Beste Bitcoin wallet | De best crypto wallets met elkaar vergelijken (2024)

Ben jij op zoek naar de beste bitcoin wallet? Of wil je alles te weten komen over hoe een bitcoin wallet werkt? Lees dan hieronder verder!

en profiteer van een groot aanbod!

Als je begint met beleggen in Bitcoins, moet je, afhankelijk het type belegging, op zoek naar een geschikte wallet. In dit artikel leggen we je alles uit over hoe een wallet werkt en geven we je tips voor het kiezen van een geschikte wallet.

Beleggen in Bitcoin via een online broker - Stappenplan

Wil je gemakkelijk beleggen in cryptocurrency’s als Bitcoin, ook zonder wallet? Probeer dan Skilling!

Wat is een Bitcoin Wallet?

Bitcoin is een digitale valuta. Hoewel we ze niet fysiek vast kunnen houden, kunnen we Bitcoins wel inzetten om te betalen, te investeren en te sparen. En net als traditionele valuta is je portemonnee – de Bitcoin wallet – een veilige plek om je bezit te bewaren.

Wat zijn deze wallets voor je crypto, hoe kies je een betrouwbare Bitcoin wallet en waar kun je (anoniem) een bitcoin wallet openen? We leggen het in een aantal simpele stappen voor je uit.

Bitcoin Wallet

De private key (verzenden)

De private key is een 256-bit nummer die wordt weergegeven in hexadecimaal, wat het eenvoudiger te lezen maakt. Een voorbeeld van zo’n key is in de afbeelding te vinden.

Met behulp van de private key ben je in staat om transacties te verzenden vanaf een cryptocurrency adres. Het zegt eigenlijk: ‘Ik ben de gebruiker en eigenaar’.

Voorbeeld van een private key

Je hebt geen wallet nodig om je key(s) op te slaan – maar het is erg veel werk en risicovol om zelf de beveiliging te regelen. Dat is de reden dat we wallets gebruiken om Bitcoins veilig te versturen vanaf de Blockchain.

De public key (ontvangen)

Gekoppeld aan de private key krijg je daarnaast een ontvangstadres – de public key – en een lijst met back-up woorden. De publieke code van je online BTC wallet kun je delen om Bitcoins op te ontvangen.

De back-up houdt je geheim en sla je veilig op. Deze garanderen dat je later vanaf elke wallet en op elk apparaat bij je crypto kunt komen.

Bitcoin Wallet

Beleggen in Bitcoin via een broker?

Begin vandaag al met het handelen in Bitcoin en maak gratis een account bij Skilling.

De wallet

Met een wallet ontvang, verzend en beheer je jouw Bitcoins. Het is een betrouwbare en veilige manier om op je desktop (OSX, Windows, Linux) of telefoon (iOS, Android) een (anonieme) Bitcoin rekening te openen en te beheren.

Veel wallets bieden deze mogelijkheden ook aan voor andere soorten cryptocurrency.

Brokers – eenvoudig Bitcoins kopen en direct opslaan in de beste bitcoin wallet

Een Bitcoin wallet aanmaken is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de betreffende wallet aanschaffen / downloaden / bestellen en je krijgt direct je eigen unieke Bitcoin ontvangstadres.

De volgende stap is je Bitcoins te verzenden naar het ontvangstadres. Deze Bitcoins koop je doorgaans bij een broker. Anno 2020 bieden alle grote brokers op de markt ook hun eigen wallet aan om je BTC en andere crypto veilig te bewaren. 

Het ontvangen van je Bitcoin gaat razendsnel. Na elke transactie naar het ontvangstadres zal er automatisch een nieuw Bitcoin adres worden gegenereerd, wat je kunt gebruiken om je privacy beter te waarborgen. 

Ook de oude adressen blijven gewoon werken, alle Bitcoins die naar een nieuw of oud ontvangstadres worden verzonden komen uiteindelijk in je portemonnee terecht.

Een goede handel platform voor beginners in Skilling.

Deze broker is ideaal voor beginners en iedereen die betrouwbaar en veilig Bitcoin en andere crypto wil kopen- en verkopen. 

Je vindt er ook aandelen, ETF’s en forextrading, en kan al beginnen met een minimale inleg van €100.

De beste Bitcoin Wallets vergelijking

2. Capital wallet

capitalcom logo crypto wallet

Bij Capital kun je terecht voor het grootste aanbod aan cryptomunten en daarnaast biedt het handelsplatform ook een geïntegreerde crypto wallet aan.

Capital heeft wel meer dan 100 beschikbare cryptomunten. Daarnaast laten zij de handel toe van vele fiatvaluta. Zo kun je in veel valutaparen handelen om maximaal van de koersen te profiteren.

