Yearn Finance kopen | Investeren in YFI via een online broker! – 2024

Er zijn steeds meer unieke cryptocurrency met hun eigen toepassing. Yearn Finance is één van de cryptocurrency projecten waar de afgelopen tijd met veel nieuwsgierigheid naar gekeken wordt. Yearn Finance coin kopen wordt voor veel beleggers steeds interessanter.

De munt die bij dit project hoort werd midden 2020 gelanceerd en profiteerde daardoor meteen mee met de enorme koersstijgingen begin 2021. Wil jij zelf ook Yearn Finance coin kopen? Begin dan meteen of lees eerst meer over deze munt verder in dit artikel. 

en begin met investeren bij Capital.com.

YFI Coin Kopen in 4 stappen

Wil jij vandaag nog beginnen met Yearn Finance kopen? Maak dan snel een account aan bij Capital.com! 

In dit artikel lees je alles over YFI crypto. Zo vind je alle informatie over hoe het project gestart is en welke toepassingen Yearn Finance heeft. Daarnaast helpen we je in het stappenplan hieronder om nog gemakkelijker en sneller te beginnen met Yearn Finance kopen. 

Wat is Yearn Finance?

Yearn Finance is een cryptocurrency project die diensten aanbied rondom DeFi, Decentralized Finance.

Deze projecten hebben de afgelopen tijd enorme koersstijgingen meegemaakt mede omdat steeds meer mensen de gedecentraliseerde financiële platforms gebruiken. 

Bij een gedecentraliseerd platform kun je vaak YFI crypto of andere munten verhandelen met andere cryptocurrency. Bij Yearn Finance is dit dus ook het geval, en zo kun je veel verschillende munten en tokens storten en verhandelen. 

yearn finance kopen logo
Yearn Finance bestaat sinds augustus 2020

Het Yearn Finance project maakt het mogelijk om geld te verdienen aan verschillen in de koersen van munten. Waar op de ene plek Ethereum voor €2.000 gekocht wordt is dat op een andere plek op hetzelfde moment soms €2.100.

Uit dit voorbeeld blijkt al dat er kansen zijn op de cryptocurrency markt om in te kunnen spelen in deze verschillen in prijzen. Deze verschillen zijn gebaseerd op andere DeFi-applicaties, tussen deze applicaties zitten soms flinke verschillen in prijzen van bepaalde munten. 

Je kunt Yearn Finance zien als platform met een soort robot die alle DeFi exchanges afgaat op zoek naar de verschillen in prijs en daarmee de beste mogelijkheden voor jou om hier geld aan te verdienen. Deze staan dan weer eenvoudig gebundeld op het Yearn Finance platform. 

De Yearn Finance coin of YFI crypto Coin is een token die draait op het Ethereum blockchain netwerk. Deze token wordt gebruikt om gebruikers van Yearn Finance stemrecht te geven over de toekomst van de technologie en het platform. 

Wil jij vandaag nog aan de slag en zo snel mogelijk Yearn Finance kopen? Maak dan nu een account aan bij online broker Capital.com!

Hoe kan ik Yearn Finance Kopen?

Om te kunnen beginnen met YFI coin kopen zul je een aantal stappen moeten doorlopen. Hieronder helpen we je vanaf de allereerste stap van het kiezen van een broker tot het kopen en verkopen van Yearn Finance. 

We kijken in dit stappenplan naar de YFI Coin kopen en niet naar het Yearn Finance platform zelf. Als je meer wilt lezen over hoe dit DeFi project werkt kun je onder dit stappenplan verder lezen en nog meer leren over het platform. 

YFI Coin Kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker​ met YFI Crypto

De eerste stap richting jouw eerste Yearn Finance aankoop is het kiezen van een broker of platform waar je in deze munt kan investeren. Er zitten grote verschillen tussen de brokers en crypto exchanges die we hieronder bespreken. 

Kijk voordat je een keuze maakt goed naar de manier waarop de broker of exchange deze munt aanbiedt, hoe geschikt het platform is voor jouw ervaring en welke kosten je maatk bij het platform. Bij elke broker kun je ook nog onze volledige review lezen om nog meer te weten te komen over het platform.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Libertex

Libertex is een broker die al meer dan 25 jaar bestaat en een grote reputatie op heeft gebouwd in Europa. Je handelt bij deze broker allerlei verschillende producten als CFD’s en hebt daardoor een aantal handige opties. 

De broker heeft een kantoor op Cyprus en mede daarom ook een licentie bij de Cypriotische toezichthouder CySEC. Daardoor mag het klanten over heel Europa bedienen en weet je zeker dat je hier veilig kunt beleggen. 

Je kunt bij Libertex eenvoudig een technische analyse uitvoeren over een koers van een cryptocurrency. Zo kun je nog beter bepalen wat een goed moment is om te kopen of verkopen. 

