Investeren in de top NFT Coins van 2024!

NFT’s zijn hot en niemand wil de boot missen! Je kunt zowel NFT’s zelf kopen of juist op zoek gaan naar NFT coins achter deze projecten! Niet alle NFT’s hebben een eigen munt, maar er zitten een aantal uitermate interessante investeringsmogelijkheden tussen de projecten die dat wel hebben! 

De Beste NFT Coins van het moment

Direct beginnen bij een NFT marketplace? Koop Lucky Block NFT’s bij de NFT Launchpad. Voor andere projecten raden wij Crypto.com aan!

Steeds meer mensen zijn begonnen met investeren in NFT’s of zijn benieuwd naar de mogelijkheden rondom deze Non Fungible Tokens. Naast de NFT’s zelf kun je ook investeren in NFT coins.

Deze NFT coins hebben verschillende doeleinden en daarom is het verstandig om voor je investering goed de top NFT coins met elkaar te vergelijken. In dit artikel vind je de best NFT coins en helpen we je zo snel mogelijk zelf investeren in NFT’s. 

Investeren in NFT Coins - De Best NFT Coins van dit moment

Hieronder vind je de Top NFT coins van het moment. Deze top 6 is gebaseerd op de huidige marktwaarde van de munten, de populariteit en de toepassing van de verschillende NFT Coins.

Top NFT Coins: 1. Lucky Block (LBLOCK)

De Lucky Block Platinum Rollers Club is een nieuwe NFT collectie met daarin 10.000 verschillende Lucky Block NFT’s.

Je kunt de unieke NFT’s kopen via de NFT marktplaats NFTlaunchpad.com. De munt Lucky Block is in 2022 gelanceerd en is qua waarde al 70x zoveel waard geworden. 

Met een NFT van Lucky Block doe je mee met de giveaway van de Platinum Rollers Club. Bij de eerste trekking wordt een Lamborghini Aventador gewonnen door één NFT-koper.

De NFT’s van Lucky Block zijn nu te koop en de verwachting is dat ook deze NFT’s flink in waarde kunnen gaan stijgen. In totaal zijn er 10.000 NFT’s en deze zouden nog wel eens snel uit kunnen verkopen. 

Naast de NFT-trekking is er ook een trekking voor de Lucky Block token. Beide trekkingen gaan medio half mei van start, en je kunt via de website kaarten kopen. Als je een bepaald aantal Lucky Block tokens bezit in een wallet kun je ook gratis meedoen, door dagelijks je wallet te koppelen aan de applicatie van Lucky Block. 

Ben jij benieuwd hoe de Lucky Block community er uit ziet? Join dan de Lucky Block discord en ontvang als eerste het laatste nieuws en ontmoet mede-eigenaren van Lucky Block NFT’s. 

Top NFT Coins: 2. Axie Infinty (AXS)

Axie Infinity is een NFT spel gebaseerd op Pokémon. Je leeft dus in een universum met beesten waarmee je kan trainen en vechten. 

Deze beesten krijg je in de vorm van NFT’s. Daarnaast kun je ook Axie Infinity munten verdienen met het spelen van het spel. 

In 2021 explodeerde de marktwaarde van de Axie Infinity coin. Waar aan het begin van het jaar de marktwaarde nog zo’n 200 miljoen euro waard was steeg die waarde in oktober 2021 door tot meer dan 7,5 miljard euro, dit houdt in dat er momenteel voor dit bedrag aan munten op de markt is en het de best NFT coin is, want wanneer jij AXS verdient door te spelen kun je deze voor mooie bedragen verkopen.

Top NFT Coins: 3. Theta (THETA)

Tweede op de lijst top NFT coins is Theta. Deze NFT Coin moet het probleem van centrale video platforms als YouTube oplossen.

Door een decentraal video platform te creëren gaat de macht weer terug naar de makers van content op dit platform in plaats van naar Google. 

Theta is nog vol in ontwikkeling en zo komt er in het tweede kwartaal van 2022 de eerste Beta van een op NFT gebaseerd video platform. Ook komen er nog nieuwe tokens uit voor het onderhouden van de blockchain, allemaal ontwikkelingen die voor verdere koersstijgingen kunnen gaan zorgen. 

Top NFT Coins: 4. Tezos (XTZ)

Een andere bekende NFT coin is Tezos. Deze cryptomunt richt zich niet alleen op NFT’s maar meer op het ontwikkelen van een volledig nieuw systeem op een blockchain. 

Zo proberen ze nog meer mogelijkheden te bieden dan een munt als Ethereum, waar je ook NFT’s op aan kan maken. Tezos moet over het geheel een meer efficiënte munt zijn. 

