Investeer in Bitcoin ETFs! (2023)

De Bitcoin is ons niet aan het oog onttrokken en de waarde van deze crypto spreekt iedereen wel aan. Er zijn verschillende manieren om te investeren in de Bitcoin, en in dit artikelen leggen we je uit hoe je dat doet met een Bitcoin ETF (Exchange Traded Fund).

Beleggen in een Bitcoin ETF - een stappenplan

Wil je direct aan de slag? Via de groene knop kun je met eToro direct beginnen met investeren in ETF’s. 

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn.

Je leest in dit artikel alles over Bitcoin ETFs en Bitcoin ETF news. Daarnaast leggen wij uit hoe je een geschikte broker kunt vinden voor jouw ETF crypto en andere wensen op het gebied van crypto kopen

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn.

Over Bitcoin en Bitcoin ETF

Als je inmiddels nog niet over Bitcoin hebt gehoord, is er iets mis. Want deze cryptocurrency is één van de meest succesvolle ter wereld. 

Het begon in 2009, toen de eerste bitcointransactie werd voltooid. Een aantal jaar later, in 2016, waren er al 100 miljoen transacties gedaan. Dit liep echter nog veel meer op: begin dit jaar zat het aantal al over de 625 miljoen transacties. 

Inmiddels hebben er flink wat mensen bakken geld verdient met het investeren in bitcoin. Had je jaren geleden €1000 geïnvesteerd? Dan was je nu miljonair geweest. In Nederland zijn er ook al een aantal investeerders die zoveel geld met de crypto hebben verdiend.

De Bitcoin wordt gezien als een valuta die in de toekomst nog een hele grote rol gaat spelen. In Arnhem lopen ze hier zelfs al op voor: daar kun je op heel veel plekken al met de munt betalen.

Het Bitcoin euro ETF zorgt ervoor dat je op een veilige manier in deze munt kunt handelen. Je investeert in de fonds van de Bitcoin, wat hetzelfde idee heeft als het handelen met aandelen.  

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn.

Hoe kan ik beleggen in een Bitcoin ETF?

Het beleggen in Bitcoin euro ETF is heel makkelijk. Dit kun je namelijk doen via een online broker, waar je gelijk een overzicht krijgt van alle data over deze ETF. Maar er zijn veel brokers! Welke dan geschikt is voor jou? Wij helpen je bij het uitzoeken. 

Stap 1: Kies een online broker voor het kopen van de ETF Bitcoin

Wanneer je wilt investeren door middel van een broker is het slim om te kijken naar alle voor- en nadelen van deze brokers. Er zijn er zoveel, en allemaal hebben ze weer verschillende plus punten. Zo biedt de ene geschiktere tools aan, maar is de andere weer relatief goedkoper. Wij laten je de beste zien. 

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
eToro bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 45,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)1vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)Vanaf € 10,00€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom1:30100:1100:1100:130:1
Valutaparen52100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 5,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

81% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen dat u uw geld verliest.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Beleggen in een Bitcoin ETF bij eToro

Bij eToro zit je meestal wel goed als het gaat om investeringen doen. Vooral voor beginners is deze broker perfect, omdat het verschillende tools aanbiedt die het handelen een stuk makkelijker voor je maken. 

Een erg geliefde tool van eToro, die je niet bij veel brokers ziet, is de CopyTrading functie. Het zit ‘m al in de naam: hiermee kun je investeringen van anderen kopiëren en overnemen. 

Zo heb je meteen een goede start, want je kijkt gewoon bij succesvolle investeerders hoe zij het hebben aangepakt. Je kunt hun hele portfolio’s inzien.

Bij eToro vind je niet alleen ETF’s om mee te handelen. Je hebt er veel meer keus. Zo kun je geld verdienen met het verhandelen van aandelen, crypto’s, grondstoffen, forex en CFD’s. Voor iedereen zit er dus wel iets interessants tussen. 

Producten bij eToro

Daarnaast heb je bij eToro de mogelijkheid om met 0% commissie te investeren in aandelen en ETF’s. Dit zorgt er voor dat eToro een goedkoper platform is dan andere brokers. 

