Bitcoin kopen bij de Rabobank? | Dé manier om Bitcoin te kopen met iDeal

Wil jij graag beginnen met beleggen in Bitcoin? Op dit moment is het niet mogelijk om een Bitcoin rekening te openen bij de Rabobank. In dit artikel leggen we je uit hoe je tóch veilig Bitcoins kunt kopen met je Rabobank rekening!   

Direct Bitcoin Kopen - een stappenplan

Klaar om te beginnen met Bitcoin kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Bitcoin Kopen bij de Rabobank

Op het moment is het niet mogelijk om te investeren in Bitcoin via de Rabobank. De Rabobank biedt namelijk geen Bitcoin wallet aan. Hoewel de Rabobank wel heeft geëxperimenteerd met de Rabobit, een veilige Bitcoin wallet, hebben ze besloten deze uiteindelijk niet te lanceren. 

Het experiment werd voortijdig beeïndigd vanwege de onduidelijkheden in regelgeving over cryptomunten. Dit zorgt ervoor dat het niet eenvoudig is een eigen Rabobank blockchain te lanceren. Hoewel de wetgeving in Nederland onduidelijk is, zijn er banken in andere landen die al wel de Bitcoin wallet aanbieden.  

Er zijn echter wel een alternatieven om met je Rabobank rekening toch te beleggen in Bitcoins. Je kunt dit doen door via iDeal en met je Rabo Scanner cryptovaluta te kopen. 

Dit kun je bijvoorbeeld eenvoudig en veilig doen bij Capital.com. Hier kun je eenvoudig cryptomunten kopen met iDeal. 

Bitcoin kopen Rabobank koers

Hieronder bespreken we de beste manieren om via je Rabobank rekening te beleggen in Bitcoin via een externe broker/exchange. We hebben de beste opties voor je op een rijtje gezet.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Libertex

Libertex is een internationale broker die al sinds 1997 actief is in de belegginsgswereld. Je vindt hier talloze producten om in te investeren.

Ook Bitcoin behoort tot die mogelijkheden! Daarnaast heeft Libertex de beschikking over CFD’s voor onder meer indices, aandelen, valuta, grondstoffen en ETF’s. In totaal zijn er meer dan 250 verschillende verhandelbare activa. 

Libertex is actief over de hele wereld en won al 40 internationale prijzen in haar geschiedenis. Het bedrijf en haar werknemers zijn daar trots op, en heten je graag welkom bij de broker! Let op; je handelt bij Libertex altijd in CFD’s en bezit dus niet de munt zelf. 

Beginnen kan bij Libertex door online een account aan te maken en minimaal €100 euro te storten. 

Capital

capitalcom logo crypto wallet

Capital is een relatief jonge broker, die is opgericht in 2016. Capital onderscheid zich vanwege het extreem grote aanbod cryptomunten.

Er is geen cryptomunt zo gek, of je kunt er bij Capital in handelen. Zo heeft deze broker meer dan honderd verschillende cryptomunten waarmee je kan handelen.

Daarnaast biedt het platform ook veel fiatvaluta aan. Zo kun je kiezen tegen welke fiatvaluta je cryptomunten handelt.

Wil je bijvoorbeeld Bitcoin kopen, dan kun je handelen tegen de Bitcoin koers ten opzichte van de euro of ten opzichte van de dollar. Zo kun je kiezen welke koers er op dat moment beter voor staat en je trades daarop aanpassen.

Verder biedt Capital ook veel andere handelsinstrumenten aan. Handelen is ook mogelijk in bijvorbeeld aandelen.

Met CFD’s kun je er bij Capital voor kiezen om een hefboomeffect in te schakelen. Hierdoor wordt je trade meer waard, zonder je inleg te verhogen.

CFD bitcoin rabobank

Speculeren met CFD's

Let wel goed op bij CFD’s dat je een stop-loss instelt, anders kunnen de verliezen mogelijk ook hoog oplopen.

