Geld verdienen met Crypto Games | 3 beste spellen (2024)

Steeds meer mensen investeren in cryptocurrency en ook online wordt steeds vaker cryptocurrency gebruikt bij spelletjes. Lees snel verder over cryptogames en volg het stappenplan om crypto te kopen en zo snel mogelijk zelf te beginnen met crypto games. 

Zelf Crypto kopen voor het spelen van Crypto Games

Wil jij ook crypto games spelen? Koop dan snel cryptocurrency bij de online broker Libertex!

Wat zijn Crypto Games?

Crypto games zijn er in allerlei soorten, dus laten we beginnen met een definitie van wat nu onder de noemer crypto games valt. Veelal zijn het applicaties die tokens of munten gebruiken in spelvorm, vaak zijn de crypto-games gebouwd door smart contracts. 

Via smart contracts kun je van alles programmeren en dus ook de werking van een spel. De meeste crypto games zijn dan ook gebaseerd op Ethereum, de cryptocurrency die smart contracts voorstelde aan de wereld. 

De wereld van crypto-games is nog altijd vrij jong en dus zijn de meeste spellen ook nog alpha- of beta-versies. Dit houdt in dat de spellen nog niet volledig ontwikkeld zijn.

Hier komt wel snel verandering in, er zijn steeds meer crypto-games die al ver zijn in de ontwikkeling en dus ook goed te spelen zijn. De verschillen zijn wel enorm, bij het ene spel moet je al cryptocurrency hebben om te kunnen beginnen terwijl er ook crypto-games zijn waar je de eerste crypto kan verdienen. 

Stappenplan: Hoe kan ik zelf Crypto Games spelen?

Om zelf te kunnen beginnen met het spelen van crypto games heb je cryptocurrency nodig op een demo-account. In onderstaand stappenplan helpen we zodat je vandaag nog kan beginnen met het kopen van cryptocurrency. 

Crypto games bij een online broker

Stap 1: Kies een online broker voor Crypto games

De eerste stap klinkt eenvoudig maar heeft wel grote gevolgen voor hoe je de cryptocurrency gaat kopen en hoeveel je ervoor betaalt. Bij het kiezen van een online broker of exchange is het dus goed dat je kijkt naar hoe dit platform de digitale munten aanbiedt, welke munten ze aanbieden en welke kosten ze rekenen. 

Zo kun je beginnen met investeren in cryptocurrency bij een broker als Libertex.

Deze manier van handelen heeft een aantal voordelen voor zowel beginnende als ervaren cryptocurrency handelaren. Om cryptocurrency te gebruiken voor crypto games zul je de munten moeten kopen bij een exchange. Hieronder vindt je ook enkele exchanges waar je goed terecht kan. 

Libertex

Libertex heeft veel weg van Capital.com. Ook hier beleg je namelijk in tal van CFD’s. 

Net als Capital.com is Libertex gevestigd op Cyprus en loopt de regulatie via toezichthouder CySEC. Je kunt hier dus veilig beleggen. Dat wisten we al wel, want Libertex houdt haar klanten al sinds 1997 tevreden. 

In de afgelopen 23 jaar won de broker maar liefst 40 internationale prijzen. Dit komt door een goede interface, fijne begeleiding en de uitstekende medewerkers. Libertex is daarnaast heel breed in het aanbod CFD’s, met meer dan 250 soorten producten die je kunt verhandelen. 

Capital.com

Het hadden buren van elkaar kunnen zijn want ook de CFD-broker Capital.com heeft een kantoor op Cyprus. Echter heeft Capital.com ook nog kantoren in Engeland en Belarus. 

Ze hebben ook een licentie bij toezichthouder CySEC maar daarnaast ook nog een licentie bij de Britse toezichthouder FCA. Je weet dus zeker dat deze broker voldoet aan alle wet- en regelgeving die in Europa geldt rondom online brokers. 

Capital.com biedt beginnende beleggers de mogelijkheid om alles te leren over het handelen in CFD’s en de verschillende producten via de educational guide en de trading guides. Zo kun je nog beter beginnen met je eerste investering. 

