BTCDirect review met BTCDirect Ervaringen

Online investeren in cryptocurrency is de afgelopen jaren veel gemakkelijker geworden. Op steeds meer plekken kun je eenvoudig beleggen in de digitale munten, één van die plekken is BTCdirect, lees snel verder en vind alle BTCdirect ervaringen van gebruikers. 

BTCDirect Ervaringen - begin met beleggen in 4 stappen

Lees snel verder om alle btcdirect ervaringen te vinden of begin zelf bij een online broker via de groene knop hiernaast .

In dit artikel helpen we je met zelf beginnen te investeren in cryptocurrency bij een online platform en kun je alle BTCdirect ervaringen van gebruikers lezen. Aan het eind vande BTCdirect review kun je op basis van de BTCdirect ervaringen eenvoudig bepalen wat voor jou een geschikt platform is om te beginnen met crypto. 

BTCdirect Review: De BTCdirect Ervaringen

BTCdirect is tegenwoordig een groot bedrijf dat zich bezig houd met cryptocurrency. In 2013 opende het bedrijf omdat destijds Bitcoin kopen nog erg moeilijk was voor particulieren. 

In plaats van dagen te moeten wachten voordat de door jouw gekochte Bitcoin eindelijk overgemaakt waren moest het direct kunnen. Inmiddels is BTCdirect dus ook flink gegroeid en kunnen we kijken naar de BTCdirect ervaringen van de afgelopen 8 jaar.

BTCdirect is een online platform waar je dus eenvoudig cryptocurrency als Bitcoin kunt kopen en verkopen. Naast Bitcoin heeft BTCdirect inmiddels ook tientallen andere munten toegevoegd aan het platform. 

Naast het BTCdirect platform heeft het bedrijf inmiddels ook een bekende applicatie uitgebracht waar je net zo eenvoudig crypto kan kopen als op het online platform. De app BLOX is pas sinds een tijdje uit maar vanwege de betrouwbare naam van BTCdirect is de app snel populair geworden. 

Bij BTCdirect en BLOX koop en verkoop je de munten rechtstreeks tegen de huidige koers. De broker maakt gebruik van een spread, dit betekent dat je de munten iets duurder inkoopt en iets goedkoper verkoopt, het verschil tussen de prijzen is de winst die BTCdirect maakt over jouw transacties. 

Zelf beginnen met Bitcoin of andere cryptomunten kopen? Maak dan nu een account aan bij Capital.com en begin vandaag nog met beleggen!

Is BTCdirect Betrouwbaar?

Uit alle BTCdirect ervaringen en BTCdirect reviews blijkt dat de broker een erg betrouwbare plek is om te beginnen met handelen. Nederlandse cryptocurrency bedrijven moeten zich sinds kort registreren bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Sinds mei 2020 is het verplicht voor bedrijven als BTCdirect een vergunning te verkrijgen voor hun activiteiten. Hiervoor moet een bedrijf zich ten eerste registreren bij DNB, vervolgens bepaalt deze organisatie of het bedrijf voldoet aan alle eisen van de Nederlandse overheid. 

Deze wetgeving is vooral bedoeld om witwaspraktijken en financiering van terrorisme tegen te gaan. Ook de dochteronderneming van BTCdirect, de applicatie BLOX, heeft de registratie inmiddels ontvangen. 

Het onder toezicht staan van De Nederlandsche Bank houdt niet in dat deze organisatie BTCdirect controleert op financiële eisen of bedrijfsrisico’s. In principe zou het dus nog altijd kunnen dat er iets met de organisatie gebeurt zoals een faillissement. 

Hier zal DNB dus geen controle op uitvoeren en dit houdt vooral in dat je als consument niet extra beschermd bent door de registratie van BTCdirect bij DNB. 

Het feit dat BTCdirect al sinds 2013 bestaat en al die tijd betrouwbaar haar taken heeft uitgevoerd maakt dat het nog duidelijker is dat BTCdirect betrouwbaar is. In al die jaren zijn er weinig BTCdirect ervaringen waar iets mis is gegaan op het gebied van de BTCdirect betrouwbaarheid. 

Wil jij graag starten met beleggen, maar weet je nog niet precies waar je moet beginnen? Maak dan een nieuw account aan op Capital.com en bekijk de beleggingsmogelijkheden!

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

BTCDirect Ervaringen: Hoe begin ik bij BTCdirect?

Een account aanmaken bij BTCdirect kan eenvoudig via de BTCdirect website. Via de knop ‘aanmelden’ hoef je alleen een E-mailadres op te geven, via een link in je mailbox kun je het account verder aanmaken.

