Pi Network coin Koers | Analyse en Prognose

De Pi Network koers: profiteren in vier stappen

Geïnteresseerd in de huidige Pi Network koers? Ga direct naar eToro en begin met beleggen!

Tussen de vele verschillende crypto’s die er in de omloop zijn, kan de juiste investering kiezen lastig zijn, maar bij de Pi Network koers wordt door steeds meer beleggers gezien als een potentiële investering. 

Lees snel verder om meer te leren over de Pi Network koers, en hoe ook jij kan mee profiteren van deze opkomende munt. Wil jij alle koersen bekijken, kijk dan op onze koers pagina.

Pi Network Koers

De door afgestudeerden en PhD’s van Stanford University ontwikkelde Pi Coin moet haar lancering nog meemaken, maar neemt in het aantal gebruikers gestaag toe. Dit heeft onder andere te maken met hun wijze van minen.

Waar minen normaal gesproken veel energie en computerkracht kost – nog maar te zwijgen over de kosten die minen met zich meebrengt – kunnen de meesten het niet permitteren om te doen. Bovendien is het ook erg vervuilend.

Bij Pi werkt dit echter anders. Pi coins zijn namelijk te minen met niets meer dan je telefoon. Hiervoor hoef je enkel de app te downloaden, en kan je gratis coins minen die allemaal van jou zijn zodra de coin zijn officiële lancering meemaakt.

Op zoek naar een broker om je Pi Coin te verhandelen?

Profiteren van Pi Network Koers - stappenplan

Omdat de Pi crypto koers nog niet gelanceerd is, kan je de munt nog niet kopen. Echter kan je al wel aan Pi coins komen alvorens de lancering plaatsvindt.

Via onderstaand stappenplan kom je erachter hoe. Liever gelijk beginnen bij een broker? Klik hier om direct een account te maken bij eToro.

1. Pi Network koers: koop de coin

Crypto coins koop je bij crypto-brokers, of verhandel je met andere coins, zoals Ethereum. Echter, wanneer een coin nog niet gelanceerd is, zijn er andere manieren voor nodig om de munt te vergaren – in het geval van Pi, mine je ze met je telefoon-applicatie.

Maak een account bij eToro

Via de website van eToro kan je eenvoudig een account aanmaken door je gegevens in te vullen en de verificatiemail te openen.

Zet geld op jouw account

Nu je account aangemaakt is, kan je direct beginnen met oefenen met behulp van je gratis demo-account, of zelf geld storten via een van de vele betalingsmethoden om echt te handelen.

Installeer de Pi-app

Installeer de Pi-app om je eigen Pi te downloaden. Na de lancering kan je de munt zoeken op eToro via hun handige zoekfunctie.

Vertrouwen in dat de Pi Netwerk koers? Maak een eToro-account aan en verhandel de munten na de lancering!

2. Pi Coin verdienen

Pi coin verdienen kan momenteel alleen nog door ze te minen via de Pi-app. Deze is eenvoudig te installeren op je telefoon en geeft je elke 24 uur een reminder om op de mine-knop te drukken, zodat je niet vergeet meer Pi’s te verdienen.

Je kunt meer Pi coin verdienen door anderen uit te nodigen Pi te minen, zodat je elke keer als de door jou uitgenodigde gebruiker minet, jij ook meer Pi verdient. Op dit principe is het Pi netwerk ook grotendeels opgebouwd; hoe meer je verdient door andere miners te vergaren, hoe meer gebruikers het netwerk krijgt, en met meer gebruikers, wordt de munt ook meer gemined en neemt de waarde van Pi toe.

3. Mine je Pi Coin

Hoe werkt dit minen dan precies? Kan elke telefoon dit proces wel aan? Gelukkig werkt dit heel eenvoudig. 

Wanneer je de app (simpel genaamd “Pi”) downloadt, dien je enkel je naam door te geven en een gebruikersnaam en wachtwoord te bedenken. Je gebruikersnaam is tevens je uitnodigingscode als je anderen aan het netwerk introduceert.

Anderen uitnodigen kan nadat je minstens drie keer zelf gemined hebt. Dit gaat heel eenvoudig door op de mine-knop te drukken.

Het mine-proces duurt 24 uur. Na deze 24 uur minen, krijg je weer een herinnering dat je op de knop moet drukken.

Verder kan je via de app berichten lezen van andere gebruikers, maar ook de ontwikkelaars, om zo op de hoogte te zijn van het meest recente Pi-nieuws.

 

Minen met de Pi-app

Bovenin de app wordt getoond hoeveel Pi je reeds gemined hebt. Zodra de coin gelanceerd wordt, zijn dit alle Pi coins die je in je bezit hebt en kan gaan verhandelen. Na de lancering is de mine-optie niet meer mogelijk op je telefoon.

