Bitpanda Review – Alle ervaringen met deze exchange!

In deze review kom je alles te weten over de broker Bitpanda. Hoe werkt het, wat zijn alle mogelijkheden en is de website betrouwbaar?

Stappenplan om direct met Bitpanda te beginnen

Wil je vandaag nog beginnen met Bitpanda? Gebruik dan de groene knop om een account aan te maken.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Wat is Bitpanda?

Bitpanda is een online broker waarbij je digitale valuta kan aankopen en verkopen. Met deze digitale valuta worden voornamelijk cryptocurrency zoals Bitcoin bedoeld.

Echter biedt deze exchange inmiddels ook metalen als goud en zilver aan en de mogelijkheid om te investeren in een aandelenindex.

Het bedrijf is opgericht door Oostenrijkers en het hoofdkantoor bevindt zich ook nog altijd in Wenen. Het doel van Bitpanda is om het investeren in digitale valuta zo makkelijk mogelijk te maken. Volgens Bitpanda zelf moet het investeren net zo makkelijk zijn als het bestellen van een pizza.

De afgelopen jaren is het bedrijf snel gegroeid en heeft het naast het oorspronkelijke platform ook Bitpanda Pro geopend voor klanten die ervaring hebben met het handelen in cryptocurrency.

bitpanda logo
Aanmelden in: 3 werkdagen / 10 minuten

veilig op de website van Bitpanda

   

Hoe werkt Bitpanda?

Bitpanda is een handelsplatform waar je zowel kan kopen als verkopen. Je hebt de optie om dit te doen in de originele layout van Bitpanda of te gaan naar Bitpanda pro. Bij de originele website kun je eenvoudig geld storten en meteen cryptocurrency aankopen op basis van de huidige waarde. Je koopt de valuta dan van Bitpanda zelf.

Bij Bitpanda pro kun je handelen met andere gebruikers en bepaal je zelf de prijs waarvoor je een koop of verkoop van valuta aanbiedt. Je krijgt hier de koers te zien en alle aanbiedingen van andere gebruikers aan de rechterkant van je scherm. Zodra je een aankoop wil doen zoekt jouw bestelling een aanbod voor dezelfde prijs.

Het hangt van je eigen ervaring af welke functie beter bij je past. Het gewone Bitpanda is eenvoudiger en sneller te gebruiken en voor beginners zeker de makkelijkste manier om cryptocurrency aan te kopen.

bitpanda pro

De Bitpanda Pro interface

Betrouwbaarheid Bitpanda

Ervaringen van klanten laten zien dat Bitpanda een zeer betrouwbare website is om digitale valuta op aan te kopen.

Bij Trustpilot heeft het bedrijf na meer dan 3.000 reviews 4,6 van de 5 sterren. Het bedrijf is gevestigd in Europa en moet dus ook aan de Europese richtlijnen voldoen. Het is inmiddels een grote speler geworden in de wereld van de cryptocurrency-handel en blijft zichzelf uitbreiden.

Het lijkt er daarmee niet op dat er problemen kunnen ontstaan bij deze exchange en daarmee zijn je investeringen veilig.

Veiligheid Bitpanda

Een belangrijk punt bij het zoeken van een broker waar je cryptocurrency kan verhandelen is de veiligheid van de website.

Cryptocurrency zijn een doelwit voor veel internetcriminelen en Bitpanda doet er alles aan om hun website zo veilig mogelijk te maken. Zo heb je de mogelijkheid om een two-factor-authentication in te schakelen waardoor je bij elke inlog ook nog via je telefoon een code krijgt waarmee je in kan loggen.

Je kunt cryptocurrency opslaan in een ‘wallet’. Er zijn alleen wel veel verschillende wallets voor cryptocurrency beschikbaar. Zo kun je zelf thuis een apparaatje kopen waar je de cryptocurrency opzet zodat deze niet meer met het internet verbonden zijn en thuis veilig liggen.

bitpanda two factor authentication

Het instellen van Two-factor authentication op Bitpanda

Daarnaast kun je kiezen voor een software wallet of een web wallet. Bij Bitpanda gebruiken ze offline wallets die je via de website kan beheren. Zo houdt Bitpanda je cryptocurrency zo veilig mogelijk verborgen voor internetcriminelen.

