Bitstamp Review | Lees alles over deze crypto broker! – 2024

Je komt het vast regelmatig tegen terwijl je een TradeView bekijkt: de naam “Bitstamp”. Waarom is Bitstamp zo aanwezig in TradeView? Wat voor bedrijf is het eigenlijk? Als je geïnteresseerd bent in cryptovaluta, zal je wellicht wel meer charts van Bitstamp willen bekijken. We gaan er allemaal op in bij deze Bitstamp review.

Direct beginnen met crypto kopen

Vandaag nog beginnen met je eerste cryptocurrency kopen? Ga dan snel via de knop hiernaast naar Capital.com en maak een account aan!

Cryptocurrency is een groot gegeven in de wereld van beleggen, evenals de plek waar deze munten worden gekocht en verkocht: cryptocurrency-exchanges. Eén hiervan begint steeds meer toe te nemen in bekendheid, namelijk Bitstamp.

Wij gaan kijken in hoeverre Bitstamp betrouwbaar en veilig is om je cryptomunten te verhandelen in deze Bitstamp review, en natuurlijk naar wat de voor- en nadelen zijn van het exchange-bedrijf.

Lees snel verder om meer te leren over Bitstamp ervaringen in deze Bitstamp review, en of het misschien wel jouw ideale plek is om je cryptovaluta in te kopen!

Wat is Bitstamp?

Zoals eerder vermeld, gebeurt het kopen en verkopen van cryptovaluta op de exchanges die hiervoor bedoeld zijn. Deze bestaan in vele vormen, en het is belangrijk dat je goed weet wat elke exchange biedt, en/of deze geschikt is voor jouw verhandeling in het cryptogeld.

Zo komen we aan bij Bitstamp. Deze exchange is niet zo groot in zijn aanbod van verschillende munten, maar is om de een of andere reden een grote naam in de wereld van de cryptocurrency. Hoe komt dit?

Voor we je in deze review mee te nemen in de voor- en nadelen van Bitstamp, leggen we even kort uit waar deze cryptocurrency-exchange vandaan komt. Want hoe heeft een bedrijf dat in 2011 is opgericht in Slovenië in een korte tijd zoveel vaste gebruikers opgebouwd in niet alleen Europa, maar ook de rest van de wereld?

Dit heeft waarschijnlijk niet alleen te maken met het feit dat beide oprichters, Nejc Kodrič en Damijan Merlak, al erg bekend waren in de crypto-wereld, maar ook omdat Bitstamp erom bekend staat dat hun exchange betrouwbaar is en dat ze een vertrouwd gevoel geven aan hun gebruikers.

Je zult in deze Bitstamp review vaker voorbij zien komen dat Bitstamp al vrij lang bestaat voor de cryptocurrency wereld. Er werden dan ook veel vergelijkingen gemaakt met andere verouderde exchanges zoals Bitstamp vs Kraken

De vraag of Bitstamp betrouwbaar was voor beleggers is nog altijd niet helemaal duidelijk. Veel Bitstamp ervaringen laten zien dat er problemen zijn met de service en dat sommige beleggers hun geld kwijt zijn of dat er gegevens door verkocht zijn. 

Maar raden wij het ook aan? Lees snel verder in deze Bitstamp review over onze visie op de veiligheid, maar ook gebruikersvriendelijkheid van Bitstamp, de Bitstamp wallet en alle Bitstamp ervaringen!

Hoe kan ik zelf beleggen?

Bitstamp is dus niet meer weg te denken uit de wereld van cryptocurrency. Ben je zelf ook geïnteresseerd te handelen in cryptomunten? In slechts enkele simpele stappen heb je dit gepiept. Investeren kan lastig zijn wanneer je hier nieuw in bent, maar met de juiste hulp kan je leren keuzes te maken zodat je precies kunt beleggen zoals jij dat wil!

