Bitcoin Koers in Euro – Live Prijs, Geschiedenis en Voorspelling (2024)

Bitcoin koers

Bitcoin is inmiddels wereldwijd bekend. Door de astronomische stijging en vervolgens daling van de Bitcoin koers volop in het nieuws. De Bitcoin werd uitgevonden door Satoshi Nakamoto in 2008, met het doel om een betaalmiddel te ontwikkelen waar geen tussenpersoon, zoals een bank, tussen zat.

De Bitcoin koers bereikte haar hoogste piek ooit in november 2021 en daalde vervolgens sterk om zich nu op te maken voor een mogelijke volgende run naar nieuwe records. Op deze pagina zie je de Bitcoin koers live en kun je het verloop op de voet bijhouden.

Begin direct met beleggen in Bitcoin

De Bitcoin (BTC) is de meest bekende digitale valuta ofwel cryptocurrency. Als je naar de Bitcoin koers euro kijkt, zul je waarschijnlijk denken dat de stijging van de Bitcoin koers op het moment net zoals in eerder dit jaar weer zal dalen.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op de prijs van Bitcoin (euro) aan de hand van het verleden en ook de live Bitcoin koers op het moment.

Investeren met behulp van de live Bitcoin koers in 4 simpele stappen

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Hoe krijg ik Bitcoins?

Je kunt op een aantal manieren Bitcoin (BTC) verkrijgen. Bitcoin kopen door middel van een online broker, betalingen accepteren in Bitcoin wanneer je een eigen bedrijf hebt of Bitcoin minen. In dit artikel zullen we verder ingaan op deze drie manieren.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

1. Beleggen aan de hand van de Bitcoin koers

Om Bitcoin te kopen, kun je het beste een account aanmaken bij een online broker. Er zijn een tal van online brokers op de markt, maar we zullen als voorbeeld onze aanbevolen broker eToro nemen.

Open een account bij eToro

Ga naar de eToro website en vul je gegevens in. Met de bevestigingsmail kun je je account activeren.

Stort geld op je account

Stort geld op je account zodat je meteen kunt beginnen met beleggen! De minimale inleg is ongeveer €50.

Vindt Bitcoin (BTC) in eToro

Selecteer Bitcoin (BTC) in je volglijst of klik op handelsmarkten in je menu en selecteer crypto bovenaan.e

Plaats je order in eToro

Kies vervolgens op de blauwe knop 'Handelen' rechts bovenaan en het beleggen kan beginnen!

Begin direct met Bitcoin (BTC) kopen, check de Bitcoin price, maak gratis een account aan bij eToro en begin direct!

Waarom eToro? eToro is uitstekend voor de beginnende belegger. Je kunt gebruik maken van een demo-account zodat je veilig kunt oefenen tot je aan het echte werk begint. 

Alternatieve brokers

Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse crypto broker waar je ook Bitcoin kunt kopen aan de hand van de Bitcoin koers. Bitvavo richt zich volledig op cryptocurrency’s. Als je alleen geïnteresseerd bent in crypto handel is deze broker interessant.

Bitvavo is een relatief jonge broker en is gelanceerd in 2018. Alhoewel het een jong platform is, biedt het een meer dan 50 verschillende cryptovaluta aan.

Het platform is erg overzichtelijk en dankzij de lage kosten kun je gemakkelijk in Bitcoin beleggen aan de hand van de Bitcoin koers. Je kunt binnen het platform betalen met een tal van verschillende betaalmethodes waardoor ook Bitvavo een aanrader is!

Plus500

Ook op het platfrom van Plus500 kun je de live Bitcoin koers volgen en op basis hiervan beleggen in Bitcoin. Er is echter wel één groot verschil: Plus500 is alleen geschikt voor CFD trading.

Met CFD’s beleg je in het koersverloop van Bitcoin. Je moet de Bitcoin koers dus goed in de gaten houden. Als je een accurate Bitcoin koers verwachting hebt, dan kun je beleggen in een stijging of daling van de Bitcoin koers.

Zo kun je met CFD’s dus ook profiteren van een koersdaling van de Bitcoin. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over het hebben van een crypto wallet, aangezien je de crypto zelf niet koopt.

