Home » crypto » bitcoin wallet

Bitcoin wallet nodig? Een handig overzicht

Ben jij op zoek naar de beste bitcoin wallet? Of wil je alles te weten komen over hoe een bitcoin wallet werkt? Lees dan hieronder verder!

en begin vandaag nog!

Beginnen in: 3 werkdagen / direct

 

Als je begint met beleggen in Bitcoins, moet je op zoek naar een geschikte wallet. In dit artikel leggen we je alles uit over hoe een wallet werkt en geven we je tips voor het kiezen van een geschikte wallet.

Inhoud

Wat is een Bitcoin wallet?

Bitcoin is een digitale valuta. Hoewel we ze niet fysiek vast kunnen houden, kunnen we Bitcoins wel inzetten om te betalen, te investeren en te sparen. En net als traditionele valuta is je portemonnee – de Bitcoin wallet – een veilige plek om je bezit te bewaren.

Wat zijn deze wallets voor je crypto, hoe kies je een betrouwbare Bitcoin wallet en waar kun je (anoniem) een bitcoin wallet openen? We leggen het in een aantal simpele stappen voor je uit.

bitcoin wallet etoro

Een bitcoin portfolio op eToro.

De private key (verzenden)

De private key is een 256-bit nummer die wordt weergegeven in hexadecimaal, wat het eenvoudiger te lezen maakt. Een voorbeeld van zo’n key is in de afbeelding te vinden.

Met behulp van de private key ben je in staat om transacties te verzenden vanaf een cryptocurrency adres. Het zegt eigenlijk: ‘Ik ben de gebruiker en eigenaar’.

Voorbeeld van een private key

Je hebt geen wallet nodig om je key(s) op te slaan – maar het is erg veel werk en risicovol om zelf de beveiliging te regelen. Dat is de reden dat we wallets gebruiken om Bitcoins veilig te versturen vanaf de Blockchain.

De public key (ontvangen)

Gekoppeld aan de private key krijg je daarnaast een ontvangstadres – de public key – en een lijst met back-up woorden. De publieke code van je online BTC wallet kun je delen om Bitcoins op te ontvangen.

De back-up houdt je geheim en sla je veilig op. Deze garanderen dat je later vanaf elke wallet en op elk apparaat bij je crypto kunt komen.

De wallet

Met een wallet ontvang, verzend en beheer je jouw Bitcoins. Het is een betrouwbare en veilige manier om op je desktop (OSX, Windows, Linux) of telefoon (iOS, Android) een (anonieme) Bitcoin rekening te openen en te beheren.

Veel wallets bieden deze mogelijkheden ook aan voor andere soorten cryptocurrency.

eToro logotype

Een online wallet aanmaken bij een broker?

Begin vandaag al met het handelen in Bitcoin en maak gratis een account bij eToro. Hier kun je eenvoudig en makkelijk verschillende cryptocurrencies aankopen en bewaren in je online portemonnee.

Verschillende soorten wallets

Er zijn verschillende soorten off- en online Bitcoin wallets beschikbaar. Wanneer je een Bitcoin wallet wilt kopen heb je de keuze uit verschillende opties. Dit zijn de drie belangrijkste type wallets:

bitcoin portemonnee

1. Mobiele wallet

etoro wallet

Bitcoin beheer in eToro mobile

Mobiele wallets zijn apps die je kan downloaden voor je Android of iOS telefoon. Op deze manier open je een betrouwbare Bitcoin Wallet op je iPhone, Samsung of ander toestel dat draait op één van deze twee besturingssystemen.

Mobiele wallets bieden vaak betaalopties aan via bijvoorbeeld QR codes of de NFC chip in je telefoon.

Let bij het downloaden van een – gratis – mobiele wallet op dat je gebruikt maakt van een veilige omgeving. Download de wallet het liefste alleen via een officieel erkende appstore (Google Play Store of de App Store) van betrouwbare aanbieders van Bitcoin wallets. 

Een tip is om online op zoek te gaan voor reviews van de wallet voordat je hem in gebruik neemt.

2. Desktop wallet

Desktop wallets zijn software die je installeert op je PC of laptop. Op deze manier kun je dus het beste een Bitcoin wallet voor je nieuwe Macbook, Windows of Linux apparaat openen. De wallet wordt gedownload en is daarna gereed om te gebruiken voor je crypto.

Dit type wallet komt in allerlei verschillende soorten, maten en prijsklassen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en wensen kun je een wallet uitkiezen die bij je past. Een gratis Bitcoin wallet kan prima voldoen.

