Zcash kopen met iDeal, Creditcard en PayPal

Ben jij geïnteresseerd in een cryptocurrency en zoek je daarbij een coin die de anonimiteit en privacy van je transacties garandeert? Dan moet je bij Zcash zijn! 

In deze gids leggen we je van A tot Z uit wat je moet weten om te beginnen met Zcash kopen, veilig te bewaren in een wallet en tegen winst te traden.

en ontdek precies hoe jij Zcash koopt!

Zcash is een bekende cryptomunt die in 2016 is opgericht nadat bleek dat het relatief eenvoudig was om Bitcoin-transacties te herleiden op gebruikers. Het team van Zcash besloot deze privacy-issues aan te pakken en ontwikkelde een verbeterde versie van BTC’s algoritme. 

Zcash richt zich hoofdzakelijk op het aanbieden van transacties waarbij de privégegevens en anonimiteit van zowel de verzender als de ontvanger worden gewaarborgd. 

Wat is Zcash?

Zcash is een cryptocurrency die je in het rijtje van munten als Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin kunt plaatsen. 

Zcash is net als hen gebouwd op de Blockchain en gebruikt daarbij de oorspronkelijke Bitcoin Core-code. De mensen achter Zcash hebben deze code verbeterd door eigen algoritmes en protocollen toe te voegen.

Team

Zcash staat bekend om zijn zeer diverse team aan wetenschappers, privacy-experts en cryptografen. 

De coin is oorspronkelijk opgericht door 7 onderzoekers van de John Hopkins University en heeft met computerbeveilligingsexpert Zooko Wilcox een ervaren CEO.

In de adviesraad van Zcash vindt je onder Ethereum oprichter Vitalik Buterin terug. Ook klokkenluider Edward Snowden is een fervent supporter van het project. 

Zcash koers Zec crypto
Zcash is ontwikkeld om de tekortkomingen van Bitcoin op het gebied van privacy te doen vergeten
Zcash kopen team
Klokkenluider Edward Snowden is groot fan van de technologie waarmee Zcash anonimiteit waarborgt

zk-SNARK

De methode die Zcash heeft ontwikkeld om de privacy van haar gebruikers te waarborgen heet zk-SNARK. Dit is een afkorting die staat voor “Zero Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge“. 

Kort gezegd houdt dit protocol in dat transacties tussen een verzender en een ontvanger kunnen worden uitgevoerd zonder dat daarbij de adressen van de blokketen bekend hoeven te worden gemaakt. De betalingsadressen en de overgemaakte hoeveelheid Zcash worden versleuteld en ontraceerbaar. 

Door middel van een vooraf gecreëerde geheime sleutel kan worden bewezen dat de ene partij legitiem is en over informatie beschikt zonder dat deze openbaar hoeft te worden gemaakt. 

Bij andere cryptovaluta als Bitcoin zijn de adressen en transacties altijd openbaar te volgen. Hier onderscheidt Zcash zich dan ook in van de concurrentie. Meer weten over Bitcoin? Bekijk dan onze artikelen over Bitcoin kopen en de huidige Bitcoin koers.

Zcash foundation

Een ander punt waar Zcash een duidelijke keuze maakt is in het begeleiden van de ontwikkeling van de munt. Het team van Zcash is hiervoor verenigd met moederbedrijf en privacy-software fabrikant Electric Coin in de Zcash Foundation. 

Deze foundation en liefdadigheidsinstelling heeft als doel het ontwikkelen van een raamwerk voor anonieme financiële transacties. Deze kan dan gebruikt worden voor de Zcash blokken en protocollen. Daarnaast bieden ze strategische en technische ondersteuning. 

Vandaag nog in Zcash investeren? Maak vrijblijvend een account aan bij capital en koop Zcash met iDEAL.

Hoe koop ik Zcash?

Het kopen van cryptovaluta is tegenwoordig heel eenvoudig, zo dus ook wanneer je ZCash gaat kopen. Het enige wat je nodig hebt is een account bij één van de vele online brokers die crypto aanbieden. Uiteraard moet dit een secure en veilige partij zijn.