Bitvavo

Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse broker, die actief is sinds 2017. Het platform is gebruiksvriendelijk en hierdoor ook geschikt voor beginnende beleggers. Je hebt dan ook geen technische kennis nodig om te beginnen. 

Door je bankrekening te valideren kun je binnen enkele seconden al een bedrag overmaken via iDeal en beginnen. Je kunt hierbij tot €10.000 per keer storten. 

Zoals de naam al zegt, focust Bitvavo zich alleen op cryptovaluta. Bij deze broker heb je dan ook de keuze uit heel veel verschillende cryptocurrencies. Naast de Bitcoin kun je bijvoorbeeld ook Ripple kopen bij de Rabobank via deze broker. Ook Ripple is inmiddels een bekende cryptovaluta geworden.

Omdat deze broker zich speciaal heeft gericht op cryptocurrencies is het dashboard hier op ingericht. Zo kun je overzichtelijk je online portefeuille beheren. Deze werkt zowel via een online browser als op een app.

Omdat deze broker zowel voor de beginnende als ervaren belegger geschikt is, kun je kiezen uit een eenvoudige of geavanceerde interface.

Bitvavo rekent tussen de 0.00% en 0.25% handelskosten per transactie. De uiteindelijke kosten hangen af van de hoeveelheid aan- en verkopen die je doet via het platform.

Wat is Bitcoin?

De Bitcoin werd bedacht als tegenhanger van de huidige betaalmiddelen. De bedenkers wilden een systeem creëren waarbij financiële instellingen niet langer over zoveel macht beschikken. Bij de Bitcoin vindt er dan ook geen tussenkomst van een centrale bank en commerciële banken plaats.

Om ervoor te zorgen dat de tussenkomst van een derde partij niet meer nodig is, werd de blockchain uitgevonden. Via de blockchain-technologie kan de waarde van de munt worden overgedragen zonder een derde partij. Het systeem is hierdoor dus volledig gedecentraliseerd. Dankzij deze eigenschap is het een hele veilige manier om waarde over te dragen.

De blockchain kun je zien als één groot bestand waarin de gegevens staan vermeld van alle transacties die ooit hebben plaatsgevonden. Het unieke van de blockchain is dat de gegevens worden beheerd door alle gebruikers van het netwerk, en niet door slechts één partij. 

Wanneer er veranderingen in het netwerk plaatsvinden, moeten deze worden goedgekeurd door de partijen die zijn aangesloten op het netwerk. Hierdoor is het systeem zowel transparant als veilig. 

Waarom beleggen in Bitcoin?

Wanneer je wilt beginnen met beleggen in cryptocurrencies is Bitcoin waarschijnlijk de eerste virtuele munt waar je aan denkt. Het is één van de eerste cryptovaluta’s die op de markt kwam. 

Omdat dit de eerste gedecentraliseerde munt was, beschouwen de meeste mensen de Bitcoin als de cryptovaluta met het laagste risico.

Vooral na de recente financiële crises zijn er veel mensen op zoek naar alternatieve manieren voor het huidige monetaire systeem. 

Daarom wordt het beleggen in virtuele munten gezien als een nieuwe optie. Hierbij kopen mensen niet alleen Bitcoin, maar beleggen ze ook in andere virtuele munten als Ripple of Ethereum. 

Er komen tegenwoordig bijna dagelijks nieuwe virtuele munten op de markt. Maar omdat de Bitcoin de eerste was, heeft deze voor veel mensen nog steeds een voorkeurspositie. De koers van de Bitcoin is ook enorm gestegen. 

Mensen die in de begintijd van de Bitcoin hierin hebben belegd, hebben de waarde van hun belegging dan ook met hoge percentages toe zien nemen.

Als je in april 2010 €100 had ingelegd, zou je nu een vermogen van 214 miljoen euro hebben!

Hoe kom je aan Bitcoins?

Nieuwe Bitcoins worden op de markt gebracht door cryptocurrency mining. Wanneer een gebruiker een nieuw blok toevoegt aan de blokchain, wordt hij beloond met nieuwe Bitcoins.

