Crypto Lenen | Info crypto lending (2024)

Cryptocurrency bestaat al ruim 12 jaar en de koersen zijn in die tijd ongelooflijk hard gestegen! Er zijn steeds meer mensen die met crypto aan de slag gaan, zo ontstaan er ook steeds meer mogelijkheden in de wereld van cryptomunten, bijvoorbeeld crypto lenen.

Crypto Lenen in 4 stappen

Wil je ook beginnen met crypto lenen? Maak dan eenvoudig een account aan bij Aqru!

Crypto lenen is een ontwikkeling van de afgelopen jaren en wordt op het moment vooral gebruikt door ervaren cryptocurrency-handelaren. Ook voor beginners kan het een goede optie zijn om aan meer crypto te komen of juist crypto te verdienen. 

In dit artikel lees je wat het beste platform is voor jou om te beginnen met crypto lenen en leggen we uit hoe het precies werkt. Lees snel verder of maak meteen een account aan bij Aqru om zelf met crypto aan de slag te gaan! 

Wat is Crypto Lenen?

Cryptocurrency heeft een bijzonder kenmerk; het is decentraal. Dit houdt in dat er geen enkele partij is die de macht over het netwerk of de munt heeft en beslissingen alleen gezamenlijk gedaan kunnen worden. 

Dit is interessant omdat je dus niet te maken hebt met een bank die je geld kan lenen. Toch is crypto lenen een populaire mogelijkheid.

Dit komt omdat er steeds meer decentrale exchanges zijn die, die dus niet in handen van iemand zijn. Je kunt op dit soort exchanges zelf crypto lenen of juist crypto beschikbaar stellen. Wanneer je kiest voor lending crypto aan iemand kun je hierover een rendement behalen.

Een lening moet natuurlijk wel terugbetaald worden met een extra om voor de investeerders geld op te kunnen leveren. Dit gebeurt door een onderpand dat ter beschikking wordt gesteld door degene die een crypto lening afneemt.

Bij een cryptomunt als Ethereum is het mogelijk om ‘smart contracts’ op te stellen. In deze smart contracts kun je bepaalde afspraken programmeren die vervolgens automatisch nagekomen worden op het netwerk van Ethereum. 

Hoe kan ik zelf Crypto Lenen?

In plaats van een decentrale exchange kun je ook beginnen met crypto lenen bij een betrouwbare aanbieder van cryptomunten. Zo kun je bij de meeste brokers en exchanges tegenwoordig kiezen voor staking. 

Met staking doe je iets vergelijkbaars als crypto lenen, je stelt munten ter beschikking en krijgt daar een rendement op. Het verschil is dat je bij staking je munten inzet om het netwerk te onderhouden en ze niet uitgeleend worden aan andere gebruikers. 

Zo kun je bij een broker als Aqru bijvoorbeeld ook Bitcoin staken via off-chain staking. Dit houdt in dat de munt vast gezet wordt en gebruikt wordt op het platform. Naast Bitcoin is off-chain staking vaak ook mogelijk met euro’s en dollars. 

In het stappenplan hieronder wordt je geholpen met jouw eerste stappen in de wereld van cryptocurrency. Door de stappen te volgen kun je zelf een mooi rendement behalen met de cryptocurrency die je vastzet. 

Stap 1: Kies een geschikte online broker

Bij de keuze voor een online broker of crypto exchange zijn er een aantal dingen belangrijk. In dit geval ten eerste dat crypto lenen of crypto staking mogelijk is. Als dit niet mogelijk is, kun je zo geen rendement krijgen op de gekochte cryptomunten. 

Daarnaast is het verstandig om een platform te kiezen dat voor jou eenvoudig te begrijpen is. Voor beginners zijn eenvoudigere platforms aan te raden terwijl je als ervaren handelaar meer hebt aan een apart handelsplatform om crypto orders te kunnen plaatsen. 

Ook de kosten die je maakt bij een bepaalde broker zijn verstandig om van tevoren goed in kaart te brengen. Zo kun je de broker kiezen waar je de minste kosten kwijt bent voor het kopen en staken van cryptocurrency om je rendement nog verder te verhogen. 

Tot slot is het aanbod ook belangrijk, bij sommige crypto exchanges zijn er enkele tientallen munten terwijl andere er honderden hebben. Bedenk zelf wat het beste bij jouw toekomstige belegging-strategie past en kies op basis daarvan de beste broker. 

