De beste NFT Marketplaces en Platforms!

2022 was het jaar van de NFT’s, de volgende ontwikkeling in de wereld van cryptocurrency. Deze digitale bestanden worden soms voor miljoenen verhandelt! Benieuwd of jij hiervan kunt profiteren door te beginnen bij een NFT Marketplace? Lees dan snel verder!

Beginnen bij NFT Marketplaces - Top 10 beste NFT's van het moment!

Direct beginnen bij een NFT marketplace? Koop Lucky Block NFT’s bij de NFT Launchpad. Voor andere projecten raden wij Crypto.com aan!

NFT Marketplaces: De beste NFTs van 2022 onder de loep

NFT’s kopen kan tegenwoordig steeds makkelijker. NFT-projecten worden steeds meer mainstream en zijn al razend populair in de gaming industrie. Hieronder kijken we naar de meest interessante NFT projecten van het moment.

1. Lucky Block NFT - Platinum Rollers Club

Een NFT die de afgelopen tijd veel hype heeft gegenereerd, is de Lucky Block Platinum Rollers NFT. Deze NFT komt kort na de succesvolle lancering van Lucky Block in februari 2022.
 
Door één van deze 10.000 NFT’s te kopen, maak je elke dag kans om 2% van de main jackpot te winnen en ook maak je eenmalig kans op een gloednieuwe Lamborghini Aventador en een miljoen dollar.

Meedoen aan de main jackpot met een geschatte waarde van 2,2 miljoen kan ook: koop een aantal Lucky Block tokens en bewaar deze in een wallet. Je krijgt dan een gratis tickets – op voorwaarde dat je de wallet dagelijks verbindt met de Lucky Block applicatie – of kunt zelf tickets kopen voor een klein bedrag. 

Zowel de hoofdtrekking als de NFT-afgeleidde gaan half mei van start. Meer weten over de trekkingen of benieuwd naar andere mensen met een Lucky Block NFT? De Lucky Block discord community is open voor iedereen en hier vind je de laatste aankondigingen, nieuws en kun je praten met andere beleggers.

2. Bored Ape Yacht Club

Bored Ape Yacht Club is waarschijnlijk de meest bekende NFT collectie ter wereld. Iedereen die zich bezighoudt met NFT’s heeft deze NFT’s wel eens langs zien komen.
 
De NFT’s zijn populair onder entrepeneurs en beroemdheden, wat de waarde van deze NFT’s flink heeft opgedreven. De Bored Apes met de hoogste waarde zijn boven de 2 miljoen euro waard.

3. The Sandbox NFT

Met de NFT’s van the Sandbox koop je items of delen van de Sandbox Metaverse in de vorm van “land”. Door Sandbox coins te kopen via eToro kun je gemakkelijk NFT’s kopen binnen het Sandbox platform.
 
Vervolgens kun je met de NFT’s verder komen in de Play-To-Earn metaverse, waardoor je crypto kunt verdienen.

4. Decentraland

Ook Decentraland biedt NFT’s aan die van pas komen in de metaverse. Bij Decentraland komen de NFT’s in de vorm van cosmetics, waarmee je jouw virtuele personage kunt uitrusten.
 
Daarnaast zijn er ook NFT’s te vinden voor gebouwen, stukken land of namen binnen de Decentraland Metaverse. Deze NFT’s kun je onderling verhandelen met de gebruikers binnen het platform.

5. Cryptopunks

Cryptopunks is al sinds 2017 actief in de NFT wereld. Sinds de NFT hype zijn deze NFT’s enorm in prijzen gestegen.

Cryptopunks is inmiddels overgenomen door Yuga Labs, ontwikkelaars van Bored Ape Yacht Club. De NFT’s hebben een hogere instapprijs, wat zo’n €200,- voor een Cryptopunk.

Wat is een NFT Marketplace?

Een NFT Marketplaces is een website waar je gemakkelijk NFT’s kan verhandelen met andere gebruikers. Je kunt hier dus bieden op verschillende NFT’s of deze met elkaar ruilen.