Beste Pi Network brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Hoe kan ik investeren in Pi Network koers?

Zodra je je eigen Pi gemined hebt, en de munt is gelanceerd, is het natuurlijk tijd om hem te gaan verhandelen. Pi wil graag een eigen netwerk opbouwen waarin men met Pi handelen kan, en met behulp van genoeg partners is een eigen Pi-markt een realistische optie.

Wie zijn Pi echter liever verhandelt via een broker, dient er eentje te vinden die Pi aanbiedt, of een munt die op dezelfde blockchain werkt, zoals Ethereum.

Er zijn veel brokers die in crypto handelen, dus het kan lastig zijn om de juiste te vinden. Zelf raden wij eToro aan, mede om de diverse handige trading-tools waar het platform gebruik van maakt.

Een voorbeeld van deze tools is de handige CopyTrading-functie, waarmee je niet alleen portfolio’s van andere beleggers in kan zijn, maar ook kan kopiëren om zodoende je eigen uit te breiden.

Een andere handige functie is je virtuele gratis demo-account. Hiermee kan je leren beleggen en strategieën uitproberen met virtueel geld.

Ben je klaar voor handelen met echt geld, dan kan je al aan de slag na een minimale storting van slechts $50 (€42). Dit is erg handig voor beleggers die bijvoorbeeld minder te besteden hebben of minder grote risico’s kunnen permitteren.

Wat financieel ook aanlokkelijk is, is de 0% commissie die je betaalt op aandelen en ETF’s. Zo akan je ook investeren in andere handelsproducten dan enkel crypto.

Toch geïnteresseerd in nóg andere handelsproducten? Dan kan je bij eToro naast crypto, aandelen en ETF’s ook investeren in onder andere grondstoffen, valuta en forex.

En dankzij de strikte regulering van het Britse FCA, kan je zonder grote zorg je eerste belegging doen bij deze wereldbekende broker.

Profiteer van de Pi Network koers bij Libertex

Toch liever investeren in CFD’s, in plaats van direct in crypto’s dan is wellicht Libertex een interessante optie voor je. Ook Liberttex heefdt een groot aanbod aan CFD’s van crypto, dus de kans dat Pi er na de lancering verhandelbaar zal zijn, is aannemelijk.

Net als eToro, biedt Libertex ook een handige demo-functie waarmee je jezelf eerst bekend kan maken met het verhandelen van CFD’s. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld beginnende beleggers of beleggers zonder CFD-ervaring.

Heb je meer ervaring in handelen, dan zou de daytradingssoftware Metatrader 4 nog wel eens aantrekkelijk voor je kunnen zijn. Er zijn diverse mogelijkheden met deze software om het handelen nóg interessanter te maken. 

Pi Network Koersontwikkeling - historische en actuele Pi Coin waarde

Momenteel is de Pi Network koers nog 0,0

Omdat de Pi coin nog niet gelanceerd is, is er nog geen concrete Pi crypto koers te geven. Wel kent het project inmiddels meer dan 29 miljoen gebruikers. 

Hoewel het niet bekend is hoeveel Pi er inmiddels gemined is, zal dat bij de lancering duidelijk gemaakt worden. Houd voor meer info over Pi en de Pi crypto koers het nieuws van de makers dan ook goed in de gaten.

Geïnteresseerd in, probeer eToro!

Pi Network Koers: Is instappen nog mogelijk?

Velen vragen zich af of het nog zin heeft om je bij het Pi-netwerk aan te sluiten. Dat is lastig te beantwoorden omdat de officiële lanceringsdatum nog niet bekend is. 

Echter, het kan natuurlijk nooit kwaad om het uit te proberen; je hoeft slechts één keer per dag op een knop te drukken en met genoeg potentiële geïnteresseerden die op jouw uitnodiging mee kunnen doen, kan je extra Pi verdienen. Dus daarvoor zou het de moeite waarde kunnen zijn.

Gaat Pi dan erg groeien in haar waarde? Dat is moeilijk te zeggen; de lancering is nog niet rond en de munt moet eerst nog een schaarste meemaken voordat het exponentioneel in waarde toeneemt.

Stel, je hebt tegen de tijd van de lancering 1000 Pi gemined, maar de waarde zal het eerste jaar niet hoger worden dan €0,001, dan zal je 1000 * 0,001 = 1, dan heb je slechts €1 aan Pi gemined.

Is dit die ene keer per dag op een knopje drukken waard? Voor de meesten niet, maar de bedoeling is dat je de geminede munten vasthoudt tot de waarde gestegen is.

Wacht je bijvoorbeeld een jaartje langer, en wordt Pi toch nog wél een stuk waardevoller, dan is enkel op een knop drukken toch zeker een kleine moeite voor een toch wel grote opbrengst.

