Ripple kopen (XRP) met iDeal in Nederland

Wil jij op een eenvoudige manier Ripple kopen (XRP) en hierbij gewoon afrekenen met iDeal? Volg dan ons eenvoudige stappenplan en begin vandaag nog met handelen in Ripple.

en profiteer meteen van elke koersstijging!

De laatste tijd hoor je weer erg veel over cryptocurrency en komen er steeds meer mensen bij die beleggen in deze munten. Mis niet nog een keer de boot en wees welkom in de wereld van cryptocurrency!

Begin nu met handelen in Ripple - in 4 eenvoudige stappen

Wil jij zo snel mogelijk handelen in cryptocurrency? Open dan nu een account bij Libertex via de groene knop hiernaast! 

Investeren in Ripple doe je eenvoudig bij een online broker als Libertex. Leer in dit artikel meer over hoe de munt werkt en wat het beste moment is om te beginnen met beleggen in Ripple!

Waarom investeren in Ripple?

Beleggen in Ripple (XRP) is een makkelijke manier om te beginnen met investeren in cryptocurrency. Het is niet alleen eenvoudig is om Ripple te kopen met iDeal, er zijn op het moment ook veel Ripple wallets beschikbaar online. 

Daarnaast heeft Ripple een stabiele koers met een groot groeipotentieel voor de komende jaren, dit komt doordat steeds meer partijen kiezen voor de implementatie van XRP binnen hun bedrijf.

We lichten in dit artikel de basis over Ripple (kopen) toe en geven hierbij een stappenplan hoe jij eenvoudig kunt beginnen met beleggen in Ripple.

Wat is Ripple?

Ripple is een bedrijf dat in 2012 in Californië is opgericht met als doel het onderlinge betaalverkeer te regelen voor verschillende banken en kredietverstrekkers. Ripple is, net als de Bitcoin, een cryptomunt. 

XRP is de munt van het bedrijf Ripple, waardoor de munt ook de naam van het bedrijf mee heeft gekregen. Veel mensen kennen de XRP daarom als ‘ripple’. Net als andere cryptovaluta maakt ook Ripple gebruik van de Blockchain technologie.

Wat Ripple uniek maakt is het communicatiesysteem dat is geïmplementeerd. Hierdoor kunnen gebruikers met lage kosten supersnel geld over maken. Waar het normaal overboeken van geld een langere periode in beslag neemt omdat er vaak nog een aantal banken tussen zitten, probeert Ripple met hun digitale munt, de XRP, dit proces van transfereren te versnellen. Dezelfde transacties kunnen bij traditionele banken enkele dagen duren, en zijn hierdoor duurder. 

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer transacties uitgevoerd met de XRP. Daarnaast zet het bedrijf steeds meer nieuwe partners op zijn naam. Een belangrijke stap voor Ripple was de samenwerking met grote internationale partners als Banco Santander en MoneyGram International. Hierdoor werden er voor het eerst geldtransfers gedaan op grote schaal waarbij gebruik werd gemaakt van de Blockchain technologie.

Hoe koop ik Ripple?

Het kopen van Ripple is erg eenvoudig te doen via iDeal, waarbij het erg belangrijk is dat je een goede XRP wallet én XRP broker hebt. Het beschikken over een Ripple wallet is belangrijk, omdat je hier je crypto munten in bewaart. 

Als dit de eerste keer is dat je cryptovaluta gaat kopen, is het handig om te kiezen voor een broker die ook een wallet aanbiedt. Zo hoef je zelf geen losse wallet aan te schaffen en wordt het kopen van XRP nóg makkelijker.

We hebben hieronder in een eenvoudig stappenplan uitgelegd hoe je Ripple kunt kopen. Ripple is hierbij ook eenvoudig te betalen met iDeal. 

libertex insider trading

Snel beginnen met het traden van Ripple? Kies dan voor een account bij Libertex!

Waar kan ik Ripple Kopen in Nederland?

Stappenplan: Ripple Kopen met iDeal

In Nederland kun je bij verschillende brokers Ripple kopen. Een bekende Nederlandse broker is Bitvavo. Wij gaan in dit stappenplan uitleggen hoe het werkt. 

Stap 1: Kies een Ripple Broker

Als je online begint met Ripple kopen, is het belangrijk dat je hiervoor een goede broker uitkiest. Je moet hierbij ook kijken naar de handelskosten die de XRP broker in rekening brengt.

Daarbij is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken wat de huidige Ripple prijs is bij deze verschillende brokers. Door dit goed met elkaar de vergelijken kun je op de goedkoopste manier Ripple aanschaffen.

