Tezos Koers in Euro – Live Prijs, Geschiedenis en Voorspelling

Tezos koers (euro)

Tezos (XTZ) werd in 2018 uitgebracht en de Tezos koers heeft eigenlijk sinds dat moment al veel aandacht van beleggers in de markt van cryptocurrency. De ICO (initial coin offering) van Tezos was namelijk een groot succes en zelfs de grootste ICO van 2017 waar het meer dan 190 miljoen euro mee op wist te halen. 

Dat de munt gelanceerd werd middenin grote koersstijgingen van alle cryptocurrency hielp mee aan de goede lancering en hoge startprijs. Maar hoe is het met de Tezos koers gegaan na dit overweldigende begin? Je leest er alles over in dit artikel over de Tezos koers.

Vandaag nog beginnen met Tezos?

Bijna iedereen heeft wel eens van Bitcoin gehoord maar er zijn nog honderden andere cryptocurrency met allemaal een eigen netwerk en toepassing. Ook Tezos is één van de zogenaamde ‘altcoins’. 

tezos koers logo

Begin direct met handelen in Tezos in 4 eenvoudige stappen

Wil jij meteen beginnen met beleggen in cryptocurrency? Open dan nu een account bij eToro via de groene knop! 

In dit artikel kijken we naar de laatste Tezos koers en helpen we je hoe jij het snelst kan beginnen met handelen in cryptocurrency. Daarnaast kom je er achter of jij nog op tijd bent met investeren in Tezos. 

Hoe kom ik aan Tezos?

Er zijn een aantal manier om aan Tezos te komen maar bij deze munt is het kopen met euro’s bijna altijd de handigste en snelste stap om Tezos te verkrijgen. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende acties die je kunt doen om jouw portfolio te vullen met Tezos. 

1. Tezos kopen met euro's

Zoals gezegd is Tezos kopen met euro’s de makkelijkste en snelste stap om de munt te verkrijgen. Je doet dit bij een online broker of crypto exchange. 

 

Maak een account bij eToro

Ga naar de website van eToro en maak een account aan door je e-mailadres en een wachtwoord op te geven.

Zet geld op jouw account

Tijd om geld op je account te zetten. Bij eToro kun je al bij een storting vanaf $50,- (€45,-) beginnen met beleggen.

Zoek Tezos (XTZ) op eToro

Om te handelen in Tezos zoek je deze markt op bovenin de zoekbalk van eToro.

Plaats een order in eToro

Klik op 'Open positie', bepaal je hefboomeffect en stel eventueel een stop-loss of take-profit in.

Staat de Tezos koers op een mooi punt en wil je nu beginnen met investeren? Maak dan een account aan bij eToro!

Waarom eToro? Bij eToro kan je oefenen met beleggen door eerst een gratis demo-account aan te maken. Daarnaast kun je bij deze broker ook goed terecht voor aandelen, grondstoffen en meer.

Tezos koers (euro) op het handelsplatform van eToro

2. Tezos verdienen

Er zijn een aantal websites die het mogelijk maken om Tezos te verdienen door bepaald werk te doen, een cursus te volgen of andere opdrachten uit te voeren. Op deze manier kun je Tezos verdienen zonder zelf geld te investeren.

Houd er rekening mee dat je hier geen enorme hoeveelheden Tezos bij elkaar gaat verdienen, maar dat het vooral een leuke eerste kennismaking met cryptocurrency is.

3. Tezos Mining

In principe is Tezos niet te minen zoals dat bij een cryptocurrency als Bitcoin wel kan. Waar bij Bitcoin moeilijke algoritmes opgelost moeten worden door computerkracht om transacties goed te kunnen keuren werkt dit bij Tezos heel anders. 

Bij Tezos moet je zelf in het bezit zijn van een voorraad Tezos om mee te kunnen helpen bij het goedkeuren van transacties. Door gebruik te maken van proof-of-stake is er zo geen zware computerkracht nodig om algoritmes op te lossen maar wordt dit gedaan door te kijken naar wie de grootste ‘stake’ heeft. 

