Live Shiba Inu Koers | Shiba Inu Coin 2024

Profiteren van de Shiba Inu Koers in 4 stappen

Wil jij ook aan de slag en je eerste cryptomunten kopen? Maak dan snel een account aan bij eToro en zoek de Shiba Inu Coin.

Cryptomunten gebaseerd op hondenrassen werden razendsnel populair na de enorme stijging van Dogecoin. Eén van de bekendste hondenmunten is de Shiba Inu Coin, met een afbeelding van een Shiba Inu als logo.

In dit artikel kom je meer te weten over deze munt en de Shiba Inu koers. Daarnaast vind je bovenaan de pagina de live Shiba Inu koers en helpen we je met jouw eerste munten kopen met een handig stappenplan!

Shiba Inu Koers (euro)

Shiba Inu (SHIB) is een vergelijkbare munt met Dogecoin (DOGE). Dogecoin werd ooit als grap gelanceerd, hoe zit dat met de Shiba Inu Coin?

De website van de munt geeft hier geen direct antwoord op. Inmiddels heeft de munt een marktwaarde van 12,7 miljard euro en is het daarmee de op 14 na meest waardevolle cryptomunt in de wereld, en dus wel een serieuze speler.

De Shiba Inu Coin is een ERC-20 token. Dat houdt in dat het geen cryptomunt met een eigen netwerk is, maar dat SHIB draait op de blockchain van Ethereum. In totaal zijn er biljoenen Shiba Inu Coins, daarvan werd ooit de helft geschonken aan de oprichter van Ethereum. 

De bedoeling hiervan was dat de helft van alle SHIB op deze manier ‘geburnd’ was wat de munt meer waarde zou geven. De oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft echter 50 biljoen Sihba Inu Coin gestort in een fonds dat Covid in India tegen moest gaan. 

In totaal was dit destijds bijna 850 miljoen euro waard. Is de Shiba Inu koers daardoor niet gestegen? Nee, want de Shiba Inu koers schoot hierna omhoog. In oktober 2021 zelfs met honderden procenten!

Ook beginnen met Shiba Inu Coin?

Hoe kan ik profiteren van de Shiba Inu Coin Koers?

Als je ook wilt profiteren van de Shiba Inu Coin koers heb je zelf een voorraad van de munt nodig. Hieronder vind je enkele mogelijkheden hoe je het gemakkelijkst aan de munt kan komen!

1. Shiba Inu Coin aanschaffen met euro's

Je euro’s omruilen voor Shiba Inu Coins doe je bij een online broker. Je moet hiervoor op zoek naar een broker die een ruim aanbod cryptocurrency heeft, het best kun je kiezen voor een broker die qua gebruiksvriendelijkheid aansluit bij jouw ervaring met beleggen. 

In dit stappenplan gebruiken we als voorbeeld eToro, deze broker is voor bijna iedereen eenvoudig te gebruiken en heeft de Shiba Inu Coin in het ruime aanbod cryptocurrency opgenomen.  

Maak een account bij eToro

Ga naar de site van eToro, bedenk een gebruikersnaam en geef je e-mailadres en wachtwoord op. Vanaf nu heb je toegang tot je account.

Zet geld op jouw account

Gebruik één van de vele (online ) betaalmethodes en zet snel en eenvoudig geld op je account om je eerste investering te kunnen doen.

Zoek de Shiba Inu Koers in eToro

Zoek op SHIB of Shiba Inu koers en ga naar de productpagina van de munt om je eerste aankoop te kunnen doen.

Koop de Shiba Inu Coin

Klik op 'handelen' en kies hoeveel je wilt investeren. Maak de transactie rond en je vindt de munten meteen in je wallet terug.

Begin vandaag nog met SHIB kopen en bekijk de Shiba Inu koers op eToro!

De Shiba Inu Coin koers is gemakkelijk terug te vinden op het platform van eToro

Waarom eToro? eToro is de broker voor beginnende beleggers vanwege het gebruiksvriendelijke platform, goede klantenservice en grote aanbood van verschillende producten. Daarnaast kun je als beginner ook eerst het hele platform uitproberen voordat je met je eigen geld aan de slag gaat. 