2. Bitcoins verdienen wanneer de Bitcoin koers voordelig is

Je kunt ook Bitcoins verdienen door dit aan te bieden als mogelijke betaalmethode wanneer je producten verkoopt of service verleent. Wanneer klanten dus in Bitcoin betalen wordt de huidige Bitcoin euro koers genomen, waarna er de kans bestaat dat de Bitcoin koers in de toekomst zal stijgen.

Omdat er geen overkoepelende organisatie boven Bitcoin hangt, kost het je in principe niets extra’s. Je moet er echter wel voor zorgen dat je een systeem in plaats hebt waar je de virtuele betalingen kunt verwerken.

3. Bitcoin Mining tijdens een sterke Bitcoin koers

Je kunt ook zelf Bitcoins (BTC) ‘verdienen’ door Bitcoins te minen. Zodat mensen bijdragen aan de blockchain van Bitcoin. Wanneer je ‘minet’ moet je een ingewikkelde computerpuzzel oplossen die betrekking heeft op het beveiligen van een gemaakte transactie.

Het aantal Bitcoin dat je ontvangt is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de berekening. De waarde hangt natuurlijk af van de prijs Bitcoin (in euro).

prijs bitcoin mining

Tip: Bitcoin kun je veilig en gemakkelijk kopen via eToro. Maak een account en begin meteen!

Huidige Bitcoin Koers Euro

Huidige Bitcoin Price

Zoals te zien is, is de actuele Bitcoin koers alles behalve een stabiel handelsproduct. Vooral in 2017/2018 werd dit duidelijk door de sterke daling van de koers van Bitcoin. Eind 2020 zien we weer een sterke stijging, maar ook na recentere stijgingen volgden er dalen, voordat BTC een nieuwe sprong omhoog maakte.

Bitcoin zal altijd een volatiel handelsproduct zijn, doordat het een ‘vrije’ markt is die sterk wordt beïnvloed door een aantal factoren. Zo staat de koers van Bitcoin momenteel weer een stuk lager door de onrust op de economische markt door hoge inflatie en oorlogssituaties in diverse landen.

Eenvoudig beleggen in Bitcoin? Volg hierboven de Bitcoin koers en maak vervolgens gratis een account aan bij eToro en begin vandaag nog!

Geschiedenis van de Bitcoin Koers

Om de Bitcoin koers verwachting 2022 goed in te kunnen schatten, is het verstandig om je bekend te maken met de historie van de Bitcoin koers. We zullen het koers Bitcoin verloop vanaf 2009 voor je hieronder in kaart brengen.

Ben ik nog op tijd met beleggen voordat de Bitcoin koers nadelig is?

De laatste tijd is Bitcoin weer een veelbesproken cryptocurrency. Door de sterke stijging over 2021 en daling in 2022 is de vraag of dit het moment om BTC te kopen is losgebarsten.

Op tijd Bitcoin kopen
Live Bitcoin (BTC/USD) ticker in eToro

Alhoewel het op dit moment wellicht niet het minst risicoloze moment is, is het heel verstandig om de koers bijvoorbeeld via eToro nauwlettend in de gaten te houden. Zo kun je meteen beleggen wanneer er indicatoren zijn dat Bitcoin een beweging omhoog gaat maken.

Doordat de Bitcoin koers bijna volledig wordt beïnvloed door vraag en aanbod en er bij hoge vraag niet genoeg Bitcoin beschikbaar is, stijgt de waarde ten tijde van populariteit exponentieel.

Zet in op een daling van de Bitcoin Koers euro

Wat je ook kunt doen is ‘short’ gaan op de Bitcoin koers. Dit betekent dat je inzet op een verwachte daling in de Bitcoin prijs. Als je naar de geschiedenis van de Bitcoin koers kijkt, wordt het duidelijk dat de koers in 2018 na een sterke stijging ook een sterke daling meemaakte.

Een interessante optie dus wanneer de prijs van Bitcoin erg hoog is. Op dit moment lijkt de grootste daling zich echter al te hebben voorgedaan, en lijkt short gaan daarom erg risicovol. Als BTC stijgt verlies je dan geld.

Kortom

Als meest bekende en populaire cryptocurrency, blijft Bitcoin altijd een sterk aandeel houden in de cryptocurrency markt. Hierdoor kun je, zelfs als de waarde van de Bitcoin prijs daalt, ervan uitgaan dat Bitcoin qua waarde sterker dan haar concurrenten blijft over de lange termijn.

