Home » crypto » kopen » cardano kopen

Cardano Kopen met iDeal, Creditcard en PayPal (2021)

Wil je je portfolio van cryptocurrency’s uitbreiden? Heb je interesse in Cardano kopen? Cardano is een veelbelovende, populaire cryptomunt. In dit artikel lees je meer over de koers Cardano en hoe je de munt kan kopen.

Cardano Kopen bij een online broker - Stappenplan

Start vandaag nog met Cardano kopen bij Libertex! Klik op de groene knop en begin direct!

Bij Libertex kun je beleggen in de crypto Cardano. Ben je al overtuigd van de waarde van Cardano als crypto? Begin dan vandaag nog gratis bij Libertex en begin met Cardano kopen!

Wat is Cardano (ADA)?

Cardano of ADA is een relatief nieuwe crypto coin met een open source karakter. Cardano gebruikt derde generatie blockchain technologie en is populair op de koersen.

Deze nieuwe generatie, waar Cardano bij zit, heeft de focus op duurzaamheid, kwaliteit en schaalbaarheid. Dit staat ook wel bekend als Digital Decentralized Public Blockchain.

Als korte toelichting, bij de eerste generatie blockchain lag de focus blockchain op het verzenden van decentrale muntsoorten. 

cardano kopen crypto
Cardano is één van vele cryptomunten.

De tweede generatie voegde contracts toe aan het gedecentraliseerde geld.

Zo werden de transacties veiliger gemaakt door een aantal voorwaarden. Je kan Cardano kopen als cryptovaluta op verschillende platforms zoals Libertex en Plus500.

Blockchain is een database waar alle transacties van een crypto op worden geregistreerd en beveiligd. Transacties worden beveiligd met cryptografie.

Cardano is een veilige token

Cardano is als eerste het blockchainplatform dat een broncode meekrijgt dat door een wetenschappelijk netwerk wordt getest op kwetsbaarheden en bugs.

Cardano gebruikt het proof-of-stake principe. Dit is de tegenhanger van Bitcoin dat werkt volgens het proof-of-work model.

Beide modellen willen een block oplossen en een nieuw block aanmaken in de blockchain. Waar proof-of-work rekenkracht gebruikt en energie slurpt, maakt proof-of-stake een block op basis van vermogen (hoeveelheid ADA waar iemand over beschikt).

Wat dit Cardano ook bijzonder maakt is dat er een plan is voor een systeem waarbij gebruikers kunnen stemmen en zo inspraak te krijgen bij de programmering en op die manier de toekomst van Cardano.

Meteen starten met Cardano? Maak een account aan bij eToro en start vandaag en begin gemakkelijk met Cardano kopen met online bankieren

Hoe kan ik Cardano Kopen?

Er zijn steeds meer online brokers die cryptocurrency aanbieden en daarmee wordt het steeds makkelijker voor particuliere beleggers om Cardano te kopen. Het is belangrijk om een goede broker te kiezen die een aanbod heeft waar jij geïnteresseerd in bent. 

In dit stappenplan kun je alles lezen om zo snel mogelijk te beginnen met Cardano kopen. De brokers die hieronder genoemd staan zijn veilige, gereguleerde platforms met vaak onderscheidende functies. 

Wil je de actuele koers van Cardano weten?

Bekijk onze pagina over de actuele koers van deze munt.

Cardano kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker

Tijd om een broker te gaan kiezen waar jij goed terecht kunt om Cardano te kopen. In deze selectie hebben we gekozen voor een aantal wereldwijd populaire brokers. 

De cryptocurrency wordt door de brokers op verschillende manieren aangeboden dus houdt hier rekening mee bij jouw keuze voor een broker. Bij brokers handel je in Cardano tegen de huidige koers Cardano Euro.

Libertex

Bij Libertex kun je terecht voor een groot aanbod cryptocurrency die je als CFD kan verhandelen. Dit betekent dat je hier niet de munt zelf koopt maar wel speculeert op koerswijzigingen van de munt. 