2. Shiba Inu Coin staken

Het team achter de Shiba Inu Coin heeft sinds kort ook een ander platform gelanceerd. Met ShibaSwap heb je een aantal extra mogelijkheden om je Shiba Inu Coin tokens op verschillende manieren in te kunnen zetten. 

Eén van die mogelijkheden is het staken van Shiba Inu Coins. Op Shibaswap staat deze mogelijkheid bekend onder de naam Bury. Door de munt te staken krijg je een wekelijkse beloning in de vorm van extra Shiba Inu Coin, Ethereum en Bone, een andere token in het Shiba Inu ecosysteem. 

Dit kan dus alleen als je al Shiba Inu Coins in bezit hebt na het aanschaffen bij eToro. Via deze manier van staking kun je dus passief geld verdienen met de munten die je in bezit hebt en voorlopig niet gaat gebruiken. 

3. Swappen van Shiba Inu tokens

Op het platform van Shibaswap kun je ook kiezen voor het swappen van Shiba Inu Coin.

Je kunt allerlei munten inwisselen voor Shiba Inu coins op dit platform. Het handigste is om hiervoor Ethereum of een stablecoin, als Tether of DAI, voor te gebruiken. 

Bij ShibaSwap kun je een wallet verbinden en de munten vanuit deze wallet gebruiken op deze nieuwe exchange. Als je dit wilt doen, maar eerst nog Ethereum wilt kopen kun je het beste terecht bij broker eToro. 

Tip: Koop ook Ethereum of een stablecoin bij eToro en maak het over naar de wallet die je gaat verbinden met ShibaSwap.

Beste Shiba Inu brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Waar profiteer ik van de Shiba Inu Koers?

In het stappenplan gebruikten we het al als voorbeeld; eToro. Het is één van de populairste online brokers van het moment en dat is niet gek. 

eToro heeft namelijk een zeer gebruiksvriendelijk  platform waar iedereen eenvoudig kan beginnen met beleggen. 

Als beginner  hoef je bij eToro niet meteen met je eigen geld aan de slag. Met het gratis demo account  kun je namelijk virtueel geld gebruiken om alle functies van het platform uit te proberen, zo kun je bijvoorbeeld een investering in de Shiba Inu koers uitproberen. 

Nadat je dit gedaan hebt en genoeg ervaring en vertrouwen hebt opgedaan kun je aan de slag gaan met je echte account. Als je geld gaat storten op dit account heb je te maken met de lage minimale inleg van $50 (€42) zodat het voor iedereen mogelijk is om met een kleine investering te beginnen. 

Je kunt bij eToro investeren in allerlei verschillende producten als aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s en CFD’s. Zo kun je een divers portfolio opbouwen zonder dat je daarvoor bij verschillende brokers een account nodig hebt. 

Daarnaast is het ook nog eens voordelig om bij eToro te gaan beleggen, zo betaal je 0% commissie over het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s. Op deze manier kun je nog hoger rendement behalen op je investeringen en komen er nooit na de tijd onverwachtse kosten bij.

eToro is een veilig platform vanwege de inschrijving die het heeft bij de toezichthouders CySEC en FCA. Met deze regulering mogen ze in heel Europa hun service aanbieden aan klanten. 

Daarnaast heb je de Copy trading tool bij eToro. Met deze tool kun je zien waar andere beleggers in investeren en welk rendement ze halen, vervolgens kun je met één druk op de knop deze investeringen kopiëren naar je eigen portfolio. 

Profiteren van de Shiba Inu Koers met CFD's

Je kunt ook in de Shiba Inu koers gaan handelen in de vorm van CFD’s. Bij een CFD koop je niet het product zelf, maar sluit je een contract met de broker om te kunnen speculeren op de Shiba Inu koers.

Om op deze manier te profiteren van de Shiba Inu koers kun je het best gaan handelen in CFD’s bij libertex. Deze broker heeft een groot aanbod verschillende cryptomunten en daarnaast ook aandelen, ETF’s en andere handelsproducten. 

