Bitcoin platform | Beleggen in Bitcoin!

Wil je graag beginnen met beleggen in Bitcoin, maar weet je niet hoe? Wij hebben alle stappen voor je op een rijtje gezet. Hierna kun je meteen aan de gang met beleggen op een Bitcoin Platform!

Bitcoin platform gebruiken in 4 stappen

Snel beginnen bij de best Bitcoin trading platform? Maak nu snel een account aan! 

Wat is een Bitcoin Platform?

Er zijn enorm veel Bitcoin Trading platformen waarop je Bitcoin kunt kopen, maar wat is het precies? 

Zie het als online beurzen, die brokers genoemd worden. Zij zorgen ervoor dat jij aandelen krijgt in Bitcoin voor een bepaald bedrag. 

Daarnaast hoef je geen extra rekening te hebben bij een Bitcoin Platform. Dat scheelt natuurlijk weer kosten.

bitcoin platform top

Een beleggingsplatform zoals Capital.com is enorm gebruiksvriendelijk en wijst zich vaak al vanzelf. Toch denken mensen vaak te moeilijk over beleggen.

Dankzij dit Bitcoin Platform wordt het je alleen maar makkelijker gemaakt en kun je zo aan de slag met investeren!

Hoe kan ik zelf Bitcoin kopen bij een Bitcoin Platform?

In het stappenplan hier beneden ben je aan het juiste adres om te beleggen bij een Bitcoin Platform. Na het doornemen van alle stappen weet jij precies hoe het moet en kun je het zelfs aan andere mensen uitleggen.

Neem alle stappen rustig door en indien je er niet uitkomt, lees dan nog eens rustig het artikel door over het kopen van Bitcoins op een Bitcoin Platform.

Stap 1: Kies een Bitcoin Trade Platform

Een geschikt Bitcoin Trade Platform / broker zorgt ervoor dat aandelen verhandelt worden door de desbetreffende klant. Wil je beleggen en ben je particulier? Dan moet je gebruik maken van zo’n broker. De brokers die we in dit artikel behandelen zijn allemaal zeer betrouwbaar.

Zie het als een soort schakel tussen jou en de beurs. Ook moet je erop letten dat de verantwoordelijkheid van de transacties bij jou liggen, niet bij het Bitcoin Platform. Er is altijd een mogelijkheid dat er iets misgaat met bijvoorbeeld transacties, maar dat hopen we niet. 

Broker is de Engelse benaming voor een beurshandelaar. Zij maken het mogelijk om te handelen in beleggingsproducten zoals cryptocurrency

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Libertex

Ken je Libertex al? Bij deze broker beleg je eenvoudig in meer dan 250 verschillende verhandelbare activa!

Dit doe je met CFD’s. Deze contract for differences kunnen ook voor Bitcoin afgesloten worden, en je speculeert erbij dat Bitcoin juist meer of minder waard gaat worden in de toekomst. Het voordeel hiervan is dat je dus eenvoudig kunt beleggen in waardedalingen, maar het nadeel is dat je zelf de munt niet bezit. 

Libertex is een ervaren en betrouwbare broker met een lange staat van dienst. Het platform en de werknemers zijn erg professioneel, en ze zijn de sponsor van onder andere een aantal voetbalclubs. 

De licentie van Libertex loopt via de CySEC, en beleggen kan al vanaf €100. Ook is er een account met virtueel geld om te oefenen, wat geheel kosteloos kan. 

Benieuwd geraakt naar dit platform? Lees onze volledige Libertex review of ga nu naar de Libertex website en maak een account aan!

Capital.com

capital.com crypto beurs

Een andere broker waar je kunt handelen in cryptocurrency is Capital.com. Bij deze broker kun je de cryptocurrency verhandelen als CFD’s. 

Capital.com is erg gebruiksvriendelijk. Het Bitcoin platform heeft meer dan 700.000 registraties en het kopen van Bitcoin is dan ook zeer eenvoudig. 

In 2016 werd Capital.com in het leven geroepen als Bitcoin Platform. Sindsdien doen ze als relatief jonge broker goede zaken. Ze pakten namelijk in 2019 de prijs voor ‘Best Trading Platform’.

