Home » crypto » kopen » yuan coin kopen

Yuan Coin Kopen – alles over de cryptomunt van de Chinese overheid!

Het jaar 2021 is een bijzonder jaar voor beleggers in cryptocurrency. De koersen van de meeste munten overtroffen de stijgingen in 2018 en een munt als Bitcoin registreerde een recordhoogte van bijna 3 keer hoger dan het ooit was. Ook andere munten profiteerden dus mee, één van die munten was Yuan Coin. Lees snel meer over deze Chinese munt of begin meteen met Yuan Coin kopen!

bij de betrouwbare broker Libertex!

Yuan Coin Kopen in 4 stappen

Ben jij al klaar om te beginnen met Yuan Coin kopen? Maak snel een account aan bij Libertex via de groene knop!

In dit artikel lees je alles over de Chinese munt Yuan Chain Coin, zo kun je lezen wat de techniek achter de munt is, waarom je zou moeten beginnen met Yuan Coin kopen en helpen we je Yuan Coin kopen in ons uitgebreide stappenplan. 

Wat is Yuan Coin?

Yuan Coin is een Chinese cryptocurrency die haar naam leent van de munten die je in China kunt gebruiken. In China is ‘renminbi’ de valuta maar worden de Chinese munten Yuan genoemd.

De Yuan Chain Coin is een publiek blockchain netwerk dat in China is gelanceerd maar overal te gebruiken is. Yuan Coin is een netwerk met eigen smart contracts en tokens. 

chinese munt yuan coin kopen
De Yuan Chain Coin is gebaseerd op de Chinese munt Yuan

Dit blockchain netwerk moet oplossingen bieden voor bedrijven en daarnaast heeft het een eigen munt om handel op de blockchain mogelijk te maken. Het is een eigen systeem dat draait op het Ethereum netwerk, ook de Yuan Chain Coin zelf is een token gebaseerd op Ethereum. 

De ontwikkelaars willen met de Yuan Chain het mogelijk maken om eenvoudig tussen verschillende blockchain netwerken te communiceren en ook crypto te versturen. Daarnaast heeft het team achter de Yuan crypto gekeken naar de verschillende grote cryptocurrency en heeft het de belangrijkste voordelen per netwerk gebundeld in de Yuan Chain

Wil jij vandaag nog starten met Yuan Coin kopen? Maak snel een account aan bij Libertex en duik in het uitgebreide crypto aanbod.

Hoe kan ik Yuan Coin Kopen?

Om zelf te kunnen beginnen met Yuan Coin kopen hebben we onderstaand stappenplan gemaakt om je hier goed bij te helpen. We helpen je vanaf de eerste stap, het vinden van een geschikt platform, tot de laatste stap; het weer verkopen van je Yuan Chain Coin. 

Yuan Coin Kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker

De eerste stap die je moet voltooien is het kiezen van een broker of crypto exchange waar je aan de slag kan met Yuan Coin kopen. Er zijn bij de keuze voor een broker of exchange een aantal belangrijke keuzes die je voor jezelf moet maken. 

Zo kun je ervoor kiezen om de cryptocurrency als CFD’s te verhandelen, bij een CFD krijg je niet de munt zelf maar sluit je een contract af met een broker om te speculeren op de koers van bijvoorbeeld de Yuan Coin. Als je liever de munt zelf in bezit hebt kun je beter kiezen voor een crypto exchange. 

Verder verschillen de platforms in gebruiksvriendelijkheid en de kosten die ze rekenen. Je kunt hieronder een korte samenvatting over elk platform lezen of naar de volledige review per broker of exchange gaan om nog meer te weten te komen. 

Libertex

Libertex Logo - Yuan coin kopen

De echte voetbalfan is deze naam wel eens tegengekomen op de shirts van Tottenham Hotspur of Valencia. De broker Libertex is in Europa een erg bekende naam en breidt dat verder uit door deze sponsorschappen. 

Libertex bestaat sinds 1997 en heeft inmiddels miljoenen klanten over de hele wereld. In Europa heeft het een kantoor op Cyprus en een licentie bij de toezichthouder CySEC, met deze licentie mogen ze klanten over heel Europa aannemen.

Bij Libertex heb je toegang tot vele financiële producten, waaronder aandelen en natuurlijk crypto. Met een laag minimum startbedrag en een demoaccount is het mogelijk om ook als beginner een goede start te maken op het beleggersplatform.

Bij Libertex handel je cryptocurrency als CFD, hierdoor kun je bij elke investering kiezen voor een hefboomeffect tot x30.

Deze broker heeft tientallen verschillende cryptocurrency in het aanbod. 

Libertex is een platform dat zowel geschikt is voor de beginnende belegger als de ervaren belegger.

De beginner kan goed gebruik maken van alle basisopties terwijl de ervaren belegger kan kiezen voor een technische analyse met tientallen indicatoren. 

