Pi Coin Kopen – Alles over het PI Network

Wil jij dit jaar een potentiële klapper maken met je investeringsbudget? Dan is de Pi Coin misschien een crypto voor jou. Lees in dit artikel waarom deze munt wel eens enorm zou kunnen groeien in waarde en hoe jij de Pi Coin kopen kunt.   

Pi Coin Kopen bij een broker- Stappenplan

Wacht niet langer en begin gelijk met Pi Coin kopen! Registreer nu een gratis account bij Libertex en beleg in cryptocurrency.

In dit artikel kun je lezen wat de Pi Crypto is, hoe je de Pi Crypto kopen kunt, waarom het verstandig is om te beginnen met Pi Coin kopen en welke strategie je het beste kunt toepassen bij Pi Crypto kopen. Wil je meer weten over deze en andere cryptomunten? Lees dan ons artikel over crypto kopen

Wat is Pi Coin?

Pi Coin is een cryptomunt die is ontwikkeld door een team van PhD’s en afgestudeerden van de Stanford Universiteit in de Verenigde Staten.

Dat Pi Coin een Crypto munt is, betekent dat het een digitale munt is die werkt op een blockchain. Blockchain is een database dat bestaat uit verschillende blokken, die ook wel nodes worden genoemd. 

Je kunt je smartphone gebruiken om Pi Coin te minen

Blockchain wordt versleuteld door cryptografie, wat een complex netwerk is van wiskundige formules. Hierdoor is het voor criminelen en oplichters erg moeilijk om de data in de blockchain in te zien. 

Veel cryptomunten kunnen worden gemined. Miners van een cryptomunt laten hun computers wiskundige formules oplossen, zodat er nieuwe cryptomunten ontstaan in het netwerk.

Als beloning hiervoor krijgen miners deze nieuwe munten in hun bezit. Mining is echter moeilijker en intensiever dan het lijkt, omdat het erg veel computerkracht kost om de formules als eerste binnen het netwerk op te lossen. Je hebt er daarom een erg veel grafisch vermogen voor nodig en bovendien kost het veel stroom.

Mobiel Pi Coin mining

Terug naar de Pi Coin. Wat deze crypto namelijk zo bijzonder maakt, is dat je hem kunt minen op je mobiele telefoon. Bij veel andere cryptomunten is dit niet mogelijk, omdat een telefoon bij lange na niet genoeg kracht heeft om te kunnen minen.

Bij Pi Coin is dit echter anders. Het mining proces wordt hier namelijk gesimuleerd, waardoor de hoeveelheid Pi Coins die je verdiend met het minen niet wordt gebaseerd op computerkracht. 

Zo kan iedereen dus beginnen met het minen van de Pi Crypto. Voor beleggers is het interessant dat de mining app met de lancering van het hoofdnetwerk wordt gesloten. Dit betekent dat de munt dan niet meer zo makkelijk te verkrijgen is, wat ertoe kan leiden dat de waarde van de munt flink zal stijgen. 

Mis de lancering van Pi Coin niet! Maak voor die tijd nog een account aan bij Libertex!

Het laatste nieuws rond Pi Coin 2024

Veel mysterie omringt het PI coin project. Zoals bekend, wil deze coin een communityproject worden, dat gebaseerd is op vertrouwen. Op dit moment in 2022 hebben er meer dan 20 miljoen mensen de PI Coin app geïnstalleerd.

Dit is nu ook enige manier om aan deze coins te komen, deze “mijnen” op je telefoon door één keer per dag in te loggen. Het lijkt erop dat de oprichters van de PI kon heel langzaam en zorgvuldig te werk willen gaan, en er is voor willen zorgen dat zoveel mogelijk mensen de app hebben geïnstalleerd voordat de coin een listing krijgt.

Want de waarde van een crypto ligt toch voornamelijk in het aantal mensen dat hem gebruikt. Hoe meer gebruikers van een crypto, hoe handiger het betaalmiddel wordt. Dus wat dat betreft zijn ze wel slim bezig.

Ook, omdat door iedereen die coins te laten mijnen, het bezit van PI Coin mooi netjes verspreid wordt over de verschillende gebruikers. Dat stimuleert het massale gebruik van deze coin.