Voordelen
Nadelen

3. Binance wallet

binance review altcoin

Verder is er de Binance wallet. Binance is één van de grootste crypto exchanges en heeft zelfs zijn eigen munt: de Binance coin.

Het nadeel aan Binance is dat je er niet terecht kunt voor andere handelsproducten. Bij Capital is dit wel mogelijk.

Voordelen
Nadelen

4. Libertex wallet

Bij Libertex handel je in Contract For Differences. Dit houdt in dat je belegt op het onderliggende product, en zelf geen Bitcoin in je bezit krijgt.

Zo kun je wel speculeren op een daling of stijging van de prijs, maar hoef je geen BTC op te slaan in een wallet, want Libertex bewaard zelf je contract. 

Voordelen
Nadelen

Verschillende soorten wallets

Er zijn verschillende soorten off- en online Bitcoin wallets beschikbaar. Wanneer je een Bitcoin wallet wilt kopen heb je de keuze uit verschillende opties. Dit zijn de drie belangrijkste type wallets:

bitcoin portemonnee

1. Mobiele wallet

Bitcoin Wallet

Mobiele wallets zijn apps die je kan downloaden voor je Android of iOS telefoon. Op deze manier open je een betrouwbare Bitcoin Wallet op je iPhone, Samsung of ander toestel dat draait op één van deze twee besturingssystemen.

Mobiele wallets bieden vaak betaalopties aan via bijvoorbeeld QR codes of de NFC chip in je telefoon.

Let bij het downloaden van een – gratis – mobiele wallet op dat je gebruikt maakt van een veilige omgeving. Download de wallet het liefste alleen via een officieel erkende appstore (Google Play Store of de App Store) van betrouwbare aanbieders van Bitcoin wallets. 

Een tip is om online op zoek te gaan voor reviews van de wallet voordat je hem in gebruik neemt.

2. Desktop wallet

Desktop wallets zijn software die je installeert op je PC of laptop. Op deze manier kun je dus het beste een Bitcoin wallet voor je nieuwe Macbook, Windows of Linux apparaat openen. De wallet wordt gedownload en is daarna gereed om te gebruiken voor je crypto.

Dit type wallet komt in allerlei verschillende soorten, maten en prijsklassen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en wensen kun je een wallet uitkiezen die bij je past. Een gratis Bitcoin wallet kan prima voldoen.

Wij raden altijd aanvullende informatie op te zoeken over de betrouwbaarheid van Bitcoin wallets. Ook deze desktop wallets beheren je private key en zijn kwetsbaar voor hacks. In de regel geldt dat het veiliger is om te kiezen voor software die je installeert dan om een website te gebruiken.

3. Hardware wallet

De hardware wallet is een offline methode om je Bitcoin op te slaan. Waar de Bitcoin wallets voor desktop en mobiel vaak gratis beschikbaar zijn gaat het hier om een fysiek apparaat dat je dient te kopen.

Het hoofddoel van deze hardware wallets is het in isolatie brengen van private key die toegang verschaft tot je Bitcoins en andere cryptocurrency. De hardware wallet fungeert als een extra muur tussen de key en je computer of smartphone, die constant verbonden zijn met het internet en gevoelig voor hacken.

De hardware wallets zijn te verbinden met je desktop of mobiel via de USB ingang en/of een beveiligde Bluetoothverbinding. Daarnaast beschikken ze uiteraard over de back-up woorden en een pincode, waardoor je nooit de toegang verliest tot je coins en beveiligd bent tegen diefstal.

Beste hardware wallet

De beste hardware wallet is de Ledger wallet. De producten van Ledger kunnen meerdere cryptocurrencies tegelijk beheren en maken naast USB en/of Bluetooth gebruik van de eigen Ledger Wallet Bitcoin app voor Google Chrome. Hierdoor vinden wij de Ledger wallet de beste hardware wallet.

Wil je eerst nog even oefenen met een demo account voordat je begint met handelen en opslaan van Bitcoins? Wij vinden het verstandig als je eerst begint met een gratis demo-account; zo loop je geen financieel risico.

Hoe kies je de beste Bitcoin Wallet?

Nu we de drie verschillende type wallets hebben besproken wordt het tijd om er één te kiezen. Om dit keuzeproces makkelijker te maken heeft Bankr de voor-en tegens van de verschillende wallets op een rij gezet.

Best Bitcoin wallet

Waarom een desktop/mobiele wallet?

Voordelen

Nadelen

Beleggen in cryptocurrency’s?

Waarom een hardware wallet?

Voordelen

Nadelen

Kwalitatief hoogstaande hardware wallets zijn die van Ledger, Trezor en KeepKey.

Welke Bitcoin Wallet? | Het overzicht van de beste bitcoin wallet

Bij het kiezen welke Bitcoin wallet je wil gebruiken moet je een onderscheide maken tussen online of offline wallet. En de keuze tussen een online of offline wallet komt het vooral aan op je gebruik.