Capital.com beschikt over twee zeer belangrijke vergunningen. Ze beschikken over de ICF en FSCS-vergunningen waardoor je je niet druk hoeft te maken over je geld, dat is bij Captial.com in goede handen.

Bij Capital.com krijg je toegang tot meer dan 200 verschillende indexen, aandelen, cryptovaluta’s,  aandelen, valutaparen en commodity’s. Op de app van het Bitcoin Platform heb je toegang tot duizenden grafieken en ook belangrijk, prijswaarschuwingen.

Wil je eerst meer lezen over deze broker? Kijk dan eens naar onze Capital.com review of ga nu naar Capital.com en maak een account aan!

Bitvavo

crypto wallet bitvavo

Naast Capital.com heb je ook Bitvavo uit Amsterdam. Dit Bitcoin Platform beschikt over 50 digitale valuta. Betalen is mogelijk met Sofort, iDeal, Visa Sepa en nog veel meer. Na aanmelding kun je meteen je geld storten en beginnen met handelen. 

Bij Bitvavo handel je in de munten zelf in plaats van de handel in CFD’s. Hierdoor moet je een goede plek vinden om je munten veilig op te kunnen slaan. 

Je kunt er ook voor kiezen om je gekochte cryptocurrency te laten staan bij Bitvavo. Dit is handig als je de munten snel weer wilt verkopen, alleen kun je niet bij je munten als er problemen zijn bij Bitvavo.

Sinds een jaar is er nieuwe wet- en regelgeving waaraan bedrijven in de cryptocurrency sector aan moeten voldoen. Bitvavo heeft dit voor elkaar gekregen, ondanks dat veel experts aangeven dat de regelgeving erg streng is. 

Doordat Bitvavo aan deze wetgeving voldoet heeft het een licentie bij de Nederlandse toezichthouders Autoriteit Financiele Markt (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). 

Eerst meer lezen over Bitvavo? Kijk dan naar onze Bitvavo review of ga naar de website van deze crypto exchange en begin meteen!

Binance

binance koers logo

Ervaren cryptocurrency beleggers weten meteen waar je het over hebt als je de naam Binance laat vallen. Deze exchange bestaat al een flink aantal jaren en is inmiddels de populairste exchange voor cryptocurrency. 

Die status heeft Binance bereikt door als eerste de exchange open te stellen voor veel alternatieve cryptocurrency. Hierdoor is het aanbod van Binance altijd één van de grootste geweest op de markt. 

Binance breidt de afgelopen jaren stevig uit met allerlei nieuwe projecten. Een aantal jaar geleden werd al de Binance Coin (BNB) uitgebracht, inmiddels is dit één van de cryptocurrency met de grootste waarde uit de markt. 

Door deze Binance Coin te gebruiken op het platform ontvang je extra korting op transactiekosten, en wordt je dus beloont voor het ook daadwerkelijk gebruiken van crypto! 

Benieuwd geraakt naar dit Bitcoin platform? Lees onze volledige Binance review of ga nu naar de Binance website en maak een account aan!

Stap 2: Maak een account aan op het Bitcoin Platform

Nu je weet wat brokers zijn kun je beginnen met het aanmaken van een account. Hiervoor moet je je e-mailadres en wachtwoord invullen. Daarna kun je meteen een bedrag storten op je account. 

Om dit geld te kunnen gaan gebruiken moet je een verificatie proces doorlopen. Broker en crypto exchanges zijn wettelijk verplicht om te weten wie hun klanten zijn.

Je moet hiervoor een kopie van je identiteitsbewijs opsturen naar de broker en een vragenlijst in vullen. In deze vragenlijst controleert in dit geval Capital.com of je genoeg verstand hebt van beleggen om met hun producten aan de slag te gaan. 

Stap 3: Geld op je Bitcoin Trading Platform account zetten

Je eerste storting doen is vrij eenvoudig. Bij betaalmethode kies je op welke manier je wilt betalen.

Dit kan zijn via iDEAL, Visa, PayPal of andere betaalmethodes. Vul het gewenste bedrag in en klik op stort. Let wel op, storten kan vanaf een bedrag van €100,-.