Grote merken werken inmiddels al een tijdje samen met Tezos. Zo staat er een sticker van de munt op de auto van Max Verstappen en worden er door McLaren racing NFT’s uitgebracht via het Tezos netwerk. 

Ook voor Tezos was 2021 een goed jaar, zo steeg de koers van €1,61 tot wel €7,39 in slechts enkele maanden tijd. Het bewees maar weer dat je ook op deze bekende munt genoeg winst kunt maken in een korte tijd.

Zo had je op Tezos in die paar maanden tijd een mooie winst kunnen maken. Als je €2.500,- had geïnvesteerd was dit liefst €2.500,- / €1,61 * €7,39 = €11.475,16 waard geworden. 

Top NFT Coins: 5. Decentraland (MANA)

De MANA token, of ook wel Decentraland, is een cryptomunt die gebruikt wordt voor een spel. Je speelt Decentraland online en je kunt een eigen figuur aanmaken en door een virtuele wereld lopen.

Daarbij kun je delen van de wereldkaart kopen via NFT’s zodat deze volledig van jou zijn. Decentraland heeft een marktwaarde van meer dan 1,5 miljard euro.

Top NFT Coins: 6. Enjin (ENJ)

Het bleef lang rustig rondom de cryptomunt Enjin, maar in 2021 ontplofte het project opeens. Met de opkomst van NFT’s werd ook deze NFT coin veel meer waard. 

Je kunt op het netwerk van Enjin gemakkelijk zelf NFT’s aanmaken, verspreiden of integreren in jouw toepassing. 

Daarnaast biedt Enjin een eigen wallet om cryptomunten en NFT’s veilig in op te slaan. Ook kun je terecht op de marketplace van Enjin waar je zelf gemakkelijk NFT’s kan kopen. Je koopt de NFT’s die bij Enjin gemaakt zijn uitsluitend met de Enjin coin. 

Wat zijn NFT Coins?

Een NFT coin is een cryptomunt die zich bezig houdt met het ontwikkelen of aanbieden van NFT’s. Soms zul je ook de term NFT token tegen komen, in dezelfde betekenis.

Een NFT coin kan volledig op blockchain technologie draaien. Je kunt bijvoorbeeld op de Ethereum blockchain zowel NFT’s aanmaken als een eigen coin en zo een eigen NFT ecosysteem met cryptomunt opbouwen. 

Het laatste nieuws rondom NFT Coins​ 2024

De coins die veel worden gebruikt om NFT’s mee te kopen, worden sinds de explosie van de NFT markt in augustus 2021 steeds populairder. Traditioneel is dat de Ethereum coin, de eerste cryptocurrency waarmee smart contracts mogelijk waren. Helaas loopt de Ethereum steeds meer tegen zijn technische grenzen aan.

Dit werd duidelijk met de Otherside mint van Bored Ape Yacht Club. De vraag was zo sterk, dat het netwerk volstroomde en de GAS-kosten gigantisch opliepen tot meer dan €1000 per transactie of vastliepen.

Vooral Solana, code SOL, ontpopt zich als een steeds populairdere alternatieve NFT coin. Dat komt omdat de Solana blockchain niet alleen erg snel is, maar ook tienduizenden malen lagere transactiekosten kent dan de Ethereum blockchain. Opensea heeft daarom collecties die op SOL werken toegevoegd aan de marktplaats.

Coins trekken de aandacht

De grootste NFT markten hebben hun eigen coin. Axie Infinity is een cryptomarkt die speciaal gericht is op de eigen game, Axie Infinity. Ook Theta Network is een grote cryptomarkt.

Begin 2022 zijn de top vijf cryptocurrencies speciaal voor NFTs, Apecoin (APE), Decentraland (MANA), Lucky Block (LBLOCK), Axie Infinity (AXIE) en Tezos (XTZ).

Starbucks stapt in de wereld van de NFT's

Starbucks stapt in de wereld van de NFT’s. Dit maakt het bedrijf openbaar tijdens een speech bij het Open Forum. De CEO van Starbucks, Howard Schultz, geeft aan dat het bedrijf in de NFT wereld wil stappen omdat Starbucks een schat aan activa heeft.

Volgens Schultz zijn er veel bedrijven, beroemdheden en merken die een NFT-platform en bedrijf willen creëren. Geen één van hen heeft de verzamelobjecten en erfgoed dat Starbucks wél heeft. Daarom zou Starbucks volgens hem weleens de grootste NFT-marktplaats ter wereld kunnen worden.

Waar investeren in NFT Coins?