1. Libertex

libertex broker logo

Libertex is een van de beste brokers om ripple te kopen. Eén van de grote voordelen is dat je bij Libertex eenvoudig je Ripple kunt afrekenen met iDeal. Ook biedt deze broker een uitgebreide selectie van gratis tools waarmee je onderzoek en analyses kunt doen voordat je in Ripple investeert. 

Als je al meer ervaren bent met beleggen in cryptocurrency kun je op het Libertex platform ook gebruik maken van de geavanceerde beurs voor cryptovaluta’s. Zo kun je ook kiezen om te investeren in meer dan 30andere cryptovaluta’s, zoals Bitcoin en Ethereum.

Voor beginnende beleggers is er een regulier handelsplatform, dat eenvoudiger in elkaar steekt. Ook kun je met een gratis demo account beginnen met oefenen voordat je werkelijk geld stort op je account.

libertex ripple

Ripple kopen bij Libertex

Een ander voordeel is dat Libertex volledig gereguleerd is, in tegenstelling tot andere online brokers. 

Naast handelen in cryptomunten kun je ook bij Libertex terecht voor de handel in aandelen. Met de CFD opties van Libertex kun je jouw trades extra kracht bijzetten.

Zo kun je kiezen voor een hefboomeffect waardoor je trade meer waard wordt, zonder jouw inleg te verhogen. Let hierbij wel goed op dat je ook een stop-loss instelt, zo voorkom je dat je grote verliezen lijdt. 

2. Bitvavo

Bitvavo is een online broker die bekend staat op zijn gebruiksgemak. Zo kunnen ook traders zonder veel kennis en ervaring hier handelen in Ripple en andere cryptocurrencies. Dit gebruiksgemak heeft er voor gezorgd dat Bitvavo Exchange is uitgegroeid to één van de grootste crypto exchanges.

Bitvavo heeft meer dan 50 verschillende cryptovaluta in hun exchange staan. Ze bieden hierbij ook de mogelijkheid om Ripple aan te kopen. Het aankopen van Ripple bij Bitvavo is erg eenvoudig, een van de betaalmogelijkheden hierbij is iDeal. Het is hierbij mogelijk om tot €10.000 per keer te storten.
 

Bitvavo beschikt over een eigen wallet, dus je kunt naast het handelen in Ripple ze ook bewaren binnen dit platform. Daarnast rekent Bitvavo tussen de 0.00% en 0.25% handelskosten per transactie, dit hangt af van de hoeveelheid aan- en verkopen je doet via het platform.

3. Capital

capitalcom logo crypto wallet

Handelen in Ripple bij Plus500 gaat via CFD’s. Het is belangrijk om te begrijpen dat wanneer je dit doet je niet direct in Ripple belegt. The Contract for Difference (CFD) die je aankoopt of verkoopt is afgeleid van de echte koers van de Ripple.

Dit handelen in CFD’s bij Capital kent een aantal voordelen, zo betaal je bij dit platform geen commissie kosten. Een ander aantrekkelijk voordeel bij Capital is dat je gebruik kunt maken van de hefboomwerking op je CFD’s.

Door een hefboom in te zetten kun je met een relatief klein bedrag al een grotere positie innemen. Ook biedt het andere opties zoals short gaan op cryptovaluta, waarbij je speculeert op de verwachte prijs in de toekomst.

Tegenover deze voordelen staan natuurlijk ook altijd een aantal nadelen. Daarnaast betaal je in plaats van de commissiekosten wel dagelijks financieringskosten.

Ripple kopen of verkopen bij Capital kan via iDeal. Naast Ripple biedt Capital tot wel 100 andere cryptomunten aan!

Stap 2: Open een account

Om Ripple te kunnen aan- en verkopen is het belangrijk dat je eerst een account opent bij een Broker, bijvoorbeeld bij Libertex.

Verificatie is een verplicht onderdeel van het registratieproces voor het Libertex-platform. Hierbij is het belangrijk dat je je identiteitsbewijs aanlevert in combinatie met een adresbewijs. Hierop moet je naam, adres en uitgiftedatum staat. Dit kan bijvoorbeeld een bank- of creditcardafschrift zijn.

Stap 3: Stort geld met iDeal

Libertex heeft verschillende manieren om geld te storten, voorbeelden hiervan zijn iDeal, Paypal, creditcard, Neteller, Skrill, Rapid Transfer of bankoverschrijving.

