VeChain Kopen met iDeal, Creditcard en PayPal

Cryptocurrency zit weer in de lift en naast de bekende crypto zoals Bitcoin zijn er nog honderden andere munten met allemaal hun eigen netwerk en functionaliteiten. 

Betrouwbaar en veilig via eToro

Om mee te kunnen profiteren van de stijgende cryptocurrency markt kun je investeren in de grote bekende munten met al een grote marktwaarde of je gaat op zoek naar de kleinere munten die nog veel kunnen groeien. In 2015 werd het VeChain project opgestart en daarmee kwam er nog een crypto-munt bij. 

VeChain cryptocurrency kopen - een stappenplan

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Wat is VeChain?

Het VeChain project werd in 2015 in China opgericht als Blockchain-netwerk en is inmiddels uitgegroeid tot een groot bedrijf waar over de hele wereld aan gewerkt wordt. VeChain heeft als doel om de blockchain-technologie daadwerkelijk in te zetten bij bedrijven en overheden. 

Op het VeChain-netwerk draait het platform ToolChain. Dat platform maakt het mogelijk voor bedrijven en overheden om gebruik te maken van Blockchain voor processen binnen de organisatie.

vechain kopen logo
VeChain maakt Blockchain technologie toegankelijk voor bedrijven en overheden

Met kantoren in China, Europa, Amerika, Singapore en Japan is VeChain inmiddels een grote speler geworden binnen de cryptocurrency markt. De ontwikkelingen in het netwerk volgen elkaar snel op.

Zo hebben ze inmiddels een programma waar bedrijven via VeChain hun CO2 gebruik kunnen verlagen door gebruik te maken van de blockchain technologie. Andere ontwikkelingen maken supply chain makkelijker of zorgen voor betere administratie systemen voor bedrijven. 

Duurzaamheid

Door de blockchain-technologie te gebruiken om bedrijven te verbeteren draagt VeChain bij aan een duurzame wereld. Door gebruik te maken van de technologie moeten bedrijven hun ecologische voetafdruk kunnen verminderen. 

Het eerder genoemde Toolchain is de manier voor bedrijven om gebruik te maken van de blockchain technologie. Je kunt op dit platform een account aanmaken om zelf applicaties te ontwikkelen met het blockchain netwerk van VeChain of je kunt gebruik maken van applicaties die al gecreëerd zijn door VeChain of andere ontwikkelaars. 

Cryptocurrency

Maar naast dit netwerk zijn er inmiddels twee cryptocurrency gemaakt door VeChain. Het al bekende VeChain (VET) zelf en de nieuwe THORChain (RUNE).

In dit artikel kijken we wat de munt VeChain te bieden hebt en hoe jij vandaag nog kan beginnen met investeren in VeChain. Een belangrijk onderdeel van VeChain is hulp bieden bij het verbeteren van de supply chain netwerken van bedrijven. 

De munt VeChain (VET) draait dus op het netwerk en moet de waarde weergeven die het bedrijf VeChain en haar netwerken op dit moment heeft. De munt wordt in het netwerk gebruikt voor transacties en andere activiteiten. 

VeChain Thor

VeChain Thor is de benaming van het netwerk dat ooit gebouwd is op het bestaande Ethereum netwerk. VeChain Thor bestaat uit twee verschillende tokens, VeChain (VET) en VeChain Thor (VTHO).
 

VeChain Thor wordt gebruikt om de transactiekosten die je moet betalen over transacties met de munt VeChain te financieren. 

Direct beginnen met VeChain kopen? Maak een account aan bij eToro en koop snel VeChain met iDeal.

Hoe kan ik VeChain Kopen?

het wordt steeds eenvoudiger om cryptocurrency te kopen door de vele brokers die crypto aanbieden en hun platform aanpassen aan de beginnende investeerder. Toch kan het voor beginners lastig zijn om te vinden waar je kunt investeren en hoe je dit precies doet.

In onderstaand stappenplan vind je alles over het openen van een account bij een broker tot het kopen en verkopen van VeChain. Door het stappenplan te volgen kun je snel zelf beginnen met het investeren in de VeChain munt. 

Wil je de huidige koers van VeChain weten?

Bekijk onze pagina over de actuele koers van deze munt.

