IOTA Koers in Euro – Live Prijs, Geschiedenis en Voorspelling (2024)

IOTA koers

De meeste cryptovaluta werken op de blockchain technologie. Maar niet IOTA! IOTA is daarmee een unieke technologie met een unieke coin. Benieuwd of dit kan werken en of het wat voor jou is? In deze gids leggen we je alles uit over de IOTA koers, de IOTA prijs en de IOTA koers verwachting.

Begin direct met beleggen in IOTA

De IOTA (MIOTA) is één van de meest vooraanstaande cryptovaluta die níét met de blockchain technologie werkt om de transacties te verifieren. Deze cryptomunt richt zich voornamelijk op betalingsverkeer tussen het internet der dingen. Als je naar de IOTA euro koers kijkt zie je veel schommelingen. Is IOTA goed om in te investeren?

iota koers

Direct beginnen met beleggen - stappenplan IOTA

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Beste IOTA brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Hoe krijg ik IOTA?

IOTA is een coin die niet kan minen. Daardoor zijn de manieren waarop je de coin kan verkrijgen beperkt. Zo is het alleen mogelijk om deze coin te kopen of te ontvangen als betaling.

1. IOTA kopen met euro's

Om Iota te kopen met euro’s kun je het beste bij een broker een account aanmaken. Brokers bieden een online platform voor het handelen in activa zoals cryptocurrency’s. Er zijn veel verschillende brokers waar je uit kan kiezen. Wij laten zien hoe je IOTA kan kopen met onze aanbevolen broker, eToro.

Open een account bij eToro

Bezoek de eToro website en maak een account aan. Met de bevestigingsmail kun je het account actveren.

Stort geld op je account

Financieer je account zodat je kan beginnen met beleggen. Bij eToro is er een lage minimale inleg van slechts $50 (€42)

Vind IOTA in eToro

Zoek IOTA (MIOTA) op via de zoekbalk of onder handelsmarkten -> crypto -> MIOTA. Ook kun je de cryptomunt vinden in de volglijst.

Plaats je order in eToro

Druk daarna op de blauwe knop 'handelen' om IOTA aan te schaffen. Gefeliciteerd! Je bent nu eigenaar van een MIOTA token. Volg daarna de MIOTA koers live.

Je kan vandaag nog beginnen met IOTA kopen door een account aan te maken bij eToro. Begin direct met handelen in IOTA!

Waarom eToro? eToro is de ideale broker voor beginnende beleggers. Bij eToro kun je een demo-account aanmaken waarmee je alle aspecten van het platform kan ontdekken. Ook kun je met het demo account oefenen met beleggen voordat je overstapt op echt geld. Zo kun je risicoloos leren beleggen!

ioata kopen etoro cryptomunten

2. IOTA verdienen

Het is ook mogelijk om IOTA te verkrijgen door het als betaalmiddel te gebruiken. Je kan zelf IOTA’s ontvangen door het te accepteren als betaalmethode voor bijvoorbeeld de webshop van jouw eigen bedrijf. Als je dan zelf producten of diensten verkoopt, kunnen klanten daarvoor betalen met IOTA.

Op het moment van betalen wordt dan de live IOTA euro koers genomen om de prijs te bepalen. Het is daarna natuurlijk mogelijk dat de waarde van IOTA’s stijgt.

IOTA brengt geen transactiekosten met zich mee omdat het systeem betalingen verifieert via de Tangle. Dit is een beveiligingsmethode waarbij gebruikers eerdere transacties moeten goedkeuren zodat hun eigen transactie goedgekeurd wordt. Dit kosteloze systeem is dus ideaal voor microtransacties.

Tip: IOTA kun je gemakkelijk en veilig kopen via eToro. Maak vandaag nog een account aan en begin meteen!

Huidige Koers IOTA (Euro)

Huidige IOTA koers grafiek

Zoals je kunt zien is de actuele IOTA koers niet bepaald een stabiel handelsproduct. Net zoals bij andere cryptomunten heb je met IOTA te maken met een volatiel handelsproduct.