Soms verdwijnen nieuwere cryptocurrency’s ook na een bepaalde tijd, terwijl Bitcoin al sinds het begin de grootste speler is op de cryptocurrency markt.

Hoe werkt Bitcoin?

Blockchain

De blockchain is een centraal openbaar digitaal centrum waarop het gehele Bitcoin netwerk staat. Hier worden alle bevestigde transacties met Bitcoin opgeslagen. Hier kunnen bestaande Bitcoin portefeuilles de waarde van hun besteedbaar inkomen berekenen en kunnen nieuwe transacties worden geverifieerd.

Door middel van cryptografie (wiskundig beveiligen van bijvoorbeeld transacties) worden de integriteit en betrouwbaarheid van de transacties gewaarborgd.

Volg ook het laatste nieuws over Bitcoin en de prijs Bitcoin binnen de eToro interface!

Bitcoin koers transacties en Bitcoin mining

Een transactie wanneer het gaat om cryptocurrency is een verplaatsing van een bepaalde hoeveelheid Bitcoin van de ene digitale portefeuille naar de andere. Elke Bitcoin portefeuille bevat een geheime sleutel die uniek is aan je wallet.

Door deze laag beveiliging wordt er bevestigd dat de daadwerkelijke eigenaar van de Bitcoin deze transactie heeft gedaan. Deze komen dan binnen in het centrale netwerk, waardoor ze na ongeveer 10-20 minuten worden bevestigd. Deze bevestiging wordt door zogenaamde ‘miners’ gedaan middels cryptografie.

Miners zijn mensen die hun computer hardware beschikbaar stellen om ingewikkelde wiskundige computersommen te berekenen om de transacties te beveiligen en te registreren in de blockchain. Wanneer dit gedaan is, krijgt de eerste die het wiskundig probleem heeft opgelost een bepaalde hoeveelheid Bitcoin.

Waar kan ik het beste kapitaliseren op de Bitcoin koers?

Als je begint met beleggen in Bitcoins dan is eToro verreweg het beste platform. Zij hebben namelijk ruime keuze uit 16 verschillende crypto’s en zijn ideaal voor de beginnende belegger. 

Je kunt bij eToro gebruik maken van een demo-functie waardoor je eerst kunt oefenen met virtueel geld voordat je aan het echte werk begint. 

Door de lage minimale inleg van €50 is dit platform ideaal voor de beginner. Het is daarnaast ook nog eens veilig, want het platform is gereguleerd en gecertificeerd door onder andere de FCA (Financial Conduct Authority). 

Wil je een keer in iets proberen te beleggen? Dit kan ook want je hebt ruime keuze uit aandelen, grondstoffen, ETF’s en CFD’s. Voor de aandelen en ETF’s betaal je ook nog een 0% commissie.

BTC Koers: Wat bepaalt de actuele Bitcoin koers?

Wat cryptocurrency’s en dus ook Bitcoin uniek maakt van andere handelsproducten, is dat de koers van Bitcoin bijna volledig beïnvloedt wordt door het vraag en aanbod op de vrije markt, dus niet van overkoepelende instantie.

De hoeveelheid Bitcoins die op de markt circuleren is gelimiteerd, waardoor bij grote vraag de Bitcoin koers zeer sterk stijgt, maar bij minder vraag dan de beschikbare hoeveelheid ook een zeer sterke daling plaatsvindt.

Naast de invloed van vraag en aanbod zijn er ook een aantal andere factoren die meetellen in de volatiliteit van de Bitcoin koers euro prijs. Hier zullen we hieronder dieper op ingaan.

Waardoor fluctueert de Bitcoin koers?

Er zijn een paar facturen die ervoor zorgen dat de Bitcoin koers euro op en neer gaat. Wij nemen de belangrijkste hier met jou door. 

Energieverbruik

Het beveiligen van de Bitcoin Blockchain (de database waarop alle Bitcoin transacties worden geregistreerd) kost bijna evenveel elektriciteit als het verbruik van een klein land. Doordat je dus altijd hoge lasten hebt als je Bitcoin produceert, wordt dit doorbelast in de koers Bitcoin prijs.

