Polygon Matic Koers (MATIC)

Profiteren van de Polygon (MATIC) Koers in 4 stappen

Wil je investeren in de Matic koers? Zie je de Polygon Matic koers nog verder stijgen? Maak een account bij eToro en begin direct!

Polygon Matic Koers

Polygon is een framework dat gefocust is op schaalbaarheid om blockchains te kunnen creëren met ondersteuning van het Ethereum framework. Voorheen was dit bekend als het Matic Network, wat nu de naam Polygon heeft gekregen.

De token die binnen Polygon wordt gebruikt heet nog steeds Matic, de Matic koers is onder beide namen te vinden op exchanges. Deze token wordt gebruikt voor staking, gas fees en het bestuur over het framework.

Wat is op dit moment de waarde van de Matic token? En hoe ziet de toekomst er voor de Polygon Matic Koers eruit?

Profiteer nu van de MATIC koers

Polygon is vooral gefocust op schaalbaarheid, hier is dus ook het framework omheen gebouwd. Ben je van mening dat de wereld van cryptocurrencies nog groter wordt? Dan is investeren in de Polygon Matic koers wellicht iets voor jou.

Je kunt niet alleen profiteren van jouw investering, maar ook bijdragen aan de ontwikkeling van de blockchains en cryptocurrencies.

Is het een goed idee om in te spelen op de huidige Matic koers? Dat hangt af van verschillende factoren en ook van wat voor type investeerder je bent.

De verwachting is dat de Polygon Matic koers nog aardig kan stijgen, ondanks de flinke stijgingen die er al zijn geweest. Door de vele ontwikkelingen die Polygon heeft gemaakt en nog wil maken, is er veel potentieel voor de Matic koers.

Er is nog genoeg ruimte voor groei en er zit veel potentie in het Polygon framework en de oplossingen die ze aan het ontwikkelen zijn.

Hoe kun je profiteren van de Polygon/Matic Koers?

Het is heel eenvoudig om de Matic token aan te kopen. Dit kan bij verschillende exchanges maar ook bij brokers, indien ze de munt aanbieden.

Door de Matic token te kopen speel je in op de Polygon Matic Koers. Als we spreken over de Polygon Matic koers, hebben we het ook over de Matic koers. Dus of je nu Polygon of Matic ziet staan, bij beide zal je de Matic token aanschaffen.

Wij nemen in de volgende stappen eToro als voorbeeld om de token aan te schaffen, aangezien hier de token verkrijgbaar is en het aankopen simpel is. We gaan kijken naar de Polygon Matic koers en hoe je hierop in kunt spelen.

Bij eToro worden er nog vele andere crypto koersen aangeboden waar u ook in kunt handelen. Je kunt dus meerdere coins of tokens op dit platform aanschaffen.

1. Koop de Polygon Matic Token

Het kopen van de Matic Token kan het beste via een online broker. We nemen als voorbeeld eToro zodat je eenvoudig kunt beginnen met het inspelen op de Polygon Matic koers.

Maak een account bij eToro

Ga naar de website van eToro en klik op de knop “Registreren”. Vul hierna je gegevens in en activeer jouw account door middel van de verificatiemail die naar het ingevulde e-mailadres is verstuurd.

Stort geld op jouw account

Om te investeren heb je wel de balans nodig om de tokens of coins aan te kopen. De minimale storting is bij eToro is slechts €170,-.

Zoek de Matic koers in eToro

Bovenin de website van eToro is een zoekfunctie te vinden. Hier kun je de verschillende koersen, coins en tokens vinden.

Een order plaatsen in eToro

Zodra er een koers is geselecteerd kun je een positie openen. Dit kan rechts bovenin via de knop "Open positie". Plaats jouw order en je hebt jouw eerste Matic Tokens gekocht.

Wil je direct beginnen met handelen in de Polygon Matic koers? Maak een account aan bij eToro en begin vandaag nog!