Nu je inspiratie op hebt kunnen doen over enkele van de best NFT coins kun je zelf aan de slag met investeren in NFT coins. Hiervoor moet je een aantal stappen doorlopen en wij gaan je helpen om deze stappen goed, maar vooral snel door te lopen!

Beste NFT Coins brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Stap 1: Online broker selecteren voor NFT Coins

De eerste stap is beslissen waar je gaat investeren in NFT coins. Hiervoor moet je een broker kiezen, deze broker biedt vaak verschillende producten, je moet dus goed opletten of de broker waar je wilt beginnen met beleggen wel cryptomunten aanbiedt.

Ook in het aanbod van cryptocurrency zit nog een enorm verschil, zo heeft de ene broker slechts enkele munten en de andere broker honderden verschillende cryptocurrency. Kijk van tevoren of in het aanbod van deze broker ook de top NFT coins terug te vinden zijn. 

Verder moet je ook opletten hoe de kosten door een broker doorberekend worden aan de klanten. Dit kan zijn door een spread, het verschil tussen koop- en verkoopprijs, of door een commissie met een bepaald percentage die van de transactie afgehaald worden. 

Tot slot is het belangrijk om te kiezen voor een broker die aansluit bij hoeveel ervaring je hebt met beleggen. Er zijn brokers met erg veel extra functies voor ervaren beleggers die voor beginners alleen maar voor minder overzicht kunnen zorgen. 

Top NFT Coins kopen bij eToro

De meest geschikte broker voor beginnende beleggers is eToro. Deze broker biedt allerlei verschillende producten en heeft een erg overzichtelijk platform. 

Je kunt bij eToro als beginner aan de slag met een gratis demo account.

In dit account vind je een voorraad virtueel geld die je kunt gebruiken op het platform om alvast te oefenen. 

Het overzicht van je account op de homepagina

Als je daarna wilt beginnen met echt geld kun je met een laag risico beginnen omdat je al kan beginnen met een lage minimale inleg van $50 (€42). Hierdoor is het voor iedere belegger mogelijk om de eerste stapjes in deze wereld te zetten. 

Naast cryptomunten zoals de best NFT coins kun je in meer producten investeren bij eToro. Zo vind je ook aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s en CFD’s zodat je een zo divers mogelijk portfolio samen kan stellen. 

Bij het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s bij eToro betaal je 0% commissie. Hierdoor kun je een nog hoger rendement behalen, daarnaast is het ook voor beginnende beleggers fijn om te weten dat er nooit extra kosten bij deze investeringen komen. 

Om als beginner inspiratie op te doen voor bepaalde investeringen kun je gebruik maken van de Copy trading tool. Daarmee kun je in de portfolio’s van andere beleggers kijken en deze naar eigen wens, met één druk op de knop, kopiëren naar je eigen portfolio. 

eToro is een veilige broker en wordt gereguleerd door meerdere Europese toezichthouders. Zo houden het Cypriotische CySEC en het Britse FCA in de gaten of eToro zich houdt aan de Europese wetgeving zodat jij als consument beschermd bent. 

Ook investeren in NFT Coins? Ga dan snel aan de slag bij eToro en maak meteen je gratis demo account aan!

Top NFT Coins kopen bij Libertex

De broker Libertex werkt uitsluitend met CFD’s. Hierbij koop je niet het product zelf, maar speculeer je op de koers door middel van contracten die je aflsuit met de broker. 

Libertex biedt naast cryptomunten ook aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s en meer. Al deze producten sluit je af als CFD en krijg je extra opties als het afsluiten van een take-profit, stop-loss of hefboomeffect om de investering helemaal aan te passen aan je eigen wensen. 

Deze broker bestaat al bijna 25 jaar en heeft in die tijd miljoenen klanten geholpen en tientallen awards gewonnen voor het handelsplatform. Ook Libertex heeft een licentie bij de toezichthouder CySEC. 

Ook aan de slag bij Libertex? Maak dan gemakkelijk een account aan via de groene knop hieronder! 

Stap 2: Maak een account aan

Nu je een broker gekozen hebt, is het tijd om een account aan te maken. In dit voorbeeld gebruiken we eToro om te laten zien hoe je dit snel doet. 

Voor een account bij eToro hoef je alleen een gebruikersnaam en wachtwoord te bedenken en een e-mailadres op te geven. Hierna krijg je meteen toegang tot je gratis demo account. 

Voor het account met echt geld moet je een verificatie doorlopen waarin je een kopie van je identiteitsbewijs moet opsturen en een vragenlijst in moet vullen. Je krijgt vanzelf reactie van eToro zodra deze verificatie goedgekeurd is en vanaf dat moment kun je schakelen tussen het virtuele en echte account. 