In onderstaand stappenplan leggen we je in sneltreinvaart uit hoe je kunt Zcash kopen. We behandelen daarbij ook een door ons gemaakte selectie van goede brokers en geven een voorbeeld hoe je bij hen kunt Zcash kopen.

Benieuwd naar de actuele koers van Zcash (ZEC)?

Bekijk hier de pagina van Bankr met een live koers van Zcash.

Stappenplan voor Zcash kopen euro

Stap 1: Kies een broker

De snelste en gemakkelijkste manier om Zcash te kopen is door deze te kopen bij een online broker. Je hebt daarbij de keuze uit meerdere brokers. 

Er zijn een groot aantal verschillende brokers, en deze bieden verschillende voor- en nadelen. Ook zijn ze niet allemaal even handig in gebruik en veilig. Daarom hebben wij een selectie gemaakt met wat volgens ons de beste online brokers zijn om te beginnen met Zcash kopen.

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Zcash kopen: capital

BIj capital kun je zowel beleggen in Zcash Coin als in een tal van andere crypto’s en handelsproducten. Door de gebruiksvriendelijkheid van het platform is capital onze absolute aanrader.

Zo kun je gebruik maken van een tal van gebruiksvriendelijke features, zoals de CopyTrading functie. Met deze tool kun je de portfolio’s van ervaren beleggers geselecteerd door capital inkijken en deze zelfs in zijn geheel kopiëren.

Zo krijg je op gemakkelijk een sterk en gediversifieerd portfolio. Als je nog niet comfortabel bent met beleggen, dan kun je eerst beginnen met een gratis demo account.

etoro copytrading zcash kopen

Op deze manier kun je met virtueel geld beleggen zonder enig risico. Ben je vervolgens klaar om te beleggen met echt geld, dan kun je laag beginnen dankzij de minimale inleg van $50 (€42).

Je kunt bij capital naast crypto kopen ook beleggen in een tal van andere handelsvormen, zoals het handelen in ETF’s, aandelen, indexen en grondstoffen. Als je handelt in aandelen en ETF’s, dan betaal je zelfs 0% commissie.

capital wordt gereguleerd door de FCA en CySec. Je kunt dus met een gerust hart beleggen via dit platform zonder dat je onnodig risico loopt.

Wil je beginnen bij capital? Maak dan een account aan en verken het platform!

Zcash kopen: Binance

Binance logo groot vierkant

Als derde exchange willen we Binance benoemen. Binance is een gevestigde naam als broker in cryptocurrency. Hier koop je dan ook alleen crypto als Zcash en geen aandelen of grondstoffen.

Binance is een van oorsprong Chinese online broker met een bijzonder ruim aanbod in verschillende cryptocurrencies. In totaal bieden zij keuze uit meer dan 100 crypto munten die je vrij kunt verhandelen op hun desktop-app of je iOS / Android telefoon.

Als gespecialiseerde cryptocurrency-exchange weet je zeker dat je goed zit bij Binance. Het platform is bijzonder uitgebreid qua keuze en ook praktisch doordat ze een geïntegreerde wallet aanbieden waar je gelijk je Zcash (ZEC) in kunt opslaan. 

Een nadeel is dat Binance ontoegankelijker is voor nieuwe gebruikers. De interface is wat lastiger dan die van andere brokers en ook de support en ondersteuning is traag en minder aanwezig. Ook is het ruime aanbod cryptomunten een beperking omdat het gepaard gaat met het ontbreken van handelsopties als aandelen.

Om bovenstaande redenen is Binance wat ons betreft een geschikte broker voor de echte cryptofanaat die al ervaring heeft opgedaan met het beleggen in cryptocurrency, en in de toekomst ook alleen crypto wil blijven handelen.

Overweeg je ook te investeren in aandelen van bedrijven als Amazon of Tesla, of misschien wel in goud? In dat geval raden wij capital aan als broker.

Binance zcash

Verschillende cryptocoins op Binance

Lees hier meer over Binance of registreer direct een nieuwe account bij Binance om te beginnen met handelen in Zcash.

