Tron Kopen met iDeal, Creditcard en PayPal (2024)

Waar menig persoon bij het horen van Tron aan een futuristische film denkt, zal de oplettende belegger weten dat het ook een veelbelovende cryptomunt is. Wat is Tron, hoe kun je Tron kopen en waar moet je op letten bij het kopen van Tron?

en ontdek precies hoe het werkt!

De afgelopen tijd is er weer veel te doen om cryptomunten. De alombekende Bitcoin zit weer op een absoluut hoogtepunt, maar de altcoins mogen zeker niet vergeten worden. Tron is een veelbelovende munt die opgericht is door een voormalig medewerker van Ripple.

Eenvoudig investeren in cryptocurrency in 4 stappen

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Wat is Tron?

Tron is een van de jongere altcoins. De munt is in 2017 opgericht door een voormalig medewerker van Ripple (RPX) genaamd Justin Sun. Hij wordt wereldbeschouwd als één van de grootste talenten van de cryptowereld.

De cryptomunt TRX draait op de blockchain technologie. Het doel van de cryptomunt is om het internet zo veel mogelijk te decentraliseren. Aan de hand van de blockchain kan de cryptomunt onafhankelijke en zonder centraal toezicht bestaan.

De blockchain

tron koers euro
Tron streeft naar een gecentraliseerd internet

De blockchain is de technologie waar TRX op gebaseerd is. Tron kopen wordt gefaciliteerd in de blockchain. Transacties worden namelijk in de blockchain opgeslagen door ze cryptografisch te versleutelen. De blockchain is een manier om gegevens of data vast te leggen.

Data wordt opgeslagen in blokken (blocks) die samen een keten (chain) vormen. Elk block bevat informatie over het vorige vorige block, een datarecord en de hash van het geheel, een soort serienummer. 

Nieuwe blocks kunnen gegenereerd of gemined worden. Nieuwe blocks kunnen gemined worden door het oplossen van ingewikkelde wiskundige problemen. Hiervoor stellen mensen hun computerhardware beschikbaar.

Na het minen van een Tron block krijgt de miner een TRX coin. Het mijnen van TRX is echter een energie-intensief proces wat hoge hardware- en stroomkosten met zich mee brengt.

Gedecentraliseerd internet

De wiskundige sommen die opgelost worden door de miners worden gebruikt voor de cryptografie van de blocks en de coins. Zo is het een veilig systeem wat niet vanuit één centraal punt gecorrumpeerd kan worden. Dit is dan ook de missie van Tron: om het internet gedecentraliseerd te houden.

Doordat de blockchain een database vormt die niet op één plek te vinden is, spreken we ook wel van een gedistribueerde database. Het veilig omdat niemand de data kan aanpassen in de blocks, omdat dan de keten verbroken wordt. Als je de data aanpast wordt de hash immers ook aangepast.

Wil je Tron kopen? Via het gebruikersvriendelijke platform van eToro kun je snel en veilig TRX kopen!

Hoe kan ik TRX Kopen?

Tegenwoordig is TRX kopen makkelijker dan ooit tevoren. Sinds er veel online brokers tot de markt zijn getreden is het voor particulieren zeer eenvoudig geworden om te investeren in cryptomunten.

Er zijn verschillende brokers voor verschillende doelgroepen. Het belangrijkste aan een broker is hun interface, de transactiekosten en het aanbod van activa. We leggen je in deze gids uit hoe je het beste TRX kopen kan via een online broker.

Wil je de actuele koers van Tron weten?

Bekijk onze pagina over de TRX koers en de Tron koers verwachting.

Tron Kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker

De eerste stap die je moet ondernemen om te beginnen met Tron kopen is het kiezen van een broker. Let op, je kan niet bij elke broker TRX kopen! De keuze voor je broker is belangrijk. 

Zo hanteren brokers verschillende transactieprijzen. Ook is het verstandig om te kijken wat het aanbod van de broker is wat betreft aandelen, grondstoffen en andere handelsproducten.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

eToro

eToro

Het grote online sociale handelsplatform eToro is een aanrader voor de beginnende belegger. eToro is namelijk voornamelijk een sociaal handelsnetwerk. Dat betekent dat je veel met andere handelaren in contact kan staan, hun beleggingen kunt bekijken en kunt zien hoe hun portfolio is samengesteld.

Zo heeft eToro de CopyTrader functie waarmee de portfolio’s van succesvolle handelaren gekopieerd kunnen worden. Beginnende beleggers kunnen dan inzien wat voor winst succesvolle beleggers maken en er voor kiezen om mee te gaan met die beleggingen.