Met de demofunctie die eToro aanbiedt,  kun je als beginnende belegger eerst oefenen met virtueel geld. Zo zie je precies hoe alles werkt én kun je nog fouten maken zonder enige risico’s. Wanneer je dan toch klaargestoomd bent voor het echte werk, kun je via jouw account geld overmaken. Daarna kun je starten. 

Wil je je niet wagen aan de demofunctie maar meteen aan de slag met jouw eigen geld? Dan kun je geld overmaken vanaf het minimale stortbedrag van $50 (€42). Je kunt dus al vanaf een lage prijs beginnen!

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn.

Beleggen in een Bitcoin ETF bij Skilling

Skilling bestaat sinds 2016 en is opgericht in Scandinavië. Door de toenemende populariteit van cryptocurrency is Skilling de laatste jaren steeds bekender geworden onder brokers.

Het hoofdkantoor van Skilling is gevestigd in Cyprus. Je kunt handelen in CFD’s bij Skilling. Het platform biedt handelaren verschillende soorten handelsplatformen. 

Skilling heeft geldige licenties gekregen van de Seychelles Financial Service Authority (FSA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC).

Met Skilling wordt handelen in crypto voor iederen makkelijk en toegankelijk. Het platform biedt hun diensten namelijk ook aan via een applicatie op je telefoon of tablet. Zo mis je nooit een kans en kun je waar en wanneer jij wil handelen!

Skilling biedt eductieve hulp en heeft een helpcentrum. Zo kunnen beinnende handelaren altijd bij iemand terecht voor advies.

Lijkt Skilling jou interessant? Klik dan op de de groene button en start meteen! 

Beleggen in een Bitcoin ETF bij Capital

Capital is een Britse broker die als missie heeft het handelen voor iedereen toegankelijk te maken, zowel de beginner als voor de professional.Dit is dan ook te zien aan de zeer gebruiksvriendelijke website. 

Capital is erg gebruiksvriendelijk en simpel te begrijpen en gebruiken. Capital biedt handelaren een gratis demo-account aan om hen het handelen te leren. Ook zijn er verschillende accounttypes waar je voor kan kiezen. 

De minimale vereiste storting bij Capital is €20. Vergeleken met de concurrentie is dit een laag bedrag.  Daarnaast is de commissie 0%.

Capital biedt een goede klantenservice. Het platform is ook te gebruiken met een applicatie op de telefoon of tablet. Zo kun je altijd en overal handelen in cryptocurrency.

Lijkt Capital jou interessant? Klik dan op de de groene button en start meteen! 

Beleggen in een Bitcoin ETF bij Libertex

Libertex is één van de populairste brokers en speelt al jaren lang mee op hoog niveau. Dit komt door de gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, professionaliteit en de handige functies van deze broker. 

Bij Libertex kan je in veel verschillende soorten handelsproducten beleggen. Wel kan er alleen gehandeld met CFD’s. Je investeert dus niet direct in het product, maar in de koersstijging of koersdaling. 

De minimale inleg bij deze broker is slechts 100 euro. Als je hierover twijfelt, dan is het ook nog mogelijk om van tevoren te oefenen op het gratis demo account. Op dit account kan er fictief met maximaal 50.000 euro worden gehandeld.

Libertex is erg betrouwbaar. De broker staat ingeschreven, dus alle acties zijn legaal. Daarnaast heeft de broker ook een licentie bij CySec. Dit is een toezichthouder in Cyprus. 

Lijkt Libertex jou interessant? Klik dan op de de groene button en start meteen! 

Beleggen in een Bitcoin ETF bij DEGIRO

Ook DEGIRO is een aantrekkelijke broker en tevens één van de populairste van Nederland. Deze broker heeft ook verschillende tools waardoor het handelen sneller gaat. 

Het platform is zeer overzichtelijk, waardoor jij binnen no-time alle data en informatie hebt gevonden over het gezochte aandeel of andere product. Je hoeft de naam alleen maar in de zoekbalk te tikken. 

Ook bij DEGIRO vind je meerdere producten dan alleen ETF’s. Zo kun je ook investeren in CFD’s, obligaties en beleggingsfondsen. Genoeg keus voor elke belegger dus!

