Aave Koers | Wat gaat AAVE doen in 2024?

Hoe investeer ik in de Aave Coin?

Start vandaag nog je gratis account bij eToro en investeer in de Aave coin.

Bij crypto denken de meeste meteen aan de Bitcoin, maar er zijn ondertussen ook al veel andere crypto beschikbaar.

De Aave coin heeft veel weg van de bitcoin, maar heeft echter ook verschillen van de bekendste cryptomunt. Lees het artikel verder om meer over Aave en de Aave koers te weten te komen.

Aave coin logo

Aave Coin

Aave coin is een cryptocurrency die ongeveer vier jaar geleden is opgericht. Aave heeft zijn eigen LEND-token nadat ze in januari 2020 de ETHLend beëindigden. Het bedrijf zit gevestigd in Londen en heeft al veel grote veranderingen doorstaan.

Aave is een interessante coin om in te investeren aangezien de Aave koers al enkele jaren snel aan het groeien is. In dit artikel zullen we dieper ingaan op deze coin en laten we zien hoe je de Aave coin kunt kopen.

Vandaag nog beginnen met Aave?

Beginnen met Aave Crypto stappenplan

Zal de Aave koers dalen of stijgen in de toekomst? In dit artikel zetten we al het nieuws en de feiten rondom de Aave coin op een rijtje. Wil je ook de koers van andere artikelen vinden? Lees dan ons crypto koers artikel!

Wil je ook weten wat de beste online broker is om bij te kopen? Lees snel verder.

Het is erg gemakkelijk om te investeren in Aave. Zo kun je bij verschillende online brokers deze crypto kopen. We zullen in verschillende stappen uitleggen wat de snelste en gemakkelijkste manier is om aan Aave te komen.

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

1. Aave Crypto kopen met euro's

Wanneer je bij één van de online brokers een account hebt aangemaakt kun je Aave kopen. We zetten alle stappen voor je op een rijtje. Wij zullen eToro gebruiken als voorbeeld aangezien dit een fijne online brokers is voor beginners en het platform is gemakkelijk in gebruik.

Start een account op de site van eToro

Als eerste zul je de website moeten opzoeken van eToro om vervolgens je gegevens in te vullen. Hierna krijg je een email opgestuurd waarmee je het account kunt activeren. Zo kun je meteen aan de slag op je account.

Stort geld op je eToro account

Wanneer je wilt beginnen met investeren met je eToro account zul je er eerst geld op moeten storten. Bij eToro is de minimale inleg redelijk laag, namelijk maar $50 (€42). Dit is een stuk lager dan bij vele andere brokers.

Ga opzoek naar Aave op eToro

Na het storten van het minimale bedrag van 42 euro kun je op zoek gaan naar de Aave coin. Door de zoekfunctie van eToro kun je de afkorting, in dit geval is dat AAVEUSD opzoeken en zul je de Aave coin gemakkelijk vinden.

Plaats een order op je eToro account

Na het vinden van de Aave coin kun je klikken op 'open positie'. Deze knop zul je rechtsboven op het beeldscherm zien staan. Door middel van die knop kun je een order plaatsen en heb je je eerste Aave coin gekocht.

Waarom eToro? eToro is een fijn platform, niet alleen voor beginnende beleggers maar ook voor beleggers met ervaring. Het is een overzichtelijk platform en de broker biedt een demo account aan waar je als beginner kunt oefenen. Op dit demo account kun je investeringen simuleren met fictief geld. Zo kun je ervaring opdoen. 

2. Aave Coin verdienen

Je kunt met Aave uitlenen of juist de ‘borrower’ zijn. Door het uitlenen van Aave coin kun je met de daarover gerekende rente verdienen. Dankzij de blockchain technologie die op het leensysteem is toegevoegd is het lenen / borrowen van Aave veilig en transparant.

Wanneer je ook wilt verdienen met de rente van Aave kunnen wij je aanraden om als eerste te investeren in de Aave coin en te kijken naar de Aave koers. Dit kan bij onder andere eToro.

3. Aave Coin Mining

Minen betekent dat je door middel van de processorkracht van je laptop of computer je eigen coins produceert.

Dit kost echter ontzettend veel power en is vaak niet mogelijk om als individu te doen. Je moet hier een flinke investering voor maken.

De Aave Coin is in principe een token die draait op het Ethereum netwerk en heeft daarom geen eigen blockchain netwerk. Je kunt dus niet specifiek de Aave Coin zelf minen. 

Tip: Bekijk de Aave koers via eToro. Dat is een overzichtelijk en veilig platform dat uitermate geschikt is voor beginnende beleggers.

Huidige Aave Koers (Euro)

Huidige koers van Aave

Zoals je kunt zien is de Aave koers nogal aan het schommelen de afgelopen maanden en is het lastig om te zeggen of we in de koers nou een stijgende of dalende lijn kunnen zien. Op korte termijn zou je flink kunnen profiteren van de meerdere pieken die de koers heeft doorstaan. Echter zit hier een risico aan. De koers kan namelijk in korte tijd ook flink dalen.