Door de Copytrader functie kun je dan zien wanneer Tron in trek is bij de succesvolle investeerders! Naast Tron biedt eToro nog 15 andere cryptomunten aan, waaronder de grote munten zoals Bitcoin. Voor de crypto’s heeft eToro een inbegrepen gratis wallet genaamd eToro X.

De broker eToro biedt meerdere activa aan. Zo kun je ook terecht voor handelen in aandelen, CFD’s, valuta en ETF’s. Op aandelen en ETF’s betaal je zelfs 0% commissie.

Zo kun je kosteloos beleggen in deze handelsproducten. Gecombineerd met de lage inleg van slechts $50/€42 is eToro een zeer voordelige broker voor de beginnende belegger.

Geld storten bij eToro kan op verschillende manieren. Zo kun je TRX kopen met iDeal, PayPal, creditcard of bankoverschrijving.

eToro is geschikt voor zowel de beginnende als meer ervaren belegger, en bovendien gratis! 

Libertex

Bij Libertex kun je niet alleen terecht voor het kopen van Tron. Je kunt hier ook heel veel verschillende andere cryptomunten kopen, waaronder de Bitcoin. Daarnaast is het ook mogelijk om te handelen in valuta, aandelen en ETF’s.

Voor beginnende beleggers is het ook altijd fijn om eerst te kunnen oefenen voordat je een financieel risico aan gaat. Bij Libertex is er daarom een demo functie in het leven geroepen. Met een demo account kun je alle functies van de website uitproberen.

Zo kun je met fictief geld oefenen met beleggen in Tron, zonder een financieel risico te lopen. Wanneer jij denkt er klaar voor te zijn, kun je met echt geld beginnen! Je kunt al beginnen met een minimale inleg van €100

Eén van de unieke functies van Libertex is de toegang tot MT4, ook wel bekend als MetaTrader4. Binnen MT4 kun je gebruik maken van verschillende technische analyses en marktanalyses. Daarnaast ondersteunt het ook trading bots. 

Ben je al overtuigd? Maak dan direct een account aan bij Libertex

Bitvavo

Bitvavo

Bitvavo is een broker die zich gespecialiseerd heeft in de verhandeling van cryptovaluta. Op dit platform heb je dan ook keuze tussen meer dan 50 verschillende cryptomunten, waar Tron één van is.

Naast Tron kun je hier terecht voor het handelen en beleggen in grote coins zoals Bitcoin en Ethereum, maar ook hele kleine onbekende coins zoals Pundi X en Golem.

Een leuke bijkomstigheid is dat Bitvavo een Nederlands bedrijf is. Het zit gevestigd in Amsterdam en is pas in 2018 opgericht. Het is dus een jong platform. Bitvavo heeft een gebruiksvriendelijk interface die specifiek is ingericht voor de verhandeling van cryptovaluta.

Naast het fijne interface onderscheid Bitvavo zich ook door de lage transactiekosten en conversiekosten. Hierdoor kun je relatief goedkoop handelen op dit platform. De betaalmethodes die Bitvavo aanbiedt zijn onder andere iDeal en PayPal. Hierdoor kun je veilig geld storten.

Het nadeel van gebruik maken van deze broker is dat het uitsluitend bruikbaar is voor cryptovaluta. Als je ook wil traden in andere producten zoals aandelen, grondstoffen of ETF’s, dan kun je geen gebruik maken van deze broker.

Klik op de groene knop om meteen een account aan te maken bij Bitvavo!

Stap 2: Open een account

Nadat je een keuze hebt gemaakt bij een broker kun je daar een account openen. Wij raden altijd aan om met een demo account te beginnen bij een broker. 

Wat je ook kan doen, is eerst de brokers ontdekken via demo-accounts en daarna pas een definitieve keuze maken. 

Een (demo-)account aanmaken bij een broker kan gemakkelijk via de website of app. 

Je hoeft vaak alleen een gebruikersnaam, emailadres en wachtwoord op te geven voor het demo account. Gebruik de verificatielink in jouw mail om het account te openen.

etoro aanmeldvenster tron kopen

Bij eToro kun je gemakkelijk een account aanmaken

Met het demo account kun je alle functionaliteiten van de website ontdekken. Ook kun je met fictief geld oefenen met traden en de verschillende typen trades die mogelijk zijn.

