Bitcoin Verkopen | Beste Verkoopsites Bitcoin (2023)

Als de Bitcoin koers extreem stijgt komt er altijd een moment dat de koers zich moet corrigeren. Soms stort de koers in en soms daalt de Bitcoin prijs een beetje, maar hoe weet je nu wanneer en of jij je Bitcoin moet verkopen. In dit artikel lees je alles over Bitcoin verkopen en helpen we je met een eenvoudig stappenplan.

Bitcoin Verkopen in 4 stappen

Denk jij er zeker van te zijn dat de Bitcoin koers gaat dalen? Kies dan voor ‘sell Bitcoin’ en druk op de groene knop hiernaast!

Wat is Bitcoin Verkopen?

Het jaar 2021 was een bijzonder jaar voor de Bitcoin koers. In april kwam de koers na maanden stijging op een recordhoogte van meer dan €52.000 uit. 

Door deze extreme stijgingen volgde er een correctie, de prijs daalde hard na slecht nieuws over Bitcoin. Het best kon je natuurlijk je Bitcoin verkopen op die recordhoogte en later na de correctie weer terugkopen. 

Waarom? Omdat Bitcoin in de maanden na de dip weer keihard steeg, en in oktober 2021 zelfs het vorige ATH-record verbrak met een niewe hoogste prijs ooit van €58.000. En de bullrun lijkt nog niet klaar!

Dat is het hele principe van traders op de cryptocurrency markt, omdat de koers erg volatiel is en zowel grote stijgingen als dalingen kent is er veel mogelijk voor deze traders. Het voorbeeld hierboven zal overigens geen enkele trader in perfectie uit kunnen voeren, het is onmogelijk om altijd perfect te handelen. 

Daarnaast kun je ook Bitcoin verkopen zonder dat je Bitcoin in bezit hebt. Dit klinkt misschien gek, maar zo werkt short gaan op cryptocurrency, dit kan vanwege de koersdalingen een interessante optie zijn om je in te verdiepen. 

Lees snel verder waar jij het eenvoudigst kan beginnen met Bitcoin verkopen en waar je goed op moet letten als je hiermee aan de slag gaat. 

Hoe kan ik zelf Bitcoin Verkopen Voor Euro's?

In het volgende stappenplan kun je Bitcoin verkopen vergelijken bij de verschillende brokers en exchanges en helpen we je zo snel mogelijk zelf aan de slag te gaan. Je kunt bij de onderstaande opties eenvoudig Bitcoin verkopen voor euro’s. 

Er zijn verschillende manieren om te beginnen met Bitcoin verkopen voor euro’s, je kunt bij Bitcoin verkopen iDeal kiezen of via ‘sell Bitcoin PayPal’ de winst die je hebt gemaakt naar je PayPal account sturen. Begin snel met het stappenplan of lees onder de stappen verder over Bitcoin verkopen. 

Wat is de beste broker om te beginnen met investeren in crypto?

We beginnen met de eerste stap die je zo snel mogelijk helpt om te beginnen met Bitcoin verkopen. Je moet een account hebben bij een digitale marktplaats, in de volksmond een broker of crypto exchange, om te kunnen beginnen met Bitcoin verkopen voor euro’s. 

Bij alle onderstaande brokers en exchanges is het mogelijk om bij Bitcoin verkopen iDeal te gebruiken. Daarnaast kun je ook op elk platform jouw Bitcoin verkopen voor euro’s zodat je meteen de winst van je account kunt halen en kan gaan gebruiken. 

Er zijn wel grote verschillen tussen de brokers en exchanges die hieronder genoemd staan. Zo kun je bij bepaalde brokers alleen in CFD’s handelen; bij een CFD sluit je een contract af met de broker zodat je kan speculeren op de Bitcoin koers zonder echte Bitcoin te kopen

Daar staat tegenover dat je bij een crypto exchange juist wel in Bitcoin zelf investeert. Hierdoor verschilt het proces van de verkoop Bitcoin per platform, je kunt bij elk platform een hulpmiddel ‘how to sell bitcoin’ vinden zodat je nog makkelijker je verkopen Bitcoin voor elkaar krijgt. 

