Decentraland Kopen | Alles over MANA Kopen! (2024)

In 2022 was het na een paar moeilijke jaren voor de cryptocurrency weer flink raak. Bijna alle koersen stegen stevig en één van die munten was Decentraland. De naam van deze coin klinkt als een cryptocurrency pretpark, maar het is een token die hoort bij een NFT-project. 

De Non-Fungible Token was één van de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen in cryptocurrency in de afgelopen jaren. In dit artikel lees je meer over NFT’s, hoe het platform van Decentraland werkt en natuurlijk hoe jij kan beginnen met Decentraland coin kopen.  

bij de betrouwbare broker eToro!

Decentraland Coin Kopen stappenplan

Heb je al genoeg gelezen en wil je meteen beginnen met Decentraland Coin kopen? Klik dan snel op de groene knop!

Je leest in dit artikel alles over het platform van Decentraland, hoe het met de Decentraland Coin koers gaat, hoe je NFT’s op Decentraland kopen kan en hoe jij eenvoudig en snel kunt beginnen met de Decentraland Coin kopen. 

Wat is Decentraland?

Decentraland is een cryptocurrency project dat zich bezig houdt met het aanbieden en verkopen van NFT’s (Non Fungible Tokens). 

Decentraland Coin kopen

Decentraland draait op het Ethereum netwerk en is te onderscheiden in twee tokens: De Decentraland Coin (MANA Coin) en LAND Tokens. De LAND tokens zijn de NFT’s, die kun je dan weer op Decentraland kopen met de MANA Coin. 

Decentraland is in feite een computerspel wat je in je browser kan spelen. Het is een grote wereld die volledig in bezit is van de gebruikers zelf door de toepassing van NFT’s. 

Zo zijn er delen van de wereld te koop, maar ook virtuele producten als schoenen die je personage aan kan doen. Dit alles wordt verhandeld op de marktplaats van Decentraland die dus volledig op cryptocurrency werkt, ook de MANA Coin zelf wordt in het spel gebruikt. 

Een NFT geeft mensen de mogelijkheid om iets wat zij gemaakt hebben te verpakken in een digitale ‘pakketje’. Degene die de NFT koopt is de enige die toegang heeft tot de content in deze token.

Je kunt het zien als ontwikkeling die gemaakt is volledig met een ander cryptocurrency netwerk. Decentraland heeft de smart contracts die mogelijk zijn bij Ethereum gebruikt om daarop zelf een applicatie te bouwen, het Decentraland platform. 

Als er gesproken wordt over de Decentraland coin en over dat je de Decentraland coin kunt kopen spreken we over de MANA tokens. Deze hebben een waarde net als alle andere cryptocurrency, de NFT tokens zijn individueel verhandelbaar, maar hebben logischerwijs geen overkoepelende koers. 

Wil jij zo snel mogelijk beginnen met Decentraland coin kopen? Maak vandaag nog een account aan!

Hoe kan ik Decentraland Coin Kopen?

Om te beginnen met Decentraland coin kopen moet je een aantal belangrijke stappen doorlopen. Het is natuurlijk van belang waar je de munt koopt en wat je er vervolgens mee gaat doen.

In het stappenplan hieronder loodsen we je vanaf de eerste stap, het kiezen van een broker, tot de laatste stap, het weer verkopen van de Decentraland coin. 

Twijfel je nog of Decentraland Coin de beste opties is om in te investeren? Misschien is het verstandig om eerst in een grote cryptocurrency als Bitcoin te investeren. Deze crypto heeft zich al meer bewezen en is wat stabieler. 

Beste Decentraland Coin brokers

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Decentraland Coin Kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker

Het zijn dan wel een aantal stappen die je moet doorlopen voordat je kan beginnen met de Decentraland coin kopen, maar het hoeft niet lang te duren. We helpen je zo goed mogelijk met een aantal voorbeelden zodat je nog sneller door het stappenplan heen kan. 

Hieronder bespreken we een aantal van de belangrijkste brokers en crypto exchanges waar jij terecht kan om de Decentraland coin te kopen. Let bij de keuze voor een broker goed op een aantal belangrijke zaken. 

Zo verschilt het per platform hoe je investeert in Decentraland. Bij een aantal brokers verhandel je de Decentraland coin als CFD, dit houdt in dat je niet de munt zelf ontvangt maar een contract afsluit met de broker op de Decentraland koers om te kunnen speculeren. 