Wij raden altijd aanvullende informatie op te zoeken over de betrouwbaarheid van Bitcoin wallets. Ook deze desktop wallets beheren je private key en zijn kwetsbaar voor hacks. In de regel geldt dat het veiliger is om te kiezen voor software die je installeert dan om een website te gebruiken.

3. Hardware wallet

De hardware wallet is een offline methode om je Bitcoin op te slaan. Waar de Bitcoin wallets voor desktop en mobiel vaak gratis beschikbaar zijn gaat het hier om een fysiek apparaat dat je dient te kopen.

Het hoofddoel van deze hardware wallets is het in isolatie brengen van private key die toegang verschaft tot je Bitcoins en andere cryptocurrency. De hardware wallet fungeert als een extra muur tussen de key en je computer of smartphone, die constant verbonden zijn met het internet en gevoelig voor hacken.

De hardware wallets zijn te verbinden met je desktop of mobiel via de USB ingang en/of een beveiligde Bluetoothverbinding. Daarnaast beschikken ze uiteraard over de back-up woorden en een pincode, waardoor je nooit de toegang verliest tot je coins en beveiligd bent tegen diefstal.

Eén van de bekendste namen is de Ledger wallet. De producten van Ledger kunnen meerdere cryptocurrencies tegelijk beheren en maken naast USB en/of Bluetooth gebruik van de eigen Ledger Wallet Bitcoin app voor Google Chrome.

Hoe kies je de beste Bitcoin wallet?

Nu we de drie verschillende type wallets hebben besproken wordt het tijd om er één te kiezen. Om dit keuzeproces makkelijker te maken heeft Bankr de voor-en tegens van de verschillende wallets op een rij gezet.

Waarom een desktop/mobiele wallet?

Voordelen

Nadelen

Een desktop of mobiele wallet de geschikte keuze voor jou?

Waarom een hardware wallet?

Voordelen

Nadelen

Kwalitatief hoogstaande hardware wallets zijn die van Ledger, Trezor en KeepKey.

Het overzicht van de beste bitcoin wallet

Bij het kiezen tussen een online of offline wallet komt het vooral aan op je gebruik. Naast ‘portemonnee’ zijn Bitcoin wallets vooral gemaakt om ons te helpen om op een gebruiksvriendelijke manier crypto te bewaren, verzenden en ontvangen.

Voor dagelijks gebruik is een online wallet geschikter. Dit komt door hun hoge gebruiksgemak en de mogelijkheden om er met een paar klikken transacties mee uit te voeren. Bovendien is de drempel laag: ze zijn goedkoop en eenvoudig.

cryptocurrencies etoro

Koop eenvoudig verschillende cryptocurrencies en bewaar ze in je portemonnee op eToro

De online wallets zijn beschikbaar voor iOS, Android en de verschillende besturingssystemen van je computer. De wallets werken over het algemeen hetzelfde, al zijn de mobiele wallets voor je smartphone doorgaans eenvoudiger opgezet. Hiermee heb je altijd toegang tot je Bitcoins in je broekzak.

Desktop wallets zijn uitgerust met meer functies en bieden daarmee voordelen wanneer je, bijvoorbeeld, wil traden. Gebruik je een desktop wallet? Zorg dat je een goede virusscanner aan hebt staan.

De hardware wallet is ideaal als veiligheid en privacy het belangrijkste zijn voor je. Met de hardware wallet hou je de touwtjes volledig zelf in handen en bouw je een offline muur in naar je Bitcoins.

Dit maakt het wel lastiger om zelf snel bij je Bitcoins te kunnen komen en ze te gebruiken. Je verliest een stukje gebruiksgemak met de hardware wallets, maar deze proberen dat steeds meer te compenseren met hun eigen apps en extensies. Ledger heeft bijvoorbeeld hun eigen Ledger Manager die het mogelijk maakt apps te verwijderen en installeren.

Hoe maak je een Bitcoin wallet aan?

Een Bitcoin wallet aanmaken is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de betreffende wallet aanschaffen / downloaden / bestellen en je krijgt direct je eigen unieke Bitcoin ontvangstadres.

De volgende stap is je Bitcoins te verzenden naar het ontvangstadres. Deze Bitcoins koop je doorgaans bij een broker. Anno 2020 bieden alle grote brokers op de markt ook hun eigen wallet aan om je BTC en andere crypto veilig te bewaren. Later meer over wat de beste broker is en hoe je twee vliegen in één klap kunt slaan door daar je Bitcoins te kopen.

Het ontvangen van je Bitcoin gaat razendsnel. Na elke transactie naar het ontvangstadres zal er automatisch een nieuw Bitcoin adres worden gegenereerd, wat je kunt gebruiken om je privacy beter te waarborgen.