Als alles je bevalt kun je over gaan op echt geld. Voor een volledig account zul je dan ook wat persoons- en bankgegevens moeten doorgeven. Hierna zul je jouw account moeten verifieren. Dit doe je door een kopie van een identiteitsbewijs te uploaden en een vragenlijst in te vullen. 

Zo wordt fraude voorkomen. In de vragenlijst geeft je aan op de hoogte te zjin van de risico’s die beleggen met zich mee kan brengen. Wij gebruiken in ons voorbeeld van een account openen onze aanbevolen broker eToro.

Stap 3: Stort geld op je account

Heb je jezelf wegwijs gemaakt bij de broker en ben je klaar om te beginnen met echt geld? Mooi! Dan kun je geld op jouw account storten om te beginnen met beleggen in Tron.

Je kun jouw demo account omzetten naar een volledig account. Vervolgens kun je heel eenvoudig Tron crypto kopen!

etoro logo

Geld storten kan bij eToro met iDeal, PayPal, creditcard, bankoverschrijvingen meer

Je kan geld op jouw account storten via verschillende betaalmethodes, waaronder iDeal. Financier je account en begin met handelen!

Stap 4: Koop Tron CFD's

Als er eenmaal geld op je account staat, kun je beginnen met handelen! Zoek de Tron munt door in de zoekbalk ‘Tron’ of ‘TRX’ te typen. 

Naast dat je direct op de Tron munt kunt zoeken om TRX te kopen, kun je ook een overzicht van alle cryptomunten vinden links in het menu. Onder cryptovaluta’s vind je alle soorten crypto munten waar je in kunt handelen.

Wanneer je Tron gevonden hebt kun je Tron kopen. Je kan TRX kopen door op de knop ‘handelen’ te klikken.

Als je TRX als CFD wilt verhandelen, is dat ook mogelijk bij Plus500. Tron is  verhandelbaar als derivaat. Dan kun je dus speculeren op de koers als CFD.

Gefeliciteerd! Je bent nu bezitter van TRX! De wereld van beleggen in cryptomunten ligt aan je voeten.

etoro tron kopen
TRX kopen met eToro

Stap 5: Verkoop de Tron

Het uiteindelijk doel lis natuurlijk om winst te maken met je gekochte crypto munten. Dit doe je door deze voor een hogere prijs te verkopen dan je deze gekocht hebt.

Het verkopen van de Tron munten is gelukkig ook erg eenvoudig om te doen binnen een online platform. In je account staat precies hoeveel Tron je hebt gekocht, voor welk bedrag je deze hebt gekocht en wat de huidige waarde hiervan is. Zo kun je dus makkelijk uitrekenen hoeveel winst je hebt gemaakt. 

Bepaal eerst hoeveel Tron je wilt verkopen en wat het bijbehorende bedrag is. Vervolgens voer je het aantal Tron in en klik je op verkopen. Je munten zijn direct verkocht en het bedrag staat in je account!

Is de koers gestegen sinds jij je Tron hebt gekocht? Dan kun je deze eenvoudig weer verkopen en de winst laten uitbetalen! Begin vandaag nog!

Waarom Tron Kopen?

Tron wordt door veel beleggers beschouwd als één van de meest veelbelovende cryptovaluta van het moment. Daarnaast wordt ook de bedenker van de munt gezien als een talentvolle developer.

Het doel van de ontwikkelaar is dan ook ambitieus: hij wil met Tron de de online media en gehele entertainment industrie hervormen met het ontwikkelingsplatform achter Tron.

Hij beschouwt de technologie achter Tron als één van de grootste blockchain-based besturingssystemen voor de ontwikkeling van decentrale apps. Veel online games kunnen tegenwoordig dan ook al worden betaald met Tron.

De gedachte is dat steeds meer andere bedrijven de Tron technologie zullen gebruiken voor het ontwikkelen van applicaties. Het is voor deze bedrijven dan ook van belang dat ze in het bezit zijn van een hoeveelheid van deze munt. Hoe meer bedrijven in de toekomst gebruik maken van de munt, hoe sterker de vraag zal stijgen.

Een ander strategisch voordeel is het netwerk van de oprichter Justin Sun. Zo heeft hij bijvoorbeeld sterke banden met de oprichter van Alibaba. Dit kan leiden tot tactische samenwerkingen of de overname van kleinere bedrijven die kunnen bijdragen aan de groei van Tron. 

Als de technologie van Tron in de toekomst deze ambitie waar zal maken, zit er ongetwijfeld een enorm groei- en winstpotentieel hier.

