Tether Koers – Live Prijs, Geschiedenis en Voorspelling

Tether koers (euro)

Het allereerste block van het Bitcoin blockchain netwerk werd op 3 januari 2009 aangemaakt en daarmee was de markt van cryptocurrency geboren. Inmiddels zijn we meer dan 12 jaar verder en zijn er een flink aantal ontwikkelingen geweest in die tijd, waaronder Tether. In dit artikel bespreken we de Tether koers. 

Het unieke van Tether was dat elke munt precies $1,00 waard was en dat ook altijd zou blijven. Het netwerk beloofde dat voor elke Tether munt er een dollar in reserves zou zijn zodat mensen altijd hun Tether voor een dollar in konden wisselen. 

Vandaag nog beginnen met cryptocurrency?

Voor beleggers is Tether dus geen interessante munt, je investering zal namelijk nooit meer waard worden vergeleken met ouderwetse valuta als de dollar. Tether wordt vooral gebruikt binnen de cryptocurrency markt om niet altijd munten tegen dollar te verkopen maar tegen deze cryptoumunt. 

Tether logo

Inhoud

Start vandaag nog met beleggen in cryptocurrencies via het handelsplatform van eToro!

Alhoewel het minder interessant is om te beleggen in Tether, zijn er genoeg andere crypto’s die wel interessant kunnen zijn. In het aanbod van eToro heb je keuze uit een tal van crypto’s. Maak gratis een account aan en verken het platform!

Hoe kom ik aan Tether?

Tether is het makkelijkst aan te schaffen bij een online broker. Brokers als eToro en Plus500 bieden deze munt niet aan omdat hij een vaste stabiele koers heeft en daarmee niet interessant is voor deze brokers. 

Je kunt de munt vooral kopen bij brokers die zich volledig richten op cryptocurrency. Bij deze brokers is het mogelijk om Tether te gebruiken als betaalmiddel voor andere cryptocurrency. 

1. Tether kopen met euro's

Je kunt gemakkelijk Tether kopen als je een account hebt bij een online broker. Wij nemen in dit stappenplan Binance en Bitvavo als voorbeeld omdat dit de beste brokers zijn voor het kopen van Tether.

Maak een account bij een broker

Ga naar de website van Binance of Bitvavo en maak een account aan bij één van deze brokers.

Zet geld op jouw account

Stort eenvoudig geld op je account via iDeal, PayPal, bankoverschrijving of één van de andere betaalmethodes.

Zoek Tether op het platform

Om Tether te kunnen kopen moet je eerst op zoek gaan naar de goede markt. Tether wordt ook tegen euro's aangeboden.

Plaats een order bij je broker

Koop Tether bij de broker voor een dollar per Tether. De prijs is bij elke broker exact gelijk.

Toch liever eerst oefenen in beleggen via een gratis demo-account van eToro? Maak vandaag nog een account aan!

2. Tether verdienen

De stablecoin Tether is ook via verschillende websites te verdienen. Bij deze websites moet je bepaalde opdrachten doen waar een beloning in Tether (USDT) tegenover staat. 

Bij deze website zijn er vaak geen hele grote vergoedingen dus als je veel Tether wilt bezitten kun je beter de munt kopen via een broker. Daarnaast zal de munt altijd precies $1,00 waard blijven dus in de toekomst wordt je Tether niet meer waard. 

3. Tether Mining

De munt Tether is niet te minen zoals je gewend bent bij andere munten. Waar Bitcoin en andere munten gebruik maken van Proof-of-work om transacties goed te keuren en ook in veel gevallen Proof-of-stake gebruikt wordt om blockchain netwerken te blijven onderhouden gebruikt Tether het minder bekende Proof-of-Research. 

Er is bij Tether geen maximale hoeveelheid munten omdat het in principe gewoon de dollar volgt. 

Huidige Tether Koers

Huidige Tether (USDT) koers

Eén Tether is in principe altijd een dollar waard. De Tether koers zal dus altijd op dezelfde lijn blijven verlopen zolang er geen ingrijpende veranderingen in de munt zijn. 