Bij sommige NFT Marketplaces moet je hiervoor een bepaalde munt in bezit hebben, andere NFT platforms bieden de mogelijkheid om met meerdere munten te bieden op de website. 

In de technologie van NFT’s zijn nog meer mogelijkheden, zo kun je bijvoorbeeld je eigen muziek aanbieden als NFT op een NFT Marketplace of royalties krijgen elke keer dat er een NFT van je wordt doorverkocht. Dit kan door middel van Smart Contracts, waarin geprogrammeerd staat dat er een percentage naar de maker gaat. 

Hoe vind ik de beste NFT's om in te investeren?

Het is moeilijk om met zekerheid te zeggen wat de “beste” NFT’s zijn. Deze markt is erg volatiel en dagelijks kunnen er flinke prijsschommelingen plaatsvinden. Er zijn een aantal factoren die meespelen wanneer je op zoek bent naar de beste NFT’s.

Ontwikkelaar

Over het algemeen zullen NFT’s van bekende ontwikkelaars het een stuk beter doen dan nieuwere bedrijven. Een goed voorbeeld hiervan zijn de succesvolle NFT’s van Ape Yacht Club en Cryptopunks, die bieden onder dezelfde eigenaar vallen tegenwoordig.

Instapprijs

Er moet genoeg potentieel voor groei zijn. Dat gaat vaak moeilijk als je een te hoge instapprijs instelt voor de NFT’s. Het aantrekkelijke aan NFT’s is het potentieel voor een stijging in waarde op de lange termijn. Een goed voorbeeld hiervan zijn Cryptopunks, die initieel tussen de €1 en €30 waard zijn.

Extra features

Buiten de grootste NFT’s, zal een NFT meestal een meerwaarde moeten bieden dan simpelweg een digitale tekening. Denk hierbij aan NFT games als Decentraland en Axie, waar je NFT’s ook een daadwerkelijke functie hebben binnen de Metaverse.

Invloed van beroemdheden

Uiteraard hebben beroemdheden, net zoals bij crypto, een grote invloed in de waarde van NFT’s. Zo heeft de betrokkenheid van Eminem, Post Malone en Steph Curry ervoor gezorgd dat Bored Ape immens in waarde is gestegen.

Beste NFT Marketplaces

Zoals gezegd was 2022 het jaar van de grote doorbraak van NFT’s en de opkomst van NFT Marketplaces. Er zijn een aantal grote NFT Marketplaces waar al voor miljarden euro’s aan NFT’s verhandeld zijn, en er zijn ook steeds meer kleinere NFT platforms zoals Solanart. Hier handel je met Solana, wat je kunt kopen bij eToro!

1. Crypto.com

Crypto.com is een crypto broker en exchange die sinds kort een razend populaire eigen NFT marketplace heeft. 

Je kunt hier eenvoudig investeren in collecties van NFT’s van creators als Snoop Dogg, Mura Beatz en brand als Aston Martin, UFC en nog veel meer.

2. OpenSea

Of je nu muziekbestanden, items voor games of kunstwerken zoekt; bij OpenSea vind je het allemaal. 

Het is de grootste NFT Marketplace waar al meer dan 6 miljard euro verhandeld is aan NFT’s. Je kunt eenvoudig een wallet met Ethereum van eToro koppelen aan de website en beginnen.

3. Binance

De grootste crypto exchange ter wereld biedt ook een aparte NFT Marketplace aan. De Binance NFT Marketplace is geschikt voor alle NFT’s die op de Binance smart chain gecreëerd zijn. 

Bidden op de Binance NFT’s doe je over het algemeen dan ook met de Binance Coin (BNB) of de stablecoin Binance USD (BUSD).

4. Coinbase

De wachtlijst voor de Coinbase NFT Marketplace is op 12 oktober 2021 geopend. Coinbase is een bekende crypto exchange die vooral voor beginners gemakkelijk te gebruiken is, maar wel vrij duur.

