Bitcoin kopen met Paypal? Simpel, direct & veilig!

Wil jij handelen in Bitcoin en veilig betalen met PayPal? Lees in dit artikel hoe dit moet en bij welke brokers het mogelijk is om Bitcoin te kopen met Paypal!

Bitcoin kopen met PayPal - eenvoudig stappenplan

Klaar om eenvoudig Bitcoin te kopen met PayPal? Gebruik de groene knop en begin direct!

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Met PayPal kun je heel eenvoudig én snel beginnen met beleggen in Bitcoin. In dit artikel nemen we stap voor stap door hoe je kunt beginnen met beleggen in Bitcoins met PayPal, geven de voor- en nadelen en laten jou de beste brokers zien.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Waarom Bitcoin kopen?

Cryptocurrencies zijn al enige tijd populair. Omdat de Bitcoin de eerste crytomunt was, denken mensen hier vaak aan wanneer je het hebt over cryptovaluta. 

De beleggers die vroeg in zijn gestapt en Bitcoin kochten, hebben hiermee in korte tijd duizenden Euros verdiend. Tijdens de piek in 2017 en 2021 (zie afbeelding rechts) steeg de koers van de Bitcoin in één jaar met meer dan duizend procent! 

Dit is een stijging die je zelden ziet. Het is dan ook niet gek dat de Bitcoin nog steeds een aantrekkelijke belegging wordt gevonden door veel mensen. 

Bitcoin koers sinds 2012

Na het begin van de coronacrisis volgde in 2021 een absolute knaller van een bull run voor Bitcoin naar de allerhoogste waarde ooit. Hierna corrigeerde de koers – mede door slechte marktomstandigheden, hoge inflatie en oorlog in Oekraïne – fors tot de huidige waarde van zo’n €20.000.

Veel mensen beschouwen digitale munten als de Bitcoin ook als de betaalmiddelen van de toekomst. Dankzij het online karakter is het makkelijke en veilige manier van betalen. Niet alleen de Bitcoin is populair, ook andere munten als Ripple en Ethereum ervaren een koersstijging.

Ook over de koers van de Bitcoin zijn de experts op lange termijn erg positief. Zo verwacht men dat de koers op de termijn zal stijgen tot $100.000,-. Dat is meer dan 5 keer zo hoog als de huidige stand. Genoeg toekomstperspectief dus. 

Wanneer meer mensen Bitcoin gebruiken als betaalmiddel, zullen ook grotere partijen de munt gaan accepteren. Het is erg waarschijnlijk dat dit ook zal leiden tot een stijging van de koers. Een goede investering dus!

Waarom betalen met PayPal?

Er zijn verschillende manieren om Bitcoin online aan te schaffen. Zo kun je Bitcoin kopen met creditcard of deze aanschaffen met iDeal.  

Er zitten veel voordelen aan je Bitcoin betalen met PayPal. De twee belangrijkste zijn dat je veilig en snel kunt betalen. PayPal geeft namelijk veel garanties wat betreft de veiligheid. 

PayPal beschikt over verschillende technologieën voor gegevenscodering en fraudebescherming. Deze zorgen ervoor dat je gegevens veilig worden gehouden en je account niet eenvoudig gehackt kan worden.  

Daarnaast is betalen met PayPal vaak sneller omdat jij alleen jouw inloggegevens nodig hebt om te betalen. Door je bankrekening te koppelen aan je PayPal account kun je altijd en overal transacties uitvoeren, zelfs zonder in te loggen op je bankrekening. Via de app maak je binnen enkele seconden geld over en is de transactie afgerond.

In dit artikel gaan we uitvoerig in op deze grote voordelen en gaan we samen kijken bij welke brokers deze betalingsmethode mogelijk is. Dus wil jij Bitcoin kopen met Paypal, lees dan snel verder!

Meteen beginnen met het aanschaffen van Bitcoins via Paypal? Kies dan gelijk voor onze meest betrouwbare broker eToro. Hier is betaling met PayPal namelijk mogelijk. 

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Hoe werkt PayPal?

PayPal is een service waarmee je eenvoudig geld kunt ontvangen en overmaken. 

Via de PayPal website kun je een account aanmaken. Je koppelt je e-mail adres aan je PayPal account en kunt hier vervolgens je creditcard of bankrekening aan koppelen. 

Via de app of webpagina kun je daarna eenvoudig online betalen bij de broker, maar bijvoorbeeld ook bij webshops. Dit doe je door middel van je e-mail adres en wachtwoord. Zo heb je overal toegang tot je beleggersrekening en kun je eenvoudig beginnen met Bitcoin kopen. 