Cryptocurrency CFD’s kopen bij Libertex

Zo kun je bij Libertex beginnen met beleggen in aandelen, ETF’s, grondstoffen, forex trading en dus ook cryptocurrency. Omdat je deze producten allemaal als CFD verhandelt kun je bij het investeren kiezen voor een hefboomeffect, stop-loss of take-profit. 

Een ander voordeel van Libertex is dat je met een account bij deze broker ook toegang krijgt tot de handelsplatformen MetaTrader 4 of MetaTrader 5. Met deze platforms kun je nog meer tools gebruiken om koersen te analyseren en nog beter traden. 

Hiermee is Libertex een geschikte broker voor de beginnende belegger die voor het eerst aan de slag gaat met cryptocurrency maar ook voor de zeer ervaren belegger door alle extra opties die de broker biedt. 

Zelf beginnen bij Libertex? Klik dan snel op de groene knop hieronder.

Capital.com

Capitol.com logo bitcoin scams

Capital.com is een broker waarin je enkel kunt handelen in activa in de vorm van CFD’s. Je zet dus in op koersstijgingen en -dalingen van verschillende handelsproducten, waaronder ook crypto’s.

ICapital.com heeeft inmiddels kantoren in Engeland, Belarus en Cyprus. Ze hebben ook een licentie bij CySEC maar ook bij de Britse toezichthouder Financial Conduct Authority (FCA). 

Het is een nog erg jonge broker die snel groeit in Europa. Dit komt door het grote aanbod die Capital.com nu al heeft en ook door het eenvoudige en gebruiksvriendelijke platform.

YFI Coin Kopen bij Capital.com

Zelf beginnen bij Capital.com? Klik dan snel op de groene knop hieronder.

Binance

Binance logo groot vierkant

Je kunt er ook voor kiezen om in plaats van een CFD-broker te kiezen voor een crypto exchange. Bij zo’n exchange handel je in de munten zelf in plaats van CFD’s af te sluiten. 

Binance is ‘s werelds grootste crypto exchange met de meeste gebruikers en ook het grootste aanbod verschillende cryptocurrency. 

De afgelopen jaren gaat het erg hard met Binance. Nadat in 2017 de Binance Coin (BNB) op de markt werd gebracht om transactiekosten te verlagen op het platform bleek duidelijk hoe groot deze crypto exchange is. 

Inmiddels is de Binance Coin één van de cryptocurrency met de grootste marktwaarde en heeft Binance ook de Binance USD coin op de markt gebracht. Naast deze twee coins heeft Binance veel meer toepassingen en applicaties die je kunt gebruiken op het platform. 

Begin direct met een account aanmaken bij Binance.

Stap 2: Open een account voor YFI Coins Kopen

Na de keuze voor een broker of crypto exchange is het tijd voor de volgende stap; het openen van een account. Dit gaat bij de meeste platforms op dezelfde manier en in dit voorbeeld kijken we naar Capital.com. 

Om een account aan te maken bij deze broker heb je in eerste instantie niets meer nodig dan een E-mail adres en wachtwoord. Zodra je deze opgegeven hebt en je E-mail adres bevestigd hebt kun je gebruik maken van het gratis demo account op Capital.com.

Maak eenvoudig een account aan bij Capital.com

Je wilt natuurlijk niet altijd alleen maar het demo account gebruiken, om met echt geld aan de slag te gaan moet je namelijk een verificatie doorlopen. Deze verificatie moet je verplicht doen bij alle gereguleerde brokers. 

Het verificatieproces bestaat uit het invullen van een vragenlijst waarin Capital.com je kennis en ervaring over beleggen toetst. Daarnaast moet je een kopie van je identiteitsbewijs opsturen zodat de broker zeker weet dat jij achter het account zit. 

Stap 3: Geld op je account voor YFI Coins Kopen

Zodra Capital.com je verificatie goedgekeurd heeft krijg je hier via de mail bericht van. Je kunt vanaf dat moment overschakelen naar het echt geld account en beginnen met Yearn Finance kopen. 

Als je de eerste keer geld stort bij Capital.com moet je minimaal $20/€18 storten. Je kunt dit doen via betaalmethodes als iDeal, PayPal, bankoverschrijving of één van de vele andere methodes. 

capital.com logo

De eerste keer moet je minimaal $20/€18 storten bij Capital.com om te kunnen beginnen.

Stap 4: Begin met Yearn Finance Kopen

Je account is geverifieerd, je eerste geld staat op het account en dus kun je nu echt aan de slag met YFI coin kopen! Je kunt de munt vinden door te zoeken op Yearn Finance of op YFI crypto Coin (de afkorting). 