Het voordeel aan dit Bitcoin Trade Platform is dat het geld er meteen op staat. Zo hoef je niet lang te wachten en kun je meteen beginnen. Het wordt je erg makkelijk gemaakt op dit Bitcoin Platform.

Stap 4: Zoek Bitcoin op

Zodra je bent ingelogd zie je een heleboel informatie. Aan de linkerkant zie je verschillende Cryptomunten, maar je kunt ook gebruik maken van de zoekbalk. In dit geval willen we Bitcoin kopen, dus zoeken we Bitcoin. De rode knop staat voor het verkopen van je aandelen, de groene voor het kopen. 

Zodra je de Bitcoin hebt opgezocht kun je de koers bekijken. Hier kun je over verschillende tijdscategorieën zien hoeveel procent de Bitcoin gedaald of gestegen is. 

Stap 5: Doe je eerste investering op een Bitcoin Trading Platform

Nu kun je de keuze maken om te investeren in Bitcoin of andere Cryptomunten. Via dit Bitcoin Platform is namelijk nog veel meer mogelijk.

Bitcoin gevonden? Dan kun je invullen hoeveel je wil inleggen en kun je starten met investeren in Bitcoin. Ook zie je binnen het platform het koersverloop van Bitcoin en andere informatie gerelateerd aan het crypto platform.

bitcoin platform etoro prijsgrafiek

De stappen doorlopen en wil je beginnen met het Bitcoin platform van Capital.com? Maak een account aan en begin meteen!

Best Bitcoin Trading Platform - welke kiezen?

Omdat er zoveel Bitcoin Platformen zijn, is het lastig te bepalen welke nu het beste is. Toch raden wij Capital.com het meeste aan. De site is gebruiksvriendelijk, overzichtelijk, betrouwbaar en transparant. 

Daarmee zeggen we niet meteen dat er geen betere Bitcoin Platform kan komen, maar voor nu kiezen wij voor Capital.com. Ook dankzij een demo-account kun je de site eerst goed leren kennen. 

Hieronder zie je het overzicht dat je krijgt zodra je op Capital.com naar de Bitcoin markt gaat. Je hebt binnen de grafiek allerlei mogelijkheden om indicatoren toe te voegen om zo de Bitcoin koers goed te kunnen analyseren.

etoro bitcoin platform grafiek btc

Wat zijn de verschillen tussen de Bitcoin Platforms?

Er kunnen een aantal verschillen zitten tussen Bitcoin platforms. Zo kun je niet overal met alle munten betalen en kunnen de minimale bedragen om te kunnen storten ook nog wel eens verschillen. Tussen grote namen waaronder Capital.com zul je geen enorme verschillen zien. 

De grootste verschillen tussen de genoemde Bitcoin platforms is hoe je in de munten handelt. Bij Capital.com sluit je CFD’s af, deze contract for differences volgen de Bitcoin koers, maar je komt niet zelf in bezit van Bitcoin. Je belegt in het onderliggende product.

Verder zijn ook kosten belangrijk om in de gaten te houden bij jouw keuze voor een Bitcoin trading platform. Per platform betaal je vaak kosten per transactie.

Meer weten hoe je het best kan investeren in Bitcoin? Lees dan ons artikel over Bitcoin kopen of kijk snel naar de huidige Bitcoin koers. 

Vandaag nog beginnen met investeren in Bitcoin via een Bitcoin platform? Probeer Capital.com!

De voor- en nadelen van een Bitcoin Platform

Voordelen

Nadelen

Tip: Maak snel een account aan bij Capital.com en maak gebruik van het virtuele geld in je demo-account. Investeer met dit geld in Bitcoin en probeer alle functies uit van dit Bitcoin platform zoals het hefboomeffect. 

Tips voordat je begint met investeren bij een Bitcoin Platform

Zomaar beginnen met Bitcoin kopen is misschien niet het beste idee. Zeker voor beginners zijn er een aantal tips die je beter kan volgen zodat je niet teveel onnodige risico’s neemt zodra je gaat beleggen in Bitcoin op een Bitcoin trading platform. 