Deze manier van betalen is extra veilig dankzij de slimme technologieën. Door hierbij ook tweestapsverificatie in te stellen beveilig je je account optimaal. 

Beginnen met Bitcoin kopen met PayPal

Eenvoudig bitcoins kopen met PayPal door het volgende van deze 4 eenvoudige stappen. 

Stap 1: Maak een account bij een broker

Bij verschillende brokers kun je eenvoudig een online account maken. Bij sommige brokers kun je dit zelfs doen met een app op je smartphone. 

Let erop dat je bij de broker van jouw keuze kunt handelen in Bitcoin. Niet alle brokers bieden cryptocurrency aan.

Een goede broker om mee te beginnen is eToro. Hier kun je ook eerst oefenen met een gratis demo account. Zo kun je al beginnen zonder echt geld in te leggen. 

Je registreert je met je e-mail en een wachtwoord, en kunt vervolgens direct beginnen. 

Een account aanmaken bij eToro

Maak een account aan bij de broker eToro, en begin vandaag nog met aanschaffen van Bitcoin via Paypal!

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Stap 2: Voltooi je account

Om veiligheid en privacy te garanderen, moet je altijd nog een paar extra stappen uitvoeren. Zo moet je een kopie van je identiteitsbewijs aanleveren, en je bankrekening koppelen aan het account.

Daarnaast moet je bij iedere broker een vragenlijst invullen waarmee je bevestigt dat je de risico’s van beleggen begrijpt. Deze verplichting is wettelijk vastgelegd door de overheid. 

Hiermee wil de overheid en de AFM ervoor zorgen dat mensen niet beginnen met beleggen zonder te begrijpen wat de mogelijke gevolgen zijn.

Stap 3: Stort geld op je account

Wanneer je account helemaal is opgezet, kun je beginnen met het kopen van Bitcoin. Kies voor ‘Storting’, en selecteer PayPal als betaalmethode. 

Je kunt nu bepalen met hoeveel geld je wilt gaan beleggen. Vervolgens dien je de aanvraag in, en word je doorgestuurd naar de website van PayPal. Hier kun je de transactie definitief maken. Het geld staat daarna op je beleggersrekening op eToro.

Eenvoudig geld storten via Paypal

Stap 4: Schaf Bitcoin aan

Je kunt nu beginnen met het kopen van Bitcoin!

Dit doe je door te zoeken op BTC in de zoekbalk. Vervolgens selecteer je BTC om Bitcoin aan te schaffen. Door een bedrag in te vullen zie je direct hoeveel BTC dit je oplevert. 

Bitcoin kopen

Let er bij het selecteren van de Bitcoin op dat je kiest voor de juiste tegenkoers (de Euro). Doe je dit niet? Dan krijg je te maken met wisselkoersen, waardoor je Bitcoins opeens een stuk duurder worden. 

Deze kun je aanschaffen en vervolgens in je wallet bewaren. Je bent nu eigenaar van je gekochte hoeveelheid Bitcoin. 

Deze kun je aanhouden en verkopen op een later moment, wanneer de koers gestegen is. Op deze manier maak je winst door het kopen van de Bitcoin. 

Het is ook een optie om in Bitcoin CFD’s te handelen. Hierbij speculeer je over de prijsontwikkeling van de Bitcoin. 

Je bent dan geen eigenaar van de Bitcoin, maar verdient door short of long te gaan. Dit betekent dat je speculeert over een prijsdaling of prijsstijging. 

Je kunt hierbij ook gebruik maken van een hefboom. Dit houdt in dat je de waarde van de trade verhoogt, zonder hierbij zelf de inleg te verhogen. 

Op deze manier kun je de winst verhogen, maar is het mogelijke verlies ook hoger. CFD beleggen is om deze reden ook een financieel product met een hoog risico. 

De beste brokers om Bitcoin te kopen met Paypal

Er zijn verschillende online brokers waarbij je eenvoudig in de Bitcoin kunt beleggen via PayPal. 

eToro

Via eToro kun je de Bitcoin kopen of handelen in CFD’s. Je kunt zo dus op meerdere manieren beleggen met de Bitcoin als uitgangspunt. 

eToro is onze favoriete broker dankzij de verschillende unieke functionaliteiten. Zo is deze broker geschikt voor beginnende beleggers dankzij het gratis demo-account, waarmee je met een fictieve inleg kunt oefenen.

Wanneer je echt wilt beginnen, kun je eenvoudig beginnen met een lage inleg van omgerekend naar euro’s €50. Via de vele betaalmogelijkheden als iDeal en PayPal, kun je daarna direct beginnen met het kopen van je eerste Bitcoins.