Huidige Shiba Inu Koers

Huidige Shiba Inu Koers

Met een marktwaarde van zo’n 10 miljard euro steeg de Shiba Inu coin in oktober 2021 naar de top 15 cryptomunten met de grootste waardes. Deze stijging had te maken met het lanceren van een eigen decentrale crypto-exchange. 

Bij zo’n decentrale exchange kun je zonder tussenkomst van een bedrijf of broker munten verhandelen met elkaar. Ook heb je extra mogelijkheden zoals het beschikbaar stellen van liquiditeit zodat je geld kunt verdienen op het platform. 

De koers explodeerde van een waarde van €0,0000085 per munt op 4 oktober 2021 naar een waarde van €0,0000293 nog geen 3 dagen later. Als je €1.000 had geïnvesteerd op 4 oktober was je investering drie dagen later al: €1.000 / €0,0000085 * €0,0000293 = €3.447,06 waard geweest. 

Eerder had de Shiba Inu koers ook al een  enorme stijging in een paar dagen tijd, waarna de koers ook weer flink terugzakte. Deze twee momenten zijn lastig te voorspellen en op in te spelen, maar zolang je de munten in bezit houdt, heb je dus kans op deze enorme koersstijgingen. 

Ook bij de volgende stijging in de Shiba Inu koers meeprofiteren? 

Kan ik nog instappen bij de huidige Shiba Inu Koers?

Instappen in de Shiba Inu Coin is altijd mogelijk, wel is aan te raden om voorzichtig te zijn met de investering. De munt heeft inmiddels bewezen enorme koersstijgingen door te kunnen maken, maar ook net zo makkelijk veel waarde kwijt te kunnen raken. 

Als je gaat investeren in Shiba Inu Coin is het daarom aan te raden dat je bijvoorbeeld ook in andere munten investeert. Wat je ook kan doen is je investering in deze munt verspreiden over een langere periode om het risico met je investering flink te verlagen.

De Shiba Inu Coin Koers in februari 2022

Door bijvoorbeeld elke maand een vast bedrag te investeren in de munt weet je zeker dat je niet je gehele investering op een verkeerd moment doet. Als je een investering doet terwijl de koers heel hoog staat compenseer je dat de maand later weer met je volgende investering. 

Hoe werkt Shiba Inu Coin precies?

De Shiba Inu Coin is een ERC-20 token, dit zijn tokens die draaien op de Ethereum blockchain. Naast deze token heeft het team ook nog de LEASH token en BONE token ontwikkeld. 

Met deze verschillende tokens wordt er een eigen ecosysteem gecreëerd. Zo is de BONE token bedoeld om mee te stemmen over de ontwikkeling van SHIB.

De grote vraag voor veel investeerders is hoe serieus de Shiba Inu Coin genomen moet worden.

De Shiba Inu Coin draait op de blockchain van Ethereum

Waar Dogecoin als grap gelanceerd werd, lijkt Shiba Inu Coin wel een serieus project. 

Daarnaast is ShibaSwap een belangrijk aspect van de Shiba Inu coin. Deze decentrale exchange biedt je de mogelijkheid om de verschillende tokens te kopen, verkopen of onderling om te wisselen en geeft je een aantal opties om geld te verdienen aand e munten die je hebt. 

Tot slot ondersteunt de Shiba Inu Coin ook NFT’s. Bij NFT’s kun je eigendom van een digitaal product beter beschermen, alleen degene die de NFT heeft gekocht krijgt het gekochte plaatje of bestand in zijn of haar bezit. 

Shiba Inu Koers: Wat heeft invloed op de prijs?

Er zijn een aantal zaken die invloed hebben op de Shiba Inu koers. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen schoot de koers omhoog toen er nieuws kwam over de decentrale exchange van de Shiba Inu Coin. 

Verder kan het net als bij Dogecoin komen vanuit bekende personen. Zo twitterde Elon Musk ooit iets over Dogecoin en schoot de prijs vervolgens dagenlang omhoog, dit zou ook bij de Shiba Inu koers kunnen gebeuren. 

Daarnaast is ook de welbekende term ‘FOMO’ een reden van de spontane stijging in de Sihba Inu koers. Beleggers weten wat er met Dogecoin is e gebeurt en welke stijgingen er mogelijk zijn voor deze munten en willen daar ook bij de Shiba Inu koers van profiteren.