Door het betalen met iDeal is het eenvoudig om op een snelle manier Ripple aan te kopen. Het minimumbedrag voor de eerste keer storten is €100,-.

Stap 4: Kies Ripple

Je kunt kiezen uit verschillende fiatvaluta voor het valutapaar. Het grootste verschil hierbij is de valuta die eraan gekoppeld zijn. Je kunt zo de Ripple kopen, en deze vervolgens weer verkopen wanneer de koers is gestegen.

Daarnaast kun je er nog voor kiezen om te beleggen in CFD’s, waarbij je speculeert over de toekomstige waarde van Ripple.

Hierbij kun je kiezen om short te gaan, waarbij je erop inzet dat de koers van Ripple gaat dalen. Daar tegenover staat long gaan, hierbij speculeer je dat de koers van Ripple gaat stijgen in de komende periode.

Bij CFD’s kun je ook een hefboom inzetten, hiermee kun je de waarde van je trade verhogen bij dezelfde inzet. Dit kan op korte termijn erg winstgevend zijn, maar brengt ook een groot risico met zich mee. Zo kun je in korte tijd veel geld verliezen, bij een hefboom kun je zelfs meer kwijtraken dan je hebt inzet. 

Stap 5: Koop je Ripple Aandeel

Je kunt in de zoekbalk zoeken op Ripple. Hier kun je selecteren in welke hoeveelheid je de XRP wil aanschaffen.

Hierbij kun je ook onder- of bovengrenzen aangeven voor je Ripples, zodat ze weer verkocht worden bij een hoeveelheid winst of verlies.

Als je alles hebt ingesteld klik je op ‘kopen;.

Stap 6: Volg de koers

Het is natuurlijk belangrijk om na de aankoop van je Ripples de koers hiervan goed in de gaten houden. Zo kun je inschatten wanneer het een interessant moment is om de XRP’s te verkopen, of misschien zelfs bij te kopen.

De koers van Ripple kan erg volatiel zijn. Dit maakt het erg interessant om er actief in te handelen. Hierbij moet je natuurlijk wel in het achterhoofd houden dat het ook mogelijk is dat je er verlies op maakt.

Stap 7: Je Ripple verkopen

Omdat de koers van Ripple zo volatiel is, is het verstandig om goed op de hoogte te blijven van de huidige waarde. Zeker wanneer je handelt in CFD’s is snel handelen van groot belang om winst te behalen.

Wanneer de waarde van je gekochte Ripple is gestegen, kun je deze weer verkopen. De waarde in euro’s kun je vervolgens weer op je eigen bankrekening laten storten. 

Het verschil tussen Ripple en andere cryptovaluta

De meeste cryptovaluta werden gelanceerd om traditionele banken en financiële instellingen te omzeilen. Het zijn dan ook vaak gedecentraliseerde munten. Ripple heeft echter een andere insteek; het is een gecentraliseerde munt met als doel bestaand betaalverkeer te faciliteren. Hierdoor wordt verwacht dat Ripple binnen aanzienbare tijd ook gebruikt kan worden als betaalmiddel bij bestaande gereguleerde partijen.

Een ander voordeel van Ripple is de transactiesnelheid. Dit is slechts 4 seconden. Bij Bitcoin en Ethereum is dit respectievelijk 60 minuten en 2 minuten.

Ripple

Bitcoin

Ethereum

Wanneer kun je het beste beleggen in Ripple?

Het is natuurlijk lastig om in te schatten wat het beste moment is om Ripple te kopen of verkopen. Wel kun je hier natuurlijk erg getraind in raken door er veel over te lezen, en de koers goed te analyseren. 

Doordat koers van Ripple erg volatiel is, dat betekent dat de koers heel erg schommelt, kan investeren in Ripple al op korte termijn erg goed uitpakken. Wel moet je er natuurlijk bij in je achterhoofd houden dat je ook altijd geld kunt verliezen. Dus investeer niet met geld dat je niet kunt missen. 

Veel cryptocurrencies volgen de koers van de Bitcoin, dus wanneer de Bitcoin in de lift zit, groeien andere valuta ook vaak mee. Dus het is verstandig om de koers van de Bitcoin nauwlettend te volgen. 

Daarnaast is het ook belangrijk om al het nieuws omtrent de XRP goed te volgen. Wanneer er bijvoorbeeld nieuwe grote bedrijven kiezen om gebruik te maken van Ripple, resulteert dit vaak in een stijging van de koers. Als je de Ripple al eerder hebt aangekocht, kan een koersstijging een goed moment zijn om deze weer te verkopen. 