Je kunt er ook voor kiezen om alles op de Bitpanda exchange te laten staan maar dan moet je zeker zijn dat er niemand bij jouw account kan, bijvoorbeeld door middel van two-factor-authentication. Het is aangeraden om niet teveel op een exchange te laten staan.

Tip: Wil je je crypto’s voor een lange periode opslaan, dan is het slim om ze op een hardware wallet op te slaan.

Hoe kun je het best beginnen?

Een account bij Bitpanda is in een paar minuutjes gemaakt. Je hebt in eerste instantie alleen je naam en een email adres nodig om het account aan te maken.

Maar zodra je dat hebt gedaan vraagt Bitpanda je een aantal vragen in te vullen over je huidige financiële situatie. Dit zijn ze verplicht vanuit de Europese richtlijnen omtrent handelsplatformen voor cryptocurrency.

Zodra je dit hebt gedaan moet je het account nog verifiëren. Bitpanda moet weten dat er een echt persoon achter het account zit en wie het is.

Dit doe je door middel van het verstrekken van een voor- en achterkant van je ID-kaart, rijbewijs of paspoort. Zodra dit goedgekeurd is wordt je account vrijgegeven en kun je beginnen met het handelen in cryptocurrency.

Je kunt dan eenvoudig geld storten via de web interface van Bitpanda. Je kunt op verschillende manieren je eerste storting aan Bitpanda doen.

Voor Nederlanders zal het een groot voordeel zijn dat je voor een storting op Bitpanda gebruik kunt maken van iDeal. Daarnaast kan het ook via je creditcard of een rechtstreekse bankovermaking.

bitpanda logo

Direct beginnen?

Wil je direct beginnen met het handelen in crypto’s? Maak direct gratis een account aan in Bitpanda en begin vandaag al!

Bitpanda app

bitpanda app

Voor gebruikers die niet graag achter een computer of laptop zitten kun je ook alles via je telefoon doen. Via de Bitpanda app kun je net zo gemakkelijk cryptocurrency aankopen en verkopen.

De applicatie is beschikbaar via de Google Play Store en de App store voor iPhones. De applicatie werkt verder vergelijkbaar met de website versie.

Je kunt je eigen portfolio in de gaten houden, je wallets up-to-date, huidige prijzen checken en het kopen en verkopen van alle valuta die Bitpanda aanbiedt.

Wat is Bitpanda Pro?

Bitpanda pro is gemaakt voor de ervaren crypto-handelaar. De grafieken zien er voor beginners misschien wat lastig uit maar zijn snel te begrijpen. In de grafiek krijg je de huidige waarde voor bitcoin en zie je alle aanbiedingen die gedaan worden om de crypto die jij gekozen hebt te kopen of verkopen.

Je kunt zelf een bod of bestelling aanmaken voor een bepaalde prijs, zo kun je bijvoorbeeld besluiten je crypto bij een bepaalde waarde weer te verkopen en zodra jij het aanbod er in zet hoef je niks meer te doen. Zodra de crypto bij die waarde terecht komt wordt je aanbod automatisch gevuld.

Andersom werkt dit ook, als jij een bestelling doet voor een waarde lager dan de huidige waarde dan zal automatisch je bestelling gevuld worden als de waarde dusdanig ver gedaald is.

Andere Bitpanda services

Naast alleen beleggen in cryptocurrency staat Bitpanda bekend om zijn grote hoeveelheid met overigste diensten. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

Bitpanda Swap

Via Bitpanda swap kun je gemakkelijk en zonder limiet je crypto inwisselen voor een andere crypto-valuta. Je kunt zo bijvoorbeeld je Bitcoin eenvoudig omzetten naar Ethereum of Ripple. Dit kun je via je Wallets regelen. Zo blijft de crypto altijd binnen je eigen wallets en hoef je de crypto dus niet zelf aan te bieden om te verkopen.

Bitpanda Savings

Bitpanda wil je helpen om op langere termijn een persoonlijk portfolio te bouwen van je digitale valuta. Via Bitpanda savings kun je automatisch investeren in Bitcoin of andere cryptocurency. Je kunt een eigen spaarplan maken en zo risicomijdend investeren in crypto.

