Bitvavo

In deze review lees je alles over Bitvavo, de Nederlandse cryptobroker en exchange waar je ruim 50 soorten cryptovaluta kunt kopen en verkopen. Hoe het werkt, hoe duur het is, ervaringen en meer!

Crypto handelen bij Bitvavo - kort stappenplan

Direct beginnen met het handelen in verschillende cryptomunten? Gebruik dan de groene knop om een account te registreren. 

Het grootste voordeel van bitvavo is dat Bitvavo de goedkoopste crypto exchange in Nederland is. Wat Bitvavo verder handig maakt: je kunt gebruik maken van een hosted wallet, zoals aangeboden door Bitvavo, om eenvoudig Bitcoin te bewaren, verzenden en te ontvangen.

Wil je geld overmaken naar Bitvavo? Maak euro’s over naar je Bitvavo wallet via één van de 8 betaalmethodes waaronder iDeal. Dit gaat vlot, want met hun eenvoudige interface probeert Bitvavo digitale valuta voor iedereen toegankelijk te maken.

Wie zit er achter Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlandse cryptobroker, opgericht door Jelle de Boer en Tim Baardse (zie foto) in 2017 en gelanceerd in 2018.

Beide vonden dat het kopen van crypto’s met euro’s makkelijker kon en besloten hun eigen platform Bitvavo op te zetten om dit mogelijk te maken.

Bitvavo is een BV gevestigd in Amsterdam en geregistreerd bij de KvK, maar staat niet onder toezicht van AFM of DNB. Bitvavo heeft een gebruiksvriendelijk platform gebouwd die vooral bij beginners in de smaak valt.

Naast de BV is ook Stichting Bitvavo Payments opgezet om ingelegd vermogen van klanten veilig te bewaren (bij bv. hacks of faillissement).

Bitvavo BV
Herengracht 450
1017 CA Amsterdam
KvK: 68743424
E: [email protected]

Jelle de Boer en Tim Baardse

Heeft Bitvavo een app?

In tegenstelling tot andere brokers heeft Bitvavo geen eigen app. Apps die beweren wel jou in staat stellen om via Bitvavo cryptomunten aan te schaffen, kunnen niet vertrouwd worden, aldus Bitvavo zelf. Het controleren van de actuele koersen en prijzen kan via een third-party app zoals Delta of Blockfolio.

Wat zijn de ervaringen?

Bestaande klanten delen voornamelijk positieve ervaringen met Bitvavo. Op Trustpilot krijgt Bitvavo 4,5 van de 5 sterren. Met name het gebruiksgemak en goede klantenservice worden goed beoordeeld.

Hoe betrouwbaar is Bitvavo?

In de huidige staat van dienst kan Bitvavo absoluut als betrouwbaar worden gezien. Doordat het bedrijf continu investeert in haar beveiligingsprotocollen kunnen gebruikers rekenen op een veilige omgeving om coins te kopen en verkopen. Persoonlijke gegevens worden geëncrypteerd opgeslagen en transacties verlopen via de blockchain.

Om jouw account nog beter te beveiligen adviseert Bitvavo haar gebruikers om gebruik te maken van een extra beveiligingslaag, zoals een authenticator. Ook bevriest het handelsplatform automatisch een account of uitbetaling als het vermoeden bestaat dat iemand onrechtmatig coins probeert toe te eigenen.

Hoeveel kost Bitvavo?

Je betaalt bij Bitvavo voor de transactie zelf, de betaalmethode en eventuele opnamekosten. De transactiekosten liggen tussen de 0.00% tot 0,25% van de transactiesom. Hoe hoog de transactiekosten precies zijn, is afhankelijk van de hoeveel euro die je in kas hebt. Ga ervan uit dat je rond die 0,25% zit.

Gebruik je iDeal als betaalmethode dan betaal je niets extra. Een directe SEPA overschrijving is ook gratis.

Doe je een opname in Bitvavo, dan zijn er opnamekosten. Deze zijn afhankelijk van de opgenomen cryptovaluta en de congestie in de blockchain van dat moment. Voor Bitcoin zit je vaak tegen 1 euro aan.

Ten opzichte van de huidige markt is Bitvavo een van de goedkoopste Nederlandse cryptobrokers. 

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Voor-en nadelen

Veelgestelde vragen

Bitvavo maakt gebruik van een zogeheten Cloud Wallet wat betekent dat de coins worden opgeslagen op de blockchain en niet op de servers van Bitvavo. Dit is veelal veiliger en stelt gebruikers in staat om eenvoudig coins te kopen en verkopen.

Het verkrijgen van de Bitvavo wallet is gratis waardoor er geen extra kosten in rekening worden gebracht. De wallet wordt automatisch aangemaakt als je voor het eerst euro’s of coins naar Bitvavo overgeschreven hebt. Vervolgens kan de wallet gebruikt worden om op Bitvavo coins te kopen of coins van Bitvavo naar een andere wallet of exchange te sturen.

Als je nog niet eerder geld hebt opgenomen vanaf jouw Bitvavo wallet vraagt Bitvavo van jou om eerst het verificatieproces te doorlopen. Het is namelijk belangrijk dat de tegoeden worden overgeschreven naar de rechtmatige eigenaar. Om een account te kunnen verifiëren moet het identiteitsbewijs worden geüpload. Dit mag een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart zijn. Bitvavo onderzoekt vervolgens binnen een werkdag of de aangeleverde informatie betrouwbaar is en de aanvrager van de storting de rechtmatige eigenaar is. Het kan voorkomen dat bij hogere opnames om extra verificatie wordt gevraagd.
Bitvavo stelt gebruikers in staat om het tegoed in euro’s of cryptovaluta op te nemen. Cryptovaluta kunnen uitsluitend overgemaakt worden naar een andere wallet, bijvoorbeeld een private wallet, ledger of een wallet op een andere exchange. Indien je euro’s wilt opnemen naar je bankrekening kan je dit op de uitbetalingspagina doen. Hier selecteer je vervolgens ‘Euro’s opnemen’, de gewenste hoeveelheid en de bankrekeningnummer waar het bedrag naar over moet worden gemaakt.

Afhankelijk van de door jou gebruikte betalingsmethode komt een storting naar Bitvavo binnen enkele minuten aan. Als je geld overmaakt via een methode als iDEAL, Sofort, Bancontact of creditcard staat het geld meestal direct op je Bitvavo account. Indien je kiest voor een bankoverboeking kan dit tot wel enkele dagen in beslag nemen. Indien je een uitbetaling in euro’s via Bitvavo doet, duurt het maximaal één werkdag voor Nederlandse rekeningen en twee dagen voor buitenlandse rekeningen voordat het bedrag op jouw bankrekening staat.

Om cryptovaluta als Bitcoin, Ethereum en Ripple te kunnen kopen moet jouw Bitvavo account voorzien te zijn van euro’s of andere cryptovaluta. Het is ook mogelijk om direct cryptovaluta te kopen via betaalmiddelen als:

  1. Bancontact
  2. Bankoverschrijving
  3. EPS
  4. Giropay
  5. iDEAL
  6. MyBank
  7. Sofort

Bedragen boven de € 10.000 kunnen uitsluitend via bankoverschrijving worden overgeschreven. Dit kan tot een bedrag van € 1.000.000.

Gratis Bitvavo account?

Weet je voldoende en wil je je gratis aanmelden bij Bitvavo?
goedkoop
Scroll naar boven