Bitmymoney Review & Ervaringen (2024)

Tegenwoordig wordt het steeds makkelijker om te investeren in cryptovaluta’s, in deze Bitmymoney review kom je erachter of deze broker iets voor jou is!

Bitmymoney Review - crypto kopen stappenplan

Lees snel verder in deze Bitmymoney review of maak nu een account aan bij Capital en begin vandaag nog met zelf beleggen!

Bij Bitmymoney kun je investeren Bitcoins, Ethereum en Litecoins, en je kunt ze bewaren in de door het platform ontwikkelde wallets. In deze Bitmymoney Review lees je hoe je het platform kunt gebruiken, wat de Bitmymoney kosten zijn en of Bitmymoney betrouwbaar is.

Voor je deze Bitmymoney review leest, is het belangrijk om te weten dat Bitmymoney.com natuurlijk niet de enige aanbieder is van Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Als je op zoek bent naar een alternatieve broker om te investeren in deze en vele andere cryptomunten, dan raden wij Capital aan. 

Bitmymoney Review: over Bitmymoney

Bitmymoney.com is een Nederlandse online betaalrekening waarmee je Bitcoins, Litecoins en Ethereum kunt kopen. Het is een Nederlandse organisatie die een van de medeoprichters is van Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland (VBNL).

Wat erg bijzonder is aan Bitmymoney is de laagdrempeligheid. Je kunt er gratis een rekening aanmaken en je kunt al vanaf een startbedrag van €10,- beginnen.

Met een tientje kun je natuurlijk niet echt grote investeringen doen, maar met dit lage instapbedrag onderscheidt deze bitmymoney.com zich wel van haar concurrentie. Bitmymoney wil investeren in cryptovaluta’s beschikbaar en gemakkelijk maken voor iedereen, en niet alleen voor ervaren beleggers. 

Daarom biedt bitmymoney.com haar eigen wallets aan op het platform. Volgens het bitmymoney team is de reden hiervoor dat ze cryptovaluta’s beschikbaar willen maken voor mensen die niet weten hoe ze een wallet moeten gebruiken of geen extra software willen downloaden.

Wat Bitmymoney ook zeer geschikt voor beginners maakt, is dat ze slechts drie verschillende cryptomunten aanbieden.

Dit zal voor veel mensen waarschijnlijk niet een pluspunt zijn aan het platform, maar het maakt het wel overzichtelijker voor de beginnende belegger die niet wil verdwalen in het enorme aantal cryptovaluta’s die tegenwoordig online worden aangeboden op crypto exchanges.  

Bitmymoney heeft naast een website ook een app voor op je Android of Apple smartphone. Hiermee kun je je portfolio inzien, crypto kopen en verkopen, en de koersen bekijken van de cryptomunten. 

Bitmymoney Review: is Bitmymoney Betrouwbaar of scam?

Misschien wel de belangrijkste factor bij het kiezen van de meest geschikte broker of exchange: is het platform betrouwbaar en veilig? Je moet de website volledig kunnen vertrouwen, want je wilt niet dat je je ingezette geld kwijtraakt.

Daarom schenken we in deze bitmymoney review aandacht aan de veiligheid van het inloggen en de betrouwbaarheid van het platform. 

Is bij Bitmymoney.com inloggen veilig?

Een belangrijk onderdeel van deze bitmymoney review is het vaststellen of inloggen veilig is.

Wanneer je een account hebt aangemaakt bij Bitmymoney.com, kun je inloggen met je e-mailadres en een wachtwoord. Er zit dus niet direct extra beveiliging bij het inloggen. 

Je moet er dus voor zorgen dat je een moeilijk wachtwoord kiest. Ook moet je er voor zorgen dat het wachtwoord van je e-mailadres niet gemakkelijk te raden is, omdat hackers anders je inloggegevens van Bitmymoney.com via jouw e-mailaccount kunnen opvragen. 

Wanneer je de app gebruikt, moet je iedere keer bij het open ervan een door jouw bedachte pincode invoeren. Dit systeem is dus vergelijkbaar met het inloggen bij de meeste bankapplicaties.  

Let er ook bij het bedenken van een pincode op dat deze niet te voorspelbaar moet zijn, om te voorkomen dat hackers erachter kunnen komen. 

Is Bitmymoney Betrouwbaar?

Voordat je begint bij deze broker is het goed om de betrouwbaarheid te testen in een bitmymoney review. 

Wanneer een organisatie cryptovaluta aanbiedt, is het verplicht voor dat bedrijf om bepaalde licenties in bezit te hebben. Hiermee kan dat bedrijf aantonen dat ze voldoen aan de veiligheidseisen van de regio waar ze hun diensten aanbieden. 