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Crypto Lenen bij Aqru

Aqru is gestart in eind 2021. Het platform van Aqru is gemakkelijk te gebruiken en is dan ook geschikt voor de beginnende crypto trader en voor de professional.

Aqru heeft een app ontwikkeld die zeer gebruiksvriendelijk is. Als beginnende trader is het dan ook een goed idee om te starten bij Aqru. Met de app kun je altijd en overal checken hoe het ervoor staat met jouw crypto.

Bij Aqru kun je terecht voor het handelen in verschillende cryptomunten. Enkele voorbeelden zijn Bitcoin en Ethereum.

Bij Aqru is het mogelijk om op een hele simpele manier geld te verdienen. Je kan namelijk geld verdienen door rente te ontvangen op jouw gestorte geld of crypto.

Aan de slag bij Aqru? Maak meteen een account aan!

Crypto Lenen bij Huobi

De crypto broker Huobi is opgericht in 2013. Na de ban op handelen in cryptocurrencies in China is Huobi verhuisd naar verschillende landen.

Huobi is erg populair bij crypto handelaren als crypto broker.  Huobi biedt bijna 400 verschillende cryptomunten aan waarmee je kunt traden.

Huobi heeft een mobiele applicatie. Dit maakt het mogelijk om overal en altijd jouw crypto en wallet in de gaten te houden.

Het maken van een nieuw account is gratis bij Huobi. Ook het bezitten van een wallet is gratis bij deze crypto broker. Het verkopen en kopen van crypto kost geld. Ook aan het opnemen van geld of cryptocurrency zijn kosten verbonden.

Maak meteen een account aan bij Huobi

Crypto Lenen bij eToro

Beginnende beleggers kunnen het best aan de slag bij eToro. Deze broker heeft een zeer overzichtelijk en gebruiksvriendelijk platform met toch veel extra mogelijkheden. 

Zo heb je bijvoorbeeld de Copy Trading functie waar eToro voor geroemd wordt. Met deze functie kun je de portfolio’s van andere beleggers in zien en kopiëren naar je eigen account. 

Dit helpt je als beginner nog betere keuzes te maken omdat je bij elk portfolio een risicoscore en rendement ziet. Zo krijg je eenvoudig inzicht in welke producten risicovol zijn. 

Het overzichtelijke platform van eToro

Verder kun je als beginner bij eToro beginnen met een gratis demo account. In dit account krijg je virtueel geld om alle functies van de broker zonder risico uit te kunnen proberen. 

Naast cryptocurrency vind je bij eToro nog veel meer producten waar je in kan investeren. Zo heb je bij deze broker ook aandelen, ETF’s, grondstoffen, obligaties, valuta’s en CFD’s. Zo kun je eenvoudig een zeer divers portfolio samenstellen. 

Je kunt bij eToro al beginnen met een lage minimale inleg van $50 (€42). Zo is het voor iedereen mogelijk om te beginnen met beleggen en cryptocurrency kopen zonder dat je hiervoor meteen met enorm hoge bedragen hoeft te beginnen. 

Op sommige producten heb je de kans om een nog hoger rendement te behalen. Zo betaal je over aandelen en ETF’s 0% commissie bij het kopen of verkopen van deze producten, dit is wederom handig voor beginners omdat ze nu altijd zeker zijn dat de prijs in beeld ook de echte prijs is zonder dat er kosten bij komen. 

eToro is een veilige broker en is in Europa zeer actief. Zo heeft het meerdere kantoren en ook registraties bij twee Europese toezichthouders; CySEC uit Cyprus en de FCA uit het Verenigd Koninkrijk. 

Op dit moment zijn op eToro twee cryptomunten beschikbaar voor staking. Bij Cardano (ADA) en Tron (TRX) krijg je beloningen als je de munten laat staan voor staking.  

Wil jij ook aan de slag met crypto lenen bij eToro? Maak dan binnen een paar minuten je account aan!

Crypto Lenen bij Bitvavo

Een andere geschikte optie om te beginnen met crypto lenen is Bitvavo. Deze Nederlandse crypto exchange werd een paar jaar geleden opgericht in Amsterdam. 

In die paar jaar tijd heeft het bedrijf zich sterk ontwikkeld. Zo kun je er inmiddels terecht voor meer dan 150 verschillende cryptomunten en zijn er mogelijkheden voor staking bijgekomen.

Bitvavo is populair bij veel Nederlandse crypto handelaren omdat je op het platform eenvoudig munten kan kopen maar ook de beschikking hebt over een geavanceerd handelsplatform. Daarnaast zijn de kosten van dit platform erg laag.

