OmiseGO Kopen met iDeal, Creditcard en PayPal | Het OMG netwerk

De cryptocurrency markt zit in de lift en er is steeds meer aandacht voor de grote cryptocurrency zoals Bitcoin. Er zijn nog tientallen andere cryptocurrency die ook de moeite waard zijn om eens goed te bekijken, één van die cryptocurrency: OmiseGo of OMG Network (OMG).

en krijg toegang tot populaire cryptomunten!

Door het stappenplan te volgen kun jij zo snel mogelijk beginnen met het investeren in OmiseGo/OMG Network.  

OmiseGO (OMG) kopen in vier stappen

Gaat OmiseGO binnenkort knallen? Je profiteert per direct mee door een gratis eToro account aan te maken met de groene knop!

Wat is OMG Network?

In 2017 werd de munt opgericht onder de naam OmiseGo. Omise is een Thais bedrijf in de financiële wereld dat zich bezighoudt met het versturen van verschillende valuta naar elkaar. 

De munt OmiseGo (OMG) werd opgericht op het Ethereum Blockchain netwerk om een aantal problemen op te lossen. OmiseGo had als doel om de 2 miljard mensen wereldwijd die geen toegang hebben tot een bank deze mogelijkheid te verlenen. 

omg network kopen logo
In 2020 kreeg OmiseGo een rebranding en werd het bekend onder OMG Network.

Het netwerk is net als veel andere cryptocurrency een gedecentraliseerd, publiek netwerk dat werkt het mogelijk maakt om geld te versturen naar andere individuen of bedrijven over de hele wereld met lage transactiekosten. 

Het Omisego of OMG Netwerk is gebaseerd op het Ethereum netwerk en maakt het mogelijk voor andere partijen om applicaties te bouwen op dit netwerk. 

Je kunt het als beste zien als eigen netwerk waar anderen ook applicaties op kunnen bouwen, uiteindelijk draait het deels op het eigen netwerk en deels op de Ethereum blockchain. 

Via het Omisego of OMG Network kun je goedkoop en snel Ethereum en de Omisego of OMG Network token zelf versturen. Daarnaast beweer het netwerk 99% minder elektriciteit te kunnen verbruiken per transactie in vergelijking met het Ethereum netwerk. 

Verder is het een open source netwerk waardoor ontwikkelaars over de hele wereld applicaties kunnen bouwen op het netwerk en zijn de kosten voor een project 1/3de van de kosten op het Ethereum netwerk.

Rebranding 

De munt werd ooit opgericht onder de naam OmiseGO en onderging in 2020 een rebranding naar de naam OMG Network. Naamsveranderingen gebeuren vaker bij cryptocurrency. 

Toen Omise in 2017 de munt uitbracht door middel van een traditionele initial coin offering (ICO) werd er 25 miljoen dollar opgehaald. Omise had meer geld op kunnen halen met de ICO maar besloot om te stoppen toen het doel van 25 miljoen dollar bereikt werd. 

Omdat Omise nog altijd een bedrijf is dat zich bezig houdt met financiële oplossingen voor de huidige valuta zoals euro’s en dollars heeft het bedrijf er voor gekozen het blockchain netwerk los te trekken van het bedrijf.

Zo ontstond het OMG Network, omdat het netwerk achter de cryptocurrency het belangrijkste onderdeel is heeft het bedrijf voor deze naam gekozen.

Inmiddels vind je op de website van Omise niets terug over de cryptocurrency die ze ooit hebben opgericht en vind je alle informatie terug op de nieuwe website van OMG Network.

Bij verschillende brokers en bij veel informatie op internet vind je nog de oude naam OmiseGO terug. Er is bij de rebranding niets verandert naast de naam en website.

Token

De munt die bij het Omisego of OMG Network hoort is een token. Vergeleken met een coin draait een token op een al bestaande blockchain, in dit geval het Ethereum blockchain netwerk. 

In dit artikel geven we je alle informatie over het kopen van de token van het Omisego of OMG Network. Deze token geeft de waarde aan van het gehele project, hoe vaker het Omisego of OMG Network gebruikt wordt hoe hoger de OMG Network koers zal zijn. 

Direct beginnen met OmiseGo kopen? Maak een account aan bij eToro en begin vandaag met OmiseGo kopen met iDeal

Hoe kan ik OmiseGo kopen?