Daar moet je meer gegevens opgeven, naast je naam, nationaliteit en een wachtwoord wordt je meteen gevraagd om je telefoonnummer, identificatie en je inkomen.  

Het voordeel van deze verificatie is dat je meteen alle gegevens opstuurt die BTCdirect nodig heeft. Elke online broker is verplicht om zaken als een kopie van je identiteitsbewijs en informatie over je inkomen te weten van elke klant. 

In theorie zou je na deze verificatie meteen kunnen beginnen. Let wel op dat BTCdirect de verificatie goed moet keuren voordat je eerste transactie echt afgerond kan worden, het is dus verstandig om te wachten tot deze goedkeuring om verrassingen te voorkomen. 

Je kunt bij BTCdirect eenvoudig geld op je account zetten via iDeal, bankoverschrijving, creditcard of één van de andere beschikbare betaalmethodes. Je betaalt bij het storten van geld transactiekosten afhankelijk van de gekozen betaalmethode., bij iDeal is dat bijvoorbeeld €0,50 per transactie. 

Als je met grote bedragen aan de slag wilt kun je bij BTCdireect terecht op de private trading pagina. Het gaat hier om beleggers die meteen 50.000 euro of meer willen investeren in cryptocurrency. 

Ben je na het lezen van enkele BTCdirect ervaringen enthousiast geworden over beleggen? Maak vandaag nog een nieuw account aan bij Capital.com en start direct met investeren!

Hoe werkt de BTCdirect trading software?

Waar je bij sommige brokers of crypto exchanges een handelsplatform hebt waar je jouw buy- of sell-order kunt plaatsen werkt BTCdirect net wat anders. Je kunt op dit platform niet zelf een order plaatsen met zelfgekozen bedrag wat je voor de munt wilt betalen. 

BTCdirect heeft ervoor gekozen om het kopen van cryptocurrency voor iedereen eenvoudig mogelijk te maken. Zo kun je de cryptocurrency kopen en verkopen voor de huidige koers prijs en zijn al je bestellingen en verkopen binnen enkel secondes gedaan. 

Op het BTCdirect trading platform kun je eenvoudig investeren in Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin en Bitcoin Cash. Voor andere munten kun je terecht bij de mobiele app van BTCdirect; BLOX.

Zoals je hiernaast ziet krijg je een duidelijk overzicht van de huidige prijs die je betaalt voor de cryptocurrency en kun je zover terug kijken in de koers als dat je wilt. 

Op het BTCdirect platform krijg je wallets voor de munten die je kunt kopen. In die wallets komen de munten die je koopt automatisch terecht en je kunt ze daar zo lang bewaren als je wilt, ook kun je de munten weer versturen vanuit deze wallets. 

Wil jij ook eenvoudig en snel beginnen met cryptocurrency kopen? Maak dan nu een account aan bij online broker Capital.com en begin met beleggen in Bitcoin en andere munten!

Welke cryptocurrencies biedt BTCdirect aan?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er vijf cryptocurrencies die aangeboden worden op het platform van BTCdirect en kun je de rest van de munten vinden in de BLOX app. De vijf cryptocurrencies die je kunt kopen bij BTCdirect zijn Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple en Bitcoin Cash. 

In de BLOX app kun je meer dan 30 verschillende cryptomunten kopen, waaronder de grote munten die ook beschikbaar zijn op BTCdirect. Hieronder heb je een volledig overzicht van alle munten beschikbaar bij BTCdirect en in de BLOX app. 

Er zijn in totaal duizenden cryptocurrencies in de wereld, maar geen enkele broker biedt ze allemaal aan. Meer weten over de verschillende cryptocurrencies en hoe je deze online kunt kopen? Lees dan snel ons artikel over crypto kopen! 

Eenvoudig beleggen in cryptocurrency doe je natuurlijk bij Capital.com. Ontdek alle mogelijkheden op het platform!

BTCDirect Ervaringen: Wat zijn de kosten bij de broker BTCdirect?

BTCdirect rekent tot 3% transactiekosten als je cryptocurrency koopt of verkoopt. Hoe hoog de transactiekosten precies zijn per munt is lastig in te schatten omdat de website gebruik maakt van een spread; een verschil tussen de koop- en verkoopprijs. 

De transactiekosten die je betaalt verschillen per cryptocurrency en ook is er een verschil of je de munt koopt of verkoopt. De percentages die je hiernaast ziet zijn al doorberekend in de prijzen van de munten op BTCdirect. 

Hierdoor kunnen de koersen die je op BTCdirect ziet ook afwijken van koersen bij andere exchanges of websites. 