Daarnaast is het handig om alvast te kijken naar de rest van het aanbod van een broker of exchange. Bij een broker heb je vaak de mogelijkheid om ook in aandelen, grondstoffen en andere producten te investeren terwijl je bij een crypto exchange alleen in de digitale valuta kunt investeren. 

Capital.com

capital.com crypto beurs

De jonge broker Capital.com is redelijk vergelijkbaar met Libertex. Ook hier kun je in CFD’s handelen van aandelen, ETF’s, indexen, valuta en cryptocurrency. 

Capital.com heeft in de korte tijd dat het bestaat al een groot klantenbestand opgebouwd en heeft inmiddels meerdere kantoren geopend in Europa. Zo zijn er momenteel Capital.com kantoren te vinden op Cyprus, Engeland en Belarus. 

Net als Libertex heeft Capital.com een licentie bij de toezichthouder CySEC, maar ook in Engeland heeft het een licentie bij de Britse toezichthouder FCA. Ook bij deze broker kun je dus betrouwbaar en veilig beleggen. 

Het aanbod cryptocurrencies op Capital.com is nog groter dan bij Libertex. Daarnaast bieden ze veel munten aan tegenover andere munten, zoals de ETH/BTC markt. 

mana coin capital.ocm

MANA Coin kopen bij Capital.com

Bij Capital.com heb je de mogelijkheid om een demo account te gebruiken, je kunt er zelfs voor kiezen om dit demo account te gebruiken op het handelsplatform MetaTrader. Op dit platform kun je als ervaren belegger nog beter de koersen analyseren. 

Gebruik de groene knop om direct naar de website van Capital.com te gaan

Bitvavo

crypto wallet bitvavo

Een hele andere speler op de cryptocurrency markt is het Nederlandse Bitvavo. Bij deze crypto exchange investeer je wel in de munten zelf, zo kun je de Decentraland coin gebruiken op het Decentraland platform. 

Omdat Bitvavo een Nederlands bedrijf is moet het voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving die sinds kort in Nederland van kracht is voor alle bedrijven in deze markt. Bitvavo was er vroeg bij en vroeg meteen een registratie aan bij De Nederlandsche Bank en heeft die ook gekregen. 

Bitvavo heeft inmiddels meer dan 50 verschillende cryptocurrencies in het aanbod. Ook de Decentraland coin kopen is mogelijk bij Bitvavo, je doet dit eenvoudig door de munt om te wisselen voor euro’s. 

Ook deze crypto exchange is nog een vrij jong bedrijf dat in 2018 opgericht werd in Amsterdam. De exchange heeft momenteel een zeer overzichtelijk platform met weinig extra functies zodat iedereen zijn of haar weg goed kan vinden. 

Bij Bitvavo wordt je onderdeel van de grootste Nederlandse crypto exchange. Wil jij ook het liefste bij een Nederlandse aanbieder beleggen?

Libertex

Eén van de populairste brokers ter wereld is Libertex, bij deze broker kun je cryptocurrency verhandelen als CFD. Libertex staat bekend als een betrouwbare broker met een ruim aanbod. 

Zo kun je op dit platform investeren in aandelen, ETF’s, grondstoffen, forex, indexen en cryptocurrencies. Omdat je deze allemaal als CFD verhandelt blijven je investering overzichtelijk bij elkaar staan en kun je een portfolio goed beheren. 

Het aanbod cryptocurrencies op Libertex is momenteel al groot met tientallen verschillende munten, en dit aanbod groeit alleen maar verder. 

Bij het afsluiten van een CFD op een cryptocurrency kun je bij Libertex gebruik maken van een hefboomeffect tot 30 keer. Zo kun je een investering kunstmatig verhogen. 

Een deel van het aanbod cryptocurrencies op Libertex

Het hoofdkantoor van Libertex bevindt zich op Cyprus. Om klanten over heel Europa aan te mogen nemen heeft het bedrijf een licentie nodig bij een Europese toezichthouder. Libertex heeft deze licentie bij de Cypriotische toezichthouder CySEC. 

Als je gaat beginnen met handelen in cryptocurrency en dus nog geen ervaring hebt is het aan te raden om eerst het gratis demo account van Libertex uit te proberen. Met dit account kun je met oefengeld een aantal trades uitproberen voordat je met echt geld aan de slag gaat. 

Traden bij Libertex is gratis. Open daarom vandaag nog je account!