Zcash kopen: Libertex

Libertex is een van de beste brokers voor cryptohandelaars. Bij Libertex kun je terecht voor een uitstekende begeleiding en verschillende mogelijkheden om eenvoudig in coins te handelen. 

Registraties bij verschillende internationale financiële toezichthouders verzekeren dat er zorgvuldig met je geld wordt omgegaan. Per crypto vindt je hier ook verschillende charts, achtergrondinformatie, adviezen en een nieuwsfeed.

Om alle functies van Libertex onder de knie te krijgen bieden ze een gratis demo account aan. Met dit account kun je oefenen met virtueel geld en de trucjes van het traden onder de knie te krijgen, zonder dat je risico loopt. Wanneer jij denkt dat je er klaar voor bent stap je over op echt geld. 

Lees hier meer over Libertex of registreer een nieuwe account bij Libertex om te beginnen met Zcash.

Stap 2: Open een account

Het proces om een account aan te maken bij één van de online brokers is doorgaans heel eenvoudig. 

Meestal zie je de knop om je te registeren al staan zodra je de website van de broker bezoekt. Ook de links op deze pagina helpen je direct naar de registratiepagina.

Je hoeft dan enkel nog een aantal gegevens in te vullen. Er wordt gevraagd om je gebruikersnaam, wachtwoord en e-mail adres. Besteed altijd aandacht aan een veilig wachtwoord. De broker stuurt vervolgens een e-mail met een code op. Die kun je kopiëren naar de website om je e-mail te verifiëren.

etoro aanmelden zcash kopen

Bij capital is het eenvoudig om een account te registreren

Hierna verifieer je de rest van de account. Een kopie van een identiteitsbewijs volstaat. Dit mag een paspoort, rijbewijs of ID-kaart zijn. De meeste brokers stellen je ook nog enkele vragen en lichten je in over de risico’s die er komen kijken bij beleggen.

Stap 3: Stort geld op je account

Ben je klaar voor het echte werk? Stort dan een bedrag op je account waarmee je Zcash kunt kopen en begin met beleggen. We gebruiken capital als voorbeeld.

Bij capital is de minimale investering $50/€42. Dit is het minimale bedrag dat je op je account moet storten om te handelen. Storten doe je eenvoudig per iDeal, PayPal, een bankoverschrift of een creditcard. Het storten is uiteraard veilig.

Bij capital is het minimale stortbedrag slechts $50/€42.

Stap 4: Koop Zcash

Je geld wordt zo snel mogelijk op de account bijgeschreven. Voor alles bij stap 3 genoemde methodes gebeurt dat direct, behalve voor het bankoverschrift. Dit kan 4 tot 7 dagen duren.

Zodra het geld op de account staat kun je Zcash kopen.

 

zcash kopen etoro
Zcash koop je op capital!

Dit doe je door met zoekknop binnen het handelsgedeelte op zoek te gaan naar ‘Zcash‘ of ‘ZEC‘. Je komt dan op de pagina met de actuele koers van Zcash. Je kunt ook naar de pagina ‘handelsmarkten‘ gaan, ‘crypto‘ selecteren en uit het overzicht van cryptomunten Zcash kiezen.

Om Zcash te kopen klik je hierna op de blauwe knop ‘handelen‘.

Nadat je op deze knop hebt geklikt kun je kiezen of je Zcash wilt kopen of verkopen.

Stap 5: Verkoop de Zcash

De laatste stap is het verkopen van je ZEC crypto munten. Dit wil je natuurlijk op een punt doen dat de koers een zo hoog mogelijk bedrag in euro’s is. Bijvoorbeeld na een plotselinge stijging van de prijs. Historisch gezien volgt er op een sterke stijging namelijk vaak een forse prijscorrectie, waarbij jij weer goedkoop kunt inkopen.

Het verkopen van Zcash is een eenvoudig proces en vergelijkbaar met het aankopen. Op de actuele koers zie je de waarde van de munt en via het menu waar je kunt handelen kies je nu de optie om de Zcash te verkopen. Dit is uiteraard tegen de koers die er op dat moment vermeld staat. 