Tron Kopen, lange of korte termijn strategie

Er zijn twee manieren om winst te maken met Tron. Dit kun je doen middels een korte of lange termijn strategie. Hieronder lichten we beide kort toe. 

Tron kopen (TRX) met een lange termijn strategie

Wanneer je Tron koopt en gebruik wilt maken van een lange termijn strategie, kun je dit zien als een soort belegging. Bij een lange termijn strategie koop je een munt met de intentie om deze voor langere tijd te bezitten. Afhankelijk van je horizon kan dit voor enkele maanden tot enkele jaren zijn. 

Het idee achter een lange termijn strategie is dat je op korte termijn vaak veel koersstijgingen en -dalingen ervaart, maar dat over een langere periode de koers vaak stijgt. Zo is het mogelijk winst te maken zonder dagelijks heel intensief bezig te zijn met het verhandelen van Tron. 

Tron kopen (TRX) met een korte termijn strategie

Het is ook mogelijk om te kiezen voor korte termijn strategie. In dit geval is het mogelijk om binnen korte termijn hoge winsten te behalen.

Dit houdt echter wel in dat je vaak dagelijks intensief bezig bent met het verhandelen van Tron en het analyseren van de markt en de koers. 

tron kopen

Er zijn verschillende strategieën om in Tron te handelen met een korte horizon.  Zo kun je bijvoorbeeld daytraden en options traden. 

Binnen het daytraden kun je vervolgens kiezen voor verschillende strategieën, waaronder swing trading, scalping, trend trading, mean reversion en geldstromen. De strategie die bij jou past is afhankelijk van de tijd die je wilt besteden aan Tron trading en je ervaring met traden. 

Houd er rekening mee dat de Tron koers erg volatiel is, en je hierdoor ook binnen korte tijd veel geld kunt verliezen. 

Veelgestelde vragen

Tron staat ook wel bekend als TRX. Het is net als de Bitcoin een gedecentraliseerde munt die draait op het netwerk van de blokchain. 

De munt is relatief jong. Hij werd in 2017 door Justin Sun op de markt gebracht. Toen de munt voor het eerst op de beurs te verkrijgen was, haalde deze $70 miljoen op tijdens de IPO.

Veel crypto munten kunnen gemined worden. Hierbij worden nieuwe munten ‘opgewekt’. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Bitcoin of Ethereum.

Bij Tron is dit niet het geval. Alle munten zijn al uitgebracht. Het is voor individuele miners dus niet mogelijk om extra munten op de markt te brengen. 

Eén van de nadelen van Tron kopen is de hoge volatiliteit van de koers. Zo kan de waarde van Tron binnen korte tijd enorm in waarde stijgen of juist een stuk minder waard worden.

Daarnaast moet ook deze cryptovaluta worden opgeslagen in een wallet. Vergeet je het wachtwoord van je wallet of wordt deze gehackt? Dan ben je je Tron kwijt. Dit is ook het geval wanneer je je offline wallet kwijt raakt of deze wordt gestolen. 

Er zijn inmiddels heel veel verschillende online brokers die Tron aanbieden. Iedere broker heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Van alle online brokers heeft eToro onze voorkeur. Je hebt hier een ruime keuze uit verschillende cryptomunten, aandelen en andere financiële producten.

Daarnaast kun je de copy trading functie gebruiken om succesvolle beleggers te kopiëren. Zo kunnen zelfs beginnende handelaren op een verstandige manier beginnen! 

Bij verschillende brokers is het mogelijk om Tron te kopen met iDeal. Let er wel op dat niet alle brokers dit aanbieden. Check dit dus goed voordat je een account aanmaakt bij een online broker. 

Conclusie: Tron Kopen of niet?

Hoewel Tron één van de vele cryptovaluta is die je momenteel kunt kopen, lijkt de toekomst voor deze crypto munt erg positief en veelbelovend te zijn. Hoe meer bedrijven in de toekomst zullen bouwen op de Tron technologie, hoe groter het potentieel van deze cryptovaluta. 

Kies van tevoren een goede online broker zodat je je TRX goedkoop en veilig kunt verhandelen. Houd daarnaast ook rekening met de hoge volatiliteit van deze munt. Bij eToro kun je met een gerust hart beleggen in een tal van crypto’s, waaronder Tron.

Tron kopen met eToro?
Wil je na het lezen van dit artikel direct beginnen met het kopen van Tron? Dan kun je dit makkelijk en veilig via eToro doen!
TIP
Scroll naar boven