Enjin Coin Koers en Enjin Coin verwachting

Enjin Coin Koers stappenplan

Meteen beginnen met investeren in Enjin Coin of andere crypto’s? Maak gratis een account aan bij eToro en start gelijk!

Afgelopen tijd zagen we een piek in de Enjin Coin koers, waarna de koers flink is gezakt. Dit geeft ruimte voor weer een potentiële Enjin koers stijging. Wil jij meer weten over de koersen van cryptomunten? Ga dan naar ons artikel over cryptomunten koersen.

Zal er dit jaar een nieuwe piek komen in de Enjin Coin koers, of is het verstandiger om nog te wachten met het investeren in deze crypto? In dit artikel lees je alles over de Enjin koers en wat de Enjin Coin verwachting is. 

Koers Enjin Coin

De Enjin Coin is op de markt gezet door Enjin, een bedrijf dat een netwerk heeft ontwikkeld voor computerspellen, dat volledig is gebaseerd op blockchain. In dit netwerk, Enjin Network genaamd, kunnen spelers met elkaar in contact komen, items kunnen ruilen en tokens kunnen verdienen in de games die ze spelen.

De Enjin Coin is een redelijk goedkope munt, met een prijs die varieert tussen €0,50 en €3,00. Dit maakt de munt zeer geschikt voor kleinschalige investeringen, maar je kunt natuurlijk ook grootschalig investeren door grote hoeveelheden Enjin Coins in een keer te kopen. 

Vandaag nog beginnen met Enjin Coin?

Veel mensen denken bij het investeren in cryptomunten al gauw aan de grote munten, zoals Bitcoin en Ethereum. Er zijn echter ook een zeer groot aantal veel kleinere munten zoals de Enjin Coin, en deze munten kunnen soms enorme en plotselinge koersstijgingen doormaken.

Hoe kan ik profiteren van de Enjin Coin Koers?

Enjin Coins kun je gemakkelijk kopen bij veel verschillende online brokers. Daarbij zijn er ook nog andere manieren waarop je aan Enjin Coins kunt komen. Hieronder wordt precies uitgelegd hoe je Enjin Coins kunt kopen, en welke manieren er nog meer zijn om aan Enjin Coins te komen. 

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

1. Enjin Coins kopen met euro's

Enjin Coins zijn gemakkelijk te verkrijgen bij een groot aantal online brokers en crypto exchanges. Wij gebruiken in dit voorbeeld eToro, maar je zou dit zelfde stappenplan ook kunnen volgen als je bij een andere broker in Enjin Coins wilt investeren. 

Maak een account bij eToro

Ga naar de website van eToro, en klik op 'Registreren'. Vul je e-mailadres en een wachtwoord in, en activeer je account met de activatiemail in je inbox.

Zet geld op jouw account

Nu kun je aan de slag met je account. Je kunt geld storten op je account met betaalservices zoals iDeal. Bij eToro is het minimale transactiebedrag €42,-.

Zoek de Enjin Coin Price in eToro

Om vervolgens Enjin Coin te kopen, moet je deze vinden op het platform van eToro. Type in de zoekbalk 'Enjin Coin' in om naar de product pagina te gaan.

Plaats Enjin Coin order in eToro

Klik nu op 'kopen' en selecteer het aantal Enjin Coins dat jij wilt kopen. Klik nu op 'kopen' om je investering te voltooien.

Waarom eToro? eToro laat op verschillende vlakken de concurrentie ver achter zich. Ze hebben een handig demo-account  waarmee je als beginner goed uit de voeten kunt. Daarnaast hebben ze een lage minimale inleg en veel andere mogelijkheden.

2. Enjin Coin verdienen

Er is nog een bijzondere manier waarop je Enjin Coin kunt verkrijgen. Er zijn in het Enjin Network verschillende spellen die te spelen zijn vanaf je computer, en waarmee je Enjin Coins kunt verdienen. 

Dit werkt als volgt. Wanneer je eerst Enjin Coins te kopen, kun je een node van de blockchain op je computer zetten, zodat het netwerk wordt versterkt.

Wanneer je vervolgens games gaat spelen, kun je tokens verdienen door bijvoorbeeld de items die je hebt verkregen in het spel te verruilen met andere spelers.

Speel games in het Enjin Network om Enjin Coins te verdienen

Deze tokens zijn dan weer in het echte leven in te ruilen voor Enjin Coins. Als je deze coins vervolgens weer verruilt voor euro’s tegen de Enjin Coin koers heb je in principe geld verdient met het spelen van games. 

3. Enjin Coins mining

Een derde manier om Enjin Coins te verkrijgen is door de cryptomunt te minen. Mining betekend dat je een node uit de blockchain op je computer zet waardoor je het netwerkt versterkt.