Met een simpele rekensom weet je vervolgens precies hoeveel winst je hebt gemaakt. 

Winst berekenen

De winst weet je door het verschil tussen het aankoopbedrag en het verkoopbedrag te berekenen. Let op dat er bij sommige brokers extra fees worden gerekend voor het opnemen van geld. Ook bij het kopen van cryptovaluta krijg je iets minder dan de totaalwaarde aan crypto door transactiekosten. 

Stel je het volgende scenario voor: 
– je investeert voor €1000 euro in Zcash, tegen de huidige koers van €50 per coin. Hiervoor kun je dus 20 Zcash crypto kopen.

– de koers stijgt naar €75 euro en je verkoopt de coins. 
– de opnamekosten zijn 2% per transactie.

Je omzet wordt dan €1000 : €50 = 20 ZEC. 20 x €75 = €1500 euro. 

Je winst wordt in dit geval €1500 – €1000 = €500 – 2 procent withdrawal fee van €1500, dus €500 – €30.
= in totaal €470 euro winst!

Hierna bepaal de hoeveelheid Zcash die je wilt verkopen en tegen welke prijs. Je kunt er ook voor kiezen dat de verkoop niet direct plaatsvindt maar automatisch wordt uitgevoerd wanneer een bepaald prijsniveau wordt bereikt.

De software van capital doet vervolgens de rest en voert de transactie uit zodra er een koper is gevonden.

Je bepaalt hoeveel Zcash je wilt verkopen, en voert dit vervolgens in. Je Zcash zijn verkocht en jij hebt winst gemaakt! Klaar om zelf te beginnen?

Waarom Zcash kopen euro?

Zcash is één van de meest gebruikte cryptocurrencies ter wereld op basis van volume. Het is een bewezen munt met een verbeterde technologie ten opzichte van de klassieke Bitcoin en heeft een goed team achter zich.

De prijs van Zcoin heeft zich na een aantal bewogen jaren enigszins gestabiliseerd en kijkt nu weer voorzichtig naar boven. Steeds meer bedrijven implementeren Zcash als betalingsmethode en ook de befaamde Amerikaanse bank JPMorgan werkt samen met Zcash aan de veiligheid van blockchain.

De aankomende jaren gaat duidelijk worden of Zcash erin slaagt een nog grotere speler op de cryptomarkt te worden. Gezien de voordelen die de coin biedt, de toegenomen vraag naar privacy en een groot aantal trouwe supporters lijkt ons de kans dik aanwezig dat dat gaat lukken.

Het aantal ZEC crypto’s die er in de toekomst kunnen worden uitgegeven is maximaal 21.000.000. Dat betekend dat de coin alleen maar schaarser wordt wanneer meer mensen gaan investeren of de coin gebruiken als betalingsmiddel.

Hoe de koers van Zcash zich de komende tijd gaat ontwikkelen in de turbulente cryptowereld is zeer interessant. Ben je benieuwd naar meer informatie over de koersontwikkelingen? Lees dan eens ons artikel over de Zcash koers.

Wist je dat: Zcash in het verleden veel meer waard is geweest dan nu? Zo lag de prijs van 1 ZEC begin 2018 nog een moment op ruim €700 euro. De koers was dat jaar uitzonderlijk volatiel.

Zcash kopen: veelgestelde vragen

Zcash is een digitale munt gebaseerd op Bitcoin die altijd anoniem, versleuteld en veilig transacties kan uitvoeren tussen twee personen.

Het hoofddoel van Zcash is om de privacy van de gebruiker te garanderen. Andere cryptocoins konden dit niet altijd waarmaken, en Zcash wou dit beter doen. Ze zijn hierin geslaagd door extra beveiligingslagen en protocollen toe te voegen aan het oorspronkelijke algoritme waarop Bitcoin gebouwd is.

Mining is de naam van het proces dat de rekenkracht levert om Zcash-transacties te valideren en beveiligen.