Cryptocurrency kopen wordt steeds makkelijker omdat er steeds meer aanbieders zijn die het makkelijk proberen te maken voor beginners om te beginnen met investeren in cryptocurrency. Ook Omisego of OMG Network is bij meerdere brokers verkrijgbaar.

Hieronder zie je waar je de cryptocurrency het best kan kopen en helpen we door middel van een stappenplan je om vandaag nog te beginnen met investeren. 

Beste OmiseGo brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

OmiseGo kopen stappenplan

Om jou iets beter uit te kunnen leggen hoe beleggen bij een online broker werk, hebben wij een stappenplan gemaakt. Hier zie je stap voor stap hoe je kunt starten met OmiseGo kopen. Maar waar kun je Omisego kopen? Check stap 1 en zie hoe het werkt. 

Wil jij beginnen met OmiseGo kopen of andere crypto’s? Dan zit je bij eToro aan het goede adres. Hier kun je namelijk ook virtueel crypto kopen op een demo-account. Sla alle stappen over en begin gelijk. 

Stap 1: Kies een broker

Tijd om een broker te kiezen waar jij gaat investeren in Omisego of OMG Network. Een broker is een tussenpersoon die tussen jou en de markt staat.

Bij sommige brokers koop je de cryptocurrency rechtstreeks van de broker zelf terwijl anderen een markt creëeren waar je kunt handelen met andere investeerders. 

eToro

etoro logo

eToro is onze absolute aanrader wanneer het gaat om investeren in crypto. Je kunt via het gebruiksvriendelijke interface gelijk bekend raken met de broker. Voor beginnende beleggers biedt het platform ook een tal van handige tools om je beleggingen te optimaliseren.

Zo kun je gebruik maken van een tal van gebruiksvriendelijke features, zoals de CopyTrading functie. Met deze tool kun je de portfolio’s van ervaren beleggers geselecteerd door eToro inkijken en deze zelfs in zijn geheel kopiëren. Zo krijg je op gemakkelijk een sterk en gediversifieerd portfolio

Als je nog niet comfortabel bent met beleggen, dan kun je eerst beginnen met een gratis demo account.

CopyTrading interface eToro

Op deze manier kun je met virtueel geld beleggen zonder enig risico. Ben je vervolgens klaar om te beleggen met echt geld, dan kun je laag beginnen dankzij de minimale inleg van $50 (€42).

Je kunt bij eToro naast crypto kopen ook beleggen in een tal van andere handelsvormen, zoals het handelen in ETF’s, aandelen, indexen en grondstoffen. Als je handelt in aandelen en ETF’s, dan betaal je zelfs 0% commissie.

eToro wordt gereguleerd door de FCA en CySec. Je kunt dus met een gerust hart beleggen via dit platform zonder dat je onnodig risico loopt.

Wil je vandaag nog gratis beginnen bij eToro? Maak dan vandaag nog een account aan en verken het platform!

Bitvavo

Als je liever bij een Nederlandse broker aan de slag wilt kun je kiezen voor Bitvavo. Dit in Amsterdam opgerichte bedrijf handelt uitsluitend in cryptocurrency. 

In de paar jaar dat Bitvavo bestaat heeft het inmiddels een groot aanbod cryptocurrency opgebouwd en Omisego of OMG Network is er daar één van. Bij Bitvavo investeer je in de munt zelf en zul je deze moeten bewaren. 

Je koopt Omisego of OMG Network eenvoudig via iDeal, Creditcard, bankoverschrijving of één van de andere geschikte betaalmethodes voor Nederlanders.

omg network bitvavo

OMG Network markt in de Bitvavo interface

Bitvavo heeft een platform gecreëerd dat zowel voor beginners als ervaren gebruikers geschikt is om eenvoudig cryptocurrency aan te kopen. Inmiddels biedt de broker meer dan 50 digitale valuta aan die je eenvoudig met euro’s aan kunt kopen.

Een voordeel van Bitvavo is dat het een Nederlands bedrijf is en je dus eenvoudig contact kunt maken of wanneer er problemen ontstaan gebruik kan maken van een Nederlandse klantenservice.

Alles weten over deze Nederlandse broker? Lees dan onze review over Bitvavo. Of begin meteen door een account aan te maken!

