Cardano Kopen met PayPal en iDeal

Wil je je portfolio van cryptocurrency’s uitbreiden? Heb je interesse in Cardano kopen? Cardano is een veelbelovende, populaire cryptomunt. In dit artikel lees je meer over de koers Cardano en hoe je de munt kan kopen.

Cardano Kopen bij een online broker - Stappenplan

Start vandaag nog met Cardano kopen bij eToro! Klik op de groene knop en begin direct!

Bij eToro kun je Cardano kopen. Ben je al overtuigd van de waarde van Cardano als crypto? Begin dan vandaag nog bij eToro en begin met Cardano kopen!

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Wat is Cardano (ADA)?

Cardano of ADA is een relatief nieuwe crypto coin met een open source karakter. Cardano gebruikt derde generatie blockchain technologie en is populair op de koersen.

Deze nieuwe generatie, waar Cardano bij zit, heeft de focus op duurzaamheid, kwaliteit en schaalbaarheid. Dit staat ook wel bekend als Digital Decentralized Public Blockchain.

Als korte toelichting, bij de eerste generatie blockchain lag de focus blockchain op het verzenden van decentrale muntsoorten. 

Cardano is één van vele cryptomunten.

De tweede generatie voegde contracts toe aan het gedecentraliseerde geld.

Zo werden de transacties veiliger gemaakt door een aantal voorwaarden. Je kan Cardano kopen als cryptovaluta op verschillende platforms zoals eToro.

Blockchain is een database waar alle transacties van een crypto op worden geregistreerd en beveiligd. Transacties worden beveiligd met cryptografie.

Cardano is een veilige token

Cardano is als eerste het blockchainplatform dat een broncode meekrijgt dat door een wetenschappelijk netwerk wordt getest op kwetsbaarheden en bugs.

Cardano gebruikt het proof-of-stake principe. Dit is de tegenhanger van Bitcoin dat werkt volgens het proof-of-work model.

Beide modellen willen een block oplossen en een nieuw block aanmaken in de blockchain. Waar proof-of-work rekenkracht gebruikt en energie slurpt, maakt proof-of-stake een block op basis van vermogen (hoeveelheid ADA waar iemand over beschikt).

Wat dit Cardano ook bijzonder maakt is dat er een plan is voor een systeem waarbij gebruikers kunnen stemmen en zo inspraak te krijgen bij de programmering en op die manier de toekomst van Cardano.

Meteen starten met Cardano? Maak een account aan bij eToro en start vandaag en begin gemakkelijk met Cardano kopen met online bankieren

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Hoe kan ik Cardano Kopen?

Er zijn steeds meer online brokers die cryptocurrency aanbieden en daarmee wordt het steeds makkelijker voor particuliere beleggers om Cardano te kopen. Het is belangrijk om een goede broker te kiezen die een aanbod heeft waar jij geïnteresseerd in bent. 

In dit stappenplan kun je alles lezen om zo snel mogelijk te beginnen met Cardano kopen. De brokers die hieronder genoemd staan zijn veilige, gereguleerde platforms met vaak onderscheidende functies. 

Wil je de actuele koers van Cardano weten?

Bekijk onze pagina over de actuele koers van deze munt.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Cardano kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker

Tijd om een broker te gaan kiezen waar jij goed terecht kunt om Cardano te kopen. In deze selectie hebben we gekozen voor een aantal wereldwijd populaire brokers. 

De cryptocurrency wordt door de brokers op verschillende manieren aangeboden dus houdt hier rekening mee bij jouw keuze voor een broker. Bij brokers handel je in Cardano tegen de huidige koers Cardano Euro.

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
eToro bekijkenCoinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 45,00€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)1vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)Vanaf € 10,0010 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom1:30Geen100:1100:1100:130:1
Valutaparen523100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 5,001%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00Geen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

81% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen dat u uw geld verliest.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Cardano kopen bij eToro

eToro is de meest voorname broker van dit moment. eToro handelaren bewijzen keer op keer dat het sociale handelsnetwerk achter eToro een succesformule is.

eToro is een van oorsprong Israelische broker die inmiddels gevestigd is in Engeland, waar hij gereguleerd wordt door de Britse FCA. eToro is één van de grootste handelsnetwerken van de wereld met miljoenen gebruikers.

Bij eToro kun je goed terecht voor cryptocurrency, waaronder Cardano. Je kunt bij eToro gemakkelijk Cardano kopen en verkopen.

Maar eToro biedt meer dan alleen crypto’s. Hun volledige aanbod aan handelsproducten bestaat uit aandelen, ETF’s, grondstoffen, forex en cryptocurrencies. Hierbij komt ook nog eens dat ze 0% commissie op aandelen en ETF’s rekenen.