VeChain Kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker

Je koopt cryptocurrency eenvoudig bij een broker. Een broker is de tussenpersoon tussen jou en de markt waar je crypto wilt kopen.

Bij sommige brokers koop je cryptocurrency rechtstreeks uit de voorraad van de broker zelf of van andere gebruikers die dezelfde broker gebruiken. Hieronder zie je een aantal grote brokers met daarbij de functies per broker. 

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

eToro

etoro logo

eToro is hét sociale handelsplatform voor de beginnende belegger. Dankzij het overzichtelijke interface en de verschillende handige tools die het aanbiedt, kun je makkelijk bekend worden met de beleggingswereld.

Zo kun je gebruik maken van verschillende gebruiksvriendelijke features, zoals de CopyTrading functie. Met deze tool kun je de portfolio’s van ervaren beleggers geselecteerd door eToro inkijken en deze zelfs in zijn geheel kopiëren. Zo krijg je op gemakkelijk een sterk en gediversifieerd portfolio

Als je nog niet comfortabel bent met beleggen, dan kun je eerst beginnen met een gratis demo account.

etoro copytrading vechain kopen

Op deze manier kun je met virtueel geld beleggen zonder enig risico. Ben je vervolgens klaar om te beleggen met echt geld, dan kun je laag beginnen dankzij de minimale inleg van $50 (€42).

Je kunt bij eToro naast crypto kopen ook beleggen in een tal van andere handelsvormen, zoals het handelen in ETF’s, aandelen, indexen en grondstoffen. Als je handelt in aandelen en ETF’s, dan betaal je zelfs 0% commissie.

eToro wordt gereguleerd door de FCA en CySec. Je kunt dus met een gerust hart beleggen via dit platform zonder dat je onnodig risico loopt.

Wil je vandaag nog gratis beginnen bij eToro? Maak dan vandaag nog een account aan en verken het platform!

Bitvavo

Bij de Nederlandse broker Bitvavo kun je rechtsreeks VeChain kopen met euro’s of Bitcoin. Je koopt bij deze broker de cryptocurrency zelf en hebt dus niet te maken met CFD’s. 

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf groeit snel en heeft in een paar jaar een groot aanbod cryptocurrency opgebouwd die je eenvoudig aan kunt schaffen. 

Bitvavo is een eenvoudig platform met weinig extra functies om het overzichtelijk te houden. Zo is het voor beginners die nog weinig van cryptocurrency afweten een goede manier om de eerste crypto aan te kopen. 

vechain kopen

VeChain (VET) op het Bitvavo platform

Bitvavo biedt alleen cryptocurrency en als je verder ook nog in andere handelsproducten wilt investeren zul je bij een andere broker ook een account moeten maken. 

Meteen beginnen bij het Nederlandse Bitvavo? Maak nu een account aan!

Libertex

Bij Libertex kun je terecht voor een groot aanbod cryptocurrency. VeChain kun je bij Libertex kopen en verkopen.

Beginnende beleggers kunnen het platform van Libertex eerst uitproberen met een gratis demo account. Bij dit demo account krijg je virtueel geld kijken hoe alle functies van Libertex werken en wat er met je investeringen gebeurd. 

Libertex biedt de cryptocurrency aan in de vorm van CFD’s. Met deze contracten kun je speculeren op de koers van een bepaalde munt en gebruik maken van extra functionaliteiten.

Zo kun je een hefboomeffect toevoegen aan de investering om je winst verder te vergroten. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een stop-loss of take-profit in te stellen die ervoor zorgt dat je investering bij een bepaalde waarde stopgezet wordt. 

Een deel van de cryptocurrency markt op Libertex

Naast cryptocurrency kun je bij Libertex ook beleggen in aandelen, ETF’s, valuta en andere handelsproducten. Zo kun je bij één broker je portfolio diversificeren en hoef je niet bij verschillende brokers tegelijk aan de slag te gaan. 

Je houdt de VeChain koers en alle andere cryptocurrency koersen eenvoudig in de gaten op de overzichtspagina met alle cryptocurrency. Hier vind je ook de statistieken over hoe de munt zich de afgelopen tijd gedraagd. 