Libertex

Libertex is een broker die in 1997 opgericht werd en inmiddels wereldwijd actief is. Miljoenen klanten maken gebruik van de broker. 

Bij Libertex kun je handelen in veel verschillende cryptocurrency. Het handelen in cryptocurrency op Libertex gaat volledig via CFD’s. 

Libertex biedt voor beginnende beleggers de mogelijkheid om gebruik te maken van een gratis demo account. Met dit demo account krijg je virtueel geld zodat je kan wennen aan het platform en eerst een aantal investeringen uit kan proberen, zo kun je leren hoe CFD’s werken.

Libertex heeft een groot aanbod cryptocurrencies waardoor het een populaire broker is bij investeerders die naast handelsproducten zoals aandelen en ETF’s ook graag hun portfolio uitbreiden met cryptocurrency. 

Door het handelen in CFD’s heb je zelf de regie over het risico dat je neemt bij de investeringen die je maakt. Je kunt namelijk bepalen wat het hefboomeffect is dat je gebruikt bij de investering en je kunt instellen dat je investering bij een bepaald verlies of winst gesloten wordt.

Een klein overzicht van beschikbare cryptocurrencies bij Libertex

Een voordeel van Libertex is dat je de eerste keer slechts €100,- hoeft te storten voordat je kan beginnen met beleggen. Voor beleggers die graag kleine bedragen investeren is het perfect doordat ook het openen van posities al vanaf lage bedragen mogelijk is.

Enthousiast om te beginnen? Klik dan op de groene knop om een account bij Libertex te maken!

Binance

Binance logo groot vierkant

De grootste crypto exchange ter wereld is Binance. Dit in Taiwan opgerichte bedrijf is inmiddels gevestigd op Malta en voldoet aan de Europese wetgeving. 

Zo kun je dus veilig terecht op de grootste cryptomarkt en heb je toegang tot enorm veel verschillende cryptocurrency. 

Binance is in vergelijking met Bitvavo een uitgebreid platform dat constant in ontwikkeling is en nieuwe functies uitrolt. Zo kun je gebruik maken van verschillende wallets die Binance aanbiedt of van de eigen munt die Binance heeft uitgebracht om transactiekosten op het platform mee te betalen. 

Bij de ontwikkelingen die Binance uit voert horen ook veel ontwikkelingen op het gebied van veiligheid. Zo kun je een account bij Binance goed beveiligen zodat criminelen bijna onmogelijk kunnen inbreken in je account. 

Lees hier meer over Binance of maak direct een account aan!

Stap 2: Open een account

Tijd om een account te gaan openen bij de broker die je zojuist gekozen hebt. In dit stappenplan gebruiken we als voorbeeld de broker eToro. 

Om een account te openen bij eToro heb je in eerste instantie alleen een E-mail adres en wachtwoord nodig. Als je dit hebt ingevuld en via een mail je E-mail hebt geverifieerd kun je aan de slag met een gratis demoaccount.

Om met echt geld te kunnen gaan investeren moet je nog een verificatieproces doorlopen. Bij alle gereguleerde brokers moet je een kopie van je identiteitsbewijs opsturen en een vragenlijst invullen over de investeringen die je wilt gaan doen.

 

omisego kopen etoro

Bij eToro open je eenvoudig en snel een nieuw account

De brokers moeten deze informatie over je hebben vanwege Europese regelgeving die het brokers verplicht om een goed beeld te hebben van haar klanten. 

Stap 3: Stort geld op je account

Is je verificatie goedgekeurd? Dan kun je geld storten op je account en beginnen met investeren. 

Geld storten bij eToro kan al vanaf €42 en je doet het eenvoudig via iDeal, Paypal, bankoverschrijving of één van de andere betaalmethodes.

etoro logo

De minimale eerste storting bij eToro is slechts €42,-

Stap 4: Koop Omisego of OMG Network

Nu je deze stappen voltooid hebt is het tijd voor het echte werk. In de eToro interface kun je eenvoudig zoeken naar de munt die je wilt kopen.

Om bij de markt te komen waar je kan investeren in Omisego of OMG Network zoek je via de zoekbalk op ‘OMG’. Je kunt kiezen voor de OMGETH of de OMGUSD markt. 