Ook de oude adressen blijven gewoon werken, alle Bitcoins die naar een nieuw of oud ontvangstadres worden verzonden komen uiteindelijk in je portemonnee terecht.

Direct beginnen met het aanmaken van een Bitcoin wallet bij een vertrouwde broker? Maak gratis een account aan bij eToro en begin vandaag nog met handelen in Bitcoins

Brokers – eenvoudig Bitcoins kopen en direct opslaan in de beste bitcoin wallet

Een Bitcoin wallet aanmaken is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de betreffende wallet aanschaffen / downloaden / bestellen en je krijgt direct je eigen unieke Bitcoin ontvangstadres.

De volgende stap is je Bitcoins te verzenden naar het ontvangstadres. Deze Bitcoins koop je doorgaans bij een broker. Anno 2020 bieden alle grote brokers op de markt ook hun eigen wallet aan om je BTC en andere crypto veilig te bewaren. 

Het ontvangen van je Bitcoin gaat razendsnel. Na elke transactie naar het ontvangstadres zal er automatisch een nieuw Bitcoin adres worden gegenereerd, wat je kunt gebruiken om je privacy beter te waarborgen. 

Ook de oude adressen blijven gewoon werken, alle Bitcoins die naar een nieuw of oud ontvangstadres worden verzonden komen uiteindelijk in je portemonnee terecht.

De beste broker kiezen

Twee van de meest gerenommeerde brokers zijn het hierboven genoemde eToro, en Bitvavo. Deze platformen zijn geschikt voor iedereen, secuur, gereguleerd en bieden Nederlandse klantenservice. Dit zijn de voor- en nadelen per broker:

eToro

eToro logotype

eToro is een ervaren rot in de brokerwereld. Al meer dan 13 jaar zijn ze actief op de markt en hebben ze een klantenbestand vergaard met miljoenen gebruikers. Naast crypto vindt je in het aanbod van eToro onder meer aandelen, grondstoffen, forex en indexen.

eToro is zeer betrouwbaar en is als broker zelfs meermaals gereguleerd bij zowel de CySEC, FCA en de ASIC. 

Om aan de eisen van de regulatie te voldoen moet eToro zich houden aan een aantal regels. Zo staat je geld op een aparte rekening (niet de bedrijfsrekening) en is er een garantiefonds. Als je meer wilt lezen over de veiligheid van het eToro account, lees dan hier verder. 

Daarnaast heeft eToro een erg groot aanbod aan Crypto’s. In totaal kun je in 16 verschillende coins handelen en alle grote namen zijn aanwezig bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum en Ripple.

Naast de prachtige, gebruiksvriendelijke interface biedt eToro ook voor traders mogelijkheden. Als beginnende trader kun je gebruik maken van de eToro Trading Academy. Hier vindt je informatieve video’s, live webinairs met tips en een interactieve online cursus. Vervolgens kun je met een demoaccount met $100.000 aan het oefenen slaan.

Het minimale inlegbedrag van €170,- is ook toegankelijk. Doordat ze een demoaccount hebben hoef je het echte geld ook niet gelijk te investeren maar kun je eerst oefenen met virtueel geld. Ze hebben 0% fee op aandelen en ETF’s, dus als je naast Bitcoins verder wilt kijken, kan dat zonder commissies. 

Geen zin om zelf de ins- en outs van beleggen te leren? Met copy trading geeft eToro je de mogelijkheid de beste traders en beleggers te kopiëren. Je kiest simpelweg [x] deel van je rekening om succesvolle trader [y] automatisch na te doen. Het komt dus niet als verrassing dat deze broker ook één van de beste Bitcoin wallet aanbiedt. 

Voordelen
Nadelen
Zelf beginnen met beleggen in Bitcoin? Maak gratis een account bij eToro aan en begin vandaag nog!

Bitvavo

Bitvavo is een veelgeprezen broker die sinds eind 2017 in korte tijd een fanbase heeft opgebouwd in voornamelijk Nederland als België. 

Ze proberen zich te onderscheiden door functionaliteiten richting die van exchange aan te bieden, wat Bitvavo interessant maakt voor nieuwe en ervaren gebruikers.

Bitvavo heeft voor haar gebruikers een eigen verzekeringssysteem ingebouwd: alle tegoeden staan afgescheiden in een aparte stichting. Je geld staat hierdoor altijd verzekerd, zelfs bij een faillissement van Bitvavo. Bovendien slaat Bitvavo alle crypto-tegoeden op beveiligde offline locaties op.