Toch schommelt de koers soms een beetje tussen $0,99 en $1,01. Dit komt omdat de koers niet vaststaat op $1, als er meer vraag is kan in theorie de prijs net boven de dollar stijgen. 

Snel beginnen met beleggen in cryptocurrency? Maak dan een account aan bij eToro en begin vandaag nog! 

De geschiedenis van Tether

Je zou kunnen verwachten dat er eigenlijk niet veel nieuws is rondom een munt die altijd een koers van $1 aanhoudt. Toch is er in de minder dan tien jaar dat Tether bestaat genoeg gebeurt rondom de munt en het netwerk. 

Kan ik nog instappen bij de huidige Tether Koers?

De afgelopen tijd lijken de ontwikkelingen rondom Tether (USDT) en de Tether koers veel stabieler. De munt blijft al tijden rond de $1 en wordt steeds meer gebruikt. 

De marktwaarde van de munt steeg namelijk wel flink, dit gebeurt vooral als er meer interesse is in de cryptocurrency markt en er veel nieuwe gebruikers bij komen. De marktwaarde was begin 2019 nog geen 3,5 miljard euro en is in 2021 gestegen naar een hoogtepunt van 28,8 miljard euro. 

Het gebruik van de munt is dus gestegen met 28,8 / 3,5 * 100 = 822,85.

Door deze steeds hogere marktwaarde en stabiele koers van een stablecoin lijkt Tether een steeds handiger en veiliger middel om te gebruiken op de cryptocurrency markt. 

Hoe werkt Tether precies?

Blockchain

Ook Tether werkt met blockchain maar de munt draait volledig op de Bitcoin, Ethereum EOS, TRON en andere blockhain netwerken. Zo heeft het geen eigen blockchain netwerk achter de munt maar werkt het als token. 

Inmiddels zijn alle tokens van Tether gebouwd op het Ethereum blockchain netwerk. Tether is net als veel andere cryptocurrency een ERC20 token. 

 

tezos blockchain technologie

Ook Tether werkt op blockchain netwerken

Beste Tether handelen brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Waar kan ik het beste in Tether handelen?

Als je Tether wilt gaan gebruiken bij het kopen van cryptocurrency zul je bij een crypto exchange als Binance aan de slag moeten. Bij brokers die zich richten op beleggers wordt de stablecoin niet aangeboden. 

Binance is de grootste crypto exchange ter wereld met het grootste aanbod verschillende munten.

Binance is van oorsprong een Chinese broker maar inmiddels gevestigd op Malta zodat het kan voldoen aan Europese wetgeving. Je kunt veilig terecht bij deze broker doordat het in de gaten gehouden wordt door een Maltese toezichthouder. 

Meer weten over deze broker? Je vindt alle informatie in onze review over Binance.

Tether Koers: Wat heeft invloed op de prijs?

De Tether koers is in principe altijd stabiel rond een dollar. Hoeveel Tether waard is in euro’s hangt af van de huidige koers tussen dollars en euro’s, op het moment van schrijven is een dollar zo’n €0,83 waard en Tether daarmee ook. 

Zoals je hiernaast kunt zien is de koers van Tether niet altijd helemaal gelijk aan $1. Dit komt omdat het niet mogelijk is om iedereen te verplichten om de munt voor $1 te verhandelen.

Individuele particulieren kunnen altijd kiezen voor hoeveel ze een munt willen verkopen. Zo schommelt de munt altijd rond de $1. 

Omdat de reserves achter de munt wel gelijk staan aan $1 zal de koers altijd wel rond deze prijs blijven staan. 

Waarom is de Tether prijs stabiel?

Ooit werd de term ‘stablecoin’ bedacht voor cryptocurrency die een vaste koers gingen volgen. Omdat alle cryptocurrency koersen erg volatiel zijn zijn deze lastig te gebruiken als echt betaalmiddel. 