Lees eerst deze Bitstamp review om zeker te weten of dit dé investering voor je is, of ga direct door naar stap 1 om jouw beleg-avontuur te laten beginnen!

Stap 1: Kies een online broker

In de wereld van beleggen, zal je vaak online brokers tegen het lijf lopen. Ook als je wil beginnen met investeren via Bitstamp, is het vinden van een geschikte broker een belangrijke stap om eerst te zetten. Maar wat is een online broker?

Online brokers zijn bedrijven die het mogelijk maken te handelen in beleggingsproducten, zoals Bitstamp. Ook helpen veel brokers beginnende beleggers de juiste keuzes te maken.

Verder helpen ze een overzicht te bieden van alle effecten die beschikbaar zijn en de daarbij horende prijzen. Namens de belegger voert deze broker uiteindelijk dan ook de transactie uit. Hieronder in de Bitstamp review hebben we een aantal van onze aanraders neergezet.

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Capital.com

capitalcom logo crypto wallet

De broker Capital.com is erg vergelijkbaar met Libertex gezien het feit dat je ook bij deze online broker alles verhandelt als CFD’s. Het aanbod cryptocurrency is ongeveer even groot als bij Libertex.

De broker Capital.com bestaat al een tijdje en is pas later begonnen met het aanbieden van cryptocurrency dan Bitstamp zoals je in deze Bitstamp review hebt kunnen lezen. Bij Capital.Com investeer je in CFD’s waardoor je niet in bezit komt van de munt zelf.

Je neemt met deze producten meer risico maar je kunt dit risico ook zelf beter beheren door gebruik te maken van een hefboomeffect, stop-loss en take-profit. Je kunt in tegenstelling tot Bitstamp iDeal gebruiken om geld te storten bij Capital.com.

Eerst meer lezen over Capital.com? Kijk dan snel naast deze Bitstamp Review naar onze Capital.com review of begin meteen!

Libertex

Libertex logo

Libertex is een handelsplatform waar je kunt investeren in verscheidene producten zoals cryptocurrency. Alles wordt op Libertex verhandeld als CFD.

Cryptocurrency is een erg volatiel handelsmiddel. Je zult dus goed research moeten doen over de crypto waarin je wilt investeren. Het kan erg handig zijn een online broker te kiezen die hier extra ervaring mee heeft.

Een broker die wij hiervoor aanraden, is Libertex. Libertex is een handelsplatform dat voor diverse apparaten geschikt is, waardoor je gemakkelijk kan handelen in onder andere cryptovaluta.

Je hoeft enkel te registreren en je hebt direct toegang tot je persoonlijke portaal waarop je je account kunt beheren. En dit alles is mogelijk vanaf elke mobiel en desktopapparaat.

Net als deze Bitstamp review is er ook een Libertex review, lees deze eerst of ga meteen naar de Libertex website en maak een account aan!

Stap 2: Maak een account aan

Het is zover: je hebt gekozen voor de online broker die het best bij je past. Dan is het nu tijd om bij deze broker een account aan te maken. Gelukkig is dit bij de meeste brokers in slechts enkele minuten gedaan.

Een account aanmaken kan je zowel via hun website doen, als via hun mobiele app. Bij bijvoorbeeld Capital.com kan dit zelfs via Facebook of Google.

Eerst vul je je e-mailadres in en kies je een wachtwoord. Wanneer je dit gedaan hebt, dien je je account te koppelen aan je bankrekening.

Wanneer je dit alles gedaan hebt, dien je een verplichte vragenlijst in te vullen, om aan te geven dat je bewust bent van de risico’s die beleggen met zich mee kan brengen.

Stap 3: Geld op account zetten

Je account is aangemaakt, dus nu is het tijd om een bedrag in te leggen. Dit doe je door geld te storten op je beleggersaccount.

Er zijn vele betaalmethodes om je bedrag mee te storten. Denk hierbij aan betaling via bijvoorbeeld PayPal en Creditcard maar je kunt ook in tegenstelling tot Bitstamp iDeal gebruiken.