Dat willen ze nu ook vertalen naar NFT’s en op die manier een NFT Marketplace voor het grote publiek bruikbaar te maken. 

5. Enjin NFT Marketplace

De cryptomunt Enjin timmert ook aardig aan de weg met een geheel eigen NFT Marketplace. Op de blockchain van Enjin kun je zelf NFT’s aanmaken en verhandelen. 

Je betaalt op de Enjin NFT Marketplace met de Enjin Coin. Inmiddels is Enjin ook bezig met een nieuwe, innovatieve NFT Marketplace.

Hoe werken NFT Marketplaces

Om te begrijpen hoe NFT Marketplaces werken is het eerst belangrijk om het basisprincipe van een NFT te snappen. De afkorting NFT staat voor Non-Fungible-Token, Non-Fungible is het Nederlands het best te vertalen naar niet-vervangbaar. 

Bij een NFT is er een bestand in de blockchain verwerkt die niet vervangbaar is, jij bent de enige met het bestand en alleen de volledige NFT is te verhandelen. 

Bij een NFT Marketplace kun je bieden op verschillende NFT’s. Deze biedingen doe je voornamelijk met de munt waarop de NFT aangemaakt is, dit is vaak Ethereum, maar tegenwoordig kan het ook Enjin, Solana of een andere munt zijn. De grote NFT Marketplaces gebruiken doorgaans wel ETH.

Wallet gebruiken bij NFT Platforms

De meeste NFT Marketplaces gebruiken de wallet MetaMask. Deze wallet kun je gemakkelijk in je browser toevoegen en vanuit je browser koppelen met bepaalde websites, zo kun je vanuit je MetaMask wallet biedingen doen op NFT’s. 

Ook de NFT’s zelf kun je opslaan in een wallet om ze veilig te bewaren. Een NFT is wat dat betreft weer gelijk aan een cryptomunt, het is een deel informatie op een blockchain waar alleen jij toegang toe hebt. 

Hoe kan ik me aanmelden op een NFT Platform?

Om te beginnen bij een NFT platform moet je een aantal stappen doorlopen. Je kunt namelijk niet zomaar uit het niets bij een NFT Marketplace aan de slag als je verder geen wallet of cryptocurrency hebt. 

Hieronder vind je een stappenplan met daarin alle stappen die je als beginner moet doorlopen om vandaag nog je eerste NFT te kunnen kopen bij een NFT Marketplace. Zo helpen we je vanaf je eerste cryptocurrency aankoop tot je eerste bod op een NFT. 

Beste NFT platform brokers

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Stap 1: Kies eerst een online broker

Ten eerste moet je in bezit zijn van cryptocurrency om te kunnen beginnen bij een NFT platform. Zonder cryptocurrency kun je geen bod uitbrengen en dus ook geen NFT kopen. 

Om cryptocurrency te kopen moet je aan de slag bij een crypto broker of exchange. Bij deze websites kun je veilig cryptomunten kopen en vervolgens versturen naar een andere wallet om te kunnen gaan gebruiken bij een NFT Marketplace. 

Bij de keuze voor een broker moet je goed kijken naar het aanbod dat deze broker heeft. Zeker als je NFT’s wilt gaan kopen is het belangrijk dat de broker wel een munt aanbiedt die NFT’s ondersteunt en ook te gebruiken is op een NFT Marketplace. 

Verder is het verstandig om te kiezen voor een broker die qua gebruiksvriendelijkheid overeenkomt met de ervaring die je hebt. Cryptocurrency kopen kan zeker voor beginners wat overweldigend zijn, maar met een overzichtelijke broker is het toch vrij eenvoudig te voltooien. 

eToro

Als beginnende belegger is er eigenlijk maar één plek waar je echt goed terecht kan; eToro. Deze broker is enorm gebruiksvriendelijk door het overzichtelijke platform. 

Ook heeft eToro een aantal handige extra functies die je kunnen helpen met bepaalde keuzes. Zo kun je met de Copy trading tool eens kijken welke keuzes andere beleggers maken. 