Stap 1: Kies een broker

Capital.com

capital.com

Ook bij Capital.com kun je CFD’s afsluiten op verschillende cryptomunten. Capital.com bestaat nog maar een paar jaar maar is de afgelopen tijd erg snel gegroeid. 

Zo heeft de broker inmiddels meerdere kantoren in Europa en ook licenties bij meerdere toezichthouders. Naast een licentie bij CySEC houdt ook het Britse FCA een oogje in het zeil bij deze broker.

Je kunt bij Capital.com eenvoudig Bitcoin verkopen voor euro’s als je een Bitcoin CFD hebt afgesloten bij deze broker. Het voordeel van een broker als Capital.com is dat je verkoop Bitcoin in een seconde gebeurt is. 

Libertex

Libertex bestaat al sinds 1997 en heeft zich sinds een aantal jaren ook gericht op de handel in cryptocurrency. Je kunt bij Libertex ook investeren in aandelen, ETF’s, grondstoffen en indexen voor een nog diverser portfolio. 

Libertex  heeft inmiddels een aanbod van meer dan 50 verschillende cryptocurrencies. Natuurlijk hoort ook Bitcoin bij dit aanbod, je kunt cryptocurrency alleen als CFD verhandelen bij Libertex. 

Je hebt dus niet de Bitcoin die je koopt echt zelf in bezit en je kunt niet Bitcoin verkopen. Wat wel kan is de geopende investering op Bitcoin sluiten bij Libertex. 

Het is een veilige broker die een kantoor op Cyprus heeft en door de licentie bij de Cypriotische toezichthouder CySEC klanten over heel Europa mag bedienen. Je weet dus zeker dat Libertex voldoet aan de Europese wetgeving.

Een laatste voordeel van Libertex is het demo account, waarmee je eerst rustig het platform kunt verkennen voordat je begint met geld storten. Door de vele betaalmethodes en laagdrempelig instapbedrag is ook geld storter op de broker een fluitje van een cent, wanneer je besluit echt te starten met beleggen. Probeer het nu!

Bitvavo

bitvavo crypto beurs

Bitvavo is een crypto exchange die in 2018 opgericht werd in Amsterdam. Twee Nederlanders begonnen dit platform en hebben dit inmiddels tot de meest populaire Nederlandse crypto exchange gemaakt. 

Bij Bitvavo kom je op een handelsplatform terecht zodra je wilt beginnen met Bitcoin kopen of Bitcoin verkopen. Je verhandelt de munten met andere gebruikers van Bitvavo en je handelt dus in de munten zelf. 

Bitvavo heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB). Dit is sinds kort verplicht voor Nederlandse bedrijven die zich bezig houden met cryptocurrency en Bitvavo voldoet aan de wetgeving en kreeg dus zonder problemen de verplichte registratie. 

Deze crypto exchange is een goede plek voor beleggers die graag willen investeren in verschillende cryptocurrency. Het aanbod van Bitvavo is inmiddels over de 50 verschillende cryptomunten heen. 

Stap 2: Maak een account aan

Hopelijk heb je uit de brokers en exchanges hierboven een goede keuze kunnen maken waar jij gaat beginnen met Bitcoin verkopen. Na de keuze is het natuurlijk tijd een account te openen bij dit platform. 

Om een account te openen bij een broker of exchange heb je niet veel nodig. We kijken in dit voorbeeld naar Capital.com, maar bij de meeste platforms gaat dit op dezelfde eenvoudige manier. 

Bij Capital.com hoef je alleen een gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord op te geven om al toegang te krijgen tot het platform. Je kunt vanaf dat moment meteen aan de slag met je gratis demo-account. 

