Avax Koers | Analyse & Prognose (2024)

Beleggen in de Avax in 4 stappen

Wil je meteen aan de slag met crypto en de Avax koers? Maak een account aan en ga aan de slag!

Avalanche is een nieuwe generatie blockchain net zoals bijvoorbeeld Cardano of Polkadot. Vanwege een behoefte aan lagere transactiekosten en een sneller netwerk is Avalanche Avax ontworpen. 

Dit project is een nieuw en supersnel open source blockchain platform waarop iedereen slimme contracten kan schrijven en gedecentraliseerde applicaties op kan bouwen. Het is een nieuwe generatie blockchain platform dat veilig, gedecentraliseerd en schaalbaar is.

Dit biedt veel kansen voor beleggers. De markt staat nog aan het begin en dit kan soms enorme rendementen opleveren. In dit artikel kijken we naar de Avax Koers en wat de verwachting is voor de toekomst.

Avalanche Avax Koers (euro)

Avalanche is dus een platform waarop decentraal financiële assets verhandeld of gebouwd kunnen worden. Het is een nieuwe technologie waarvan de oprichters verklaren dat elke transactie in minder dan een seconde afgerond kan worden!

Deze nieuwe blockchain technologie is geïntroduceerd in 2020. In begin 2021 is de koers fors omhoog geschoten maar na enkele maanden weer gecorrigeerd.

Inmiddels is de koers weer flink omhoog geschoten en lijkt de koers nog steeds in een opwaartse trend te zitten. De prijs zit op dit moment zo rond de 60 euro, met mogelijk meer potentie omhoog.

Gelijk aan de slag met de Avax Koers?

Beste Avalanche Avax brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Beginnen met beleggen in Avalanche Avax Koers

Voordat je kunt beginnen met beleggen in de Avalanche Avax koers zul je een account moeten openen bij een online broker. Deze broker maakt het mogelijk crypto aan te schaffen zodat jij aan de slag kan met het investeren in de Avax Koers.

Hoe kan ik beleggen in Avax

Je kunt via een broker een cryptomunt aanschaffen zoals Bitcoin. Om te profiteren van de Avax Koers en om te starten met beleggen in Avalanche Avax zul je vervolgens deze crypto munt om moeten wisselen op een exchange of bij een online broker. In dit voorbeeld gebruiken we de broker Capital om te laten zien hoe jij aan de slag kunt.

Maak een account bij Capital

Ga naar de website van Capital. Registreer je account met je e-mail adres en wachtwoord. Zorg dat je je account bevestigd middels de activeringsmail.

Zet geld op jouw account

Stort een bedrag op je account zodat je kunt beginnen met crypto aanschaffen. Je hebt via Capital veel verschillende betalingsmogelijkheden.

Koop een cryptomunt

Kies bijvoorbeeld een coin als Bitcoin om mee te beginnen. Deze zul je later kunnen verhandelen via een exchange zodat je kunt beleggen in de Avalanche Avax Koers.

Beleg in de Avax Koers

Kies een exchange zoals Binance en verhandel je crypto munt voor Avalanche Avax. Hierna kun je echt beginnen met profiteren van de Avalanche Avax Koers.

Wil je aan de slag met de Avalanche Avax Koers? Maak vandaag nog een account aan bij Capital!

Voorbeeld van een crypto koers in Capital

Waarom Capital?  Capital is de broker voor beginnende beleggers door het gebruiksvriendelijke en overzichtelijke platform, waar je gemakkelijk crypto en vele andere handelsproducten kan kopen. 

2. Stort geld om te investeren

Tijd om geld te storten bij Capital, dit doe je eenvoudig via één van de vele beschikbare betaalmethodes. Daarbij zitten ook de voor Nederland handige betaalmethodes iDeal, PayPal en bankoverschrijving zodat je gemakkelijk en snel geld op je account kan zetten.

3: Investeer in de Avalanche Avax Koers

Vervolgens kun je naar de pagina van de Avalanche coin om je eerste investering te doen. Hier zie je de Avalanche Avax koers. 

Daarnaast kun je gemakkelijk investeren via de blauwe knop ‘handelen’. Daar kun je kiezen hoeveel je investeert. Deze investering vind je vervolgens terug in je wallet op Capital. Je kunt hem laten staan en bij Capital verkopen zodra de munt meer waard is geworden of de munt versturen naar een andere wallet of website. 

Tip: Gebruik de Copytrading Tool om te kijken hoe andere investeerders op Capital hun portfolio samenstellen en doe inspiratie op voor je eigen investeringen. 

Huidige Avalanche Avax Koers

Huidige Avax Koers

De Avalanche coin kreeg in 2021 voor het eerst echt aandacht en toen vloog de Avax koers ook direct omhoog. Begin 2021 was de Avax koers nog €2,55 en die steeg in oktober 2021 door tot €65,87. 

Als je begin 2021 €2.000 had geïnvesteerd was deze investering hetzelfde jaar nog €2.000 / €2,55 * €65,87 = €51.662,75 waard geworden. 

Profiteer ook van de Avax koers en begin nu met investeren bij de online broker Capital!

Avalanche Avax Koers: Is instappen nog mogelijk?

Inmiddels is de Avax koers zo hard gestegen dat de munt in de 13 meest waardevolle cryptomunten van de wereld terecht is gekomen. De echte enorme groei zal zich niet zomaar gaan herhalen, maar toch liggen er mogelijkheden.

Avax heeft een eigen blockchain netwerk die zich de komende tijd blijft ontwikkelen. Een goed alternatief voor Ethereum.

De Avax koers in 2021.

Het is een platform met smart contracts waardoor je decentrale applicaties kunt ontwikkelen. Dit zijn applicaties als een DeFi platform, digitale verzamelingen en applicaties voor bedrijven als financiering en digitale identiteit.