Naast ‘portemonnee’ zijn Bitcoin wallets vooral gemaakt om ons te helpen om op een gebruiksvriendelijke manier crypto te bewaren, verzenden en ontvangen.

Voor dagelijks gebruik is een online wallet geschikter. Dit komt door hun hoge gebruiksgemak en de mogelijkheden om er met een paar klikken transacties mee uit te voeren. Bovendien is de drempel laag: ze zijn goedkoop en eenvoudig.

De online wallets zijn beschikbaar voor iOS, Android en de verschillende besturingssystemen van je computer. De wallets werken over het algemeen hetzelfde, al zijn de mobiele wallets voor je smartphone doorgaans eenvoudiger opgezet. Hiermee heb je altijd toegang tot je Bitcoins in je broekzak.

Desktop wallets zijn uitgerust met meer functies en bieden daarmee voordelen wanneer je, bijvoorbeeld, wil traden. Gebruik je een desktop wallet? Zorg dat je een goede virusscanner aan hebt staan.

De hardware wallet is ideaal als veiligheid en privacy het belangrijkste zijn voor je. Met de hardware wallet hou je de touwtjes volledig zelf in handen en bouw je een offline muur in naar je Bitcoins.

Dit maakt het wel lastiger om zelf snel bij je Bitcoins te kunnen komen en ze te gebruiken. Je verliest een stukje gebruiksgemak met de hardware wallets, maar deze proberen dat steeds meer te compenseren met hun eigen apps en extensies.

Bij het kijken naar welke Bitcoin wallet je wil gebruiken kun je ook eens naar Ledger kijken. Ledger heeft bijvoorbeeld hun eigen Ledger Manager die het mogelijk maakt apps te verwijderen en installeren.

Enthousiast geworden over het handelen in Bitcoins en het openen van een Bitcoin wallet? Wacht dan niet langer met het handelen in Bitcoins en maak direct een account aan om te beginnen!

Hoe kan ik een Bitcoin Wallet aanmaken?

Een Bitcoin wallet aanmaken is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de betreffende wallet aanschaffen / downloaden / bestellen en je krijgt direct je eigen unieke Bitcoin ontvangstadres. Voila, het is gelukt een Bitcoin wallet aanmaken!

De volgende stap is je Bitcoins te verzenden naar het ontvangstadres. Deze Bitcoins koop je doorgaans bij een broker. Anno 2020 bieden alle grote brokers op de markt ook hun eigen wallet aan om je BTC en andere crypto veilig te bewaren. Later meer over wat de beste broker is en hoe je twee vliegen in één klap kunt slaan door daar je Bitcoins te kopen.

Het ontvangen van je Bitcoin gaat razendsnel. Na elke transactie naar het ontvangstadres zal er automatisch een nieuw Bitcoin adres worden gegenereerd, wat je kunt gebruiken om je privacy beter te waarborgen.

Ook de oude adressen blijven gewoon werken, alle Bitcoins die naar een nieuw of oud ontvangstadres worden verzonden komen uiteindelijk in je portemonnee terecht.

Bitcoin Wallet openen stappenplan

1. Ga naar de website van een Bitcoin wallet

Zie het overzicht van onze Bitcoin wallets bovenin het artikel om een goede keuze te maken voor een Bitoin wallet openen. Via de groene button navigeer je automatisch naar de site.

2. Maak een (demo) account aan

Maak een demo-account aan om alvast te oefenen met traden. Wij raden het iedereen aan om te beginnen met een demo-account, dan kun je beter een weloverwogen keuze maken voor een Bitcoin wallet openen.

3. Stort geld op je account

Heb je genoeg geoefend en ben je klaar om je Bitcoin wallet openen? Upgrade dan je demo account en stort er geld op, zodat je meteen kan beginnen met een Bitcoin wallet openen en Bitcoins kopen!

4. Koop Bitcoins

Handel in Bitcoins en sla ze op in jouw Bitcoin wallet. Let goed op de Bitcoin koers en zorg er voor dat je geen overhaaste beslissingen neemt bij het handelen in dit volatiele handelsproduct.

Direct beginnen met het aanmaken van een Bitcoin wallet bij een vertrouwde broker? Maak gratis een account aan bij Skilling en begin vandaag nog met handelen in Bitcoins

Waarom beleggen in Bitcoins?

In Bitcoins valt de afgelopen jaren erg veel geld te verdienen. Daarnaast verwachten experts dat de Bitcoin zal blijven stijgen tot $100.000,-

Dit bedrag staat gelijk aan €84.270. Dat betekent dat als je met de huidige koers een Bitcoin koopt, je tegen die tijd de volgende winst hebt: 84.27015.420 = 68.850,-. 