DEGIRO wordt gereguleerd door DNB, waardoor je beleggingen in goede handen zijn. Bekijk ook onze DEGIRO review als je hier meer over wilt weten. 

Stap 2: Een account aanmaken voor een ETF Bitcoin

Het is tijd voor de volgende stap, het aanmaken van jouw persoonlijke account. Hiermee blijven al jouw investeringen ook echt aan jou gekoppeld. Bij verschillende brokers gaat dit op dezelfde manier.

Om te laten zien hoe dat in zijn werk gaat, nemen wij eToro als voorbeeld. Begin door naar de homepagina te gaan van de website van eToro. 

Je kunt ook de app downloaden. Daarna bedenk je je inloggegevens en voer je deze in. 

Als laatste hoef je alleen nog maar je account te verifiëren via je d mail in jouw mailbox. Klik op de link en jouw toegang tot eToro is bevestigd! Tijd om aan de slag te gaan. 

Maak een account aan

Voordat je wilt kan beginnen met beleggen is het ook nog van belang om je identiteit te verifiëren door deze te uploaden bij eToro. eToro vraagt dit automatisch voordat je kan beginnen met beleggen.

81% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen dat u uw geld verliest.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Stap 3: Stort geld om te investeren in Bitcoin ETFs

Na het aanmaken van je persoonlijke profiel is het tijd om geld op je account te zetten. Dat kan al vanaf €43 bij eToro en dat geld maak je gemakkelijk over via iDEAL, Paypal of creditccard. Je kunt zelfs met Klarna. betalen.

Genoeg keuze dus. Maar wil je nog niet beginnen met jouw echte geld voordat je het handelen onder de knie hebt? Dan kun je eerst nog oefenen met de demofunctie van eToro.

Voordat je begint met investeren moet je nog wel het Know Your Customer proces doorlopen, waarbij jouw identiteitsbewijs en bankrekening worden gekoppeld aan het account. Ook moet je een korte vragenlijst invullen. Daarin wordt gevraagd of je op de hoogte bent van de risico’s. 

Hoeveel geld ga jij investeren? 

Geld overmaken bij eToro

Stap 4: Kies een Bitcoin ETF belegging

Bitcoin opzoeken bij eToro

Na het kiezen van de broker, het aanmaken van het account en het overmaken van het geld, kun je echt aan de slag. Er zijn genoeg ETF’s om uit te kiezen. 

Je kunt ook investeren in Bitcoin en de Bitcoin koers bij eToro. Dit doe je door Bitcoin in te tikken bij de zoekbalk.

Hieronder vertellen we jou waarom investeren in Bitcoin euro ETF slim is en hoe je dat goed aanpakt. 

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn.

Investeren in een ETF Bitcoin

Er zitten meerdere voordelen aan het investeren in Bitcoin ETF. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over zo’n ETF. 

Bitcoin ETFs zijn veilig

Wanneer je wilt investeren in Bitcoin, kun je een ETF overwegen. Dit komt doordat dit een veilige manier is om dit te doen. Je investeert als het ware in een fonds, dus bij deze de fonds van Bitcoin. Deze fonds volgt standaard de koers van de officiële bitcoin. 

Jij investeert dus wel in de Bitcoin, maar daar hoef je je verder niet druk om te maken. Deze worden in speciaal beveiligde wallets van het fonds zelf gezet. Doordat het een ETF is, is het nu veel makkelijk te kopen en te verkopen.

Het komt dus meer overeen met het handelen in aandelen dan het handelen in crypto’s. Dit zorgt ervoor dat het minder risico’s met zich meebrengt! Het ETF crypto stijgt of daalt namelijk met de koers mee. 

Bitcoin ETFs zijn makkelijk

Het investeren in Bitcoin euro ETF is een makkelijke manier. Je hoeft je namelijk niet druk te maken om gekochte Bitcoins, je hoeft alleen nog maar op de koers te letten. Ook kan het goedkoper zijn: met een ETF heb je vaak minder belasting dan wanneer je direct gaat handelen in de cryptomunt zelf. Ook zijn ETF’s verzekerd. 