Cryptomunten zoals IOTA zullen altijd volatiele handelsproducten zijn vanwege de manier waarop ze vrij verhandelbaar zijn. Het is altijd verstandig om je hier goed van bewust te zijn voordat je begint met handelen in IOTA.

Wil je eenvoudig beleggen in IOTA? Maak snel een account aan bij eToro en begin vandaag nog!

Koers IOTA geschiedenis

IOTA is een cryptomunt die nog niet lang bestaat, maar inmiddels wel een turbulent verleden achter de rug heeft. Om de munt beter te begrijpen en de koers in perspectief te kunnen plaatsen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de IOTA koers in het verleden.

In het overzicht is te zien hoe de IOTA koers explodeert, maar ook weer daalt. Hieronder een overzicht.

Is het verstandig om nu in te stappen bij IOTA?

De laatste paar maanden is er veel te doen om cryptocurrency’s. De stijging van cryptocurrency’s zoals de Bitcoin heeft veel interesse gewekt in andere cryptomunten, waaronder IOTA.

Is het dan wel verstanidg om tijdens perioden van verhoogde interesse in cryptomunten in te stappen? Het is altijd verstandig om de live IOTA koers via eToro goed te blijven checken. Zo kun je zien hoe de live IOTA koers zich ontwikkelt.

Waar er een hoge stijging plaats vindt bij een aantal cryptomunten, is dat bij IOTA nog niet het geval. Het zou dus een goed moment kunnen zijn om te beginnen met beleggen in IOTA als je denkt dat die stijging er nog aan zit te komen.

iota kopen etoro
Live IOTA (MIOTA) ticker in eToro

Omdat de IOTA koers bepaald wordt door de vraag en aanbod kan het zijn dat de prijs bij veel vraag enorm stijgt. Dit heeft te maken met het beperkte, vooraf vastgestelde aanbod bij IOTA.

Inzetten op een daling van de IOTA koers

Wat ook mogelijk is, is inzetten op een daling van de IOTA koers. Als jouw verwachting van IOTA koers is dat deze zal gaan dalen kun je ‘short gaan’ op de koers. 

Dit houdt in dat je inzet op een daling van de IOTA koers verwachting. Als je kijkt naar de volatiliteit en geschiedenis van IOTA, zou short gaan na een sterke piek geen slecht idee zijn.

Houd er wel rekening mee dat IOTA een klein cryptocurrency is met een bijzonder model. Het volgt daardoor niet de veralgemeniseerde trends die grotere cryptovaluta zoals Bitcoin soms tonen. Het is altijd verstandig om je goed in te lezen bij nieuwe ontwikkelingen of trends.

IOTA: een cryptocurrency zonder blockchain

De Tangle

In plaats van blockchain is de IOTA cryptocurrency gebouwd op een acyclische gerichte graaf. Dit is een generalisatie van de blockchain technologie. De acyclische gerichte graaf van IOTA wordt de Tangle genoemd.

De blockchain technologie werkt doordat ‘miners’ cryptovaluta mijnen door wiskundige problemen op te lossen. Deze wiskundige rekenkracht wordt gebruikt om transacties te beveiligen.

Een acyclische graaf zorgt voor een ander soort beveiliging. In plaats van cryptografie, worden transacties beveiligd door de gebruikers zelf. Gebruikers moeten dan simpele cryptografische problemen oplossen om hun transactie te voltooien.

Beveiliging van transacties zonder blockchain

Bij blockchain-based cryptovaluta worden transacties beveiligd door de cryptografie. Bij de Tangle moeten gebruikers voor elke transactie die zij willen voltooien twee eerdere transacties zelf beveiligen. Dit doen ze door twee simpele problemen op te lossen. Dit heet proof of work (PoW).

De Tangle en het PoW concept zijn erg uniek binnen de wereld van cryptovaluta. Het werkt alleen op basis van vertrouwen: je bent afhankelijk van andere mensen voor het beveiligen van jouw transactie.

Daarentegen heeft het ook zijn voordelen. Zo is er geen energie-intensieve mining nodig en is er geen wachttijd: transactie worden meteen voltrokken. Daardoor is IOTA ideaal voor kleine, snelle transacties, oftewel microtransacties.

Wat is de beste website om IOTA te kopen?