Als beginnende belegger kun je bij Libertex gebruik maken van een gratis demo functie om te wennen aan het platform en meer te leren over het handelen in CFD’s. Je krijgt bij deze demo functie virtueel geld en je kunt het platform op dezelfde manier gebruiken als met een echt-geld account. 

Libertex bestaat al meer dan 20 jaar en heeft in die tijd miljoenen klanten geworven en is uitgebreid naar meer dan 120 verschillende landen over de wereld. Libertex heeft een vestiging op Cyprus en staat onder toezicht van de Cypriotische toezichtouder Cyprus Securities and Exchange Commision (CySEC) en is daarmee volgens Europese regels gereguleerd. 

Naast cryptocurrency biedt Libertex ook valuta, grondstoffen, aandelen, ETF’s en meer handelsproducten. Zo kun je bij Libertex een uitgebreid en divers portfolio samenstellen

cardano libertex aanbod

Naast cryptocurrency biedt Libertex nog veel meer handelsproducten

Ook voor ervaren beleggers biedt Libertex een aantal extra funties. Zo kun je gebruik maken van één van ‘s werelds populairste online handelsplatformen: Metatrader 4. 

De software van Metatrader 4 biedt je nog meer mogelijkheden om te beleggen en je kunt nog beter bepaalde handelsproducten analyseren met een aantal handige tools. 

Wil je verder lezen over Libertex? In onze review over deze broker vind je alle informatie? Meteen beginnen? Maak dan nu een account aan! 

Plus500

plus500

Ook Plus500 is een broker met een vestiging op Cyprus en een licentie bij de Cyprus Securities and Exchange Commision (CySEC). Net als bij Libertex kun je bij Plus500 uitsluitend in CFD’s handelen. 

Zo speculeer je op de Cardano koers zonder dat je de munt zelf hoeft te bewaren. 

Op het platform van Plus500 kun je gebruik maken van een aantal analysetools die je nog beter inzicht geven in de huidige situatie van een handelsproduct zodat je beter kan voorspellen wat bijvoorbeeld de Cardano koers gaat doen. 

Bij Plus500 kun je in eerste instantie gebruik maken van een demo account om met virtueel geld het platform en de CFD-handel te leren kennen. 

cardano plus500

Cardano op het Plus500 platform

Als je het risico dat je loopt met je beleggingen wilt verkleinen doe je dat door een stop-loss of take-profit in te stellen. Bij een bepaalde waarde stopt Plus500 je investering om je verlies te beperken of winst uit te keren. 

Je stort bij Plus500 eenvoudig geld met iDeal of een van de andere betaalopties. Je hoeft de eerste keer maar €100,- te storten. 

Alles weten over Plus500? Lees dan onze review. Of begin meteen bij Plus500 en begin vandaag nog met je eerste investering. 

Let op

76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Binance

Binance logo groot vierkant

De grootste crypto exchange van de wereld is op dit moment Binance. Bij Binance kun je investeren in Cardano en de munt zelf ontvangen. 

De broker werd ooit opgericht in China maar heeft inmiddels een vestiging op Malta en is zo gereguleerd door een Europese toezichthouder. 

In tegenstelling tot de brokers hierboven kun je bij Binance alleen met cryptocurrency aan de slag. Dit is dus vooral een geschikte broker voor crypto enthousiasten die zich alleen daar mee bezig willen houden. 

Binance beschikt over een eigen munt (Binance Coin) en biedt een groot aantal functies om goed met je crypto om te gaan. Zo is er een Binance wallet waar je eenvoudig vershillende munten in op kan slaan. 

In totaal heeft Binance een aanbod van meer dan honderd verschillende cryptocurrency waardoor je eigenlijk bijna alle munten waar je in geïnteresseerd bent terug zal vinden bij deze broker en niet bij een andere broker ook een account hoeft aan te maken. 

Lees hier meer over Binance of begin direct met een account aanmaken bij Binance.

Bitvavo

Je kunt er ook nog voor kiezen om bij een Nederlandse broker aan de slag te gaan. Het in Amsterdam opgerichte Bitvavo groeit snel en heeft een steeds groter aanbod crypto.