Maak vandaag nog een account bij Libertex aan om snel te beginnen met investeren.

Binance

Binance logo groot vierkant

De allergrootste broker voor cryptocurrency is Binance. Het in China opgerichte bedrijf heeft zich inmiddels op Malta gevestigd en is volledig gereguleerd volgens de Europese richtlijnen.

De broker heeft ook een eigen munt uitgebracht en blijft het platform ontwikkelen door nieuwe functies toe te voegen. 

Binance richt zich uitsluitend op de koop en verkoop van cryptocurrency. Je kunt bij Binance investeren in honderden verschillende cryptocurrency die allen op meerdere markten aangeboden worden. 

Het platform biedt een eigen wallet aan voor alle gebruikers. Hier kun je VeChain en al je andere cryptocurrency bewaren en meteen weer via Binance verkopen als je dat wilt. 

Ook bij Binance heb je niet de mogelijkheid om naast cryptocurrency nog in andere handelsproducten te investeren. 

Maak vandaag nog een account aan om snel te beginnen met investeren.

Stap 2: Open een account

Een account maken bij één van de brokers is erg eenvoudig. In dit voorbeeld kijken we naar het openen van een account bij eToro. 

Met een E-mail adres en wachtwoord maak je eenvoudig en snel een account aan bij de broker. Zodra je dit gedaan hebt kun je gebruik maken van het gratis demoaccount. 

Om met je eigen geld aan de slag te gaan moet je eerst je account verifiëren. Bij alle gereguleerde brokers in Europa is het verplicht om je zelf te identificeren door een kopie van een identiteitsbewijs op te sturen.

etoro aanmeldvenster vechain kopen

Bij eToro maak je eenvoudig een account aan

Daarnaast moet je een vragenlijst invullen zodat eToro in kan schatten hoeveel kennis je hebt over beleggen en of je klaar bent om te beginnen. 

Stap 3: Stort geld op je account

Als je verificatie en vragenlijst goedgekeurd zijn door eToro kun je bijna je eerste investering doen. Eerst moet je het account financieren door een eerste storting te plaatsen.

Geld storten op eToro gaat eenvoudig via iDeal, Paypal, creditcard of één van de andere betaalmethodes. Je kunt al beginnen bij een storting van minimaal $50/€42.

etoro logo

Bij eToro moet je de eerste keer minimaal $50/€42,- storten. 

Stap 4: Koop VeChain

Dan is het nu tijd om echt te beginnen met investeren in cryptocurrency. Bij eToro zoek je eenvoudig een markt op via de zoekbalk bovenin.

Zodra je de crypto markt gevonden hebt zie je een grote blauwe knop met ‘Open positie’, als je hierop klikt kom je in het scherm waar je kan gaan investeren. Je krijg hier de huidige crypto prijs te zien. 

In het scherm zie je de grafiek met de laatste ontwikkelingen van de VeChain koers. Daarnaast kun je kiezen voor welk handelsbedrag je wilt investeren in VeChain. 

Naast het handelsbedrag kan er in het geval van CFD’s ook gevragd worden op een hefboom in te stellen. Hoe hoger het hefboomeffect, hoe groter het risico dat je neemt.

vechain libertex
VeChain kopen

Dit risico kun je verkleinen door gebruik te maken van een stop-loss of take-profit. Deze kun je onderaan regelen bij ‘winst en verlies beperken’.

Je kiest dan een waarde van je investering waarbij hij de positie sluit. Zo beperk je een verlies als de koers instort en je niet op tijd bent om te verkopen of je garandeert een bepaalde winst. 

Stap 5: Bewaar je VeChain

Bij de crypto exchanges waar je de munt zelf rechtstreeks koopt zul je de munt ook ergens moeten kunnen opslaan. Hiervoor heb je een wallet nodig, vaak wordt deze door de crypto exchange zelf aangeboden. Je kunt er ook voor kiezen om de crypto juist niet online te bewaren.
 

Zo kun je een offline wallet installeren op je computer of een fysieke wallet kopen. Een fysiek wallet lijkt vaak op een USB stick waar je de crypto op kunt zetten.