Het voordeel van Capital.com is dat je de eerste keer slechts $20 (€18) hoeft te storten om al te kunnen beginnen!

Vanaf het moment dat je geld op je account is gestort, is het belangrijkste gedaan. De volgende stap: handelen in cryptomunten!

betaalvenster etoro bitstamp review
Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Kies je cryptomunt

capital crypto overzicht
Overzicht cryptovaluta in Capital.com

Het kiezen van een cryptomunt kan lastig zijn, maar de meeste online brokers bieden duidelijke overzichten die je helpen de juiste keuze te maken. Zodra je eruit bent, kun je je gewenste munt gewoon intypen in de zoekbalk van je broker.

Je kunt zelf aangeven voor welk bedrag je de munt wilt kopen en in sommige gevallen zal dit niet een hele munt zijn, maar een deel ervan. Dit is uiteraard afhankelijk van de handelsmethode waarmee je handelt en welke cryptomunt je kiest.  

Stap 5: Houd je Bitstamp Wallet bij

Cryptomunten dienen bewaard te worden in een wallet. De meeste brokers geven je hier automatisch toegang voor op hun platform, zodat je ze niet zelf online hoeft aan te maken.

Belangrijk is natuurlijk dat je deze goed beveiligt. Niet alleen online, maar ook offline. Want wanneer geen toegang meer hebt tot je wallet, heb je ook geen toegang meer tot je cryptovaluta, waardoor je deze kwijt bent.

Als je bij een online broker als Libertex begint dan staan je CFD’s onder je actieve transacties aan de rechterkant van de Libertex website.

Betaalvenster Capital.com

 In deze Bitstamp Review heb je onder meer kunnen lezen dat je bij de brokers Bitstamp vs Kraken of Capital.com wel de munten zelf koopt, hiervoor heb je wel een wallet nodig.

Een cryptomunt gekozen en ben je bekend met de Bitstamp ervaringen? Investeer bij Capital.com en begin met handelen in cryptocurrency’s.

Wat is Bitstamp?

Laten we bij het begin beginnen: in 2011 is Bitstamp opgericht door Nejc Kodrič en Damijan Merlak. Nejc was een erg bekend icoon in de wereld van bitcoins, en wist zijn kennis en positie als CEO goed te benutten bij het oprichten van zijn bedrijf.

Hoewel Bitstamp opgericht werd in Slovenië, het thuisland van de twee, hebben ze hun registratie in 2013 verhuisd naar Verenigd Koninkrijk, om uiteindelijk in 2016 in Luxemburg te eindigen. Dankzij het gebrek aan juiste financiële en wettelijke diensten in Slovenië, heeft Bitstamp verscheidene operaties uitbesteed aan Verenigd Koninkrijk.

In 2013, toen ze eenmaal gevestigd waren in Verenigd Koninkrijk, benaderden ze de FCA (Financial Conduct Authority, een instelling die zowel consumenten als bedrijven helpt een eerlijke, stabiele markt te waarborgen), enkel om van hen te horen dat bitcoin geen geldig valuta was.

Bitstamp reageerde hierop door te zeggen dat bitcoin zichzelf reguleert, wat leidde tot verscheidene best practices die de klanten waarmerkte en het witwassen van geld afschrok; het bedrijf begon rekeninghouders uiteindelijk te verplichten hun identiteit te verifiëren.

Momenteel is Bitstamp vooral bekend als een cryptocurrency-exchange die zowel erg geschikt is voor beginnende als ervarende handelaren, die gebruikers verscheidende cryptovaluta met elkaar laten verhandelen.

Je gebruikt bij Bitstamp eenvoudig de eigen Bitstamp wallet om munten veilig in op te slaan.

Ook kun je er voor kiezen om in plaats van de Bitstamp wallet de munten ergens anders op te slaan, je zult dan de munten vanuit de Bitstamp Wallet moeten versturen.