Ook bij een Nederlandse crypto exchange beginnen met crypto lenen? Maak dan vandaag nog een account aan bij Bitvavo!

Stap 2: Maak een account aan

Een account aanmaken is meestal eenvoudig en gaat vaak op dezelfde manier. Hier laten we je zien hoe je makkelijk een account kunt aanmaken bij Aqru.

Om een account aan te maken dien je eerst een gebruikersnaam, E-mailadres en wachtwoord in te vullen. 

Daarna zal Aqru je vragen om een kopie van je identiteitsbewijs en adres op te sturen. Dan zul je een vragenlijst moeten invullen. Deze stappen worden bij elke broker genomen en zijn ook verplicht.

Stap 3: Geld op account zetten

Na een bepaalde tijd zal je account goed worden gekeurd. Hierna kun je gebruik maken van echt geld.

Nu moet je je account nog aanvullen met je eigen geld. Het minimale stortingsbedrag bedraagt €100. Dit geld is makkelijk op je account te zetten dankzij de betaalmethodes. 

Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van creditcards, debitcards, bankoverschrijvingen of één van de andere betaalmethodes.

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Kies een munt voor staking of Lending Crypto

Bitcoin voor staking of lending crypto

Omdat je jouw crypto graag in wilt zetten voor crypto lenen of staking is het handig om die mogelijkheden eerst te onderzoeken. Weet welke munt je kunt gebruiken op een crypto lending platform of bij staking. 

Zo kun je een goede keuze maken voor de munt die jou (op dat moment) het hoogste rendement kan gaan opleveren. Je zoekt de munt eenvoudig via de zoekbalk van Aqru. 

Vervolgens kun je naar de productpagina van de cryptomunt die je graag wilt verhandelen. Je eerste aankoop doe je door op de blauwe knop handelen te klikken, je kunt zelf dan kiezen hoeveel je wilt kopen en of je het product tegen marktprijs aan wilt schaffen of zelf de prijs wil bepalen. 

Stap 5: Begin met Crypto Lenen

Nu je in bezit bent van een munt die beschikbaar is voor staking kun je de munt ook daadwerkelijk vast gaan zetten. Bij Aqru heb je het voordeel dat je zelf hiervoor niets hoeft te doen. 

Zolang jij Cardano of Tron in je wallet hebt staan krijg je hierop een beloning voor het ‘staken’. Overigens krijgt Aqru ook een deel van deze vergoeding om de kosten die ze maken te compenseren. 

Cardano (ADA) kan gestaked worden bij Aqru

Begin ook vandaag nog met je eerste crypto investering en maak alvast een account aan bij Aqru!

Hoe werkt Crypto Lenen?

Als je begint met crypto lending moet je besluiten welk onderpand je wil geven. Een onderpand bestaat over het algemeen uit een andere cryptomunt; zo kun je bijvoorbeeld Cardano lenen met als onderpand Bitcoin. 

Hoe hoog het onderpand is wordt bepaald door het crypto lending platform waar je begint met crypt lending. Vaak wordt dit aangegeven als percentage, het onderpand dat je dan moet betalen is je lening keer dat percentage. 

Dat onderpand krijg je weer terug zodra je volledige lening terugbetaald is. Als het je niet lukt om de crypto lening op tijd terug te betalen wordt dit onderpand gebruikt om de mensen die je geld geleend hebben wel uit te kunnen betalen. 

Wil jij ook beginnen met crypto lenen? Koop dan vandaag nog je crypto bij de online broker Aqru! 

Wat is het beste Crypto Lending Platform?

Wat het beste crypto lending platform is hangt af van je eigen wensen. Als jij graag een mooi rendement wilt behalen op de cryptomunten waar je verder niks mee doet, kun je ook goed aan de slag met de mogelijkheden voor staking bij verschillende brokers en exchanges. 

Zo kun je bij de online broker eenvoudig Cardano en Tron staken, je hoeft hier zelfs niet voor te doen. Zolang je deze munten in je wallet laat staan krijg je hier wekelijks een beloning voor, die beloning is in de munt zelf en zo verzamel je steeds meer crypto.

Ook bij Bitvavo heb je de mogelijkheid tot staking, maar zijn er meer munten beschikbaar. In totaal zijn er zeventien verschillende munten beschikbaar voor staking en heb je ook de mogelijkheid tot Bitcoin lending; deze wordt via off-chain staking ook mogelijk gemaakt. 