Als je de kosten van BTCdirect vergelijkt met de transactiekosten die je bij andere brokers betaalt zul je zien dat BTCdirect vrij hoge kosten rekent. Er zijn ook crypto exchanges die maximaal 0,25% transactiekosten berekenen. 

Hier tegenover staat dat je bij BTCdirect erg eenvoudig en snel cryptocurrency kan kopen. Ondanks de hoge kosten is het dus mogelijk dat beginnende beleggers het best hun eerste aankoop bij BTCdirect kunnen doen vanwege de gebruiksvriendelijkheid van het platform. 

Tip: Door te handelen in cryptocurrencies kun je nog meer rendement in korte tijd behalen op je investeringen, je risico wordt echter ook hoger. Begin zelf met crypto handelen bij Capital.com!

Hoe is de klantenservice van BTCdirect?

Uit de meest negatieve BTCdirect ervaringen blijkt dat de meeste problemen die gebruikers hebben met het platform op het gebied van de BTCdirect klantenservice zijn. De klantenservice zou niet altijd even snel reageren en er zijn niet genoeg opties om contact op te nemen.

Zoals je hiernast kunt zien is de eerste die je hebt het doorzoeken van de veelgestelde vragen van BTCdirect. Als je er daarmee niet uitkomt kun je gebruik maken van het contactformulier. 

Via dit contactformulier kun je mailen met BTCdirect, een aantal BTCdirect ervaringen laten zien dat het lang kan duren voordat het platform reageert. 

Via Twitter lijkt BTCdirect niet te reageren op vragen en via Facebook kun je via direct messages contact opnemen met het platform. Tot slot is er ook in de support omgeving van BTCdirect de mogelijkheid om en live chat aan te maken. 

Al met al laten gebruikers in hun BTCdirect ervaringen duidelijk merken dat ze het vervelend vinden dat er geen mogelijkheid is tot telefonisch contact en dat het soms lang kan duren voordat er een reactie komt op je contactformulier. 

Capital.com is al jaren populair onder zowel ervaren als beginnende beleggers. Vele beleggers gingen je al voor. Maak nu ook zelf een nieuw account aan!

Hoe zijn de BTCdirect Ervaringen van gebruikers?

De bekendste plek om je ervaringen zoals de BTCdirect ervaringen te delen is op de website Trustpilot. Zoals je hiernaast kan zien zijn de BTCdirect ervaringen van gebruikers overwegend positief. 

De meest positieve BTCdirect ervaringen laten zien dat het platform vooral erg duidelijk, eenvoudig en snel is. Omdat je geen apart handelsplatform hebt waar je orders moet aanmaken kan eigenlijk elke beginner eenvoudig een eerste aankoop doen bij BTCdirect. 

Zoals je eerder in dit artikel hebt kunnen lezen waren de negatieve BTCdirect ervaringen vooral gericht op de klantenservice van het platform. Over deze klantenservice zijn veel gebruikers wel positief in hun BTCdirect review. 

Vooral het feit dat je op geen enkel moment voor verrassingen komt te staan bij BTCdirect wordt gezien als erg prettig in de meeste BTCdirect ervaringen. Dit begint al bij het aanmaken van het account, veel BTCdirect ervaringen maken duidelijk dat dit proces erg eenvoudig en snel afgerond kon worden. 

Omdat je op het BTCdirect platform alleen in een paar munten kan investeren verwijst het platform je door naar Coinomi of Kucoin om andere munten te kopen. Zeker in de tijd dat BTCdirect nog niet de eigen applicatie BLOX had zorgde dit voor veel verwarring en problemen bij gebruikers van BTCdirect. 

De conclusie die vooral uit de vele BTCdirect ervaringen te trekken is dat het platform vooral voor beginners een erg geschikte plek is om eenvoudig crypto te kopen. Wel lijkt het in de BTCdirect ervaringen mis te gaan met de klantenservice als het drukker wordt bij het bedrijf, zoals tijdens de bull-run in 2021. 

Zo had het bedrijf ooit wel een telefonische klantenservice maar hebben ze deze moeten uitschakelen toen het drukker werd. Dat terwijl er bij hoge drukte natuurlijk ook meer vragen van klanten binnen komen en de klantenservice in het geheel dus wat minder wordt in deze periodes. 

Begin ook zelf bij een online broker om eenvoudig te kunnen investeren in cryptocurrency. Via de groene knop kom je eenvoudig op de Capital.com website.

Het laatste BTCdirect Nieuws

Naast een eigen platform om crypto te kopen en verkopen heeft BTCdirect nog een aantal extra mogelijkheden. Zo heeft het een eigen webshop waarin je handige accessoires kunt kopen om bijvoorbeeld je cryptocurrency handig in op te slaan. 