Je krijgt zodra je op kopen hebt geklikt het scherm dat je hiernaast ziet. Hier heb je de keuze voor een hefboomeffect, take-profit en stop-loss, je kunt deze allemaal invullen zoals je zelf wilt. 

Bij een hefboomeffect wordt je investering kunstmatig verhoogd zonder hier meer geld voor te betalen. Zoals je ziet is je investering van €1.000 nu een investering van €10.000 geworden. 

Elke euro die de koers stijgt zal 10x zoveel effect hebben op jouw investering. Dit geldt natuurlijk ook de andere kant op, als de koers €100 daalt gaat dit maal 10 en is je hele investering kwijt.

Je hoeft uiteraard geen gebruik te maken van een dergelijke risicovolle dienst, maar het instellen van stop-loss en take-profit orders wordt wel aangeraden als vorm van risicomanagement. 

etoro betaalvenster yearn finance kopen
YFI Coin Kopen bij Capital.com

Stap 5: Bewaar je YFI Coins

Hoe je de gekochte Yearn Finance bewaart is afhankelijk van het platform waar je begonnen bent met YFI coin kopen. Als je dit via Capital.com hebt gedaan heb je een CFD afgesloten, hiermee speculeer je op de YFI coin koers zonder deze zelf te kopen. 

Eén van de voordelen van een CFD is dat je je niet druk hoeft te maken over het bewaren van de munt. De door jouw geopende CFD’s blijven gewoon staan bij de broker, zo kun je ze elk moment aanpassen of sluiten. 

Als je via een crypto exchange of online broker als Capital.com of Binance bent begonnen met YFI coin kopen is het een heel ander verhaal. Ook hier staat de munt in eerste instantie op Binance zelf en hoef je er niet naar om te kijken. 

Toch kiezen veel mensen er juist voor om de munt te versturen naar een andere veilige wallet. Zo ben je niet afhankelijk van Binance en heb je de munten volledig in eigen beheer en kun je er altijd mee doen wat je wilt. 

capital crypto overzicht

Overzicht van crypto’s Capital.com

Stap 6: Verkoop de YFI Coins

Ook het verkopen van de Yearn Finance is afhankelijk van de plek waar je de munt gekocht hebt. Zo kun je bij CFD’s eenvoudig de transactie sluiten en je winst of verlies pakken via de broker waar je de CFD afgesloten hebt. 

Hiernaast zie je het scherm dat je te zien krijgt als je ervoor kiest om een positie te sluiten. je krijgt een duidelijk overzicht van wanneer je de positie geopend hebt en hoeveel winst of verlies je hebt gemaakt tot nu toe. 

Bij het YFI Coin kopen zelf bij een crypto exchange werkt het iets anders. Als je de munt op de exchange hebt laten staan kun je terug naar de YFI Coin markt om daar de munt weer te verkopen. 

Je kunt de Yearn Finance eenvoudig en snel verkopen bij Capital.com!

Waarom Yearn Finance Kopen?

Er zijn een aantal mogelijke redenen waarom je zou kunnen beginnen met Yearn Finance kopen. Hieronder hebben we een aantal van deze redenen staan, met daarbij een uitgebreide uitleg. 

Geld verdienen aan YFI Crypto koersstijgingen

Voor veel mensen is de wereld van cryptocurrency een spel van speculeren en geld verdienen aan de extreme koersstijgingen die de markt al meerdere keren heeft laten zien. Ook Yearn Finance behoort tot de opties om in te investeren als je wilt profiteren van een crypto ‘bull-run’. 

Als je het over extreme koersstijgingen hebt kom je toch al snel bij de YFI Coin uit. Waar de munt in juli 2020 minder dan €1.000 waard was steeg deze waarde in september 2020 al naar €33.200 per munt, het was toen nog niet mogelijk om de munt te verhandelen bij crypto exchanges. 

Toen dit wel mogelijk werd daalde de Yearn Finance koers eerst terug tot €7.000 om in mei 2021 op een recordhoogte terecht te komen van €73.000. Als je op het perfecte moment voor €500 had ingekocht in Yearn Finance was deze investering in een half jaar tijd al €500 / €7.000 * €73.000 = €5.214,29 waard geworden.

Gebruiken van het Yearn Finance platform

Het kan ook zo zijn dat je geïnteresseerd bent in de toepassing van Yearn Finance en graag het platform zelf wilt gebruiken. Ook hiervoor kun je de YFI coin goed gebruiken. 

Zo kun je zoals je hieronder ziet allerlei munten kopen, daar heb je natuurlijk wel eerst een vorm van betaling voor nodig. Dat kan perfect met de YFI crypto zelf, je kunt eenvoudig een wallet verbinden met het platform of de YFI coin versturen naar je Yearn Finance wallet. 

yearn finance kopen platform vaults
Het Yearn Finance platform met de verschillende ‘vaults’

Op dit moment zijn de ‘vaults’ van Yearn Finance de beste mogelijkheid om het platform te gebruiken. Daar komen de komende tijd nog nieuwe toepassingen bij, zo wordt er hard gewerkt aan een andere manier van geld verdienen met je cryptocurrency via dit platform. 