Bitmymoney heeft goedkeuring ontvangen van De Nederlandsche Bank om haar diensten aan te bieden.

Omdat ze zelf niet de Bitcoins aanbieden, maar alleen een rekening verschaffen waarmee je kunt kopen bij andere aanbieders, hebben ze geen licentie van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) nodig.

Bitmymoney adviseert haar gebruikers wel om goed op te letten dat de aanbieder een vergunning van de AFM heeft. Als dit niet het geval is, kan dit duiden op illegale praktijken.

Bitmymoney adviseert haar gebruikers wel om goed op te letten dat als ze cryptomunten kopen bij investeringsmaatschappijen, er eerst op te letten of die aanbieder een vergunning van de AFM heeft. Als dit niet het geval is, kan dit duiden op illegale praktijken.

Hoe worden klanten beschermd bij Bitmymoney.com?

Ten slotte zullen we in deze bitmymoney review even in gaan op de klantenbescherming.

Je kunt er bij Bitmymoney voor kiezen om Two Factor verificatie in te stellen bij het verzenden van je crypto. Dit houd in dat als je je crypto wilt versturen, je niet alleen je inloggegevens moet invoeren, maar ook een externe app moet gebruiken, zoals Google Authenticator.

Door het Two Factor systeem kan je crypto dus niet alleen met je inloggegevens worden verstuurd, maar is er dus sprake van een dubbele beveiliging. Deze tweede factor kun je ook gebruiken om je e-mailaccount dubbel te vergrendelen, zodat hackers minder makkelijk je gegevens kunnen opvragen.

Verder slaat Bitmymoney 95% van de cryptomunten die in de wallets op het platform staan offline op op beveiligde locaties. Dit is een belangrijke maatregel om diefstal te voorkomen, omdat het heel moeilijk is om crypto te stelen die offline worden bewaard.

Klantentegoeden worden bewaard in de Stichting Bitmymoney Client Management Foundation, een fonds waar Bitmymoney zelf geen aanspraak op kan maken. Ook als Bitmymoney failliet mocht raken, kunnen de klanten altijd nog als enige aanspraak doen op hun tegoeden.

Wil jij ook graag starten met handelen in cryptocurrency, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Start dan bij Capital, de beste broker voor de handel in cryptocurrency.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Hoe maak ik een account aan bij Bitmymoney?

Bitmymoney is een geschikt platform voor onervaren beleggers om te beginnen met het kopen van cryptocurrency.  Een rekening open je gemakkelijk via de computer op de website Bitmymoney.com. 

Hoe open je een rekening bij Bitmymoney.com

Het openen van een rekening is bij Bitmymoney.com zeer gemakkelijk. Je begint met het invoeren van de inloggegevens.

De inloggegevens die Bitmymoney van je nodig heeft zijn je voornaam en achternaam, je e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Als je dat hebt ingevoerd, kun je je rekening activeren met de verificatiemail die je vervolgens van Bitmymoney krijgt. 

Je kunt vervolgens geld op deze rekening zetten doormiddel van iDeal. Dit kan al met bedragen vanaf €10,-.

Hoe gebruik je het Bitmymoney handelsplatform?

Wanneer je je rekening hebt geopend, kun je het handelsplatform via de site bereiken. Je hoeft dus geen extra software te downloaden om te beginnen met handelen. 

Kan ik ook een app gebruiken bij Bitmymoney?

Zoals eerder benoemd is er ook een app van Bitmymoney die je kunt downloaden voor je tablet of smartphone. De app is te vinden in de Google Playstore en de Appstore onder de naam “Bitmymoney Bitcoinrekening”. 

De app biedt je de zelfde mogelijkheden als het platform. Je hoeft alleen een account op de website Bitmymoney.com aan te maken. Vervolgens log je in op de app en kun je aan de slag.

Hoe kun je bij Bitmymoney inloggen?

Je kunt zowel op de website als in de app inloggen met je e-mailadres en je wachtwoord. Als je de Two Factor verificatie hebt ingesteld, moet je bij het inloggen ook een extra authenticatieprogramma gebruiken om in te loggen. 

Handelen in cryptocurrency kan via verschillende crypto exchanges en online brokers. Probeer Capital uit en ervaar hoe gemakkelijk je kunt starten!

Bitmymoney ervaringen in gebruik

Het volgende wat we behandelen in deze Bitmymoney review is hoe het handelsplatform werkt. Je hebt binnen het platform van Bitmymoney verschillende opties.

Je kunt de koersen bekijken van de aangeboden cryptovaluta’s, cryptomunten kopen en verkopen, je rekening beheren en je crypto versturen naar andere locaties. Verder heb je natuurlijk ook je cryptowallets op het platform staan.