Media aandacht en publieke opinie over de Bitcoin koers

Iets wat samenhangt met het vraag en aanbod en de Bitcoin prijs is de aandacht die BTC krijgt in het nieuws. Als er iets positiefs over Bitcoin of cryptocurrency wordt vermeld, dan zal de vraag ook (tijdelijk) sterk stijgen waardoor dus ook de Bitcoin koers.

Regelgeving in landen

In sommige landen wordt er hevige belasting afgenomen over winst. Voor dit soort landen is het minder interessant om te beleggen in een risicovol handelsproduct als Bitcoin, aangezien de winst een stuk lager is terwijl je hetzelfde risico loopt.

Daarnaast zijn er een aantal landen waar cryptocurrency, en dus ook Bitcoin, niet of beperkt legaal is. Dit zijn dan ook automatisch landen waar er geen vraag naar Bitcoin is.

Dominantie van grote investeerders die de Bitcoin koers beïnvloeden

The BTC markt en dus ook de prijs Bitcoin wordt gedomineerd door een klein aantal investeerders. Deze investeerders hebben samen een groot aandeel in de totale Bitcoin markt. Hierdoor wordt de Bitcoin koers vaak beïnvloedt door bepaalde acties van deze investeerders.

Heb je moeite met bepalen wat een goed moment is om in te stappen in BTC? eToro heeft een demo-account. Maak nu gratis een account aan! 

Bitcoin Koers verwachting 2022: Voorspelling en toekomst

Het is nooit makkelijk om de beleggingsmarkt te voorspellen, vooral bij volatiele producten zoals cryptocurrency. Toch zijn veel experts bezig dit handelsproduct al sinds het ontstaan van het betaalmiddel te analyseren en voorspellen.

Hieronder onze voorspellingen voor 2022, waarbij nogmaals gezegd moet worden dat Bitcoin altijd zeer onvoorspelbaar blijft.

Bitcoin koers verwachting 2022

Na een sterke stijging aan het eind van 2020 en begin 2021, werd er verwacht volgens sommige experts dat de Bitcoin koers (euro) na een dal in juli nog verder zal stijgen tot verwachte recordhoogtes in later in 2021. Inmiddels is dit ook gebeurd. 

De Bitcoin koers euro doet het beter dan goud, wat wel een indicator is van een sterk handelsproduct. Dit maakt de prijs van Bitcoin zo hoog. Het was dan eigenlijk ook nodig om flink te corrigeren om de koers gezond te houden.

Dat gebeurde in de eerste helft van dit jaar door de marktomstandigheden, die in het algemeen zeer negatief waren. Uiteindelijk geloven experts dat de koers zal stijgen tot prijzen rond de $100.000,-. Dit betekent dat als je tegen de huidige koers van €19.200 één Bitcoin koop je tegen die tijd dus €18.800 winst kan maken. Dit kan wellicht gaan gebeuren in 2022.

Wat is een Bitcoin waard?

Dit is volledig afhankelijk van de koers van dat moment. Je kunt deze pagina altijd raadplegen om de live-grafieken en tickers te checken om te zien wat de meest recente stand is.

Bitcoin koers nieuws

Negatieve gevolgen oorlog Oekraïne - Rusland op Bitcoin Koers

Er was sprake van onrust in Oekraïne in het begin van 2022. Bitcoin handelaren dachten dat dit invloed zou hebben op de Bitcoin koers. Uiteindelijk is dit ook zo gebleken, en belande de hele cryptomarkt in een negatieve spiraal waarbij vele coins tientallen procenten van hun waarde verloren.

Crypto traders werden door Oekraïne om financiële steun gevraagd in de vorm van Bitcoin. In totaal is er 204 Bitcoin naar het land gestuurd. De waarde van alle crypto dat naar Oekraïne is gestuurd was op dat moment €13 miljoen. Dit laat wel zien hoe bruikbaar en geliefd Bitcoin is als transactiemiddel.

Door de oorlog is ook de inflatie gestegen, en de maatregelen die overheden nemen om dit tegen te gaan pakken negatief uit voor beleggers in aandelen en crypto. Bovendien zijn veel mensen en ondernemers momenteel druk met de opgelopen rekeningen van bijvoorbeeld energie, al is de verwachting dat hier snel actie op zal worden ondernomen.

Recordaantal wallets met Bitcoin

Begin 2022 is er een recordaantal wallets waarin meer dan 0 Bitcoin zitten. Ook het aantal investeerders dat meer dan 0,1 Bitcoin bezit heeft een recordaantal bereikt.