Een stablecoin moest een extra impuls worden voor de cryptocurrency markt en meer liquiditeit creëren op deze markt. Tether heeft dit uiteindelijk voor elkaar gekregen, de munt wordt erg veel gebruikt bij het aankopen van andere cryptocurrency en heeft zo een toepassing gevonden. 

De oprichters van Tether hebben ooit de belofte gemaakt dat de munt altijd in te wisselen is tegen $1. Dit is echter niet de volledige realiteit, dit kan namelijk alleen als Tether genoeg reserves heeft om alle Tethers uit te keren voor dollars. 

Wil jij Tether kopen om daarna Bitcoin te kopen? Lees dan alles over Bitcoin kopen of check de huidige Bitcoin koers. 

Wil jij beginnen met beleggen in cryptocurrency? Maak een account aan bij eToro en begin vandaag nog met je eerste investering! 

De Tether Koers (euro): verwachting 2022

De Tether koers is hiernaast te zien in een grafiek met daarin de groene lijn (prijs in dollars), gele lijn (prijs in bitcoin) en blauwe lijn (volledige marktwaarde). Als de blauwe lijn stijgt betekent het dat de munt meer gebruikt wordt en er meer munten op de markt zijn. 

De prijs in Bitcoin daalt eigenlijk al sinds de lancering van Tether maar dit komt natuurlijk doordat de Bitcoin prijs stijgt en de Tether prijs stabiel blijft. De belangrijkste ontwikkeling bij Tether is te zien in de marktwaarde van de munt. 

De Tether koers in dollars, bitcoin en marktwaarde

Voor 2021 zette de stijging in marktwaarde door en werd de Tether koers steeds stabieler. Daarmee lijkt de veiligheid van de munt en de reserves goed in orde te zijn. 

Daarnaast neemt het percentage cryptocurrency dat gekocht wordt door gebruik te maken van een stablecoin ook erg toe. Stablecoins hebben bewezen dat ze bij kunnen dragen aan de liquiditeit van de cryptocurrency markt en nemen in populariteit toe. 

Veelgestelde vragen

Er is genoeg te doen geweest over Tether. Het was onduidelijk of er genoeg reserves waren en de banden met Bitfinex waren vreemd en de twee instaties kwamen tot schimmige financiële constructies. De afgelopen jaren is Tether de meest gebruikte Stablecoin en lijkt het goed te zitten met de veiligheid. 

In principe kun je Tether altijd omwisselen voor $1. Echter is de Tether koers niet altijd stabiel op $1 maar wisselt het tussen net iets onder de dollar en net iets boven de dollar. 

Een stablecoin als Tether wordt vooral gebruikt om andere cryptocurrency aan te kopen. Zo hoef je dit niet meer te doen met ouderwetse valuta en kun je met een decentrale valuta je aankopen doen. 

Stablecoins zijn steeds crucialer in de aankoop van andere cryptocurrency. De stablecoins voegen liquiditeit toe aan de volledige cryptocurrency markt en maken het aankopen van cryptocurrency veel makkelijker. 

Tether koop je het makkelijkst via een broker als Binance of Bitvavo

Tether Koers: conclusie

Toen Tether gelanceerd werd waren er de eerste jaren een aantal verontrustende berichten rondom de munt en de samenwerking met crypto exchange Bitfinex. Er kwamen schimmige financiële constructies naar boven in de Paradise Papers en het leek alsof er 850 miljoen dollar voor andere doeleinden gebruikt werd. 

Uiteindelijk kwamen de partijen weg met een schikking en is de afgelopen jaren een stuk minder nieuws over de munt. Wel wordt Tether steeds meer gebruikt door beleggers in cryptocurrency. 

De munt is handig om je valuta alvast om te zetten in cryptocurrency en met deze digitale munt andere cryptocurrency aan te kopen. 

Ook aan de slag met cryptocurrency?

Maak een account aan bij eToro om te kunnen handelen in verschillende cryptocurrency.
Live koersen
Scroll naar boven