Stap 3: Geld op account zetten

De volgende stap is zorgen dat er voldoende geld op je account staat om je eerste investering te doen. Je betaalt bij eToro geen transactiekosten voor het storten van geld, dus je hoeft niet per se in één keer veel geld te storten. 

Je kunt bij eToro gebruik maken van allerlei verschillende betaalmethodes. Zo kun je digitale betaalmethodes gebruiken als PayPal en iDeal of ouderwets bankoverschrijving gebruiken. 

Als je geld gaat storten bij eToro moet je rekening houden met de minimale inleg. Deze is $50 (€42). 

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Zoek de beste NFT Coins

Bekijk gemakkelijk de koers van de munt die je wilt kopen

Tijd om de zoektocht te starten naar de best NFT coins bij de broker waar je je aangemeld hebt. Je kunt bij eToro eenvoudig naar de pagina met daarop alle cryptomunten die ze aanbieden. 

Tussen deze munten kun je zoeke naar één van de NFT coins die in dit artikel benoemd zijn. Bij elke cryptomunt vind je een aparte productpagina met daarop informatie over de koers en de mening van andere gebruikers van de broker. 

Stap 5: Koop je eerste NFT Coins

Als je een NFT coin gevonden hebt waar je graag in wilt investeren, klik je op de knop handelen. Hiermee krijg je het scherm te zien wat je hiernaast ziet. 

Je kunt kiezen voor handelen of bestellen, bij handelen koop je rechtstreeks voor de huidige marktprijs terwijl je bij bestellen zelf een prijs kan bepalen. 

Die bestelling wordt pas uitgevoerd als de prijs gelijk is aan de marktprijs of een gebruiker op eToro zijn NFT coins aanbiedt voor de door jou gekozen prijs. Na de aankoop vind je de munten terug in je wallet en kun je besluiten of je ze hier bewaard of naar een andere wallet stuurt. 

Wil je liever in NFT’s zelf investeren? Neem dan eens een kijkje in ons artikel NFT kopen zodat je precies wat je moet doen om jouw eerste digitale kunstwerk te kopen. 

Stap 6: Verbind je wallet met de NFT Launchpad

Direct de populairste nieuwe NFT projecten te kopen? Dan raden we je aan je wallet te verbinden aan de NFT Launchpad marktplaats. Op deze manier kun je direct kapitaliseren op interessante NFT projecten op deze marktplaats.

Hiervoor raden we je aan om de gratis MetaMask wallet te gebruiken en vervolgens je account te
verbinden aan je wallet. Ook de erg gewilde gelimiteerde Lucky Block Platinum Roller Club NFT is hier beschikbaar!

Begin ook met beleggen in gloednieuwe NFT projecten!

Best NFT Coins: Veelgestelde vragen

NFT coins zijn de cryptomunten die horen bij een bepaald NFT-project. Dit kan van alles zijn, zo kan het de munt zijn die gebruikt wordt bij een spel met NFT’s of de cryptomunt waarop je zelf NFT’s kunt aanmaken en verhandelen. 

De best NFT coins zijn momenteel Axie Infinity, Tezos en Theta. Deze coins werken allemaal anders en hebben een ander doel maar maakten allemaal een exponentiële groei door.

Investeren in NFT coins doe je bij een online broker als eToro. Hier kun je gemakkelijk verschillende NFT coins verhandelen. 

Het rendement dat je kunt behalen met investeren in NFT coins kan enorm zijn. Dit jaar ging de prijs van Axie Infinity van minder dan €0,50 tot wel €125,-. Elke euro inleg was dus 250 keer zoveel waard geworden. 

NFT coins worden voor zeer uiteenlopende doeleinden gebruikt. Een munt als Enjin gebruik je om allerlei NFT’s te kunnen kopen en verkopen terwijl je Axie Infinity eigenlijk alleen binnen het spel kan gebruiken. 

Best NFT Coins: Conclusie

Uit dit artikel is gebleken dat NFT Coins in 2021 enorme koersstijgingen doorgemaakt hebben doordat de Non-Fungible-Tokens steeds populairder werden. Nog altijd liggen er mooie kansen voor beleggers omdat de markt van NFT’s nog steeds in ontwikkeling is en in haar kinderschoenen staat.

Naast Ethereum worden NFT’s ook aangemaakt op de blockchains van Theta, Tezos en Enjin en er komen waarschijnlijk nog veel meer NFT coins bij. Zowel de nieuwe munten als de bekendere NFT coins kunnen jou als belegger nog goede rendementen op gaan leveren. 

Ga snel aan de slag bij een online broker als eToro zodat je vandaag nog je eerste investeringen in NFT coins kunt gaan doen. 

Scroll naar boven