Je kunt wel Tezos beloningen ontvangen als je een grote stake hebt en op deze manier mee helpt aan het netwerk. Hoe het proof-of-stake precies werkt bij Tezos vind je in deze uitleg

Tip: Investeren in Tezos gaat het makkelijkst bij de broker eToro. Maak snel een account aan om vandaag nog te beginnen.

Huidige Tezos Koers (Euro)

Huidige Tezos (XTZ) koers

Er zijn een aantal dingen die je in de gaten kan houden bij de Tezos koers. In Euro’s schommelt hij al een tijdje en haalde de munt in januari 2021 een recordhoogte van €4,10. 

De Tezos prijs ten opzichte van Bitcoin daalt al wel een tijdje. Waar een Tezos in spetember 2020 nog 0,0003 Bitcoin waard was daalde dit in januari 2020 tot 0,000063 omdat de Bitcoin prijs in die maanden steeg tot ongekende hoogtes.

De Tezos koers is begin 2021 erg volatiel. Binnen dag zijn er enorme stijgingen maar ook sterke dalingen te herkennen. 

Wil je weten hoeveel Bitcoin nu waard is? Lees dan ons artikel over de Bitcoin koers met live grafieken. 

Wil jij zo snel mogelijk beginnen met beleggen in Tezos? Maak dan een account aan bij eToro en begin met je eerste Tezos aankoop!

De geschiedenis van Tezos

Tezos lanceerde in een bijzondere tijd voor cryptocurrency. Eind 2017 steeg Bitcoin naar voor dat moment ongekende hoogtes en brak het door de destijds magische grens van €20.000 heen. 

Omdat juist op dat moment Tezos gelanceerd werd was er meteen veel aandacht voor deze nieuwe munt. 

Kan ik nog instappen bij de huidige Tezos Koers (euro)?

Voor beleggers is dit waarschijnlijk de moeilijkste vraag om te stellen als het over cryptocurrency gaat. De koersen zijn erg volatiel en het is lastig te voorspellen wat de Tezos koers op termijn gaat doen. 

De huidige Tezos koers is nog steeds hoog maar al wel gedaald vergeleken met de recordhoogte in februari 2021. De afgelopen jaren komt de koers tijdens pieken steeds hoger uit wat doet vermoeden dat op lange termijn dit een goede investering is. 

Tezos koers grafiek op eToro

Profiteren van koersdaling

Bij investeren in cryptocurrency wil je profiteren van koersstijgingen van bepaalde munten. Maar het kan ook anders, als jij er veel vertrouwen in hebt dat de Tezos koers gaat dalen kun je short gaan op Tezos.

Bij eToro doe je dit door naar de Tezos markt te gaan en via open positie te kiezen voor verkopen in plaats van kopen. Zo verkoop je een positie die je eigenlijk niet hebt, je leent in dit geval deze investering. Door de positie later weer voor een lager bedrag in te kopen en de lening daarmee terug te geven kun je geld verdienen met een koersdaling. 

Hoe werkt Tezos precies?

Blockchain

Tezos werkt net als bijna elke andere cryptocurrency met blockchain technologie om de munt decentraal te houden. Dit betekent dat er niet één partij of persoon is met invloed op de munt maar dat iedereen dit samen doet.

Met blockchain hebben alle Tezos bezitters een deel van de informatie over transacties en saldo’s en vormt dit samen een decentrale database.

tezos blockchain technologie

Door Blockchain technologie is Tezos volledig decentraal

Staking

Je hebt eerder al kunnen lezen over Tezos minen en het feit dat er door middel van proof-of-stake transacties goedgekeurd worden. Naast staking kun je als gebruiker van Tezos kiezen om mee te doen aan ‘baking’. 

Hiervoor heb je minstens 8.000 Tezos nodig die je gebruikt als stake. Door gebruik te maken van ‘baking’ krijg je stemrecht over alle ontwikkelingen rondom Tezos.

Zo kun je stemmen over bepaalde nieuwe systemen of andere regels binnen het Tezos netwerk. Het netwerk zal vervolgens altijd de optie uitvoeren waar het meest op gestemd is. 