Bitvavo is een zeer eenvoudige website met weinig extra functies. Er is een handelsplatform waar je verschillende cryptocurrency kan kopen en bewaren en verder hoef je niets te doen. 

Het voordeel van een Nederlandse broker is de goede klantenservice in je eigen taal en het feit dat het door Nederlandse toezichthouders gereguleerd wordt. Zo heb je een nog veiliger gevoel bij je investeringen. 

Voor Bitvavo geldt dat ze alleen cryptocurrency verhandelen, als je dus graag je portfolio uit wilt breiden met aandelen, ETF’s of andere handelsproducten is deze broker niet geschikt voor jou.

Meer lezen over Bitvavo? Je vindt het in onze review. Of begin vandaag nog en maak nu een account aan bij Bitvavo! 

Stap 2: Open een account

Het openen van een account bij een online broker is erg eenvoudig. Bij de meeste brokers is het proces ongeveer gelijk en we kijken in dit voorbeeld naar Libertex. 

Als je naar de website van Libertex gaat hoef je alleen een E-mail adres en wachtwoord op te geven om meteen te beginnen. Als je dit gedaan hebt en je E-mail adres is bevestigd kun je al meteen aan de slag gaan met een demo account om met virtueel geld alvast het platform en de mogelijkheden rondom de CFD-handel uit te proberen.

aanmelden chainlink libertex

Bij Libertex maak je gemakkelijk een account aan

Om met een account met echt geld te beginnen moet je nog een aantal extra stappen doorlopen. Zo wordt je gevraagd naar een kopie van je identiteitsbewijs, je bankrekening en moet je een vragenlijst invullen waar jouw kennis over beleggen getoetst wordt en je aangeeft wat je plannen met het account zijn.

Stap 3: Geld op je account storten

Zodra Libertex je een bericht stuurt dat je verificatie goedgekeurd is kun je aan de slag met een echt account. Geld storten gaat eenvoudig via een van de betaalmethodes als Paypal, iDeal, creditcard of bankoverschrijving. 

Zodra je geld gestort hebt kun je beginnen met je eerste echte investering. Je wisselt eenvoudig tussen je demo account en echte account in de rechterbalk van de interface van Libertex. 

libertex logo

Bij Libertex begin je al met geld storten vanaf €100,-

Stap 4: Koop Cardano

Nu het geld op je account staat kun je beginnen met je eerste Cardano aankoop. Door in de zoekbalk te zoeken naar ‘Cardano’ of ‘ADA’ vind je eenvoudig de markt waar jij naar op zoek bent. Cardano kopen was nog nooit zo makkelijk.

Bij Cardano is er alleen een ADAUSD markt wat inhoudt dat je de Cardano koers afzet tegen Amerikaanse dollars. De euro’s die je gestort hebt worden hiervoor automatisch omgezet naar dollars. 

In de zoelkbalk kun je er meteen voor kiezen om een transactie openen op de ADAUSD markt. 

Je geeft bij Libertex gemakkelijk aan voor welk bedrag je wilt investeren in Cardano. Bij Libertex kun je al vanaf €20,- een positie openen. 

Omdat de handel volledig in CFD’s is kun je kiezen voor een hefboomeffect. Zo kun je met €20,- een positie openen ter waarde van veel meer geld. 

cardano kopen libertex
Een transactie openen op Cardana bij Libertex

Naast het hefboomeffect kun je ook een winst en/of verliesbeperking instellen. Je kunt een waarde aangeven waarbij de transactie gesloten moet worden en je zonder dat jij zelf bij een computer of smartphone in de buurt bent je verlies beperkt wordt of je winst gepakt wordt. 

Stap 5: Bewaar je Cardano

Als je de Cardano bij Binance of Bitvavo hebt gekocht, kun je deze eenvoudig bewaren in een wallet. Dit kan vaak bij de broker zelf maar je kunt er ook voor kiezen om de munt te bewaren in een andere crypto wallet. 