Hierna in de Bitstamp review gaan we wat meer in over het gebruik en de veiligheid van het platform. Lees dus vooral verder!

bitstamp review logo

Ook al klaar om te handelen in cryptovaluta na het lezen van de Bitstamp review? Maak vandaag nog een account aan bij Capital.com!

Bitstamp Review: Oud, maar ook veilig?

Het is duidelijk: Bitstamp is dus oud en een van de eerste spelers op het speelbord van cryptovaluta. Maar hoe veilig is het om gebruik van ze te maken?

Bitstamp vindt veiligheid een erg belangrijk gegeven en geeft hier dan ook een hoge prioriteit aan. Hun website is hierom voorzien van meerdere veiligheidsmaatregelen en -tools.

Een voorbeeld hiervan is hun SSL-certificaat. Dit is een vorm van beveiliging die verstuurde data beschermt, zoals bankrekeningnummers en natuurlijk de cryptomunten zelf.

Verder wordt er ook beveiliging geboden voor tijdens het inloggen. Dit gebeurt aan de hand van Two Factor Authentication (2FA).  Dit houdt in dat er naast een wachtwoord, ook nog om een extra unieke code gevraagd wordt, die slechts tijdelijk geldig is en constant verandert.

Verder heeft de exchange de verplichte identiteitsverificatie bij aanmelding. Hoewel dit natuurlijk extra veiligheid biedt, dien je wel meer persoonlijke gegevens te geven dan bij andere exchanges. Bedenk je dus wel van tevoren of je dit ook wil.

Veiligheidslek

Het kan de besten overkomen: ondanks alle nodige veiligheidsmaatregelen is Bitstamp in het verleden ooit slachtoffer geweest van enkele cyberaanvallen, wat leidde tot de diefstal van 19.000 Bitcoins.

De ellende vond plaats in 2014 en werd vervolgens in 2015 weer herhaald, wat ertoe leidde de veiligheid drastisch aan te scherpen. Sindsdien is er dan ook niemand meer in geslaagd bij de exchange in te breken, en is Bitstamp dankzij een Luxemburgse vergunning een volledig gereguleerde betalingsinstelling geworden.

De vraag of Bitstamp betrouwbaar is kwam dan ook steeds vaker op bij beleggers en er kozen steeds meer beleggers voor andere crypto exchanges en online brokers om hun cryptocurrency verder te gaan verhandelen. 

Bitstamp vs Kraken

Deze vergelijking is al eerder in deze Bitstamp review naar voren gekomen en dat komt omdat beide crypto exchanges al lang bestaan. Daardoor begonnen steeds meer mensen zich af te vragen, wat is de beste optie tussen Bitstamp vs Kraken.

Door het eerdergenoemde veiligheidslek leek destijds de strijd tussen Bitstamp vs Kraken beslist in het nadeel van de in deze Bitstamp review beschreven exchange.

Hierna hebben we het in de Bitstamp review over de functies en kenmerken van de exchange en een lijst met alle voor- en nadelen.

Functies en kenmerken

De beveiliging zit wel goed, dus. Maar wat natuurlijk óók ontzettend belangrijk is om te weten of Bitstamp wat voor jou is, is wat je ermee kan. Want wat zijn precies de functies en kenmerken van Bitstamp?

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat elke exchange het te betalen commissiepercentage op een andere manier verwerkt. Bitstamp hanteert dezelfde percentages  voor zowel de verkopers als de kopers. Echter, deze worden wel lager bij toename van het volume dat verhandeld wordt.

Voor zowel kopers als verkopers is het hoogst mogelijke percentage 0,25%. Als het gehandelde volume groter wordt, daalt dit percentage, waarbij het laagst mogelijke percentage 0,10% is.

Dit percentage van 0,10% is pas beschikbaar vanaf een 30-daags volume van meer dan zestien miljoen euro, wat voor een beginnend belegger niet snel te halen zal zijn.