Het is lastig om een inschatting te maken van de koers in de toekomst, aangezien de Aave coin nog niet lang bestaat kan het nog alle kanten op gaan. We raden daarom aan om de Aave koers vaak in de gaten te houden door de Aave koers op te zoeken of te bekijken op de website van bijvoorbeeld eToro.

Kan bij de huidige Aave Koers nog instappen?

Veel mensen vragen zich af of het niet te laat is om te beginnen met investeren en handelen in cryptocurrency. Het antwoord is waarschijnlijk niet!

De verwachtingen en vooruitzichten van de Aave price zien er goed uit. De Aave price schommelt af en toe wat zoals te zien is op de afbeelding hiernaast, maar kan daarom juist leuk zijn om op, vooral de korte termijn, te investeren. 

Je kunt flinke winsten behalen met crypto wanneer je een goede strategie gebruikt, maar je hebt hier geen garantie op en kan zelfs snel je geld kwijt zijn zonder goede voorzorgsmaatregelen. 

aave koers etoro
Aave Koers afgelopen maanden in eToro

Een daling hoeft niet perse verlies te betekenen.

Zo kun je niet alleen winst behalen op de Aave koers maar kunt ook verdienen door de rente bij het uitlenen van Aave crypto. Je kunt namelijk deelnemen als leningnemer, maar ook als leninggever en zo verdienen aan het lenen van de Aave crypto.

Hoe werkt Aave precies?

Aave protocol

Het Aave protcol en Aave netwerk valt onder de categorie DeFi projecten. Met de afkorting DeFi wordt Decentralized Finance bedoeld, een gedecentraliseerde plek om cryptocurrency te kunnen verhandelen zonder tussenkomst van een centrale partij. 

Met een centrale partij worden vaak brokers en crypto exchanges bedoeld, deze partijen hebben natuurlijk je gegevens nodig en moeten deze ook delen met overheden. Via DeFi platforms kun je cryptocurrency verhandelen zonder dat iemand deze transactie terug kan vinden. 

Het Aave protocol komt vanuit het ETHLend project zoals je hebt kunnen lezen. Dit platform had het echter de eerste jaren moeilijk op het gebied van liquiditeit en de leen-functie. 

Zo was er niet genoeg voorraad van de verschillende cryptocurrency om goed te kunnen handelen op het platform. Deze redenen zorgden er onder andere voor dat de Aave Coin gelanceerd is waarbij het ETHLend platform verbeterd is en dus een nieuwe naam heeft gekregen. 

Het Aave platform

Door deze nieuwe ontwikkelingen heeft het project ook nieuwe functies kunnen implementeren en verder kunnen werken aan de bestaande functies. De belangrijkste functie van het platform zat al in de oude naam; je kunt munten lenen of uitlenen aan en van andere gebruikers. 

Uit deze leningen kun je rendement behalen, zo krijg je een rente van degene die de munt van je leent via dit platform. Hoe hoog de rente is, is afhankelijk van hoeveel munten er in een bepaalde pool al uitgeleend zijn. 

De lening op het Aave platform werken volgens een algoritmisch principe waarin niet een verstrekker en een lener bij elkaar gebracht worden, maar waarbij de lener een bepaalde munt leent uit een pool waar alle verstrekkers hun munten instoppen. 

Aave Token

Als we het over de Aave coin zelf hebben dan spreken we over een token die op het Ethereum netwerk draait. De token zelf zorgt ervoor dat het platform gefinancierd kan worden en hoe meer het platform gebruikt wordt hoe meer de Aave coin waard wordt. 

Waar kan ik de Aave Coin het beste kopen?

Investeren in Aave Coin kan op meerdere manieren. Wij raden aan om een account te maken bij de online broker eToro en je investeringen in de munt daar te doen. 

Je kunt naast crypto ook investeren in een tal van andere handelsproducten bij eToro, zodat je al je beleggingen op 1 platform kunt beheren.

Aave Koers: Wat kan invloed op de Aave Price hebben?

De belangrijkste indicator voor een koerswijziging van een cryptocurrency is de Bitcoin koers. Nog altijd volgen de meeste altcoins deze koers redelijk. 

Daarom wordt er in de cryptocurrency markt ook gesproken over bull-markten en bear-markten. In een bull-markt stijgen alle koersen vanwege een plotselingen verhoogde aandacht voor cryptocurrency. 

Maar tot nu toe volgende ook altijd een bear-markt, het tegenovergestelde van een bull-markt waarbij eigenlijk alle koersen van cryptocurrency extreem in kunnen storten. 

Verder is het voor de Aave koers belangrijk hoeveel gebruik er gemaakt wordt van het platform. Hoe meer mensen daar de Aave Coin gebruiken, hoe meer vraag er is en hoe meer de Aave koers zal gaan stijgen. 

