Home » crypto » koers

Koers Cryptomunten | Live crypto koers volgen (2021)

Hier kun je terecht voor de realtime koers van de meeste populaire cryptomunten. Voor de weergegeven crypto koers munten is het handelsvolume leidend voor de selectie.

Profiteer zelf van een Crypto Koers Verwachting

Klaar om beginnen als trader? Maak een gratis account aan bij Libertex! 

Wil je nog meer informatie, grafieken en live koersen? Klik dan op de naam van de crypto waar je meer over wilt weten voor een uitgebreide cryptopagina. Op deze pagina kun je de live koers, interactieve grafieken, het historische prijsverloop, de geschiedenis en tips vinden van de top 100 crypto koers.

Top 100 Crypto Koers Live

crypto koers overzicht
CoinPriceMarketcapVolume (24h)ChangeLast 24h

Als je meer realtime koersen en grafieken wil zien, kun je op de koerspagina’s van Bankr.nl kijken (dit kan door te klikken op de coin in de bovenstaande tabel) of een account aanmaken via Libertex. 

Wij leggen je op deze pagina nog kort uit hoe de crypto koers tot stand komt, wat marktwaarde (marketcap in de grafiek) is en op welke momenten je kunt handelen. 

Voor realtime koersen en grafieken van alle crypto's ben je bij Libertex op de juiste plek. Deze crypto graph is uit de desktop versie van Libertex.

Zie jij een kans in de koers van Bitcoin? Of heb jij een goede optie ontdekt in een andere koers? Begin dan gelijk met beleggen bij Libertex.

Wat betekenen price en marketcap van de Crypto Koers?

De prijs is vrij eenvoudig te bepalen. De waarde is namelijk gewoon de prijs die de markt ervoor wil betalen. Dit staat in de tabel als ‘Price’ en is het bedrag dat één munt van een bepaalde cryptocurrency kost. 

De marktwaarde of ‘Marketcap’ kun je berekenen door het totale aantal uitstaande coins keer de crypto koers live van de coin. Hiermee kun je dus bepalen wat de totale waarde is van alle munten in die categorie. 

Verschillende critici op de cryptomarkt zijn van mening dat de cryptomunten geen onderliggende waarde hebben. Toch lijken beleggers hier een andere mening over te hebben, getuige de stijgende totale markwaarde en de crypto koers verwachting van de komende jaren. 

Bij Libertex kun je eerste oefenen met een demo-account en heb je keuze uit een ruim aanbod aan cryptomunten. 

Wat bepaalt de Crypto Koers?

Er zijn veel verschillende factoren van invloed op de koers van de cryptomunten. Bitcoins en andere crypto’s zijn erg volatiel. Dit wil zeggen dat ze snel op en neer gaan. Dit komt onder andere omdat de coins veel in het nieuws zijn en er erg reactief wordt gehandeld in de cryptomunten. 

Er zijn veel doorbraken, nieuwtjes en wetten die ervoor zorgen dat er extreme veranderingen in de crypto koers plaatsvinden. Als er gevaar dreigt voor het verbieden van een bepaalde munt in sommige landen, zie je de crypto koers live vaak zakken. Wetgeving die gebruik juist vergemakkelijkt heeft het tegenovergestelde effect. 

Een voorbeeld van dergelijke wetgeving is het doorvoeren van een nieuwe wet in El Salvador, waardoor het land als allereerste Bitcoin erkent als wettig betaalmiddel. 

Ook het aanbod van het aantal coins heeft invloed. Het aanbod kan worden beïnvloed door de vergoeding voor het minen, de energieprijs of door een grootbezitter die besluit zijn portefeuille te verkopen. Munten worden dan schaarser of juist minder schaars op de markt waarop de cryptocurrency koers reageert.

Wil jij meeprofiteren van de crypto koers verwachting en ontwikkelingen?

Wanneer kun je de Cryptocurrency Koers verhandelen?

Het voordeel van cryptocurrency is dat je er 24 uur per dag in kunt handelen. Het maakt dus niet uit in welke tijdzone je zit of welk ritme je hebt. Dit kan natuurlijk ook een gevaar zijn aangezien de koersen ‘s nachts doorlopen.

