Top 3 Beste Altcoin Exchange

Altcoins zijn booming! Deze cryptomunten gaan regelmatig door het dak, en stijgen vaak nog harder dan Bitcoin. Vandaag vertellen we  hoe jij kunt profiteren van het handelen in deze munten bij een altcoin exchange!

Beginnen bij een Altcoin Exchange in 4 stappen

Neem jij een duik in de wereld van de crypto bij een Altcoin Exchange? Begin dan vandaag nog via de button op deze pagina!

Wat is een Altcoin Exchange?

Een altcoin exchange is een website waar jij terecht kan om allerlei verschillende cryptomunten te kopen. De term altcoin staat in principe voor alle munten naast Bitcoin. 

Sommige beleggers zien inmiddels andere bekende munten als Ethereum ook niet meer als altcoin. Het gaat dus echt om de onbekendere munten die in principe nog veel kunnen groeien in prijs.

Waarom beleggen via een Altcoin Exchange?

Bij een altcoin exchange beleggen biedt je mogelijkheden om in veel verschillende cryptomunten te investeren. Vooral ervaren crypto-beleggers die graag een divers portfolio willen moeten daarom op zoek naar wat voor hen de best altcoin exchange is. 

Over het algemeen biedt een altcoin exchange een platform waarop je de koersen van altcoins kan analyseren en zo een goede keuze kan maken. Ook zijn er tegenwoordig veel opties bij de beste altcoin exchanges. 

De Beste Altcoin Exchanges Vergelijken

Later in dit artikel gaan we verder in op alle zaken waar je op moet letten bij het kiezen van de beste altcoin exchange.

Hieronder vind je alvast een overzicht met een aantal van de beste altcoin exchanges waar je zou kunnen beginnen!

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Beste Exchanges Nederland

Hieronder vind je het overzicht van de verschillende altcoin exchanges met daarbij de belangrijkste voor- en nadelen van de altcoin exchange. Het kan voor elk individu anders zijn wat de beste altcoin exchange is, zoek daarom een exchange die past bij de ervaring die je hebt met cryptocurrency. 

Naast de gebruiksvriendelijkheid is ook het aanbod van een altcoin exchange belangrijk. Kijk naar welke altcoins er aangeboden worden, maar ook welke andere producten er aangeboden worden door de altcoin exchanges zodat je – als je dat wilt – ook kunt beleggen in bijvoorbeeld aandelen of ETF’s. 

Beste Altcoin Exchange: Libertex

Een altcoin exchange die op een hele andere manier werkt is Libertex. Hier investeer je niet in de munten zelf, maar sluit je CFD’s af zodat je speculeert op de koers. 

Je vindt bij Libertex tientallen verschillende cryptomunten die je op deze manier aan kan schaffen. Daarnaast biedt Libertex ook CFD’s aan van aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s, indexen en meer. 

Libertex bestaat inmiddels bijna 25 jaar en heeft in die tijd een enorm klantenbestand opgebouwd verspreid door Europa. Je kunt veilig aan de slag bij deze altcoin exchange vanwege de licentie die ze hebben bij de toezichthouder CySEC. 

Ga ook aan de slag bij dé CFD Altcoin Exchange van Europa en maak nu je Libertex account aan!

Beste Altcoin Exchange: Bitvavo

Je kunt ook terecht bij een Nederlandse altcoin exchange. Bitvavo begon een aantal jaren geleden vanuit Amsterdam en is inmiddels uitgegroeid tot een grote exchange met een ruim assortiment altcoins. 

Inmiddels staan er al meer dan 150 munten op de altcoin exchange en dit aantal lijkt alleen maar verder uitgebreid te gaan worden. Ook komen er meer nieuwe functies bij Bitvavo zoals de mogelijkheid tot staking.

Bitvavo wordt geroemd vanwege de lage kosten die ze rekenen en het overzichtelijke platform. Je kunt zelf kiezen of je de munten gemakkelijk aan wilt kopen voor de huidige marktprijs of het handelsplatform op wilt en biedingen wilt plaatsen. 

De altcoin exchange was één van de eerste Nederlandse bedrijven die zich met crypto bezig houdt die een licentie heeft bij De Nederlandsche Bank. Sinds kort is dit verplicht om legaal je diensten aan te kunnen bieden

Begin ook bij de Nederlandse Altcoin Exchange Bitvavo en maak vandaag alvast je account aan!

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een exchange?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij de keuze voor een altcoin exchange. Hieronder vind je de belangrijkste zaken om  mee te nemen voordat jij een keuze maakt. 

Regulering / betrouwbaarheid Altcoin Exchange

Om in Europa legaal klanten te mogen bedienen moeten altcoin exchanges een licentie hebben bij een financiële toezichthouder op het continent. Je vind bij de meeste altcoin exchanges een licentie bij de Cypriotische toezichthouder CySEC. 

Er zijn ook enkele altcoin exchanges die meerdere licenties hebben of uitgeweken zijn naar een Britse toezichthouder. In Nederland houden De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten toezicht op Nederlandse financiële instellingen. Toezichthouders zorgen ervoor dat jij veilig en betrouwbaar trade.

Kosten verschillende Altcoin Exchanges

De manier waarop een altcoin exchange kosten doorberekend aan de klant verschilt per exchange. In de tabel hierboven zag je al dat sommige exchanges met een commissie werken en andere met een spread. 