Zij die hiervoor hun hardware gebruiken, de “miners”, worden betaald in de vorm van de gecreëerde Zcash.

Er is de laatste tijd wel veel kritiek op het enorm hoge energieverbruik dat nodig is om ZEC te “ontginnen”. Niet alleen is dit slecht voor het milieu, het zorgt er ook voor dat het rendement van mining afneemt. Voor normale miners wegen de kosten van elektriciteit vaak amper meer op tegen de opbrengsten van de geminede Zcash.

Als je harde schijf het laat afweten of als een virus persoonlijke informatie te pakken krijgt en vervolgens je wallet beschadigt, kun je je gekochte ZEC voor altijd kwijtraken.

Dit houdt in dat het niet ondenkbaar is dat een rijke Bitcoin-belegger in slechts enkele seconden zijn fortuin in rook kan zien opgaan.

Een alternatief voor een digitale wallet is de aanschaf van een fysieke wallet. Deze hebben de vorm van USB-sticks die in een apparaat gestoken kunnen worden. Om je crypto zo veilig mogelijk op te slaan bewaar je deze USB-stick op een veilige plek.

Op de online markt zijn er heel veel verschillende aanbieders waarbij je ZEC kunt kopen of verhandelen in CFD’s. Er zijn echter niet veel makelaars die deze beide mogelijkheden aanbieden.

eToro biedt deze optie wel aan, zoals je eerder in het aritkel hebt kunnen lezen. Daarom is dit platform een ideale keuze voor zowel beginners als experts.

Daarnaast is eToro ook een ideale keuze als je op lange termijn in Zcash wilt investeren of als je wilt profiteren van de dagelijkse prijsschommelingen. Hier kun je dus het beste Zec kopen. 

Dat kan zeker, bij capital heb je de keuze uit meerdere betalingsmethodes. 

Zo kun je betalen met een creditcard/bankpas, iDEAL, PayPal, Skrill, of een eenvoudige bankoverschrijving. 

Hou in de gaten dat de voorwaardes en kosten per gekozen betaalmethode kunnen verschillen. 

Zcash kopen: Conclusie

Eenvoudig aan te schaffen

Het kopen van Zcash is tegenwoordig voor iedereen toegankelijk geworden. Wanneer je een goede broker selecteert kun je veilig en op vertrouwde wijze Zcash kopen en opslaan in een wallet. 

Zcash zelf is een interessante cryptomunt. Het is een coin die meer bewezen heeft dan veel van zijn concurrenten. Er staat een mooi team dat hard werkt aan het verbeteren van Zcash en de technologie. Bijna jaarlijks releasen zij één of meerdere updates aan het netwerk. 

Ook bij de experts lijkt er veel vertrouwen in de toekomst van de munt. Wat betreft de koers zijn zij overwegend positief. De meesten verwachten een bullish-trend die de komende jaren de prijs omhoog gaat halen. 

Een aantal waarschuwt daarbij wel voor tussentijdse correcties, let dus goed op wanneer je voor de short term Zcash koopt.

Een goede investering

Wij geloven in Zcash als project en investering voor de lange termijn. De roep om privacy wordt de laatste jaren steeds groter, en Zcash heeft bewezen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bitcoin, de anonimiteit van gebruikers op haar netwerk wel te kunnen garanderen.

Als Zcash haar plek stevig weet te verankeren gaan zij een mooie toekomst tegemoet. In dat geval hebben we dan ook geen twijfel dat een investering voor de lange termijn zich uiteindelijk zal uitbetalen.

Handel je op de korte termijn? Koop je Zcash bij een broker waar je eenvoudig kunt kopen- en verkopen. Hou de markt goed in de gaten en beweeg mee met de trends, door de volatiliteit van Zcash vallen er ook short term meer dan uitstekende rendementen te behalen.

Zcash kopen met capital?
Wil je eenvoudig, snel én goedkoop Zcash kopen? Maak dan kosteloos een account aan op capital en begin vandaag nog met het handelen in Zcash!
TIP
Scroll naar boven