Voordelen
Nadelen

Waarom beleggen in Bitcoins?

In Bitcoins valt de afgelopen jaren erg veel geld te verdienen. Daarnaast verwachten experts dat de Bitcoin zal blijven stijgen tot $100.000,-

Dit bedrag staat gelijk aan €84.270. Dat betekent dat als je met de huidige koers een Bitcoin koopt, je tegen die tijd de volgende winst hebt: 84.27015.420 = 68.850,-. 

Dit is natuurlijk erg mooi als het zover is, maar ook op de weg erheen valt genoeg geld te verdienen. Op momenten dat de Bitcoin tijdelijk daalt kun je ervoor kiezen om te verkopen. Hierdoor kun je nog meer winsten behalen dan wanneer je het laat staan.

Wil je weten bij welke exchange jij het beste kunt beginnen met beleggen? Lees dan hier verder om een goede exchange te vinden en vandaag nog te beginnen met beleggen.

Hopelijk heeft dit artikel geholpen met het vinden van de beste Bitcoin wallet. Dit zorgt ervoor dat jij op een veilige manier kunt handelen in Bitcoins en dat jouw rendement goed opgeslagen staat.

Veelgestelde vragen

Wallets gebruiken private keys of online handtekening om transacties te ondertekenen. Dit is een waterdichte methode die garandeert dat de Bitcoin uit de wallet komt van de bezitter. De handtekening voorkomt daarnaast ook nog dat de transactie door iemand wordt gewijzigd nadat deze is uitgegeven.

Transacties in Bitcoins zijn openbaar. Dit betekent dat iedereen altijd alle transacties vanuit elk adres kan inzien. Aangezien er nagenoeg altijd identificatie nodig is voor het aanmaken van een account, is het lastig om Bitcoin transacties volledig anoniem te houden.

De veiligste manier van het bewaren van Bitcoins blijft offline (oftewel, een locatie die niet via het internet bereikbaar is). Als je toch een online wallet gebruikt dan kun je het beste voor een gereguleerde broker kiezen die veiligheid hoog in het vaandel heeft staan zoals eToro.

Ja, elk persoon kan verschillende wallets bezitten. Het kan in sommige gevallen zelfs makkelijker zijn om er meerdere te hebben. Op deze manier kun je jouw transacties organiseren of één wallet gebruiken om te sparen of te beleggen.

Er zijn enorm veel verschillende meningen als het gaat om Crypto’s. Toch lijken experts gemiddeld genomen de Bitcoin een betere investering te vinden dan Ethereum.

Conclusie: de beste bitcoin wallet

Om eenvoudig Bitcoin te kopen raden we aan gebruik te maken van een broker. Een goede broker neemt je werk uit handen en maakt het zo gemakkelijk mogelijk om crypto aan te schaffen, op te slaan en te verhandelen.

Een uitmuntende broker stelt je daarnaast in staat om verder te groeien in je kennis over Bitcoin en andere cryptovaluta en de processen achter het kopen en traden. Het platform beschikt daarnaast over de beste Bitcoin wallet die je makkelijk aan je account kunt koppelen.

eToro – een uitmuntende broker
In onze ogen is dit waar eToro het verschil maakt. Zij bieden de beste gebruikservaring met de meeste ondersteuning. Daarnaast reikt het platform van eToro je op speelse en innovatieve wijze de hand om te leren. De eToro Training Academy is een waardevol initiatief die de intentie van eToro duidelijk maakt: kennis verspreiden over crypto, aandelen en beleggen.

Een andere unieke eigenschap van eToro is de mogelijkheid tot sociaal beleggen. Met behulp van copy trading kun je op eenvoudige wijze de acties van bewezen experts kunt kopiëren.

Op de site van eToro kun je een account aanmaken en direct Bitcoin aanschaffen per iDeal, creditcard of bankoverschrijfing. Daarna kun je direct de beste Bitcoin wallet openen om je Bitcoins in te bewaren.

Bitcoin kopen met eToro?
Wil je op een gebruiksvriendelijke wijze in Bitcoin handelen? Bezoek dan eToro!
TIP
Naomi Botman <a href="https://www.linkedin.com/in/naomi-botman-b10469202/" target="_blank"><img src="https://bankr.nl/wp-content/uploads/2020/11/linkedin.png"></a>

Dit artikel is getoetst op feiten. Naomi schrijft voor online financiële websites wereldwijd. Met een achtergrond in fondsbeheer geeft ze steeds een klare kijk op de Nederlandse en buitenlandse markten.

Scroll naar top