Zo biedt de BTCdirect shop momenteel bijna tien verschillende hardware wallets aan waar je jouw cryptocurrency nog veiliger in op kan slaan. Ook vind je in deze winkel enkel boeken over Bitcoin (zoals De Bitcoin Standaard) en andere boeken over de technologie achter cryptocurrency. 

BTCdirect Nieuws

Naast het platform en de shop heeft BTCdirect ook een eigen nieuws website waarin al het nieuws rondom verschillende cryptocurrencies gebracht wordt. Op de BTCdirect nieuws website vind je al het nieuws over de grootste munten maar ook het laatste altcoin nieuws. 

De BTCdirect nieuwswebsite is een plek met betrouwbaar nieuws samengesteld door de eigen redactie van BTCdirect nieuws. De redactie van de BTCdirect nieuwssite zijn veelal journalisten die veel feeling hebben met Bitcoin en cryptocurrency. 

De meeste redacteurs zijn bekend van andere kanalen die zich met cryptocurrency bezighouden of zijn bijvoorbeeld erg goed in het maken van technische analyses op de Bitcoin koers. 

Op Capital.com hou je al het laatste nieuws en koersen van jouw favoriete handelsproducten altijd in de gaten. Neem een kijkje op het platform of begin direct met traden!

Veelgestelde vragen

BTCdirect is een online broker die in 2013 opgericht werd met als doel om cryptocurrency kopen en verkopen mogelijk te maken voor iedereen. Hierop hebben ze een eenvoudig en gebruiksvriendelijk platform gecreëerd die nog altijd populair is. 

Bij BTCdirect zelf kun je alleen investeren in Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple en Bitcoin Cash. Om andere munten te kunnen kopen stuurt BTCdirect je door naar een andere exchange of naar de eigen smartphone applicatie BLOX. 

Ja, BTCdirect staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) en er zijn geen voorbeelden van slechte BTCdirect ervaringen op het gebied van BTCdirect betrouwbaarheid. Je kunt volledig veilig beginnen met crypto kopen bij deze broker. 

De meeste BTCdirect reviews zijn positief over het platform, de BTCdirect betrouwbaarheid en het bedrijf zelf. Toch zijn de meeste BTCdirect reviews wel kritisch op de kosten die het platform doorberekend aan haar klanten, ook in deze BTCdirect review adviseren we ervaren beleggers om bij een ander platform te beginnen. 

Er is een aparte website waar BTCdirect nieuws plaatst over Bitcoin, Ethereum en alle andere kleine en grote munten die het aanbiedt op het platform. Achter de BTCdirect nieuwssite zit een grote redactie met goede kennis van zaken. 

BTCdirect rekent kosten over elke aankoop en verkoop die via het platform gedaan wordt. Bij Bitcoin wordt er 2% gerekend bij elke aankoop en 1% bij verkoop van de munt, bij de overige munten zijn de transactiekosten nog één procentpunt hoger, deze kosten zijn al verwerkt in de koersen die je ziet op BTCdirect, je komt dus nooit voor onverwachte kosten te staan. 

BTCdirect Ervaringen: Conclusie

Er zijn inmiddels toch al aardig veel Nederlandse cryptocurrency bedrijven opgericht die het mogelijk maken voor consumenten om zelf te investeren in cryptocurrency. BTCdirect was één van de eerste brokers die de markt opkwam in 2013 om het voor Nederlanders makkelijk te maken cryptocurrency te kopen.

Jaren later is BTCdirect voor veel mensen nog altijd de beste plek om eenvoudig en snel cryptocurrency te kopen. Je hoeft geen verstand te hebben van ingewikkelde handelsplatforms, maar je hoeft alleen maar een munt te kiezen, te bedenken hoeveel je investeert en de aankoop te voltooien. 

De BTCdirect ervaringen zijn veelal positief, vooral beginnende beleggers geven aan het fijn te vinden dat ze zo makkelijk crypto kunnen kopen. De negatieve BTCdirect ervaringen gaan vooral over de klantenservice, deze is bij drukte vaak traag en ook zijn ze niet meer telefonisch bereikbaar. 

Wil je liever aan de slag bij een broker die actief is over de hele wereld? Kijk dan ook eens naar Capital.com, deze broker biedt nog een groter aanbod van BTCdirect. 

Wil jij ook beginnen met online investeren in cryptocurrency?
Ga dan snel via de groene knop hieronder naar Capital.com, maak je account aan en begin vandaag nog met je eerste investeringen!
TIP
Scroll naar boven