Bitvavo

In tegenstelling tot de CFD-broker Capital hierboven kun je bij Bitvavo wel de cryptocurrency zelf kopen. Deze Nederlandse crypto exchange bestaat pas sinds 2018 maar is in korte tijd extreem populair geworden. 

Om crypto games te kunnen spelen zul je dus je cryptocurrency moeten kopen Bitvavo of een vergelijkbare crypto exchange. Bitvavo biedt momenteel zo’n 50 verschillende cryptocurrency, daarbij zitten natuurlijk de grotere munten waar de meeste crypto games op gebaseerd zijn. 

Je betaalt bij Bitvavo maximaal 0,25% transactiekosten over de aankoop of verkoop van cryptocurrency. Het verschil met de brokers is dat je zelf verantwoordelijk bent voor de opslag van de munt, je kunt deze bij Bitvavo laten staan, naar je favoriete crypto games toesturen of veilig opslaan in een wallet. 

Stap 2: Maak een account aan

Snel door naar stap 2, het is nu tijd om een account aan te gaan maken bij de broker of exchange die jij hebt gekozen. Libertex is de meest populaire optie en die gebruiken we dan ook in dit voorbeeld. 

Je kunt bij Libertex eenvoudig een account aanmaken door je E-mailadres op te geven en een wachtwoord te bepalen. Vervolgens krijg je een link in je mailbox om je E-mailadres te bevestigen en krijg je meteen toegang tot het platform via een gratis demo account. 

Om met echt geld aan de slag te gaan moet je een extra verificatie doorlopen, elke broker is dit verplicht bij elke klant te doen. Voor deze verificatie moet je een kopie van je identiteitsbewijs opsturen en worden je een aantal vragen gesteld over jouw kennis over beleggen. 

Stap 3: Geld op account zetten

Libertex zal deze verificatie eerst goed moeten keuren voordat je echt geld kan gebruiken op het platform. De broker mailt je zodra het proces afgerond is. 

Je kunt voor die tijd ook al geld op je account zetten maar nog niet gebruiken. Geld storten kan bij Libertex eenvoudig via een betaalmethode als iDEAL of PayPal. 

Stap 4: Zoek een geschikt product

Tijd om een cryptocurrency te zoeken waar je in kan gaan investeren. Voor crypto games zijn meestal de grote munten als Ethereum nodig. 

Mocht je speciale Bitcoin games willen spelen heb je natuurlijk gewoon Bitcoin nodig. Hiernaast zie je hoe je bij Libertex de markten ziet. 

Je kunt kijken of dit een goed moment is om crypto te kopen door de grafieken en de gegevens in de gaten te houden. 

Stap 5: Doe je eerste investering om te beginnen met Crypto Games

Als je vervolgens op de groene knop ‘kopen’ klikt krijg je het scherm dat je hiernaast ziet. Je hebt natuurlijk ten eerste de keuze hoeveel je gaat investeren in de cryptocurrency. 

Daarnaast kun je met het hefboomeffect, de stop-loss en take-profit de investering nog verder aanpassen aan het risico dat je wilt nemen. 

Wat voor Crypto Games bestaan er?

Een crypto game kan op meerdere manieren gemaakt zijn en daardoor bestaan er ook erg veel verschillende crypto games. Bij de meeste crypto games gebruik je een wallet, vaak kun je deze vanuit je browser koppelen aan het spel dat je wilt gaan spelen.

We zullen hieronder een aantal crypto games bespreken zodat je een beetje een idee krijgt wat voor spellen erop dit moment al ontwikkeld zijn. 

CryptoKitties

Bij CryptoKitties verzorg je virtuele kittens die je met elkaar kan mengen om nieuwe kittens te creëren. Het spel werkt met een Ethereum wallet, zoals je hiernaast kunt zien kun je de cryptokitties kopen voor Ethereum

In het spel zelf kun je dus fokken met de katten, de katten verzorgen of je eigen cryptokitties weer verkopen voor Ethereum. Daarnaast zijn er opties om je kittens te fokken met andere katten van andere gebruikers op het spel. 