Door gebruik te maken van een offline of fysieke wallet kunnen criminelen onmogelijk bij jouw crypto als jij in bezet blijft van de inlogcodes. Als je de crypto weer wilt verkopen zul je het wel vanaf deze wallet terug moeten sturen naar een broker. 

Via Plus500 handel je in CFD’s gebaseerd op de VeChain koers. Dit houdt in dat je geen echte VeChain munten bezit. 

Het bewaren van de CFD’s is een stuk eenvoudiger dan wanneer je in de echte munt had geïnvesteerd. Bij CFD’s blijven de door jou afgesloten opties open staan op de broker.

Onder actieve transacties vind je de door jouw afgesloten CFD’s terug. eToro geeft je meteen een overzicht hoe jouw investeringen het doen en of je winst maakt. Je hebt een aantal keuzes als je op één van de openstaande investeringen klikt.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je positie te sluiten en de gemaakte winst op een bepaalde cryptocurrency uit te laten betalen. Je hebt ook de optie om het handelsbedrag verder te verhogen of een nieuwe stop-loss of take-profit af te sluiten.

Op deze manier beheer jij altijd je openstaande investeringen eenvoudig op het Libertex platform en kun je snel handelen als je iets wilt aanpassen in een investering. 

overzicht opties libertex

Overzicht van openstaande opties bij brokers

Stap 6: Verkoop de VeChain

Is de VeChain prijs gestegen en vind je het tijd om je winst te pakken over de investering? Dan is het tijd om de VeChain weer te verkopen. 

Als je een CFD hebt gekocht dan doe je dit eenvoudig door naar je openstaande investeringen te gaan bij de broker waar je het gekocht hebt en deze positie te sluiten. Zo staat je winst meteen op je account en kun je deze uit laten betalen of nieuwe investeringen doen. 

In het voorbeeld klik je in het overzicht aan de linkerkant van je scherm op de investering die je wilt verkopen. Je krijgt vervolgens het scherm dat je hiernaast ziet.

Je kunt bij een CFD alleen je volledige positie sluiten. 

positie sluiten vechain

Als je geïnvesteerd hebt bij een broker die je de munt zelf rechtstreeks verkoopt dan kun je zelf kiezen waar je de munt weer verkoopt. Dit kan natuurlijk bij de broker waar je de munt gekocht hebt en is de handigste optie als je de VeChain bij die broker hebt laten staan. 

Als je de VeChain in een andere wallet opgeslagen hebt zul je het eerst moeten versturen naar een broker die VeChain accepteert en een markt heeft waar je het op kan verkopen. Hier gaan meer stappen over heen dan wanneer je investeert in een CFD. 

Het verkopen van VeChain gaat net zo eenvoudig als het kopen. Wil jij vandaag nog investeren in cryptocurrency’s? Begin dan nu met eToro.

Waarom VeChain Kopen?

Het VeChain netwerk bestaat nog maar een paar jaar maar groeit enorm doordat het verspreid over de hele wereld kantoren heeft en iedereen mee kan werken aan het netwerk. Het netwerk heeft een duidelijke functie die bedrijven en overheden nu al kunnen gebruiken. 

Dit is niet bij alle cryptocurrency het geval, er zijn genoeg munten waar nog geen specifieke toepassing voor is. Omdat VeChain dit wel heeft lijkt de waarde die de munt heeft meer gerechtvaardigd. 

Daarnaast is VeChain niet alleen actief qua ontwikkelingen, maar deze deelt het ook pro-actief met de gebruikers van VeChain. Zo heeft het een uitgebreide informatiepagina op reddit waar ze gebruikers ook op de hoogte houden van alle ontwikkelingen per kwartaal. 

De toekomst ziet er op deze manier goed uit voor het netwerk en de munten die er uitgebracht zijn door VeChain. Vooral als meer bedrijven gaan draaien op het blockchain netwerk van VeChain voor hun Supply Chain zal de waarde alleen maar stijgen. 

Nu je weet wat het netwerk inhoudt en wat er achter de munt zit kun je besluiten of het een goede toevoeging is voor je portfolio. Omdat er veel nieuws is rondom VeChain en het vaak nog erg technische informatie is kan het lastig zijn om alles bij te houden. 