Bij de ene markt is de koers waar je op speculeert afhankelijk van Ethereum en op de andere markt zet je de OMG Network af tegen Amerikaanse dollars. Op eToroinvesteer je uiteindelijk gewoon euro’s en is alles meteen omgerekend. 

Nu je op de goede markt bent kun je via de blauwe knop ‘open positie’ beginnen met investeren. Als eerste moet je bepalen hoeveel je wilt investeren in Omisego of  OMG Network.

Je kiest als handelsbedrag het bedrag dat je wilt investeren en met het hefboomeffect bepaal je het risico dat je neemt op de investering. Hoe hoger de hefboom, hoe groter het risico van de investering.

omisego omg network libertex
De Omisego of OMG Network markt

Naast de keuze voor het hefboomeffect kun je het risico op je investering verder verkleinen door gebruik te maken van een stop-loss of take-profit. Je kunt zelf kiezen voor een bepaald verlies of winst waarbij je investering automatisch gesloten wordt zonder dat jij iets hoeft te doen. 

Wil je gelijk beginnen met OmiseGo kopen? Dit kan bij eToro. Open hier een account en begin vandaag nog met OmiseGo kopen. 

Stap 5: Bewaar je OMG Network

Als je hebt geïnvesteerd in de munt zelf dan moet je wel een plek zoeken om de munt veilig op te slaan. Dit kan door gebruik te maken van de wallet die de broker aanbiedt waar je de munt gekocht hebt, zorg er in dit geval voor dat je het account extra beveiligd. 

Cryptocurrency online opslaan biedt de kans voor criminelen om in te breken in je account en de munt te versturen naar andere accounts. Door extra beveiligingsmogelijkheden als two-factor-authentication aan te zetten verminder je deze kans aanzienlijk. 

Voor Omisego of OMG Network zijn er meerdere andere wallets waar je voor kunt kiezen. Het netwerk zelf biedt een web  wallet waar je de Omisego of OMG Network op kan slaan, daarnaast kun je in deze wallets ook andere munten gebaseerd op het Ethereum netwerk opslaan zodat je alles bij elkaar hebt. 

Hier lees je hoe de web wallet van Omisego of OMG Network werkt en wat je er voor nodig hebt. Je kunt er ook voor kiezen om de munt op te slaan in een andere wallet. 

Er zijn wallets die je offline op een computer kunt installeren maar ook fysieke wallets waarbij je geen cryptocurrency meer op een ander apparaat hoeft te laten staan maar het op een eigen USB-stick zet. Op deze manier sla je cryptocurrency het veiligst op.

Als je via een CFD broker hebt geïnvesteerd in OMG Network dan ben je in bezit van een CFD. De CFD’s die je afgesloten hebt blijven staan bij de broker waar je ze gekocht hebt.

Zo kun je elk moment kiezen om het weer te verkopen wanneer je wilt. De CFD’s blijven altijd bij de broker staan en je kunt ze niet versturen naar een andere plek of verhandelen met andere beleggers. 

Ben jij om te beginnen met OMG Network kopen? Maak gratis een account aan bij eToro en begin direct met OmiseGO Kopen. 

Stap 6: Verkoop de OMG Network

Is de Omisego of OMG Network koers gestegen en heb je winst gemaakt op de investering? Dan is het tijd om je investering in het OMG Network te verkopen! 

Heb je geïnvesteerd in Omisego of OMG Network door middel van CFD’s dan sluit je eenvoudig je positie op dezelfde manier zoals je hem geopend hebt. 

Bij eToro heb je aan de rechterkant in je dashboard een overzicht met alle openstaande transacties. Door op de gekochte crypto te klikken heb je de mogelijkheid om je investering te verkopen. 

Hetzelfde scherm opent als bij het openen van een positie. Zodra je de positie sluit wordt staat het geld meteen weer op je account.

Je kunt dit geld nu opnieuw ergens in investeren of van je account afhalen en terug te storten op je bankrekening. 

Als je via een andere broker hebt geïnvesteerd in CFD’s heb je geen wallet nodig om deze op te slaan. Een voorbeeld van een CFD broker is Libertex.

Je sluit een positie binnen enkele seconde en kan zo op elk moment je investering uit laten betalen. Meteen beginnen met investeren?