Bij een ‘vault’ speel je in op de verschillen in de prijzen die er gevraagd worden bij verschillende DeFi platformen. Hierdoor zoekt het platform de grootste verschillen tussen deze platforms om jou hiervan te laten profiteren. 

Meebeslissen met het Yearn Finance netwerk

Elke bezitter van de YFI Coin heeft de mogelijkheid om zijn of haar stem te laten horen bij belangrijke keuzes die er gnomen moeten worden rondom het Yearn Finance netwerk. Deze beslissingen lopen uiteen van het aannemen van nieuwe medewerkers tot het ontwikkelen van nieuwe toepassingen. 

De YFI Coin werd ooit gelanceerd zonder een ICO. Omdat het project echt gedecentraliseerd moest worden kreeg iedereen dezelfde kans om mee te doen met de lancering van deze munt.

Zo werd er een protocol ontwikkeld waarbij iedereen dezelfde mogelijkheden had om mee te werken aan Yearn Finance. Hiernaast zie je een aantal voorstellen waar de Yearn Finance gebruikers over konden stemmen. 

yearn finance kopen stemmen
Het stemproces bij Yearn Finance

Wil je toch liever in een andere munt investeren? Kijk dan snel naar onze pagina over Bitcoin kopen of kijk eerst hoeveel Bitcoin op dit moment waard is. 

Begin met het investeren in Yearn Finance coin via het platform van Capital.com! Start met investeren!

Veelgestelde vragen

Het Yearn Finance project is een DeFi (Decentralized Finance) project die een aantal unieke toepassingen heeft. Zo kun je munten verhandelen via het platform en profiteren van de verschillende prijzen bij andere platforms, hierdoor kun je je winst nog verder vergroten. 

Als je als beginnende beleggers wilt gaan beginnen met Yearn Finance kopen is het belangrijk om te kiezen voor een gebruiksvriendelijke broker waar je eenvoudig de YFI coin kunt kopen en verkopen. Onze aanrader hiervoor is de online broker Capital.com.

Je hebt allerlei verschillende mogelijkheden om deze munt in te bewaren. Omdat het een ERC-20 token is die draait op het Ethereum netwerk kun je elke wallet gebruiken die Ethereum aan kan. Je kunt er ook voor kiezen om het bij de broker of exchange te laten staan waar je de munt gekocht hebt of een wallet op het Yearn Finance platform aan te maken de munt daar naar toe te sturen. 

De marktwaarde van de Yearn Finance munt is inmiddels €1,5 miljard, er zijn maximaal 36.666 YFI coins in omloop en dit zullen er alleen meer worden als de Yearn Finance gebruikers hier voor stemmen.

Om de marktwaarde van Yearn Finance te laten groeien zal dus de koers omhoog moeten. Omdat er relatief weinig munten in omloop zijn is Yearn Finance per munt erg kostbaar, maar je kunt natuurlijk ook een deel van één Yearn Finance token kopen. 

Cryptocurrency is ooit bedacht door Satoshi Nakamoto en het doel van Bitcoin was en is nog altijd om een gedecentraliseerde valuta op de markt te brengen. Maar tegenwoordig handelen veel mensen in Bitcoin bij een broker of exchange, een centrale partij dus. 

Daarom zijn er DeFi projecten in het leven geroepen, op deze platforms kun je zonder tussenkomst van een centrale partij achter een exchange munten met elkaar verhandelen. 

Yearn Finance Kopen: Conclusie

De meest recente ontwikkelingen en best presterende nieuwe cryptocurrency projecten bevinden zich veelal in de DeFi- wereld. Deze cryptocurrency projecten moeten ervoor zorgen dat de financiële wereld, en zeker de cryptocurrency wereld, verder gedecentraliseerd kan worden. 

Yearn Finance laat vanaf het begin van het project al interessante koersstijgingen zien waardoor het interessant is voor veel beleggers. Maar ook mensen die geïnteresseerd zijn in de projecten achter de cryptomunten zijn enthousiast over Yearn Finance en de YFI Coin. 

Waarom je enthousiast bent maakt niets uit, iedereen heeft de mogelijkheid om te beginnen met Yearn Finance kopen! Dit kan het best bij de online broker Capital.com, hier kun je de investering te allen tijde aanpassen of stop zettten. 

Wil jij ook beginnen met Yearn Finance kopen?
Maak dan snel een account aan bij Capital.com en je krijgt vandaag nog toegang tot het platform om meteen te kunnen beginnen met Yearn Finance kopen!
TIP
Scroll naar boven