Als deze ontwikkelingen een beetje doorzetten, verwachten cryptokenners dat een PI coin tussen de 0,5 en 5 euro waard zal worden. Dit voornamelijk, vanwege de wijde verspreiding van de coin. Dit is echter afwachten.  

Ter vergelijking, er zijn 80 miljoen Bitcoin wallets. Op de logaritmische schaal niet eens zo heel veel meer dan de 25 miljoen PI coin gebruikers, dus. Zeker nu het gebruik van PI nog steeds flink toeneemt. 

Het PI team is sinds het begin van 2022 ook hard aan het werk om hun KYC (know your customer) oplossing aan het werk te zetten. Daarbij is het de bedoeling dat je een kopie van je identiteitsbewijs, en een foto van je gezicht uploadt.

Menselijke validators controleren vervolgens of een geanonimiseerde versie van jouw ID-bewijs, overeenkomt met live beelden van je gezicht. Ook komt er een mining- en validatieoplossing, waarmee je op je pc nog extra PI coins kan verdienen.

Een anoniem betaalmiddel zal PI dus niet worden. Maar daarmee is het ook geen bedreiging voor de autoriteiten, en dus is de kans klein dat de PI coin ooit verboden wordt. Dus in een toekomst waarin anonieme cryptocurrencies streng aan banden worden gelegd, zou de PI Coin wel eens nog waardevoller kunnen worden.

Testnet en mainnet

Volgens het twitter account van Pi Network zijn ze in april en mei 2022 bezig met het ontwikkelen van het mainnet van de cryptomunt. Hiervoor zitten ze nog in de testnet fase, dit houdt in dat de fundering voor het nieuwe netwerk er ligt, maar deze eerst getest moet worden. 

In dit nieuwe netwerk komt een Pi wallet, worden nodes toegevoegd, krijgt Pi een eigen browser en wordt de KYC pilot uitgerold. Je kunt zelf alvast in de app van Pi een checklist volgen zodat jij klaar bent om je coins over te zetten naar het Mainnet zodra deze uitkomt. 

Hoe kan ik zelf starten met Pi Coin Kopen?

Cryptocurrency’s zoals Pi Coin kopen is tegenwoordig een fluitje van een cent. Het is echter wel heel belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent.

Daarom kun je in dit artikel lezen hoe jij zelf kunt beginnen met Pi Coin kopen. Dit stappenplan is overigens ook toe te passen op het kopen van andere cryptomunten. 

Maak nu een account aan bij Libertex!

In het stappenplan gebruiken we de broker Libertex als voorbeeld, in de praktijk verlopen de stappen bij vrijwel elke broker hetzelfde.

Beste Pi Coin brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Pi Coin Kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker voor Pi Crypto Kopen

Om te beginnen moet je natuurlijk een geschikte broker vinden voor je investering. Vandaag de dag zijn er onwijs veel brokers actief die handelsproducten online aanbieden.

Het is belangrijk dat je een broker kiest die bij jou past, zodat je ook voor langere tijd bij deze broker terecht kunt om te beleggen. Hierbij moet je onder andere letten op gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en aanbod.

Hieronder hebben wij een aantal brokers op een rijtje gezet, en waarom wij deze brokers aanraden. Zo kun jij gemakkelijk vergelijken welke broker het beste bij jou past.

Pi Coin Kopen bij Libertex

Libertex is één van de beste brokers die in CFD’s handelt. Het platform wordt wereldwijd door miljoenen klanten gebruikt. 

Libertex heeft veel aanbod. De broker handelt in grondstoffen, aandelen, valuta en crypto. Het is mogelijk om jouw geld te spreiden over meerdere handelsproducten. Wel wordt er alleen gehandeld in CFD’s.

Een CFD staat voor een “contract for difference”. Hiermee investeer jij niet direct in het product en dit betekent dat jij niet de eigenaar wordt. Met een CFD speculeer je over de koersstijging- of daling. 

Als dit nog nieuw voor jou is, is het mogelijk om eerst te beginnen met een demo account. Hier kan je oefenen met fictief geld. Het maximale fictieve bedrag bedraagt €50.000.