Bitpanda Metals

Nieuw bij Bitpanda is de mogelijkheid om metalen aan te schaffen. Je krijgt hierbij niet de fysieke metalen thuisgestuurd maar ze zijn veilig opgeborgen in Zwitserland. Je koopt dus wel echt goud of zilver maar krijgt het zelf niet in handen.

Bitpanda Crypto Index

Voor gebruikers die naast Bitcoin ook graag in andere cryptocurrency willen investeren maar geen idee hebben welke heeft Bitpanda de Crypto Index. Door te investeren in deze crypto index zal er een portfolio voor je gecreëerd worden uit de top 5, top 10 of top 25 cryptocurrencies op de markt.

Je hebt de mogelijkheid om naar eigen voorkeur aan te passen hoeveel je investeert en waar je in investeert.

Bitpanda Ecosystem Token

Eén van de cryptocurrencies buiten Bitcoin waar je in kan investeren op Bitpanda is de eigen munt die Bitpanda uit heeft gebracht. De Bitpanda Ecosystem Token (BEST) geeft je de mogelijkheid om meer voordelen te krijgen bij Bitpanda. Hoe meer je in BEST investeert hoe groter je voordelen zijn op het platform.

Bitpanda Pay

Uiteindelijk is het doel van een valuta dat je er ook daadwerkelijk dingen mee gaat kopen. Dat maakt Bitpanda makkelijker door het Bitpanda pay systeem. Je kunt dit gebruiken om eenvoudig je digitale valuta om te zetten in euro’s, dollars of ponden en die te versturen naar Europese IBAN nummers. Zo kun je eenvoudig rekeningen betalen met je cryptocurrency.

Bitpanda Plus

Mocht je grote plannen hebben en veel willen investeren in cryptocurrency kun je gebruik maken van het Bitpanda plus systeem. Hierdoor komen de gebruikelijke limieten voor jouw account te vervallen en krijg je exclusieve support en aanbiedingen.

Bitpanda Academy

Om je verder te helpen met Bitpanda kun je gebruik maken van de Bitpanda academy. In de Bitpanda academy krijg je tientallen lessen over cryptocurrency zodat je alles kan leren over hoe de cryptocurrency werkt en hoe je het best kan beginnen.

bitpanda academy

In de academy is niet per se alles gericht op hoe Bitpanda werkt maar ook veel over de basis van crypto opzich en de techniek erachter. Als je de gehele academy doorlopen hebt krijg je een beloning van Bitpanda in de vorm van €5 waarde aan hun eigen munt.

Voordelen Bitpanda

Verschillen Bitpanda en Bitpanda Pro

Alles op de normale Bitpanda pagina is er op gericht om je zo gemakkelijk mogelijk cryptocurrency te laten kopen. Je kunt bitcoin met een enkele klik kopen en zo snel in het bezit zijn van je eerste digitale valuta. Daarnaast biedt Bitpanda de vele extra services als hierboven uitgelegd. Je kunt gemakkelijke en spaarplan maken, cryptocurrencies ruilen voor elkaar en de mobiele applicatie gebruiken.

Je hebt eenvoudige knoppen voor het storten en aankopen van de cryptocurrency. De prijzen zijn eenduidig en gebaseerd op de huidige marktwaarde met daarbij in percentages de ontwikkelingen van afgelopen uur.

Voor Bitpanda Pro heb je een groot scherm nodig (computer, tablet of telefoon) vanwege de grafieken die je in beeld krijgt. Je kiest eerst voor de markt waar je geïnteresseerd in bent, in onderstaand overzicht is dat de prijs van Ethereum in Euro’s. In de grafiek zie je de koers van de afgelopen uren of dagen. Daarnaast zie je de aanbiedingen en bestellingen aan de rechterkant van het scherm.

Eén van de belangrijkste verschillen tussen Bitpanda en Bitpanda pro zijn de transactiekosten die je betaald. Bij de gewone Bitpanda is dit op elke aankoop 1.49% van het totaal terwijl je bij Bitpanda pro als aanbieder maximaal 0.1% betaalt en als aankoper maximaal 0.15%.

Bij Bitpanda Pro betaal je dus veel minder transactiekosten. Als je voor €1000 aan Bitcoin koopt ben je via de gewone Bitpanda €14,90 aan transactiekosten kwijt en via Bitpanda Pro slechts €1.