Polygon Matic koers

Waarom eToro als broker? Ze hebben een gebruiksvriendelijke online omgeving en handige functies. Zo hebben ze onder andere een handig gratis demo-account, zo kan je oefenen met beleggen zonder risico te lopen.

2. Zelf Matic verdienen

Er zijn verschillende manieren om jouw Matic Tokens voor je aan het werk te zetten. Eén van deze opties is door het uit te lenen, hier krijg je dan een percentage aan rente op terug.

Er zijn verschillende bedrijven die dit aanbieden zoals Celsius. Met veel verschillende users kan dit een optie voor je zijn om nog meer uit jouw tokens te halen.

3. Polygon Matic Koers - Token Staking

De Matic Token kan niet gemined worden, maar kan wel worden gestaked. Je zet dan jouw tokens voor een bepaalde periode vast waardoor je hier een percentage aan rente op terug kunt krijgen.

Afhangend van het type staking contract je aan gaat, kan het zijn dat ze gedurende het contract niet kunnen worden verhandeld. Mocht je dus niet voor de lange termijn inspelen op de Polygon Matic koers, is staking niet de beste optie voor jou.

Tip: Tijdens het staken van de coin of token kan de koers dalen en kan het zijn dat jij jouw investering niet kan liquideren. Ben je meer gefocust op de lange termijn? Dan kan staking een goede manier zijn om extra rendement te maken.

Beste Polygon Matic brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Profiteren van de Polygon Matic Koers via eToro

De beste plek om te profiteren van de Polygon Matic token is via online broker eToro. Bij deze online broker ben je altijd op de juiste plek op het gebied van beleggen, ook in cryptocurrencies!

Bij eToro is het mogelijk om verschillende cryptomunten te kopen en verkopen, allemaal op een centrale plek.

Weet je nog niet precies welke cryptomunten het beste in jouw portfolio passen? Met de copy trading functie kun je gemakkelijk inspiratie opdoen bij andere gebruikers en ervaren beleggers.

Daarnaast bied eToro ook een demo functie, waarmee je gemakkelijk het platform kunt ontdekken en investeringen kunt doen zonder daar meteen je eigen geld voor neer te hoeven leggen.

Wanneer je wel graag uit eigen zak wilt beleggen is het al mogelijk om met een laag minimaal inlegbedrag van $50 (€50) te starten op het platform. Zo maak je gemakkelijk je eerste stappen zonder een deuk in je spaarrekening te hoeven slaan.

Naast cryptocurrency bied eToro nog vele andere financiele handelsproducten op haar platform. Denk hierbij aan aandelen, ETF’s, grondstoffen of valuta! Zo kun je gemakkelijk een breed portfolio opbouwen met verschillende soorten producten. Probeer het nu!

Polygon Matic Koers CFD's via Libertex

Bij de broker Libertex is het mogelijk om in de Polyhon Matic koers te investeren via CFD handel. CFD (Contract for Difference) handelen is vaak populair onder wat meer ervaren beleggers, maar heeft ook genoeg animo voor startende investeerders.

Met een CFD beleg je in de verwachte stijging of daling van een koers, zoals de Matic koers, en dus niet in het product zelf. Hierdoor is het mogelijk om ook in schaarse goederen op de financiele markt te beleggen zonder dat je hier heel veel geld aan kwijt hoeft te zijn.

Met een hefboomeffect en een eventuele stop-loss of take-profit kun je je inleg vermenigvuldigen met een bepaalde factor zonder extra geld bij te hoeven lappen. Hierdoor kun je grotere investeringen maken. Let wel op, want uiteraard zit hier ook meer risico aan verbonden.

Libertex is al dik 25 jaar een grote speler binnen de CFD handel. Het platform kent al vele gebruikers en wordt gereguleerd door de cypriotische financiele instantie CySec. Is Libertex en CFD handelen wat voor jou? Maak dan snel en gemakkelijk een nieuw account aan.