Kies daarom voor een broker waar je orders vast kunt zetten voordat je uitlogt zoals Libertex. Hou ook de crypto koers live in de gaten, en stel eventueel meldingen in mocht de cryptocurrency koers onverwacht sterk dalen of stijgen.

Meer weten over crypto kopen? Lees dan ons artikel waarin we je in enkele stappen op weg helpen!

Bij Libertex krijg je een app die je een melding geeft bij koers crypto veranderingen. 

Crypto Koers Verwachting en prognose 2021

Het is altijd lastig om een crypto koers verwachting te geven, naast de crypto koers live ontwikkelingen. Veel van de munten, zelfs uit de top 100 crypto koers, zijn erg volatiel en bewegen mee met nieuws en ontwikkelingen. 

Wanneer er zich iets voordoet kan een prognose dus zomaar niet meer van toepassing zijn. Hou ten eerste dus altijd maatregelen aan die je voorbereiden op zowel goed als slecht nieuws van de cryptomarkt

Wanneer we naar het grotere plaatje van de cryptocurrency koers kijken zien we een sterk stijgende lijn over 2020, en experts die verwachten. dat deze stijgende lijn in de crypto koers zich verder voort zal zetten in in ieder geval 2021.

Het is mogelijk dat er enkele rustige zomermaanden aan vooraf gaan voordat er een nieuwe opwaartste beweging in de crypto koers volgt, een goed moment om te investeren en je portfolio op orde te maken.

Veelgestelde vragen

De crypto koers is afhankelijk van het vraag- en aanbod. Er kunnen per exchange en de gebruikers van de exchange kleine verschillen zijn hierin waardoor er prijsverschillen ontstaan. Deze corrigeren zich doorgaans vanzelf, omdat wanneer de verschillen te groot worden en er minimale winst gemaakt kan worden beleggers cryptomunten gaan wisselen tussen exchanges waardoor deze vanzelf uitbalanceren.

Er zijn nooit met zekerheid uitspraken te doen over de crypto koers, maar over een langere periode zijn er wel trends waar te nemen. Voor 2021 zien deze trends er goed uit, en ook veel experts en analisten verwachten een positieve ontwikkeling voor de koers crypto ten opzichte van de dollar en de euro.

Hou in de gaten dat er op een goede periode altijd een correctie volgt en neem je voorzorgsmaatregelen om daar sterker uit te komen, traditioneel gezien is bovendien de zomer een rustiger seizoen voor beleggers, waarna in het najaar meer beweging in de crypto koers live valt waar te nemen. Ideaal dus om je voor te bereiden!

De top 100 crypto koers wordt bepaald door de totale marktwaarde (de marketcap) van een cryptocurrency. Het gaat om de totale waarde van een munt, en niet de individuele waarde per munt of een sterke stijging in de koers.

Zo zijn er bijvoorbeeld meer Ethereum (ETH) in omloop als Bitcoin (BTC), maar is Bitcoin toch de nummer 1 op basis van de totale waarde doordat de prijs per Bitcoin een stuk hoger ligt als die van één Ethereum.

Investeren in cryptomunten doe je eenvoudig via een online broker die crypto aanbiedt in hun assortiment. Je kunt dan zelf bepalen hoeveel je wilt investeren in de munt, en wanneer je deze weer wilt verkopen.

Een goede online broker voor cryptocurrency is Libertex. Hier heb je keuze uit een ruim aanbod aan verschillende digitale munten.

Conclusie

De cryptocurrency koers kun je eenvoudig live volgen via deze webpagina, en investeren doe je snel en eenvoudig in enkele stappen via Libertex

Hoewel de koers van crypto drukkere en rustige periodes kent is het goed om je te allen tijde voor te bereiden op koerswisselingen. De prognose voor 2021 lijkt daarbij te wijzen op een goede periode voor crypto.

Profiteren van de Crypto Koers?

Maak een account aan bij Libertex en begin direct met beleggen. Zo kun je al binnen 1 uur starten met handelen.
Live koersen
Scroll naar top