Libertex heeft ook gedacht aan de ervaren gebruikers. Voor deze gebruikers is het mogelijk om het platform “MetaTrader 4” te gebruiken. Dit platform beschikt over handige tools voor analyses.

Nog een voordeel van Libertex is de veiligheid. Libertex is gevestigd in Cyprus. Dat betekent dat het bedrijf moest aanpassen aan de Europese regelgeving. Daarnaast heeft de broker nog een licentie bij CySec. Hierdoor staat jouw geld compleet veilig bij Libertex.

Wil jij Pi Coin kopen bij Libertex? Ga dan nu naar de website en maak een account aan!

Pi Crypto Kopen bij Binance

Binance is misschien wel de grootste crypto exchange van de wereld op dit moment, ondanks dat ze niet mogen handelen in de Verenigde Staten. Dit heeft ermee te maken dat Binance van origine een Chinees bedrijf is, en vanwege de regelgeving tegen Chinese bedrijven van Amerika mag Binance niet handelen in dat land. 

Binance mag gelukkig nog wel handelen binnen Europa en Azië, en is daar ook immens populair. Ze hebben dan ook een erg groot aanbod in zowel grote als kleine cryptomunten. Dit maakt Binance een erg geschikte plek voor cryptofanaten. 

Daarbij biedt Binance ook zijn eigen munt, de Binance Coin aan. Op het moment is dat een van de beter lopende munten op de cryptomarkt, en het biedt verschillende voordelen binnen het platform van Binance. 

Voor mensen die naast cryptovaluta ook nog in andere handelsproducten willen investeren, is het Binance platform wat minder geschikt, omdat je er enkel cryptovaluta zoals Pi Coin kopen kunt. 

Ben jij geïnteresseerd in Binance, en wil je een kijkje nemen op het platform? Klik dan op de groene knop om naar de website te gaan!

Pi Crypto Kopen bij Bitvavo

Als je liever bij een Nederlandse crypto exchange aan de slag gaat, dan is Bitvavo een goede keuze voor jou. Dit bedrijf is opgericht en gevestigd in Amsterdam. 

Dit betekent ook dat het platform volledig beschikt over de benodigde Nederlandse licenties van De Nederlandsche Bank. Hiermee moeten ze dus voldoen aan de Nederlandse regelgeving, waarmee ze hun veiligheid en betrouwbaarheid ook kunnen garanderen. 

Een ander voordeel is dat de klantenservice volledig in het Nederlands beschikbaar is. Zo kom je niet voor verassingen te staan als je tegen problemen aanloopt binnen het platform. 

Het platform zelf is zeer simplistisch en makkelijk te gebruiken voor beginners. Het biedt weinig extra functies waardoor het erg overzichtelijk is.

Bitvavo is een crypto exchange, wat betekent dat je er enkel in crypto valuta kunt handelen. Als je ook geïntereseerd bent in beleggen in bijvoorbeeld aandelen, dan is Bitvavo een wat minder geschikte keuze voor jou. 

Wil jij beginnen bij een Nederlandse crypto exchange? Meld je dan aan bij Bitvavo met de groene knop!

Stap 2 Pi Crypto Kopen: Open een account

De volgende stap is om een account aan te maken bij de broker die jij hebt uitgekozen. Omdat dit deze en de volgende stappen ongeveer hetzelfde zijn bij iedere broker, zullen wij het uitleggen aan de hand van Libertex

Ga naar de website van de broker en klik op ‘registreren’. Om een account aan te maken moet je een gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord opgeven. 

Vervolgens zal je een e-mail ontvangen waarmee je je gratis demo-account kunt activeren. 

Als je met echt geld wilt gaan beleggen, moet je nog wat extra stappen doorgaan. Je moet hiervoor een kopie van je identiteitsbewijs uploaden en een vragenlijst invullen waarin je aantoont over genoeg kennis over beleggen te beschikken om te kunnen beginnen. 

Account aanmaken bij Libertex

Stap 3 Pi Coin Kopen: Geld op je account storten

Wanneer de verificatie van je echte account is gelukt, ontvang je een bevestigingse-mail van Libertex. Hierna kun je geld op je account zetten door middel van betaalmethodes zoals iDEAL of PayPal. 