Om met echt geld aan de slag te kunnen, zul je eerst een verificatie door moeten lopen. Deze verificatie bestaat uit het opsturen van een kopie van je identiteitsbewijs en het invullen van een uitgebreide vragenlijst. 

Stap 3: Geld op account zetten

Als je alleen voor een verkoop Bitcoin een account hebt overgemaakt, kun je deze stap overslaan, maar als je eerst nog Bitcoin, moet kopen moet je natuurlijk wel geld op je account zetten. 

Bij Capital.com doe je dit eenvoudig via één van de vele beschikbare betaalmethodes. Zo kun je gebruik maken van onder andere iDEAL, PayPal, bankoverschrijving en creditcard. 

Stap 4: Koop Bitcoin

Bitcoin zoeken gaat heel eenvoudig: typ in de zoekbalk ‘Bitcoin’ in en hij verschijnt direct bovenaan. Een andere optie is door in het linkermenu op ‘Handelsmarkten’ te klikken en in het bovenste menu ‘Crypto’ te selecteren.

Dit is waar alle beschikbare cryptocurrency’s vermeld worden. Hier zal je ook Bitcoin (BTC) staan, waar je alleen nog maar op ‘Kopen’ hoeft te klikken, wat er direct onder staat.

Stap 5: Bitcoin Verkopen

De laatste stap is natuurlijk je Bitcoin verkopen. Bij Capital.com kun je gelukkig eenvoudig je Bitcoin verkopen voor euro’s.

Als je er bijvoorbeeld voor kiest om short te gaan op Bitcoin, wordt het geld dat je investeert meer waard als de koers van Bitcoin daalt. Als je juist al Bitcoin gekocht hebt via Capital.com, kun je deze Bitcoin verkopen door een transactie te sluiten. 

Als je bij een crypto-exchange als Bitvavo wilt beginnen met Bitcoin verkopen, zul je de munt eerst weer naar de exchange moeten sturen, mocht je deze ergens anders opgeslagen hebben. 

Bij een crypto exchange is het Bitcoin verkopen eigenlijk precies hetzelfde proces als bij bitcoin kopen. Je kiest bij het verkopen Bitcoin ten eerste hoeveel je wilt verkopen en ook voor welke prijs, vervolgens is het net als bij het kopen van Bitcoin wachten tot iemand je aanbod aanneemt. 

Bitcoin Verkopen Vergelijken

Hierboven heb je al een start kunnen maken met Bitcoin verkopen vergelijken bij de verschillende platforms. Je vindt nog een kort overzicht van de verschillende methodes om je verkoop Bitcoin te voltooien. 

Short gaan op Bitcoin 

Bij een broker kun je short gaan op Bitcoin door te kiezen voor Bitcoin verkopen. Je verkoopt dan als het ware iets wat je leent van de broker, deze lening moet je weer terug betalen en dat doe je zodra je de Bitcoin weer terug koopt. 

Bij short gaan op Bitcoin ga je er van uit dat je verkoop Bitcoin op een moment is dat de koers hoog staat en je de munt weer terugkoopt zodra de koers, voldoende, gedaald is. Let op dat je altijd een percentage kosten betaalt bij short gaan, de koers moet dus wel genoeg dalen om winst te kunnen maken.

Je eigen Bitcoin Verkopen

Het kan ook zijn dat je Bitcoin gekocht hebt bij een crypto exchange en dus daadwerkelijk zelf in bezit bent van (een stukje van) een Bitcoin. Deze kun je weer bij een exchange verkopen. 

Je kunt Bitcoin opslaan op de exchange zelf en de munt daar laten staan tot dat je voor jouw gevoel genoeg winst hebt gemaakt. De verkoop Bitcoin verloopt dan bijna hetzelfde als toen je de Bitcoin kocht. 

Hoe weet je wanneer je een Verkoop Bitcoin moet doen?

Dit is het belangrijkste spel voor traders op de cryptocurrency markt en de regels zijn simpel; je koopt bij een lage koers en je verkoopt Bitcoin bij een hoge koers. Ondanks die simpele regels is het nog niet zo makkelijk om dit ook daadwerkelijk zo uit te voeren. 