Korte termijn prognose Pi Coin waarde - Pi Crypto Koers (2022)

Het is lastig om te zeggen of de Pi network koers in het eerste jaar na lancering al een interessante waarde heeft behaald. Crypto’s zijn over het algemeen al erg volatiel, dus laat staan hoe moeilijk de waarde in te schatten is als het product nog niet eens op de markt is.

Belangrijk is om de lancering in de gaten te houden en te letten op het nieuws omtrent Pi. Aan de hand hiervan kan je je eigen onderzoek doen en conclusies trekken over de potentiële opbrengst van kortetermijn-handelen met Pi.

Lange termijn prognose Pi Coin waarde - Pi Crypto Koers

Op langere termijn zijn de verwachtingen voor Pi beter. De meeste Pi gebruikers minen met de intentie om de munten voor een langere termijn te bewaren, om deze vervolgens met hogere winst door te verkopen als de schaarste toegenomen is.

Door de Pi coins te bewaren, kan je wachten tot je uit onderzoek hebt geconcludeerd dat het juiste moment is gekomen om de Pi door te verkopen. Dit kan wanneer de waarde aanzienlijk gestegen is, of wanneer je geen vertrouwen meer hebt en van de munt af wil voordat de waarde nóg minder wordt.

Door goed onderzoek te verrichten en technische analyses uit te voeren, kan je zelf inzien wanneer het beste moment is gekomen om je Pi coin te verkopen.

Pi Network Koers voorspellen - factoren die de Pi Coin waarde beïnvloeden

Zoals bij de vorige sectie besproken is, is het erg moeilijk om de Pi Network koers te voorspellen. Niet alleen omdat cryptovaluta erg volatiel zijn, maar ook omdat de munt nog niet gelanceerd is.

Er zijn natuurlijk wel diverse factoren die de waarde van Pi kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan hacks in hun beveiliging; het systeem werkt erg simpel, maar hoeft daarmee niet per se onaantastbaar te zijn.

Ook kan slecht nieuws ervoor zorgen dat de waarde van Pi zal kelderen, of sterker nog, nooit zal stijgen. Komt er bijvoorbeeld slecht nieuws uit over de makers rond de lancering, dan zal al gauw elke gebruiker zijn dagelijkse druk op de knop als tijdverspilling zien.

Omdat de app een soort van “gratis geld” aanbiedt, zijn er veel twijfelaars over de echtheid van het product. Momenteel is er echter nog geen enkel bewijs gevonden voor fraude of het doorverkopen van gebruikersgegevens. Het blijft echter een risico dat iedereen voor zichzelf moet bepalen of ze het waard vinden deze te nemen.

Pi Crypto Koers: Veelgestelde vragen

De Pi Network koers is de koers die de munt zal hebben na de lancering. Pi Network is opgezet door PhD’s en afgestudeerden van Stanford University, en wordt gemined middels een app, waarbij de gebruiker elke 24 uur op een knop dient te drukken.

Omdat Pi Coin nog neit gelanceerd is, is de actuele Pi Network Koers nog €0,0. Gebruikers minen de munt om deze na lancering te verhandelen wanneer de waarde voldoende toegenomen is. Door het nieuws omtrent Pi goed in de gaten te houden kan je analyses uitvoeren over de waarde van de munt.

Omdat je met de Pi-app als het ware gratis kan minen, zijn sommigen sceptisch over de betrouwbaarheid van het netwerk. Momenteel is er echter geen bewijs dat het een scam betreft, of dat er sprake is van enige vorm van fraude.

Natuurlijk blijft het altijd een risico dat je voor jezelf moet nemen.

De Pi Coins die je minet worden ook gelijk opgeslagen in de app Je kunt je Pi Coins bewaren met de app die je gebruikt om de coins te minen; deze app dient dan ook als wallet.

Het is aan jezelf en jouw onderzoek om te kijken of je je coins voor lange of korte termijn wil verhandelen. Na de lancering is het aan te raden de Pi Network Koers in de gaten te houden.

Conclusie: Het beste moment om van Pi Network Koers te profiteren?

Al bij al, is investeren in de Pi Network koers verstandig? Het is vrij laat om nog te beginnen met minen – hoe later het minen start, hoe minder de opbrengst.

Dat gezegd hebbende, is het wel nog steeds mogelijk! Heb je genoeg vertrouwen in de Pi crypto koers, dan kan je nog steeds gaan minen, om de munt na de lancering vervolgens door te verkopen bij een broker als eToro!

Beleggen in Pi Coin?

Heb jij vertrouwen in het Pi Network? Ga vandaag nog naar eToro en maak een account aan, om gelijk te beginnen met handelen!
Start nu
Scroll naar boven