Yuan coin kopen op Libertex -aanbod Libertex

De belangrijkste cryptocurrency op Libertex

Een ander voordeel bij Libertex is dat je gebruik kan maken van het MetaTrader 4 of MetaTrader 5 platform in combinatie met je Libertex account. Op dit platform kunnen ervaren beleggers nog betere analyses maken over de koers van een bepaald product.

Begin meteen bij Libertex via de groene knop! 

Capital.com

beste cfd broker capital.com logo

Capital.com is een vergelijkbare broker met Libertex met als grote verschil dat deze broker nog maar een paar jaar bestaat. Het groeit in die paar jaar al snel naar de populariteit van Libertex toe.  

Ook Capital.com is een CFD-broker waar je dus niet in de producten zelf investeert, maar in contracten om te speculeren op bepaalde koersen.

Naast cryptocurrency kun je bij deze broker investeren in aandelen, ETF’s, indexen, grondstoffen en valuta. 

Deze broker bevindt zich met een kantoor op Cyprus maar heeft ook nog in Engeland en Belarus een kantoor.

Yuan coin kopen op capitol.com -aanbod capitol.com

Slechts een deel van het cryptocurrency aanbod op Capital.com

Naast een licentie bij CySEC houdt ook toezichthouder FCA uit Engeland een oogje in het zeil bij Capital.com. 

Meer weten over deze nieuwe broker? Een account registreren is kosteloos!

Binance

Binance logo groot vierkant

Wil jij liever investeren in de munt zelf in plaats van een CFD? Dan ben je op je plaats bij een crypto exchange als Binance. 

Binance is ‘s werelds populairste en grootste crypto exchange. Dit komt omdat het platform inmiddels al lang meegaat en Binance een enorm aanbod grote en kleine cryptocurrencies heeft. 

Dat Binance zo populair is kun je wel zien aan de door Binance zelf uitgebrachte Binance Coin (BNB). Deze munt is inmiddels na Bitcoin en Ethereum de cryptocurrency met de grootste waarde. 

Je gebruikt de Binance Coin op het platform van Binance om korting te krijgen op de transactiekosten die je betaald. Binance heeft er namelijk profijt van als zoveel mogelijk mensen deze munt gebruiken. 

Daarnaast heeft Binance inmiddels nog een eigen munt uitgebracht. De Binance USD is een stablecoin die het makkelijker moet maken om te handelen in cryptocurrency zonder dat je de digitale munten telkens terug hoeft te wisselen voor euro’s of dollars. 

Ga direct een account aanmaken bij Binance en krijg toegang tot honderden verschillende cryptocurrency!

Bitvavo

crypto wallet bitvavo

Tot slot raden we deze Nederlandse crypto exchange aan. Bitvavo bestaat nog maar sinds 2018 maar voor Nederlandse cryptocurrency beleggers is het platform inmiddels bijna onmisbaar. 

Bitvavo heeft in de korte tijd dat ze bestaan een aanbod van meer dan 50 verschillende cryptocurrency opgebouwd. Dat in combinatie met een zeer gebruiksvriendelijk platform en lage kosten zorgde voor de hoge populariteit van dit platform. 

Daarnaast was Bitvavo één van de eerste Nederlandse cryptocurrency bedrijven met een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB). Hiermee weet je zeker dat dit bedrijf voldoet aan de strenge nieuwe wet- en regelgeving voor Nederlandse crypto bedrijven. 

Beleggen bij een Nederlandse crypto exchange doe je bij Bitvavo.

Stap 2: Open een account

In dit stappenplan gebruiken we als voorbeeld Libertex voor de volgende stappen. Het aanmaken van een account gaat echter bij de meeste brokers en exchanges op dezelfde manier. 

Je hebt in eerste instantie alleen een E-mail adres en wachtwoord nodig om te beginnen bij Libertex. Met deze gegevens krijg je meteen toegang tot het gratis demo account zodat je met virtueel geld alvast het platform uit kan proberen. 

Een kleine tussenstap voordat je met Stap 3 aan de slag kan is het verifiëren van je account. Dit doe je door een kopie van een geldig identiteitsbewijs op te sturen en een vragenlijst in te vullen waarin jouw kennis en ervaring over beleggen wordt getoetst. 

aanmelden libertex - Yuan coin kopen

Eenvoudig en snel beginnen bij Libertex

Stap 3: Stort geld op je account

Libertex stuurt je een bericht zodra de verificatie door het systeem is en goedgekeurd is. Vanaf dat moment kun je meteen beginnen met echt geld gebruiken op Libertex. 

Je kunt voor die tijd al geld storten of dat doen nadat de verificatie goedgekeurd is. Als je een betaalmethode als iDEAL of Paypal gebruikt staat het geld meteen op je account en kun je aan de slag.