Het doel is om veel verschillende katten bij elkaar te brengen en zo nieuwe katten te ontdekken of nieuwe ‘cattributes’ te vinden. 

Ethermon.io

Vergelijkbaar met CryptoKitties is Ethermon.io. Zoals je hiernaast en in de naam al ziet is de inspiratie voor dit spel duidelijk; pokémon.

Je kunt de Ethermons kopen met Ethereum en je krijgt als je begint drie gratis beestjes zodat je kan beginnen. 

Naast het kopen en beheren van de Ethermons kun je ook net als in de bekende pokemon spellen op avontuur gaan. Het voordeel van dit spel op blockchain technologie is dat je virtuele dingen kunt vinden, die blijven altijd van jou doordat ze als NFT in je wallet terecht komen. 

Alien Worlds

Alien Worlds is een spel waar je de cryptocurrency Trilium (TLM) kan ontvangen. In het spel Alien Worlds kun je namelijk ook minen en daarmee deze munt ontvangen. 

Vervolgens kun je de munt gebruiken om dingen te kopen binnen het spel. Verder heb je ook bij Alien Worlds NFT’s die je kunt vinden en verkrijgen met virtuele dingen die vanaf dan jouw eigendom zijn. 

Alien Worlds speelt zich af in de ruimte en kent op dit moment 6 planeten waar je als speler naar toe kan. 

Hoe werken Cryptogames?

Er zijn een paar belangrijke trefwoorden die horen bij crypto-games die je in dit artikel voorbij hebt zien komen. Hieronder bespreken we een aantal van deze trefwoorden met daarbij de juiste definitie zodat je precies weet waar je aan begint bij Bitcoin games of andere cryptogames. 

NFT’s

Een NFT (Non-Fungible-Token) is een cryptomunt die een eigen inhoud heeft. In dit soort tokens kun je bijvoorbeeld items opslaan zodat je in het spel items kan vinden en die eigendom van jezelf kan maken. 

De laatste tijd zijn NFT’s steeds meer in het nieuws en worden ze ook gebruikt om online kunstwerken te veilen. In spellen worden ze vaak gebruikt voor unieke items of unieke stukken land. 

dAPPS

Weer een afkorting; dAPPS zijn decentrale apps die geschreven zijn op een blockchain netwerk. In principe kunnen dAPPS van allerlei verschillende toepassingen zijn, zo zijn er decentrale exchanges die ook als dAPPS ontwikkeld zijn maar dus ook veel crypto games. 

Op dit moment geeft Ethereum aan dat er vier verschillende soorten dAPPS ontwikkeld zijn; Financiële, kunst en verzameling, crypto-games en technologie. 

Wallet

Een wallet gebruik je om cryptocurrency in op te slaan. Er zijn erg veel verschillende wallets op de markt en voor bepaalde spellen kun je alleen enkele wallets gebruiken. 

Het voordeel van een wallet is dat de ontwikkelaars van de crypto games dus nooit in bezit zijn van jouw cryptocurrency. Omdat dit in een wallet blijft staan kun je er altijd bij, ook al gaat er iets mis bij de crypto games.

Wil jij weten welke cryptocurrency je allemaal kunt kopen en welke wallet je daar het best voor kunt gebruiken? Lees dan snel ons artikel over crypto kopen

Waar kun je het best crypto voor je Crypto Games kopen?

Als je wilt gaan beleggen in cryptocurrency kun je het best terecht bij de online broker Libertex. Deze broker heeft een groot aanbod verschillende cryptomunten en is eenvoudig te gebruiken. 

Om met Ethereum crypto-games te kunnen spelen kun je het best terecht bij een crypto exchange. Bij Libertex kun je met lage transactiekosten eenvoudig je eerste Ethereum kopen om te gebruiken bij crypto games. 

De voor- en nadelen van Crypto Games

Voordelen

Nadelen

Tip: De meest gebruikte cryptocurrency voor crypto games is op dit moment nog altijd Bitcoin, zo zijn er veel speciale bitcoin games die je alleen met Bitcoin kan spelen. Je koopt je Bitcoin eenvoudig bij Libertex

Tips voordat je begint met Crypto Games

Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten zodra je gaat beginnen met het spelen van crypto games. Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen helpen om geen fouten te maken als je gaat beginnen met Bitcoin games of andere cryptocurrency games. 