Klik op ‘geld storten’, selecteer het bedrag dat je wilt storten en kies je betaalmethode. Doorloop vervolgens het betalingsproces om de transactie te voltooien. 

Stap 4: Pi Coin Kopen

Als je het geld hebt gestort, kun je beginnen met Pi Coin kopen. Type in de zoekbalk Pi Coin om op de productpagina van de Pi Crypto te komen. 

Hier kun je Pi Crypto kopen door op de knop ‘handelen’ te klikken. Hier kun je eenvoudig aangeven hoeveel Pi Coins je wilt kopen. 

Wanneer je het aantal Pi Coins hebt geselecteerd, kun je op ‘kopen’ klikken. Nu je jouw Pi Coins gekocht hebt, is het een kwestie van wachten tot de koers van de Pi Coin zal stijgen, zodat je jouw Pi Coins kunt verkopen. 

lijst van cryptovaluta's bij Libertex

Stap 5: Bewaar je Pi Crypto

Wanneer je Pi Coin kopen wilt bij Binance of Bitvavo, worden je munten bewaard in de wallet van het platform. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de munten uit deze wallet te versturen naar een externe wallet, of naar een hardware wallet. 

Zo hoef je niet steeds bij het platform in te loggen om bij je munten te kunnen. Let er echter wel op dat je in dat geval je cryptovaluta niet meer terug kan sturen naar het platform.

Stap 6: Verkoop de Pi Coins

Als de koers is gestegen vanaf het moment dat jij de Pi Coins hebt gekocht, kun je ze met winst weer doorverkopen! Bij Libertex kun je gemakkelijk de huidige waarde en de waarde bij inkoop van je Pi Crypto zien in je portfolio, zodat je gemakkelijk kunt inzien wat je rendement is. 

Voer zelf in hoeveel Pi Coins je wilt verkopen en voer dit in. Wanneer je jouw Pi Coins hebt verkocht, heb jij jouw winst ontvangen!

Libertex is de beste plek om te beginnen met Pi Coins kopen. Je bepaalt zelf hoeveel je er koopt en verkoopt, en je winst wordt gelijk op je account gezet.

Waarom Pi Coin Kopen?

De verwachting was dat in 2021 de main launch van de Pi Coins zou beginnen. Op ditzelfde moment werd de mobiele mining applicatie stopgezet, zodat er niet meer gemakkelijk nieuwe Pi Coins bij worden gemined. 

Dit houdt in dat alleen de mensen die de Pi Coin gemined hebben in bezit zijn van de munt. Er ontstaat hierdoor een schaarste, wat ertoe kan lijden dat de munt flink in waarde zal gaan stijgen. 

Het is daarom voor beleggers belangrijk om er vroeg bij te zijn, zodat je voor de eerste potentiële prijsstijging in bezit bent van de Pi Coin. Het is onmogelijk om te zeggen wat de koers van de Pi Coin gaat doen, maar als je vroeg instapt, kun je zelfs met een kleine investering in potentie heel veel geld verdienen. Dit hebben we ook gezien bij de Bitcoin.

Pi Coin Kopen, lange of korte termijn strategie

het is belangrijk om een strategie te kiezen voor je gaat beleggen

De volgende vraag is of je op de lange termijn of op korte termijn moet investeren in de Pi Coin. Beide beleggingsstrategieën hebben namelijk hun voordelen.

Als je op de lange termijn Pi Coin kopen gaat, betekent dat dat je jouw Pi Coin koopt om ze voor lange tijd te bewaren. Het doel is dat je wacht totdat de koers van de Pi Crypto flink omhoog zal schieten. 

Als je op de korte termijn Pi Coin kopen wilt, houdt dat in dat je je investering snel weer wilt verkopen. Je houdt je in dat geval bezig met de actuele koersen van de Pi Coin. Omdat de koers van crypto erg schommelt, kun je hier ook veel geld mee verdienen, maar het is wel een stuk intensiever om op deze manier te handelen.

Pi Coin Kopen voor de lange termijn

Zoals we hiervoor in het artikel hebben vermeld, is de verwachting dat de koers van de Pi Coin flink omhoog zou kunnen schieten. Daarom kan het een goed plan zijn om op de lange termijn te investeren in Pi Coins. 