Huidige Polygon Matic Koers (Euro)

Huidige Matic koers

Als je de Polygon Matic koers bekijkt van het afgelopen jaar, zal je zien dat de koers al een aantal keren flink is gestegen, maar ook weer gedaald. Dit waren allemaal mogelijkheden om te profiteren van de Matic koers.

Aan het begin van 2021 lag de prijs van de Matic Token nog rond de €0,015 en werd er weinig naar Polygon gekeken. De prijs steeg toen tot de piek van €2,23 en daalde daarna weer tot uiteindelijk zo’n €0,30 per token. De huidige koers ligt rond de €0,74.

Had je aan het begin van 2021 slechts €100 geinvesteerd in de Matic token, dan was de investering in slechts 5 maanden: €100 / €0,015 * €2,23 = €14.866,67.

Zoals je ziet heeft de Polygon Matic koers een flinke stijging gemaakt, maar ook een forse daling. Indien je van mening bent dat we deze all-time high nog kunnen breken, kan dit een mooi moment zijn om in te stappen met een ‘korting’.

Geïnteresseerd in beleggen in Matic Token? Handel direct in Matic bij eToro!

Nieuws & Geschiedenis van de Polygon Matic Koers

De wereld van cryptocurrency is een markt die enorm snel ontwikkeld en waar in korte tijd veel gebeurd. Zo zijn er ook bij de Polygon Matic coin grote ontwikkelingen geweest in de afgelopen jaren. 

2017
2017

Oprichting van Polygon

In oktober 2017 is Polygon (eerst bekend als Matic Network) opgericht door twee blockchain developers en een business consultant.

2019
2019

Polygon op de markt

Na eerst veel te hebben bijgebracht aan het Ethereum netwerk, zijn de oprichters gewisseld naar hun eigen platform, Matic Network. In deze tijd hebben ze het Plasma framework, waar Polygon uit gebouwd is, ontwikkeld.

2019
2019

Launchpad sale

Tijdens een launch sale in April 2019 werd 19% van de totale suply aan tokens verkocht wat $5 miljoen dollar opbracht.

2021
2021

Matic Token Roadmap

Na de launch zijn er veel ontwikkelingen geweest en ligt de focus volledig op het ontwikkelen van oplossingen, voor onder andere schaalbaarheid en veiligheid in blockchains.

2022
2022

Grote samenwerkingen

In 2022 komt er steeds meer naar buiten van waar Polygon achter de schermen mee bezig is. Zo selecteerde Disney ze voor een accelerator programma, en werken ze met Starbucks aan NFT platform voor de gigant.

Hoe ziet het Polygon Matic Network eruit?

Om te weten wat we in de toekomst kunnen verwachten, is het goed om te weten welk probleem Polygon eigenlijk oplost. Op deze manier kan je daadwerkelijk inschatten of de Polygon Matic koers nog veel zou kunnen stijgen.

Polygon heeft vier verschillende lagen, waaronder de Ethereum laag, de beveiligings laag, de Polygon Network laag en de uitvoerings-laag. De Ethereum laag is vooral belangrijk omdat de andere lagen hier afhankelijk van zijn, voor hun beveiliging en consensus.

De beveiligingslaag regelt Polygon’s beveiliging als een service product. Deze service stelt de gebruikers van Polygon in staat om gebruik te maken van de beveiliging en consensus voor een fee, indien ze geen gebruik willen maken van de Ethereum blockchain.

De Polygon Network laag zorgt ervoor dat alle blockchains die gemaakt zijn via Polygon met elkaar kunnen samenwerken en communiceren.
De uitvoerings-laag host alle on-chain en off-chain smart contracts van het Polygon Network.

Het Polygon Network verbind blockchains met elkaar

De toekomst van Polygon Matic Koers

Polygon kan gezien worden als een oplossing voor de problemen die Ethereum heeft omtrent schaalbaarheid. Dit kan er voor zorgen dat de Polygon Matic koers in de toekomst nog flink zal kunnen stijgen, indien Ethereum dit probleem niet sneller dan Polygon weet op te lossen.