De Shiba Inu Koers verwachting 2022

Het is moeilijk om voor 2022 een goede voorspelling te doen over de Shiba Inu koers. Zoals je hebt kunnen zien in dit artikel is de koers van deze munt twee keer in extreem korte tijd enorm gestegen en daarbuiten relatief gelijk gebleven. 

Alles hangt dus af van dit soort momenten die zorgen voor enorme aandacht voor de munt. Mocht Elon Musk er opnieuw een tweet uitgooien met daarin een Shiba Inu hond is de kans groot dat deze munt er flink van kan profiteren. 

Houd het nieuws rondom de munt goed in de gaten en kijk naast de tweets van Elon Musk ook naar de ontwikkeling van het netwerk. Zo kan de prijs stijgen als de decentrale exchange wordt upgedate of uitgebreid. 

Ook kan het zijn dat de munt ooit overgaat op een eigen blockchain netwerk in plaats van dat van Ethereum. Dat zou ook een interessant moment kunnen zijn voor de Shiba Inu koers. 

Veelgestelde vragen

De huidige Shiba Inu Koers is sinds begin oktober 2021 enorm gestegen. Dit komt onder andere door een tweet van multi-miljardair Elon Musk.

Deze tweet met een foto van een Shiba Inu hond had verder geen informatie, maar toch zorgde het voor enthousiasme bij beleggers en stijgingen in de koers Shiba Inu.

De Shiba Inu Coin koers kun je op deze webpagina vinden. Bovenin staat een ticker met de live Shiba Inu Coin koers. Deze geeft 24 uur per dag, 7 dagen in de week de meest actuele prijs van Shiba Inu Coin!


Ook kun je de prijs bekijken via de website van broker eToro, waar zij ook de mogelijkheid tot opmerkingen en nieuws weergeven. Ook zie je hier hoeveel er van de munt verhandelt wordt.

De Shiba Inu koers kan stijgen om verschillende redenen. Dit kan komen omdat er aandacht van de munt komt door bekende personen of door ontwikkelingen binnen het netwerk van deze munt. 

Zo kan de aankondiging van een nieuwe toepassing of een listing op een grote exchange of broker zoals eToro een positief effect hebben op de prijs. Ook aandacht van bekende investeerders zoals Elon Musk of Twitter-oprichter Jack zie je bij een coin als Shiba Inu snel terug in de prijs!

Er zijn een aantal manieren om te profiteren van de Shiba Inu koers. De gemakkelijkste en meest logische manier is het kopen van de Shiba Inu coin bij een broker of exchange, verder kun je ook via ShibaSwap munten verhandelen of beschikbaar stellen, enkele van deze mogelijkheden kunnen je mooie beloningen bieden. 

De Shiba Inu koers is al een aantal keren binnen enkele dagen meerdere keren verdubbeld. Als je veel investeert in deze munt kun je dus ook enorme winsten maken als zo’n stijging zich herhaalt. 

Conclusie: Shiba Inu Koers

De Shiba Inu koers heeft twee bijzondere momenten meegemaakt in 2021. Zo ging de koers in mei al een aantal keer over de kop en herhaalde zich dat in oktober van 2021 toen een vage tweet van Elon Musk voor veel aandacht zorgde. 

De Shiba Inu Coin is afgekeken van het bekende Dogecoin, in tegenstelling tot Dogecoin is het echter geen eigen munt maar een ERC-20 token die draait op de blockchain van Ethereum. Inmiddels is de Shiba Inu Coin uitgebreid met twee extra tokens die zorgen voor een goed werkend ecosysteem. 

Je kunt ook zelf profiteren van de Shiba Inu koers door te beleggen in de munt via een exchange als eToro. Hier kun je de munt veilig aankopen en staat hij meteen goed opgeslagen op je account zonder dat je hier iets voor hoeft te doen, voor beginners is dit de beste optie. 

Ook profiteren van de Shiba Inu Koers?

Maak dan snel een account aan bij eToro en koop vandaag nog je eerste Shiba Inu Coin.
Start nu
Scroll naar boven