Bij eToro kun je ook nog eens leren van andere gebruikers. Op het sociale handelsnetwerk kun je communiceren met andere beleggers en hun portfolio’s inzien.

Je krijgt de mogelijkheid om succesvolle beleggers te kopiëren met de CopyTrading functie. Hiermee kun je de portfolio’s van succesvolle beleggers direct kopiëren zodat je mee gaat met hun beleggingen en van hun expertise kunt profiteren.

Bij eToro kun je beginnen met een gratis demo-account alvorens over te stappen op een volwaardig account. Met een lage minimale inleg van €170,- kun je laagdrempelig aan de slag!

Klaar om te beginnen met Cardano Kopen? Maak dan nu een (demo) account aan bij eToro en begin vandaag nog!

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Cardano kopen bij Libertex

Bij Libertex kun je terecht voor een groot aanbod cryptocurrency die je als CFD kan verhandelen. Dit betekent dat je hier niet de munt zelf koopt maar wel speculeert op koerswijzigingen van de munt. 

Als beginnende belegger kun je bij Libertex gebruik maken van een gratis demo functie om te wennen aan het platform en meer te leren over het handelen in CFD’s. Je krijgt bij deze demo functie virtueel geld en je kunt het platform op dezelfde manier gebruiken als met een echt-geld account. 

Klaar om te beginnen met Cardano Kopen? Maak dan nu een account aan bij Libertex en begin vandaag nog!

Cardano kopen bij Binance

De grootste crypto exchange van de wereld is op dit moment Binance. Bij Binance kun je investeren in Cardano en de munt zelf ontvangen. 

De broker werd ooit opgericht in China maar heeft inmiddels een vestiging op Malta en is zo gereguleerd door een Europese toezichthouder. 

In tegenstelling tot de brokers hierboven kun je bij Binance alleen met cryptocurrency aan de slag. Dit is dus vooral een geschikte broker voor crypto enthousiasten die zich alleen daar mee bezig willen houden. 

Binance beschikt over een eigen munt (Binance Coin) en biedt een groot aantal functies om goed met je crypto om te gaan. Zo is er een Binance wallet waar je eenvoudig vershillende munten in op kan slaan. 

In totaal heeft Binance een aanbod van meer dan honderd verschillende cryptocurrency waardoor je eigenlijk bijna alle munten waar je in geïnteresseerd bent terug zal vinden bij deze broker en niet bij een andere broker ook een account hoeft aan te maken. 

Lees hier meer over Binance of begin direct met een account aanmaken bij Binance.

Cardano kopen bij Bitvavo

Je kunt er ook nog voor kiezen om bij een Nederlandse broker aan de slag te gaan. Het in Amsterdam opgerichte Bitvavo groeit snel en heeft een steeds groter aanbod crypto.

Bitvavo is een zeer eenvoudige website met weinig extra functies. Er is een handelsplatform waar je verschillende cryptocurrency kan kopen en bewaren en verder hoef je niets te doen. 

Het voordeel van een Nederlandse broker is de goede klantenservice in je eigen taal en het feit dat het door Nederlandse toezichthouders gereguleerd wordt. Zo heb je een nog veiliger gevoel bij je investeringen. 

Voor Bitvavo geldt dat ze alleen cryptocurrency verhandelen, als je dus graag je portfolio uit wilt breiden met aandelen, ETF’s of andere handelsproducten is deze broker niet geschikt voor jou.

Meer lezen over Bitvavo? Je vindt het in onze review. Of begin vandaag nog en maak nu een account aan bij Bitvavo! 

Libertex bestaat al meer dan 20 jaar en heeft in die tijd miljoenen klanten geworven en is uitgebreid naar meer dan 120 verschillende landen over de wereld. Libertex heeft een vestiging op Cyprus en staat onder toezicht van de Cypriotische toezichtouder Cyprus Securities and Exchange Commision (CySEC) en is daarmee volgens Europese regels gereguleerd. 

Naast cryptocurrency biedt Libertex ook valuta, grondstoffen, aandelen, ETF’s en meer handelsproducten. Zo kun je bij Libertex een uitgebreid en divers portfolio samenstellen

cardano libertex aanbod

Naast cryptocurrency biedt Libertex nog veel meer handelsproducten

Ook voor ervaren beleggers biedt Libertex een aantal extra funties. Zo kun je gebruik maken van één van ‘s werelds populairste online handelsplatformen: Metatrader 4. 