Zo hoef je zelf geen zorgen te maken over wat voor wallets je moet gebruiken, maar slaat Bitmymoney je cryptomunten zelf offline en beveiligd opAl deze functies zijn ook beschikbaar in de app.

Bitmymoney Extra’s

Het platform heeft nog een aantal extra functies. Zo krijg je een vergoeding in Bitcoins als je andere mensen uitnodigt om ook een rekening te openen. 

Verder kun je notificaties instellen voor wanneer de koersen wijzigen en over een door jouw bepaald limiet heen gaan. Deze notificatie krijg je dan in de app te zien. 

Deze notificaties zorgen ervoor dat je beter op ieder moment op de koers kunt inspelen, zonder hem zelf ieder uur van de dag in de gaten te houden. 

Bitmymoney app in Google Playstore

Als je een wat meer ervaren belegger bent, heb je vaak wat meer behoefte aan extra opties en een groter aanbod, zodat je de touwtjes volledig in eigen handen kunt houden. Lees ons artikel over Lynx om te kijken of deze in dat geval wat meer bij jou past. 

Een plek waar je gemakkelijk alles op een rijtje hebt bij het verhandelen van cryptocurrency. Dat is Capital! Maak vandaag nog een nieuw account aan.

Wat is het aanbod crypto van Bitmymoney.com?

Het aanbod bij bij dit platform, zoals eerder vermeld in deze Bitmymoney review, is niet heel groot. Je kunt in het platform namelijk kiezen uit slechts drie cryptovaluta’s:

Van deze drie munten is Bitcoin natuurlijk het bekendste en de grootste. Er zijn veel mensen die erg veel hebben verdiend aan de Bitcoin door op het juiste moment in te stappen en ze op het juiste moment weer te verkopen. 

Ethereum en Litecoin zijn twee cryptomunten die het ook erg goed doen in de handelsmarkt. Deze munten zijn per coin veel goedkoper, maar ook hier valt erg veel te verdienen.

Het is niet zo dat Bitcoin beter is dan Ethereum of Litecoin. Welke munt je kiest ligt erg aan je persoonlijke voorkeuren en de verwachtingen die je van iedere koers hebt. 

Ben jij op zoek naar de beste plek om cryptocurrency zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin te verhandelen? Zoek dan niet verder en maak meteen een nieuw account aan bij Capital!

Bitmymoney kosten

Aan het openen van een rekening zitten geen Bitmymoney kosten verbonden. Ook het bewaren van de cryptocurrency’s op het platform in de wallets is kosteloos.

Waar wel kosten aan zitten verbonden is het versturen van Bitcoins. Hier moet je een fee betalen van ongeveer 0,0002 tot 0,0006 bitcoins betalen aan het bitcoin netwerk.

Dit is dus ongeveer 6 tot 18 euro. Dit zijn geen Bitmymoney kosten, maar het zijn kosten van het Bitcoinnetwerk zelf. 

Bitmymoney verrekent verder een commissie van 1% van je aankoop. Hiermee betaal je voor de service en het platform van Bitmymoney. 

Verder zijn de kosten van het gebruiken van iDeal momenteel €0,39, en de Bitmymoney kosten die je standaard bij transacties moet betalen zijn €0,10 per transactie. 

Bitmymoney kosten voorbeeld 

Stel, je je wilt voor €100,- aan Ethereum op Bitmymoney.com. Dit betekent dat hierover een comissie van 1%, dus €1,- moet betalen. Verder moet je nog de transactiekosten en de iDeal kosten betalen.
 
In totaal moet je dus €1+€0,39+€0,10=€1,49 betalen aan Bitmymoney kosten. 

Tip: Bij grotere brokers zijn de totale kosten vaak veel lager. Een voorbeeld van zo’n broker is Capital. Hier is het aanbod in handelsproducten overigens ook zeer ruim.

Bitmymoney Review van de klantenservice

De klantenservice van Bitmymoney is te bereiken via hun e-mailadres, die vermeld staat onder de contactgegevens op de website Bitmymoney.com. Bij dit e-mailadres kun je terecht met al je vragen over het platform. 

Verder heeft de website ook een pagina met veel gestelde vragen. Hier vind je vaak het antwoord op de vraag die je hebt over het platform.

Hoe zijn de Bitmymoney Reviews van gebruikers?

De bitmymoney ervaringen en bitmymoney review van gebruikers die ze hadden met Bitmymoney kunnen erg van elkaar verschillen. Op de recensiewebsite Trustpilot hebben ze 78% positieve reacties, maar ook 21% negatieve reacties. 