Als beloning voor het versterken van je netwerk kun je Enjin Coins verdienen. Houd echter wel in gedachten dat je een zeer krachtige computer nodig hebt om effectief te kunnen minen, want hoe meer processorkracht jij ter beschikking stelt, des te meer je eraan kunt verdienen. 

Tip: de Enjin Coin is ook via eToro gemakkelijk te kopen. Dit is een platform dat zeer geschikt is voor de beginnende belegger.

Huidige Koers Enjin Coin

Huidige Enjin Coin koers

De Enjin koers is de maanden na de piek bijna alleen maar gedaald, maar het lijkt er sterk op dat deze daling snel zal stoppen en dat er langzaam weer een stijging aan zit te komen. 

Het is erg moeilijk te zeggen wanneer het een goed idee is om weer in te stappen, maar het zou kunnen dat dat moment nu al is aangekomen. Of deze stijging zich ook daadwerkelijk gaat voortzetten is natuurlijk nooit te zeggen met crypto koersen. 

Enjin Coin Verwachting: Nu in de Enjin Koers stappen?

De Enjin Coin is al een tijdje aan het dalen, maar na de piek is wel gebleken dat de Enjin Coin veel potentie heeft. Wat echter op dit moment wel moeilijk is te zeggen, is wanneer het een goed moment is om in te stappen. 

Hoewel de koers iets lijkt te stabiliseren, zou het ook zomaar kunnen zijn dat dat een momentopname is en dat de daling daarna voortzet. Aan de andere kant zou het natuurlijk ook kunnen dat de koers plotseling gaat stijgen.

Dus het beste antwoord op de vraag of dit een goed moment is om in te stappen is: misschien. Beleggen is altijd een gok en je weet van te voren nooit zeker wat er met de koers gaat gebeuren. Kijk goed naar de Enjin coin verwachtingen van dit moment om een je eigen oordeel te kunnen vellen.

Een daling betekent niet dat je niet kunt handelen in Enjin Coin

Je kunt er met het beleggen op crypto ook op anticiperen dat er een daling gaat komen de komende periode. Dit doe je door short te gaan op de Enjin Coin koers. 

Op die manier kun je keuzes maken bij je belegging op basis van je Enjin Coin verwachting. De manier waarop je belegd heeft ook nog met andere factoren te maken die we verderop zullen bespreken. 

Hoe werkt Enjin Coin precies?

Enjin Coin Blockchain

Zoals de meeste cryptocurrency’s werkt de Enjin Coin op een blockchain. Dit is een netwerk van verschillende nodes of knooppunten waarin data opgeslagen kan worden. Iedere node is bevat een kopie van de transacties die gevoerd worden binnen de blockchain. 

Het blockchain netwerk wordt ondersteund en versleuteld door cryptografie. Hierdoor worden alle transacties binnen de nodes beveiligd. 

Transacties en Enjin Coin mining

Het minen van Enjin Coin houdt in dat je door middel van je computer de wiskundige formules binnen de blockchain oplost, waardoor er nieuwe nodes in het netwerk aangemaakt kunnen worden. Hoe krachtiger de computer is, des te sneller deze de wiskundige formules kan oplossen. 

De miners van crypto hebben dus een zeer krachtige computer, zodat hun computer de formules eerder oplost dan die van de andere miners. Voor het oplossen van de formules krijgt de miner een beloning in de vorm van de cryptomunt die hij aan het minen is. 

Het minen is dus een win-win situatie, omdat de blockchain beter wordt beveiligd en krachtiger wordt, en de miner krijgt coins als beloning voor het minen. 

Waar kan ik het beste in de Enjin Coin Koers handelen?

Er zijn tegenwoordig erg veel brokers en crypto exchanges die de Enjin Coin verhandelen. Het is daarom ook niet moeilijk om Enjin Coins te kopen, maar het is wel belangrijk dat je broker kiest die veilig en goedkoop is, en die een uitgebreid aanbod heeft.

Wij van Bankr hebben de voorkeur voor de online broker eToro. Deze broker is zeer betrouwbaar, en het platform is erg gebruiksvriendelijk.

eToro heeft van de Cypriotische toezichthouder CySec en de Britse toezichthouder FCA licenties verkregen waarmee ze volledig toestemming hebben om hun diensten verlenen binnen Europa en Groot-Brittannië. 