De software van Metatrader 4 biedt je nog meer mogelijkheden om te beleggen en je kunt nog beter bepaalde handelsproducten analyseren met een aantal handige tools. 

Stap 2: Open een account

Het openen van een account bij een online broker is erg eenvoudig. Bij de meeste brokers is het proces ongeveer gelijk en we kijken in dit voorbeeld naar eToro. 

Als je naar de website van eToro gaat hoef je alleen een E-mail adres en wachtwoord op te geven om meteen te beginnen. Als je dit gedaan hebt en je E-mail adres is bevestigd kun je al meteen aan de slag gaan met een demo account om met virtueel geld alvast het platform en de mogelijkheden rondom de crypto-handel uit te proberen.

Bij eToro maak je gemakkelijk een account aan

Om met een account met echt geld te beginnen moet je nog een aantal extra stappen doorlopen. Zo wordt je gevraagd naar een kopie van je identiteitsbewijs, je bankrekening en moet je een vragenlijst invullen waar jouw kennis over beleggen getoetst wordt en je aangeeft wat je plannen met het account zijn.

Stap 3: Geld op je account storten

Zodra eToro je een bericht stuurt dat je verificatie goedgekeurd is kun je aan de slag met een echt account. Geld storten gaat eenvoudig via een van de betaalmethodes als Paypal, iDeal, creditcard of bankoverschrijving. 

Zodra je geld gestort hebt kun je beginnen met je eerste echte investering. Je wisselt eenvoudig tussen je demo account en echte account in de linkerkant van de interface van eToro. 

eToro logo

Bij eToro begin je al met geld storten vanaf €170,-

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Stap 4: Cardano Kopen

Nu het geld op je account staat kun je beginnen met je eerste Cardano aankoop. Door in de zoekbalk te zoeken naar ‘Cardano’ of ‘ADA’ vind je eenvoudig de markt waar jij naar op zoek bent. Cardano kopen was nog nooit zo makkelijk.

Je geeft bij eToro gemakkelijk aan hoeveel Cardano kopen je wil. Zodra je Cardano bezit kun je wachten en hopen dat de koers omhoog schiet.

Je Cardano kun je dan weer verkopen wanneer de koers dermate gestegen is dat je winst boekt. Bedenk goed hoe de koers staat op het moment dat je jouw transactie voltooit. Probeer laag te kopen en hoog te verkopen.

Cardano in het eToro interface

Stap 5: Bewaar je Cardano

Als je de Cardano bij eToro, Binance of Bitvavo hebt gekocht, kun je deze eenvoudig bewaren in een wallet. Het is niet mogelijk om jouw Cardano te transferren naar een externe wallet.

Er zijn een aantal verschillende wallets waar je voor kunt kiezen. Naast de wallet van de broker kun je een andere wallet gebruiken op het internet, je kunt een wallet downloaden om offline te gebruiken of een fysieke wallet kopen waar je de munten op opslaat. 

Stap 6: Verkoop de Cardano

Is de koers van de Cardano flink gestegen sinds je deze hebt gekocht? Dan kun je ze nu met winst verkopen!

Ook het verkopen van Cardano is erg eenvoudig binnen eToro. In je portefeuille staat duidelijk aangegeven wat de waarde van je investering in Cardano is, en voor welk bedrag je deze hebt gekocht. Zo kun je dus makkelijk je winst berekenen.

Je bepaalt hoeveel Cardano je wilt verkopen, en voert dit vervolgens in. Je Cardano zijn verkocht en jij hebt winst gemaakt!

Je bepaalt zelf welke hoeveelheid Cardano je wilt verkopen, en vult dit in. Je Cardano zijn verkocht en jij hebt winst gemaakt! Klaar om zelf te beginnen?

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Waarom Cardano Kopen?

Cardano heeft inmiddels succes gehad op de cryptomarkt. De actuele Cardano koers laat een flinke groei zien voor ADA.

Het heeft net als de meeste cryptomunten laten zien dat het een volatiel handelsproduct is, waar veel winst mee behaald kan worden. De koers Cardano is een interessante koers om verder te bestuderen.

Cardano bewijst dus nog altijd een goede belegging te kunnen zijn. Op 1 januari 2021 was Cardano €0,15 per munt en iets meer dan een maand later stond de Cardana koers al op €0,79.

Als je op 1 januari €1.000 had geïnvesteerd in Cardano was dat binnen twee maanden €1.000 / €0,15 * €0,79 = €5.267 waard.  

Wil je liever eerst met een bekendere munt beginnen? Lees dan ons artikel over Bitcoin kopen of kijk meteen naar de huidige Bitcoin koers. 