Als je wilt beginnen met beleggen in cryptomunten kun je het beste bij eToro terecht. eToro is een online broker die maar liefst 30 verschillende cryptomunten aanbiedt om mee te handelen. 

Als beginnende belegger doe je er verstandig aan om de een demo-functie van eToro uit te proberen. Zo kun je eerst alle handelsmethoden en activa uitproberen voordat je met echt geld begint.

Ook kun je bij eToro gebruik maken van de handige copytrading tool waarmee je andere beleggers kopieert! 

Wil je beleggen in andere activa dan alleen crypto? Dan ben je bij eToro ook aan het juiste adres. De broker heeft een groot aanbod van onder andere aandelen, grondstoffen, ETF’s en CFD’s. Bij aandelen en ETF’s heb je ook het voordeel dat eToro 0% commissiekosten hanteert.

Het platform wordt gereguleerd in Cyprus door de CySec en in het Verenigd Koninkrijk door de FCA . Met een lage minimale inleg van slechts $50,- (€42,-) staat je geld dus veilig bij deze broker.

IOTA prijs: hoe wordt de IOTA prijs bepaald?

Cryptocurrencies als handelsproduct zijn uniek omdat ze te maken hebben met vraag en aanbod en een beperkte mogelijkheid om aanbod te genereren. Dit leidt tot situaties waarin er veel vraag is, maar zeer beperkt aanbod. Hierdoor kan de prijs ineens erg omhoog schieten en pieken.

Bij IOTA is het aanbod nog verder beperkt dan bij andere cryptocurrency’s. Dit heeft te maken met het feit dat IOTA niet te minen is. Omdat IOTA op de Tangle werkt is het aanbod vantevoren vastgesteld.

De prijs wordt dus bepaald door wat mensen bereid zijn te bepalen voor de IOTA aan de hand van de IOTA euro prijs van dat moment. Dat bepaalt dus de IOTA euro koers.

IOTA prijs: waarom fluctueert de IOTA prijs?

Er zijn meerdere redenen en verklaringen voor het op- en neergaan van de IOTA prijs. Deze factoren zijn belangrijk om in de gaten te houden voor het bepalen van de IOTA prijs verwachting.

Praktische toepassingen van de Tangle

IOTA prijst zichzelf op de praktische toepassing van haar technologie. IOTA moet het internet der dingen verbeteren. Dit zijn alle ‘slimme’ apparaten en de integratie daarvan. Denk hierbij aan je smartphone, home-applicaties, slimme auto’s of slimme televisies.

De verbindingen hiertussen worden gerealiseerd door transfers van data die IOTA wil verbeteren met haar technologie. Het is aannemelijk dat de prijs van IOTA omhoog zal gaan wanneer de praktische toepassing van de IOTA technologie meer geïmplementeerd wordt.

Positieve media aandacht

Wanneer cryptocurrency’s positief in het nieuws komen wordt de aandacht op crypto’s vaak verhoogd. Dit leidt tot prijsstijgingen. Denk hierbij aan 2017/2018 of 2020/2021 toen de prijs bizar omhoog schoot. Media aandacht zorgde voor een nog hogere stijging.

Wanneer crypto’s positief in het nieuws komen is het niet ondenkbaar dat IOTA ook meer aandacht krijgt en daardoor in prijs stijgt.

Negatieve media aandacht

Aan de keerzijde is het andersom ook het geval dat de prijs omlaag schiet bij negatieve media aandacht. Zo kelderde de prijs van IOTA nadat bepaalde veiligheidsgebreken aan het licht kwamen. 

Diefstal van de cryptomunt of beveiligingsproblemen zorgt voor een verlies van investeerdersvertrouwen. Dan dumpen beleggers hun IOTA’s op de markt en keldert de prijs.

Vind je het lastig om een goed moment te bepalen om in te stappen bij IOTA? In eToro kun je zien wat andere beleggers doen en heb je toegang tot verschillende analysetools.

IOTA koers verwachting en voorspelling

De beleggingsmarkt van cryptocurrencies voorspellen is altijd erg lastig. Immers, als iedereen dat zou kunnen zou iedereen rijk worden. Toch zijn er bepaalde factoren en trends zichtbaar waardoor een goede gok mogelijk is.