Open-source 

Tezos is een open-source netwerk en heeft daarmee allerlei mogelijkheden beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars die graag met dit netwerk aan de slag willen en het verder willen ontwikkelen. Op de website van Tezos vind je alle mogelijkheden om mee te werken. 

Beste Tezos handelen brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Waar kan ik het beste in Tezos handelen?

De meeste mogelijkheden om in Tezos te handelen vind je bij eToro. Bij deze broker handel je alle cryptocurrency, maar kan je er ook voor kiezen in andere handelsproducten te investeren, zoals aandelen, grondstoffen en valuta. 

eToro is een broker die wereldwijd door miljoenen klanten gebruikt wordt. Ook beginnende beleggers kunnen er goed gebruik van maken door de meerdere handige tools die de broker biedt. 

Wanneer je ervoor kiest om bijvoorbeeld in aandelen te handelen, betaal je 0% commissie. Ook het minimale inlegbedrag is bij eToro laag: slechts $50,- (€45,-) is genoeg om mee te kunnen handelen.

Als je bij eToro begint, kun je eerst gebruik maken van een gratis demo-account waar je met virtueel geld eerst het platform kan leren kennen. Daarnaast kun je het investeren in crypto’s uitproberen en zo merken wat er gebeurt bij koersstijgingen of dalingen. 

Een andere handige tool van eToro is de copy trading-functie. Hiermee worden handelsportfolio’s van andere beleggers gekopieerd om het jouwe aan te vullen.

Tezos koers: Wat heeft invloed op de prijs?

De cryptocurrency markt bestaat al een flink aantal jaren en zo zijn er steeds meer trends te herkennen. Op dit moment hangen de prijzen van ‘altcoins’ zoals Tezos erg af van de ontwikkelingen rondom Bitcoin.

Hoe meer aandacht er voor Bitcoin is hoe beter de volledige cryptocurrency markt het doet. Begin 2021 ontplofte de markt weer nadat er veel aandacht van bekende mensen zoals Elon Musk kwam. 

Hier profiteerden munten als Tezos van mee, deze worden namelijk vaak afgezet tegen de prijs in Bitcoin. Als deze stijgt wordt Tezos automatisch meer waard in euro’s. 

Liever beginnen met Bitcoin? Lees dan nu hoe je Bitcoin het makkelijkst koopt met iDeal. 

Hiernaast zie je de grafiek van Tezos sinds de munt beschikbaar is voor particulieren. Je ziet dat de prijs in Bitcoin en de prijs in Euro’s in de eerste maanden van 2021 flink uit elkaar begonnen te lopen. 

Naar alle waarschijnlijkheid gaan deze lijnen juist wel weer naar elkaar toe. Dit kan komen doordat de Bitcoin prijs weer wat gaat dalen en de prijs in euro’s gelijk blijft of doordat ze allebei gaan dalen. 

De grafiek toont wel goed de volatiliteit van Tezos op dit moment. Het is lastig te voorspellen welke kant de Tezos koers op gaat. 

Waardoor fluctueert de Tezos prijs?

Dat de Tezos prijs enorm kan fluctueren hebben we gezien. Maar hoe en waardoor komen deze fluctuaties in de prijs tot stand? 

Technologische ontwikkelingen

De technologische ontwikkelingen van Tezos zijn voor een deel van belang voor de Tezos koers. Als er nieuwe voorstellen aangenomen worden door de Tezos-bezitters en deze veranderingen worden doorgevoerd kan de koers daar op reageren. 

Je kunt deze technologische ontwikkelingen goed bijhouden door de Tezos website in de gaten te houden of door zelf actief aan de slag te gaan met het stemrecht dat je bij Tezos kunt verkrijgen. Door zelf stemrecht te hebben blijf je helemaal op de hoogte van alle voorstellen en wanneer deze doorgevoerd worden. 

Meer weten over eventuele toekomstige technologische ontwikkelingen aan het Tezos netwerk? In het whitepaper van de munt vind je veel informatie. 

Gebruik van de munt en het netwerk

Bij Tezos zijn ze ook op zoek naar mensen en bedrijven die de munt en het blockchain netwerk gaan gebruiken. Als er grote bedrijven zijn die een samenwerking met Tezos aankondigen kan het zo zijn dat de Tezos koers hier op gaat reageren door te stijgen.