Cardano Kopen, lange of korte termijn strategie

De wereld van cryptocurrency kent veel verschillende beleggers. De ene belegger is er elke dag mee bezig en probeert binnen een dag een bepaalde munt te kopen en weer te verkopen. 

Tegenover dit daytraden staan er ook heel beleggers die een grote toekomst zien in cryptocurrency en voor de langere termijn investeren in deze munt. Je hoeft je niet per se aan één van deze twee strategieën te houden maar het is wel verstandig om een plan te hebben.

Eerst meer weten over Cardano voordat je een strategie bepaald? In het whitepaper van de munt vind je alle technische informatie over het Cardano netwerk. 

Zoals bij alle cryptocurrency is het lastig om een cardano koers verwachting uit te spreken. De koersen van cryptocurrency zijn erg volatiel en lastig te voorspellen, dit geldt dus ook voor de cardano koers. 

Cardano Kopen voor de lange termijn

De koers schiet in laatste maanden omhoog, je kan prima in Cardano investeren voor de lange horizon. Als je voor de lange termijn wilt gaan investeren is het verstandig om te investeren in de munt zelf. 

De makers van Cardano zijn bezig met allerlei praktische toepassingen, waaronder Cardano Smart Contracts. Experts geloven dat de uitrol van deze smart contracts de koers van de munt zullen doen stijgen.

De groep beleggers die deze denkwijze aanhangt is er van overtuigd dat Cardano daarom een goede investering is voor de lange termijn. Zij kopen Cardano om deze vervolgens lang vast te blijven houden.

Cardano Kopen voor de korte termijn

Als de afgelopen tijd iets bewezen heeft, is het dat de koers van cryptomunten waaronder Cardano zeer volatiel is en in korte tijd hard kan stijgen en dalen.

Dit maakt Cardano geschikt om in te investeren op de korte termijn. Wacht tot de prijs snel en abrupt daalt, zodat je goedkoop kan inkopen. Deze praktijk wordt ook wel ‘buy the dip’ genoemd. 

Zo is Cardano sinds zijn all time high van €2,90 ook al weer een keer gedaald naar onder de €1, maar inmiddels staat die rond de €0,90. Dit zijn heftige prijsschommelingen waar investeerders die een korte termijn visie hebben erg veel van hebben kunnen profiteren.

Wist je datCardano heeft de opmerkelijke bijnaam “Ethereum killer”.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Veelgestelde vragen

De coin wordt ook wel afgekort als ADA. Cardano (ADA), is mede opgericht door oud-baas van altcoin Ethereum.

Als je harde schijf het laat afweten of als een virus persoonlijke informatie te pakken krijgt en vervolgens je wallet beschadigt, ben je in principe je gekochte Cardano voor altijd kwijt.

In feite zullen deze voor altijd verloren zijn in het Cardano-systeem, want er is niets wat je kunt doen om deze te recupereren.

Dit houdt in dat het niet ondenkbaar is dat een rijke Cardano-belegger in slechts enkele seconden zijn fortuin in rook kan zien opgaan. Daarnaast zijn de koersen van cryptocurrency erg onvoorspelbaar en is er ook geen duidelijke Cardano koers verwachting.

Cardano mijnen is niet mogelijk omdat de technologie anders werkt dan bij bijvoorbeeld Bitcoin. Hierdoor zijn er geen miners nodig om het netwerk draaiende te houden. 

Wij raden eenieder aan om Libertex te gebruiken voor het verhandelen van cryptomunten. Je kan bij Libertex ook gemakkelijk handelen in Cardano.

Zeker, bij Libertex stort je eenvoudig geld op je account met iDeal. 

Cardano Kopen: Conclusie

Tegenwoordig is het dus voor iedereen mogelijk om eenvoudig Cardano te kopen bij een online broker. Hoewel de Cardano koers nog steeds enorm veel volatiliteit ervaart, beschouwen veel beleggers het als interessante investering. 

Denk voordat je begint goed na over je beleggingsstrategie. Dit is belangrijk wanneer je gaat kiezen tussen Cardano kopen om lang vast te houden en Cardano kopen voor de korte termijn.

Als je dus ook wilt beleggen in Cardano, kun je dit eenvoudig doen via een online broker zoals eToro. Volg het stappenplan hierboven, zodat je veilig en snel Cardano kunt kopen!

Cardano kopen met eToro?
Wil je eenvoudig, snel én goedkoop Cardano kopen? Maak dan kosteloos een account aan op eToro en begin vandaag nog met het handelen in Cardano!
TIP

81% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen dat u uw geld verliest.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Scroll naar boven