Waarom OmiseGo kopen?

OMG Network werd in 2017 gelanceerd als OmiseGO en heeft zichzelf in de afgelopen jaren bewezen als belangrijk netwerk in de cryptocurrency markt. Het netwerk is de belangrijkste functie van Omisego of OMG Network en probeert een veel efficiëntere en veiliger netwerk te zijn dat het Ethereum netwerk.

Daarnaast zijn er veel mogelijkheden voor ontwikkelaars om gebruik te maken van het Omisego of OMG Network om daar applicaties op te bouwen. Ook de applicaties die al gemaakt zijn kunnen bedrijven en particulieren gebruiken. 

Als OMG Network het voor elkaar krijgt om een belangrijk netwerk te worden voor de 2 miljard mensen wereldwijd die niet beschikken over een bankrekening kunnen ze nog flink groeien. 

De OmiseGO koers volgde niet direct de ontwikkelingen die in de gehele cryptocurrency markt gebeurden tussen 2018 en 2020. Omdat de munt gelanceerd werd op het moment dat er grote koersstijgingen waren binnen de crypto markt kon het daar niet meteen van mee profiteren. 

Wel was de munt door deze ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt meteen erg volatiel. In januari 2019 was de munt nog maar een paar maand oud en had OmiseGO al een marktwaarde van meer dan twee miljard euro. OmiseGo kopen kan dus zeker een goede optie zijn. 

De koers van OmiseGO zakte echter in een jaar helemaal in elkaar, de marktwaarde was van 2 miljard euro gedaald naar minder dan 200 miljoen euro. Een belangrijke koersstijging kwam toen OmiseGO al van naam veranderd was naar OMG Network.

Augustus 2020 kwam de munt namelijk weer volledig tot leven door binnen twee weken tijd zo’n 5 keer zoveel waard te worden. Als je op 10 augustus 2020 €1.000 had geïnvesteerd in het OMG Netwerk had deze investering op 21 augustus 2020 een waarde van €1.000 / €1,44 * €6,13 = €4.257

Benieuwd naar een andere koers? Hier vind je ons artikel over de Bitcoin kopen.

Wil jij gelijk beginnen met OmiseGo kopen? Dat kan bij eToro! Open vandaag nog een account als je wilt beginnen met OmiseGo kopen. 

OmiseGo kopen of als CFD verhandelen?

Doordat je OMG Network zowel als munt kan kopen of als CFD kunt verhandelen is deze investering geschikt voor meerdere beleggers met een verschillende strategie. Het belangrijkste verschil is dat je bij een investering in CFD de munt zelf niet in bezit hebt. 

Het handelen in CFD’s is meer geschikt voor beleggers die een groter risico durven te accepteren en op korte termijn graag grote winsten willen behalen op hun beleggingen. Door het hefboomeffect zijn er ook binnen het handelen in CFD’s nog verschillende strategieën mogelijk. 

Bij het investeren in de munt zelf zijn beleggers vaak geïnteresseerd in koersstijgingen op de lange termijn. Ontwikkelingen op de cryptomarkt zijn vaak lastig te voorspellen, maar uiteindelijk zijn veel cryptocurrency op lange termijn meer waard geworden. 

OmiseGo kopen op Libeterx? Je kunt ervoor kiezen echt OmiseGo kopen of viruteel Omisego kopen. Je hebt namelijk een demo-account op Libetex. 

Conclusie

OmiseGO is van naam verandert in OMG Network en daarmee heeft het een nieuwe koersstijging teweeg gebracht. Het netwerk is qua marktwaarde enorm gegroeid in het halfjaar na de naamswijziging. 

Het netwerk is nog altijd het belangrijkste punt van OmiseGo of OMG Network, dit maakt het mogelijk om veiliger en efficiënter Ethereum en andere tokens gebaseerd op het Ethereum netwerk te versturen.  

De munt zelf wordt gebruikt voor transacties en als ondersteuning voor het netwerk. Voor het investeren in een tal van verschillende cryptomunten is het eToro platform onze aanbeveling!

OmiseGo kopen via eToro?
Wil jij eenvoudig, snel en goedkoop investeren in OMG Network? Maak dan nu een account aan bij eToro en begin snel met je eerste investering!
TIP
Scroll naar boven