Uiteindelijk geldt ook voor cryptocurrency dat het een kwestie van vraag en aanbod is. Bij een hoge vraag en laag aanbod zal de koers gaan stijgen en bij een lage vraag maar hoog aanbod daalt de Tezos koers. 

Weet je nog niet wat het goede moment is om Tezos te kopen? Maak dan wel alvast een account aan bij eToro zodat je meteen kan investeren wanneer de prijs goed is!

De Tezos Koers (euro): verwachting 2022

Normaal gesproken is het al lastig te voorspellen welke kant de koers van een cryptocurrency op gaat. Voor 2022 is dit nog een stapje moeilijker door de enorme koersstijgingen en dalingen van de afgelopen maanden. 

Het is nog maar de vraag of het enthousiasme voor de cryptocurrency markt zal gaan groeien de komende maanden of dat deze het juist lastig krijgt. 

Tezos koers in 2021

Vanaf de jaarwisseling steeg de Tezos koers eigenlijk meteen. Het hoogtepunt kwam in februari 2021 toen in één dag opeens een enorme koersstijging geregistreerd werd. 

Deze stijging is inmiddels ook weer gecorrigeerd maar de Tezos koers was ook na deze correctie nog steeds aanzienlijk hoger dan op de eerste dag van 2021. 

Tezos (XTZ) koers in 2021

In de eerste maanden van 2021 had je dus ook al flink winst kunnen maken op je Tezos investering. Als je 1 januari €2.000 had geïnvesteerd en deze op het hoogtepunt op 14 februari had verkocht was je investering inmiddels €2.000 / €1,68 * €4,61 = €5.488 waard. 

Veelgestelde vragen

Cryptocurrency zijn al beveiligd doordat ze een decentraal Blockchain systeem gebruiken. Alle gebruikers van Tezos samen maken een database die niemand kan beïnvloeden. 

Wel moet je de gekochte Tezos goed en veilig bewaren. Als je de munt zelf hebt gekocht moet je op zoek naar een goede wallet waar niemand anders bij kan. 

De Tezos koers schommelt in de eerste paar jaar tussen de €0,25 en €4,61. Begin 2021 stond de koers op het hoogste punt ooit maar daalde het alweer snel naar een prijs rond de €2,50. 

Nee je kunt Tezos niet minen zoals je misschien gewend bent bij Bitcoin. Wel kun je door het proof-of-stake netwerk je Tezos gebruiken om te helpen met het verwerken van nieuwe blocks. Hier kun je wel vergoedingen voor ontvangen. 

Als je de munt zelf hebt aangekocht moet je op zoek naar een geschikte Tezos Wallet. In deze wallet sla je de munt op, als je de munt weer wilt verkopen moet je de munt versturen van je wallet naar een broker. 

Een broker die een wallet heeft om je gebruik van te maken, is eToro.

Als je in de munt zelf wil handelen, is eToro de beste broker om bij te beleggen in Tezos. Mocht je toch eerst even willen oefenen met handelen, dan kan je gebruik maken van hun gratis demo-account, waarbij je virtueel geld krijgt om mee te beleggen.

Tezos Koers: conclusie

De munt werd ooit gelanceerd midden in de crypto-boom van eind 2017/begin 2018. Daardoor was er meteen grote aandacht voor Tezos en werd de munt op een ongekend hoog bedrag gelanceerd. 

De Tezos koers heeft hier meer dan een jaar van moeten herstellen voordat het weer in de buurt kwam van de hoogte waarop de Tezos koers geopend werd. Uteindelijk waren er nog drie grote koersstijgingen voor nodig om de Tezos prijs naar een recordhoogte te duwen. 

Voorspellingen over het jaar 2022 zijn moeilijk te maken voor deze munt. Gezien de grote koersstijging in februari 2021 kan het zijn dat de munt weer even tijd nodig heeft om hiervan te herstellen om weer opnieuw te kunnen gaan stijgen. 

Ook investeren in Tezos?

Maak een account aan bij eToro en start vandaag nog met je eerste investeringen in Tezos.
Live koersen
Scroll naar boven