Om dit te doen moet je op een bepaald moment een bepaald aantal van de Pi Coin kopen. Het enige wat je dan te doen staat is je Pi Coins goed bewaren in een wallet, en wachten tot de koers flink omhoog schiet.

Als dit uiteindelijk het geval is, kun je jouw Pi Coins weer verkopen tegen de prijs van de koers op dat moment. Het is natuurlijk ook mogelijk dat de koers niet omhoog gaat schieten.

In dat laatste geval kun je twee dingen doen. Ten eerste kun je de Pi Coins verkopen, en accepteren dat je geen of weinig rendement hebt behaald. Het tweede wat je kunt doen is geduld hebben en nog langer wachten in de hoop dat de koers alsnog flink zal stijgen. 

Pi Coin Kopen voor de korte termijn

Omdat cryptocurrency’s zoals de Pi Crypto zeer volatiel zijn, is het ook mogelijk om op de korte termijn koers in te spelen.

Door de vele ups en downs in de koers, kun je steeds op het juiste moment in en uitstappen om veel rendement te behalen. Het is echter wel moeilijk om te zeggen of het ook een goeie strategie is voor Pi Coin kopen.

Het is op dit moment namelijk nog moeilijk te zeggen wat de korte termijn koers van de Pi Crypto gaat doen. Of het in de toekomst een goed idee is om op de korte termijn te beginnen met Pi Coin kopen is pas te zeggen na de main launch. 

Als je echter wel op de korte termijn wilt handelen, kun je beter een andere crypto kiezen om in te investeren, zoals Litecoin.

Wist je datOp de PiNetworkMarket kun je met Pi Coins tweede hands goederen kopen. Het is een soort marktplaats waar Pi Coin het betaalmiddel is. 

Pi Crypto Kopen: Veelgestelde vragen

Pi Coin is een cryptomunt die is ontwikkeld door een team bestaande uit PhD’s en afgestudeerden van de Stanford Universiteit. Het doel van dit team was om instappen in cryptovaluta en mining voor iedereen beschikbaar te maken.

Daarom heb je bij Pi Coin geen krachtige computer nodig om te kunnen vergaren via mining. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone de Pi Coin mining app. Pi Coin kopen is uiteraard ook mogelijk om eigenaar te worden van deze cryptomunt.

Omdat tijdens de main launch van de Pi Coin de mining app wordt stilgelegd, kan het zijn dat er een schaarste ontstaat in de munt, waardoor de prijs van de munt enorm in waarde kan stijgen. Er is echter maar een manier om erachter te komen of dit ook echt gaat gebeuren, en dat is afwachten. 

Het kost geen geld om Pi Coin te minen via de mobiele applicatie. Als je meer mensen via de app uitnodigt om ook Pi Coin te minen, worden de opbrengsten van het minen op jouw account hoger. 

Wij van Bankr raden je aan om Pi Coin te kopen bij Libertex. Dit is namelijk een betrouwbare en erg gebruiksvriendelijke broker die geschikt is voor zowel beginnende als gevorderde beleggers.

Ja, bij Libertex kun je gebruikmaken van diverse betaalmethodes, waaronder iDEAL. 

Pi Coin Kopen: Conclusie

Het is dus goed mogelijk dat de Pi Coin flink in waarde zal stijgen, maar zeker weten kunnen we dat natuurlijk nooit. Als je deze potentiële klapper echter niet wilt missen, is het verstandig om zo snel mogelijk in te stappen. 

Op het moment kunnen we nog niets anders adviseren dan om op de lange termijn te beginnen met Pi Coin kopen, omdat het op dit moment nog onmogelijk is om te zeggen wat Pi Coin op de korte termijn gaat doen. Hiervoor zullen we moeten wachten op de main launch van de Pi Crypto. 

Als je hebt besloten om te gaan beginnen met de Pi Crypto kopen, adviseren we je om dat te doen bij Libertex

Pi Crypto Kopen bij Libertex
Wil jij Pi Crypto kopen bij een broker die je kunt vertrouwen én gebruiksvriendelijk is? Wacht dan niet langer en begin gelijk bij Libertex!
TIP
Scroll naar boven