Via zowel iDeal als PayPal kun je het geld gratis overmaken naar je account. Een ander voordeel van eToro is dat je geen commissie betaalt op ETF’s en aandelen, en er lage spreads zijn op CFD’s.

Wil je wel beginnen met echt geld, maar wil je eerst graag leren van andere beleggers? 

Dan heeft eToro een unieke functie waarmee je de handelingen van andere succesvolle beleggers kunt kopiëren. 

Deze copy trading functionaliteit is exclusief voor eToro en vind je bij geen enkele andere broker. 

Hiermee kun je niet alleen losse transacties kopiëren, maar kun je ook de beleggingsstrategie van succesvolle beleggers inzien. Je kunt ervoor kiezen om deze over te nemen en je eigen portefeuille ook zo in te richten. 

Beleggers kopiëren binnen eToro

Als je ervoor kiest Bitcoin te kopen, moet je deze bewaren in een wallet. Bij eToro krijg je meteen toegang tot je eigen goed beveiligde wallet. Zo kun je je Bitcoins bewaren, kopen én verkopen op één centrale plek. 

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Libertex

Het handelsplatform van Libertex is al jaren bekend onder beleggers. Dat is niet zo gek. Het platform bestaat namelijk al sinds 1997 en heeft momenteel zo’n 2,2 miljoen klanten. 

Het is eenvoudig om een account aan te maken bij Libertex. Dit kun je doen via je desktop of de mobiele app. Registreer je met je e-mailadres en wachtwoord, of koppel je Facebook account om je aan te melden. Je kunt vervolgens direct beginnen met een demo account. Zo krijg je toegang tot een portefeuille met €50.000 aan fictief geld.

Zodra je klaar bent om te beginnen met echt geld kun je heel eenvoudig geld storten op je account via PayPal. De minimale inleg is slechts €100.

Wanneer je bent begonnen met echt geld kun je vervolgens je account verifiëren. 

Dit moet je doen binnen 15 dagen na je eerste storting. 

Hiervoor moet je je bankrekening koppelen en bewijs van residentie uploaden. Deze stappen zijn wettelijk verplicht bij iedere broker.

paypal libertex

Als je serieus wilt gaan beleggen of handelen bij Libertex heb je de keuze uit drie verschillende accounts. Bij deze accounts krijg je te maken met verschillende hoogtes qua inleg. Je krijgt hierbij vervolgens wel een korting op de kosten die je betaalt en kunt zo goedkoper handelen. 

Je kunt niet alleen Bitcoin kopen met PayPal binnen het platform van Libertex, maar hebt keuze uit ruim 30 andere crypto’s en uiteraard ook aandelen, grondstoffen, en valuta’s. Een ander pluspunt van deze broker: als één van de weinige heb je bij Libertex toegang tot uitgebreide analyses van MetaTrader4!

Plus500

Plus500 logotype

Via Plus500 beleg je in Bitcoin CFD’s. Hiermee speculeer je over de toekomstige koers van de Bitcoin, zonder hierbij zelf de Bitcoin te bezitten. Je kunt hier niet alleen beleggen met Bitcoin, maar hebt keuze uit nog veel meer andere digitale munten zoals Ripple of Ethereum. 

Ook bij Plus500 kun je gebruik maken van een demo account. Hiermee kun je eerst oefenen voordat je begint met echt geld. Wanneer je wel wilt beginnen met echt geld, geldt er een minimum inleg van €100. Je kunt dit eenvoudig doen via PayPal of iDeal. Zo staat het geld direct op je account.

Via de app heb je 24/7 toegang tot je portefeuille. Zo kun je overal en altijd Bitcoin kopen en verkopen. 

Omdat Plus500 een CFD broker is, is deze minder geschikt voor beginnende beleggers. Het handelen in CFD’s brengt namelijk grotere risico’s met zich mee.

Demo account bij Plus500

Plus500 demo account
Let op

81% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Voor- en nadelen van BTC kopen met PayPal

Bij iedere betaalmethode krijg je te maken met voor- en nadelen. Hieronder hebben we deze op een rijtje gezet. 

Voordelen

Nadelen

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Wat is het verschil tussen de meest populaire cryptomunten?

Er zijn veel verschillende cryptovaluta waar je mee kunt beleggen. De munten hebben allemaal eigen kenmerken. Het kan daarom interessant zijn om niet alleen in de Bitcoin te investeren, maar bijvoorbeeld ook te beleggen in andere cryptomunten

Hieronder staan de overeenkomsten en verschillen van de drie bekendste cryptovaluta nog eens op een rijtje gezet. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken en je inleg spreiden. 