Libertex Logo - Yuan coin kopen

Het minimale stortbedrag bij Libertex is slechts €100,-

Stap 4: Yuan Coin Kopen

Tijd om echt te gaan beginnen met Yuan Coin kopen bij Libertex. Dit doe je door te zoeken naar Yuan Coin of de afkorting YCC. 

Zodra je gaat investeren in cryptocurrency bij Libertex krijg je het scherm dat je hiernaast ziet.

Je bent zo meteen op de hoogte van de huidige koers en je kunt de technische analyse knop gebruiken voor een flink aantal indicatoren. 

Zo weet je nog beter wat een goed moment om te kopen of verkopen is. 

yuan coin kopen op libertex
Eenvoudig Yuan Coin kopen bij Libertex

Bij je aankoop op Libertex krijg je een aantal extra opties als een hefboomeffect, take-profit of stop-loss. Met deze opties kun je de investering nog beter aan jouw wensen aanpassen en naar eigen wens meer of minder risico nemen. 

Stap 5: Bewaar je Yuan Coin

Voor deze stap is het belangrijk waar je bent begonnen met Yuan Coin kopen. Als je dit bij een CFD-broker als Libertex hebt gedaan blijven de CFD’s altijd op je account en dus op het platform zelf staan. 

Hiernaast zie je een voorbeeld van hoe de CFD’s bij Libertex zichtbaar zijn. Je vindt ze terug onder het kopje actieve transacties in de rechterkant van je scherm. 

Vanuit dit overzicht kun je eenvoudig een nieuwe transactie openen op dezelfde munt, je handelsbedrag verhogen of de hele CFD sluiten.

Het voordeel hiervan is dat je altijd je CFD’s overzichtelijk bij elkaar hebt staan en meteen weet hoe het met jouw portfolio gaat na het openen van Libertex. 

Yuan crypto - openstaande transacties

Overzicht CFD’s op Libertex

Als je de munt hebt gekocht bij een crypto exchange als Bitvavo of Binance heb je een keuze hoe je de munt bewaard. In eerste instantie blijft de munt ook hier in je account staan. 

Je kunt de munt ook gewoon op het platform laten staan zolang je je account, maar goed beveiligd hebt. Een andere optie is om de munt te versturen naar een andere wallet om je digitale munten zo nog veiliger op te slaan. 

Stap 6: Verkoop de Yuan Coin

Voor de verkoop van de Yuan Coin geldt hetzelfde als bij de vorige stap; hoe je de munt kunt verkopen is afhankelijk van waar je de munt gekocht hebt. 

Hiernaast zie je het overzicht dat je krijgt bij Libertex als je kiest voor het sluiten van een CFD. Je krijgt bij het sluiten altijd een duidelijk overzicht van de winst of verlies die je op dat moment hebt gemaakt over de investering. 

Zodra je op ‘Ja, sluiten’ klikt wordt meteen de CFD gestopt en ontvang je het geld dat de investering waard is terug in je account. Dit geld kun je gebruiken om opnieuw te investeren of je neemt het geld op. 

yuan coin kopen

Als je de munt gekocht hebt via een crypto exchange is het belangrijk om te weten waar je de munt opgeslagen hebt. Staat de munt nog op een exchange? Dan verkoop je hem eenvoudig op dezelfde manier als dat je de munt ooit kocht. 

Mocht je de munt verstuurd hebben naar een wallet moet je eerst je Yuan coins terugsturen naar een crypto exchange naar keuze om je investering weer te kunnen verkopen. Dit hoeft niet dezelfde exchange te zijn als waar je ooit begonnen bent met Yuan coin kopen. 

Je kunt op elk moment je CFD sluiten en je winst of verlies op dat moment pakken. Begin nu snel bij Libertex om ook te investeren in cryptocurrency!

Waarom Yuan Coin Kopen?

De Yuan Coin is een Chinese munt die vooral voor Chinese bedrijven bedoeld is. Maar ook jij als belegger kunt in deze munt gaan investeren als je vertrouwen hebt dat Yuan crypto meer waard zal gaan worden in de toekomst. 

Mee profiteren van koersstijgingen

Dat de koers van Yuan crypto kan stijgen liet de munt al zien in 2021. Waar je in januari nog slechts €0,0042 betaalde per Yuan coin steeg de koers van Yuan crypto in maart 2021 al naar €0,03. 

Stel je voor dat je in januari €100 had geïnvesteerd in Yuan crypto was deze investering in minder dan drie maanden al (€100 / €0,0042) * €0,03 = €714,29 waard geweest. 

Wil je liever in een grotere munt investeren die je iets meer zekerheid biedt? Lees dan snel ons artikel over crypto kopen.

Yuan Coin Kopen, lange of korte termijn strategie?