Wat een groot voordeel aan eToro is, is dat ze naast een breed aanbod in cryptomunten ook een zeer ruim aanbood hebben in vele andere handelsproducten. Zo handelt eToro ook in aandelen, ETF’s, grondstoffen en valuta’s. Aandelen en ETF’s verhandel je tegen 0% commissiekosten

Daarbij is eToro ook een zeer geschikt platform voor mensen die net beginnen met beleggen. Je kunt er namelijk gratis en risicoloos beginnen met een demo-account, waarmee je de wereld van het beleggen kunt ontdekken en kunt leren hoe het platform in elkaar steekt. 

Een mooie extra functie is het copytraden, waarmee je heel eenvoudig andere beleggers hun trades kunt overnemen met je eigen portfolio, en je zo kan profiteren van hun kunde en kennis. 

Ook als je met echt geld wilt beginnen is eToro erg geschikt voor de beginnende belegger, omdat je al kunt beleggen vanaf het relatief lage inlegbedrag van €42,-. Dit bedrag kun je gemakkelijk op je account storten met betalingsdiensten zoals iDeal en PayPal. 

Enjin Coin Verwachting: Wat heeft invloed op de prijs?

Het is voor zowel de beginner als de ervaren belegger zo goed als onmogelijk om volledig accuraat voorspellingen over een koers te doen. Er zijn echter wel tekens en signalen die iets kunnen zeggen over wat een bepaalde koers in de toekomst gaat doen. 

Zoals bij de meeste cryptomunten is de Enjin Coin koers erg volatiel, wat betekent dat hij erg veel en regelmatig stijgt en daalt. Dit kan erg handig zijn om te weten als belegger, want hier kun je op inspelen.

Als je weet dat de Enjin Coin koers erg volatiel is, kan het namelijk verstandig zijn om intensief te handelen op de korte termijn door vaak in en uit te stappen.

De stijgingen en dalingen zijn vaak goed te verklaren. In de volgende sectie geven we een aantal mogelijke oorzaken van Enjin Coin Koers wijzigingen. 

Waardoor fluctueert de Enjin Coin Koers?

Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de Enjin Coin Koers. Hier zullen we de belangrijkste factoren behandelen.

Enjin Coin kosten voor elektriciteit

Zoals gezegd heb je voor het minen van Enjin Coins veel computerkracht nodig om succesvol te zijn. Zo’n krachtige computer heeft veel stroom nodig om volledig te kunnen functioneren. De prijs van de stroom die het kost om te kunnen minen wordt op zijn beurt weer verrekent in de Enjin Coin koers. 

Dus hoe meer kracht een computer nodig heeft om te kunnen minen, des te hoger de prijs van de Enjin Coin zal zijn. 

Gebeurtenissen die de publieke opinie beïnvloeden over Enjin Coin

Onderwerpen die in het nieuws worden aangekaart of die op dat moment populair zijn kunnen ook invloed hebben op de prijs. Als cryptocurrency er op populariteit op vooruit gaat, wordt er meer geïnvesteerd in cryptomunten, en dus ook in de Enjin Coin. De Enjin Coin koers zal dan stijgen door een toename in vraag.

Het kan ook zijn dat de Enjin Coin zelf populairder wordt. Als bijvoorbeeld Enjin Network veel positieve aandacht in de media krijgt, gaan meer mensen het netwerk ondersteunen en de Enjin Coin zal dan meer worden gekocht, wat de Enjin Coin koers zal doen stijgen. 

Verschillen tussen landen met Enjin Coin

In sommige landen worden cryptocurrency’s erg zwaar belast, en in andere landen betaal je nauwelijks belasting over de winst van je investering. Dit komt omdat het concept cryptocurrency nog vrij nieuw is en veel overheden weten niet precies hoe ze dit mee moeten nemen in hun beleid.

Dit maakt het dat het in sommige landen totaal niet aantrekkelijk is om in de Enjin Coin te investeren. In sommige landen is het zelfs illegaal om te investeren in cryptocurrency. 

Bij veranderingen in het beleid van andere landen, kan de vraag plotseling enorm veranderen, wat veel invloed kan hebben op de Enjin Coin koers. Als een groot land bijvoorbeeld plotseling besluit de belastingen op cryptomunten flink te verlagen, zal de vraag naar cryptomunten op wereldwijde schaal enorm toenemen.

De Enjin Coin Koers: Verwachting 2022

Omdat de koerzen van cryptocurrency’s zeer veel kunnen fluctueren is het zo goed als onmogelijk om de Enjin Coin koers volledig accuraat te voorspellen. Toch kun je redelijk inschatten wat er met de Enjin Coin Koers gaat gebeuren. 

We kunnen deze verwachting namelijk baseren op de koerswijzigingen van andere cryptomunten. Als veel andere cryptomunten, zoals de Litecoin bijvoorbeeld plotseling weer enorm in de lift gaan, dan is de kans groot dat dit ook gaat gebeuren met de Enjin Coin koers. 