Het vertrouwen in de crypto Bitcoin is dus nog niet afgenomen. Het aantal investeerders en de hoeveelheid die zij bezitten blijven stijgen.

Bitcoin regulatie in India

De overheid in India wil mogelijk de crypto industrie in het land reguleren. Er heerst hierover nog veel onduidelijkheid en het hoogste gerechtshof heeft de Indiase overheid opgeroepen met antwoorden te komen.

In India zijn mensen opgelicht. Er is $200 miljoen aan crypto van hen gestolen. Naar aanleiding daarvan wil de overheid duidelijk hebben wat de legaliteit is van cryptocurrencies zoals Bitcoin.

Veelgestelde vragen

Kort gezegd ja, echter moet je wel opletten dat er eens in de zoveel tijd een wel eens een ‘cyberaanval’ wordt gerapporteerd op gerenommeerde BTC brokers. Heel soms zijn deze succesvol, maar de kans is zeer miniem dat je eigen Bitcoins hierdoor in gevaar komen.

De Bitcoin transacties worden hevig gecodeerd door zogenaamde ‘miners’ die zelf ook geen van de gegevens kunnen inzien.

De Bitcoin had in november 2021 een recordwaarde van meer dan €65.000,-. (Bitcoin Koers Euro) Echter moet je hier goed opletten dat dit, zoals vaker aangegeven in dit artikel, een zeer volatiel handelsproduct is dat snel kan dalen of zelfs nog meer kan stijgen.

Tegenwoordig zijn er steeds meer plekken waar je kunt betalen met Bitcoin, van online webshops als Amazon tot aan fastfood ketens als Burger King en Subway. Ook in Nederland zie je steeds meer winkels die Bitcoin accepteren.

Let er wel op dat de Bitcoin koers sterk staat, anders zal je koopkracht afnemen.

Net zoals met echt geld, kun je het beste niet teveel Bitcoins in een Bitcoin wallet op je mobiel of PC hebben. Immers loop je ook niet met duizenden euro’s in contanten op zak. Zet daarom alleen een klein deel van je Bitcoin vermogen op je PC of mobiel.

Het leeuwendeel van je BTC kun je het beste in ‘cold storage’ dat wil zeggen dat deze storage niet verbonden is met het internet. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een USB stick. Zorg altijd dat je een back up hebt en dat deze voldoende vergrendeld zijn.

Bij het weghalen van een tussenpersoon als bijvoorbeeld een bank heeft dit voordelen en nadelen. Het feit dat je zelf volledig verantwoordelijk bent voor je Bitcoins betekent dus ook dat, als je je Bitcoins niet goed beveiligd, je alles kwijt bent.

Zorg er daarom dus altijd voor dat je Bitcoins vergrendeld zijn op een apparaat dat niet verbonden staat met het internet. Zo kunnen hackers hier niet bijkomen. Zorg dat het deel aan Bitcoin dat je wilt verhandelen op zijn minst met 2 factor authenticatie vergrendeld is bij de desbetreffende broker.

Bitcoin Koers: Conclusie

In conclusie is het moeilijk om de Bitcoin koers accuraat in te schatten. Wel kun je aan de hand van onderzoek die experts doen gokken op koersdalingen en stijgingen. Echter blijft hier altijd een redelijk risico aan zitten.

Op het moment is de Bitcoin prijs euro sterk gedaald, en aan het stabiliseren op wat een bottom lijkt te worden. Dit is goed nieuws als je wil investeren in Bitcoin, want het potentieel omhoog is hierdoor aanzienlijk toegenomen terwijl de kosten laag zijn. Het is kan nu wellicht een goed moment zijn om in te stappen in de Bitcoin, maar hou indicatoren in de gaten dat Bitcoin gaat stijgen en kies het beste moment.

Zolang Bitcoin zich in een volledig vrije markt bevindt, zal de prijs Bitcoin koers altijd erg onvoorspelbaar en volatiel blijven.

De Bitcoin koers op de voet volgen?

Maak meteen een account aan bij eToro en houdt de Bitcoin price goed in de gaten. Uiteraard kun je ook meteen gemakkelijk beleggen als je verwacht dat de Bitcoin verder blijft stijgen!
begin direct!
Scroll naar boven