Decentraland Coin Kopen kosten

eToroPlus500Binance
MIOTA0,75%0.21%0.50%
Nachtpremie koop€6,420.0508%€0
Nachtpremie verkoop€6,420.0279%€0
Geldopname€4,10€0Afhankelijk van hoe je uitbetaald wil krijgen
Inactiviteitskosten€8 per maand na 12 maanden€8 per maand na 3 maanden€0

Stap 2: Open een account

Zodra je hebt gekozen uit één van de brokers en exchanges hierboven is de volgende stap een account aanmaken bij dit platform. Dit is de makkelijkste stap uit dit stappenplan en lijkt bij de meeste brokers en exchanges op elkaar. 

Bij eToro heb je alleen je E-mail adres en een wachtwoord nodig om toegang te krijgen toe en account. Zodra je het E-mailadres bevestigd hebt kun je meteen beginnen met het demo account. 

Om met echt geld te beginnen en zo snel mogelijk de MANA coin te kunnen kopen moet je het account verifiëren. Deze verificatie bestaat uit het opsturen van een kopie van je ID-kaart, paspoort of rijbewijs en het invullen van een vragenlijst waarmee jouw kennis over beleggen getoetst wordt. 

Meld je aan bij eToro!

Stap 3: Stort geld op je account

Bij eToro geld storten gaat eenvoudig via de groene knop storten links onderin het eToro platform. Het voordeel van eToro is dat je de eerste keer slechts minimaal $50/€42 hoeft te storten, zo kan bijna iedereen beginnen bij  eToro. 

Je stort eenvoudig geld op je eToro account via één van de beschikbare betaalmethodes als iDEAL, PayPal en Bankoverschrijving. Je kunt ook je creditcard gebruiken om geld over te maken. 

De minimale storting bij eToro is €42

Stap 4: Decentraland Coin Kopen

We zijn er bijna! Om echt te kunnen beginnen met Decentraland Coin kopen moet je de munt opzoeken via de naam Decentraland of de afkorting MANA. 

Zodra je bij eToro bij de goede pagina bent krijg je het scherm dat je hiernaast ziet. Je ziet meteen de koers over de afgelopen tijd en kunt met één druk op de knop je investering doen. 

Bij de investering kun je kiezen uit extra opties als een hefboomeffect, take-profit of stop-loss. Met deze opties kun je het risico zelf beter beheren. 

Decentraland Coin kopen in de eToro interface

Stap 5: Bewaar je Decentraland (MANA Coin)

Bij deze stap hangt het af van welke broker of exchange je hebt gekozen in stap 1. Bij eToro en Capital.com koop je de munt in en sla je ze op in een wallet.

Hiernaast zie je een voorbeeld van de actieve transacties bij een broker. Je kunt deze transacties eenvoudig sluiten door met je muis over één van de transacties heen te gaan.

Het voordeel van deze manier van investeren is dat je altijd en overal je investeringen eenvoudig kan beheren en kunt kapitaliseren op koerswisselingen.

actieve cfds libertex

Als je de munt gekocht hebt heb je een aantal andere opties hoe je de MANA coin kunt bewaren. In eerste instantie vindt je de door jou gekochte munt terug in je Bitvavo account, maar je kunt deze overal naartoe versturen. 

Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om de munt te versturen naar een wallet op het Decentraland platform, zo kun je met je MANA Coin NFT’s op Decentraland kopen. Je kunt ook de MANA Coins in een andere wallet opslaan. 

Stap 6: Verkoop de Decentraland Coin

Als de koers gestegen is en je wilt (een deel) verkopen is dat bij een broker als eToro of Capital.com eenvoudig te doen. Je gaat naar de openstaande investeringen en drukt vervolgens op sluiten. 

Zodra je dat gedaan hebt krijg je het scherm hiernaast te zien met een herinnering wanneer je de investering gedaan hebt en hoeveel de prijs toen was. Daarnaast zie je precies je winst in euro’s en procenten. 

Bij een klik op verkopen ontvang je het geld meteen weer in je account en kun je nieuwe investeringen doen of het geld opnemen vanaf eToro. 

positie sluiten decentraland

Bij eToro epaal je zelf elk moment of je de investering wilt aanpassen of wilt stoppen. Begin snel via de groene knop hiernaast! 

Waarom Decentraland Coin Kopen?

De cryptocurrency markt kwam in 2022 weer volledig tot leven. Steeds meer beleggers begonnen zich te mengen in de markt en de prijzen van de meeste cryptocurrency gingen sterk omhoog.

Dat is dan ook meteen één van de belangrijkste reden om te beginnen met Decentraland Coin kopen, beleggers die verwachten dat de prijs omhoog gaat proberen hier van mee te profiteren. Maar er zijn meer redenen om te investeren in Decentraland, een aantal van die redenen vind je hieronder. 