Kies een strategie

Bedenk welke strategie jij wilt gaan volgen bij het investeren in Bitcoin. Hiervoor zijn een aantal mogelijkheden, je kunt kiezen om de Bitcoin op lange termijn pas weer te verkopen of juist te willen profiteren van kleine koerswijzigingen. 

Als je kiest voor de lange termijn manier van beleggen in Bitcoin is het verstandig om te kiezen voor een structurele investering in de munt. Kies elke maand een bedrag en blijf deze investeren in cryptocurrency, zo heb je niet de pech dat je inkoopt op de hoogste koers. 

Bewaar je munten veilig

Als je bij een Bitcoin platform als Bitvavo of Binance Bitcoin koopt kom je in bezit van deze munt zelf. Je kunt de munt laten staan op deze platforms, maar zorg er altijd voor dat ze daar veilig staan.

 Kies voor extra beveiliging zoals Two-factor-authentication (2fa) of sla de munten ergens anders op. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een wallet downloaden of hardeware wallet kopen zodat je Bitcoin altijd veilig staat. 

Begin met oefenen

Wil jij graag daytraden of op korte termijn winst maken op stijgingen in de Bitcoin koers? Kies er dan eerst voor om gebruik te maken van het demo account van Capital.com.

Op deze manier kun je functies als het hefboomeffect of short gaan op cryptocurrency uit proberen. Door te oefenen met virtueel geld leer je beter wat het effect is van een hefboom doordat je precies ziet wat er gebeurt.  

Overtuigd en wil je beginnen met het investeren in Bitcoin? Probeer het Bitcoin platform Capital.com!

Veelgestelde vragen

Voor iedereen zal het verschillen wat de best bitcoin trading platform is omdat veel mensen op een andere manier investeren in Bitcoin. Als jij op korte termijn graag geld wil verdienen aan koerswijzigingen in Bitcoin kun je het best terecht bij de online broker Capital.com, bij dit bitcoin trading platform krijg je allerlei extra mogelijkheden. 

Bij de meeste bitcoin platforms kun je tegenwoordig eenvoudig geld storten via iDeal of Paypal. Zo staat je geld meteen op je account en kun je kiezen hoeveel Bitcoin je wilt kopen, je doet dit in de vorm van een CFD of door Bitcoin te verhandelen met andere gebruikers op het Bitcoin trade platform of door rechtstreeks de munten van het Bitcoin platform zelf te kopen. 

Het is tegenwoordig bij de meest Bitcoin trade platforms gratis om geld te storten, ook geldopname is vaak zonder kosten. De kosten die je wel maakt bij een Bitcoin trade platform zijn de transactiekosten over de investering. 

Ook beginners kunnen goed beginnen bij een Bitcoin trade platform omdat er steeds meer Bitcoin platforms zijn die het zo makkelijk mogelijk maken voor haar gebruikers om te investeren in cryptocurrency. Zo kunnen beginners zich ook mengen in deze markt. 

Ja, zorg er wel voor dat je account goed beveiligd is als je op de Bitcoin trade platform de door jou gekochte Bitcoin laat staan. Kies voor extra beveiligingsmethodes zodat niemand bij jouw account en wallet kan. 

Bitcoin Platform: Conclusie

De cryptocurrency markt was begin 2021 weer erg populair door de enorme koersstijgingen. Vooral Bitcoin behaalde ongekende hoogtes in deze tijd. 

Als je mee wilt profiteren van deze koersstijgingen zul je een account moeten aanmaken bij een Bitcoin platform. Er zijn tegenwoordig veel Bitcoin platforms die het zo makkelijk mogelijk maken voor beginners om eenvoudig te investeren in Bitcoin. 

Eén van de opties voor deze beginnende beleggers in Bitcoin is het best bitcoin trading platform Capital.com. Hier krijg je extra opties als een hefboomeffect en kun je de Bitcoin koers goed analyseren. 

Wil jij aan de slag bij één van de populairste Bitcoin platforms?
Ga dan snel naar de Capital.com en maak je account aan en krijg vandaag nog toegang tot het Bitcoin platform!
TIP
Scroll naar boven