Door de komst van ETF Bitcoin zullen meer institiuonele beleggers het aandurven om in de munt te investeren. Door al deze nieuwe vraag wordt er verwacht dat de marktkapitalisatie van de Bitcoin snel boven de 16,5 miljoen euro gaat uitstijgen.

Nadelen van Bitcoin ETFs

Een nadeel van van ETF crypto is dat het er voor kan zorgen dat Wallstreet meer invloed kan hebben op deze koers. Daarnaast zijn ETF’s gevoeliger voor de gevolgen van groepsbeslissingen. Als een groot deel van de investeerder besluit om de ETF te verkopen, kan dit slechte gevolgen hebben voor de koers.

Dat verkopen kan gebeuren na verschillende gebeurtenissen in de wereld. Hou het nieuws dus goed in de gaten. Een ander groot nadeel is dat Bitcoin ETF’s nog niet veel of in sommige landen zelfs helemaal niet beschikbaar zijn omdat deze nog niet zijn goedgekeurd door reguleerders. 

Als er op dit moment nog geen geschikte Bitcoin ETF beschikbaar is waarin jij wilt investeren, dan raden we aan om te beleggen in losse Bitcoin bij een broker zoals eToro. Wanneer de Bitcoin ETF naar keuze dan in Nederland beschikbaar komt kun je deze waarschijnlijk ook kopen via deze broker. 

Begin vandaag nog met eToro om te investeren in verschillende ETF’s!

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn.

De Bitcoin ETFs Koersen

De Bitcoin ETF koers door de jaren heen

Alhoewel de Bitcoin sowieso enorm veel waard is, is het wel eens beter gegaan met de koers. Nu is een Bitcoin zo’n 27,5 duizend euro waard, terwijl dat in april nog twee keer zoveel was. 

Dit heeft met verschillende factoren te maken. De stijging in april kwam bijvoorbeeld door Elon Musk, die zei dat hij Bitcoin als betaalmiddel ging accepteren.

Bitcoin koers van het afgelopen jaar

Daar kwam hij echter later op terug, waardoor de daling van de koers werd gestart. In China komen er strengere regels, en ook dit had invloed op de koers. Daarnaast kwamen er weel heel wat coronabesmettingen bij in veel landen, waardoor veel investeerders de toekomst grauw inzien voor de economie. 

Dat de Bitcoin koers genoeg kansen bieden om winst op te maken is inmiddels wel duidelijk voor de meeste beleggers. Als je in april 2020 €1.000 had geïnvesteerd toen de koers nog €5.700,- was had je een jaar later: €1.000 / €5.700 * €53.340 = €9.357,89 gehad. 

Bitcoin ETF News

Bitcoin ETF’s zijn nog niet overal gelanceerd, maar er is al genoeg Bitcoin ETF news over te vinden. In Canada slaat de Bitcoin ETF’s namelijk enorm goed aan. Het fonds daar bezit inmiddels al 20.000 bitcoins, maar de vraag blijft maar stijgen. 

Uit ander Bitcoin ETF news blijkt dat ook de ETF’s Bitcoin er in Amerika aan zit te komen. De Amerikaanse financiële toezichthouders zijn nog niet helemaal overtuigd om dit toe te laten.

Toch wordt er gezegd dat het nog maar een kwestie van tijd is. Sommige toezichthouders zijn namelijk al overtuigd van de veiligheid en toelaatbaarheid van de Bitcoin ETF’s.

Bitcoin ETF lancering Nederland 2021

In 2021 zijn er in Nederland veel Bitcoin ETF’s op de markt gekomen waar je gebruik van kunt maken. Zo ook bij eToro of bij DEGIRO.

Bij DEGIRO kun je gebruik maken van de volgende Bitcoin ETF’s:

  • BTCetc – ETC Group Physical Bitcoin
  • CoinShares Physical Bitcoin
  • WisdomTree Bitcoin
  • 21Shares Bitcoin ETP

Dit zijn de ETF’s van de vier grootste uitgevers. Dit houdt in dat zij de grootste fondsen hebben.

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn.

Waarom moet ik beleggen in Bitcoin ETFs?

