Home » crypto » koers

Koers Cryptomunten

Hier kun je terecht voor de realtime koers van de meeste populaire cryptomunten. Het handelsvolume is leidend voor onze selectie. 

Snel starten met cryptomunten kopen

Klaar om beginnen als trader? Maak een gratis account aan bij eToro! 

Wil je nog meer informatie, grafieken en live koersen? Klik dan op de naam van de crypto waar je mee over wilt weten voor een uitgebreide cryptopagina. Op deze pagina kun je de livekoers, interactieve grafieken, het historische prijsverloop, de geschiedenis en tips vinden over alle cryptocurrencies.

CoinPriceMarketcapVolume (24h)ChangeLast 24h

Als je meer realtime koersen en grafieken wil zien, kun je op de koerspagina’s van Bankr.nl kijken (dit kan door te klikken op de coin in de bovenstaande tabel) of een account aanmaken via eToro. 

Wij leggen je op deze pagina nog even uit wat de koers bepaald, wat marktwaarde (marketcap in de grafiek) is en op welke momenten je kunt handelen. 

Voor realtime koersen en grafieken van alle crypto's ben je bij eToro op de juiste plek. Deze crypto graph is uit de desktop versie van eToro.

eToro koersen cryptomunten

Zie jij een kans in de koers van Bitcoins? Of heb jij een goede optie ondekt is de andere realtime koersen? Begin dan gelijk met beleggen bij een betrouwbare broker zoals eToro. Bij eToro kun je eerste oefenen met een demo-account en heb je keuze uit een ruim aanbod aan cryptomunten. 

Wat betekenen Price en Marketcap (marktwaarde)?

De prijs is vrij eenvoudig te bepalen. De waarde is namelijk gewoon de prijs die de markt ervoor wil betalen. Dit staat in de tabel al ”Price”. 

De marktwaarde of Marketcap kun je berekenen door het totale aantal uitstaande coins keer de prijs van de coin. Hiermee kun je dus bepalen wat de totale waarde is van alle munten in die categorie. 

Verschillende critici op de cryptomarkt zijn van mening dat de cryptomunten geen onderliggende waarde hebben. Dit argument neemt steeds verder in kracht af aangezien de Marketcap fors aan het stijgen is. 

Wat bepaald de koers van de cryptomunten?

Er zijn veel verschillende factoren van invloed op de koers van de cryptomunten. Bitcoins en andere crypto’s zijn erg volatiel. Dit wil zeggen dat ze snel op en neer gaan. Dit komt onder andere omdat de coins veel op het nieuws zijn en er erg reactief wordt gehandeld in de cryptomunten. 

Daarnaast zijn er veel doorbraken, nieuwtjes en wetten die ervoor zorgen dat er extreme koersveranderingen plaatsvinden. Als er gevaren dreigen voor het verbieden van de munt in sommige landen, kan dit gevolgen hebben voor de koers. Wetgeving die gebruik juist vermakelijk heeft het tegenovergestelde effect. 

Ook het aanbod van het aantal coins heeft grote invloed. Het aanbod kan worden beïnvloed door de vergoeding voor het minen, de energieprijs of door een grootbezitter die plotseling zijn hele portefeuille verkoopt. 

Wanneer kun je handelen?

Het voordeel van crypto is dat je er 24 uur per dag in kunt handelen. Het maakt dus niet uit in welke tijdzone je zit of welk ritme je hebt. Dit kan natuurlijk ook een gevaar zijn aangezien de koersen ‘s nachts doorlopen. Kies daarom voor een broker waar je orders vast kunt zetten voordat je uitlogt zoals eToro.

Meer weten over crypto kopen? Lees dan ons artikel!

Beginnen met cryptomunten kopen?

Maak direct een account aan bij eToro en begin direct met beleggen in cryptomunten. Zo kun je al binnen 1 uur starten met handelen.
Live koersen
Scroll naar top