Bij deze onze voorspellingen voor de IOTA koers 2022. Hierbij moet wel gezegd worden dat de cryptomarkt altijd zeer onzeker is, en de voorspellingen dus ook troebel zijn.

IOTA koers verwachting in 2022

De exacte IOTA verwachting is niet uit te brengen. Stijgingen van 100% tot 200% zijn niet onrealistisch. De IOTA koers is in 2020 gedaald met de coronacrisis en tweemaal gepiekt. Een piek in september en een piek in december. Dit correspondeert enigszins met andere cryptomunten.

Bij cryptomunten is het vaak zo dat de waarde na een heftige piek weer snel daalt. Mocht de piek van december dus een voorbode zijn voor het nieuwe jaar, dan is het slim om de Iota die je bezit te verkopen.

Het is in dat geval slim om dan in het nieuwe jaar, na de daling, IOTA in te kopen met het oog op een toekomstige stijging.

Als er weer een explosieve groei aankomt zoals in 2017 en 2018, dan kun je grootse dingen verwachten. Als je nu voor €100 IOTA koopt, en de prijs stijgt weer zo veel, dan zou je €1250 bezitten. Dat is een groei van wel 1250%!

Toch liever in Bitcoin handelen? Dit kan natuurlijk. Je vindt Alles over Bitcoin kopen op onze Bitcoin kopen pagina. Als je grafieken en tips wilt zien, kijk dan op onze Bitcoin Koers pagina. 

Veelgestelde vragen

IOTA is een van de cryptomunten die geen gebruik maakt van de blockchain technologie. De blokchain technologie beveiligt transactiess en wallets. De Tangle technologie van IOTA is nieuw, maar er zijn wel twijfels bij het unieke design. Zo is IOTA in het verleden wel eens geraakt door cyberaanvallen en heeft er diefstal plaatsgevonden.

Over het algemeen kan er echter gewoon gesteld worden dat IOTA veilig is. Het gros van de transacties zijn namelijk veilig en verlopen secuur. Mocht je echter op zoek zijn naar de allerbeste beveiliging, dan kun je wellicht beter kijken bij een meer gevestigde cryptomunt met blockchain.

Door de Tangle technologie worden microtransacties mogelijk. Dit is mogelijk doordat er geen transactiekosten zijn en de transacties makkelijk geverifieerd kunnen worden. Deze microtransacties kunnen ingezet worden voor kleine datatransfers tussen de apparaten die samen de Internet of Things vormen. het internet der dingen is de verzamelterm voor alle met internet verbonden apparaten. Denk hierbij aan mobiele telefoons, televisies, auto’s, home-apparaten en meer.

Tegenwoordig zijn er steeds meer plekken waar je kunt betalen met Bitcoin, van online webshops als Amazon tot aan fastfood ketens als Burger King en Subway. Ook in Nederland zie je steeds meer winkels die Bitcoin accepteren.

De IOTA Foundation beheert de cryptomunt centraal. Hierdoor is deze cryptomunt niet gedecentraliseerd zoals alle anderen. Het aantal IOTA munten wat beschikbaar is, is altijd hetzelfde gebleven. Het kon immers niet gemined worden. Er zijn 2,779,530,283,277,761 munten beschikbaar om te verhandelen.

IOTA koers conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat Iota de vreemde eend in de bijt is wat betreft cryptovaluta. Het werkt niet met de blockchain technologie, maar met een acyclische gerichte graaf. Hierdoor is de munt uniek: hij kan niet gemined worden, alleen gekocht.

De betrouwbaarheid van hun systeem, genaamd de Tangle, valt enigszins te betwisten. Er hebben zich beveiligingsproblemen voorgedaan in het verleden.

Ook is de volatiele aard van het activum iets wat vaak naar voren komt. Of IOTA een goede investering is, valt nog niet te zeggen. De toekomst zal het uitwijzen.

IOTA koers blijven volgen?

Met een eToro account krijg je altijd het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen. Door gebruik te maken van een gratis demo account kun je vrijblijvend oefenen met handelen en zo een succesvolle strategie bepalen!
Begin direct!
Scroll naar boven