Als je vervolgens een belegger gevonden hebt met een portfolio die jij ook graag zou willen kun je met één druk op de knop deze investeringen kopiëren naar je eigen portfolio. 

Het Copytrading Network van eToro

Er zijn nog meer voordelen voor beginners bij eToro. Zo kun je aan de slag met een gratis demo account met daarin virtueel geld om alvast het platform zonder risico uit te kunnen proberen, je kunt bijvoorbeeld verschillende investeringen uitproberen om te zien wat er gebeurt. 

Je kunt na het uitproberen van het platform ook zonder al te groot risico aan de slag met je eerste investeringen. Er geldt namelijk een lage minimale inleg van $50 (€42) zodat iedereen een begin kan maken bij deze broker. 

Naast cryptocurrency kun je ook investeren in veel andere producten bij eToro. Zo bieden ze ook aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s, CFD’s en meer zodat je naast crypto ook een divers portfolio van andere investeringen samen kan stellen. 

Bij het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s betaal je bij eToro 0% commissie. Ook dit is voor beginners extra handig, omdat je zo zeker weet dat er naderhand geen extra kosten meer berekent worden en dat de prijs in je beeldscherm altijd 100% klopt. 

De broker heeft een licentie bij de toezichthouders CySEC en FCA. Deze organisaties houden in de gaten of eToro zich aan alle Europese wetten houdt en beschermen jou als consument. 

Ook alvast je eerste stap zetten richting een NFT Marketplace? Meld je aan bij eToro en koop alvast je eerste cryptocurrency zodat je daarna gemakkelijk aan de slag kan! 

Binance

De crypto exchange Binance werd al even genoemd in het overzicht met de beste NFT Marketplaces. Naast NFT’s is het de meest populaire crypto exchange ter wereld. 

Je kunt dus ook gemakkelijk cryptocurrency kopen bij Binance en deze vervolgens gebruiken op een NFT Marketplace. Binance is de crypto exchange met de meeste cryptomunten en dus kun je ook altijd nieuwe NFT projecten hier vinden en als één van de eerste actief zijn op nieuwe NFT Marketplaces. 

Verder is Binance zich steeds meer aan het uitbreiden en zijn er extra functies als staking, pools of crypto leningen mogelijk. Dat maakt het voor beginners soms een overweldigend platform met teveel mogelijkheden. 

Wil jij bij Binance je eerste cryptomunten kopen? Klik dan snel op de groene knop en maak je account aan! 

Stap 2: Maak een account aan

Een account aanmaken bij eToro doe je binnen een minuut. Het enige wat je op hoeft te geven is een e-mailadres, ook moet je een gebruikersnaam en wachtwoord bedenken. 

Je krijgt vervolgens een mail met daarin een link om je e-mailadres te bevestigen. Na deze bevestiging krijg je meteen toegang tot eToro met het gratis demo account. 

Als je een stap verder wil en met echt geld wilt gaan beleggen moet je nog een verificatie doorlopen. In deze verificatie controleert eToro of jij het echt bent en of je voldoende kennis en ervaring hebt om op hun platform te gaan beleggen, iedere gereguleerde broker is verplicht deze verificatie bij elke klant uit te voeren. 

Stap 3: Geld op account zetten

Zodra de verificatie behandeld en goedkgekeurd is krijg je bericht van eToro en kun je geld op je account gaan zetten. Dit doe je via één van de vele beschikbare betaalmethodes. 

Voor Nederlandse gebruikers zal iDeal waarschijnlijk de betaalmethode naar keuze zijn. Als je op deze manier geld stort, staat het geld bijna direct op je account. 

Je hoeft slechts €42 te storten als minimum en kunt dus ook eerst met kleine bedragen het een en ander uitproberen  en later grotere bedragen storten.

Voor de meest betaalmethodes gelden geen transactiekosten en kun je dus zo vaak als je wilt gratis geld storten. 