De Bitcoin koers is namelijk al sinds het uitbrengen van de munt erg volatiel. Dit betekent dat de koers in principe alle kanten op kan schieten en ook nog eens hoge uitschieters naar boven en beneden heeft. 

Dit zorgt er niet alleen voor dat het moeilijk is om dan de beste momenten te kiezen voor een verkoop Bitcoin, maar dat je ook echt hoge winsten kunt maken als je het goed doet. Als je dit goed wilt doen zul je meer moeten leren over het doen van een technische analyse.

Met een technische analyse kun je in een koers bepaalde patronen herkennen waardoor je beter kunt voorspellen wat er met de koers gaat gebeuren. Zie jij een patroon die normaal gesproken betekent dat de Bitcoin koers gaat dalen? Dan heb je een goed moment gevonden voor je verkopen Bitcoin. 

Kun je voor Bitcoin Verkopen iDeal gebruiken?

Als je short wilt gaan op Bitcoin en dan dus als eerste voor een verkoop Bitcoin kiest, moet je wel geld gestort hebben op je account. Je kunt dan bij Bitcoin verkopen iDEAL gebruiken als betaalmethode. 

Voor het uitbetalen van je geld als je bent begonnen met bitcoin verkopen voor euro’s kun je bankoverschrijving gebruiken. Sommige brokers onthouden het rekeningnummer dat je met iDEAL gebruikt hebt hiervoor.

Waarom beïnvloedt Elon Musk Bitcoin?

Elon Musk, de CEO van Tesla, houdt zich al jaren bezig met cryptocurrency en veel mensen volgen de ondernemer op Twitter om te zien wat hij er over te zeggen heeft. Zo begon hij ooit met grapjes over Dogecoin , een andere cryptmunt, waardoor de Dogecoin koers in de lucht schoot. 

Toen Elon Musk en ook Tesla opeens grote aankopen Bitcoin deden en aankondigden dat ze Bitcoin zouden gaan accepteren als betaalmiddel deed dat de koers nog verder stijgen. Echter hebben deze tweets ook een keerzijde, en die volgde in mei 2021. 

Tesla is namelijk bekend vanwege de elektrische auto’s en met deze ontwikkeling probeert het bedrijf een steentje bij te dragen aan het tegen gaan van klimaatverandering. Daarom was er ook veel kritiek op de keuze voor Bitcoin, het Bitcoin netwerk kost namelijk erg veel energie om te onderhouden. 

In mei 2021 kwam dan ook de tweet van Elon Musk die aangaf dat ze voorlopig toch geen Bitcoin gaan accepteren bij Tesla en dat hij vindt dat er grote veranderingen moeten komen bij de miners van Bitcoin. Inmiddels zijn deze miners bij elkaar gekomen om tot oplossingen hiervoor te komen. 

Gelukkig is deze onrust inmiddels voorbij – en kan Bitcoin weer verder stijgen. 

Tip: Je kunt ook Bitcoin verkopen zonder deze in bezit te hebben. Op deze manier kun je ‘short gaan’ op Bitcoin en geld verdienen aan een dalende Bitcoin koers! Dit kan het makkelijkst bij online broker Capital.com

Tips voordat je begint met Bitcoin Verkopen

Als je veel geld hebt geïnvesteerd in Bitcoin zal het misschien niet gemakkelijk zijn om zomaar over te gaan op het verkopen Bitcoin. Daarom hebben we hieronder enkele tips die je kunnen helpen om toch de goede keuze te maken. 

De perfecte handelsstrategie bestaat niet 

Er is niemand in de wereld die altijd Bitcoin op een laag punt kan kopen om vervolgens te kiezen voor Bitcoin verkopen op een piekmoment. Het is simpelweg niet mogelijk om de Bitcoin koers op die manier te voorspellen dus probeer dat ook niet!