Bitcoin

Ripple

Ethereum

Bitcoin Kopen met PayPal - Nieuws BTC 2023

Het meest recente belangrijke nieuws over Bitcoin is dat er onlangs tijdens de Federal Open Market Committee (FOMC) vergadering werd besloten dat de rente in Amerika met 0,75% wordt verhoogd. Dat is lager dan de verwachte 1%, maar nog steeds reageerden zowel de aandelenmarkt als Bitcoin negatief op dit nieuws. 

De prijs van Bitcoin bereikte zelfs het laagste niveau in maanden, en tikte de €19.000 aan. Daarmee lijkt het nog een tijdje langer te gaan duren voordat de markt echt toe is aan een nieuw herstel en bull run omhoog.

Veelgestelde vragen

De prijs van de Bitcoin is erg afhankelijk van de koers. De koers van de Bitcoin ervaart een hoge volatiliteit, waardoor deze enorme pieken en dalen heeft gezien in de afgelopen jaren. 

Op het hoogtepunt in 2017 was één Bitcoin bijna US$ 20.000 waard. Na 2017 is de waarde enorm gedaald en zakte deze tot zo’n $3.500. Op dit moment is de waarde ongeveer $17.500.

Om winst te maken met het handelen of beleggen in Bitcoins moet je dus goed op de hoogte blijven van de koers, en de ontwikkelingen in de crypto wereld.

Op deze manier kun je weloverwogen kopen en verkopen, en heb je de grootste kans om een positief rendement te behalen. 

Wanneer je de Bitcoin koopt, moet je deze ergens bewaren. Je doet dit in een Bitcoin wallet. Deze kun je online bij verschillende partijen aanschaffen. Bij enkele brokers, zoals eToro, heb je direct toegang tot een wallet. 

Je kunt ook kiezen voor een offline wallet. Dit is een soort USB stick die beveiligd is met een wachtwoord. Het risico van een offline wallet is dat je deze kwijt raakt, of deze gestolen wordt. 

Omdat de Bitcoin momenteel veel waard is, zijn er hackers die zich specifiek bezighouden met het hacken van crypto wallets. Zorg er dus voor dat je altijd tweestapsverificatie (2FA) hebt ingeschakeld en een sterk wachtwoord kiest. Zo bewaar je je digitale munten op een veilige manier. 

Er zitten veel voordelen aan het kopen van Bitcoin met PayPal. Het biedt namelijk extra veiligheid en zorgt ervoor dat je alleen je inloggegevens nodig hebt. 

Het nadeel van PayPal is dat niet alle brokers deze betaalmethode aanbieden, waardoor het soms makkelijker kan zijn om te betalen met creditcard. Deze methode wordt namelijk door vrijwel alle brokers aangeboden. 

De Bitcoin werd gelanceerd met het idee de huidige gecentraliseerde betaalsystemen te vervangen. De transacties worden geregistreerd in de Blockchain. 

Ripple werd juist bedacht om de bestaande betaalsystemen makkelijker te maken. Het dekt nu dan ook het betaalverkeer voor verschillende partijen. 

De waarde van één Bitcoin ligt momenteel veel hoger dan de waarde van één Ripple. De Bitcoin is inmiddels al enkele jaren oud, terwijl de Ripple pas vrij recentelijk gelanceerd is. 

Wanneer je net begint met beleggen, is het kopen van Bitcoin met een lange termijn horizon vaak een betere optie. Je kunt zo de tijd nemen om de koersontwikkeling in de gaten te houden en op het goede moment besluiten te verkopen. 

De handel in Bitcoin CFD’s vergt veel kennis over verschillende beleggingstermen. De hefboom werking zorgt hierdoor ook voor grote risico’s. Daarnaast moet je bij het handelen in CFD’s vaak snel reageren, waardoor erg arbeidsintensief is. 

Conclusie

Zoals we hebben gezien, zijn er veel verschillende manieren om te beleggen in Bitcoin. Je kunt dit doen door rechtstreeks Bitcoin te kopen via een online broker, of actief te handelen in CFD’s.

Houd er rekening mee dat beleggen in aandelen niet zonder risico is en dat er enkele aanbevelingen zijn die je best kunt opvolgen. Door je portefeuille te diversifiëren en aandelen vooraf tot in detail te analyseren, beperk je op voorhand het risico op kapitaalverlies.

Van alle online brokers heeft eToro onze voorkeur voor Bitcoin kopen met Paypal!.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Bitcoin kopen met Paypal?
Wil jij eenvoudig en veilig Bitcoin kopen via Paypal? Bezoek dan eToro!
TIP

81% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen dat u uw geld verliest.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Scroll naar boven