Andere invloed van buitenaf kan komen van bekende mensen die achter de munt gaan staan of nieuwe ontwikkelingen in de technologie die Aave gebruikt voor het platform. 

De Aave Koers: verwachting 2022

In 2020 werd het ETHLend protocol veranderd naar Aave en kon iedereen zijn LEND Coins inwisselen voor de Aave Coin. Elke 100 LEND coins waren 1 Aave coin waard. 

Dit zorgt ook voor een hoge Aave Price omdat er nu veel minder munten beschikbaar zijn dan toen het nog ETHLend heette. De koers was net na de migratie naar Aave zo’n €33. 

In de eerste maanden van 2021 was er een bullrun op cryptocurrency en ook de Aave koers schoot hierdoor de lucht in. In mei 2021 werd een recordhoogte van €540 bereikt. 

Als je eind 2020 €1.000 had geïnvesteerd in de Aave coin was je investering een half jaar later al €1.000 / €33 * €540 = €16.363.- waard geweest. 

Aave Koers in 2022

De verwachting voor 2022 is moeilijk te zeggen voor de Aave koers. De eerste maanden van dit jaar waren voor bijna elke cryptocurrency goed. 

De Aave koers bleef ook redelijk overeind in een dalende markt en kon ook de afgelopen maanden stijgen op de ranglijst cryptocurrency gesorteerd op marktwaarde. 

Zolang Aave een onderscheidend platform blijft ten opzichte van de andere DeFi protocollen kan het blijven groeien. 

Aave Koers van het afgelopen jaar

Wat wel met zekerheid te zeggen is dat de kans op een bear-markt binnenkort groot is. De koersen van haast alle cryptocurrency zijn gestegen in de eerste maanden van 2021 en het ene na het andere record werd verbroken. 

Hou er dus bij het investeren in Aave Coin rekening mee dat de Aave koers ook zomaar onderuit kan gaan of een correctie doormaken. Probeer niet teveel geld in één keer te investeren maar dit te spreiden. 

Mocht de koers dan inderdaad onderuit zakken kun je de dit aangrijpen als kans om meer Aave coins bij te kopen voor bij een eventuele stijging. Het is normaal dat ook een goed project tussentijdse prijscorrecties heeft, en het is daarom verstandig naar de lange termijn prognose te kijken.

Veelgestelde vragen

De Aave crypto is zeker veilig. Je kunt er in investeren bij gereguleerde online brokers.

Bovendien is het leensysteem van Aave veilig door de blockchain technologie die er op is toegepast. Hiermee is het leensysteem veilig en transparant.

Je kunt de Aave crypto bij verschillende online brokers kopen, maar wij raden daar eToro voor aan. Dit is een gemakkelijk en overzichtelijk platform die onder anderen daardoor erg fijn is voor beginnende beleggers.

Een van de beste online brokers om in de Aave coin te handelen is eToro. Wij raden deze broker aan omdat het platform geschikt is voor beginnende beleggers en daarom ook fijne tools aanbiedt zoals het gratis demo-account.

Met het gratis demo-account kun je eerst met fictief geld investeren. Zo kun je zonder risico eerst het platform uitproberen.  

Een van de beste online brokers om in de Aave coin te handelen is Libertex. Wij raden deze broker aan omdat het platform geschikt is voor beginnende beleggers en daarom ook fijne tools aanbiedt zoals het gratis demo-account.

Met het gratis demo-account kun je eerst met fictief geld investeren. Zo kun je zonder risico eerst het platform uitproberen.  

Aave is in 2020 overgestapt van een gedecentraliseerde P2P-kredietverstrekking naar een pool-based strategie. Dit heeft er voor gezorgd dat het Aave protocol op dit moment een open source protocol heeft.

Hiermee beschikken gebruikers over de mogelijkheid om hun eigen gedecentraliseerde geldmarkten aan te kunnen maken via de blockchain van Ethereum.

Conclusie: Aave Koers

Het ziet er naar uit dat de Aave coin nog flink zal kunnen groeien in de toekomst. De kans dat de Aave koers nog zal toenemen is daardoor ook aanwezig, maar niet gegarandeerd.

Het is echter een goede keuze om de Aave koers eerst een tijdje goed in de gaten te houden voordat je een investering maakt. Dit kan via onze aanbevolen broker eToro heel gemakkelijk!

Er zitten altijd risico’s verbonden aan beleggen dus zorg dat je je eerst goed verdiept. Daarna is het zeker de moeite waard om ook naar andere crypto te kijken dan alleen de Bitcoin. De Aave crypto zou dus een goed keuze kunnen zijn. Daarnaast kun je ook eens kijken naar bijvoorbeeld Elrond!

Investeren in Aave Coin?

Maak gelijk een account bij eToro aan om de Aave koers te kunnen volgen. Wil je eerst oefenen met een demo account of meteen in de Aave coin investeren? Dat kan allemaal op het platform van eToro!
Live koersen
Scroll naar boven