Andere altcoin exchanges kiezen juist voor een vaste commissie die je bij elke transactie moet betalen. Je betaalt dan een bepaald percentage over je gehele transactie. 

Altcoin Exchange Platform / trading tools

Het is belangrijk om een altcoin exchange te vinden die qua mogelijkheden aansluit bij de ervaring die je hebt met beleggen, maar ook bij de wensen. Kies daarom voor een platform met de tools die jij nodig hebt. 

Bij trading tools moet je vooral denken aan mogelijkheden die geboden worden om de koersen van de altcoins te analyseren. Met deze analysetools kun je bepalen of jij denkt dat een koers zal gaan stijgen of dalen. 

Ook gebruik maken van de handige tools van Capital.com? Meld je dan nu aan voor een gratis demo account!

Account openen bij de Beste Altcoin Exchange Nederland

Tijd om nu echt aan de slag te gaan bij één van de altcoin exchanges uit dit artikel. In het stappenplan hieronder helpen we je met alle noodzakelijke stappen die je moet doorlopen voordat je een investering kan doen bij een altcoin exchange. 

Stap 1: Kies een Altcoin Exchange

Tijd om een altcoin exchange te kiezen, je kunt bij alle altcoin exchanges uit dit artikel gemakkelijk beginnen. In dit stappenplan gebruiken we als voorbeeld Capital.com, hier kun je als beginner het snelst aan de slag met investeringen. 

Stap 2: Maak een Altcoin Exchange account aan

Een account aanmaken bij Capital.com doe je door een e-mailadres op te geven en een gebruikersnaam en wachtwoord te verzinnen. Je kunt er ook voor kiezen om het account aan te maken met je Facebook- of Google-account. 

Na het aanmaken van je account moet je nog even je e-mailadres bevestigen via een link in je inbox, daarna heb je meteen toegang tot het platform via je gratis demo account. Dat houdt in dat je alvast aan de slag kan met virtueel geld om het platform volledig uit te proberen. 

Je kunt meteen extra beveiliging op je account aan zetten zoals two-factor-authenticatie. Daarna kun je alleen nog maar inloggen als je ook een code invoert die je via de mail of op je telefoon ontvangt. 

Stap 3: Account verifiëren

Het account waar je met echt geld kunt gaan investeren in altcoins is pas beschikbaar nadat je het account geverifieerd hebt. Capital.com zal je zo snel mogelijk deze verificatie laten doen. 

Bij deze verificatie wordt gevraagd een kopie van je identiteitsbewijs op te sturen. Ook krijg je een vragenlijst met vragen over beleggen en crypto. 

Met deze vragenlijst kan Capital.com bepalen of je voldoende kennis hebt om met alle handelsproducten op het platform aan de slag te gaan. Een verificatie is voor elke gereguleerde altcoin exchange verplicht om bij elke klant te doen. 

Stap 4: Geld storten bij de Altcoin Exchange

Je krijgt bericht van de exchange zodra de verificatie goedgekeurd is. Vanaf dat moment kun je ook overschakelen op het echt geld account. 

Die is, in tegenstelling tot het demo account, helaas nog niet gevuld. Je zult dus zelf geld moeten storten, dit kan bij Capital.com gemakkelijk via iDeal, PayPal of één van de vele andere beschikbare betaalmethodes.

Via een digitale betaalmethode is het geld meteen gestort en kun je een eerste investering doen. Wil je voor het investeren eerst een review lezen? Lees dan hier een review over bijvoorbeeld de Binance Exchange.

Aan de slag bij de meest gebruiksvriendelijke Online Broker van Europa? Maak je account aan bij Capital.com!

Altcoin Exchange: Veelgestelde vragen

Een altcoin exchange is een website waar jij terecht kan om te investeren in verschillende cryptomunten. Over het algemeen worden alle munten onder Bitcoin gezien als altcoins, alternatieve cryptomunten. 

De beste in Europa is Capital.com. Dit is de meest gebruiksvriendelijke en veilige plek om te gaan handelen in altcoins voor beginnende beleggers.

De beste altcoin om te kopen is voor iedereen anders. De ene belegger heeft alle vertrouwen in Ethereum terwijl andere beleggers de meest onbekende munten opzoeken. 

Altcoin kopen doe je bij een altcoin exchange. Hier kun je gemakkelijk een altcoin opzoeken via de zoekbalk of op een speciale crpyto-pagina, daarna kun je via de knop ‘handelen’ bepalen hoeveel van deze altcoin je wilt kopen en de transactie rondmaken. 

De kosten bij een altcoin exchange kunnen erg verschillen. Alleen al de manier waarop de kosten doorberekend worden aan de klant zijn verschillend. Over het algemeen wordt er een bepaald percentage per transactie ingehouden door de altcoin exchange. 

Conclusie: Zelf starten bij de Beste Altcoin Exchange

Beginnen bij een altcoin exchange is binnen enkele minuten geregeld. Het enige wat je moet doen is de beste altcoin exchange kiezen, je e-mailadres en een wachtwoord opgeven en je kunt je eerste stappen zetten voor een investering in altcoins. 

Het beste platform is Capital.com, waar je als beginner gemakkelijk investeringen doen vanwege de hoge gebruiksvriendelijkheid van het overzichtelijke platform. 

Scroll naar boven