Investeren in de munt Bitcoin kan soms wat onzeker zijn, of een te grote stap. Met ETF’s is dat een stuk veiliger, omdat de risico’s kleiner zijn. Je volgt immers gewoon de koers van de Bitcoin, maar je kunt op elk moment weer verkopen. 

Ook is een ETF crypto verzekerd voor wanneer het mis gaat op het gebied van hacks of scams. De opkomst van de Bitcoin ETF zal voor een nieuwe grote vraag zorgen.

En dat mag ook wel, want sinds april is de koers weer flink gedaald. De Bitcoin is alsnog zo’n 27,5 duizend euro waard. Uit Bitcoin ETF news blijkt dat het in meerdere landen zal worden gelanceerd. 

Koers van goud na lanceren Goud ETF

Een aantal jaren geleden werd voor goud ook een ETF geïntroduceerd, wat ervoor zorgde dat handelen in goud een stuk makkelijker ging. De prijzen van goud stegen enorm. Men hoopt dat dit ook zal gebeuren met ETF Bitcoin. Lees ook ons artikel over Goud ETF als je daar in geïnteresseerd bent. 

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn.

Veelgestelde vragen

De voordelen van een Bitcoin ETF zijn dat het minder risico’s met zich meebrengt en dat het makkelijker is. Je kunt je ETF namelijk snel kopen of verkopen. Je investeert in een fonds, en zij bekommeren zich om de bitcoin, daar hoef jij verder niet naar om te kijken. 

Daarnaast zijn ETF’s verzekerd tegen hacks of scams. 

Een nadeel ervan is iets wat je zelf niet zo snel zult merken. Het kan zijn dat Wallstreet te veel invloed op de munt kan uitoefenen als deze wordt gelanceerd op de ETF markt. 

eToro heeft een handige nieuwsfunctie wanneer je ingelogd bent zo kun je eenvoudig het laatste Bitcoin ETF News volgen. Zoek in de zoekbalk boven in op BTC en je komt automatisch in de newsfeed terecht voor het laatste Bitcoin ETF News.

Het is altijd belangrijk om te controleren of jouw gekozen broker wel wordt gecontroleerd door een toezichthoudende instantie. Kijk daar dus vooral naar! Dan is een broker gewoon veilig. Er zijn echter altijd risico’s verbonden aan het handelen met geld. Voordat je begint met investeren is het belangrijk dat je hier van af weet. 

Daarnaast zijn er verschillende brokers die het makkelijker maken om te beleggen. Onze tip is altijd eToro, dit platform is overzichtelijk en makkelijk te gebruiken voor de beginnende belegger. Ook biedt eToro veel tools. 

ETF crypto is natuurlijk niet de enige manier om te investeren in Bitcoin. Dit kan nog door zelf de munt aan te schaffen bij verschillende brokers. De crypto wordt dan in jouw wallet bewaard. Daarnaast kun je gebruikmaken van minen, aandelen kopen of zelfs Bitcoin verdienen met games. Genoeg opties dus. 

Bitcoin ETFs: Conclusie

Bitcoin ETFs zijn aantrekkelijk voor investeerders die niet te druk willen zijn met het in de gaten houden van de bitcoin. Met een ETF volg je gewoon de koers van de bitcoin, maar kun je op elk moment verhandelen. Daarnaast is het veiliger én makkelijker. 

Er wordt gehoopt dat het lanceren van een grote BTC ETF zorgt voor een stijging in de koers. Dit gebeurde er ook met goud, toen daarvan ook een ETF werd geïntroduceerd. Het werd opeens veel toegankelijker om hier mee te handelen.

Ondanks dat een ETF Bitcoin nog niet overal beschikbaar is, wordt de toekomst hiervan positief ingeschat. Heb je interesse in het verhandelen van ETF? Dat kan bij eToro, een broker die vooral voor de beginnende belegger een aanrader is! 

Beleggen in Bitcoin EFTs via eToro?
Start direct! Via de groene knop kun je meteen aan de slag met jouw gewenste ETF's, en kun je profiteren van de populariteit van onder andere Bitcoin!
eToro

81% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen dat u uw geld verliest.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.