Echter is de Polygon Matic koers ook erg afhankelijk van de bitcoin koers. Wanneer de prijs van de bitcoin stijgt of daalt bewegen de andere coins en tokens mee.

Het kan dus zo zijn dat zodra de Bitcoin koers daalt, de Polygon Matic koers ook flink zal dalen.

Cryptocurrencies kunnen erg volatiel zijn waardoor de koersen flinke pieken en dalen kunnen hebben. Dit zie je dan ook terug in de grafiek.

Als je de koers gaat vergelijken met andere cryptocurrencies, zal je zien dat veel dezelfde bewegingen maken. Zoals we net al hebben vastgesteld, bewegen de kleinere coins met de bitcoin koers mee.

Polygon Matic grafiek koers
De Polygon Matic Koers

Wat betekent dit voor de toekomst van de Polygon Matic koers? Wat we zeker weten is dat als bitcoin omhoog gaat, de Matic koers waarschijnlijk zal volgen.

Wat we ook kunnen stellen is dat Polygon nog lang niet uit ontwikkelt is. Een stijging van de Polygon Matic koers zal dan ook waarschijnlijk volgen met de toekomstige ontwikkelingen.

Verwacht je een stijging in de Polygon Matic koers? Maak vandaag nog een account bij eToro en begin met investeren!

Polygon Matic Koers: Veelgestelde vragen

Polygon (voorheen Matic Network) is een oplossing voor het schaalprobleem van Ethereum. Dit doen ze met behulp van het Plasma framework.

Simpel gezegd bied Polygon een framework voor het behandelen van transacties op het blockchain netwerk. Hiervoor gebruiken ze speciale methodes om de veiligheid van het systeem te behouden. Tokenoverdracht en betalingen via het Ethereum network worden dus aangedreven door deze oplossing van Polygon Matic

Polygon (Matic) biedt een schaalbaarheidsframework voor het creëren van Blockchains. Dit doen ze specifiek voor de transacties op het Ethereum netwerk.

Door middel van Proof-of-Stake validators en beveiliging via het Plasma Netwerk probeert Polygon het blockchain verkeer veilig en correct op te schalen. De token die we in de Matic koers artikel beschrijven is de munt die gelinkt is aan deze sidechain crypto dienst.

Polygon is te koop bij verschillende exchanges en online brokers, zoals eToro, Binance, Litebit, Coinbase en Libertex.

Wij raden eToro aan door de vele functionaliteiten en de gebruiksvriendelijkheid van het platform. Echter is ook Libertex een optie wanneer je geïnteresseerd bent om alleen in de vorm van CFD te handelen.

Op het moment zijn er 6,3 biljoen Matic tokens in omloop met een maximum supply van 10 biljoen.

Matic is de token die gebruikt wordt binnen Polygon. Deze wordt onder andere gebruikt voor het bestuur, gas fees en staking binnen het netwerk dat gebouwd met behulp van het Ethereum framework.

Polygon Matic Koers: Conclusie

Polygon is een perfect voorbeeld van organisatie die gefocust is op probleemoplossing binnen de blockchains. Het is duidelijk dat Polygon een flinke groei heeft doorgemaakt over de voorgaande jaren.

In de toekomst zal Polygon waarschijnlijk nog veel gaan uitbreiden, en zal het gebruik van de frameworks en oplossingen van Polygon meer worden gebruikt. Doordat Polygon flink gecorrigeert is tijdens de bear market, kun je op dit moment tegen lage kosten een aantal Matic tokens kopen.

We zullen waarschijnlijk nog veel groei gaan zien binnen de wereld van crypto en blockchains. Polygon heeft zich goed gepositioneerd binnen de markt en kan dus een goede investering zijn.

Je kunt bij verschillende exchanges of online brokers terecht om de Matic token te kopen. Als je een beginner bent kan het handig zijn om een eenvoudig platform zoals eToro te gebruiken.

Scroll naar boven