Voor het minen zijn hele krachtige computers nodig, waardoor er voor het minen ook een grote investering nodig is. Als individu kun je daarom niet zomaar beginnen met het minen van Bitcoins.

Er kunnen maar een beperkt aantal Bitcoins gemined worden. Wanneer alle Bitcoins gemined zijn, kan het totale aantal niet meer toenemen. Bij een stijgende vraag wordt dus verwacht dat de koers van de Bitcoin verder zal stijgen.

Direct beginnen met beleggen in Bitcoin?

Ben je overtuigd en wil je vandaag nog beginnen met een beleggen? Maak dan kosteloos een account aan bij Capital.com en begin vandaag nog!

Als je als individu Bitcoins wilt kopen, of hierin wilt investeren, kun je deze dus niet zomaar zelf gaan minen. Wel kun je ‘gewoon geld’ inwisselen voor Bitcoins, en op deze manier Bitcoins kopen. Dit kun je op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld bij een online broker als Capital.com.

Voor- en nadelen van Bitcoin beleggen

Voordelen

Nadelen

Overtuigd van de potentie van Bitcoin? Begin dan met vandaag nog met beleggen in Bitcoin en maak een account aan bij Capital.com.

De toekomst van Bitcoin

Als gecentraliseerde bank gelooft de Rabobank niet dat er een toekomst zit in de Bitcoin. Ze wijden dit voornamelijk aan een sterk wisselende koers, en de inefficiënte als betaalmiddel. Om deze redenen raadt de Rabobank beleggen in de Bitcoin niet aan.  

Er zijn echter veel mensen die de toekomst van virtuele munten wel inzien. Op dit moment neemt het aantal plekken waar je kunt betalen met de Bitcoin bijvoorbeeld al toe. Dankzij het gedecentraliseerde karakter van de munt, kun je 24/7 handelen. Dit zorgt ervoor dat er regelmatig sprake is van grote koerswisselingen

Over het algemeen genomen is de koers van de Bitcoin wel gestegen sinds er voor het eerst mee belegd werd. Veel mensen beschouwen het daarom nog steeds als een goede belegging. 

Voor de toekomst wordt verwacht dat de Bitcoin gangbaarder gaat worden als regulier betaalmiddel, en je hiermee kunt betalen bij meer winkels. Als gevolg hiervan gaat men er ook van uit dat je in het vervolg een cryptowallet op je telefoon zult vinden, en zelfs reguliere banken de virtuele munt zullen accepteren. 

Bitcoin koers sinds 2019

Bitcoin kopen bij de rabobank sinds 2019

Bitcoin koers sinds 2012

Bitcoin kopen bij de rabobank sinds 2012

Bitcoin Nieuws mei 2024

Bitcoin tikt laagste prijs aan in maanden na FOMC

Na de meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC) heeft Bitcoin het laagste prijsniveau in maanden bereikt. Dit komt met name doordat een verhoging van de rente met 0,75% werd aangekondigd door de Federal Reserve.

Net als Bitcoin maakte ook de aandelenindex S&P 500 een flinke duik. Dit zijn beiden signalen dat de markt nog steeds gedomineerd wordt door negatief nieuws.

Het is afwachten wanneer Bitcoin weer kan gaan stijgen, maar analisten zijn ervan overtuigd dat er uiteindelijk een nieuwe bull run zal komen.

bitcoin beleggen nieuws

Bepaal het juiste instapmoment voor Bitcoin beleggen met de analysetools van Capital.com

Bitcoin beleggen versus Bitcoin CFD traden

Wanneer je belegt in Bitcoin, koop je een kleine hoeveelheid Bitcoins. Omdat de waarde van 1 Bitcoin momenteel erg hoog ligt, zul je waarschijnlijk maar een klein deel van één Bitcoin bezitten.

Wanneer je belegt in CFD’s speculeer je als het ware over de waarde van de Bitcoin in de toekomst. Je zet hierbij in op de prijsbeweging die je in de toekomst verwacht. Bij deze manier van beleggen bezit je de Bitcoin zelf niet. Deze manier van beleggen brengt doorgaans een hoger risico met zich mee.