Blijf naar het grote plaatje kijken, vergelijk de Bitcoin koers met het moment waarop jij de munt gekocht hebt en bepaal op basis daarvan of het verstandig is om over te gaan op Bitcoin verkopen of niet. 

Stel orders in als je er niet bent

Niemand is 24 uur per dag bezig met cryptocurrency, maar je kunt er toch voor zorgen dat jouw account niet stil staat als jij op één oor ligt. Door zowel koop- als verkooporders aan te zetten op bepaalde bedragen kun je ook handelen terwijl je slaapt. 

Je zet eenvoudig genoeg bij een crypto een aanbod neer voor de koop of verkoop bitcoin en deze wordt uitgevoerd zodra de Bitcoin koers die hoogte (of diepte) bereikt. Zo kun je de volgende dag als je op staat zien of de koers deze waardes bereikt heeft of niet. 

Veelgestelde vragen

Dit is één van de moeilijkste dingen om te bepalen bij het Bitcoin verkopen. Ervaren handelaren maken technische analyses in de Bitcoin koers om zo patronen te kunnen herkennen die hun duidelijk maakt dat de koers gaat stijgen of dalen. Als er een daling verwacht wordt zullen ze over gaan tot Bitcoin verkopen.

Ja, tegenwoordig kun je bij alle online brokers en exchanges iDeal gebruiken om geld te storten of rechtstreeks Bitcoin te kopen. Deze betaalmethode wordt vaak onthouden om ook de uitbetaling rechtstreeks op het gebruikte rekeningnummer te doen. 

Bij een crypto exchange kun je er ook voor kiezen om je Bitcoin te verhandelen tegen cryptocurrency, zo kun je bijvoorbeeld je Bitcoin verkopen voor Ethereum. Ook bij brokers kun je vaak op verschillende markten actief zijn en je Bitcoin verkopen voor euro’s of andere valuta zoals dollars.

Je kunt het best beginnen bij de online broker eToro. Hier kun je op meerdere manieren investeren in Bitcoin en het is een handige plek om short te gaan op Bitcoin als jij een koersdaling verwacht. 

Tesla, het bedrijf van Elon Musk, kocht in 2020 al grote hoeveelheden Bitcoin op. Later werd duidelijk dat deze Bitcoin gekocht werd omdat Tesla Bitcoin zou gaan accepteren als betaalmiddel, dat is inmiddels vooruit geschoven omdat Elon Musk vindt dat er onvoldoende zicht is op hoeveel en vooral welke energie Bitcoin gebruikt om het netwerk te onderhouden.

Bitcoin Verkopen: Conclusie

Het jaar 2021 was een indrukwekkend jaar voor Bitcoin investeerders. De koers steeg de eerste maanden door naar ongekende hoogtes tot daar de inmiddels beruchte tweet van Elon Musk kwam over het hoge energieverbruik van de munt. 

Toen even later ook nog de Chinese regering met het nieuws kwam dat ze Bitcoin minen en Bitcoin traden aan banden wilden leggen daalde de Bitcoin koers nog verder. Veel mensen raakten in (lichte) paniek en wilden zo snel mogelijk hun Bitcoin verkopen.

Het blijft lastig in te schatten wat het beste moment is voor een verkoop Bitcoin. De koers is erg volatiel en je zult soms voor lief moeten nemen dat je niet op het perfecte moment kan beginnen met Bitcoin verkopen voor euro’s. 

Je kunt via de broker Capital.com erg eenvoudig bij Bitcoin verkopen iDEAL gebruiken om nog sneller je geld op je rekening te hebben. Daarnaast kun je bij deze broker ook short gaan op Bitcoin door voordat je begint met Bitcoin kopen eerst te kiezen voor Bitcoin verkopen. 

Zoek jij een geschikte plek om te beginnen met Bitcoin Verkopen?
Ga dan snel via de knop hieronder naar Capital.com, maak je account aan en begin meteen met Bitcoin verkopen!
TIP
Scroll naar boven