Het is vooral belangrijk om grote veranderingen binnen het netwerk in de gaten te houden en enigszins op de hoogte te blijven van de nieuwe functies die uitgerold worden om daar qua investering op in te kunnen spelen. 

Als je in januari 2020 voor €1.000 geïnvesteerd had in VeChain was je investering een jaar later €1.000,- / €0.004648 * €0.02565 = €5.518,50 waard geweest. 

VeChain Kopen of als CFD verhandelen?

Je hebt nu de keuze om VeChain rechtstreeks aan te kopen en in bezet te zijn van de munt zelf of te gaan voor het handelen in CFD’s. Beide hebben hun voor- en nadelen en het is vooral belangrijk om voor jezelf te bepalen welke strategie je aan wilt houden bij het bijhouden van je crypto portfolio.

Als je wilt investeren voor de lange termijn dan kun je er het best voor kiezen om de munt zelf aan te kopen. Deze kun je dan ergens veilig opslaan en wachten tot je op lange termijn grote winsten hebt gemaakt. 

Wil je juist op kortetermijn winst maken? Dan zijn CFD’s een geschikter handelsproduct voor jou, je kunt via het hefboomeffect zelf kiezen voor het risico dat je loopt. 

Met het hefboomeffect vergroot je de winst wanneer de VeChain koers stijgt. Het werkt alleen ook bij een koersdaling zo, het hefboomeffect vergroot de koerswijzigingen voor jouw investering.

Veelgestelde vragen

VeChain is in 2015 opgericht als netwerk dat Blockchain toepassingen beschikbaar stelt voor bedrijven. Het doel van VeChain is van oorsprong om de Supply Chain van bedrijven te verbeteren door het gebruik van de Blockchain technologie.

De munt VeChain wordt gebruikt voor transacties op het netwerk en het biedt mogelijkheid om een stemming goed te laten verlopen. 

Alle VeChain munten die op dit moment op de markt circuleren zijn bij elkaar meer dan anderhalf miljard euro waard. Een jaar eerder was de volledige waarde van de munt ‘slechts’ 300 miljoen euro. 

Er zijn momenteel zo’n 64 miljard VeChain munten in omloop en dit aantal kan nog groeien naar een totaal van 84,7 miljard. Een enkele munt was in januari 2021 slechts €0,03 waard. 

De VeChain prijs is al veel heen en weer geschoten omdat de cryptocurrency markt zeer volatiel is. De VeChain koers is de laatste tijd stabieler en de VeChain prijs in euro’s stijgt maar vergeleken met Bitcoin wordt de munt minder waard.

Investeren in VeChain doe je via een broker. Als je wilt handelen in CFD’s waarbij je speculeert op de VeChain koers kun je het best kiezen voor de broker Libertex. 

Ja, VeChain koop je eenvoudig via iDeal door geld te storten bij een broker als Libertex die iDeal als één van de betaalmethodes heeft. Het voordeel van Libertex is dat je het niet meer om hoeft te wisselen voor een andere cryptocurrency of valuta voordat je kan investeren, zodra je geld gestort hebt kun je meteen investeren. 

Nee, VeChain werkt niet met het minen van de munt zoals je gewend bent van Bitcoin. Door middel van Proof of Authority (PoA) kan het VeChain netwerk transacties goedkeuren en verifiëren. 

 

VeChain kopen: Conclusie

VeChain heeft zichzelf in korte tijd bewezen als cryptocurrency en blockchain netwerk. Door het ontwikkelen van Toolchain waar bedrijven applicaties kunnen maken en gebruiken die draaien op het VeChain blockchain netwerk maken ze de techniek toegankelijk voor een groter publiek. 

Daarnaast is VeChain erg actief met het verder ontwikkelen van het platform en extra functies. Door deze extra functies lijkt VeChain voorlopig alleen maar verder te kunnen groeien.

Zodra bedrijven klaar zijn om meer met blockchain technologie te gaan werken zal VeChain hier de vruchten van plukken omdat zij het platform hier al voor gecreëerd hebben. 

VeChain kopen met eToro?
Wil je snel en eenvoudig VeChain kopen? Bij eToro bepaal je zelf hoeveel risico je met je investering wilt lopen en koop en verkoop je binnen enkele seconden VeChain.
TIP
Scroll naar boven