Avalanche kan meer dan 4.500 transacties per seconde verwerken, bij Ethereum is dit 14. Daarnaast werkt de Avax coin met Proof-of-Stake, hierdoor is het een geschikt alternatief voor Ethereum, dat nog met het vervuilende Proof-of-Work werkt met hoge transactiekosten. 

Instappen is dus zeker nog mogelijk bij Avalanche gezien het grote verschil tussen de marktwaarde van Avalanche en Ethereum. De Avax koers heeft nog genoeg groeimogelijkheden.

Lange termijn prognose: price prediction 2022

Het voorspellen van een prijs van een cryptomunt is lastig omdat het nog altijd een erg volatiele markt is. Daarnaast is het lastig om te bepalen wat er allemaal effect heeft op de prijs van een bepaalde cryptomunt. 

Wat we wel kunnen doen is deze munt vergelijken met de andere cryptomunten met hoge waardes. Avalanche zal niet zomaar Ethereum in gaan halen, maar er lijkt nog wel ruimte om te groeien. 

Zo zou het qua marktwaarde best de top 10 in kunnen komen richting vergelijkbare munten als Cardano of Polkadot. Als dat gebeurt, zou de marktwaarde nog meerdere malen verdubbelen. 

Zo zou de prijs kunnen stijgen tot meer dan €200.- als de munt dit weet te presteren. 

Factoren die de Avalanche Avax Koers beïnvloeden

We hebben de afgelopen 10 jaar kunnen zien dat de koersen van cryptomunten enorm kunnen schommelen en de reden hiervoor niet altijd bekend is. Ook voor de Avax koers geldt dat er niet altijd logische koersschommelingen zijn, maar hieronder benoemen we enkele mogelijke oorzaken van wisselingen. 

Ontwikkelingen die de Avax Koers beïnvloeden

De Avalanche Coin is, net als veel andere crypto projecten, nog altijd vol in ontwikkeling. Eind 2021 zijn ze vooral op technisch vlak bezig, zoals het verder ontwikkelen van de Avalanche wallet, een bridge tussen Ethereum en Avalanche en een eigen NFT marketplace. 

Ook voor de komende periode blijft Avax bezig met het verder ontwikkelen van de Avalanche Bridge, wallet en het gehele netwerk. Hoe beter het netwerk wordt, hoe meer klanten het moet trekken waardoor de vraag naar Avalanche, en daarmee de prijs, omhoog kunnen gaan.

Invloed Bitcoin koers

De eerste bekende cryptomunt en nog altijd is Bitcoin twee keer zoveel waard als Ethereum, de cryptomunt met de hoogste waarde na Bitcoin. De Bitcoin koers heeft ook nog altijd een groot effect op de gehele markt. 

Als Bitcoin sterk daalt volgen eigenlijk altijd alle andere munten. Houd deze koers dus ook in de gaten als je niet in Bitcoin investeert maar alleen in andere cryptocurrency. 

Onbekende oorzaken die de Avax Koers beïnvloeden

Avalanche Coin heeft in totaal 720 miljoen munten in het netwerk. Daarvan hebben ze 360 miljoen munten in het eerste blok vrijgemaakt, de overige 360 miljoen munten kunnen worden vrijgemaakt door ‘minting’. 

Dit is een vorm van staking waardoor er nieuwe munten worden gecreëerd door het valideren van nieuwe blocks. In principe geldt dat hoe meer munten er op de markt zijn, het aanbod stijgt en daardoor de prijs daalt. 

Avax Koers: Veelgestelde vragen

Avalanche is een veilige, bekende munt die afgelopen jaar een enorme groei heeft doorgemaakt. Het is vergelijkbaar met Ethereum qua platform en heeft grotendeels dezelfde mogelijkheden als smart contracts en decentrale applicaties. 

In een aantal maanden tijd steeg de Avax koers van €2,55 tot meer dan €77,-. De koers blijft flink schommelen en kan de komende tijd dus nog de nodige stijgingen en dalingen meemaken. 

Als Avalanche zich blijft ontwikkelen en de gehele crypto markt blijft overeind zal de Avax koers nog verder kunnen stijgen. Vergelijkbare munten hebben marktwaardes die de Avax koers nog ver overstijgen en daar zou Avalanche naar toe kunnen klimmen. 

De Avax coin kun je gebruiken op alle decentrale applicaties die op deze blockchain ontwikkeld zijn. Ook kun je het gebruiken om NFT’s te kopen of om te ruilen voor andere munten via de crosschains die Avalanche ontwikkeld heeft. 

Profiteren van de Avalanche Avax koers doe je bij eToro. Hier kun je cryptomunten kopen die je later om kunt ruilen voor Avax coin. 

Conclusie: Avax Koers

De Avax koers heeft in 2021 een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt door zo’n 30 keer zoveel waard te worden. De munt profiteert mee van de gehele markt van cryptomunten die afgelopen jaar steeg. 

Er lijkt nog genoeg perspectief te zijn voor de Avax koers en het gehele Avalanche project om verder te groeien. Als je het vergelijkt met de munten die een hogere marktwaarde hebben, kan Avalanche nog flink doorgroeien voordat het daarbij in de buurt komt. 

Je kunt eenvoudig zelf profiteren van de Avax koers door snel zelf te beginnen met cryptocurrency kopen bij de online broker Capital. Begin vandaag nog met je gratis demo account aanmaken en doe je eerste investering om vanaf nu te profiteren van elke koersstijging. 

Ook profiteren van de Avax Koers?

Ga snel naar Capital, check de huidige koers en koop je eerste cryptomunten!
Start nu
Scroll naar boven