Monero Kopen met iDeal, Creditcard en PayPal

Cryptocurrency hebben de laatste tijd weer veel aandacht en steeds meer beleggers gaan op zoek naar een munt waar ze in kunnen investeren. Naast het bekende Bitcoin zijn er nog honderden andere munten, waaronder Monero. In dit artikel leggen we je alles uit over hoe je eenvoudig kunt Monero kopen. 

Veilig en betrouwbaar via eToro

Als cryptocurrency eenmaal stijgen dan zijn de gekste dingen mogelijk en komt er veel interesse in de munten die minder waard zijn dan Bitcoin. Eén van die munten is Monero, wat is Monero en hoe koop jij vandaag nog je eerste munten?

Monero Kopen in 4 simpele stappen

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Wat is Monero?

Elke cryptomunt heeft vaak een eigen toepassing wat de munt uniek maakt. Monero maakt meteen duidelijk wat het doel van de munt is: gebruiken als valuta. 

Waar Bitcoin door beleggers gezien wordt als het nieuwe goud, waar je in investeert en vaak op lange termijn weer verkoopt, willen de oprichters van Monero dat de cryptocurrency gebruikt wordt als geld en dat je er daadwerkelijk producten mee aan kan schaffen.

Hiervoor moet er een netwerk zijn dat snel is en lage kosten per transactie met zich meebrengt. 

Monero werd in April 2014 gelanceerd, zo’n 5 jaar na de lancering van Bitcoin. Het draait net als Bitcoin op blockchain technologie en maakt gebruik van Proof of Work voor het verifiëren van transacties. 

Dit moet er voor zorgen dat transacties volledig anoniem mogelijk zijn. Bij andere cryptocurrency geldt dit ook maar is vaak via de transacties te traceren van wie de crypto vandaan komt. 

Bij Monero heeft een munt geen eigen nummer waardoor niet te traceren is waar een bepaalde munt vandaan komt. 

Naast de anonimiteit van Monero is een ander belangrijk doel dat de munt zo decentraal mogelijk is. Hiermee wordt bedoeld dat er niemand is die de macht heeft over de munt en beslissingen kan maken zonder dat deze gebruiker daar andere gebruikers voor nodig heeft.

Dit krijg je bijvoorbeeld als er een bepaalde partij is die te sterk is in het minen van Monero waardoor deze partij een groot deel van alle transacties kan verifiëren. Dit wordt voorkomen door een mechanisme dat CryptoNight heet, dit algoritme maakt het minen mogelijk en zorgt er voor dat de munt decentraal blijft. 

Vandaag nog beginnen met investeren in Monero? Maak dan snel een account aan bij eToro.

Hoe kan ik Monero Kopen?

Er zijn steeds meer grote brokers die cryptocurrency aanbieden als handelsproduct. Omdat Monero de privacy rondom de munt als één van de belangrijkste pijlers ziet is Monero niet de grootste crypto exchanges verkrijgbaar. 

Hieronder vind je de brokers waar je terecht kan om te investeren in Monero. We leggen je uit waar je Monero kan kopen en door het stappenplan te volgen heb je vandaag nog je eerste investering in Monero gedaan. 

Wil je de actuele koers van Monero weten?

Bekijk onze pagina over de actuele koers van deze munt.

Beste Monero brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Monero Kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker

Tijd om een broker te kiezen waar jij gaat investeren in Monero. Er zijn verschillende opties en elke broker heeft zijn eigen ontwikkelde platform met eigen functies.

Hieronder zie je drie goede opties waar je gemakkelijk kan beginnen met investeren. 

Monero Kopen bij eToro

eToro is een populaire broker gevestigd in Europa. Ze hebben al miljoen gebruikers weten te vleien door hun vele functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid van zowel de site als de mobiele app.

Met de copytrading functie neem je beleggingen over van vele succesvolle beleggers op het platform.

Doe inspiratie op of vind mooie copyportfolios om zelf in te beleggen!

Naast deze toffe functie heeft eToro ook nog een demo functie, waarmee je via fictief geld kunt beleggen. Je hoeft daarom niet meteen veel geld te storten om te oefenen met beleggen.

Copytrading bij eToro

Naast cryptocurrency zoals Monero bied eToro nog vele andere handelsproducten op haar platform. Denk bijvoorbeeld aan producten zoals grondstoffen, valuta en aandelen. Bij eToro betaal je geen commissie over aandelen en ETF investeringen.