Er zijn een aantal verschillende wallets waar je voor kunt kiezen. Naast de wallet van de broker kun je een andere wallet gebruiken op het internet, je kunt een wallet downloaden om offline te gebruiken of een fysieke wallet kopen waar je de munten op opslaat. 

Als je er juist voor gekozen hebt om Cardano te verhandelen in CFD’s dan hoef je na het openen van een transactie niets te doen. Deze contracten heb je namelijk rechtstreeks met de broker gesloten en daar zullen ze ook blijven staan.

Hiernaast zie je het voorbeeld van openstaande transacties bij Libertex. Je krijgt snel een duidelijk overzicht van je portfolio en hoe deze presteert en je hebt bij elke transactie een aantal mogelijkheden. 

Je kunt de investering namelijk verhogen, er nog een positie bij openen of de gehele positie sluiten. 

portfolio libertex

Een duidelijk overzicht van je portfolio

Het voordeel van cryptocurrency handelen in CFD’s is dat je posities erg snel kunt sluiten en daarmee direct kan reageren op bepaalde koerswijzigingen. Als je in de munt zelf hebt geïnvesteerd moet je deze vaak weer terug sturen naar een broker om ze dan weer te kunnen verkopen, in deze tijd kan er alweer veel gebeurd zijn met de koers. 

Stap 6: Verkoop de Cardano

CFD Verkopen

Als je in Cardano aan het handelen bent met CFD’s kun je eenvoudig een positie sluiten op dezelfde manier als dat je hem geopend hebt. In Libertex zie je de investeringen aan de rechterkant van je scherm en klik je eenvoudig op sluiten om een positie te verkopen. 


Je kunt ook naar de markt gaan waar je ze gekocht hebt en daar klikken op de knop ‘open positie’. In plaats van kopen klik je nu op verkopen. 

Verkopen van de munt zelf

Is de koers van de Cardano flink gestegen sinds je deze hebt gekocht? Dan kun je ze nu met winst verkopen!

Ook het verkopen van Cardano is erg eenvoudig binnen een online platform. In je portefeuille staat duidelijk aangegeven wat de waarde van je investering in Cardano is, en voor welk bedrag je deze hebt gekocht. Zo kun je dus makkelijk je winst berekenen.

Je bepaalt hoeveel Cardano je wilt verkopen, en voert dit vervolgens in. Je Cardano zijn verkocht en jij hebt winst gemaakt!

Verkopen bij Binance of Bitvavo is erg makkelijk. Je klikt in het account op de munt die je wilt verkopen.

Vervolgens selecteer je verkoop, zet je een prijs en geef jij aan hoeveel munten jij graag wilt verkopen. 

Zodra jij denkt dat het goede moment daar is om te verkopen, klik je op ”open trade”. De software van Binance of Bitvavo doet de rest en zal de verkoop realiseren zodra er een koper gevonden is. 

cardano kopen

Je bepaalt zelf welke hoeveelheid Cardano je wilt verkopen, en vult dit in. Je Cardano zijn verkocht en jij hebt winst gemaakt! Klaar om zelf te beginnen?

Waarom Cardano Kopen?

Cardano heeft inmiddels succes gehad op de cryptomarkt. De actuele Cardano koers laat een flinke groei zien voor ADA.

Het heeft net als de meeste cryptomunten laten zien dat het een volatiel handelsproduct is, waar veel winst mee behaald kan worden. De koers Cardano is een interessante koers om verder te bestuderen.

Cardano bewijst dus nog altijd een goede belegging te kunnen zijn. Op 1 januari 2021 was Cardano €0,15 per munt en iets meer dan een maand later stond de Cardana koers al op €0,79.

Als je op 1 januari €1.000 had geïnvesteerd in Cardano was dat binnen twee maanden €1.000 / €0,15 * €0,79 = €5.267 waard.  

Wil je liever eerst met een bekendere munt beginnen? Lees dan ons artikel over Bitcoin kopen of kijk meteen naar de huidige Bitcoin koers

Cardano Kopen, lange of korte termijn strategie

De wereld van cryptocurrency kent veel verschillende beleggers. De ene belegger is er elke dag mee bezig en probeert binnen een dag een bepaalde munt te kopen en weer te verkopen. 

