobiele app

De mobiele app van Plus500 geeft alle informatie die je nodig hebt en duidelijk weer. 

Ten opzichte van de mobiele app van Capital.com komt het grafisch soms een beetje tekort. 

Het heeft een iets minder toegankelijke uitstraling en er zijn geen sociale functies zoals het kopiëren van traders. 

De app is beschikbaar op Android en iOS.

Ook bij Plus500 kun je makkelijk betalen via Ideal. Er geld net als bij andere platforms wel een minimum bedrag van €100 euro en een maximumbedrag van €40.000 euro.

Plus500 mobiele app

Let op

81% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

2. Bitvavo

Bitvavo

Bitvavo is een online broker die zich speciaal richt op de handel in cryptocurrencies. Je kunt hier niet alleen terecht voor de koop en verkoop van cryptovaluta, maar ook handelen in de bijbehorende CFD’s. 

Wat betreft Crypto is Bitvavo een broker met veel mogelijkheden. Ze hebben namelijk 50 verschillende cryptovaluta in hun exchange, waardoor hun aanbod wat groter is dan bij de concurrenten. 

Daarnaast is betalen met iDeal bij Bitvavo ook mogelijk. Het maximum ligt wel lager dan bij de concurrenten. Je kunt bij Bitvavo tot €10.000 euro per keer storten. Bitvavo rekent wel handelskosten. 

In tegenstelling tot veel andere platforms heeft Bitvavo ook een eigen wallet. Hierdoor hoef je dus niet op twee verschillende websites een account te hebben voor het handelen en het opslaan van de Bitcoins.

3. Libertex

Libertex is één van de beste online brokers voor het kopen van Bitcoin met iDeal. Je kunt bij deze broker niet alleen Bitcoin kopen maar ook handelen in CFD’s van grondstoffen, valuta of andere cryptovaluta. 

Bij Libertex kun je eenvoudig dezelfde dag nog beginnen. Je registreert je met je e-mail en wachtwoord of Facebook account. Zo krijg je direct toegang tot het demo account. Je kunt zo oefenen met een fictief bedrag van €50.000. 

Als je klaar bent met oefenen kun je beginnen met handelen met echt geld. Je kunt al beginnen met een lage inleg van €100. Met iDeal staat het gestorte geld vrijwel direct op je beleggersrekening. Vervolgens kun je eenvoudig Bitcoin kopen, maar ook kiezen voor één van de ruim dertig andere cryptovaluta

Om te analyseren wanneer je het beste je Bitcoin kunt kopen of verkopen, kun je gebruik maken van MetaTrader4. Libertex is één van de weinig platformen die over deze functie beschikt! Dit is dan ook een hele goede aanvulling voor handelaren die veel gebruik maken van analysetools. 

Het platform wordt ervaren als één van de beste handelsplatformen. Het is strak vormgegeven en intuïtief gebouwd. Zo heb je alle belangrijke functies binnen handbereik. 

Stappenplan: Bitcoin kopen met iDeal

Stap 1: Kies een broker

Er zijn verschillende brokers waar je een beleggersrekening kunt openen. Let er op dat de broker van jouw keuze ook cryptocurrency aanbiedt. Dit is lang niet het geval bij iedere broker. Onze voorkeur gaat uit naar Capital.com. Hier open je eenvoudig een rekening en kun je vrijwel direct beginnen met beleggen. 

Stap 2: Open een beleggersrekening

Om een beleggersrekening te openen heb je verschillende dingen nodig. Ten eerste moet je minimaal 18 zijn. Het is volgens de wet verboden om te beleggen voor mensen onder de 18. In het begin van dit artikel lieten wij alvast zien hoe dit moet voor Capital.com. 

Daarnaast heb je een geldige betaalrekening en een paspoort nodig. Hiermee bevestig je je identiteit. Je betaalrekening koppel je aan je nieuwe beleggersrekening, zo kun je er in de toekomst eenvoudig geld op zetten via iDeal. 

Iedere nieuwe belegger is verplicht een vragenlijst in te vullen bij het openen van de beleggersrekening. Deze vragenlijst dient om te bevestigen dat je je bewust bent van de risico’s die je loopt bij beleggen. Je moet deze stap dus altijd doorlopen, onafhankelijk van de gekozen broker. 

Stap 3: Zet geld op de rekening met iDeal

Het is heel eenvoudig om een bedrag over te maken naar je beleggersrekening via iDeal. Dit doe je door een bedrag te kiezen bij de broker. 

Vervolgens kun je de transactie simpelweg via je telefoon of laptop voltooien. Het geld staat dan binnen enkele seconden op je beleggersrekening!

Stap 4: Koop de Bitcoins

Het geld dat je met iDeal op de beleggingsrekening hebt gezet, kun je nu gebruiken om Bitcoins mee te kopen. Hiervoor is het natuurlijk belangrijk dat je goed moment uitkiest.

Veel kenners verwachten dat de Bitcoin zal blijven groeien tot €100.00,-.

Omdat de huidige koers van de Bitcoin erg hoog staat, zul je waarschijnlijk niet één hele Bitcoin kopen.

Zoals je kunt zien in de grafiek hiernaast, is één Bitcoin nu ongeveer €46.800 waard. Dit is lager dan enkele weken geleden.

Het kopen zelf is heel eenvoudig. Je kunt simpelweg het bedrag dat je wilt beleggen in Bitcoin invoeren bij de broker. Deze berekent dan automatisch hoeveel Bitcoins, of welk deel van één Bitcoin, dit je oplevert. Met één druk op de knop koop je vervolgens de Bitcoins.