Om het Decentraland spel te spelen

Je kunt Decentraland spelen door in je browser naar de website van Decentraland te gaan.

Je vindt hier vervolgens het spel en de marktplaats waar je dingen op Decentraland kopen kan.

Je kunt het Decentraland spel ook eerst spelen zonder in bezit te zijn van de Decentraland coin. Er zijn namelijk in het spel ook mogelijkheden om zonder deze coins aan bepaalde spullen te komen. 

Mee profiteren van koersstijgingen

Het is ook goed mogelijk om de Decentraland Coin te kopen en nooit Decentraland te spelen of de marktplaats te openen. Je kunt de Decentraland coin simpelweg zien als een cryptocurrency als alle anderen, de koers van de munt kan namelijk flink stijgen. 

Zo was de Decentraland coin mei 2020 slechts €0,03 waard, vervolgens steeg in een jaar tijd de Decentraland koers door naar €1,30. Stel je voor dat je het spel ooit wou spelen en alvast 1000 MANA Coins voor €30,- had gekocht waren deze in een jaar tijd: (1000 * €1,30) – (1000 * €0,03) = €1.270 meer waard geworden. 

Items kopen en bewaren

Je kunt ook op een andere manier geld verdienen met je investering in Decentraland. Door items in de vorm van NFT’s te kopen met je MANA Coin krijg je een andere sootr van waarde. 

De NFT’s die je op Decentraland kopen kan zijn altijd weer te verkopen voor MANA Coins op de Decentraland marktplaats. Dit betekent dat ook jouw NFT meer waard kan worden. 

In het ideale geval wordt op deze manier en de MANA coin meer waard en groeit jouw item ook nog in waarde. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er steeds meer mensen Decentraland gaan spelen, je kunt met deze bijzondere manier van investeren op twee manieren tegelijk profiteren van waardestijging. 

Wist je dat: Decentraland al sinds 2017 bestaat en in 2022 een recordhoogte in de koers behaalde door in minder dan een half jaar tijd 20 keer zoveel waard te worden? Profiteer nu mee van deze koers via eToro.

Veelgestelde vragen

Decentraland is een spel dat gebouwd is met hulp van het Ethereum blockchain netwerk. Op dat netwerk zijn twee tokens gebouwd; de MANA coin en de LAND NFT Tokens. De MANA Coin is het betaalmiddel in het spel waar je LAND Tokens, en dus NFT’s, mee kan kopen. 

Een NFT is een Non Fungible Token die op Decentraland gebruikt wordt om items en gebieden te verkopen aan de hoogste bieder. Toen NFT’s net wat meer bekendheid kregen werden ze vooral gebruikt om bijvoorbeeld kunstwerken of online content mee te verhandelen.

Je kunt op de Decentraland marktplaats NFT’s kopen door te bieden op bepaalde items of gedeeltes land met je MANA Coin. Je kunt ook zelf hier Decentraland NFT’s die jij eerder ooit gekocht hebt weer aanbieden. 

In principe heeft Decentraland een marktwaarde van ongeveer 1,2 miljard euro als je kijkt naar de waarde van de Decentraland coin. Er zijn waarschijnlijk veel mensen die deze munt in hun portfolio houden zonder het spel te spelen, dat maakt de waarde minder representatief voor het spel. 

Bij online broker eToro kun je het best terecht om eenvoudig en snel te handelen in cryptocurrency, waaronder de Decentralond Coin.

Decentraland Coin Kopen: Conclusie

Het spel Decentraland bestaat al een aantal jaren maar wordt steeds populairder. Het hele spel draait op het Ethereum blockchain netwerk en is ontwikkeld met de hulp van smart contracts. 

Je kunt in Decentraland zelf delen land kopen of items die je jouw poppetje aan kan doen. Deze items worden verhandeld in LAND tokens die vallen in de categorie NFT’s, met een NFT krijg jij als enige toegang tot de content en je kunt de NFT ook weer verhandelen. 

Het is een klein voorbeeld van wat cryptocurrency kan gaan betekenen in de toekomst. Wie weet wordt het spel Decentraland nog populairder en stijgt de koers verder, als jij dat denkt kun je het best nu naar eToro gaan om te beginnen met de Decentraland Coin kopen! 

Zelf beginnen met Decentraland Coin Kopen?
Maak dan nu gratis een account aan bij eToro en begin met oefengeld of ga meteen met echt geld aan de slag en doe je eerste investering in Decentraland!
TIP
Scroll naar boven