Bij Bitpanda Pro moet je echter een stuk meer zelf doen. Je zult zelf een realistische prijs moeten kiezen waarvoor je je eigen cryptocurrency aanbiedt of waarvoor je crypto aan wilt kopen. Daarnaast zul je meer geduld moeten hebben als je een waarde hebt gekozen die nog niet op dat moment behaald wordt. In je order book onderaan de pagina staan alle aanbiedingen of bestellingen die je hebt gedaan en wel of niet vervuld zijn.

Op zoek naar een alternatief? Probeer eToro vandaag nog gratis!

Welke valuta biedt Bitpanda aan?

Bitpanda biedt de volgende cryptocurrency aan:

Klantenservice en hulp

Er zijn een aantal opties als je hulp van Bitpanda nodig hebt. Er is een hulppagina waar je vragen terug kunt vinden of zelf kunt zoeken naar bepaalde onderwerpen. Zo kun je proberen er zelf uit te komen zonder meteen de klantenservice in hoeven te schakelen. Als je er niks over kan vinden of een zeer specifieke vraag hebt kun je contact op nemen met de klantenservice.

De klantenservice zou over het algemeen binnen een dag moeten antwoorden. Bij sommige mensen heeft dit langer geduurd en de klantenservice zelf geeft geen deadline aan waarvoor ze een support ticket beantwoord hebben.

Een andere optie die Bitpanda geeft is om vragen uit te zetten binnen de community. Je krijgt een link voor een Telegram-groep of de mogelijkheid om via Facebook, Twitter, Reddit of YouTube je vraag te stellen.

Veelgestelde vragen over Bitpanda

Je betaalt bij Bitpanda alleen bij het aankopen van de verschillende valuta. Hier berekent Bitpanda 1.49% van de totale aankoop voor. Je kunt deze kosten verlagen door dit te betalen door middel van de eigen munt van Bitpanda (BEST). Voor de verschillende metalen zijn andere percentages die betaald moeten worden.

De tarieven op Bitpanda Pro zijn ook anders dan die op het gewone Bitpanda. Je betaalt op Bitpanda pro als aanbieder maximaal 0.1% en als koper maximaal 0.15%.

Voor Nederlanders zullen de meest gebruikte betaalmethodes VISA, Mastercard, iDeal, Sofort en een rechtstreekse banktransfer zijn. Er zijn ook nog een aantal andere mogelijkheden om geld te storten op je Bitpanda account:

Bitpanda hanteert voor het uitbetalen dezelfde opties als voor het storten. Je kunt dus het geld in Nederland rechtstreeks naar je rekening over maken. Je kunt er ook voor kiezen om het om te zetten in een Amazon.DE voucher.

Dit is de huidige regelgeving waar brokers op het gebied van cryptocurrency aan moeten voldoen. Je zult bij alle grote en betrouwbare brokers door het proces moeten van jezelf verifiëren aan de hand van een identiteitsdocument.

Zolang je onthoudt dat je online in sommige gevallen met veel geld bezig bent en daar ook rekening mee houdt is Bitpanda een veilige website. Zorg dat je ingelezen bent over de verschillende mogelijkheden om je account te beveiligen, je two-factor-authentication aan hebt staan en weet waar je de cryptocurrency veilig opslaat.

Conclusie

Bitpanda is al met al dus een goede cryptocurrency broker die met zijn snelle service een goedkoop alternatief biedt voor andere cryptocurrency exchanges.

Waar Bitpanda nog een relatief jong bedrijf is hebben ze in de afgelopen jaren het platform dusdanig goed kunnen opbouwen dat het bijna alleen maar goede feedback krijgt van haar klanten.

Bitpanda is dan ook een zeer veilige en betrouwbare optie voor zowel nieuwe als ervaren Bitcointraders. Zelf beginnen met traden bij Bitpanda? Maak hier onder gratis een account aan en begin vandaag nog met handelen in crypto’s!

Gratis beginnen met Bitpanda?

Overtuigd van de mogelijkheden die Bitpanda aan zijn gebruikers biedt? Maak gratis een account aan bij Bitpanda en begin vandaag al met het handelen in cryptocurrencies!
gratis
Scroll naar boven