Houdt er wel rekening mee dat je de Enjin Coin koers alleen maar kunt inschatten, en nooit zeker kunt weten wat er met de Enjin Coin price gaat gebeuren. Het kan echter wel heel verstandig zijn om je beleggingskeuzes te baseren op Enjin price predictions. 

Enjin Coin Koers in 2022

Als je kijkt naar hoe de Enjin Coin koers zich in het verleden heeft gedragen, dan zie je dat er een kleine stijging is begonnen afgelopen jaar. Deze stijging groeide exponentieel, met de grootste groei in maart.

Hierna was het toppunt van deze enorme groeitrend, waarna de koers over het algemeen tot begin van de zomer is gaan dalen. 

Enjin Coin Koers afgelopen jaar

Als je vroegtijdig had ingespeeld op de eerste groeitekenen, toen de koers €0,31 was, en je had €100 ingezet dan had je 322,58 Enjin Coins in bezit. Als je deze vervolgens had verkocht tegen een koers van €2,90, dan was je winst (322,58*€2,90)-100=€835,48!

Veelgestelde vragen

Op het moment is de prijs van een Enjin Coin €0,99. Dit maakt het een zeer toegankelijke munt, in tegenstelling tot de veel duurdere munten zoals Bitcoin. 

Dit betekent echter niet dat je rendement van de Enjin Coin ook zo laag is. Je kunt er namelijk gewoon voor kiezen om de Enjin Coin in grotere hoeveelheden in te kopen, zodat je meer rendement kunt behalen. 

Voor het handelen in Enjin Coin raden wij eToro aan. Deze broker staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en het ruime aanbod in verschillende handelsproducten. Daarbij is het zeer geschikt voor beginnende beleggers die nog wegwijs moeten worden in de overweldigende wereld van het beleggen. 

Kort gezegd: ja, het is veilig om in de Enjin Coin te investeren. Houd er alleen ten alle tijden rekening mee dat je de inzet van je investering volledig kwijt kan raken.

Zet daarom nooit meer geld in dan je kunt verliezen. Net als met de meeste andere investeringen, is beleggen in Enjin Coin zo veilig als je het zelf maakt. 

Om zo veilig mogelijk te investeren in de Enjin Coin koers is het verstandig een betrouwbare broker te gebruiken die gereguleerd wordt door een financiële toezichthouder. Wij raden daarom aan te beleggen bij een partij als eToro, zodat je zeker weet dat je belegging in goede handen is.

Wat de Enjin Coin zo bijzonder maakt is dat je hem kunt verkrijgen door het spelen van games op het Enjin Platform. Deze games worden ondersteund door de blockchain van Enjin.

Wanneer je tokens verdient in deze games door bijvoorbeeld items te ruilen met andere spelers, kun je deze tokens in het echte leven inruilen voor Enjin Coins, die je vervolgens weer tegen de Enjin Coin Koers kunt inruilen voor euro’s.

Net als bij andere cryptomunten is het verstandig om je Enjin Coins te bewaren in een cryptowallet. In een wallet zijn je Enjin Coins veilig en ben jij de enige die erbij kan en er controle over heeft.

Het bedrijf achter Enjin Coin biedt ook haar eigen wallets aan. Deze zijn zeker aan te raden als je enkel in Enjin Coin investeert en niet in andere cryptomunten. Als je wel in meerdere cryptomunten tegelijk investeert kun je beter een wallet gebruiken die verschillende munten kan bewaren, zoals Atomic Wallet

Conclusie: Koers Enjin Coin

De Enjin Coin Koers heeft een enorme stijging doorgemaakt, maar de koers daalde daarna ook net zo snel weer. Op dit moment lijkt het erop dat de koers mogelijk weer gaat stijgen, maar dit is natuurlijk nooit met 100% zekerheid te zeggen. 

Het kan echter bij Enjin Coin nooit kwaad om een kleine investering te maken op dit soort momenten, want de prijs van de munt is redelijk laag. Als je een klein aantal munten koopt en niet meer inzet dan je wilt of kunt verliezen, hoef je ook niet meer risico te lijden dan nodig.

Als je besluit op dit moment in te stappen, raden wij van Bankr je aan om te beginnen bij eToro. Deze broker is namelijk erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Daarbij is het aanbod zeer breed en zijn de kosten laag. 

Instappen op de Enjin Coin Koers?

Denk jij dat de koers Enjin Coin weer een stijging gaat inzetten? Investeer dan nu in Enjin Coin bij eToro!
Live koersen
Scroll naar boven