Het minimale stortbedrag is ook nog laag. Met $50 (€42) kun je al starten met beleggen op het platform. Probeer het uit!

Starten met beleggen doe je bij een functioneel en vertrouwd platform zoals eToro. Maak snel en gemakkelijk een nieuw account aan en begin vandaag nog!

Libertex

Libertex is een grote broker die CFD’s biedt van veel handelsproducten waaronder cryptocurrency zoals Monero (XMR). Naast Monero kun je bij Libertex handelen in tientallen andere cryptocurrency. 

Doordat alles via CFD’s gaat is het verstandig om het platform eerst uit te proberen en te zien wat er met bepaalde investeringen gebeurt. Dit kun je doen door gebruik te maken van een demo account. Bij dit demo account krijg je $50.000 virtueel geld waarmee je kunt kijken hoe het werkt en welk effect een hefboom heeft. 

Hiernaast zie je de startpagina van Libertex nadat je ingelogd bent. Je kunt eenvoudig zoeken naar de cryptocurrency of ander handelsproduct waar je naar op zoek bent. 

Naast deze omgeving die je op een computer of laptop krijgt kun je ook de mobiele applicatie van Libertex downloaden. Zo kun je nog sneller handelen op de markt. 

Naast cryptocurrency biedt Libertex aandelen, ETF’s, forex trading en metalen. Zo kun je via één platform je portfolio eenvoudig diversificeren.

De interface van Libertex

Libertex biedt een aantal voordelen voor beginnende beleggers die niet meteen grote bedragen willen investeren. Je minimale eerste storting is €100 en je kunt al een positie openen bij een investering van €20. 

Zo kun je naast een demo account ook met relatief lage bedragen het platform en je beleggingsstrategie uitproberen. 

Belangrijk om te weten is dat je bij Libertex niet investeert in de munt zelf en dus geen echte Monero ontvangt maar je in CFD’s handelt. Je kunt op deze manier investeren in de koers van Monero zonder dat je de munt zelf hoeft te bewaren. 

Geïnteresseerd in Libertex? Lees ons uitgebreide review of maak direct een account aan bij Libertex!

Binance

Binance is in tegenstelling tot Libertex en Plus500 een crypto exchange waar je cryptocurrency rechtstreeks aan kunt kopen. Voor Monero is het één van de weinige crypto exchanges waar je terecht kan. 

Binance is ooit opgericht in China maar inmiddels gevestigd in Malta en volledig gereguleerd door richtlijnen van de Europese Unie. 

Het is inmiddels de grootste exchange geworden op de cryptomarkt door veel extra functies en zelfs een eigen valuta die op de exchange wordt gebruikt. Als je graag een divers portfolio op wilt stellen met naast cryptocurrency ook aandelen of andere handelsproducten is Binance niet geschikt voor jou.

Door de wallet die Binance aanbiedt kun je gemakkelijk en veilig je gekochte Monero coin opslaan en snel weer verkopen wanneer je dat wil. Voor gebruikers die volledig in de cryptomarkt willen duiken en naast de Monero coin geïnteresseerd zijn in meer munten is Binance de beste optie; de exchange biedt meer dan honderd verschillende cryptocurrency.

Meer weten over Binance? Hier lees je onze review over deze crypto exchange. Meteen beginnen? Maak dan snel een account aan.

Stap 2: Open een account

Een account openen bij een online broker is vrij eenvoudig. Via de website heb je aan een e-mail adres en wachtwoord genoeg om je account te beginnen. 

In dit voorbeeld kijken we naar de stappen die nodig zijn om in de Monero coin te investeren via eToro. Met het account dat je aangemaakt hebt kun je op eToro aan de slag met een demo account.

Als je met echt geld aan de slag wilt moet je nog een aantal extra stappen volgen.

Je account moet dan namelijk geverifieerd worden. Bij alle gereguleerde brokers moet je een kopie van je identiteitsbewijs opsturen en een vragenlijst invullen over de kennis die jij hebt op het gebied van beleggen. 

Stap 3: Stort geld op je account

Zodra je de verificatie afgerond hebt is het tijd om voor het eerst geld te storten op je account. Bij eToro kun je al beginnen met een storting vanaf €42. 