Maar welke functies heeft het? Voor een duidelijk overzicht, hebben we in de Bitstamp review de belangrijksten op een rijtje gezet.

 • Fiat-naar-crypto gateway met hoge liquiditeit
 • Gereguleerde uitwisseling
 • Keuze om bitcoin en andere cryptovaluta te kopen met een bankkaart
 • Lage kosten voor SEPA-stortingen en opnames voor Europeanen
 • Gebruikersvriendelijke mobiele app
 • Eenvoudig gebruik voor beginnende handelaars

Bitstamp review: de voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Aanbod en vooruitgang

Zoals we al eerder aangaven in deze Bitstamp review, is het aanbod aan cryptocurrency bij Bitstamp beperkt. Dit houdt echter wel in dat de cryptovaluta die ze wél aanbieden, goede resultaten laten zien in zowel TradeView als andere trading charts; deze currency krijgen immers alle aandacht van de exchange.

De belangrijkste cryptomunt waarmee je kunt handelen via Bitstamp is natuurlijk Bitcoin. Bitcoin-exchange is Bitstamps voornaamste broodwinning.

Is Bitcoin Bitstamps enige exchange? Nee, er zijn er zeker nog meer. Bitstamp wisselt uit in verscheidene cryptovaluta, en wij hebben ze even voor je op een rijtje gezet:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ripple
 • Litecoin 
 • Ethereum

Om meer over deze cryptovaluta te leren, lees vooral onze blogs over ze! In het laatste stuk van deze Bitstamp review gaan we in over hoe jij kunt handelen op Bitstamp. Daarna zetten we alles in de Bitstamp review nog even voor je op een rijtje.

Ik wil handelen via Bitstamp, wat nu?

Als je je afwegingen hebt gemaakt na het lezen van deze Bitstamp review, nagedacht over de gewenste cryptovaluta en uiteindelijk tóch hebt besloten met Bitstamp te werken, volgt er nog een simpele restvraag: hoe doe ik dit? Want is Bitstamp wel gebruikersvriendelijk genoeg voor mij?

Stap 1: Het verifiëren van een account

Net als bij Capital.com, is het aanmaken van een account simpel: je vult je e-mailadres in, kiest een wachtwoord en bent klaar om je in te schrijven. Echter, bij Bitstamp komt er nog een stukje bescherming bij kijken: het verifiëren van je account.

Voor deze verifiëring heeft de exchange meer gegevens van je nodig dan de gebruikelijke naam, adres en geboortedatum. Er dient namelijk ook een vorm van identificatie geüpload te worden.

Dit dient een identificatiedocument te zijn (zoals een paspoort), waarvan je zowel een voor- als achteraanzicht uploadt. Houd er dus rekening mee dat Bitstamp iets meer gegevens van je heeft dan andere exchanges.

Stap 2: Geld storten

Uiteraard dien je ook geld op je account te storten; anders heb je natuurlijk niets om mee te handelen. Het verschilt per exchange met welke vormen van valuta je kunt betalen; niet overal kan je zowel Euro’s als Dollars op je account zetten. Bij Bitstamp kan dit gelukkig wél.

Bitstamp biedt drie verschillende betalingswijzen: creditcard, een SEPA-bankoverschrijving en een internationale bankoverschrijving. Dit houdt in dat je bij Bitstamp iDEAL niet kunt gebruiken om geld te storten. 

Aan elke betalingswijze zijn specifieke regels en vereisten verbonden, dus het is erg belangrijk goed na te denken over de manier die je voorkeur heeft, en de instructies van de website van Bitstamp op te volgen.

Stap 3: Aan de slag!