Wanneer je belegt door middel van CFD’s heb je ook de optie om short of long te gaan. Bij het short gaan, speculeer je over een prijsdaling van de koers. Wanneer je long gaat, speculeer je over een stijging van de Bitcoin koers. 

Daarnaast kun je gebruik maken van een hefboom. Hierbij verhoog je de waarde van je trade, zonder direct meer in te leggen. Met het hefboomeffect kun je grote winsten behalen, maar loop je ook het risico meer dan je inleg te verliezen.

Zelf beginnen met beleggen in Bitcoin? Maak een account aan en begin vandaag nog!

Veelgestelde vragen

Alle transacties die met de Bitcoin worden gedaan, worden opgeslagen in de blokchain. Via de blokchain is het mogelijk voor alle gebruikers om de transacties te bekijken. Weet je het adres dat iemand gebruikt? Dan kun je ook al deze transacties inzien. Dankzij het transparante systeem is het dus mogelijk om fraude snel op te sporen.

Omdat je de Bitcoin bewaart in een wallet, bestaat er wel een kans dat deze gehackt wordt. Krijgt iemand eenmaal toegang tot je wallet of vergeet je het wachtwoord, dan ben je je Bitcoins ook kwijt. Het is dus heel belangrijk om deze ergens veilig op te slaan. 

Wanneer je eenmaal Bitcoins hebt aangeschaft, moet je deze ergens bewaren. Alle cryptocurrency bewaar je in een zogenaamde wallet. Dit is een digitale portemonnee, die meestal online staat. Je kunt deze echter ook op een speciale USB stick zetten.

Vanuit de wallet kun je vervolgens het de Bitcoin naar een andere wallet overmaken, net zoals je zou doen met een reguliere bankrekening.

Net als bij de meeste beleggingen die je op de beurs doet, wordt de prijs van de Bitcoin ook bepaald door vraag en aanbod. Als er veel mensen geïnteresseerd zijn in Bitcoin, stijgt de vraag. Dit leidt tot een prijsstijging.

Wanneer veel mensen hun interesse verliezen in de munt en besluiten deze te verkopen, stijgt het aanbod. Het aanbod kan ook toenemen wanneer het miners lukt om nieuwe Bitcoins vrij te geven, waardoor er opeens veel meer Bitcoins op de markt zijn. De prijs zal door deze toename in het aanbod ook dalen. 

Het rendement van een Bitcoin belegging is erg afhankelijk van het moment waarop je de munt hebt gekocht. In de afgelopen jaren is er echter zeker sprake geweest van een waardestijging, waardoor hoge rendementen zijn behaald. 

Het is echter onwaarschijnlijk dat de rendementen die behaald werden in de beginjaren, weer zullen worden behaald in de toekomst.

Bitcoin was de eerste cryptomunt die op de markt werd gebracht. Het unieke gedecentraliseerde karakter ervan was dan ook revolutionair. Inmiddels zijn er heel veel verschillende cryptovaluta gelanceerd.

Omdat deze munten jonger zijn, hebben ze verschillende technische verbeteringen doorgevoerd. Daarnaast zijn ze door hun jonge leeftijd ook vaak een stuk goedkoper, zoals ook het geval is bij de Ripple (XRP).

Conclusie

Hoewel de Rabobank op het moment nog niet de mogelijkheid biedt om te beleggen in Bitcoin, zijn er verschillende manieren om het geld op je Rabo rekening toch in cryptovaluta te investeren.

Door je rekening te koppelen aan een broker die het handelen in cryptocurrency aanbiedt, kun je zelfs als beginner binnen enkele ogenblikken al beginnen.

Begin dus snel met het openen van een demo account en kijk of beleggen in Bitcoin iets voor jou is! Wil je meer weten? Bekijk dan ook onze beste sites om Bitcoin te kopen.

Beleg in Bitcoin bij Capital.com

Wil je eenvoudig en snel beginnen met het beleggen in Bitcoin? Open dan nu een account bij Capital.com!
Extra
Scroll naar boven