Let op transactiekosten

Bij sommige crypto games moet je veel transacties voltooien die volledig via het blockchain netwerk gaan. Daardoor horen er bij sommige cryptocurrency, zoals Bitcoin en Ethereum, transactiekosten. 

Zeker deze twee munten staan bekend om hun relatief hoge transactiekosten. Let dus goed op met het doen van veel transacties, als je hier niet op let kun je zomaar veel geld kwijt zijn aan transacties. 

Houd de wallet in de gaten

In principe staan al je cryptomunten altijd in je wallet die je verbonden hebt met het spel. Als je op zoek bent naar je cryptocurrency kun je deze dan ook uit je wallet halen zonder dat je naar de crypto games toe hoeft. 

Kijk dus ook altijd goed naar je wallet om te weten hoeveel cryptocurrency je op dat moment beschikbaar hebt om cryptocurrency games mee te gaan spelen. 

Probeer het eerst uit

Er zijn genoeg cryptocurrency games die je eerst gratis of voor kleine bedragen uit kan proberen. Omdat er bij cryptocurrency games nog wel eens met veel geld gespeeld wordt is het verstandig om eerst te kijken of deze Bitcoin games of cryptocurrency games wel wat voor jou zijn. 

Probeer dus eerst eens met een andere (bijna) lege wallet het spel uit zodat je precies weet hoe het werkt en hoe je alles moet doen voordat je met je eigen cryptocurrency aan de slag gaat. 

Veelgestelde vragen

Onder crypto games vallen alle spellen waar je cryptocurrency kunt gebruiken of verdienen. Bij de meeste crypto-games gebruik je een wallet die je aan je account aansluit zodat je rechtstreeks vanuit deze wallet je cryptocurrency kunt gebruiken in het spel of wanneer je crypto verdient deze ook meteen in je wallet staan. 

Ja, er zijn veel spellen waar je items kan vinden die je op een marktplaats kunt verhandelen. Daarnaast heb je ook spellen waar je op een speelse manier kunt minen en op die manier cryptocurrency kunt verdienen. Let op: als het te mooi lijkt om waar te zijn is dat ook bij crypto vaak het geval. 

Crypto games zijn vaak decentrale apps die op een bepaald blockchain netwerk gebouwd zijn. De meeste crypto games draaien dan ook op blockchain netwerken met goede mogelijkheden om deze apps te programmeren, de meest gebruikte blockchain hiervoor is het Ethereum netwerk. 

Bij de online broker eToro kun je het best investeren in allerlei verschillende cryptocurrency. eToro biedt tientallen verschillende munten en zowel beginnende als ervaren beleggers kunnen goed terecht bij dit platform. 

Omdat je vaak een wallet gebruikt in combinatie met de crypto games kun je eenvoudig het geld van deze wallet afhalen. Je kunt het best vanuit de wallet zelf de munten versturen naar een exchange om daar de crypto om te wisselen voor geld en uit te laten betalen op je bankrekening. 

Crypto Games: Conclusie

De meest verstokte gamers zullen nog niet meteen terecht komen bij crypto games. Het zijn namelijk niet altijd de best ontwikkelde spellen en een heleboel van de crypto-games die online te vinden zijn zijn dus ook niet echt af. 

Bij crypto games koppel je een account met een crypto wallet zodat je in het spel dingen kunt kopen of vergoedingen kunt ontvangen. Deze cryptocurrency vind je dan ook meteen terug in je wallet zodat je het ook ergens anders kunt gaan gebruiken. 

Bij een flink aantal crypto games heb je eerst cryptocurrency nodig voor je eerste aankoop binnen het spel. Ga snel naar Libertex en begin vandaag nog met je eerste cryptocurrency aankoop! 

Wil jij ook beginnen met Crypto Games spelen?
Maak dan nu een account aan bij Libertex, koop je eerste cryptocurrency en begin vandaag nog met het spelen van je favoriete cryptogames.
TIP
Scroll naar boven