Recensies op de Trustpilot website

Gebruiksvriendelijk platform en goede support

Volgens de meeste bitmymoney review die de gebruikers hebben achtergelaten is het platform van Bitmymoney erg gebruiksvriendelijk. Zowel de app als de website is erg makkelijk en handig om te gebruiken, zeker voor beginners.

Verder werd er vermeld dat de support erg snel reageert, en dat je over het algemeen binnen een dag antwoord krijgt op de vragen die je per mail hebt gestuurd. 

Hoge en niet-transparante Bitmymoney Kosten

Bijna alle negatieve bitmymoney review van de gebruikers op Trustpilot gaan over de Bitmymoney kosten. Volgens de gebruikers is het moeilijk te achterhalen hoe hoog deze kosten nou zijn, en bij het maken van de transacties zijn ze vaak onaangenaam verrast. 

De reden voor de onduidelijkheid over de commissiekosten is dat deze wordt gebaseerd op de momentele koers. De commissiekosten worden hoger wanneer de koers meer stijgt. 

Bitmymoney Ervaringen: Meer positieve dan negatieve

Er zijn, zoals net vermeld, meer positieve dan negatieve Bitmymoney reviews. Veel gebruikers vinden bitmymoney betrouwbaar, en zeer gebruiksvriendelijk. 

Ten slotte zie je dat de eigenaren van Bitmymoney reageren op zowel de positieve als de negatieve reacties. Ze proberen zo veel mogelijk problemen op te lossen door in contact met de klant te komen.

We kunnen uit deze bitmymoney review dus de conclusie trekken dat het over het algemeen prima scoort op zowel de bitmymoney ervaringen en bitmymoney betrouwbaarheid.

Benieuwd naar wat wij de beste broker vinden? In ons artikel over de beste crypto exchanges leggen we je alles uit over de verschillende brokers. Of begin meteen met beleggen bij Capital!

Bitmymoney Review: Veelgestelde vragen

Bitmymoney is een broker die handelt in cryptovaluta. Het platform is erg geschikt voor beginners, want het is erg gebruiksvriendelijk en het minimale transactiebedrag is slechts €10,- 

Naast de transactie kosten en de kosten van het gebruiken van iDeal, verrekent Bitmymoney ook commissie kosten. Deze worden gebaseerd op de koers van dat moment. 

Hoe meer de koers stijgt, des te meer je moet betalen aan commissiekosten. In het artikel Bitmymoney review vindt je een rekenvoorbeeld van de kosten.

Bitmymoney heeft enkele maatregelen getroffen om de veiligheid van haar gebruikers te waarborgen. Voorbeelden hiervan zijn de 2FA bij het inloggen, en het offline opslaan van tegoeden. Hierdoor hebben ze ook goedkeuring van DNB ontvangen.

Toch zijn niet alle bitmymoney reviews positief over het handelsplatform. Het is altijd veiliger om crypto op te slaan in een andere wallet, maar de grootste klacht lijkt het niet transparant opstellen over de kosten te zijn. 

Bitmymoney biedt drie verschillende cryptomunten aan, namelijk Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Ze bieden slechts deze drie munten aan, omdat veel andere munten volgens de eigenaar erg speculatief zijn. 

Bitmymoney is bedoeld voor de beginnende belegger. Het platform is erg gebruiksvriendelijk en biedt weinig extra opties. Ook is het aanbod laag, wat het overzichtelijk houd voor beginners. 

Ja, je kunt ze op het platform laten staan omdat Bitmymoney je gekochte munten offline en beveiligd opslaat. Zo hoef je je geen zorgen te maken over wat voor wallet je het beste kunt gebruiken.

Bitmymoney Review: Conclusie

We hebben in deze Bitmymoney review gezien dat deze broker zeer geschikt is voor beginnende beleggers die willen investeren in Cryptovaluta’s. Het minimale inzetbedrag is slechts €10,-, en je hoeft je geen zorgen te maken over het zoeken van een veilige wallet, want die zijn bij het platform inbegrepen.

Verder is zowel de website erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Voor ervaren beleggers is Bitmymoney.com echter geen aanrader, want het aanbod is erg klein en de commissie kosten kunnen relatief hoog zijn. 

Wil je na het lezen van deze bitmymoney review ook graag investeren in crypto met lage kosten? Dan raden wij Capital aan. Hier kun je in CFD’s handelen van meer dan 60 verschillende cryptomunten. Daarbij kun je ook handelen in andere handelsproducten, zoals grondstoffen en aandelen.

Zelf beleggen in cryptocurrency?
Begin vandaag nog bij een betrouwbare online broker zoals Capital!
TIP
Scroll naar boven