Nu je dan eindelijk je account hebt geactiveerd, je identiteit geverifieerd, en je geld overgemaakt, is het tijd om te handelen. Hierbij zijn er enkele tips en opmerkingen die handig zijn om in je achterhoofd te houden:

 • Transactietijd. Wanneer je een transactie maakt van een Nederlandse bank, kan het even duren voordat deze voldaan is. Dit is ook het geval als het om cryptogeld gaat. Het kan dus voorkomen dat je cryptomunten later op je account staan dan dat je aanvankelijke verwachtte.
 • Bereikbaarheid. Wanneer je bijvoorbeeld vragen of klachten, kan het soms lastig zijn Bitstamp te bereiken; het is niet altijd duidelijk welke e-mailadressen en telefoonnummer je moet gebruiken en via de FAQ kan het soms lastig zijn antwoorden te vinden op jouw specifieke vraag.
 • Webnavigatie. Naast de FAQ, kan het ook even wennen zijn de handels- en valuta dashboards direct te vinden; deze zijn namelijk verspreid over verschillende pagina’s. Dat gezegd hebbende, hebben de pagina’s een erg duidelijke indeling en gebruikersvriendelijk voor zowel ervaren als beginnende beleggers.

Bitstamp Review: Veelgestelde vragen

Bitstamp is een cryptocurrency-exchange die al sinds 2011 bestaat. Hoewel hun aanbod in crypto-valuta niet groot is, zijn ze een erg groot en bekend bedrijf die veel concurrerende tarieven biedt.

Bitstamp maakt gebruik van meerdere veiligheidsmiddelen die ervoor zorgen dat zowel je account als je betalingen en gegevens beschermd worden. Echter, bij de verplichte identiteitsverificatie dien je wel meer persoonlijke gegevens te geven dan bij andere exchanges.

Bitstamp maakt zeker gebruik van API (apllication programming interface). Bitstamps API zorgt ervoor dat hun gebruikers toegang hebben tot en controle hebben over hun accounts door toegepast software te gebruiken.

Via Bitstamp kan je zeker Bitcoins verhandelen. Bitstamp biedt meerdere cryptovaluta aan, waaronder Bitcoins. Hoewel ze niet erg veel variatie in cryptocurrency bieden, zijn ze erg gespecialiseerd in de cryptomunten die wél beschikbaar zijn. Hieronder valt dus óók Bitcoin.

Je kunt met Bitstamp handelen via TradeView. Heb je bijvoorbeeld bitcoins bij Bitstamps, dan kan je deze met Bitstamp via TradeView verhandelen. Bitstamp heeft meerdere video’s online gezet waarin ze de werking van Tradeview uitleggen. 

Bij Bitstamp kan je meerdere cryptovaluta verhandelen. Hieronder valt dus ook Bitcoin. Naast Bitcoin kan je bij Bitstamp ook handelen in Bitcoin Cash, Ripple, Litecoin en Ethereum.

Dit is altijd nog niet helemaal duidelijk. Veel gebruikers hebben in het verleden negatieve ervaringen gehad met Bitstamp. Toch blijft het groeien. 

Bitstamp Review: Conclusie

Je hebt in deze Bitstamp Review alles kunnen lezen over Bitstamp ervaringen en Bitstamp betrouwbaar is. Het is een crypto exchange die al vele jaren bestaat en allerlei functies heet zoals een Bitstamp Wallet, helaas heb je niet de  mogelijkheid om bij Bitstamp iDEAL als betaalmethode te gebruiken.

Toch zijn er een aantal crypto exchanges en online brokers bijgekomen die beter uit de verf komen dan Bitstamp review. Zo kun je beter beginnen met beleggen bij een online broker als Capital.com, die je veel meer mogelijkheden biedt. 

Genoeg gelezen in deze Bitstamp review en wil je aan de slag met cryptocurrency? Ga dan via de knop hieronder naar Capital.com en maak eenvoudig een account aan!

Handel in cryptocoins!
Weet je het nu wel zeker na al dat lezen in de Bitstamp review? Is crypto waar jij in wilt handelen? Wacht niet en meld je vandaag nog aan voor Capital.com!
TIP
Scroll naar boven