Dit kun je doen je kunt eenvoudig Monero kopen via iDeal, Paypal, bankoverschrijving, creditcard en nog meer mogelijkheden. Nu je geld op je account hebt gestort kun je meteen aan de slag gaan met jouw eerste investering in Monero. 

De minimale storting bij eToro is slechts €42

Stap 4: Investeer in Monero

In de zoekbalk bovenaan in de eToro interface kun je gemakkelijk zoeken naar het handelsproduct waar je naar op zoek bent. Bij eToro is de cryptocurrency markt vol met interessante munten.

Je kunt ervoor kiezen om Monero te kopen, of andere munten zoals Bitcoin of Ethereum

Nadat je geld gestort hebt is het al mogelijk om in alle soorten producten te investeren bij het platform.

De verschillende Monero markten beschikbaar

Nu kun je een positie openen binnen op Monero. Dit doe je door op de blauwe knop handelen te klikken als je op de Monero markt bent. 

Zodra je dit gedaan hebt kun je kiezen voor welk bedrag je wilt investeren.

Stap 5: Bewaar je Monero

Als je via Libertex of Plus500 investeert in Monero handel je in CFD’s en ontvang je niet de munt zelf. Dit betekent dat je de munt ook niet ergens hoeft te bewaren. 

De CFD’s blijven staan op het platform waar je ze aangekocht hebt en zo kun je bij een koersstijging eenvoudig en snel je positie sluiten om je winst te garanderen. 

Als je via eToro, Binance of een andere exchange wel Monero koopt en de munt zelf ontvangt moet je goed besluiten waar je deze munt bewaard. Het is belangrijk om dit op een veilige plek te doen zodat cybercriminelen hier niet makkelijk bij kunnen.

Binance biedt zelf een wallet waar je de Monero kunt bewaren en deze kun je goed beveiligen door opties zoals two-factor-authentication. 

 Je kunt er ook voor kiezen om de Monero van het platform af te halen en ergens anders te bewaren. Je kunt online wallets aanmaken, op je computer een offline wallet aanmaken of een hardware wallet kopen.

Een hardware wallet ziet er vaak uit als USB stick die je thuis kan bewaren. Op deze manier kan er niemand online bij jouw cryptocurrency en is het zolang je de USB stick en toegangscodes voor jezelf houdt onmogelijk om in te breken voor criminelen. 

Stap 6: Verkoop de Monero

Is de Monero prijs gestegen en wil je de positie die je hebt op Monero verkopen? Als je geïnvesteerd hebt in CFD’s of in de munt zelf is dat gemakkelijk en snel te regelen via het platform waar je de positie geopend hebt. 

Bij eToro gaat het sluiten van een positie op dezelfde manier als dat je de positie geopend hebt. Je kiest zelf hoeveel van je positie je weer wilt verkopen via het scherm dat je te zien krijgt

Zodra je dit gedaan hebt zal de winst die je gemaakt hebt op je account staan. 

Als je de munt zelf hebt gekocht via een exchange als Binance dan kun je de munt verkopen op een exchange naar keuze. Je kunt Monero eenvoudig van wallet naar wallet versturen en zo de ideale exchange of broker opzoeken om de munt weer te verkopen. 

Je bepaalt hoeveel Monero je wilt verkopen, en voert dit vervolgens in. Je Monero zijn verkocht en jij hebt winst gemaakt! Klaar om zelf te beginnen?

Waarom Monero Kopen?

Monero is al jaren één van de meest populaire cryptocurrency ter wereld met een marktwaarde die ervoor zorgt dat de munt in de top 20 cryptocurrency staat. De munt is vooral geschikt voor gebruikers die graag anoniem cryptocurrency in bezit willen hebben. 

Daarnaast is de munt sneller dan Bitcoin doordat elke twee minuten een block verwerkt wordt. Bij Bitcoin is dit gemiddeld zo’n tien minuten per block. 

Monero probeert cryptocurrency daarnaast gemakkelijk te maken voor beginnende gebruikers van digitale valuta. Zo heeft Monero een kennisbank waar je met al je vragen terecht kan om meer te leren over cryptocurrency en hoe je Monero het best kunt gebruiken.

Er is nog steeds veel winst te maken op het handelen in Monero. Als je een jaar geleden €1.000 in Monero had geïnvesteerd was je investering nu €1.000 / €50 * €106.6 = €2.132 waard geweest. Dit door de stijgende Monero prijs.