Tegenover dit daytraden staan er ook heel beleggers die een grote toekomst zien in cryptocurrency en voor de langere termijn investeren in deze munt. Je hoeft je niet per se aan één van deze twee strategieën te houden maar het is wel verstandig om een plan te hebben.

Eerst meer weten over Cardano voordat je een strategie bepaald? In het whitepaper van de munt vind je alle technische informatie over het Cardano netwerk. 

Zoals bij alle cryptocurrency is het lastig om een cardano koers verwachting uit te spreken. De koersen van cryptocurrency zijn erg volatiel en lastig te voorspellen, dit geldt dus ook voor de cardano koers. 

Lange Termijn

De koers schiet in laatste maanden omhoog, je kan prima in Cardano investeren voor de lange horizon. Als je voor de lange termijn wilt gaan investeren is het verstandig om te investeren in de munt zelf. 

Zo heb je altijd de onderliggende waarde en loop je minder risico dan bij het afsluiten van een CFD. De munten kun je veilig op slaan voor langere tijd op een offline wallet. Cardano kopen en opslaan kan dus een leuke investering zijn voor de lange termijn.

Korte Termijn

De waarde van de ADA coin is enorm gestegen in januari 2021. Houd de koers goed in de gaten, koop en verkoop op het juiste moment en je kan aardig je slag slaan met ADA.

Als je op korte termijn graag je winst wilt maximaliseren is het een verstandige keuze om Cardano te kopen als CFD. Op deze manier kun je door een hefboomeffect meer verdienen dan als je met dat bedrag de munt zelf had gekocht. 

Wil je meer weten over de handel in CFD’s? Lees dan ons artikel met handige tips en adviezen over CFD’s. 

Wist je datCardano heeft de opmerkelijke bijnaam “Ethereum killer”.

Veelgestelde vragen

De coin wordt ook wel afgekort als ADA. Cardano (ADA), is mede opgericht door oud-baas van altcoin Ethereum.

Cardano mijnen is niet mogelijk omdat de technologie anders werkt dan bij bijvoorbeeld Bitcoin. Hierdoor zijn er geen miners nodig om het netwerk draaiende te houden. 

Als je harde schijf het laat afweten of als een virus persoonlijke informatie te pakken krijgt en vervolgens je wallet beschadigt, ben je in principe je gekochte Cardano voor altijd kwijt.

In feite zullen deze voor altijd verloren zijn in het Cardano-systeem, want er is niets wat je kunt doen om deze te recupereren.

Dit houdt in dat het niet ondenkbaar is dat een rijke Cardano-belegger in slechts enkele seconden zijn fortuin in rook kan zien opgaan. Daarnaast zijn de koersen van cryptocurrency erg onvoorspelbaar en is er ook geen duidelijke Cardano koers verwachting.

Wij raden eenieder aan om Libertex te gebruiken voor het verhandelen van cryptomunten. Je kan bij Libertex ook gemakkelijk handelen in Cardano.

Zeker, bij Libertex stort je eenvoudig geld op je account met iDeal. 

Conclusie

Tegenwoordig is het dus voor iedereen mogelijk om eenvoudig Cardano te kopen bij een online broker. Hoewel de Cardano koers nog steeds enorm veel volatiliteit ervaart, beschouwen veel beleggers het als interessante investering. 

Denk voordat je begint goed na over je beleggingsstrategie. Dit is belangrijk wanneer je gaat kiezen tussen Cardano kopen en Cardano CFD’s.

Als je dus ook wilt beleggen in Cardano, kun je dit eenvoudig doen via een online broker. Volg het stappenplan hierboven, zodat je veilig en snel Cardano kunt kopen!

Cardano kopen met Libertex?
Wil je eenvoudig, snel én goedkoop Cardano kopen? Maak dan kosteloos een account aan op Libertex en begin vandaag nog met het handelen in Cardano!
TIP
Scroll naar top