Dit is natuurlijk erg mooi als het zover is, maar ook op de weg erheen valt genoeg geld te verdienen. Op momenten dat de Bitcoin tijdelijk daalt kun je ervoor kiezen om te verkopen. Hierdoor kun je nog meer winsten behalen dan wanneer je het laat staan.

Hopelijk heeft dit artikel geholpen met het vinden van de beste Bitcoin wallet. Dit zorgt ervoor dat jij op een veilige manier kunt handelen in Bitcoins en dat jouw rendement goed opgeslagen staat.

Bitcoin wallet openen

Een Bitcoin wallet openen kan makkelijk en snel via jouw computer of via de app. Vaak moet je een Bitcoin wallet openen met jouw e-mailadres en wachtwoord instellen. 

Let op: gebruik altijd een sterk wachtwoord als je een Bitcoin wallet openen. Bedragen in de handel in crypto kunnen snel oplopen. Je wilt niet dat anderen erbij kunnen. 

Nederlandse Bitcoin wallet

Als je een Nederlandse bitcoin wallet wil, dan kun je terecht bij de verschillende bitcoin wallet opties die wij besproken hebben in dit artikel. Alle bitcoin wallets die aan bod komen zijn namelijk ook Nederlandse Bitcoin wallets!

Veilige bitcoin wallet

Een veilige bitcoin wallet is een wallet met goede encryptie. De beste wallets zijn daardoor meervoudig en uitgebreid versleuteld.

De wallets die in dit artikel zijn besproken zijn veilige bitcoin wallets, maar het zijn wel allemaal online wallets. De meest veilige bitcoin wallet blijft toch een offline wallet.

Een veilige offline wallet wordt ook wel een hardware wallet genoemd. In feite is een hardware wallet een fysieke opslagruimte voor cryptomunten.

Doordat een hardware wallet niet is aangesloten aan het internet kan niemand toegang krijgen via het web. Desalniettemin is het nadeel dat je een fysieke wallet kwijt kan raken. Een fysieke wallet blijft echter wel de beste optie voor een veilige Bitcoin wallet.

Veelgestelde vragen

Wallets gebruiken private keys of online handtekening om transacties te ondertekenen. Dit is een waterdichte methode die garandeert dat de Bitcoin uit de wallet komt van de bezitter. De handtekening voorkomt daarnaast ook nog dat de transactie door iemand wordt gewijzigd nadat deze is uitgegeven.

Transacties in Bitcoins zijn openbaar. Dit betekent dat iedereen altijd alle transacties vanuit elk adres kan inzien. Aangezien er nagenoeg altijd identificatie nodig is voor het aanmaken van een account, is het lastig om Bitcoin transacties volledig anoniem te houden.

De veiligste manier van het bewaren van Bitcoins blijft offline (oftewel, een locatie die niet via het internet bereikbaar is). Als je toch een online wallet gebruikt dan kun je het beste voor een gereguleerde broker kiezen die veiligheid hoog in het vaandel heeft staan zoals eToro.

Ja, elk persoon kan verschillende wallets bezitten. Het kan in sommige gevallen zelfs makkelijker zijn om er meerdere te hebben. Op deze manier kun je jouw transacties organiseren of één wallet gebruiken om te sparen of te beleggen.

Er zijn enorm veel verschillende meningen als het gaat om Crypto’s. Toch lijken experts gemiddeld genomen de Bitcoin een betere investering te vinden dan Ethereum.

Conclusie: de beste bitcoin wallet

Om eenvoudig Bitcoin te kopen raden we aan gebruik te maken van een broker. Een goede broker neemt je werk uit handen en maakt het zo gemakkelijk mogelijk om crypto aan te schaffen, op te slaan en te verhandelen.

Een uitmuntende broker stelt je daarnaast in staat om verder te groeien in je kennis over Bitcoin en andere cryptovaluta en de processen achter het kopen en traden. Het platform beschikt daarnaast over de beste Bitcoin wallet die je makkelijk aan je account kunt koppelen.

Skilling – een uitmuntende broker

In onze ogen is dit waar Skilling het verschil maakt. Zij bieden de beste gebruikservaring met de meeste ondersteuning. Daarnaast reikt het platform van Skilling je op speelse en innovatieve wijze de hand om te leren. 

Op de site van Skilling kun je een account aanmaken en direct Bitcoin aanschaffen per iDEAL, creditcard of bankoverschrijving. Daarna kun je direct de beste Bitcoin wallet openen om je Bitcoins in te bewaren.

Bitcoin kopen met Skilling?
Wil je op een gebruiksvriendelijke wijze in Bitcoin handelen? Bezoek dan Skilling!
TIP
Scroll naar boven