Begin ook met staking en behaal mooie rendementen met jouw cryptomunten! 

Wat is Bitcoin Lending?

Bij Bitcoin lending stelt iemand zijn of haar Bitcoin beschikbaar voor andere gebruikers. Deze kunnen de Bitcoin lenen tegen een onderpand. 

Zij betalen het onderpand in een andere munt en als degene die crypto leent het niet terug kan betalen wordt het onderpand gebruikt als compensatie. Zo ben je als investeerder altijd beschermd. 

Het rendement bij Bitcoin lending verschilt enorm omdat het zowel per platform verschillend kan zijn als per periode. Als er veel Bitcoin aangeboden wordt voor Bitcoin lending zal het rendement wat dalen; gemiddeld is het zo tussen de 0,5 en 8% op jaarbasis.

Kies voor Bitcoin lending via Aqru!

Voor- en nadelen Crypto Lenen

Er zijn een aantal voor- en nadelen die je goed in je achterhoofd moet houden als je begint met lending crypto. Ook kun je deze alvast meenemen in de keuze bij welk lending platform crypto jij aan de slag gaat. 

Voordelen Crypto Lenen

Ten eerste heeft crypto lenen het mogelijk gemaakt om op een passieve manier extra geld te verdienen met je crypto portfolio. Zo kun je op jaarbasis flink verdienen en heb je een extra inkomstenbron opgebouwd.

Als je begint met staking in plaats van lending crypto heb je nog een ander voordeel. Je kunt bij staking namelijk op elk moment de munten weer hiervan afhalen en bijvoorbeeld verkopen, dat terwijl bij lending crypto de munten wel vast staan totdat alles afgelost is. 

Nadelen Crypto Lenen

Een nadeel van crypto lenen is dat de koers altijd belangrijk blijft en deze erg kan schommelen. Het kan dus zijn dat je een prima rendement behaald op lending crypto, maar je toch verlies maakt omdat de prijs van de munt in is gestort. 

Daarnaast heb je voor een goed passief inkomen vaak veel munten nodig. Als je 5% op jaar basis aan rendement ontvangt moet je €20.000,- aan crypto hebben om €1.000,- in een jaar te kunnen verdienen. 

Tip: Kijk voordat je begint met crypto lending naar het verwachtte rendement per munt. Zo kun je een cryptomunt kiezen met een hoog rendement! 

Begin ook met lending crypto bij Aqru!

Veelgestelde vragen

Bij crypto lenen worden gebruikers die crypto beschikbaar stellen en gebruikers die crypto willen lenen samengebracht. Tegen een onderpand kun je bepaalde cryptomunten lenen. 

Om zelf te beginnen met crypto lenen kun je het best beginnen bij een broker als eToro. Hier kun je een onderpand kopen of aan de slag gaan met het vergelijkbare staking. 

Het beste en meest gemakkelijke crypto lending platform is eToro. Hier hoef je niets te doen en jouw Cardano en Tron worden automatisch gebruikt voor staking zodat je er een mooi rendement op kunt ontvangen. Zo groeit je hoeveelheid cryptomunten vanzelf en genereer jij passief inkomen!

Er zitten enorme verschillen in het rendement omdat dit afhangt van de vraag en aanbod op de markt. Is er veel vraag en weinig aanbod? Dan zal het rendement hoog zijn. Is er weinig vraag en veel aanbod? Dan zul je nauwelijks rendement kunnen behalen.

Kijk daarom per munt wat het actuele aangeboden rendement is, zodat je optimaal profiteert.

Via lending crypto worden gebruikers die hun crypto vast willen houden, maar er toch een rendement op willen halen samen gebracht met mensen die snel een bepaalde cryptomunt nodig hebben. Zo help je elkaar te profiteren en sterker te worden in crypto.

Crypto Lenen: Conclusie

Het is één van de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency en langzaamaan steeds beter beschikbaar voor beginners; crypto lenen. Je kunt hier het gemakkelijkst mee beginnen door gebruik te maken van het staking platform van Aqru

Met staking en crypto lenen kun je beide namelijk een rendement behalen op de munten die in jouw bezit zijn. Zo bouw je een passief inkomen op en het enige wat je ervoor hoeft te doen is eenmalig cryptomunten kopen. 

Zelf beginnen met crypto lenen en staking doe je eenvoudig bij een geschikte online broker. Kijk zelf welke broker het best is voor jou door te kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van een platform. 

Scroll naar boven