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Koop Ethereum, Enjin of Solana

Zoek geschikte producten op eToro

De meest gebruikte munten voor NFT Marketplaces zijn Ethereum, Enjin en Solana en daarom is het handig om één van deze munten te kopen. Ook Binance Coin (BNB) wordt soms gebruikt voor NFT’s. 

De munt die je wilt hebben zoek je op via de zoekbalk van eToro. Je komt vervolgens terecht op de productpagina van deze munt met het laatste nieuws, de huidige koers en eventuele opmerkingen van andere beleggers. 

Via de blauwe knop handelen kun je een eerste aankoop gaan doen. eToro werkt ook hier zeer gebruiksvriendelijk, het enige wat je hoeft te doen is kiezen hoeveel munten je wilt kopen en daarna kun je de transactie meteen rondmaken. 

Stap 5: Begin bij een NFT Marketplace

Tijd voor de laatste stap; aan de slag gaan bij een NFT Marketplace. Dit doe je door eerst een andere wallet aan te maken die je kunt gebruiken op de NFT Marketplace. 

Vervolgens stuur je de munten die je gekocht hebt op eToro naar deze wallet toe. Dit doe je door het adres van deze wallet bij eToro op te geven en te bepalen hoeveel munten je verstuurt. 

Zodra de munten in deze nieuwe wallet ontvangen zijn kun je bij de NFT Marketplace een bod doen. Als je een NFT koopt. kun je deze ook weer in de wallet opslaan en bewaren totdat je deze verkoopt. 

Begin ook bij een NFT Marketplace en koop nu alvast je eerste cryptocurrency bij eToro!

Stap 5: Verbind met de NFT Marketplace en investeer in NFT's

Zodra je crypto hebt aangeschaft, kun je je crypto’s gebruiken om NFT’s te kopen bij een NFT marketplace. Hiervoor raden we de NFT Launchpad aan, waar je onder andere de populaire NFT van Lucky Block kunt kopen. Je verbindt met deze NFT marketplace door een MetaMask wallet te linken aan het platform.

Begin ook bij een NFT Marketplace en koop nu alvast je eerste cryptocurrency bij eToro!

NFT Marketplaces: Veelgestelde vragen

Een NFT Marketplace is een website waar je NFT’s kan kopen en verkopen. Het werkt al een veilingsite waarbij je een NFT aan kan bieden vanaf een bepaald bedrag of een bod uit kan brengen op een NFT. 

De beste NFT Marketplaces zijn OpenSea, Binance en de Enjin NFT Marketplace. Deze site bieden allemaal een groot assortiment waarbij je gemakkelijk kan beginnen met NFT’s verhandelen. 

NFT tokens koop je bij een online broker als eToro. Daar kun je gemakkelijk cryptomunten kopen die je later kunt gebruiken om NFT’s mee te kopen. 

De beste wallet voor een NFT Marketplace is afhankelijk van welke ondersteuning ze bieden. Voor de meeste NFT Marketplaces is MetaMask de beste wallet, deze kun je gebruiken als plug-in in je browser en gemakkelijk koppelen met een website. 

NFT Marketplaces: Conclusie

De populariteit van NFT’s zijn in 2022 enorm gestegen en daardoor zijn er ook steeds meer mensen op zoek naar de beste NFT Marketplace. Bij zo’n NFT platform kun je NFT’s kopen en verkopen door middel van een veiling. 

Er zijn steeds meer verschillende NFT Marketplaces, sommige speciaal gebouwd voor een cryptomunt en andere juist voor een volledig aanbod NFT’s. NFT Launchpad biedt een tal van populaire NFT’s aan die je met een MetaMask wallet kunt kopen.

Belangrijk is dat je goed onderzoek doet naar welke NFT’s veel potentiële waarde hebben. Een goed voorbeeld hiervan is de Lucky Block NFT, die veel waarde kan bieden door de voordelige odds waarmee je meedoet aan de trekkingen van prijzen op de blockchain.

Scroll naar boven