Zelf ook beginnen met beleggen? Start vandaag nog en maak kosteloos een account aan bij Libertex!

Ripple Kopen in Nederland

Ripple kopen in Nederland kan gemakkelijk via een online broker zoals Libertex. Bij Libertex kunnen Nederlandse gebruikers met een eenvoudige identiteitscontrole handelen Ripple.

Ben je geinteresseerd in het verhandelen van Ripple vanuit Nederland? Maak dan snel een account aan bij Libertex.

Veelgestelde vragen

Eén van de unieke aspecten van Ripple is dat alle munten in één keer werden vrijgegeven. Alle Ripple munten zijn hierdoor al in omloop, waardoor er geen nieuwe munten meer op de markt komen. Daardoor komt er niet, zoals bij de Bitcoin, opeens een grote stijging in het aanbod door geminede munten.

Op dit moment schommelt de prijs van 1 XRP (Ripple) rond de €0.68. Er wordt veel gespeculeerd over de toekomstige waarde van de Ripple, waarbij veel experts aangeven dat ze verwachten dat de koers zal stijgen. Dit wijden ze voornamelijk aan het aantal grote (financiële) instellingen dat de Ripple implementeert.

Dit kun je het best aan de hand van een voorbeeld zien. Stel voor dat twee partijen geld naar elkaar willen overmaken, maar beide partijen wonen in een ander continent en hebben dus een verschillende valuta. Voor dit voorbeeld gebruik we even Chinese Yuan en de Euro. Om onderling geld over te maken worden beide valuta’s vaak omgezet naar een gemeenschappelijke valuta, zoals de Amerikaanse dollar. Deze valuta wordt hierna weer omgezet in de juiste valuta.

De omzetting van deze valuta’s is een proces dat veel geld en tijd kost. En dit is precies het probleem waarvoor Ripple de XRP munt heeft gelanceerd. De XRP functioneert hierbij als “tussenmunt”. Dus om het geld uit het voorbeeld te transfereren zet je de euro’s om in XRP en verstuur je dit naar de andere partij. De andere partij verkoopt zijn XRP’s dan weer voor Yuans.

Helaas is het zelf niet mogelijk om ripple te minen, dit is omdat het Ripple netwerk niet gebruik maakt van blockchain mining. Dit komt doordat de XRP (Ripple) beheerd wordt door het Amerikaanse bedrijf Ripple. 

Dit bedrijf doet zelf de creatie en distributie van XRP’s. Ripple heeft in totaal 100 miljard XRP’s aangemaakt, waarvan er 39 miljard vrijgegeven zijn. De enige manier om dus aan deze ripples te komen is door ze aan te schaffen via een broker.

Wanneer je gaat beleggen in cryptomunten moet je deze ergens bewaren. Dit doe je niet op een normale betaal- of beleggersrekening, maar in een crypto wallet. De wallet zorgt ervoor dat je cryptovaluta veilig zijn opgeslagen. Het is belangrijk dat de wallet goed is beveiligd. Wanneer deze gehackt wordt, of je het wachtwoord kwijt raakt, verlies je namelijk de waarde van je gekochte Ripple.

Je kunt bij verschillende partijen een online wallet aanmaken. Sommige brokers, bieden echter ook een wallet aan wanneer je er een account opent. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker is om op één plek je Ripple te kopen én te bewaren.

Een groot verschil tussen de Bitcoin en Ripple is het doel van de cryptomunten. Waar de Bitcoin volledig gedecentraliseerd is, en probeert grote banken en instanties te vermijden, wil de Ripple juist bestaande geldtransacties faciliteren. Ripple is dan ook niet gedecentraliseerd, en werkt samen met verschillende grote financiële instanties.

Conclusie

Kopen van Ripple is tegenwoordig dus heel eenvoudig. Je opent simpelweg een account bij een broker waarbij je kunt handelen in XRP, en stort hier geld op via iDeal. Vervolgens koop je hiermee Ripple, en bewaar je deze in je wallet.

Dankzij de vele gebruikstoepassingen van de XRP, wordt verwacht dat de koers in de komende jaren flink zal stijgen. Daarom is het nu een goed moment om in te stappen.

Van alle online brokers heeft Libertex onze voorkeur voor het kopen van Ripple. Houd er rekening mee dat de markt van cryptovaluta erg volatiel is, en je altijd risico loopt je inleg te verliezen.

Ripple kopen met iDeal via Libertex?
Wil je op een gebruiksvriendelijke wijze Ripple kopen zónder transactiekosten? Bezoek dan Libertex!
TIP
Scroll naar boven