De Yuan Coin is een mooi voorbeeld van een cryptocurrency project waar je op twee manieren in kan beleggen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen had je in een paar maanden tijd je geld meer dan 7 keer zoveel waard kunnen zien worden. 

Toch is de munt nog altijd niet heel veel waard, op Coinmarketcap staat de Yuan Coin bijvoorbeeld rond de 3000ste plek van cryptocurrency met de hoogste marktwaardes. Stel je voor dat de munt ooit veel gebruikt gaat worden en richting de top 100 gaat; dan maak je enorme koersstijgingen mee. 

Lange Termijn

Vandaar dat de Yuan Coin misschien wel een hele goede opties is om in te gaan beleggen voor de lange termijn. In 2018 en 2021 hebben we een zogenaamde bull-run gezien waar alle koersen van cryptocurrency opeens gingen stijgen. 

Als je op de lange termijn gaat beleggen in Yuan Coin ga je er vanuit dat bij een volgende bull-run Yuan coin meer gebruikt wordt en de koersstijging nog veel extremer is dan die we in 2021 zagen. Je koopt de munt bij een lange termijn strategie bij een crypto exchange als Binance of Bitvavo en slaat de munt veilig op. 

Korte Termijn

Voor de korte termijn strategie kun je beter kiezen om te beginnen met Yuan coin kopen bij de online broker Libertex. Bij deze broker kun je door middel van een hefboomeffect nog beter daytraden en meer verdienen aan transacties.

Zoals je hiernaast ziet kun je bij Libertex hefboomeffecten tot maar liefst x30 instellen bij een investering in cryptocurrency. Als je €1.000 investeert is je investering nu kunstmatig verhoogd tot €30.000. 

Je betaalt de overige €29.000 niet maar je betaalt wel een commissie over deze hefboom. Als de koers daalt of stijgt telt deze verandering 30 keer zo zwaar voor jouw investering. 

hefboom crypto yuan coin kopen

Het is niet zo dat je alleen maar meer geld kunt verdienen met een hefboomeffect, het risico is ook veel groter. De koers hoeft bij een hefboomeffect van x30 slechts 3,33% te dalen voordat je hele investering kwijt is, daarnaast betaal je ook nog een commissie waardoor het zelfs nog sneller kan gaan. 

Wist je dat: je als eigenaar van de Yuan Chain Coin stemrecht krijgt en mee kunt beslissen over de toekomst van het platform door te stemmen op dilemma’s die open staan op het Yuan platform. 

Veelgestelde vragen

Yuan Coin is de munt die hoort bij de Yuan Chain. Een Chinees blockchain netwerk die allerlei toepassingen biedt aan bedrijven om gebruik te gaan maken van blockchain voor hun contracten, database of andere zaken. 

Het platform van Yuan is volledig gericht op bedrijven, deze blockchain moet het zo makkelijk mogelijk maken voor bedrijven om voor hun infrastructuur over te stappen op blockchain toepassingen.

In maart 2021 behaalde de Yuan coin koers een recordhoogte van €0,03. In totaal komen er 10 miljard munten op de markt, met de huidige prijs zou dat zorgen voor een marktwaarde van het project van 146 miljoen euro. Het is echter niet duidelijk hoeveel munten er momenteel op de markt zijn. 

Om te beginnen met Yuan coin kopen kun je het best een account openen bij de online broker Libertex. Bij deze broker kun je investeren in een groot aanbod cryptocurrencies en kun je door middel van een hefboomeffect nog meer verdienen aan je investeringen. 

Ja, tegenwoordig biedt bijna elke broker of exchange de mogelijkheid om geld op je account te zetten via iDeal. Vervolgens kun je dat geld bij een broker als Libertex eenvoudig gebruiken om te beginnen met Yuan coin kopen. 

Yuan Coin Kopen: Conclusie

De Yuan Coin is gebaseerd op de Chinese munt en daarmee is de doelstelling van het project ook meteen duidelijk. De Yuan Chain Coin moet het nieuwe betaalmiddel worden voor alle blockchain toepassingen die in China door bedrijven gebruikt worden. 

Op dit moment is het de Yuan Chain Coin nog niet gelukt om enorm in waarde te stijgen. Dit zal ook komen omdat er voor consumenten zelf weinig toepassing is voor de munt, de interesse in Yuan crypto zal dus echt van Chinese bedrijven moeten komen. 

Toch is het misschien wel een interessante cryptocurrency met oog op de toekomst, de Chinese markt is groot en als daar steeds meer bedrijven Yuan crypto gebruiken kan de Yuan crypto koers flink stijgen. Mee profiteren van een eventuele koersstijging kan het best bij de online broker Libertex

Wil jij ook beginnen met Yuan Coin Kopen?
Maak snel een account aan bij Libertex en investeer in één van de vele beschikbare cryptocurrency.
TIP
Scroll naar top