Monero Kopen vs Monero CFD's handelen

Uiteindelijk ben je zowel bij het kopen van Monero als het handelen in Monero CFD’s afhankelijk van de Monero koers of je winst of verlies maakt. Maar er zit wel een groot verschil tussen beide handelsproducten.

Bij het kopen van de munt zelf moet je zorgen voor een veilige opslag en kun je de munt ook gebruiken als valuta. Daarnaast heb je zelf veel meer controle waar je de munt bewaard en wat je er mee doet. 

Zo kun je bij steeds meer adressen met Monero betalen. Deze functie wordt vooral aangeboden bij bedrijven die online services aanbieden zoals een VPN, mail service of goksites. 

Voor de meeste cryptocurrency geldt dat het steeds makkelijker wordt om het als betaalmiddel te gebruiken en dat er steeds meer bedrijven bijkomen die cryptocurrency accepteren. 

Als je Monero puur als handelsproduct ziet waar je graag winst op wilt maken kun je via een broker als Libertex of Plus500 ook CFD’s kopen. Je krijgt dan niet de munt maar een contract wat zich baseert op de Monero koers. 

Het voordeel hiervan is dat je door een hefboomeffect grotere winsten kunt maken en nog sneller kan inspelen op koersstijgingen omdat je op elk moment je positie kan sluiten. 

Monero Koers: Veelgestelde vragen

Monero is een gedecentraliseerde cryptocurrency die zich naast decentralisatie richt op anonimiteit en de snelheid van het netwerk. Het is daarmee een geschikter betaalmiddel dan Bitcoin omdat het aanzienlijk sneller transacties kan verwerken. 

Monero bestaat sinds 2015 en bereikte begin 2018 een recordhoogte van meer dan €300 per Monero. Begin 2021 steeg de koers weer en kwam de prijs weer boven de €100 uit. 

Monero is net als Bitcoin te minen maar het werkt wel volgens een ander principe. Het gebruikt CryptoNight als algoritme om het minen te regelen zodat er geen grote miners zijn die teveel invloed krijgen op het netwerk.

Zo houdt Monero het netwerk decentraal. Daarnaast werkt Monero mining met een andere vorm van uitbetalingen aan miners, waar bij Bitcoin voorlopig nog nieuwe munten op de markt komen is bij Monero het maximale aantal munten in 2022 al bereikt. 

Monero is eenvoudig te kopen via iDeal door de aankoop te doen via Libertex. Deze broker ondersteunt veel betalingsmogelijkheden waaronder iDeal. 

Op deze manier kun je betalingen uitvoeren zoals je gewend bent en heb je meteen na je storting geld op je account staan. Daarnaa kun je beginnen met het handelen in Monero. 

Als je wilt handelen in Monero CFD’s kun je het best terecht bij Libertex. Hier kun je al vanaf €100 beginnen waardoor het voor beginners een goede instapmogelijkheid is. 

Als je de munt zelf wilt kopen kun je het beste terecht bij Binance. Deze crypto exchange biedt meer dan honderd cryptocurrency waardoor je eenvoudig een portfolio met verschillende cryptocurrency kunt creëren. 

Met een broker als Libertex kun je veilig handelen in Monero. De broker wordt wereldwijd gebruikt door miljoenen klanten en is volledig gereguleerd. 

Als je in bezit bent van Monero zul je een veilige wallet moeten zoeken. Cybercriminelen hebben al jaren hun pijlen gericht op cryptocurrency omdat er veel geld in om gaat. 

Zorg dat je online accounts altijd zo goed mogelijk beveiligd door opties als two-factor-authentication. 

Monero Kopen: Conclusie

Monero is een goed alternatief voor Bitcoin omdat het zich meer richt op het gebruik als betalingsmiddel. Het netwerk is sneller dan Bitcoin en volledig gericht om gebruikers anoniem betalingen te kunnen laten doen. 

De koers van Monero volgt dezelfde lijn als veel andere cryptocurrency met de enorme koersstijgingen begin 2018 en begin 2021. Begin 2021 was de Monero Prijs nog aanzienlijk lager dan de recordhoogte die in 2018 bereikt werd. 

 

Monero kopen met eToro?
Wil jij eenvoudig en snel handelen in Monero? Maak dan snel een account aan bij eToro en doe vandaag nog je eerste investering.
TIP
Scroll naar boven