Ook wanneer je deze weer wilt verkopen kun je eenvoudig hetzelfde principe gebruiken. Voer simpelweg in hoeveel Bitcoins je wilt verkopen. De interface geeft dan aan met welk bedrag in euro’s dit overeenkomt.

Doorloop al deze stappen op een eenvoudige manier en begin gelijk met beleggen bij Capital.com. Als je het nog even niet aandurft om met echt geld te spelen, dan kun je veilig oefenen op het demo-account met virtueel geld.

Wat kost een Bitcoin eigenlijk?

Het antwoord op de vraag wat kost een Bitcoin verschilt per keer. De koers van de Bitcoin is één van de meest fluctuerende op de markt. De actuele waarde kun je altijd vinden in het dashboard van je broker. Voor een antwoord op deze vraag moet je dus de huidige koers checken. 

Let wel op, want de prijs van de Bitcoin is niet wat je uiteindelijk betaald. Wanneer je Bitcoins besluit te kopen, komen hier verschillende kosten bij kijken. De kosten die je moet betalen verschillen per broker. 

Vergelijk de brokers dus goed voordat je een beslissing maakt. Zo kun je op lange termijn flink wat kosten besparen. Vooral als je veel aan het handelen bent. 

Bitcoin kopen met creditcard of iDeal?

Hoe jij jou bitcoins het liefst betaald is natuurlijk helemaal aan jou. Door in het bezit te zijn van een creditcard staan er wel meer opties open. Niet elke broker heeft namelijk een betalingsmogelijkheid met iDeal. iDeal is namelijk een Nederlandse manier van betalen en alleen de grotere brokers bieden deze service.

Een voordeel van een creditcard is natuurlijk dat er niet gelijk geld van je rekening gaat. Dit is ook weer een valkuil omdat je een eventueel verlies niet gelijk voelt in de portemonnee.

Het is uiteindelijk aan jou op welke manier je je geld stort. Het is wel aan te raden om te kiezen voor een broker zoals Capital.com zodat je beide opties open hebt.

Bitcoin Kopen met iDeal - Laatste BTC Nieuws 2024

Bitcoin bereikt laagste niveau in maanden na renteverhoging

Na de aankondigde renteverhoging van 0,75% door de Federal Open Market Committee (FOMC) reageerden beursindexen als de S&P 500 en Bitcoin heftig. Er was veel volume en volatiliteit op de koersen, die daarna beiden een stuk omlaag schoten. Bitcoin bereikte zelfs de laagste prijs in maanden, en kan nog verder dalen.

Zo ontstaat er echter wel een punt waarbij het voor beleggers zeer aantrekkelijk wordt om te investeren in BTC.

Bitcoin Lightning Network in de maak

De layer-2 upgrade voor Bitcoin met de naam Lightning Network is in de maak en kan een aantal problemen gaan oplossen. Zo wordt het met deze oplossing mogelijk om veel meer Bitcoin transacties per seconde uit te voeren, tegen lagere kosten. Het zou in theorie kunnen gaan om wel een miljoen transacties per seconde.

Veelgestelde vragen

Over het algemeen is beleggen in obligaties minder risicovol dan beleggen of handelen in Bitcoin. Aan de andere kant is het rendement op obligaties meestal lager. De beste keuze is dus afhankelijk van het risico dat je bereid bent om te nemen en hoe actief je wilt handelen op dagelijkse basis. 

Deze keuze is voornamelijk afhankelijk van je visie. Beleg je voor de lange termijn? Dan kun je beter de Bitcoin kopen en deze langere tijd in je wallet bewaren tot de koers is gestegen. Wil je juist op korte termijn actief handelen? Dan zijn CFD’s een betere optie. 

De pandemie heeft er in de afgelopen maanden voor gezorgd dat er nog meer volatiliteit is op de beurzen. Voor het handelen met een korte horizon kan het dus interessant zijn om juist op dit moment te beginnen. 

De koers van de Bitcoin ervaart op dagelijkse basis enorm veel stijgingen en dalingen. Het is dus mogelijk om in korte tijd veel winst te maken. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om dit juist te verliezen als er sprake is van een koersdaling. Lees je dus altijd goed in en neem geen onnodige risico’s. 

Een beursorder is een verzoek om beursactiva te kopen of te verkopen. Deze wordt rechtstreeks via de financiële markten of via een broker geplaatst. Tegenwoordig wordt dit binnen enkele seconden gedaan met behulp van software. 

Wil je beginnen met het aanschaffen van crypto munten met iDEAL, dan raden we aan om gebruik te maken van een online broker. Een goed voorbeeld hiervan is eToro. 

Conclusie

Zoals we hebben gezien, is het heel simpel om Bitcoin of andere cryptovaluta te kopen met iDeal.

De koersen van cryptovaluta, en dus ook de Bitcoin, ervaren doorgaans een hoge volatiliteit. Houd dus rekening met het feit dat je binnen korte tijd veel geld kunt verdienen, maar ook veel geld kunt verliezen. 

Van alle online brokers heeft Capital.com onze voorkeur voor het kopen van Bitcoin.

Bitcoins kopen via iDeal met Capital.com?
Wil je op een gebruiksvriendelijke wijze aandelen kopen met iDeal? Bezoek dan Capital.com!
TIP
Scroll naar boven